Pripreme za malu maturu sa Android telefona

U Srbiji na Google Play servisu je dostupna prva Android aplikacija za mobilne telefone i tablet računare koju osmaci koriste da se pripreme za polaganje male mature. Po prvi put, spremanje za završni ispit je zabavno i zanimljivo. Nastavnici Srednje škole za informacione tehnologije iz Beograda su bili zaduženi za izradu materijala i testova za učenje.

Izvor: B92

Petak, 31.05.2013.

09:31

Default images

Za samo nekoliko dana ovu aplikaciju koriste već stotine dece pa se tako ona trenutno nalazi na prvom mestu najpopularnijih u oblasti edukacije u regionu na Google play listi. Android aplikacija je omogućila da svi sadržaji iz gradiva osnovne škole budu dostupni sa mobilnog telefona ili tablet računara. Korišćenje aplikacije je besplatno, a dizajn same aplikacije je delo dizajnera sa ITAcademy.

 

Koristeći aplikaciju, đaci mogu, pored učenja gradiva i da urade probu završnog ispita za malu maturu. Aplikacija sadrži test simulacije iz matematike ili spskog, koji je rađen po ugledu na zvanični koji će mali maturanti polagati u junu.

 

Šta sve mogu osmaci da rade zahvaljujući aplikaciji?

Okruženje je prilagođeno očekivanjima dece u osmom razredu. Iako može da zvuči neverovatno, osim što uče i rešavaju testove, mali maturanti sada mogu da četuju sa profesorima, svakoga dana. Sa telefona, se može priključiti chat konsultacijama putem aplikacije i postavljati pitanja profesorima. Konsultacije su svakog radnog dana u periodu od 14h do 15h za matematiku, i od 15h do 16h za srpski jezik i književnost. Sama platforma za učenje se bazira na sistemu za učenje na daljinu koji se razvija poslednjih 12 godina u okviru kompanije LINK group.

Aplikacija se jednostavno besplatno može preuzeti putem sajta mala-matura.com na sledećem linku.

Inače, sajt mala-matura.com omogućava učenicima da se besplatno onlajn pripremaju za završni ispit. Dovoljno je da se učenik registruje na sajt i može da bira oblasti iz srpskog jezika i matematike, kao što su, na primer, fonetika, morfologija, ili geometrija, algebra, a svaka od oblasti ima i test, pomoću kojeg može da proveri svoje znanje. Onlajn priprema učenicima štedi vreme i novac, a gradivo je zanimljivo obrađeno, uz brojne ilustracije i video-materijale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: