Subota, 02.05.2015.

09:55

Ko su kandidati za kuću slavnih video igara?

Izvor: benchmark.rs

Ko su kandidati za kuæu slavnih video igara? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

138 Komentari

Sortiraj po:

dzo

pre 8 godina

Mora se paziti ko je bio prvi i šta su bile osnove, a sve posle samo klonovi, obrade i nastavci.
Tetris, Elite, PacMan, Thru the wall (arkanoid), Space invaders, asim city (a ne Sims), Out run, Donkey kong, Defender of crown,pong, mortal combat, need4speed, gta, silent hill 1, mgs 1.

obrnuo tetris

pre 8 godina

Zadnih 35 godina samo 3 igre su me zainteresovale: Tetris, Popcorne i Lemmings. Sad jos ponekad zaigram linijice i to je to.

majstor

pre 8 godina

sensible world of soccer - legendarnda fudbalska igra
mortal combat - kad je tucnjava u pitanju svi su za to culi
civilizacija i sim city - igre koje su napravile novi zanr
diablo 1 - rpg legenda
counter strike (half life) - jednostavno pucacina iz prvog lica koju su svi igrali
scorch - preteca worms-a, tj. tog tipa igara

ima jos dosta igara koje zasluzuju da udju u kucu slavnih... naravno tu su i nove igre

Staljin

pre 8 godina

A sta je sa wot-om?I to je jedna od boljih i popularnijih igara.Od ovih sa liste minecraft je najpopularniji i ima jos par dobrih igara,ali wow....

Byakuya-sama

pre 8 godina

@(cvexi, 2. maj 2015 14:00)


Bliz=Samsung+Jabuka=brutalan marketing.


To je jedino u čemu je dobar Bliz, naravno i krađe od ljudi do ideja mu ne idu loše. Godinama nisu ništa novo smislili, izgleda da nema od koga da se krade.

Srećom imaju svoje verne ovčice koje će da igraju njihove 'popularne igre'. I da ne bude zabune igrao sam sve njihove igre, i najbolje što su napravili R&R Racing.(a i to je 'pozamljena' ideja)

xD

pre 8 godina

listu ko da je pravio neko ko ima 15 ko je na guglu kucao "stare poznate igre" da bi ubacio i nešto staro radi reda... sims stvarno? angry birds? ne simcity,warcraft,diablo,starcraft,quake,supaplex,mortal kombat, street fighter?

C

pre 8 godina

Elite (C64/Amiga)
Pirates! (C46/Amiga)
Where in the world is Carmen Sandiego? (XT/AT)
Sid Meier's Civilisation (386)
X-Wing (386)
TIE-Fighter (386)
Doom (386)
Command&Conquer (386)
Red Alert (386)
Colin McRea (486)
Baldur's Gate (x86)
Need4Speed: Most Wanted
S.T.A.L.K.E.R.: Shadows of Chernobil
...

Boki

pre 8 godina

Ne mogu da se odlucim, ali kada malo bolje pogledam sve igrice koje su dobre su iz proslog milenijuma: Pirates!, Defender of the Crown, Eagles Nest, Boulder Dash, Arkanoid, Heroes of Might and Magic 2-4, Tomb Raider 1-4

Mozda sam ja mator, ali cini mi se da sve ove novije igre u prvi plan stavljaju grafiku umesto atmosferu

legionar

pre 8 godina

Ja mislim da je ovde tetris ubedljivi pobednik...smisljen u SSSR-u za vreme hladnog rata kada su bili skroz zatvoreni,zarazio ceo svet i opstao poprilicno dugo.
Bez obzira sto je igra jednostavna,dan danas se moze skinuti na app store-u i play prodavnici.

Solitary Man

pre 8 godina

Dosta zanimljivih naslova u komentarima. Ja bih u specijalnu kayegoriju nominovao Planescape Torment. Igrao sam sve zivo ali ovo je ipak jedno pravo literarno remek delo, sa neverovatnom pricom (najboljom od svih igara svih zanrova), realnim likovima i sjajnim, dubokim dijalozima. Od ovih novih nazovi rpg mi se bljuje. Da dokazem, izvolite, ova slika objasnjava moju poentu http://static1.gamespot.com/uploads/original/1520/15206874/2733643-0831487706-lCo1u.jpg

уфтајење

pre 8 godina

Тime pilot.,moon cresta,moon patrol,ghost and goblins,dig dug,galaga,tomas kung fu master,last ninja,flimbo quest,rick dengerus,year kung fu,streat fighter.......mrzime jos da nabrajam comodor 64 i kaseta srafiger za stelovanje doticne kasete neprocenjivo.Ko razyme shvatice ;)

duki12

pre 8 godina

Ova lista je vise stvar ukusa onih koji su je sastavljali. Da su stavili online glasanje rezultat bi sigurno bio drugaciji,tako da nema svrhe komentarisati.Ali kao sto su naveli ovo je tek prvi talas igara koje ulaze u HOF ako to nekome iole ista znaci sem nama gikovima koji su proveli mladost uz kompjutere pocevsi od atarija,spektruma,komodora,amige itd.Iako vec gazim 40-tu i dalje ponekad zasednem za igrice mada mi samo dve jos uvek drze paznju zadnjih godina.Football manager i Quake.Za manager necu komentarisati njega verovatno svi znaju, a savetovao bi ove mladje narastaje da probaju Quake Live,poslednji u Quake serijalu,najbolju takmicarsku FPS igru,neprikosnovenu od kada se pojavio serijal pre skoro 20 godina.Iako nema toliku masu igraca kao neke druge FPS igre,prvenstveno zato sto je osnovni mod DUEL (1v1) vec i zato sto treba mnogo vise skila od drugih FPSa.

PPeca@SER

pre 8 godina

Zaboravio da pitam... Ako je ovo pitanje za iPhone games... onda je iFart sigurno najpopularnija. Secam se kad su me ubedjivali da kupim iPhone, ovo je bila jedna od "must have" aplikacija za iOS... Kao i za svaki "fart", sklonio sam se u stranu.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Staviti angry birds, a bez gta sa ili cs 1.6 koje su globalno najpopularnije realisticke igre...
(Ma da, 2. maj 2015 11:25)

Па шта ако су најпопуларније? И Џастин Бибер је популаран. И једна и друга игра су ђубре, еквивалент Биберу, глупост коју свако може да игра.

Од понуђених Doom без размишљања. Не само као технолошка демонстрација 3-Д енџина, већ и увођење мултиплејера. А и сингл-плејер кампања је одлична. Кармак и Ромеро, какав то дует беше. А данас се не зна која је гора, Doom3 или Daikatana.

cvexi

pre 8 godina

Da li ste u stanju da prekinete uporedjivanje EQ i WOW? DA li je moguce da se na svakoj j.. temi u kojoj se spominje WoW vodi ista rasprava? Ako je i uzeo ideje od EQ, WoW ga je nadmasio u svakom pogledu. Koliko god EQ bio stariji, WoW je probio MMORPG zanr i dan danas posle 10 godina je i dalje dzin u svojoj konkurenciji... Druga stvar koja se potcenjuje je da je warcraft 3, odakle je WoW povukao igrace, bila uzasno popularna igra sa jako interesantnom pricom, zar ima neki gejmer da nije cuo za Arthasa ili Ilidana?

qwert

pre 8 godina

Resident evil, silent hill, donkey kong country, warcraft 3, diablo 2, heroes of might and magic 3, crash bandicoot 2, mortal kombat 3, aladdin, street fighter 2, tekken, return to castle wolfenstein, colin mcrea rally 2.0, gta 3, max payne, counter-strike, call of duty...Bar neka od ovih to zasluzuje.

Republic of Gamers

pre 8 godina

Po meni najjednostavnija i najbolja igra ikad "Counter Strike 1.6".

Ljute ptice poredim kao i nobela dati Obami za nista! Dakle propaganda, reklama i nista vise.

1. CS 1.6
2. GTA
3. Super Mario
4. Half Life
5. Doom
6. Pacman
7. Tetris i jos par legendarnih igara.

Mislite drugačije...

pre 8 godina

Ako je na listi Minecraft i Angry birds, onda definitivno mora da ima mesta za Demon Soul's i najnoviji Bloodborne koji pomera granice gameplay-a!

lil' perica

pre 8 godina

Deus Ex
Pirates!
Railroad Tycoon
Age of Kings
Space Quest
Laisure Suit Larry
Elite
Svaka na svoj nacin pionirska i sa ogromnim uticajem na industriju igara

Jo

pre 8 godina

Elder Scrolls, Fallout, Stalker, Dota od novijih (relativno novijih). Doom, Quake, Alone in the Dark od starijih, jer su pokrenule revoluciju u razvoju igara... Elder Scrolls je remek delo ekvivalentno vrhunskim knjizevnim i filmskim fantasticnim ostvarenjima, i mora da zauzima jedno od prva tri mesta!

Che

pre 8 godina

Za prvi talas definitivno..
The Legend of Zelda (1986)
The Oregon Trail (1971)
Pac-Man (1980)
Pong (1972)
Space Invaders (1978)
Super Mario Bros. (1990)
Tetris (1984)

pa onda tek razmisljati o ostalima.

nerD

pre 8 godina

Za nostalgicne: Remake igrica u flashu koje se mogu igrati besplatno online Doom : http://oliloli.com/doom/(Mario Bros Tetris, Pac Man, Pong, Tetris...) http://igrezadecu.com/interaktivna-istorija-video-igara/ Strcraft: http://oliloli.com/starcraft/ Starwars trench run http://gamez2kidz.com/star_wars/star_wars.html Command and Conquer u html5: http://www.adityaravishankar.com/projects/games/command-and-conquer/

Sin Bludimir

pre 8 godina

Civilizacija
C&C i Red Alert
Warcraft
Heroes of Might and Magic 3
Duke 3d
Bubble Bobble
Mortal Kombat
Prince of Persia
Another World
Settlers

Angry birds nije igrica nego imitacija igrice, Tetris jeste naravno ali mi nije za listu.
Sto se tice gta, wow i cs, mnogo su igrane i nema sumnje da jesu za hall of fame samo sam vec ostario da bi ih igrao.

WhySoSerious?!

pre 8 godina

starcraft, warcraft, half-life, CoD kec, wolfenstein, halo, GTA bilo koji, Arkham City :) Portal, CS, i plejada drugih klasika koje nisam nabrojao..

Luiđi

pre 8 godina

Љуте птице немају шта да траже на оваквој листи !!! Уосталом, овде су помешане и бабе и жабе и јабуке и јагоде тако да ова листа нема никаквог смисла, чисто траћење времена !!!
(да да, 02. maj 2015 11:01) Nisi ti dobro skontao tekst ili ga nisi ni pročitao. To što ne igramo ptice pošto smo stariji, neznači da današnjim klincima nije isti osećaj kao nama kad smo igrali Super Marija.

Byakuya-sama

pre 8 godina

Pomešani klasici i igre koje su značile dosta za razvoj igračke industrije sa igrama koje su lansirali moćni izdavači sa moćnim marketingom(WOW,EB,HL...)


WOW je brutalna krađa EQ, čak im je Bliz ukrao ceo tim koje je razvio EQ.

Petar Dobrnac

pre 8 godina

Nešto iz ove liste:

Elite
Pirates
Test Drive
International Karate
Lemmings
Uridium
Rick Dangerous
Last Ninja
KickOff
Defender of the Crown
Ports of Call
TV Sports: Basketball
Wings
Populous
Dune 2
Civilization (svi nastavci)
Doom
Red Alert
Quake
Descent
Settlers
Unreal
Return to Castle Wolfenstein
Morrowind
Gothic

Nakon toga idu moderne igre i tu su drugi već dosta toga naveli.

lol

pre 8 godina

Staviti sims a ne simcity je u najmanju ruku smesno, isto kao i staviti wow a ne wc3 i tft takodje, ali ako cemo o mmorpg onda everquest svakako zasluzuje mesto wow-a, posto je cela ekpia presla sa njega na wow.
Dalje, glupo je da se ne stavi igrica kao sto je cs1.6, ili da kazem ceo stari cs, s'obzirom da je 1.4 pogurao fransizu u nebesa.
Cudi me da nema gta3, koja je prakticno izmislila open world play za danasnja shvatanja te vrste.
U drugu ruku me ne cudi sto nema nfsu 2, ali opet po meni mnogo ozbiljnija i uticajnija igra neko angry birds i minecraft, obe ih obozavam nemojte me pogresno razumeti.
Kad smo kod nfs, kako to da nijedan GT nije uvrstan, ili su PS potpuno ignorisali?
Ocigledno je da su sportske igre ignorisane, iako nisam ljubitelj ima par koje su vredne pomena, fifa 98, pes4, football manager 2007, nba 2k2.
Nerealno je i da nisu nijednu strategiju stavili na listu, mada opet i nije posto se taj zanr vec godinama zapostavlja u potpunosti, moji predlozi bi bili SC, wc3, red alert, homeworld, ima ih jos ali sada ne mogu da se setim.
Ima tu i arkadnih avantura, i raznih drugih igara koje zasluzuju pomen, ali ja nemam vise prostora oa ne mogu da pisem. Sve u svemu, mislim da je 15 mesta suvise mala lista, za listu takve "tezine". Pozdrav svim ljubiteljima igara!

Chiske

pre 8 godina

Fallout 3
Fallout New Vwgas
Skyrim
GTA San Andreas
Doom
Super mario
Bioshock 2
StarCraft Brood war
Max Payne
Assassin's creed
Tomb Raider 2
Counter Strike
Red Dead Redemption
Borderlands
GoldenEye 007
Space Invaders
Batman Arkham City
Half Life
Mass Efect 1, 2, 3
NFS Underground 2
Diablo

Sin Bludimir

pre 8 godina

Civilizacija
C&C i Red Alert
Warcraft
Heroes of Might and Magic 3
Duke 3d
Bubble Bobble
Mortal Kombat
Prince of Persia
Another World
Settlers

Angry birds nije igrica nego imitacija igrice, Tetris jeste naravno ali mi nije za listu.
Sto se tice gta, wow i cs, mnogo su igrane i nema sumnje da jesu za hall of fame samo sam vec ostario da bi ih igrao.

YoGy

pre 8 godina

WoW je mozda najprofitabilnija zaraza ikad, ali nema status kao sto ima HL, Mario, Tetris, Pacman, mozda ce imati to za nekih 15 godina. Dok je tetris najrasprostranjenija i najpoznatija igra ikada, apsolutno svaki covek na zemlji je cuo ili igrao tetris. Moj glas ovde ide Pacmanu.

Vladimir Pula

pre 8 godina

Starcraft ???? Halo??? Red alert I?? UT ?? GTA serijal? FIFA/pes serijal (nesto od toga mora bit).. Al opet da ponovim STARCRAFT ???

да да

pre 8 godina

Љуте птице немају шта да траже на оваквој листи !!! Уосталом, овде су помешане и бабе и жабе и јабуке и јагоде тако да ова листа нема никаквог смисла, чисто траћење времена !!!

joca

pre 8 godina

naj igranija i naj prostranija igra svih vremena je TETRIS, klinci danas nisu svesni šta je ta igrica radila, kada nisu postojali pc kompjuteri, konzole bile očajne, mobilni telefoni su bili veličine omanjeg panja bez displeja tetris je harao, svi su ga igrali...

hours of love

pre 8 godina

Ko bre igra glupi minecraft, jeste li svi poludeli, sta vam je ??!!

Nominujem:Mortal kombat (na Segi Megi)
Crash bandicoot (sony playstation)
Winning eleven (najbolji fudbal ikad napravljen, sony)
Half-life
Warcraft
Counter strike
Pacman
Gta 3
Far cry 1

PPeca@SER

pre 8 godina

Sa moje strane, 1981... PacMan je neprikosnoven... Moj glas ide toj igirci. Obzirom da je za moje pojmove nacin na koji su nas ucili informatici na PMF, Matematika... bio zastareo... veci deo te nastave sam provodio u luna-parku kod zoo-vrta... igrajuci PacMan-a i DonkeyKong-a... Skoro da je "mrtva trka".
Posle krenes da pravis svoje igrice, pa "ozbiljan" software... pa eto, zivis od toga.

Zoran Ranić

pre 8 godina

e moj commodore i amigo,gde li ste sada.Kaseta,štelovanje "azimuta",diskete...Moj sin se brine ako mu se sa steama ne skine igra za sat-dva.Igre su za zabavu,a ne za muzej.

да да

pre 8 godina

Љуте птице немају шта да траже на оваквој листи !!! Уосталом, овде су помешане и бабе и жабе и јабуке и јагоде тако да ова листа нема никаквог смисла, чисто траћење времена !!!

Zoran Ranić

pre 8 godina

e moj commodore i amigo,gde li ste sada.Kaseta,štelovanje "azimuta",diskete...Moj sin se brine ako mu se sa steama ne skine igra za sat-dva.Igre su za zabavu,a ne za muzej.

PPeca@SER

pre 8 godina

Sa moje strane, 1981... PacMan je neprikosnoven... Moj glas ide toj igirci. Obzirom da je za moje pojmove nacin na koji su nas ucili informatici na PMF, Matematika... bio zastareo... veci deo te nastave sam provodio u luna-parku kod zoo-vrta... igrajuci PacMan-a i DonkeyKong-a... Skoro da je "mrtva trka".
Posle krenes da pravis svoje igrice, pa "ozbiljan" software... pa eto, zivis od toga.

joca

pre 8 godina

naj igranija i naj prostranija igra svih vremena je TETRIS, klinci danas nisu svesni šta je ta igrica radila, kada nisu postojali pc kompjuteri, konzole bile očajne, mobilni telefoni su bili veličine omanjeg panja bez displeja tetris je harao, svi su ga igrali...

qwert

pre 8 godina

Resident evil, silent hill, donkey kong country, warcraft 3, diablo 2, heroes of might and magic 3, crash bandicoot 2, mortal kombat 3, aladdin, street fighter 2, tekken, return to castle wolfenstein, colin mcrea rally 2.0, gta 3, max payne, counter-strike, call of duty...Bar neka od ovih to zasluzuje.

Petar Dobrnac

pre 8 godina

Nešto iz ove liste:

Elite
Pirates
Test Drive
International Karate
Lemmings
Uridium
Rick Dangerous
Last Ninja
KickOff
Defender of the Crown
Ports of Call
TV Sports: Basketball
Wings
Populous
Dune 2
Civilization (svi nastavci)
Doom
Red Alert
Quake
Descent
Settlers
Unreal
Return to Castle Wolfenstein
Morrowind
Gothic

Nakon toga idu moderne igre i tu su drugi već dosta toga naveli.

cvexi

pre 8 godina

Da li ste u stanju da prekinete uporedjivanje EQ i WOW? DA li je moguce da se na svakoj j.. temi u kojoj se spominje WoW vodi ista rasprava? Ako je i uzeo ideje od EQ, WoW ga je nadmasio u svakom pogledu. Koliko god EQ bio stariji, WoW je probio MMORPG zanr i dan danas posle 10 godina je i dalje dzin u svojoj konkurenciji... Druga stvar koja se potcenjuje je da je warcraft 3, odakle je WoW povukao igrace, bila uzasno popularna igra sa jako interesantnom pricom, zar ima neki gejmer da nije cuo za Arthasa ili Ilidana?

Sin Bludimir

pre 8 godina

Civilizacija
C&C i Red Alert
Warcraft
Heroes of Might and Magic 3
Duke 3d
Bubble Bobble
Mortal Kombat
Prince of Persia
Another World
Settlers

Angry birds nije igrica nego imitacija igrice, Tetris jeste naravno ali mi nije za listu.
Sto se tice gta, wow i cs, mnogo su igrane i nema sumnje da jesu za hall of fame samo sam vec ostario da bi ih igrao.

hours of love

pre 8 godina

Ko bre igra glupi minecraft, jeste li svi poludeli, sta vam je ??!!

Nominujem:Mortal kombat (na Segi Megi)
Crash bandicoot (sony playstation)
Winning eleven (najbolji fudbal ikad napravljen, sony)
Half-life
Warcraft
Counter strike
Pacman
Gta 3
Far cry 1

lil' perica

pre 8 godina

Deus Ex
Pirates!
Railroad Tycoon
Age of Kings
Space Quest
Laisure Suit Larry
Elite
Svaka na svoj nacin pionirska i sa ogromnim uticajem na industriju igara

Che

pre 8 godina

Za prvi talas definitivno..
The Legend of Zelda (1986)
The Oregon Trail (1971)
Pac-Man (1980)
Pong (1972)
Space Invaders (1978)
Super Mario Bros. (1990)
Tetris (1984)

pa onda tek razmisljati o ostalima.

legionar

pre 8 godina

Ja mislim da je ovde tetris ubedljivi pobednik...smisljen u SSSR-u za vreme hladnog rata kada su bili skroz zatvoreni,zarazio ceo svet i opstao poprilicno dugo.
Bez obzira sto je igra jednostavna,dan danas se moze skinuti na app store-u i play prodavnici.

Chiske

pre 8 godina

Fallout 3
Fallout New Vwgas
Skyrim
GTA San Andreas
Doom
Super mario
Bioshock 2
StarCraft Brood war
Max Payne
Assassin's creed
Tomb Raider 2
Counter Strike
Red Dead Redemption
Borderlands
GoldenEye 007
Space Invaders
Batman Arkham City
Half Life
Mass Efect 1, 2, 3
NFS Underground 2
Diablo

Boki

pre 8 godina

Ne mogu da se odlucim, ali kada malo bolje pogledam sve igrice koje su dobre su iz proslog milenijuma: Pirates!, Defender of the Crown, Eagles Nest, Boulder Dash, Arkanoid, Heroes of Might and Magic 2-4, Tomb Raider 1-4

Mozda sam ja mator, ali cini mi se da sve ove novije igre u prvi plan stavljaju grafiku umesto atmosferu

WhySoSerious?!

pre 8 godina

starcraft, warcraft, half-life, CoD kec, wolfenstein, halo, GTA bilo koji, Arkham City :) Portal, CS, i plejada drugih klasika koje nisam nabrojao..

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Staviti angry birds, a bez gta sa ili cs 1.6 koje su globalno najpopularnije realisticke igre...
(Ma da, 2. maj 2015 11:25)

Па шта ако су најпопуларније? И Џастин Бибер је популаран. И једна и друга игра су ђубре, еквивалент Биберу, глупост коју свако може да игра.

Од понуђених Doom без размишљања. Не само као технолошка демонстрација 3-Д енџина, већ и увођење мултиплејера. А и сингл-плејер кампања је одлична. Кармак и Ромеро, какав то дует беше. А данас се не зна која је гора, Doom3 или Daikatana.

Vladimir Pula

pre 8 godina

Starcraft ???? Halo??? Red alert I?? UT ?? GTA serijal? FIFA/pes serijal (nesto od toga mora bit).. Al opet da ponovim STARCRAFT ???

Sin Bludimir

pre 8 godina

Civilizacija
C&C i Red Alert
Warcraft
Heroes of Might and Magic 3
Duke 3d
Bubble Bobble
Mortal Kombat
Prince of Persia
Another World
Settlers

Angry birds nije igrica nego imitacija igrice, Tetris jeste naravno ali mi nije za listu.
Sto se tice gta, wow i cs, mnogo su igrane i nema sumnje da jesu za hall of fame samo sam vec ostario da bi ih igrao.

xD

pre 8 godina

listu ko da je pravio neko ko ima 15 ko je na guglu kucao "stare poznate igre" da bi ubacio i nešto staro radi reda... sims stvarno? angry birds? ne simcity,warcraft,diablo,starcraft,quake,supaplex,mortal kombat, street fighter?

Jo

pre 8 godina

Elder Scrolls, Fallout, Stalker, Dota od novijih (relativno novijih). Doom, Quake, Alone in the Dark od starijih, jer su pokrenule revoluciju u razvoju igara... Elder Scrolls je remek delo ekvivalentno vrhunskim knjizevnim i filmskim fantasticnim ostvarenjima, i mora da zauzima jedno od prva tri mesta!

nerD

pre 8 godina

Za nostalgicne: Remake igrica u flashu koje se mogu igrati besplatno online Doom : http://oliloli.com/doom/(Mario Bros Tetris, Pac Man, Pong, Tetris...) http://igrezadecu.com/interaktivna-istorija-video-igara/ Strcraft: http://oliloli.com/starcraft/ Starwars trench run http://gamez2kidz.com/star_wars/star_wars.html Command and Conquer u html5: http://www.adityaravishankar.com/projects/games/command-and-conquer/

YoGy

pre 8 godina

WoW je mozda najprofitabilnija zaraza ikad, ali nema status kao sto ima HL, Mario, Tetris, Pacman, mozda ce imati to za nekih 15 godina. Dok je tetris najrasprostranjenija i najpoznatija igra ikada, apsolutno svaki covek na zemlji je cuo ili igrao tetris. Moj glas ovde ide Pacmanu.

lol

pre 8 godina

Staviti sims a ne simcity je u najmanju ruku smesno, isto kao i staviti wow a ne wc3 i tft takodje, ali ako cemo o mmorpg onda everquest svakako zasluzuje mesto wow-a, posto je cela ekpia presla sa njega na wow.
Dalje, glupo je da se ne stavi igrica kao sto je cs1.6, ili da kazem ceo stari cs, s'obzirom da je 1.4 pogurao fransizu u nebesa.
Cudi me da nema gta3, koja je prakticno izmislila open world play za danasnja shvatanja te vrste.
U drugu ruku me ne cudi sto nema nfsu 2, ali opet po meni mnogo ozbiljnija i uticajnija igra neko angry birds i minecraft, obe ih obozavam nemojte me pogresno razumeti.
Kad smo kod nfs, kako to da nijedan GT nije uvrstan, ili su PS potpuno ignorisali?
Ocigledno je da su sportske igre ignorisane, iako nisam ljubitelj ima par koje su vredne pomena, fifa 98, pes4, football manager 2007, nba 2k2.
Nerealno je i da nisu nijednu strategiju stavili na listu, mada opet i nije posto se taj zanr vec godinama zapostavlja u potpunosti, moji predlozi bi bili SC, wc3, red alert, homeworld, ima ih jos ali sada ne mogu da se setim.
Ima tu i arkadnih avantura, i raznih drugih igara koje zasluzuju pomen, ali ja nemam vise prostora oa ne mogu da pisem. Sve u svemu, mislim da je 15 mesta suvise mala lista, za listu takve "tezine". Pozdrav svim ljubiteljima igara!

Republic of Gamers

pre 8 godina

Po meni najjednostavnija i najbolja igra ikad "Counter Strike 1.6".

Ljute ptice poredim kao i nobela dati Obami za nista! Dakle propaganda, reklama i nista vise.

1. CS 1.6
2. GTA
3. Super Mario
4. Half Life
5. Doom
6. Pacman
7. Tetris i jos par legendarnih igara.

C

pre 8 godina

Elite (C64/Amiga)
Pirates! (C46/Amiga)
Where in the world is Carmen Sandiego? (XT/AT)
Sid Meier's Civilisation (386)
X-Wing (386)
TIE-Fighter (386)
Doom (386)
Command&Conquer (386)
Red Alert (386)
Colin McRea (486)
Baldur's Gate (x86)
Need4Speed: Most Wanted
S.T.A.L.K.E.R.: Shadows of Chernobil
...

dzo

pre 8 godina

Mora se paziti ko je bio prvi i šta su bile osnove, a sve posle samo klonovi, obrade i nastavci.
Tetris, Elite, PacMan, Thru the wall (arkanoid), Space invaders, asim city (a ne Sims), Out run, Donkey kong, Defender of crown,pong, mortal combat, need4speed, gta, silent hill 1, mgs 1.

Solitary Man

pre 8 godina

Dosta zanimljivih naslova u komentarima. Ja bih u specijalnu kayegoriju nominovao Planescape Torment. Igrao sam sve zivo ali ovo je ipak jedno pravo literarno remek delo, sa neverovatnom pricom (najboljom od svih igara svih zanrova), realnim likovima i sjajnim, dubokim dijalozima. Od ovih novih nazovi rpg mi se bljuje. Da dokazem, izvolite, ova slika objasnjava moju poentu http://static1.gamespot.com/uploads/original/1520/15206874/2733643-0831487706-lCo1u.jpg

Luiđi

pre 8 godina

Љуте птице немају шта да траже на оваквој листи !!! Уосталом, овде су помешане и бабе и жабе и јабуке и јагоде тако да ова листа нема никаквог смисла, чисто траћење времена !!!
(да да, 02. maj 2015 11:01) Nisi ti dobro skontao tekst ili ga nisi ni pročitao. To što ne igramo ptice pošto smo stariji, neznači da današnjim klincima nije isti osećaj kao nama kad smo igrali Super Marija.

duki12

pre 8 godina

Ova lista je vise stvar ukusa onih koji su je sastavljali. Da su stavili online glasanje rezultat bi sigurno bio drugaciji,tako da nema svrhe komentarisati.Ali kao sto su naveli ovo je tek prvi talas igara koje ulaze u HOF ako to nekome iole ista znaci sem nama gikovima koji su proveli mladost uz kompjutere pocevsi od atarija,spektruma,komodora,amige itd.Iako vec gazim 40-tu i dalje ponekad zasednem za igrice mada mi samo dve jos uvek drze paznju zadnjih godina.Football manager i Quake.Za manager necu komentarisati njega verovatno svi znaju, a savetovao bi ove mladje narastaje da probaju Quake Live,poslednji u Quake serijalu,najbolju takmicarsku FPS igru,neprikosnovenu od kada se pojavio serijal pre skoro 20 godina.Iako nema toliku masu igraca kao neke druge FPS igre,prvenstveno zato sto je osnovni mod DUEL (1v1) vec i zato sto treba mnogo vise skila od drugih FPSa.

majstor

pre 8 godina

sensible world of soccer - legendarnda fudbalska igra
mortal combat - kad je tucnjava u pitanju svi su za to culi
civilizacija i sim city - igre koje su napravile novi zanr
diablo 1 - rpg legenda
counter strike (half life) - jednostavno pucacina iz prvog lica koju su svi igrali
scorch - preteca worms-a, tj. tog tipa igara

ima jos dosta igara koje zasluzuju da udju u kucu slavnih... naravno tu su i nove igre

obrnuo tetris

pre 8 godina

Zadnih 35 godina samo 3 igre su me zainteresovale: Tetris, Popcorne i Lemmings. Sad jos ponekad zaigram linijice i to je to.

Byakuya-sama

pre 8 godina

Pomešani klasici i igre koje su značile dosta za razvoj igračke industrije sa igrama koje su lansirali moćni izdavači sa moćnim marketingom(WOW,EB,HL...)


WOW je brutalna krađa EQ, čak im je Bliz ukrao ceo tim koje je razvio EQ.

уфтајење

pre 8 godina

Тime pilot.,moon cresta,moon patrol,ghost and goblins,dig dug,galaga,tomas kung fu master,last ninja,flimbo quest,rick dengerus,year kung fu,streat fighter.......mrzime jos da nabrajam comodor 64 i kaseta srafiger za stelovanje doticne kasete neprocenjivo.Ko razyme shvatice ;)

Mislite drugačije...

pre 8 godina

Ako je na listi Minecraft i Angry birds, onda definitivno mora da ima mesta za Demon Soul's i najnoviji Bloodborne koji pomera granice gameplay-a!

PPeca@SER

pre 8 godina

Zaboravio da pitam... Ako je ovo pitanje za iPhone games... onda je iFart sigurno najpopularnija. Secam se kad su me ubedjivali da kupim iPhone, ovo je bila jedna od "must have" aplikacija za iOS... Kao i za svaki "fart", sklonio sam se u stranu.

Byakuya-sama

pre 8 godina

@(cvexi, 2. maj 2015 14:00)


Bliz=Samsung+Jabuka=brutalan marketing.


To je jedino u čemu je dobar Bliz, naravno i krađe od ljudi do ideja mu ne idu loše. Godinama nisu ništa novo smislili, izgleda da nema od koga da se krade.

Srećom imaju svoje verne ovčice koje će da igraju njihove 'popularne igre'. I da ne bude zabune igrao sam sve njihove igre, i najbolje što su napravili R&R Racing.(a i to je 'pozamljena' ideja)

Staljin

pre 8 godina

A sta je sa wot-om?I to je jedna od boljih i popularnijih igara.Od ovih sa liste minecraft je najpopularniji i ima jos par dobrih igara,ali wow....

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Staviti angry birds, a bez gta sa ili cs 1.6 koje su globalno najpopularnije realisticke igre...
(Ma da, 2. maj 2015 11:25)

Па шта ако су најпопуларније? И Џастин Бибер је популаран. И једна и друга игра су ђубре, еквивалент Биберу, глупост коју свако може да игра.

Од понуђених Doom без размишљања. Не само као технолошка демонстрација 3-Д енџина, већ и увођење мултиплејера. А и сингл-плејер кампања је одлична. Кармак и Ромеро, какав то дует беше. А данас се не зна која је гора, Doom3 или Daikatana.

да да

pre 8 godina

Љуте птице немају шта да траже на оваквој листи !!! Уосталом, овде су помешане и бабе и жабе и јабуке и јагоде тако да ова листа нема никаквог смисла, чисто траћење времена !!!

Chiske

pre 8 godina

Fallout 3
Fallout New Vwgas
Skyrim
GTA San Andreas
Doom
Super mario
Bioshock 2
StarCraft Brood war
Max Payne
Assassin's creed
Tomb Raider 2
Counter Strike
Red Dead Redemption
Borderlands
GoldenEye 007
Space Invaders
Batman Arkham City
Half Life
Mass Efect 1, 2, 3
NFS Underground 2
Diablo

PPeca@SER

pre 8 godina

Zaboravio da pitam... Ako je ovo pitanje za iPhone games... onda je iFart sigurno najpopularnija. Secam se kad su me ubedjivali da kupim iPhone, ovo je bila jedna od "must have" aplikacija za iOS... Kao i za svaki "fart", sklonio sam se u stranu.

Republic of Gamers

pre 8 godina

Po meni najjednostavnija i najbolja igra ikad "Counter Strike 1.6".

Ljute ptice poredim kao i nobela dati Obami za nista! Dakle propaganda, reklama i nista vise.

1. CS 1.6
2. GTA
3. Super Mario
4. Half Life
5. Doom
6. Pacman
7. Tetris i jos par legendarnih igara.

Staljin

pre 8 godina

A sta je sa wot-om?I to je jedna od boljih i popularnijih igara.Od ovih sa liste minecraft je najpopularniji i ima jos par dobrih igara,ali wow....

joca

pre 8 godina

naj igranija i naj prostranija igra svih vremena je TETRIS, klinci danas nisu svesni šta je ta igrica radila, kada nisu postojali pc kompjuteri, konzole bile očajne, mobilni telefoni su bili veličine omanjeg panja bez displeja tetris je harao, svi su ga igrali...

Byakuya-sama

pre 8 godina

@(cvexi, 2. maj 2015 14:00)


Bliz=Samsung+Jabuka=brutalan marketing.


To je jedino u čemu je dobar Bliz, naravno i krađe od ljudi do ideja mu ne idu loše. Godinama nisu ništa novo smislili, izgleda da nema od koga da se krade.

Srećom imaju svoje verne ovčice koje će da igraju njihove 'popularne igre'. I da ne bude zabune igrao sam sve njihove igre, i najbolje što su napravili R&R Racing.(a i to je 'pozamljena' ideja)

Luiđi

pre 8 godina

Љуте птице немају шта да траже на оваквој листи !!! Уосталом, овде су помешане и бабе и жабе и јабуке и јагоде тако да ова листа нема никаквог смисла, чисто траћење времена !!!
(да да, 02. maj 2015 11:01) Nisi ti dobro skontao tekst ili ga nisi ni pročitao. To što ne igramo ptice pošto smo stariji, neznači da današnjim klincima nije isti osećaj kao nama kad smo igrali Super Marija.

Sin Bludimir

pre 8 godina

Civilizacija
C&C i Red Alert
Warcraft
Heroes of Might and Magic 3
Duke 3d
Bubble Bobble
Mortal Kombat
Prince of Persia
Another World
Settlers

Angry birds nije igrica nego imitacija igrice, Tetris jeste naravno ali mi nije za listu.
Sto se tice gta, wow i cs, mnogo su igrane i nema sumnje da jesu za hall of fame samo sam vec ostario da bi ih igrao.

Mislite drugačije...

pre 8 godina

Ako je na listi Minecraft i Angry birds, onda definitivno mora da ima mesta za Demon Soul's i najnoviji Bloodborne koji pomera granice gameplay-a!

Zoran Ranić

pre 8 godina

e moj commodore i amigo,gde li ste sada.Kaseta,štelovanje "azimuta",diskete...Moj sin se brine ako mu se sa steama ne skine igra za sat-dva.Igre su za zabavu,a ne za muzej.

Byakuya-sama

pre 8 godina

Pomešani klasici i igre koje su značile dosta za razvoj igračke industrije sa igrama koje su lansirali moćni izdavači sa moćnim marketingom(WOW,EB,HL...)


WOW je brutalna krađa EQ, čak im je Bliz ukrao ceo tim koje je razvio EQ.

lil' perica

pre 8 godina

Deus Ex
Pirates!
Railroad Tycoon
Age of Kings
Space Quest
Laisure Suit Larry
Elite
Svaka na svoj nacin pionirska i sa ogromnim uticajem na industriju igara

qwert

pre 8 godina

Resident evil, silent hill, donkey kong country, warcraft 3, diablo 2, heroes of might and magic 3, crash bandicoot 2, mortal kombat 3, aladdin, street fighter 2, tekken, return to castle wolfenstein, colin mcrea rally 2.0, gta 3, max payne, counter-strike, call of duty...Bar neka od ovih to zasluzuje.

obrnuo tetris

pre 8 godina

Zadnih 35 godina samo 3 igre su me zainteresovale: Tetris, Popcorne i Lemmings. Sad jos ponekad zaigram linijice i to je to.

hours of love

pre 8 godina

Ko bre igra glupi minecraft, jeste li svi poludeli, sta vam je ??!!

Nominujem:Mortal kombat (na Segi Megi)
Crash bandicoot (sony playstation)
Winning eleven (najbolji fudbal ikad napravljen, sony)
Half-life
Warcraft
Counter strike
Pacman
Gta 3
Far cry 1

Petar Dobrnac

pre 8 godina

Nešto iz ove liste:

Elite
Pirates
Test Drive
International Karate
Lemmings
Uridium
Rick Dangerous
Last Ninja
KickOff
Defender of the Crown
Ports of Call
TV Sports: Basketball
Wings
Populous
Dune 2
Civilization (svi nastavci)
Doom
Red Alert
Quake
Descent
Settlers
Unreal
Return to Castle Wolfenstein
Morrowind
Gothic

Nakon toga idu moderne igre i tu su drugi već dosta toga naveli.

C

pre 8 godina

Elite (C64/Amiga)
Pirates! (C46/Amiga)
Where in the world is Carmen Sandiego? (XT/AT)
Sid Meier's Civilisation (386)
X-Wing (386)
TIE-Fighter (386)
Doom (386)
Command&Conquer (386)
Red Alert (386)
Colin McRea (486)
Baldur's Gate (x86)
Need4Speed: Most Wanted
S.T.A.L.K.E.R.: Shadows of Chernobil
...

xD

pre 8 godina

listu ko da je pravio neko ko ima 15 ko je na guglu kucao "stare poznate igre" da bi ubacio i nešto staro radi reda... sims stvarno? angry birds? ne simcity,warcraft,diablo,starcraft,quake,supaplex,mortal kombat, street fighter?

Vladimir Pula

pre 8 godina

Starcraft ???? Halo??? Red alert I?? UT ?? GTA serijal? FIFA/pes serijal (nesto od toga mora bit).. Al opet da ponovim STARCRAFT ???

Jo

pre 8 godina

Elder Scrolls, Fallout, Stalker, Dota od novijih (relativno novijih). Doom, Quake, Alone in the Dark od starijih, jer su pokrenule revoluciju u razvoju igara... Elder Scrolls je remek delo ekvivalentno vrhunskim knjizevnim i filmskim fantasticnim ostvarenjima, i mora da zauzima jedno od prva tri mesta!

WhySoSerious?!

pre 8 godina

starcraft, warcraft, half-life, CoD kec, wolfenstein, halo, GTA bilo koji, Arkham City :) Portal, CS, i plejada drugih klasika koje nisam nabrojao..

Sin Bludimir

pre 8 godina

Civilizacija
C&C i Red Alert
Warcraft
Heroes of Might and Magic 3
Duke 3d
Bubble Bobble
Mortal Kombat
Prince of Persia
Another World
Settlers

Angry birds nije igrica nego imitacija igrice, Tetris jeste naravno ali mi nije za listu.
Sto se tice gta, wow i cs, mnogo su igrane i nema sumnje da jesu za hall of fame samo sam vec ostario da bi ih igrao.

cvexi

pre 8 godina

Da li ste u stanju da prekinete uporedjivanje EQ i WOW? DA li je moguce da se na svakoj j.. temi u kojoj se spominje WoW vodi ista rasprava? Ako je i uzeo ideje od EQ, WoW ga je nadmasio u svakom pogledu. Koliko god EQ bio stariji, WoW je probio MMORPG zanr i dan danas posle 10 godina je i dalje dzin u svojoj konkurenciji... Druga stvar koja se potcenjuje je da je warcraft 3, odakle je WoW povukao igrace, bila uzasno popularna igra sa jako interesantnom pricom, zar ima neki gejmer da nije cuo za Arthasa ili Ilidana?

уфтајење

pre 8 godina

Тime pilot.,moon cresta,moon patrol,ghost and goblins,dig dug,galaga,tomas kung fu master,last ninja,flimbo quest,rick dengerus,year kung fu,streat fighter.......mrzime jos da nabrajam comodor 64 i kaseta srafiger za stelovanje doticne kasete neprocenjivo.Ko razyme shvatice ;)

majstor

pre 8 godina

sensible world of soccer - legendarnda fudbalska igra
mortal combat - kad je tucnjava u pitanju svi su za to culi
civilizacija i sim city - igre koje su napravile novi zanr
diablo 1 - rpg legenda
counter strike (half life) - jednostavno pucacina iz prvog lica koju su svi igrali
scorch - preteca worms-a, tj. tog tipa igara

ima jos dosta igara koje zasluzuju da udju u kucu slavnih... naravno tu su i nove igre

PPeca@SER

pre 8 godina

Sa moje strane, 1981... PacMan je neprikosnoven... Moj glas ide toj igirci. Obzirom da je za moje pojmove nacin na koji su nas ucili informatici na PMF, Matematika... bio zastareo... veci deo te nastave sam provodio u luna-parku kod zoo-vrta... igrajuci PacMan-a i DonkeyKong-a... Skoro da je "mrtva trka".
Posle krenes da pravis svoje igrice, pa "ozbiljan" software... pa eto, zivis od toga.

YoGy

pre 8 godina

WoW je mozda najprofitabilnija zaraza ikad, ali nema status kao sto ima HL, Mario, Tetris, Pacman, mozda ce imati to za nekih 15 godina. Dok je tetris najrasprostranjenija i najpoznatija igra ikada, apsolutno svaki covek na zemlji je cuo ili igrao tetris. Moj glas ovde ide Pacmanu.

lol

pre 8 godina

Staviti sims a ne simcity je u najmanju ruku smesno, isto kao i staviti wow a ne wc3 i tft takodje, ali ako cemo o mmorpg onda everquest svakako zasluzuje mesto wow-a, posto je cela ekpia presla sa njega na wow.
Dalje, glupo je da se ne stavi igrica kao sto je cs1.6, ili da kazem ceo stari cs, s'obzirom da je 1.4 pogurao fransizu u nebesa.
Cudi me da nema gta3, koja je prakticno izmislila open world play za danasnja shvatanja te vrste.
U drugu ruku me ne cudi sto nema nfsu 2, ali opet po meni mnogo ozbiljnija i uticajnija igra neko angry birds i minecraft, obe ih obozavam nemojte me pogresno razumeti.
Kad smo kod nfs, kako to da nijedan GT nije uvrstan, ili su PS potpuno ignorisali?
Ocigledno je da su sportske igre ignorisane, iako nisam ljubitelj ima par koje su vredne pomena, fifa 98, pes4, football manager 2007, nba 2k2.
Nerealno je i da nisu nijednu strategiju stavili na listu, mada opet i nije posto se taj zanr vec godinama zapostavlja u potpunosti, moji predlozi bi bili SC, wc3, red alert, homeworld, ima ih jos ali sada ne mogu da se setim.
Ima tu i arkadnih avantura, i raznih drugih igara koje zasluzuju pomen, ali ja nemam vise prostora oa ne mogu da pisem. Sve u svemu, mislim da je 15 mesta suvise mala lista, za listu takve "tezine". Pozdrav svim ljubiteljima igara!

nerD

pre 8 godina

Za nostalgicne: Remake igrica u flashu koje se mogu igrati besplatno online Doom : http://oliloli.com/doom/(Mario Bros Tetris, Pac Man, Pong, Tetris...) http://igrezadecu.com/interaktivna-istorija-video-igara/ Strcraft: http://oliloli.com/starcraft/ Starwars trench run http://gamez2kidz.com/star_wars/star_wars.html Command and Conquer u html5: http://www.adityaravishankar.com/projects/games/command-and-conquer/

duki12

pre 8 godina

Ova lista je vise stvar ukusa onih koji su je sastavljali. Da su stavili online glasanje rezultat bi sigurno bio drugaciji,tako da nema svrhe komentarisati.Ali kao sto su naveli ovo je tek prvi talas igara koje ulaze u HOF ako to nekome iole ista znaci sem nama gikovima koji su proveli mladost uz kompjutere pocevsi od atarija,spektruma,komodora,amige itd.Iako vec gazim 40-tu i dalje ponekad zasednem za igrice mada mi samo dve jos uvek drze paznju zadnjih godina.Football manager i Quake.Za manager necu komentarisati njega verovatno svi znaju, a savetovao bi ove mladje narastaje da probaju Quake Live,poslednji u Quake serijalu,najbolju takmicarsku FPS igru,neprikosnovenu od kada se pojavio serijal pre skoro 20 godina.Iako nema toliku masu igraca kao neke druge FPS igre,prvenstveno zato sto je osnovni mod DUEL (1v1) vec i zato sto treba mnogo vise skila od drugih FPSa.

Solitary Man

pre 8 godina

Dosta zanimljivih naslova u komentarima. Ja bih u specijalnu kayegoriju nominovao Planescape Torment. Igrao sam sve zivo ali ovo je ipak jedno pravo literarno remek delo, sa neverovatnom pricom (najboljom od svih igara svih zanrova), realnim likovima i sjajnim, dubokim dijalozima. Od ovih novih nazovi rpg mi se bljuje. Da dokazem, izvolite, ova slika objasnjava moju poentu http://static1.gamespot.com/uploads/original/1520/15206874/2733643-0831487706-lCo1u.jpg

Che

pre 8 godina

Za prvi talas definitivno..
The Legend of Zelda (1986)
The Oregon Trail (1971)
Pac-Man (1980)
Pong (1972)
Space Invaders (1978)
Super Mario Bros. (1990)
Tetris (1984)

pa onda tek razmisljati o ostalima.

Boki

pre 8 godina

Ne mogu da se odlucim, ali kada malo bolje pogledam sve igrice koje su dobre su iz proslog milenijuma: Pirates!, Defender of the Crown, Eagles Nest, Boulder Dash, Arkanoid, Heroes of Might and Magic 2-4, Tomb Raider 1-4

Mozda sam ja mator, ali cini mi se da sve ove novije igre u prvi plan stavljaju grafiku umesto atmosferu

legionar

pre 8 godina

Ja mislim da je ovde tetris ubedljivi pobednik...smisljen u SSSR-u za vreme hladnog rata kada su bili skroz zatvoreni,zarazio ceo svet i opstao poprilicno dugo.
Bez obzira sto je igra jednostavna,dan danas se moze skinuti na app store-u i play prodavnici.

dzo

pre 8 godina

Mora se paziti ko je bio prvi i šta su bile osnove, a sve posle samo klonovi, obrade i nastavci.
Tetris, Elite, PacMan, Thru the wall (arkanoid), Space invaders, asim city (a ne Sims), Out run, Donkey kong, Defender of crown,pong, mortal combat, need4speed, gta, silent hill 1, mgs 1.