Od igle do lokomotive u internet robnoj kući

Kupovina i prodaja putem interneta u Srbiji uzima sve više maha, a među onima koji su se munjevito probili na srpsko online tržište je i Internet prodavnica www.odigledolokomotive.rs. Ova prodavnica počela je sa radom prošle godine, ali je za svega godinu dana izbila u sam vrh internet prodaje u našoj zemlji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.10.2011.

14:40

Default images

- U početku smo mislili da tek za 2-3 godine možemo računati na ozbiljnu prodaju preko našeg sajta www.odigledolokomotive.rs, ali smo već nakon 6 meseci shvatili da je sajt pozitivno primljen kod kupaca i da je Srbija veoma pogodno tlo za ovakav vid prodaje. Kupci su pokazali da znaju da pazare na internetu, i začudili smo se šta sve kupuju.

Na osnovu toga smo stalno širili asortiman proizvoda i od početnih 3.000 došli smo do 23.524 raznih proizvoda koji se mogu kupiti kod nas. Konstantno pratimo šta kupuje prosečni kupac preko interneta u Srbiji. Kad smo shvatili da se kupuje sve, ali bukvalno sve, onda smo konstatovali da je naziv sajta "odigledolokomotive" opravdao svoje ime - kažu autori ovog sajta.
Dodaju da naziv nije izabran slučajno objašnjavajući to činjenicom da mnogi kada hoće nešto da pronađu na internetu u Google kucaju baš "od igle do lokomotive" pa je tako ova rečenica na najpopularnijem internet pretraživaču postala sinonim za "treba mi nešto da kupim".

S druge strane, izbor slogana "Kupujte slobodno" diktirao je strah i nepoverljivost kod dela građanstva prema prodaji koja nije uobičajena poput marketa ili šoping centara. - Kupci, kroz ovaj vid kupovine uživaju pravo na zaštitu potrošača kao i kod bilo koje druge kupovine.

Uz proizvod se obavezno dobija račun i garancija.
Kupujući reko sajta www.odigledolokomotive.rs plaćate, kada robu dobijete. Kada udjete u internet prodavnicu, izaberete kategoriju proizvoda koji vas interesuje, pogledate sliku, detaljan opis i karakteristike proizvoda, uslove garancije, rok i cenu dostave i poručite.

Uz to postoje i telefoni, istaknuti na sajtu 018 575 773, 018 576 705, 018 576 704 za eventualno telefonsko naručivanje i dodatno informisanje o vremenu dospeća robe i slično. Od skoro na ovom sajtu postoji i mogućnost snabdevanja manjih trgovina kojima se šalje roba pouzećem, i koji, za veću količinu naručene robe dobijaju dodatne popuste. Razlog za rast prodaje su povoljne cene svih proizvoda od kojih je preko 1600 na akciji.
Primetan je rast prodaje pravnim licima, i to javnim ustanovama, školama, kliničkim centrima, bolnicama i domovima zdravlja koji tako vrše male nabavke na lak, jeftin i transparentan način. Takođe raste prodaja u manjim mestima u Srbiji gde je sužen izbor robe i gde je kupcima posebno značajno što im proizvod stiže na kućnu adresu, bez obzira na težinu i dimenzije proizvoda.

Veliku posećenost ovog sajta i kvalitetan rejting na pretraživačima mogu iskoristiti preduzeća i maloprodaje koji mogu postaviti i prodavati svoje proizvode na www.odigledolokomotive.rs uz neznatnu nadoknadu. Na taj način mogu prodati i naplatiti svoje proizvode, neograničenom broju potencijalnih kupaca koji na Internetu žele da kupuju. Zainteresovana preduzeća i preduzetnici se mogu javiti na mail office1@odigledolokomotive.rs i odmah početi da prodaju na internetu svoju robu, bez obzira da li imaju sajt ili ne.
Sva dešavanja na sajtu u smislu akcija i novih proizvoda mogu se pratiti na Facebook stranicama : http://www.facebook.com/pages/Od-Igle-Do-Lokomotive-Internet-Robna-Ku%C4%87a/125260370818528 ili http://www.facebook.com/pages/Alati-i-Ma%C5%A1ine-Internet-prodaja-alata/131605766928071

Početkom 2011. godine nastao je projekat to jest internet prodavnica alata www.alatiimasine.com, sa preko 11 500 artikala, kao nužna potreba za sve kupce koji su zainteresovani za kupovinu alata I mašina u Srbiji. I taj sajt je izvanredno prihvaćen kod kupaca i beleži konstantan rast posećenosti i prodaje.

Sa asortimanom od preko 23.500 proizvoda sajt www.odigledolokomotive.rs predstavlja najveću internet robnu kuću na Balkanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: