Virtuelna filijala – nova dimenzija elektronskog bankarstva

Poslednjih godina svedoci smo ubrzanog razvoja različitih elektronskih servisa, a pre svega onih koji su orijentisani ka što bržem protoku informacija i novca. Prateći ovaj dinamičan razvoj, servisi koji klijentima omogućavaju elektronsko poslovanje i elektronska plaćanja doživeli su veliku transformaciju i napredak u odnosu na ono što je na tržištu bilo dostupno do pre samo par godina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2012.

09:26

Default images

Imajući u vidu maksimu – vreme je novac, razvijeni su sistemi kao što je iBank koji podržavaju elektronsko poslovanje i pomažu u donošenju finansijskih odluka u pravom trenutku, sa bilo kog mesta, bez tehničkih ograničenja i na osnovu informacija dobijenih u realnom vremenu. Unapređenju i kreiranju novih funkcionalnosti iBank sistema je doprineo i profil nove generacije klijenata koja u svakodnevnoj komunikaciji koristi Internet, društvene mreže, napredne mobilne tehnologije, a takvu elektronsku komunikaciju žele da ostvare i sa svojom bankom.

Istraživanje tržišta i ispitivanje mišljenja klijenata je pokazalo da u tri najvažnije karakteristike WEB aplikacije koje se traže spadaju:
  • Jednostavnost – uz minimalni broj koraka, unosa i ponavljanja podataka stići do željenog cilja;
  • Sigurnost – maksimalna bezbednost finansijskog poslovanja i komunikacije;
  • Funkcionalnost – ušteda vremena i novca uz efikasniju komunikaciju sa bankom.


Nastojeći da odgovori na nove izazove i trendove, kompanija Asseco SEE je razvila novo rešenje za elektronsko poslovanje namenjeno stanovništvu pod nazivom ASEBA Web2.0, koje omogućava klijentima da vrše transakcije posredstvom virtuelnog šaltera, 24 časa dnevno svakog dana, uz poštovanje zakonske regulative koja se odnosi na elektronsko poslovanje i elektronski potpis. Neke od usluga koje korisnici često koriste su informacije u vezi sa računima, platnim karticama, kreditnim partijama, provizijama i trenutno važećim ponudama. Za samo godinu dana, ova aplikacija je svoju primenu našla na četiri tržišta, u preko 20 banaka, od kojih su neke članice velikih bankarskih grupacija.

ASEBA Web2.0 aplikacija putem najmodernije tehnologije nudi klijentima čitav niz prednosti, kao što su informacije u realnom vremenu, aplikacija i navigacija prilagođena korisnicima, podržan rad na različitim operativnim sistemima i pretraživačima, kao i mogućnost plaćanja uz različite kombinacije autorizacije i autentifikacije.

U dodatne pogodnosti, koje su novina na našem tržištu, spadaju dvostrana komunikacija između banke i klijenta, prečice u aplikaciji, oročavanje sredstava preko noći, podnošenje različitih zahteva putem aplikacije (isplata gotovine, odobravanje dozvoljenog minusa, podnošenje zahteva za izdavanjem platne kartice,itd.) i berzansko poslovanje.

S obzirom na to da se aplikacija ASEBA Web2.0 može konfigurisati, odnosno nadograđivati u skladu sa zahtevima banke i njenom ponudom proizvoda , banke su u prilici da klijentima ponude i neke od najnovijih funkcionalnosti kao još jedan korak bliže ka „virtuelnoj filijali.“

Naime, korisnici mogu sami da urede svoju prvu stranu Web2.0 aplikacije u pogledu rasporeda željenih funkcionalnosti, prečica, boja, prečica itd. i tako je približe potrebama svog svakodnevnog poslovanje. Aplikaciju je moguće povezati sa CRM (Customer Relations Manager) sistemom u samoj banci i koristiti je u slučaju specifičnih marketinških poruka za pojedinačne klijente ili grupe klijenata.

WEB2.0 korisniku pruža i informacije o lokaciji bankomata i filijala, njihovom radnom vremenu, a klijent može pregledati grafički prikazi prihoda, rashoda, štednje, koji su u funkciji virtuelnog finansijskog savetnika

Na raspolaganju je i povezivanje sa društvenim mrežama, ako korisnik, na primer, želi da preporuči aplikaciju prijateljima.

Novi kanali i novi trendovi na tržištu uslovljavaju dalji razvoj i unapređenje iBank aplikacija. Kompanija Asseco SEE će, kao i do sada, adekvatno odgovoriti na zahteve tržišta i radiće dalje na unapređenju elektronskih servisa namenjenih stanovništvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: