Četvrtak, 02.04.2015.

09:55

Microsoft predstavio tablet Surface 3

Izvor: klix.ba

Microsoft predstavio tablet Surface 3 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Boris

pre 9 godina

Napomena vama koji se brinete za cenu tastature: sve bluetooth tastature rade savršeno sa Surface Pro (sigurno i sa Surface ali nisam probao) tako da ne morate da kupite original Surface keyboard, niti mora da bude Microsoft. Ja sam kupio malu, eksternu Microsoft tastaturu (Wedge) i miša koje nisu deo Surface paketa pa su mnogo su jeftiniji a rade savršeno.

DzoHusafet

pre 9 godina

Пошто испуњавате жеље, хајд и мени једну. Хоћу да представите повољан а добар таблет од 2гб рама, са пристојном камером и бар 16гб простора за цртане филмове, и да поседује СД слот, да буде с пристојном батеријом и да не цркне баш после 2-3 месецс. Има овде и нас којима таблет треба за дечију доколицу, често путовање колима, викендица, село, планина, треба дете понекад забавити пренапорни су у вожњи, треба им нешто да им одржи пажњу.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Србин, 2. april 2015 11:22)

Ja uzeo klincima Tesla L7...

1+1=10

pre 9 godina

bitna stvar koju niko ne pominje ovde a koja ulazi u cenu je i licenca za windows. Pogledajte samo cene windowsa i videcete da je ona dobar deo cene. Inace, ovo je odlicna stvar ko moze da je kupi, cak i bez olovke i tastature ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (jezza, 2. april 2015 18:52)

Прошло је време када си морао да плаћаш Виндоуз са било којим рачунаром. Одлепршај.

Ske

pre 9 godina

(Ske, 02. april 2015 16:58)

Hajde sad još jednom pročitaj šta je Hornet napisao
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Izner, 3. april 2015 01:13)

A sta si ti njegov advokat?
Pricitaj prvo link koji je on prokomentarisao, pa onda procitaj njegov komentar.
Pod uslovom da i ti razumes jezik na kom je clanak u komentarisanom linku napisan.

Demius

pre 9 godina

@
" iOS ? ? ..."
Daleko ćemo mi sa ovakvim mozgovima da doguramo.I da ti odgovorim, može.
@alfaC
"Tastatura košta 151 evro, a olovka 62 eura - ovako skupo ih nebi ni Apple prodavao..."
Grešiš silno, Apple bi ti i toster sa njihovim logom uvaljao za 200$/€.

jezza

pre 9 godina

bitna stvar koju niko ne pominje ovde a koja ulazi u cenu je i licenca za windows. Pogledajte samo cene windowsa i videcete da je ona dobar deo cene. Inace, ovo je odlicna stvar ko moze da je kupi, cak i bez olovke i tastature ...

nisu tableti uopšte toliko loši

pre 9 godina

@ Bane

Ja koristim tablet za gledanje youtube-a, filmova, serija, surfovanje internetom, proveru emailova, igre, obradu slika i mnogo toga drugog. Ne može ni da se poredi 10 inča sa 5 koliko ima telefon. Tablet mi u mnogim stvarima menja sve ostale uređaje i pritom mi ne napreže oči. Telefon mi je nešto kao asistent. Služi mi za sve što je u pokretu i za dobijanje obaveštenja o svemu i svačemu, i naravno da sam uvek dostupan za druge. Tablet koristim kući, kompjuter sve manje i uglavnom za rad i neke igre, a TV gotovo nikad. Pitao si i evo kažem ti kako ja koristim. Ima mesta za sve te uređaje i svi imaju svoju svrhu. Naravno nisu neophodni ali ti je život lakši i ugodniji sa njima. Kada bih izmerio koliko vremena koristim koji uređaj verovatno bi bilo 60% telefon, 25% tablet, 15% kompjuter.

Ske

pre 9 godina

(Hornet, 2. april 2015 14:12)

Fora je u tome sto su na tom skupu u stvari podeljini Surface Pro uredjaji ali su glavonje imale problema da skontaju kako to cudo radi pa su koristili svoje iPade

Procitaj tekst pre nego sto prokomentarises. Mada, ne bih se bas kladio da 100% razumes sta u tom tekstu pise, inace ne bi komentarisao tako kako si komentarisao.

iskustvo uci

pre 9 godina

E, ovako prepametni, PC a sada i tablet sluzi i za rad. Za filmove i blejanje po kaficu imate androide. Ovaj tablet je za ciljanu grupu. Kome je nepotreban ne mora pljuvati. Surface je skup ali Cintiq jos i vise. Nemam para za ove tablete pa sam se zadovoljio sa jeftinijom varijantom, Asusovim Vivotabom sa olovkom, da ocenim jel to vredi necemu. I vredi, prava stvar. Sparam za Surface.

zoki

pre 9 godina

Lakše da se lupi minus nego da se objasni. Samim tim sam i dobio odgovor. ... you guys, i'm going home. (Bane, 02. april 2015 12:06). Bane, prijatelju, niko ne veruje ( a i ja sam medju njima) da ne vidis nikakvu razliku izmedju tableta i smartfona, zato toliki minusi i zato niko ne zeli da gubi vreme na neka objasnjavanja. Mozda je problem do tebe? Ne zameri, Zoki.

Hornet

pre 9 godina

Podloga za iPad

[link]/

:)
(Realan, 2. april 2015 12:17)

@Realan

So what? Realno, da imam Surface i da sam pozvan na neki skup na kome su nam podeljeni iPadovi, ja bih iPad koristio kao podlogu za Surface. Ne poznajem iOS, pa bi mi bilo lakše beleške da hvatam u poznatom okruženju. Ili bih to uradio samo iz sprdnje.
Šta onda? Moj postupak bi bio referentno merilo kvaliteta iPad-a u tvojoj glavi?

Washington

pre 9 godina

Preskupo i nepotrebno.

SSD je po mom misljenju zakon, ali me iskreno ne zanima disk sa memorijom ispod 1TB. 128gb je smesno i PRESKUPO sto se SSD-a tice. Meni je i HDD dovoljno brz. Ne zelim da se bakcem sa eksternalnim hard diskovima zato sto nemam dovoljno memorije na laptopu.

kiza

pre 9 godina

Sta ce nekome tablet ako ima smartphone? Tablet ne moze cak ni da stoji sam, u kojem ga polizaju drzati? Laptop je laptop, tableti su po meni beskorisni barem u odnosu na laptop
(Madonna, 2. april 2015 10:23)
Ako ponovo procitas tekst,videces da je to i racunar sa pravim operativnim sistem windows 8.1.Znaci imas i tablet i da kazem laptop i racunar,sve u jednom uredjaju.Prema tome ne mozes druge tablete da poredis sa ovim,a pogotovo telefon,jer je neuporedivo.

Algoritam

pre 9 godina

Srbine, ja sam kupio tab 7.7 pre 3 godina za 800 eura, radio sam za njega mesecima. Evo sad ga mala sestrica koristi baš za to, lično mislim da pogledaš Samsung tab 3, nije preterano skup (20.000) brendiran je i fino radi čak i za konkretnije stvari, ili ako ne želiš da uložiš puno novca imaš prestiđio tablete za 8.000+ RSD.

Marija

pre 9 godina

JA imam Surface pro 3 skoro 6 meseci i koristim ga za posao, umesto starog lap-topa. U potpunosti zamenjuje lap-top, bez ikakvih manjkavosti. Naprotiv. Stoji sasvim samostalno, ima dosta cvrst podupirac sa zadnje strane. Touch-screen je neverovatno pogodan da se bilo sta brzo oznaci prstom ili olovkom, sto puta lakse nego misom ili touch-padom. Olovka je za mene posebno otkrovenje. Em sto fenomenalno pise po ekranu a da se pri tome otisak ruke/koze ne primecuje, em je extra za selectovanje i sl. Sve to omogucava veliku brzinu rada. Uz jako malu tezinu (cini mi se manje od 1kg), meni je jako koristan za posao, baterija drzi barem 6 dobrih sati mada ja ne igram video igre pa za to ne znam. Ali posto radim analizu slika i velikih fajlova, verovatno bi se dobro snasao sa igricama, ne znam. U svakom slucaju, masina je brza i izuzetno jednostvana. KO moze da plati (cene su razlicite zavisno i od konficuracije), nece se pokajati!

ostrige

pre 9 godina

@Madonna Surface ima podesiv kickstand tako da moze da stoji samostalno na stolu. Po meni, ovakvi tableti sa full OS-om se nalaze negde izmedju netbook-a i laptop-a samo sto su mnogo blizi laptop-u

Nebojša

pre 9 godina

Mene tableti iskrene ne zanimaju ali baš lepo izgleda steta što je toliko skup kada se sve sabere uz tastaturu i olovku mislim da bi imalo više smisla da ceo komplet košta tih 600e ovako će neki pre odabrati malo veći ali i jači ultrabook.

Kaiim

pre 9 godina

Svaka cast Microsoftu... Surface 3 Pro je trenutno najbolji "tablet" na trzistu, ali je stvarno preskup. Ovaj novi Surface 3 je sigurno dosta sporiji s obzirom da koristi Atom umjesto i5 ili i7, ali i ove novije generacije Atom procesora su i vise nego dovoljne za tablete, a trose i dosta manje baterije ako se ne varam. Konacno da apple i android dobiju dostojnog konkurenta po koliko toliko realno cijeni... jedino se pitam koliko ce kostati ona tastatura... ako ponovo bude preko 100 evra... :(

DaLanik

pre 9 godina

Bravo z aMajkrosoft, napravili su nesto sto nije ni racunar ni tablet... Ne kapiram ljude koji se loze na ovo, imao sam (ne surface ali Dellov tablet) 2 meseca na testiranju i ta sprava nije nizasta. Kao tablet ne radi, jer je 99% programa prilagodjeno za desktop okruzenje. Znaci nigde bez tastature i misa. A onda, zasto bi uzimao to cudo kad mogu lepo da nosim ULTRABUK koji je jaci i ima vise mogucnosti, a sto se tice velicine/tezine nije uopste veci/tezi od win tableta sa tastaturom? Neka hvala. MA koliko ne volim AjOS, ipak je AjPed pravljen za TABLET. I Android. Ovo je ni na nebu ni na zemlji. Moze da vam se svidja, ali u praksi potpuno bezveze stvar.

Viktor

pre 9 godina

@Bane Ovo nije obican tablet. Ima "full" windows. Znaci mozes da koristis sve programe office-a, libre office-a, photoshop, sve desktop programe koje mozes da zamislis. Nije windows RT, i ne koristi ARM procesor, vec x86 procesor. Jedini problem je cena, koja je za nas velika. U Americi ce ona skuplja varijanta kostati 599 dolara, a kod na ocigledno 686 eura, sto je prilicno velika razlika. Ako se uzme u obzir da neki bolji android tablet npr, Galaxy pro 12, kosta oko 600 eura, onda odjednom cena ovog uredjaja nije toliko preterana. Jos ako imate neki monitor, mozete ga spojiti na ovaj uredjaj s obzirom da imas mini display port, i da ga koristite kao bilo koji drugi PC. Sve u svemu, zanimljiv proizvod, samo nije za svakoga.

Србин

pre 9 godina

Пошто испуњавате жеље, хајд и мени једну. Хоћу да представите повољан а добар таблет од 2гб рама, са пристојном камером и бар 16гб простора за цртане филмове, и да поседује СД слот, да буде с пристојном батеријом и да не цркне баш после 2-3 месецс. Има овде и нас којима таблет треба за дечију доколицу, често путовање колима, викендица, село, планина, треба дете понекад забавити пренапорни су у вожњи, треба им нешто да им одржи пажњу.

istina

pre 9 godina

vjerovatno najkorisnija sprava koju posjedujem, olovka dolazi uz uredjaj, tastatura je bila poklon kad sam kupovao, ukupno bilo 800e za najjeftiniju verziju Surface 3. Android tablet je najnekorisnija sprava, a ovo je odlican racunar, koji je i tablet i laptop, i olovka odlicno radi. svima preporucujem ako su u situaciji da priuste.

Madonna

pre 9 godina

Sta ce nekome tablet ako ima smartphone? Tablet ne moze cak ni da stoji sam, u kojem ga polizaju drzati? Laptop je laptop, tableti su po meni beskorisni barem u odnosu na laptop

Bane

pre 9 godina

Da li bi neko bio ljubazan da mi objasni čemu zapravo služi tablet, njegova glavna svrha? Šta možeš sa njim da uradiš što ne možeš "prosečnim" smartphone-om?!

Marija

pre 9 godina

JA imam Surface pro 3 skoro 6 meseci i koristim ga za posao, umesto starog lap-topa. U potpunosti zamenjuje lap-top, bez ikakvih manjkavosti. Naprotiv. Stoji sasvim samostalno, ima dosta cvrst podupirac sa zadnje strane. Touch-screen je neverovatno pogodan da se bilo sta brzo oznaci prstom ili olovkom, sto puta lakse nego misom ili touch-padom. Olovka je za mene posebno otkrovenje. Em sto fenomenalno pise po ekranu a da se pri tome otisak ruke/koze ne primecuje, em je extra za selectovanje i sl. Sve to omogucava veliku brzinu rada. Uz jako malu tezinu (cini mi se manje od 1kg), meni je jako koristan za posao, baterija drzi barem 6 dobrih sati mada ja ne igram video igre pa za to ne znam. Ali posto radim analizu slika i velikih fajlova, verovatno bi se dobro snasao sa igricama, ne znam. U svakom slucaju, masina je brza i izuzetno jednostvana. KO moze da plati (cene su razlicite zavisno i od konficuracije), nece se pokajati!

kiza

pre 9 godina

Sta ce nekome tablet ako ima smartphone? Tablet ne moze cak ni da stoji sam, u kojem ga polizaju drzati? Laptop je laptop, tableti su po meni beskorisni barem u odnosu na laptop
(Madonna, 2. april 2015 10:23)
Ako ponovo procitas tekst,videces da je to i racunar sa pravim operativnim sistem windows 8.1.Znaci imas i tablet i da kazem laptop i racunar,sve u jednom uredjaju.Prema tome ne mozes druge tablete da poredis sa ovim,a pogotovo telefon,jer je neuporedivo.

Viktor

pre 9 godina

@Bane Ovo nije obican tablet. Ima "full" windows. Znaci mozes da koristis sve programe office-a, libre office-a, photoshop, sve desktop programe koje mozes da zamislis. Nije windows RT, i ne koristi ARM procesor, vec x86 procesor. Jedini problem je cena, koja je za nas velika. U Americi ce ona skuplja varijanta kostati 599 dolara, a kod na ocigledno 686 eura, sto je prilicno velika razlika. Ako se uzme u obzir da neki bolji android tablet npr, Galaxy pro 12, kosta oko 600 eura, onda odjednom cena ovog uredjaja nije toliko preterana. Jos ako imate neki monitor, mozete ga spojiti na ovaj uredjaj s obzirom da imas mini display port, i da ga koristite kao bilo koji drugi PC. Sve u svemu, zanimljiv proizvod, samo nije za svakoga.

istina

pre 9 godina

vjerovatno najkorisnija sprava koju posjedujem, olovka dolazi uz uredjaj, tastatura je bila poklon kad sam kupovao, ukupno bilo 800e za najjeftiniju verziju Surface 3. Android tablet je najnekorisnija sprava, a ovo je odlican racunar, koji je i tablet i laptop, i olovka odlicno radi. svima preporucujem ako su u situaciji da priuste.

Hornet

pre 9 godina

Podloga za iPad

[link]/

:)
(Realan, 2. april 2015 12:17)

@Realan

So what? Realno, da imam Surface i da sam pozvan na neki skup na kome su nam podeljeni iPadovi, ja bih iPad koristio kao podlogu za Surface. Ne poznajem iOS, pa bi mi bilo lakše beleške da hvatam u poznatom okruženju. Ili bih to uradio samo iz sprdnje.
Šta onda? Moj postupak bi bio referentno merilo kvaliteta iPad-a u tvojoj glavi?

ostrige

pre 9 godina

@Madonna Surface ima podesiv kickstand tako da moze da stoji samostalno na stolu. Po meni, ovakvi tableti sa full OS-om se nalaze negde izmedju netbook-a i laptop-a samo sto su mnogo blizi laptop-u

nisu tableti uopšte toliko loši

pre 9 godina

@ Bane

Ja koristim tablet za gledanje youtube-a, filmova, serija, surfovanje internetom, proveru emailova, igre, obradu slika i mnogo toga drugog. Ne može ni da se poredi 10 inča sa 5 koliko ima telefon. Tablet mi u mnogim stvarima menja sve ostale uređaje i pritom mi ne napreže oči. Telefon mi je nešto kao asistent. Služi mi za sve što je u pokretu i za dobijanje obaveštenja o svemu i svačemu, i naravno da sam uvek dostupan za druge. Tablet koristim kući, kompjuter sve manje i uglavnom za rad i neke igre, a TV gotovo nikad. Pitao si i evo kažem ti kako ja koristim. Ima mesta za sve te uređaje i svi imaju svoju svrhu. Naravno nisu neophodni ali ti je život lakši i ugodniji sa njima. Kada bih izmerio koliko vremena koristim koji uređaj verovatno bi bilo 60% telefon, 25% tablet, 15% kompjuter.

Србин

pre 9 godina

Пошто испуњавате жеље, хајд и мени једну. Хоћу да представите повољан а добар таблет од 2гб рама, са пристојном камером и бар 16гб простора за цртане филмове, и да поседује СД слот, да буде с пристојном батеријом и да не цркне баш после 2-3 месецс. Има овде и нас којима таблет треба за дечију доколицу, често путовање колима, викендица, село, планина, треба дете понекад забавити пренапорни су у вожњи, треба им нешто да им одржи пажњу.

jezza

pre 9 godina

bitna stvar koju niko ne pominje ovde a koja ulazi u cenu je i licenca za windows. Pogledajte samo cene windowsa i videcete da je ona dobar deo cene. Inace, ovo je odlicna stvar ko moze da je kupi, cak i bez olovke i tastature ...

iskustvo uci

pre 9 godina

E, ovako prepametni, PC a sada i tablet sluzi i za rad. Za filmove i blejanje po kaficu imate androide. Ovaj tablet je za ciljanu grupu. Kome je nepotreban ne mora pljuvati. Surface je skup ali Cintiq jos i vise. Nemam para za ove tablete pa sam se zadovoljio sa jeftinijom varijantom, Asusovim Vivotabom sa olovkom, da ocenim jel to vredi necemu. I vredi, prava stvar. Sparam za Surface.

Bane

pre 9 godina

Da li bi neko bio ljubazan da mi objasni čemu zapravo služi tablet, njegova glavna svrha? Šta možeš sa njim da uradiš što ne možeš "prosečnim" smartphone-om?!

Algoritam

pre 9 godina

Srbine, ja sam kupio tab 7.7 pre 3 godina za 800 eura, radio sam za njega mesecima. Evo sad ga mala sestrica koristi baš za to, lično mislim da pogledaš Samsung tab 3, nije preterano skup (20.000) brendiran je i fino radi čak i za konkretnije stvari, ili ako ne želiš da uložiš puno novca imaš prestiđio tablete za 8.000+ RSD.

zoki

pre 9 godina

Lakše da se lupi minus nego da se objasni. Samim tim sam i dobio odgovor. ... you guys, i'm going home. (Bane, 02. april 2015 12:06). Bane, prijatelju, niko ne veruje ( a i ja sam medju njima) da ne vidis nikakvu razliku izmedju tableta i smartfona, zato toliki minusi i zato niko ne zeli da gubi vreme na neka objasnjavanja. Mozda je problem do tebe? Ne zameri, Zoki.

Kaiim

pre 9 godina

Svaka cast Microsoftu... Surface 3 Pro je trenutno najbolji "tablet" na trzistu, ali je stvarno preskup. Ovaj novi Surface 3 je sigurno dosta sporiji s obzirom da koristi Atom umjesto i5 ili i7, ali i ove novije generacije Atom procesora su i vise nego dovoljne za tablete, a trose i dosta manje baterije ako se ne varam. Konacno da apple i android dobiju dostojnog konkurenta po koliko toliko realno cijeni... jedino se pitam koliko ce kostati ona tastatura... ako ponovo bude preko 100 evra... :(

Ske

pre 9 godina

(Hornet, 2. april 2015 14:12)

Fora je u tome sto su na tom skupu u stvari podeljini Surface Pro uredjaji ali su glavonje imale problema da skontaju kako to cudo radi pa su koristili svoje iPade

Procitaj tekst pre nego sto prokomentarises. Mada, ne bih se bas kladio da 100% razumes sta u tom tekstu pise, inace ne bi komentarisao tako kako si komentarisao.

Madonna

pre 9 godina

Sta ce nekome tablet ako ima smartphone? Tablet ne moze cak ni da stoji sam, u kojem ga polizaju drzati? Laptop je laptop, tableti su po meni beskorisni barem u odnosu na laptop

Nebojša

pre 9 godina

Mene tableti iskrene ne zanimaju ali baš lepo izgleda steta što je toliko skup kada se sve sabere uz tastaturu i olovku mislim da bi imalo više smisla da ceo komplet košta tih 600e ovako će neki pre odabrati malo veći ali i jači ultrabook.

DaLanik

pre 9 godina

Bravo z aMajkrosoft, napravili su nesto sto nije ni racunar ni tablet... Ne kapiram ljude koji se loze na ovo, imao sam (ne surface ali Dellov tablet) 2 meseca na testiranju i ta sprava nije nizasta. Kao tablet ne radi, jer je 99% programa prilagodjeno za desktop okruzenje. Znaci nigde bez tastature i misa. A onda, zasto bi uzimao to cudo kad mogu lepo da nosim ULTRABUK koji je jaci i ima vise mogucnosti, a sto se tice velicine/tezine nije uopste veci/tezi od win tableta sa tastaturom? Neka hvala. MA koliko ne volim AjOS, ipak je AjPed pravljen za TABLET. I Android. Ovo je ni na nebu ni na zemlji. Moze da vam se svidja, ali u praksi potpuno bezveze stvar.

Washington

pre 9 godina

Preskupo i nepotrebno.

SSD je po mom misljenju zakon, ali me iskreno ne zanima disk sa memorijom ispod 1TB. 128gb je smesno i PRESKUPO sto se SSD-a tice. Meni je i HDD dovoljno brz. Ne zelim da se bakcem sa eksternalnim hard diskovima zato sto nemam dovoljno memorije na laptopu.

Demius

pre 9 godina

@
" iOS ? ? ..."
Daleko ćemo mi sa ovakvim mozgovima da doguramo.I da ti odgovorim, može.
@alfaC
"Tastatura košta 151 evro, a olovka 62 eura - ovako skupo ih nebi ni Apple prodavao..."
Grešiš silno, Apple bi ti i toster sa njihovim logom uvaljao za 200$/€.

1+1=10

pre 9 godina

bitna stvar koju niko ne pominje ovde a koja ulazi u cenu je i licenca za windows. Pogledajte samo cene windowsa i videcete da je ona dobar deo cene. Inace, ovo je odlicna stvar ko moze da je kupi, cak i bez olovke i tastature ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (jezza, 2. april 2015 18:52)

Прошло је време када си морао да плаћаш Виндоуз са било којим рачунаром. Одлепршај.

DzoHusafet

pre 9 godina

Пошто испуњавате жеље, хајд и мени једну. Хоћу да представите повољан а добар таблет од 2гб рама, са пристојном камером и бар 16гб простора за цртане филмове, и да поседује СД слот, да буде с пристојном батеријом и да не цркне баш после 2-3 месецс. Има овде и нас којима таблет треба за дечију доколицу, често путовање колима, викендица, село, планина, треба дете понекад забавити пренапорни су у вожњи, треба им нешто да им одржи пажњу.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Србин, 2. april 2015 11:22)

Ja uzeo klincima Tesla L7...

Ske

pre 9 godina

(Ske, 02. april 2015 16:58)

Hajde sad još jednom pročitaj šta je Hornet napisao
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Izner, 3. april 2015 01:13)

A sta si ti njegov advokat?
Pricitaj prvo link koji je on prokomentarisao, pa onda procitaj njegov komentar.
Pod uslovom da i ti razumes jezik na kom je clanak u komentarisanom linku napisan.

Boris

pre 9 godina

Napomena vama koji se brinete za cenu tastature: sve bluetooth tastature rade savršeno sa Surface Pro (sigurno i sa Surface ali nisam probao) tako da ne morate da kupite original Surface keyboard, niti mora da bude Microsoft. Ja sam kupio malu, eksternu Microsoft tastaturu (Wedge) i miša koje nisu deo Surface paketa pa su mnogo su jeftiniji a rade savršeno.

Bane

pre 9 godina

Da li bi neko bio ljubazan da mi objasni čemu zapravo služi tablet, njegova glavna svrha? Šta možeš sa njim da uradiš što ne možeš "prosečnim" smartphone-om?!

Madonna

pre 9 godina

Sta ce nekome tablet ako ima smartphone? Tablet ne moze cak ni da stoji sam, u kojem ga polizaju drzati? Laptop je laptop, tableti su po meni beskorisni barem u odnosu na laptop

DaLanik

pre 9 godina

Bravo z aMajkrosoft, napravili su nesto sto nije ni racunar ni tablet... Ne kapiram ljude koji se loze na ovo, imao sam (ne surface ali Dellov tablet) 2 meseca na testiranju i ta sprava nije nizasta. Kao tablet ne radi, jer je 99% programa prilagodjeno za desktop okruzenje. Znaci nigde bez tastature i misa. A onda, zasto bi uzimao to cudo kad mogu lepo da nosim ULTRABUK koji je jaci i ima vise mogucnosti, a sto se tice velicine/tezine nije uopste veci/tezi od win tableta sa tastaturom? Neka hvala. MA koliko ne volim AjOS, ipak je AjPed pravljen za TABLET. I Android. Ovo je ni na nebu ni na zemlji. Moze da vam se svidja, ali u praksi potpuno bezveze stvar.

Washington

pre 9 godina

Preskupo i nepotrebno.

SSD je po mom misljenju zakon, ali me iskreno ne zanima disk sa memorijom ispod 1TB. 128gb je smesno i PRESKUPO sto se SSD-a tice. Meni je i HDD dovoljno brz. Ne zelim da se bakcem sa eksternalnim hard diskovima zato sto nemam dovoljno memorije na laptopu.

istina

pre 9 godina

vjerovatno najkorisnija sprava koju posjedujem, olovka dolazi uz uredjaj, tastatura je bila poklon kad sam kupovao, ukupno bilo 800e za najjeftiniju verziju Surface 3. Android tablet je najnekorisnija sprava, a ovo je odlican racunar, koji je i tablet i laptop, i olovka odlicno radi. svima preporucujem ako su u situaciji da priuste.

Nebojša

pre 9 godina

Mene tableti iskrene ne zanimaju ali baš lepo izgleda steta što je toliko skup kada se sve sabere uz tastaturu i olovku mislim da bi imalo više smisla da ceo komplet košta tih 600e ovako će neki pre odabrati malo veći ali i jači ultrabook.

Algoritam

pre 9 godina

Srbine, ja sam kupio tab 7.7 pre 3 godina za 800 eura, radio sam za njega mesecima. Evo sad ga mala sestrica koristi baš za to, lično mislim da pogledaš Samsung tab 3, nije preterano skup (20.000) brendiran je i fino radi čak i za konkretnije stvari, ili ako ne želiš da uložiš puno novca imaš prestiđio tablete za 8.000+ RSD.

Србин

pre 9 godina

Пошто испуњавате жеље, хајд и мени једну. Хоћу да представите повољан а добар таблет од 2гб рама, са пристојном камером и бар 16гб простора за цртане филмове, и да поседује СД слот, да буде с пристојном батеријом и да не цркне баш после 2-3 месецс. Има овде и нас којима таблет треба за дечију доколицу, често путовање колима, викендица, село, планина, треба дете понекад забавити пренапорни су у вожњи, треба им нешто да им одржи пажњу.

Kaiim

pre 9 godina

Svaka cast Microsoftu... Surface 3 Pro je trenutno najbolji "tablet" na trzistu, ali je stvarno preskup. Ovaj novi Surface 3 je sigurno dosta sporiji s obzirom da koristi Atom umjesto i5 ili i7, ali i ove novije generacije Atom procesora su i vise nego dovoljne za tablete, a trose i dosta manje baterije ako se ne varam. Konacno da apple i android dobiju dostojnog konkurenta po koliko toliko realno cijeni... jedino se pitam koliko ce kostati ona tastatura... ako ponovo bude preko 100 evra... :(

jezza

pre 9 godina

bitna stvar koju niko ne pominje ovde a koja ulazi u cenu je i licenca za windows. Pogledajte samo cene windowsa i videcete da je ona dobar deo cene. Inace, ovo je odlicna stvar ko moze da je kupi, cak i bez olovke i tastature ...

Marija

pre 9 godina

JA imam Surface pro 3 skoro 6 meseci i koristim ga za posao, umesto starog lap-topa. U potpunosti zamenjuje lap-top, bez ikakvih manjkavosti. Naprotiv. Stoji sasvim samostalno, ima dosta cvrst podupirac sa zadnje strane. Touch-screen je neverovatno pogodan da se bilo sta brzo oznaci prstom ili olovkom, sto puta lakse nego misom ili touch-padom. Olovka je za mene posebno otkrovenje. Em sto fenomenalno pise po ekranu a da se pri tome otisak ruke/koze ne primecuje, em je extra za selectovanje i sl. Sve to omogucava veliku brzinu rada. Uz jako malu tezinu (cini mi se manje od 1kg), meni je jako koristan za posao, baterija drzi barem 6 dobrih sati mada ja ne igram video igre pa za to ne znam. Ali posto radim analizu slika i velikih fajlova, verovatno bi se dobro snasao sa igricama, ne znam. U svakom slucaju, masina je brza i izuzetno jednostvana. KO moze da plati (cene su razlicite zavisno i od konficuracije), nece se pokajati!

Hornet

pre 9 godina

Podloga za iPad

[link]/

:)
(Realan, 2. april 2015 12:17)

@Realan

So what? Realno, da imam Surface i da sam pozvan na neki skup na kome su nam podeljeni iPadovi, ja bih iPad koristio kao podlogu za Surface. Ne poznajem iOS, pa bi mi bilo lakše beleške da hvatam u poznatom okruženju. Ili bih to uradio samo iz sprdnje.
Šta onda? Moj postupak bi bio referentno merilo kvaliteta iPad-a u tvojoj glavi?

Ske

pre 9 godina

(Hornet, 2. april 2015 14:12)

Fora je u tome sto su na tom skupu u stvari podeljini Surface Pro uredjaji ali su glavonje imale problema da skontaju kako to cudo radi pa su koristili svoje iPade

Procitaj tekst pre nego sto prokomentarises. Mada, ne bih se bas kladio da 100% razumes sta u tom tekstu pise, inace ne bi komentarisao tako kako si komentarisao.

1+1=10

pre 9 godina

bitna stvar koju niko ne pominje ovde a koja ulazi u cenu je i licenca za windows. Pogledajte samo cene windowsa i videcete da je ona dobar deo cene. Inace, ovo je odlicna stvar ko moze da je kupi, cak i bez olovke i tastature ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (jezza, 2. april 2015 18:52)

Прошло је време када си морао да плаћаш Виндоуз са било којим рачунаром. Одлепршај.

kiza

pre 9 godina

Sta ce nekome tablet ako ima smartphone? Tablet ne moze cak ni da stoji sam, u kojem ga polizaju drzati? Laptop je laptop, tableti su po meni beskorisni barem u odnosu na laptop
(Madonna, 2. april 2015 10:23)
Ako ponovo procitas tekst,videces da je to i racunar sa pravim operativnim sistem windows 8.1.Znaci imas i tablet i da kazem laptop i racunar,sve u jednom uredjaju.Prema tome ne mozes druge tablete da poredis sa ovim,a pogotovo telefon,jer je neuporedivo.

Viktor

pre 9 godina

@Bane Ovo nije obican tablet. Ima "full" windows. Znaci mozes da koristis sve programe office-a, libre office-a, photoshop, sve desktop programe koje mozes da zamislis. Nije windows RT, i ne koristi ARM procesor, vec x86 procesor. Jedini problem je cena, koja je za nas velika. U Americi ce ona skuplja varijanta kostati 599 dolara, a kod na ocigledno 686 eura, sto je prilicno velika razlika. Ako se uzme u obzir da neki bolji android tablet npr, Galaxy pro 12, kosta oko 600 eura, onda odjednom cena ovog uredjaja nije toliko preterana. Jos ako imate neki monitor, mozete ga spojiti na ovaj uredjaj s obzirom da imas mini display port, i da ga koristite kao bilo koji drugi PC. Sve u svemu, zanimljiv proizvod, samo nije za svakoga.

ostrige

pre 9 godina

@Madonna Surface ima podesiv kickstand tako da moze da stoji samostalno na stolu. Po meni, ovakvi tableti sa full OS-om se nalaze negde izmedju netbook-a i laptop-a samo sto su mnogo blizi laptop-u

nisu tableti uopšte toliko loši

pre 9 godina

@ Bane

Ja koristim tablet za gledanje youtube-a, filmova, serija, surfovanje internetom, proveru emailova, igre, obradu slika i mnogo toga drugog. Ne može ni da se poredi 10 inča sa 5 koliko ima telefon. Tablet mi u mnogim stvarima menja sve ostale uređaje i pritom mi ne napreže oči. Telefon mi je nešto kao asistent. Služi mi za sve što je u pokretu i za dobijanje obaveštenja o svemu i svačemu, i naravno da sam uvek dostupan za druge. Tablet koristim kući, kompjuter sve manje i uglavnom za rad i neke igre, a TV gotovo nikad. Pitao si i evo kažem ti kako ja koristim. Ima mesta za sve te uređaje i svi imaju svoju svrhu. Naravno nisu neophodni ali ti je život lakši i ugodniji sa njima. Kada bih izmerio koliko vremena koristim koji uređaj verovatno bi bilo 60% telefon, 25% tablet, 15% kompjuter.

Demius

pre 9 godina

@
" iOS ? ? ..."
Daleko ćemo mi sa ovakvim mozgovima da doguramo.I da ti odgovorim, može.
@alfaC
"Tastatura košta 151 evro, a olovka 62 eura - ovako skupo ih nebi ni Apple prodavao..."
Grešiš silno, Apple bi ti i toster sa njihovim logom uvaljao za 200$/€.

Ske

pre 9 godina

(Ske, 02. april 2015 16:58)

Hajde sad još jednom pročitaj šta je Hornet napisao
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Izner, 3. april 2015 01:13)

A sta si ti njegov advokat?
Pricitaj prvo link koji je on prokomentarisao, pa onda procitaj njegov komentar.
Pod uslovom da i ti razumes jezik na kom je clanak u komentarisanom linku napisan.

iskustvo uci

pre 9 godina

E, ovako prepametni, PC a sada i tablet sluzi i za rad. Za filmove i blejanje po kaficu imate androide. Ovaj tablet je za ciljanu grupu. Kome je nepotreban ne mora pljuvati. Surface je skup ali Cintiq jos i vise. Nemam para za ove tablete pa sam se zadovoljio sa jeftinijom varijantom, Asusovim Vivotabom sa olovkom, da ocenim jel to vredi necemu. I vredi, prava stvar. Sparam za Surface.

zoki

pre 9 godina

Lakše da se lupi minus nego da se objasni. Samim tim sam i dobio odgovor. ... you guys, i'm going home. (Bane, 02. april 2015 12:06). Bane, prijatelju, niko ne veruje ( a i ja sam medju njima) da ne vidis nikakvu razliku izmedju tableta i smartfona, zato toliki minusi i zato niko ne zeli da gubi vreme na neka objasnjavanja. Mozda je problem do tebe? Ne zameri, Zoki.

Boris

pre 9 godina

Napomena vama koji se brinete za cenu tastature: sve bluetooth tastature rade savršeno sa Surface Pro (sigurno i sa Surface ali nisam probao) tako da ne morate da kupite original Surface keyboard, niti mora da bude Microsoft. Ja sam kupio malu, eksternu Microsoft tastaturu (Wedge) i miša koje nisu deo Surface paketa pa su mnogo su jeftiniji a rade savršeno.

DzoHusafet

pre 9 godina

Пошто испуњавате жеље, хајд и мени једну. Хоћу да представите повољан а добар таблет од 2гб рама, са пристојном камером и бар 16гб простора за цртане филмове, и да поседује СД слот, да буде с пристојном батеријом и да не цркне баш после 2-3 месецс. Има овде и нас којима таблет треба за дечију доколицу, често путовање колима, викендица, село, планина, треба дете понекад забавити пренапорни су у вожњи, треба им нешто да им одржи пажњу.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Србин, 2. april 2015 11:22)

Ja uzeo klincima Tesla L7...