Kako se postaje uspešan IT stručnjak?

Informacione tehnologije nastavljaju da se razvijaju velikom brzinom i već nekoliko godina unazad važe za oblast u kojoj je najlakše pronaći siguran i odlično plaćen posao. Pored toga što je potražnja za obrazovanim IT stručnjacima veća nego u drugim oblastima, ovaj sektor je i jedan od najplaćenijih u Srbiji. O tome koliko benefita nude informacione tehnologije najbolje svedoči podatak da bi se čak 75 odsto stručnjaka iz drugih oblasti vrlo rado menjalo sa IT-jevcima.

Izvor: B92

Petak, 05.08.2016.

16:13

Kako se postaje uspešan IT stručnjak?

Ako i vi spadate među one koji žele da zakorače u svet informacionih tehnologija i započnu uspešnu karijeru, predstavljamo vam korake koje je potrebno da preduzmete kako biste ostvarili svoje ciljeve.

Usavršavanje – prvi i najvažniji korak

Vaš prvi stepenik na putu do uspešne IT karijere jeste sticanje kvalitetnog obrazovanja. Znanja i veštine koje usvojite tokom tradicionalnog ili online školovanja oblikovaće vas kao stručnjaka i u velikoj meri odrediti vašu dalju karijeru.

Bez obzira u kom sektoru IT-ja budete želeli da specijalizujete svoja znanja, naučeni programski jezici i druge veštine koje budete imali tokom razgovora za posao odrediće vašu početnu poziciju u IT svetu.
Iskustvo je garancija za napredak

S obzirom na to da se informacione tehnologije neprestano razvijaju, stručnjaci koji rade u ovoj oblasti prinuđeni su da rastu zajedno sa kompletnim sektorom. Prilikom rešavanja svakodnevnih zaduženja, IT stručnjaci nesvesno proširuju svoje vidike i učestvuju u praćenju i kreiranju novih trendova.

Za razliku od drugih profesija, usvajanje novih veština u IT-ju je garancija za profesionalni napredak, a sticanje iskustva proporcionalno je uspehu i visini zarade. Već nakon 2 do 3 godine rada možete dobiti potrebna znanja, koja će vam omogućiti da postanete senior i udvostručite zaradu koja je ionako znatno veća od prosečnih plata u Srbiji.
Koliko vam je potrebno za početak?

Da biste naučili neophodne veštine koje će vam omogućiti da pronađete posao programera, softverskog inženjera ili nekog drugog IT stručnjaka, potrebno vam je svega 12 meseci školovanja po savremenim programima. U tom periodu steći ćete znanja koja ćete moći odmah da primenite u praksi i započnete vašu karijeru.

U zavisnosti od oblasti u kojoj želite da se specijalizujete, usvojene IT tehnike pružiće vam priliku da pišete programske kodove, dizajnirate web sajtove ili kreirate mobilne aplikacije za iOS i Androd uređaje. Moderne veštine iz oblasti informacionih tehnologija uvek ćete moći da naplatite, bilo kroz rad u nekoj kompaniji ili putem freelance projekata koji nude široke mogućnosti za sve obrazovane stručnjake iz najplaćenije oblasti današnjice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: