IT sertifikati sa kojima vam je zagarantovan posao

U današnje vreme sve je više reči o tome kako IT stručnjaci imaju najveću zaradu i najbolje plaćene poslove. Ali kako postati jedan od njih i osigurati dobro plaćen posao?

Izvor: B92

Petak, 12.08.2016.

16:42

IT sertifikati sa kojima vam je zagarantovan posao

Kako se izdvojiti od ostalih koji žele posao za koji aplicirate? Odgovor se nalazi u dokazu vaše stručnosti – profesionalnim IT sertifikatima. Razlozi za to su jasni:

1. Lako dolazite do posla kako u zemlji tako i u inostranstvu

Za razliku od fakultetskih diploma, najtraženiji sertifikati imaju internacionalni karakter i priznati su svuda u svetu. To znači da ćete sa njima pronaći posao u bilo kojoj zemlji, pa i u najvećim IT centrima širom sveta.

Tako je, na primer, potražnja za programerima sa Zend PHP sertifikatom veoma velika, kako u regionu tako i u svetu. PHP je programski jezik koji pokreće više od 240 miliona veb-sajtova, a broj stručnjaka koji poseduju ove sertifikate na svetskom nivou je veoma mali (u Srbiji ih ima samo 39).

2. Postajete logičan izbor za svakog poslodavca

Poslodavci nemaju lak posao prilikom zapošljavanja IT stručnjaka, jer traže ljude koji znaju dobro da rade posao, a to je teško videti samo na osnovu CV-ja. Često se dešava da u prvom krugu eliminišu osobe koje imaju baš one veštine za kojima tragaju, jer kandidati nisu priložili nikakav dokaz svoje stručnosti.

Ono što im sa sigurnošću govori da se radi o osobi koja poseduje potrebna znanja i veštine jesu sertifikati, jer njih dobijate direktno iz kompanija Microsoft, Adobe, Cisco, Oracle, CompTIA i drugih, ili sa najuglednijih univerziteta kao što je Cambridge. Kada jednom privučete njihovu pažnju, imaćete priliku da pokažete šta znate i u praksi.

3. Sa sertifikatima ostavljate odličan utisak

Kada poslodavac pogleda vašu prijavu, u kojoj se pored CV-ja nalazi i nekoliko prestižnih sertifikata, i uporedi je sa drugim prijavama, odluka da vas zaposli se nameće sama, a ono što presuđuje često nisu samo vaše veštine, već spremnost na usavršavanje, rad na sopstvenom unapređivanju i predanost profesiji.

Takve osobine ulivaju poverenje i govore vašem budućem menadžeru da će sa vama uspešno sarađivati, ali i da će uz stalan napredak zaposlenih i kompanija postići progres. Zbog toga sama činjenica da imate dokaze stručnosti predstavlja veliki plus.
Koji sertifikati su najtraženiji?

Postoji veliki broj različitih IT sertifikata (više od 2.000), ali nemaju svi jednaku vrednost. Važno je da izaberete one koji će vam doneti uspeh. Istražili smo koji su sertifikati najtraženiji na konkursima za posao i koje menadžeri najviše vrednuju prilikom selekcije IT stručnjaka:

1. Microsoft sertifikati za administratore mreža i programere (MS Windows i Web);

2. Zend sertifikat za PHP programere;

3. Oracle sertifikat za Java programere;

4. Adobe sertifikati za dizajnere;

5. CompTIA za administratore mreža;

6. Cisco za administratore mreža;

7. MikroTik za administratore mreža;

8. Autodesk sertifikati za arhitekte, animatore, 3D dizajnere i dizajnere enterijera;

9. Google sertifikati za sve koji se bave online marketingom i digitalnom analitikom;

10. Cambridge sertifikati za sve IT stručnjake.

Kako da dođete do najprestižnijih sertifikata?

IT sertifikati su dokaz vaših veština, a stičete ih polaganjem stručnih ispita koji se ocenjuju direktno u kompanijama i institucijama koje izdaju sertifikate. Ove ispite možete polagati i u Srbiji kao polaznici ITAcademy, koja organizuje polaganja, a što je najvažnije daje vam i obuku na kojoj se pripremate za ispit.

Ovo je najlakši način da dođete do prestižnih sertifikata. Pre svega zbog obuke koja se radi po najvišim standardima, ali i zato što imate mogućnost online učenja, koje omogućava usavršavanje i onima koji zbog obaveza ili udaljenosti od škole nisu u mogućnosti da dolaze na predavanja.

Veće plate i bolje poslovne ponude zahvaljujući sertifikatima

O moćnom efektu koji na poslodavce ostavljaju poznati sertifikati svedoče i rezultati istraživanja SANS 2008 Salary and Certification Survey. Skoro polovina ispitanih IT stručnjaka otkrila je da su, zahvaljujući svojim ozvaničenim stručnim veštinama, dobili povećanje plate ili bolje poslovne ponude.

Samo godinu dana, koliko je potrebno da prođete obuku i steknete najprestižnije sertifikate, deli vas od visokoplaćenog posla. Nemojte gubiti vreme. Nabavite dokaze o svojoj stručnosti što pre, kako biste konačno dobili baš taj posao koji želite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: