CoDEsign2016: Besplatna zimska škola programiranja i dizajna

Svi srednjoškolci imaće priliku da besplatno učestvuju u zimskoj školi programiranja i dizajna, koja će se održati od 1. do 5. februara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.01.2016.

09:47

CoDEsign2016: Besplatna zimska škola programiranja i dizajna

Ovogodišnji coDEsign organizuju Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije (ITS), Srednja škola za informacione tehnologije (ITHS) i kompanije Comtrade i LINK group, u čijim prostorijama će se i održati predavanja i radionice.

Broj mesta je ograničen, a svi zainteresovani mogu da se prijave na sledećem linku i izaberu predavanja i radionice koje ih zanimaju.

Zimska škola coDEsign2016 predstavlja jedinstvenu priliku za sve učenike da tokom zimskog raspusta zakorače u svet informacionih tehnologija i dizajna i steknu korisne veštine iz ovih oblasti. Kroz zanimljivo osmišljena predavanja i radionice, učenici će naučiti kako da naprave svoj prvi web sajt, napišu svoj prvi kod, osnove rada u Photoshopu, kako da postave svoju prvu Facebook kampanju, kako da zarade u IT-ju i sl. Pored toga, jedan dan posvećen je i učenicima osnovnih škola, koji će na radionicama Junior’s day imati priliku da nauče kako da naprave svoju prvu video-igricu i otkriju kako da srede fotografiju tako da izgleda kao sa naslovnih strana časopisa.

Preko 30 vrhunskih predavača koji su karijere izgradili u velikim kompanijama kao što su Google, Microsoft, Hewlett Packard i druge preneće polaznicima svoja iskustva i objasniti im kako se postiže uspeh u oblastima IT-ja i dizajna.

U sklopu zimske škole programiranja i dizajna biće organizovane i posete uspešnim kompanijama Comtrade i LINK group, redakciji lista Telegraf, LINKeduTV-u, kao i Visokoj školi strukovnih studija za informacione tehnologije ITS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: