Ponedeljak, 02.03.2015.

10:36

Sve što ste želeli da znate o Galaxy S6 i S6 Edge

Izvor: benchmark.rs

Sve što ste želeli da znate o Galaxy S6 i S6 Edge IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

xim

pre 9 godina

(teska istina, 2. mart 2015 12:41)

Kazes nema coveka koji nije razbio staklo na iphone-u 4? Evo ja! Takodje i moja sestra! Koristili smo cetvorke po 3 godine, bez maski, bez folija, znaci onako kako je izasao iz prodavnice! Za sebe tvdrim da mi je iphone 4 pao preko 50 puta sa visine do 1,5m ali ne preko toga. Ni touch, a ni ledja se nikada nisu razbila! A znam mnogo ljudi koji su koristili bas tu 4-ku, ista prica. Cisto da znas, da ne siris informacije koje nisu tacne!

lale

pre 9 godina

Ovo je neverovatno koliko malicioznih, zlo namernih komentara ima od strane vlasnika jabuke ka svim drugim markama. To samo govori kakvi ste ljudi. ČAST izuzecima ali ajfon je danas simbol izkompleksiranosti!

KUROSAWA

pre 9 godina

Samsung samo napravi ono što Apple inzenjeri dizajniraju, oni su samo obični smećari u ovom slučaju.
(Jaa, 03. mart 2015 07:54).....
Ipak mislim da si tvoji roditelji napravili najvece smece..

mick

pre 9 godina

kakva god da je baterija na s6 od ip6 je sigurno bolja tako da ne vidim razlog da se javljaju ovi jabucari. oni i dalje ne svhvataju da je sve to isto i da su pukli para bog zna zasto pa pokusavaju da opravdavaju sebe pisuci glupe komentare i konstatujuci jos gluplje cinjenice...

axel

pre 9 godina

iskreno,ne bih da uvredim samsung i iphone fanove, ali moj Meizu mx4 je bolji uredjaj. isto to samo sa 20.7 mpix kamerom i jacim octa core procesorom sam dobio za 299dolara. po benchmark testovima je bolji od note 4 koji je ne znam ni ja koliko puta skuplji.

Jaa

pre 9 godina

Zašto se ljubitelji iphon-a trude da dokažu kako imaju bolji telefon od samsunga,kad im samsung pravi čipove i čuvene retina ekrane!
Inače nisam rob ni jednog brenda,tako da jedino gledam kad kupujem,odnos kvalitet-cena!
(idc, 02. mart 2015 16:04)

Samsung samo napravi ono što Apple inzenjeri dizajniraju, oni su samo obični smećari u ovom slučaju.

neutralni felsh

pre 9 godina

SVAJCARSKI LISTOVI JUTROS SVI OD REDA IZ BARCELONE: Koreanci (Samsung) jos nisu naucili lekciju: Cista a jadna kopija IPHONE 6 serije. Da bi tragedija bila potpuna, baterija koja se ne vadi - 3 puta slabija!
(Goran, 02. mart 2015 20:37)



jadna kopija? onda je ovo jedinstveni slucaj da je tzv. jadna kopija ovoliko tehnoloski superiornija od tzv. originala.

mikri

pre 9 godina

Svaka cast Samsungu koji je za samo dva dana od predstavljanja S6 i S6edge, svojim predanim radom uspeo da potuce konkurenciju.Oni koji su mislili da ce ih Apple zaustaviti u napretku grdno su se prevarili. Oni koji se raduju neuspehu Samsunga sada nece moci da spavaju. Oni koji misle da je Samsung dosao do ove pozicije gde je sada preko noci, u zabludi su! Sve ovo su postigli teskim i mukotrpnim radom, nadljudskim naporima svojih menadzera, dizajnera, inzenjera, piarova! Daj boze da se i kod nas otvori Foxconn da mozemo i mi da radimo marljivo kao oni pa da jednog dana budemo kao Samsung! Rad je ono sto ce nas povuci u napredak! Rad, rad, rad, rad i samo rad!

Don Serdjo

pre 9 godina

Telefon zaista izgleda premium...za razliku od prethodnika(sto se lako moze utvrditi pri samom pogledu)...al mislim da je jedna/jedina mana gor.glass nazad...odnosno otisci prsta na poledjini telefona...nudi svakom dovoljno...ko kaze da mu ovde nesto fali jednostavno nije iskren!

neutralni felsh

pre 9 godina

au! i kad opusteno i nepristrasno procitam clanak, sav se izbezumim, a kamoli da sam neki izraziti hiper ultra tehnofil. mislim da se samsung zaista naljutio i da je hteo da pokaze sta sve moze i ume. a ovo cudo moze mnogo...

milanbg

pre 9 godina

Po svim karakteristikama najbolji telefon u ovoj klasi je do sada bio lg g3, u nekim stvarima se samsung tek sada sa s6 izjednacio sa g3, u necemu jos zaostaje, a u necemu je napravio korak ispred, sve u svemu mislim da je ovo trenutno najbolji telefon na svetu, cekamo odgovor lg-a!

Goran

pre 9 godina

SVAJCARSKI LISTOVI JUTROS SVI OD REDA IZ BARCELONE: Koreanci (Samsung) jos nisu naucili lekciju: Cista a jadna kopija IPHONE 6 serije. Da bi tragedija bila potpuna, baterija koja se ne vadi - 3 puta slabija!

only fools and horses

pre 9 godina

Pa eto Ameri su prvi napravili automobil i kompjuter, jel sad svi kopiraju Ameriku kad naprave auto?
(Washington, 02. mart 2015 16:46)

Knjigu (google) u šaku, zaista smešno zvuči kad neko izjavi ovako nešto.
Ne uključujem se u raspravu, nisam ni "fan", ni ostrašćeni navijač nekog brenda. Meni su ta prepucavanja ko ima veći, brži, lepši, pomalo smešna. To su samo telefoni, imaćete ih 1-2 godine, kupićete sledeći, nepotrebno je trošiti toliko energije na to.
Inače, sviđa mi se ovaj zaobljeni deo kod edge modela. Ne znam da li će služiti nečemu, ali je ipak neka novina u dizajnu.

xRade

pre 9 godina

Ovaj telefon je 1-2 godine ispred svih po specifikaciji. Da li cu ga da kupiti. Necu naravno. Drndacu staru Nokiju jos nekoliko godina. A tad ce tefoni da budu strava.

Jo1e

pre 9 godina

Samsung mi je zadnjih godina uvek ulazio u uzi izbor prilikom kupovine ali sam ga uvek preskakao zbog izrade I TW. Sada mi je svakako prvi pik I mislim da ako ne padne S6, pasce Note 5.

Stefan

pre 9 godina

Ne mozete da poredite uopste Galaxy S6,sa Iphone 6.Iphone je brend,isto kao i Volkswagen,znaci nista specijalno.Ejjj S6 hiljadama svetlosnih godina ispred onaj bedni Dual-Core sto mu prednja kamera snima u HD. :)

Surovi

pre 9 godina

Joj kakva decija rasprava, umirem ovde. Pa eto Ameri su prvi napravili automobil i kompjuter, jel sad svi kopiraju Ameriku kad naprave auto?
(Washington, 2. mart 2015 16:46)
Niti su napravili prvi auto,a jos manje prvi racunar.Prvi auto su napravile svabe,a racunar englezi,mada se i svabe stavljaju u taj kos (Konrad Zuse).
Procitaj neku knjigu ili vikipediju ,pa nauci ko je Alan Tjuring,evropskoj auto industriji...

mmm

pre 9 godina

Izmedju s5 i s6 izabrao bih s5 jer plastika je jaca i omogucava vodootporan uredjaj, sd i izmenjivu bateriju. cim skupim pare uzecu ga, ali sa s6 dobijaju potpuno nove korisnike i premium osecaj i bolji sistem koji je dosta blizu cistom androidu jer su izbacili sve one glupe aplikacije i sad ima samo 2-3 samsung aplikacije, procesor su prilagodili sistemu i kameru usavrsili. s5 je imao katastrofalnu prodaju i da nisu ovako odradili prosli bi bb.

Dzoni

pre 9 godina

Top 3 tel. Po meni su: 1) Galaxy s6 edge (trenutno najjace karakteristike i performanse, ali mislim da ce biti u krv, mozda skuplji i od iphona 6+) 2) One m9 (dizaj slican kao m8,7 a zasto bi ga menjali kad je prelep a menjali su ono sto je trebalo: bolju primarnu kameru sa 20mp a prednja je sa 4mp (ultrapixela sto je perfektno za vase selfije :P) i poboljsali su jos i frontalne zvucnike koji su vec bili najbolji) 3) iPhone 6 (svi znamo sve o njemu) . . . . . A po mom misljenju najbolji telefon u odnosu na cenu i ono sto nudi jeste SONY Z3Compact 1)kompaktan sa malim ivicama 2)impresivne performanse u rangu najboljih telefona. 3)vodootporan-meni veliki plus 4)odlicna kamera iako tvdre da je komplikovana (imam xperiu i to nije tako strasno) 5)baterija odlicna ....Mana: mozda ekran sto je 720p ali mislim da je dovoljna za 4.6inca tel. I zbog toga sto nije 1080p baterija duze traje i to sam izbledelim bojama je skoro glupost (tacno je da je podeseno da su boje malo hladnije, ali ostoji podesavanje balansa bele boje i sony zeli da pokaze sto realniju i prirodniju sliku u odnosu na samsungov amoled koji ima prenaglasene (pomalo otrovne - da se ne uvrede samsungovci ) boje. Jeste da imam xperiu pa cete reci da sam njegova ovca ali isam uopste ni obozavaoc ni hejter svih ovih navedenih brendova i ovo je posve objektivno misljenje sto se tice trenutno telefona :) pozz p.s. Napravih podugacak esej haha

žabi

pre 9 godina

U svakom slučaju, pravi model za tehnomane.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bez_predrasuda, 2. mart 2015 15:31)
---
Samo čudno je to kako zaboravite da kažete da ovaj telefon ima toliko niski kapacitet baterije da je to čudo. Što se tiče brzine punjenja ona je brža od LG 2 i LG 3 za nekih dvadesetak minuta kad se uzme u obzir kapacitet to je tu negde. Tako da ove besmislice o brzini punjenja baterije ostavite to kad svedu na 15 minuta.
Još su onako još čudnije promrmljali da može da se koristi 4 sata. Zboravite svi tehnomani da će te ovaj telefon koristit za nešto više od razgovora i ponekog sms-a. Za ostale uređeaje na ovom premijum telefonu biće vam potrebna neka dodatna baterija. Ko uključi navigaciju, blutut, wifi,nfc neka kupi dodatnu poveću budžu za premijum telefon. Pri tome meilim na normalno korišćenje telefona.

Washington

pre 9 godina

@IOS, 02. mart 2015 11:01
Grešiš druže u ovom slučaju ne gledaj samo kapacitet baterije nego i čip koji pokreće procesor i koji znatno manje crpi energiju same baterije u odnosu na druge čipove koji su trenutno na tržištu.
I vaša jabuka je potpisala ugovor sa Samsungom o isporuci i izradi čipova za naredni iPhone. Samsung je kompletan što se tiče izrade telefona maltene sve je iz domaće kuhinje dok Apple malo od ovoga malo od onoga i eto ga novi iPhone. Da ne zaboravim napomenuti u iPhone 6 kuca Korejsko srce ali to prećutkujete.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sare, 2. mart 2015 11:24)

Joj kakva decija rasprava, umirem ovde. Pa eto Ameri su prvi napravili automobil i kompjuter, jel sad svi kopiraju Ameriku kad naprave auto?

idc

pre 9 godina

Zašto se ljubitelji iphon-a trude da dokažu kako imaju bolji telefon od samsunga,kad im samsung pravi čipove i čuvene retina ekrane!
Inače nisam rob ni jednog brenda,tako da jedino gledam kad kupujem,odnos kvalitet-cena!

strašni ostoja

pre 9 godina

Da li postoji nešto važno ili nevažno, sve jedno, oko čega Srbi ne mogu da se svadjaju, zavadjaju i pokazuju mržnju jedni prema drugima...?! Partizan-Zvezda, Ameri-Rusi, Džordan-Džejms, Real-Barsa, partizani-četnici...evo i sad Samsung-Epl...jbt. pa neka nosi ko šta voli i može...čemu mržnja i zavist! Kao da nam životi zavise od toga da li je bolji ovaj, ili onaj!

bez_predrasuda

pre 9 godina

Fantastične specifikacije na polju brzine memorije i procesorske snage. Sigurno da će i sa Wolfson čipom audio biti bolji nego na mom S5, samo je pitanje kvaliteta pretpojačala za slušalice koje će ugraditi (OPAMP). Optička stabilizacija kamere je viđena na Note4 i radi izvrsno. Zadnji panel od stakla mi i ne bi značio, jer ionako koristim zaštitnu navlaku.
Ali, nedostatak mcSD kartice znači da treba uzeti model od 64 ili 128 GB, a to će da košta.
U svakom slučaju, pravi model za tehnomane.

teska istina

pre 9 godina

nosim iphone 6 pa ga ne bih uzeo jer su tu??? po cemu su tu???? ovo je 2 godine ispred svega sto je izaslo prosle godine, u svakom smislu reci, najbrzi procesor na trzistu koji trosi najmanje bateriju, najbrza memorija koju ce svi ostali videti tek sledece godine jer svi memoriju kupuju od samsunga, ekran uvek najbolji u klasi, tj najbolji na svetu, kamera na samsungu je uvek bila najbolja, kada treba nekad da se slikamo u drustvu, svi sklanjamo telefone na sto i pustamo druga sa note 3 da slika, a verujte, i6, i 5s, lg g2, sony z itd su tada na stolu,tako da, ja nikada nisam nosio samsunga jer su ga svi imali pa sam hteo malo da se razlikujem, ali reci nesto za njega i da nije lider i najbolji telefon na svetu je cista glupost!!

sent from my iPhone

pre 9 godina

Bolesno kradljiva kompanija.
Ime 6, bez microSD, u ponudi 32, 64, 128 GB, bez izvlacenja baterije, Sumsung Pay… a gde vam je Samsung Watch?
Da je ovaj Samsung za dzabe opet bih kupio iPhone.

pip

pre 9 godina

mislio sam da je telefon glup ali ustvari je samsung napravio veeeeeliki korak :-) cestitam! i malo se brinem dal ovaj telefon vodootporan?

Daniel

pre 9 godina

Ljudi koji se bave analizom ovog telefona su jedni od najvecih strucnjaka u ovoj oblasti.Mi mozemo iz ugla korisnika da komentarisemo, ali ipak strucnjaci znaju najbolje.Iz ugla korisnika, meni se ovaj S6 svidja.Za mene je uvek Samsung bio najbolji u svemu, od mikrotalasnih pa do televizora i telefona.Ponosni sam vlasnik S4 i meni je fenomenalan.Kada se realno pogleda sta je jednom korisniku najbitnije kod telefona.Znamo da svaki telefon obavlja one osnovne funkcije pa tako i ovaj, bitno je da je brz, sto i jeste, i da ima dobru kameru, ovo je mozda i najbolji segment.Sa S4 sam slikao dosta slika i mnogi su mi rekli, cak i oni koji imaju iPhone, da mi je kamera kao kod profesionalnog fotoaparata.Slike su fenomenalne, a mogu da zamislim kakva je kamera kod S6.Wooow!!!!Mnogi su zamerili Samsung modelima jer su ledja radjena od plastike, e pa zbogom tome, nadjite sad neki drugi razlog iPhone-ovci.Displej kod S6,WOoow!!!!Jedva cekam da stigne kod nas pa da mogu da ga isprobam.Nikoga nisu kopirali vec su napravili onakav telefon kakav korisnici zele.Da je bio sav od metala, rekli bi kako kopira iPhone, da je, kao i sto jeste, sa obe strane staklo onda bi kopirao nekog drugog.Morali su nesto da urade i naprave neki miks i to je uspelo.Ivice od metala, a napred i pozadi Gorila 4.To sto nema ulaz za SD karticu i sto baterija ne moze da se izvadi nije strasno.Ako neko i pozeli bateriju da promeni, verovatno ce moci da ga odnese u servis.A ako imate 32gb memorije, sta ce vam vise.

milan010

pre 9 godina

Sve extra, jedino mi se ne svidja sto je baterija tako resena. Zbog toga nisam voleo Sony, sad i Samsung preuzeo ovu ideju/glupost. Ipak ostajem na S5.

alfaC

pre 9 godina

Svakako izgleda kao uredjaj u koji je uloženo mnogo truda i novih tehnologija. Svakako mnogo više neko i novi model Iphone 6, ali Samsung i dalje ostavlja TouchWiz koji je najveći izvor nezadovoljstva korisnika. Zašto? Nikako mi nije jasno. Sve dodatne funkcije koje oni ubacuju bi mogli ubaciti i u neku jednostavniju verziju interfejsa koja više liči na vanila Android 5.0

glasac ds-a

pre 9 godina

@ice9 Izvini šta ti znači ovo "Dal HTC,dal LG"?! Ja u srpskom jeziku nepoznajem ovakve jezičke oblike.Današnja deca znaju i koliko je bolji Htc od Lg-a ili Samsunga,i mnogo toga na tu temu,ali zato neznaju da napišu nešto na jeziku kojim govore,tj. koriste "ulični" rečnik i kada pišu, a ne samo kada govore.Al' koga je to briga,važno da se ima tel. od 600-700€. P.S. I ja se razumem u tel. i sve te novotarije,ali nije sve u tome, ima nešto i u kulturi ponašanja,govora,pisanja...

marko

pre 9 godina

evo jedne teorije zavere :-) baterija se ne vadi napolje, sto znaci da je telefon uvek dostupan spijunskim organizacijama jer dok ima napajanje tel i dok je ugasen moze se upaliti mikrofon,kamera ili lokacija. Ovo je pocetak i uskoro ce verovatno zaziveti u svim brendovima da baterija ne moze napolje ;-)

Stevan

pre 9 godina

Cekao sam izlazak S6 da bih video na sta ce da lici pre nego sto promenim telefon. Elem, zbog nemogucnosti skidanja poklopca i menjanja baterije izbor je Note 4. Za nekog ko koristi telefon za posao, u danasnje vreme menjanje baterije je pod obavezno. Na stranu to, mislim da je Galaxy A (5, 7) serija lepsa nego S6.

teska istina

pre 9 godina

staklo na poledjini daje najbolji osecaj kvaliteta ali koliko je zapravo to uopste funkcionalno, naravno dok je bio iphon 4 i 4s to je bilo najbolje resenje na svetu mada sada se koristi gorila 4, ne verujem da ce znacajnije pomoci, tada je bila obicna gorila 1 ledja su pucala ko od sale, nema coveka koji bar jednom nije zamenio staklo na iphonu 4 i 4s ko ih je nosio bez maske naravno, u suprotnom i ne racunam jer onda su bili od plastike, u svakom slucaju ovaj edge cemu god sluzi deluje kao najvece osvezenje u mobilnom svetu u zadnje 4 godine!!

Nebojša

pre 9 godina

Da,zaboravio da dodam,nema mogucnost menjanja baterije.Opet ranije vidjeno na drugim telefonima,kod kojih je to uzeto kao veliki nedostatak.Videcemo komentare eksperata u vezi S6,da li ce biti i u ovom slucaju biti tako otvoreni u kritici.Ili opet pogledace se na drugu stranu jer je to Samsung telefon
(Nemanja, 02. mart 2015 11:25)

Ja jesam to zamerao drugim telefonima zamerio bih i samsungu da ne postoji brzo punjenje ali kada možeš dopuniti telefon za deset minuta to i nije tolika mana.

Vlada

pre 9 godina

Jedna mala ispravka, na prezentaciji telefona je receno da ce se na trzistima 20 drzava pojaviti 10. aprila, a ne 20.
Jedino me interesuje da li je Srbija medju njima, a posto vrv nije, zanima me kada ce se pojaviti na nasem trzistu?
Inace je telefon fenomenalan, stvarno su ga ovaj put razvalili :)

Opusti se

pre 9 godina

A bese na reklami samsung ismejao apple zato sto sede uza zid i pune mobilni, zato sto ne moze da promene bateriju? Sta je sad ovo? Memoriska sto svi iz samsunga navikli, nisu radili backup vec sve na memoriskoj, sta sada se i oni okrecu parama a ismejavali isto apple... Pozdrav

Budimir Trajkovic

pre 9 godina

Ranije sam koristio iPhone i prešao na Samsung zbog opcije za dopunjavanje memorije. Sad su tu opciju ukinuli i mo j sledeći telefon neće biti samsung . Džaba izgled , svi su telefoni manje više lijepi .

kurajber

pre 9 godina

U ova 2 dana čitam komentare na tehnopolisu povodom izlaska Samsunga S6 i mogu vam reći da mi je muka. Toliko malicioznih komentara, komentara koji su toliko obojeni mržnjom oslikavajuci ne samsung nego same te komentatore koji više govore o tome kakvi su upravo oni a ne samsung.
Ne branim ovde Samsung, nisam im ja portparol, Ovakvi komentari su u velikoj meri isti pa bilo koji telefon da se predstavi. Jednostavno bilo ciji uspesi se omalovazavaju i kritikuju bez ikakve osnove. Čak ima takvih komentara da se često zapitam jel neko ostavio otvorena vrata od kakve ludare.
Imajte na umu da vaši komentari uvek govore više o vama nego o onome o cemu komentarišite.

Nebojša

pre 9 godina

Ima jedna zanimljivost kada bi se zatvorile sve kompanije i ostao samo apple oni nebi bili u stanju ništa da naprave jer im sve neko drugi radi bilo to komponente ili sama izrada dok u slučaju samsunga i da se ugase sve ostale kompanije sami bi bili sposobni da prave telefone s6 to pokazuje to im morate priznati.

Sare

pre 9 godina

@IOS, 02. mart 2015 11:01
Grešiš druže u ovom slučaju ne gledaj samo kapacitet baterije nego i čip koji pokreće procesor i koji znatno manje crpi energiju same baterije u odnosu na druge čipove koji su trenutno na tržištu.
I vaša jabuka je potpisala ugovor sa Samsungom o isporuci i izradi čipova za naredni iPhone. Samsung je kompletan što se tiče izrade telefona maltene sve je iz domaće kuhinje dok Apple malo od ovoga malo od onoga i eto ga novi iPhone. Da ne zaboravim napomenuti u iPhone 6 kuca Korejsko srce ali to prećutkujete.

iOS

pre 9 godina

Slaba baterija i iskopiran je iPhone 6 po mnogim segmentima. Da li bih ga uzeo i kada bi mi ga neko poklonio? Hm, da, i odmah ga prosledio dalje.

Nemanja

pre 9 godina

Inace staklena poledjina je vec vidjena ranije,npr na LG-u Nexus 4 telefonu,videcemo da li ce ovo i kod S6 biti uzeta kao minus,ili plus,prosto zato sto je to Samsung telefon.Drugo,bezicno punjenje je odavno prisutno na mnogim drugim telefonima,npr Nexus uredjajima,tako da ne razumem cemu ovolika drama,kao da sa ovim telefonom krece ta tehnologija.Trece zvucnici i dalje nisu sa prednje strane,opet kao kod drugih telefona novije generacije.Sto se tice kamere,svaka cast,ali ne vidim zasto se svi mobilni eksperti se uhvate za kameru Samsung telefona,kao da je to jedino bitno i jedino vazno.Uzgred imate tonu glupih opcija sto se tice kamere,koje mnoge obicne korisnike uopste ne zanima.Naravno,videcemo i cenu novog telefona,cisto posto se i na to zatvore oci kod Samsung telefona,kao "slucajno".

zar nije tako?

pre 9 godina

iOS @ smarate sa glupim i bespotrebnim komentarima, neka svako kupi šta mu se sviđa. S6 je sigurno kvalitetniji od iPhone. Nemam ni jedan ni drugi samo konstatujem.

srb

pre 9 godina

najavljivali su project zero a dobili smo nastavak onoga sto godina ne valja, isti dizajn i unapredjen hardware, tesko da ce sams sa ovim pobediti na android trzistu...edge izgleda fantasticno i lepo su unapredili note edge, ono sto ce sigurno biti problematicno to je njegova cena, nadam se da ce resiti problem dostupnosti koji je note edge imao...i baterija je problematicna, lepo su ubacili svoj chip koji trosi manje od 810ke ali tu je i dalje problem QHD ekrana, to ubija bateriju i ne znam da li ce uz jace koriscenje uspeti da se izgura dan, sve ce doduse biti jasno kad bude stigao na recenzije

Algoritam

pre 9 godina

Voleo sam Samsung zbog SD-a i promenljive bakterije. Ovo jeste zver od telefona, ali zar nismo imali 32GB storage-a na nokijici n97 od pre 5 godina? (koja je naravno podržavala još 32GB sd). DDR4 je za sve pohvale kao i UFS2. Edge izgleda vrhunski...

Nemanja

pre 9 godina

Da,zaboravio da dodam,nema mogucnost menjanja baterije.Opet ranije vidjeno na drugim telefonima,kod kojih je to uzeto kao veliki nedostatak.Videcemo komentare eksperata u vezi S6,da li ce biti i u ovom slucaju biti tako otvoreni u kritici.Ili opet pogledace se na drugu stranu jer je to Samsung telefon

EU Citizen

pre 9 godina

Više velikih koraka unazad s moje tačke gledišta. Za mene je ugrađena baterija koja onemogućava brzu zamenu rezervnom u brojnim situacijama kada struja za punjenje jednostavno nije dostupna, pa vam "brzo punjenje" ne znači ništa, eliminatorna, to jest, ako isti "apploidni" princip primene i na sledećem Note modelu, biće zbogom zauvek. Nedostatak čitača za kartice je čist bezobrazluk, dakle, opet eliminatorno, jer će, naravno, opet po receptu lopova iz Kupertina, odvaliti neku morsku cenu za par desetina giga memorije koju nude, i niko normalan im to iz principa neće platiti, jer je mentalitet korisnika Samdunga totalno različit od mentaliteta jabučara, a, naravno, fizičko prebacivanje kartice je često najlakši način da za prenos velikih količina podataka koje su mnogim naprednim korisnicima koji premium telefon ne kupuju da ga drže na stolu, svakodnevna stvar. Treće i manje važno, ali ipak iritantno je napuštanje lakše, na pad otpornije, na dodir prijatnije i za prijem signala pogodnije plastike u korist metala, čija je jedina prednost što "dobro izgleda", dakle dalji pomak u pravcu gluposti i proseka. Možda će sve to čak i pomoći Samsungu, jer je, naravno, prokletstvo čovečanstva zvonasta krivulja i velika većina potencijalnih mušterija su, pristojno rečeno, ljudi ne baš zaslepljujućeg ukusa i mentalnih sposobnosti, ali za napredne korisnike je vreme da se okrenu drugim firmama, pre svega LG-u, Xiaomiju i Huaweiju, a posle Androida 5 po meni i novim operativnim sistemima.

zar nije tako?

pre 9 godina

iOS @ smarate sa glupim i bespotrebnim komentarima, neka svako kupi šta mu se sviđa. S6 je sigurno kvalitetniji od iPhone. Nemam ni jedan ni drugi samo konstatujem.

Sare

pre 9 godina

@IOS, 02. mart 2015 11:01
Grešiš druže u ovom slučaju ne gledaj samo kapacitet baterije nego i čip koji pokreće procesor i koji znatno manje crpi energiju same baterije u odnosu na druge čipove koji su trenutno na tržištu.
I vaša jabuka je potpisala ugovor sa Samsungom o isporuci i izradi čipova za naredni iPhone. Samsung je kompletan što se tiče izrade telefona maltene sve je iz domaće kuhinje dok Apple malo od ovoga malo od onoga i eto ga novi iPhone. Da ne zaboravim napomenuti u iPhone 6 kuca Korejsko srce ali to prećutkujete.

Algoritam

pre 9 godina

Voleo sam Samsung zbog SD-a i promenljive bakterije. Ovo jeste zver od telefona, ali zar nismo imali 32GB storage-a na nokijici n97 od pre 5 godina? (koja je naravno podržavala još 32GB sd). DDR4 je za sve pohvale kao i UFS2. Edge izgleda vrhunski...

Daniel

pre 9 godina

Ljudi koji se bave analizom ovog telefona su jedni od najvecih strucnjaka u ovoj oblasti.Mi mozemo iz ugla korisnika da komentarisemo, ali ipak strucnjaci znaju najbolje.Iz ugla korisnika, meni se ovaj S6 svidja.Za mene je uvek Samsung bio najbolji u svemu, od mikrotalasnih pa do televizora i telefona.Ponosni sam vlasnik S4 i meni je fenomenalan.Kada se realno pogleda sta je jednom korisniku najbitnije kod telefona.Znamo da svaki telefon obavlja one osnovne funkcije pa tako i ovaj, bitno je da je brz, sto i jeste, i da ima dobru kameru, ovo je mozda i najbolji segment.Sa S4 sam slikao dosta slika i mnogi su mi rekli, cak i oni koji imaju iPhone, da mi je kamera kao kod profesionalnog fotoaparata.Slike su fenomenalne, a mogu da zamislim kakva je kamera kod S6.Wooow!!!!Mnogi su zamerili Samsung modelima jer su ledja radjena od plastike, e pa zbogom tome, nadjite sad neki drugi razlog iPhone-ovci.Displej kod S6,WOoow!!!!Jedva cekam da stigne kod nas pa da mogu da ga isprobam.Nikoga nisu kopirali vec su napravili onakav telefon kakav korisnici zele.Da je bio sav od metala, rekli bi kako kopira iPhone, da je, kao i sto jeste, sa obe strane staklo onda bi kopirao nekog drugog.Morali su nesto da urade i naprave neki miks i to je uspelo.Ivice od metala, a napred i pozadi Gorila 4.To sto nema ulaz za SD karticu i sto baterija ne moze da se izvadi nije strasno.Ako neko i pozeli bateriju da promeni, verovatno ce moci da ga odnese u servis.A ako imate 32gb memorije, sta ce vam vise.

kurajber

pre 9 godina

U ova 2 dana čitam komentare na tehnopolisu povodom izlaska Samsunga S6 i mogu vam reći da mi je muka. Toliko malicioznih komentara, komentara koji su toliko obojeni mržnjom oslikavajuci ne samsung nego same te komentatore koji više govore o tome kakvi su upravo oni a ne samsung.
Ne branim ovde Samsung, nisam im ja portparol, Ovakvi komentari su u velikoj meri isti pa bilo koji telefon da se predstavi. Jednostavno bilo ciji uspesi se omalovazavaju i kritikuju bez ikakve osnove. Čak ima takvih komentara da se često zapitam jel neko ostavio otvorena vrata od kakve ludare.
Imajte na umu da vaši komentari uvek govore više o vama nego o onome o cemu komentarišite.

strašni ostoja

pre 9 godina

Da li postoji nešto važno ili nevažno, sve jedno, oko čega Srbi ne mogu da se svadjaju, zavadjaju i pokazuju mržnju jedni prema drugima...?! Partizan-Zvezda, Ameri-Rusi, Džordan-Džejms, Real-Barsa, partizani-četnici...evo i sad Samsung-Epl...jbt. pa neka nosi ko šta voli i može...čemu mržnja i zavist! Kao da nam životi zavise od toga da li je bolji ovaj, ili onaj!

teska istina

pre 9 godina

nosim iphone 6 pa ga ne bih uzeo jer su tu??? po cemu su tu???? ovo je 2 godine ispred svega sto je izaslo prosle godine, u svakom smislu reci, najbrzi procesor na trzistu koji trosi najmanje bateriju, najbrza memorija koju ce svi ostali videti tek sledece godine jer svi memoriju kupuju od samsunga, ekran uvek najbolji u klasi, tj najbolji na svetu, kamera na samsungu je uvek bila najbolja, kada treba nekad da se slikamo u drustvu, svi sklanjamo telefone na sto i pustamo druga sa note 3 da slika, a verujte, i6, i 5s, lg g2, sony z itd su tada na stolu,tako da, ja nikada nisam nosio samsunga jer su ga svi imali pa sam hteo malo da se razlikujem, ali reci nesto za njega i da nije lider i najbolji telefon na svetu je cista glupost!!

iOS

pre 9 godina

Slaba baterija i iskopiran je iPhone 6 po mnogim segmentima. Da li bih ga uzeo i kada bi mi ga neko poklonio? Hm, da, i odmah ga prosledio dalje.

Nebojša

pre 9 godina

Ima jedna zanimljivost kada bi se zatvorile sve kompanije i ostao samo apple oni nebi bili u stanju ništa da naprave jer im sve neko drugi radi bilo to komponente ili sama izrada dok u slučaju samsunga i da se ugase sve ostale kompanije sami bi bili sposobni da prave telefone s6 to pokazuje to im morate priznati.

xRade

pre 9 godina

Ovaj telefon je 1-2 godine ispred svih po specifikaciji. Da li cu ga da kupiti. Necu naravno. Drndacu staru Nokiju jos nekoliko godina. A tad ce tefoni da budu strava.

only fools and horses

pre 9 godina

Pa eto Ameri su prvi napravili automobil i kompjuter, jel sad svi kopiraju Ameriku kad naprave auto?
(Washington, 02. mart 2015 16:46)

Knjigu (google) u šaku, zaista smešno zvuči kad neko izjavi ovako nešto.
Ne uključujem se u raspravu, nisam ni "fan", ni ostrašćeni navijač nekog brenda. Meni su ta prepucavanja ko ima veći, brži, lepši, pomalo smešna. To su samo telefoni, imaćete ih 1-2 godine, kupićete sledeći, nepotrebno je trošiti toliko energije na to.
Inače, sviđa mi se ovaj zaobljeni deo kod edge modela. Ne znam da li će služiti nečemu, ali je ipak neka novina u dizajnu.

bez_predrasuda

pre 9 godina

Fantastične specifikacije na polju brzine memorije i procesorske snage. Sigurno da će i sa Wolfson čipom audio biti bolji nego na mom S5, samo je pitanje kvaliteta pretpojačala za slušalice koje će ugraditi (OPAMP). Optička stabilizacija kamere je viđena na Note4 i radi izvrsno. Zadnji panel od stakla mi i ne bi značio, jer ionako koristim zaštitnu navlaku.
Ali, nedostatak mcSD kartice znači da treba uzeti model od 64 ili 128 GB, a to će da košta.
U svakom slučaju, pravi model za tehnomane.

neutralni felsh

pre 9 godina

au! i kad opusteno i nepristrasno procitam clanak, sav se izbezumim, a kamoli da sam neki izraziti hiper ultra tehnofil. mislim da se samsung zaista naljutio i da je hteo da pokaze sta sve moze i ume. a ovo cudo moze mnogo...

Nemanja

pre 9 godina

Da,zaboravio da dodam,nema mogucnost menjanja baterije.Opet ranije vidjeno na drugim telefonima,kod kojih je to uzeto kao veliki nedostatak.Videcemo komentare eksperata u vezi S6,da li ce biti i u ovom slucaju biti tako otvoreni u kritici.Ili opet pogledace se na drugu stranu jer je to Samsung telefon

teska istina

pre 9 godina

staklo na poledjini daje najbolji osecaj kvaliteta ali koliko je zapravo to uopste funkcionalno, naravno dok je bio iphon 4 i 4s to je bilo najbolje resenje na svetu mada sada se koristi gorila 4, ne verujem da ce znacajnije pomoci, tada je bila obicna gorila 1 ledja su pucala ko od sale, nema coveka koji bar jednom nije zamenio staklo na iphonu 4 i 4s ko ih je nosio bez maske naravno, u suprotnom i ne racunam jer onda su bili od plastike, u svakom slucaju ovaj edge cemu god sluzi deluje kao najvece osvezenje u mobilnom svetu u zadnje 4 godine!!

Jo1e

pre 9 godina

Samsung mi je zadnjih godina uvek ulazio u uzi izbor prilikom kupovine ali sam ga uvek preskakao zbog izrade I TW. Sada mi je svakako prvi pik I mislim da ako ne padne S6, pasce Note 5.

idc

pre 9 godina

Zašto se ljubitelji iphon-a trude da dokažu kako imaju bolji telefon od samsunga,kad im samsung pravi čipove i čuvene retina ekrane!
Inače nisam rob ni jednog brenda,tako da jedino gledam kad kupujem,odnos kvalitet-cena!

Surovi

pre 9 godina

Joj kakva decija rasprava, umirem ovde. Pa eto Ameri su prvi napravili automobil i kompjuter, jel sad svi kopiraju Ameriku kad naprave auto?
(Washington, 2. mart 2015 16:46)
Niti su napravili prvi auto,a jos manje prvi racunar.Prvi auto su napravile svabe,a racunar englezi,mada se i svabe stavljaju u taj kos (Konrad Zuse).
Procitaj neku knjigu ili vikipediju ,pa nauci ko je Alan Tjuring,evropskoj auto industriji...

neutralni felsh

pre 9 godina

SVAJCARSKI LISTOVI JUTROS SVI OD REDA IZ BARCELONE: Koreanci (Samsung) jos nisu naucili lekciju: Cista a jadna kopija IPHONE 6 serije. Da bi tragedija bila potpuna, baterija koja se ne vadi - 3 puta slabija!
(Goran, 02. mart 2015 20:37)



jadna kopija? onda je ovo jedinstveni slucaj da je tzv. jadna kopija ovoliko tehnoloski superiornija od tzv. originala.

pip

pre 9 godina

mislio sam da je telefon glup ali ustvari je samsung napravio veeeeeliki korak :-) cestitam! i malo se brinem dal ovaj telefon vodootporan?

Dzoni

pre 9 godina

Top 3 tel. Po meni su: 1) Galaxy s6 edge (trenutno najjace karakteristike i performanse, ali mislim da ce biti u krv, mozda skuplji i od iphona 6+) 2) One m9 (dizaj slican kao m8,7 a zasto bi ga menjali kad je prelep a menjali su ono sto je trebalo: bolju primarnu kameru sa 20mp a prednja je sa 4mp (ultrapixela sto je perfektno za vase selfije :P) i poboljsali su jos i frontalne zvucnike koji su vec bili najbolji) 3) iPhone 6 (svi znamo sve o njemu) . . . . . A po mom misljenju najbolji telefon u odnosu na cenu i ono sto nudi jeste SONY Z3Compact 1)kompaktan sa malim ivicama 2)impresivne performanse u rangu najboljih telefona. 3)vodootporan-meni veliki plus 4)odlicna kamera iako tvdre da je komplikovana (imam xperiu i to nije tako strasno) 5)baterija odlicna ....Mana: mozda ekran sto je 720p ali mislim da je dovoljna za 4.6inca tel. I zbog toga sto nije 1080p baterija duze traje i to sam izbledelim bojama je skoro glupost (tacno je da je podeseno da su boje malo hladnije, ali ostoji podesavanje balansa bele boje i sony zeli da pokaze sto realniju i prirodniju sliku u odnosu na samsungov amoled koji ima prenaglasene (pomalo otrovne - da se ne uvrede samsungovci ) boje. Jeste da imam xperiu pa cete reci da sam njegova ovca ali isam uopste ni obozavaoc ni hejter svih ovih navedenih brendova i ovo je posve objektivno misljenje sto se tice trenutno telefona :) pozz p.s. Napravih podugacak esej haha

milanbg

pre 9 godina

Po svim karakteristikama najbolji telefon u ovoj klasi je do sada bio lg g3, u nekim stvarima se samsung tek sada sa s6 izjednacio sa g3, u necemu jos zaostaje, a u necemu je napravio korak ispred, sve u svemu mislim da je ovo trenutno najbolji telefon na svetu, cekamo odgovor lg-a!

Nemanja

pre 9 godina

Inace staklena poledjina je vec vidjena ranije,npr na LG-u Nexus 4 telefonu,videcemo da li ce ovo i kod S6 biti uzeta kao minus,ili plus,prosto zato sto je to Samsung telefon.Drugo,bezicno punjenje je odavno prisutno na mnogim drugim telefonima,npr Nexus uredjajima,tako da ne razumem cemu ovolika drama,kao da sa ovim telefonom krece ta tehnologija.Trece zvucnici i dalje nisu sa prednje strane,opet kao kod drugih telefona novije generacije.Sto se tice kamere,svaka cast,ali ne vidim zasto se svi mobilni eksperti se uhvate za kameru Samsung telefona,kao da je to jedino bitno i jedino vazno.Uzgred imate tonu glupih opcija sto se tice kamere,koje mnoge obicne korisnike uopste ne zanima.Naravno,videcemo i cenu novog telefona,cisto posto se i na to zatvore oci kod Samsung telefona,kao "slucajno".

Vlada

pre 9 godina

Jedna mala ispravka, na prezentaciji telefona je receno da ce se na trzistima 20 drzava pojaviti 10. aprila, a ne 20.
Jedino me interesuje da li je Srbija medju njima, a posto vrv nije, zanima me kada ce se pojaviti na nasem trzistu?
Inace je telefon fenomenalan, stvarno su ga ovaj put razvalili :)

mikri

pre 9 godina

Svaka cast Samsungu koji je za samo dva dana od predstavljanja S6 i S6edge, svojim predanim radom uspeo da potuce konkurenciju.Oni koji su mislili da ce ih Apple zaustaviti u napretku grdno su se prevarili. Oni koji se raduju neuspehu Samsunga sada nece moci da spavaju. Oni koji misle da je Samsung dosao do ove pozicije gde je sada preko noci, u zabludi su! Sve ovo su postigli teskim i mukotrpnim radom, nadljudskim naporima svojih menadzera, dizajnera, inzenjera, piarova! Daj boze da se i kod nas otvori Foxconn da mozemo i mi da radimo marljivo kao oni pa da jednog dana budemo kao Samsung! Rad je ono sto ce nas povuci u napredak! Rad, rad, rad, rad i samo rad!

KUROSAWA

pre 9 godina

Samsung samo napravi ono što Apple inzenjeri dizajniraju, oni su samo obični smećari u ovom slučaju.
(Jaa, 03. mart 2015 07:54).....
Ipak mislim da si tvoji roditelji napravili najvece smece..

lale

pre 9 godina

Ovo je neverovatno koliko malicioznih, zlo namernih komentara ima od strane vlasnika jabuke ka svim drugim markama. To samo govori kakvi ste ljudi. ČAST izuzecima ali ajfon je danas simbol izkompleksiranosti!

Nebojša

pre 9 godina

Da,zaboravio da dodam,nema mogucnost menjanja baterije.Opet ranije vidjeno na drugim telefonima,kod kojih je to uzeto kao veliki nedostatak.Videcemo komentare eksperata u vezi S6,da li ce biti i u ovom slucaju biti tako otvoreni u kritici.Ili opet pogledace se na drugu stranu jer je to Samsung telefon
(Nemanja, 02. mart 2015 11:25)

Ja jesam to zamerao drugim telefonima zamerio bih i samsungu da ne postoji brzo punjenje ali kada možeš dopuniti telefon za deset minuta to i nije tolika mana.

Stefan

pre 9 godina

Ne mozete da poredite uopste Galaxy S6,sa Iphone 6.Iphone je brend,isto kao i Volkswagen,znaci nista specijalno.Ejjj S6 hiljadama svetlosnih godina ispred onaj bedni Dual-Core sto mu prednja kamera snima u HD. :)

EU Citizen

pre 9 godina

Više velikih koraka unazad s moje tačke gledišta. Za mene je ugrađena baterija koja onemogućava brzu zamenu rezervnom u brojnim situacijama kada struja za punjenje jednostavno nije dostupna, pa vam "brzo punjenje" ne znači ništa, eliminatorna, to jest, ako isti "apploidni" princip primene i na sledećem Note modelu, biće zbogom zauvek. Nedostatak čitača za kartice je čist bezobrazluk, dakle, opet eliminatorno, jer će, naravno, opet po receptu lopova iz Kupertina, odvaliti neku morsku cenu za par desetina giga memorije koju nude, i niko normalan im to iz principa neće platiti, jer je mentalitet korisnika Samdunga totalno različit od mentaliteta jabučara, a, naravno, fizičko prebacivanje kartice je često najlakši način da za prenos velikih količina podataka koje su mnogim naprednim korisnicima koji premium telefon ne kupuju da ga drže na stolu, svakodnevna stvar. Treće i manje važno, ali ipak iritantno je napuštanje lakše, na pad otpornije, na dodir prijatnije i za prijem signala pogodnije plastike u korist metala, čija je jedina prednost što "dobro izgleda", dakle dalji pomak u pravcu gluposti i proseka. Možda će sve to čak i pomoći Samsungu, jer je, naravno, prokletstvo čovečanstva zvonasta krivulja i velika većina potencijalnih mušterija su, pristojno rečeno, ljudi ne baš zaslepljujućeg ukusa i mentalnih sposobnosti, ali za napredne korisnike je vreme da se okrenu drugim firmama, pre svega LG-u, Xiaomiju i Huaweiju, a posle Androida 5 po meni i novim operativnim sistemima.

mmm

pre 9 godina

Izmedju s5 i s6 izabrao bih s5 jer plastika je jaca i omogucava vodootporan uredjaj, sd i izmenjivu bateriju. cim skupim pare uzecu ga, ali sa s6 dobijaju potpuno nove korisnike i premium osecaj i bolji sistem koji je dosta blizu cistom androidu jer su izbacili sve one glupe aplikacije i sad ima samo 2-3 samsung aplikacije, procesor su prilagodili sistemu i kameru usavrsili. s5 je imao katastrofalnu prodaju i da nisu ovako odradili prosli bi bb.

marko

pre 9 godina

evo jedne teorije zavere :-) baterija se ne vadi napolje, sto znaci da je telefon uvek dostupan spijunskim organizacijama jer dok ima napajanje tel i dok je ugasen moze se upaliti mikrofon,kamera ili lokacija. Ovo je pocetak i uskoro ce verovatno zaziveti u svim brendovima da baterija ne moze napolje ;-)

Don Serdjo

pre 9 godina

Telefon zaista izgleda premium...za razliku od prethodnika(sto se lako moze utvrditi pri samom pogledu)...al mislim da je jedna/jedina mana gor.glass nazad...odnosno otisci prsta na poledjini telefona...nudi svakom dovoljno...ko kaze da mu ovde nesto fali jednostavno nije iskren!

milan010

pre 9 godina

Sve extra, jedino mi se ne svidja sto je baterija tako resena. Zbog toga nisam voleo Sony, sad i Samsung preuzeo ovu ideju/glupost. Ipak ostajem na S5.

sent from my iPhone

pre 9 godina

Bolesno kradljiva kompanija.
Ime 6, bez microSD, u ponudi 32, 64, 128 GB, bez izvlacenja baterije, Sumsung Pay… a gde vam je Samsung Watch?
Da je ovaj Samsung za dzabe opet bih kupio iPhone.

axel

pre 9 godina

iskreno,ne bih da uvredim samsung i iphone fanove, ali moj Meizu mx4 je bolji uredjaj. isto to samo sa 20.7 mpix kamerom i jacim octa core procesorom sam dobio za 299dolara. po benchmark testovima je bolji od note 4 koji je ne znam ni ja koliko puta skuplji.

mick

pre 9 godina

kakva god da je baterija na s6 od ip6 je sigurno bolja tako da ne vidim razlog da se javljaju ovi jabucari. oni i dalje ne svhvataju da je sve to isto i da su pukli para bog zna zasto pa pokusavaju da opravdavaju sebe pisuci glupe komentare i konstatujuci jos gluplje cinjenice...

Opusti se

pre 9 godina

A bese na reklami samsung ismejao apple zato sto sede uza zid i pune mobilni, zato sto ne moze da promene bateriju? Sta je sad ovo? Memoriska sto svi iz samsunga navikli, nisu radili backup vec sve na memoriskoj, sta sada se i oni okrecu parama a ismejavali isto apple... Pozdrav

Budimir Trajkovic

pre 9 godina

Ranije sam koristio iPhone i prešao na Samsung zbog opcije za dopunjavanje memorije. Sad su tu opciju ukinuli i mo j sledeći telefon neće biti samsung . Džaba izgled , svi su telefoni manje više lijepi .

žabi

pre 9 godina

U svakom slučaju, pravi model za tehnomane.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bez_predrasuda, 2. mart 2015 15:31)
---
Samo čudno je to kako zaboravite da kažete da ovaj telefon ima toliko niski kapacitet baterije da je to čudo. Što se tiče brzine punjenja ona je brža od LG 2 i LG 3 za nekih dvadesetak minuta kad se uzme u obzir kapacitet to je tu negde. Tako da ove besmislice o brzini punjenja baterije ostavite to kad svedu na 15 minuta.
Još su onako još čudnije promrmljali da može da se koristi 4 sata. Zboravite svi tehnomani da će te ovaj telefon koristit za nešto više od razgovora i ponekog sms-a. Za ostale uređeaje na ovom premijum telefonu biće vam potrebna neka dodatna baterija. Ko uključi navigaciju, blutut, wifi,nfc neka kupi dodatnu poveću budžu za premijum telefon. Pri tome meilim na normalno korišćenje telefona.

Goran

pre 9 godina

SVAJCARSKI LISTOVI JUTROS SVI OD REDA IZ BARCELONE: Koreanci (Samsung) jos nisu naucili lekciju: Cista a jadna kopija IPHONE 6 serije. Da bi tragedija bila potpuna, baterija koja se ne vadi - 3 puta slabija!

xim

pre 9 godina

(teska istina, 2. mart 2015 12:41)

Kazes nema coveka koji nije razbio staklo na iphone-u 4? Evo ja! Takodje i moja sestra! Koristili smo cetvorke po 3 godine, bez maski, bez folija, znaci onako kako je izasao iz prodavnice! Za sebe tvdrim da mi je iphone 4 pao preko 50 puta sa visine do 1,5m ali ne preko toga. Ni touch, a ni ledja se nikada nisu razbila! A znam mnogo ljudi koji su koristili bas tu 4-ku, ista prica. Cisto da znas, da ne siris informacije koje nisu tacne!

Stevan

pre 9 godina

Cekao sam izlazak S6 da bih video na sta ce da lici pre nego sto promenim telefon. Elem, zbog nemogucnosti skidanja poklopca i menjanja baterije izbor je Note 4. Za nekog ko koristi telefon za posao, u danasnje vreme menjanje baterije je pod obavezno. Na stranu to, mislim da je Galaxy A (5, 7) serija lepsa nego S6.

Washington

pre 9 godina

@IOS, 02. mart 2015 11:01
Grešiš druže u ovom slučaju ne gledaj samo kapacitet baterije nego i čip koji pokreće procesor i koji znatno manje crpi energiju same baterije u odnosu na druge čipove koji su trenutno na tržištu.
I vaša jabuka je potpisala ugovor sa Samsungom o isporuci i izradi čipova za naredni iPhone. Samsung je kompletan što se tiče izrade telefona maltene sve je iz domaće kuhinje dok Apple malo od ovoga malo od onoga i eto ga novi iPhone. Da ne zaboravim napomenuti u iPhone 6 kuca Korejsko srce ali to prećutkujete.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sare, 2. mart 2015 11:24)

Joj kakva decija rasprava, umirem ovde. Pa eto Ameri su prvi napravili automobil i kompjuter, jel sad svi kopiraju Ameriku kad naprave auto?

glasac ds-a

pre 9 godina

@ice9 Izvini šta ti znači ovo "Dal HTC,dal LG"?! Ja u srpskom jeziku nepoznajem ovakve jezičke oblike.Današnja deca znaju i koliko je bolji Htc od Lg-a ili Samsunga,i mnogo toga na tu temu,ali zato neznaju da napišu nešto na jeziku kojim govore,tj. koriste "ulični" rečnik i kada pišu, a ne samo kada govore.Al' koga je to briga,važno da se ima tel. od 600-700€. P.S. I ja se razumem u tel. i sve te novotarije,ali nije sve u tome, ima nešto i u kulturi ponašanja,govora,pisanja...

Jaa

pre 9 godina

Zašto se ljubitelji iphon-a trude da dokažu kako imaju bolji telefon od samsunga,kad im samsung pravi čipove i čuvene retina ekrane!
Inače nisam rob ni jednog brenda,tako da jedino gledam kad kupujem,odnos kvalitet-cena!
(idc, 02. mart 2015 16:04)

Samsung samo napravi ono što Apple inzenjeri dizajniraju, oni su samo obični smećari u ovom slučaju.

srb

pre 9 godina

najavljivali su project zero a dobili smo nastavak onoga sto godina ne valja, isti dizajn i unapredjen hardware, tesko da ce sams sa ovim pobediti na android trzistu...edge izgleda fantasticno i lepo su unapredili note edge, ono sto ce sigurno biti problematicno to je njegova cena, nadam se da ce resiti problem dostupnosti koji je note edge imao...i baterija je problematicna, lepo su ubacili svoj chip koji trosi manje od 810ke ali tu je i dalje problem QHD ekrana, to ubija bateriju i ne znam da li ce uz jace koriscenje uspeti da se izgura dan, sve ce doduse biti jasno kad bude stigao na recenzije

alfaC

pre 9 godina

Svakako izgleda kao uredjaj u koji je uloženo mnogo truda i novih tehnologija. Svakako mnogo više neko i novi model Iphone 6, ali Samsung i dalje ostavlja TouchWiz koji je najveći izvor nezadovoljstva korisnika. Zašto? Nikako mi nije jasno. Sve dodatne funkcije koje oni ubacuju bi mogli ubaciti i u neku jednostavniju verziju interfejsa koja više liči na vanila Android 5.0

iOS

pre 9 godina

Slaba baterija i iskopiran je iPhone 6 po mnogim segmentima. Da li bih ga uzeo i kada bi mi ga neko poklonio? Hm, da, i odmah ga prosledio dalje.

sent from my iPhone

pre 9 godina

Bolesno kradljiva kompanija.
Ime 6, bez microSD, u ponudi 32, 64, 128 GB, bez izvlacenja baterije, Sumsung Pay… a gde vam je Samsung Watch?
Da je ovaj Samsung za dzabe opet bih kupio iPhone.

zar nije tako?

pre 9 godina

iOS @ smarate sa glupim i bespotrebnim komentarima, neka svako kupi šta mu se sviđa. S6 je sigurno kvalitetniji od iPhone. Nemam ni jedan ni drugi samo konstatujem.

Goran

pre 9 godina

SVAJCARSKI LISTOVI JUTROS SVI OD REDA IZ BARCELONE: Koreanci (Samsung) jos nisu naucili lekciju: Cista a jadna kopija IPHONE 6 serije. Da bi tragedija bila potpuna, baterija koja se ne vadi - 3 puta slabija!

Nemanja

pre 9 godina

Inace staklena poledjina je vec vidjena ranije,npr na LG-u Nexus 4 telefonu,videcemo da li ce ovo i kod S6 biti uzeta kao minus,ili plus,prosto zato sto je to Samsung telefon.Drugo,bezicno punjenje je odavno prisutno na mnogim drugim telefonima,npr Nexus uredjajima,tako da ne razumem cemu ovolika drama,kao da sa ovim telefonom krece ta tehnologija.Trece zvucnici i dalje nisu sa prednje strane,opet kao kod drugih telefona novije generacije.Sto se tice kamere,svaka cast,ali ne vidim zasto se svi mobilni eksperti se uhvate za kameru Samsung telefona,kao da je to jedino bitno i jedino vazno.Uzgred imate tonu glupih opcija sto se tice kamere,koje mnoge obicne korisnike uopste ne zanima.Naravno,videcemo i cenu novog telefona,cisto posto se i na to zatvore oci kod Samsung telefona,kao "slucajno".

Jaa

pre 9 godina

Zašto se ljubitelji iphon-a trude da dokažu kako imaju bolji telefon od samsunga,kad im samsung pravi čipove i čuvene retina ekrane!
Inače nisam rob ni jednog brenda,tako da jedino gledam kad kupujem,odnos kvalitet-cena!
(idc, 02. mart 2015 16:04)

Samsung samo napravi ono što Apple inzenjeri dizajniraju, oni su samo obični smećari u ovom slučaju.

Washington

pre 9 godina

@IOS, 02. mart 2015 11:01
Grešiš druže u ovom slučaju ne gledaj samo kapacitet baterije nego i čip koji pokreće procesor i koji znatno manje crpi energiju same baterije u odnosu na druge čipove koji su trenutno na tržištu.
I vaša jabuka je potpisala ugovor sa Samsungom o isporuci i izradi čipova za naredni iPhone. Samsung je kompletan što se tiče izrade telefona maltene sve je iz domaće kuhinje dok Apple malo od ovoga malo od onoga i eto ga novi iPhone. Da ne zaboravim napomenuti u iPhone 6 kuca Korejsko srce ali to prećutkujete.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sare, 2. mart 2015 11:24)

Joj kakva decija rasprava, umirem ovde. Pa eto Ameri su prvi napravili automobil i kompjuter, jel sad svi kopiraju Ameriku kad naprave auto?

KUROSAWA

pre 9 godina

Samsung samo napravi ono što Apple inzenjeri dizajniraju, oni su samo obični smećari u ovom slučaju.
(Jaa, 03. mart 2015 07:54).....
Ipak mislim da si tvoji roditelji napravili najvece smece..

Sare

pre 9 godina

@IOS, 02. mart 2015 11:01
Grešiš druže u ovom slučaju ne gledaj samo kapacitet baterije nego i čip koji pokreće procesor i koji znatno manje crpi energiju same baterije u odnosu na druge čipove koji su trenutno na tržištu.
I vaša jabuka je potpisala ugovor sa Samsungom o isporuci i izradi čipova za naredni iPhone. Samsung je kompletan što se tiče izrade telefona maltene sve je iz domaće kuhinje dok Apple malo od ovoga malo od onoga i eto ga novi iPhone. Da ne zaboravim napomenuti u iPhone 6 kuca Korejsko srce ali to prećutkujete.

glasac ds-a

pre 9 godina

@ice9 Izvini šta ti znači ovo "Dal HTC,dal LG"?! Ja u srpskom jeziku nepoznajem ovakve jezičke oblike.Današnja deca znaju i koliko je bolji Htc od Lg-a ili Samsunga,i mnogo toga na tu temu,ali zato neznaju da napišu nešto na jeziku kojim govore,tj. koriste "ulični" rečnik i kada pišu, a ne samo kada govore.Al' koga je to briga,važno da se ima tel. od 600-700€. P.S. I ja se razumem u tel. i sve te novotarije,ali nije sve u tome, ima nešto i u kulturi ponašanja,govora,pisanja...

Daniel

pre 9 godina

Ljudi koji se bave analizom ovog telefona su jedni od najvecih strucnjaka u ovoj oblasti.Mi mozemo iz ugla korisnika da komentarisemo, ali ipak strucnjaci znaju najbolje.Iz ugla korisnika, meni se ovaj S6 svidja.Za mene je uvek Samsung bio najbolji u svemu, od mikrotalasnih pa do televizora i telefona.Ponosni sam vlasnik S4 i meni je fenomenalan.Kada se realno pogleda sta je jednom korisniku najbitnije kod telefona.Znamo da svaki telefon obavlja one osnovne funkcije pa tako i ovaj, bitno je da je brz, sto i jeste, i da ima dobru kameru, ovo je mozda i najbolji segment.Sa S4 sam slikao dosta slika i mnogi su mi rekli, cak i oni koji imaju iPhone, da mi je kamera kao kod profesionalnog fotoaparata.Slike su fenomenalne, a mogu da zamislim kakva je kamera kod S6.Wooow!!!!Mnogi su zamerili Samsung modelima jer su ledja radjena od plastike, e pa zbogom tome, nadjite sad neki drugi razlog iPhone-ovci.Displej kod S6,WOoow!!!!Jedva cekam da stigne kod nas pa da mogu da ga isprobam.Nikoga nisu kopirali vec su napravili onakav telefon kakav korisnici zele.Da je bio sav od metala, rekli bi kako kopira iPhone, da je, kao i sto jeste, sa obe strane staklo onda bi kopirao nekog drugog.Morali su nesto da urade i naprave neki miks i to je uspelo.Ivice od metala, a napred i pozadi Gorila 4.To sto nema ulaz za SD karticu i sto baterija ne moze da se izvadi nije strasno.Ako neko i pozeli bateriju da promeni, verovatno ce moci da ga odnese u servis.A ako imate 32gb memorije, sta ce vam vise.

žabi

pre 9 godina

U svakom slučaju, pravi model za tehnomane.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bez_predrasuda, 2. mart 2015 15:31)
---
Samo čudno je to kako zaboravite da kažete da ovaj telefon ima toliko niski kapacitet baterije da je to čudo. Što se tiče brzine punjenja ona je brža od LG 2 i LG 3 za nekih dvadesetak minuta kad se uzme u obzir kapacitet to je tu negde. Tako da ove besmislice o brzini punjenja baterije ostavite to kad svedu na 15 minuta.
Još su onako još čudnije promrmljali da može da se koristi 4 sata. Zboravite svi tehnomani da će te ovaj telefon koristit za nešto više od razgovora i ponekog sms-a. Za ostale uređeaje na ovom premijum telefonu biće vam potrebna neka dodatna baterija. Ko uključi navigaciju, blutut, wifi,nfc neka kupi dodatnu poveću budžu za premijum telefon. Pri tome meilim na normalno korišćenje telefona.

Stevan

pre 9 godina

Cekao sam izlazak S6 da bih video na sta ce da lici pre nego sto promenim telefon. Elem, zbog nemogucnosti skidanja poklopca i menjanja baterije izbor je Note 4. Za nekog ko koristi telefon za posao, u danasnje vreme menjanje baterije je pod obavezno. Na stranu to, mislim da je Galaxy A (5, 7) serija lepsa nego S6.

Nemanja

pre 9 godina

Da,zaboravio da dodam,nema mogucnost menjanja baterije.Opet ranije vidjeno na drugim telefonima,kod kojih je to uzeto kao veliki nedostatak.Videcemo komentare eksperata u vezi S6,da li ce biti i u ovom slucaju biti tako otvoreni u kritici.Ili opet pogledace se na drugu stranu jer je to Samsung telefon

Budimir Trajkovic

pre 9 godina

Ranije sam koristio iPhone i prešao na Samsung zbog opcije za dopunjavanje memorije. Sad su tu opciju ukinuli i mo j sledeći telefon neće biti samsung . Džaba izgled , svi su telefoni manje više lijepi .

milanbg

pre 9 godina

Po svim karakteristikama najbolji telefon u ovoj klasi je do sada bio lg g3, u nekim stvarima se samsung tek sada sa s6 izjednacio sa g3, u necemu jos zaostaje, a u necemu je napravio korak ispred, sve u svemu mislim da je ovo trenutno najbolji telefon na svetu, cekamo odgovor lg-a!

Algoritam

pre 9 godina

Voleo sam Samsung zbog SD-a i promenljive bakterije. Ovo jeste zver od telefona, ali zar nismo imali 32GB storage-a na nokijici n97 od pre 5 godina? (koja je naravno podržavala još 32GB sd). DDR4 je za sve pohvale kao i UFS2. Edge izgleda vrhunski...

Stefan

pre 9 godina

Ne mozete da poredite uopste Galaxy S6,sa Iphone 6.Iphone je brend,isto kao i Volkswagen,znaci nista specijalno.Ejjj S6 hiljadama svetlosnih godina ispred onaj bedni Dual-Core sto mu prednja kamera snima u HD. :)

axel

pre 9 godina

iskreno,ne bih da uvredim samsung i iphone fanove, ali moj Meizu mx4 je bolji uredjaj. isto to samo sa 20.7 mpix kamerom i jacim octa core procesorom sam dobio za 299dolara. po benchmark testovima je bolji od note 4 koji je ne znam ni ja koliko puta skuplji.

xim

pre 9 godina

(teska istina, 2. mart 2015 12:41)

Kazes nema coveka koji nije razbio staklo na iphone-u 4? Evo ja! Takodje i moja sestra! Koristili smo cetvorke po 3 godine, bez maski, bez folija, znaci onako kako je izasao iz prodavnice! Za sebe tvdrim da mi je iphone 4 pao preko 50 puta sa visine do 1,5m ali ne preko toga. Ni touch, a ni ledja se nikada nisu razbila! A znam mnogo ljudi koji su koristili bas tu 4-ku, ista prica. Cisto da znas, da ne siris informacije koje nisu tacne!

Opusti se

pre 9 godina

A bese na reklami samsung ismejao apple zato sto sede uza zid i pune mobilni, zato sto ne moze da promene bateriju? Sta je sad ovo? Memoriska sto svi iz samsunga navikli, nisu radili backup vec sve na memoriskoj, sta sada se i oni okrecu parama a ismejavali isto apple... Pozdrav

teska istina

pre 9 godina

nosim iphone 6 pa ga ne bih uzeo jer su tu??? po cemu su tu???? ovo je 2 godine ispred svega sto je izaslo prosle godine, u svakom smislu reci, najbrzi procesor na trzistu koji trosi najmanje bateriju, najbrza memorija koju ce svi ostali videti tek sledece godine jer svi memoriju kupuju od samsunga, ekran uvek najbolji u klasi, tj najbolji na svetu, kamera na samsungu je uvek bila najbolja, kada treba nekad da se slikamo u drustvu, svi sklanjamo telefone na sto i pustamo druga sa note 3 da slika, a verujte, i6, i 5s, lg g2, sony z itd su tada na stolu,tako da, ja nikada nisam nosio samsunga jer su ga svi imali pa sam hteo malo da se razlikujem, ali reci nesto za njega i da nije lider i najbolji telefon na svetu je cista glupost!!

srb

pre 9 godina

najavljivali su project zero a dobili smo nastavak onoga sto godina ne valja, isti dizajn i unapredjen hardware, tesko da ce sams sa ovim pobediti na android trzistu...edge izgleda fantasticno i lepo su unapredili note edge, ono sto ce sigurno biti problematicno to je njegova cena, nadam se da ce resiti problem dostupnosti koji je note edge imao...i baterija je problematicna, lepo su ubacili svoj chip koji trosi manje od 810ke ali tu je i dalje problem QHD ekrana, to ubija bateriju i ne znam da li ce uz jace koriscenje uspeti da se izgura dan, sve ce doduse biti jasno kad bude stigao na recenzije

EU Citizen

pre 9 godina

Više velikih koraka unazad s moje tačke gledišta. Za mene je ugrađena baterija koja onemogućava brzu zamenu rezervnom u brojnim situacijama kada struja za punjenje jednostavno nije dostupna, pa vam "brzo punjenje" ne znači ništa, eliminatorna, to jest, ako isti "apploidni" princip primene i na sledećem Note modelu, biće zbogom zauvek. Nedostatak čitača za kartice je čist bezobrazluk, dakle, opet eliminatorno, jer će, naravno, opet po receptu lopova iz Kupertina, odvaliti neku morsku cenu za par desetina giga memorije koju nude, i niko normalan im to iz principa neće platiti, jer je mentalitet korisnika Samdunga totalno različit od mentaliteta jabučara, a, naravno, fizičko prebacivanje kartice je često najlakši način da za prenos velikih količina podataka koje su mnogim naprednim korisnicima koji premium telefon ne kupuju da ga drže na stolu, svakodnevna stvar. Treće i manje važno, ali ipak iritantno je napuštanje lakše, na pad otpornije, na dodir prijatnije i za prijem signala pogodnije plastike u korist metala, čija je jedina prednost što "dobro izgleda", dakle dalji pomak u pravcu gluposti i proseka. Možda će sve to čak i pomoći Samsungu, jer je, naravno, prokletstvo čovečanstva zvonasta krivulja i velika većina potencijalnih mušterija su, pristojno rečeno, ljudi ne baš zaslepljujućeg ukusa i mentalnih sposobnosti, ali za napredne korisnike je vreme da se okrenu drugim firmama, pre svega LG-u, Xiaomiju i Huaweiju, a posle Androida 5 po meni i novim operativnim sistemima.

marko

pre 9 godina

evo jedne teorije zavere :-) baterija se ne vadi napolje, sto znaci da je telefon uvek dostupan spijunskim organizacijama jer dok ima napajanje tel i dok je ugasen moze se upaliti mikrofon,kamera ili lokacija. Ovo je pocetak i uskoro ce verovatno zaziveti u svim brendovima da baterija ne moze napolje ;-)

milan010

pre 9 godina

Sve extra, jedino mi se ne svidja sto je baterija tako resena. Zbog toga nisam voleo Sony, sad i Samsung preuzeo ovu ideju/glupost. Ipak ostajem na S5.

mick

pre 9 godina

kakva god da je baterija na s6 od ip6 je sigurno bolja tako da ne vidim razlog da se javljaju ovi jabucari. oni i dalje ne svhvataju da je sve to isto i da su pukli para bog zna zasto pa pokusavaju da opravdavaju sebe pisuci glupe komentare i konstatujuci jos gluplje cinjenice...

alfaC

pre 9 godina

Svakako izgleda kao uredjaj u koji je uloženo mnogo truda i novih tehnologija. Svakako mnogo više neko i novi model Iphone 6, ali Samsung i dalje ostavlja TouchWiz koji je najveći izvor nezadovoljstva korisnika. Zašto? Nikako mi nije jasno. Sve dodatne funkcije koje oni ubacuju bi mogli ubaciti i u neku jednostavniju verziju interfejsa koja više liči na vanila Android 5.0

Dzoni

pre 9 godina

Top 3 tel. Po meni su: 1) Galaxy s6 edge (trenutno najjace karakteristike i performanse, ali mislim da ce biti u krv, mozda skuplji i od iphona 6+) 2) One m9 (dizaj slican kao m8,7 a zasto bi ga menjali kad je prelep a menjali su ono sto je trebalo: bolju primarnu kameru sa 20mp a prednja je sa 4mp (ultrapixela sto je perfektno za vase selfije :P) i poboljsali su jos i frontalne zvucnike koji su vec bili najbolji) 3) iPhone 6 (svi znamo sve o njemu) . . . . . A po mom misljenju najbolji telefon u odnosu na cenu i ono sto nudi jeste SONY Z3Compact 1)kompaktan sa malim ivicama 2)impresivne performanse u rangu najboljih telefona. 3)vodootporan-meni veliki plus 4)odlicna kamera iako tvdre da je komplikovana (imam xperiu i to nije tako strasno) 5)baterija odlicna ....Mana: mozda ekran sto je 720p ali mislim da je dovoljna za 4.6inca tel. I zbog toga sto nije 1080p baterija duze traje i to sam izbledelim bojama je skoro glupost (tacno je da je podeseno da su boje malo hladnije, ali ostoji podesavanje balansa bele boje i sony zeli da pokaze sto realniju i prirodniju sliku u odnosu na samsungov amoled koji ima prenaglasene (pomalo otrovne - da se ne uvrede samsungovci ) boje. Jeste da imam xperiu pa cete reci da sam njegova ovca ali isam uopste ni obozavaoc ni hejter svih ovih navedenih brendova i ovo je posve objektivno misljenje sto se tice trenutno telefona :) pozz p.s. Napravih podugacak esej haha

neutralni felsh

pre 9 godina

SVAJCARSKI LISTOVI JUTROS SVI OD REDA IZ BARCELONE: Koreanci (Samsung) jos nisu naucili lekciju: Cista a jadna kopija IPHONE 6 serije. Da bi tragedija bila potpuna, baterija koja se ne vadi - 3 puta slabija!
(Goran, 02. mart 2015 20:37)



jadna kopija? onda je ovo jedinstveni slucaj da je tzv. jadna kopija ovoliko tehnoloski superiornija od tzv. originala.

pip

pre 9 godina

mislio sam da je telefon glup ali ustvari je samsung napravio veeeeeliki korak :-) cestitam! i malo se brinem dal ovaj telefon vodootporan?

Surovi

pre 9 godina

Joj kakva decija rasprava, umirem ovde. Pa eto Ameri su prvi napravili automobil i kompjuter, jel sad svi kopiraju Ameriku kad naprave auto?
(Washington, 2. mart 2015 16:46)
Niti su napravili prvi auto,a jos manje prvi racunar.Prvi auto su napravile svabe,a racunar englezi,mada se i svabe stavljaju u taj kos (Konrad Zuse).
Procitaj neku knjigu ili vikipediju ,pa nauci ko je Alan Tjuring,evropskoj auto industriji...

lale

pre 9 godina

Ovo je neverovatno koliko malicioznih, zlo namernih komentara ima od strane vlasnika jabuke ka svim drugim markama. To samo govori kakvi ste ljudi. ČAST izuzecima ali ajfon je danas simbol izkompleksiranosti!

Nebojša

pre 9 godina

Ima jedna zanimljivost kada bi se zatvorile sve kompanije i ostao samo apple oni nebi bili u stanju ništa da naprave jer im sve neko drugi radi bilo to komponente ili sama izrada dok u slučaju samsunga i da se ugase sve ostale kompanije sami bi bili sposobni da prave telefone s6 to pokazuje to im morate priznati.

strašni ostoja

pre 9 godina

Da li postoji nešto važno ili nevažno, sve jedno, oko čega Srbi ne mogu da se svadjaju, zavadjaju i pokazuju mržnju jedni prema drugima...?! Partizan-Zvezda, Ameri-Rusi, Džordan-Džejms, Real-Barsa, partizani-četnici...evo i sad Samsung-Epl...jbt. pa neka nosi ko šta voli i može...čemu mržnja i zavist! Kao da nam životi zavise od toga da li je bolji ovaj, ili onaj!

Jo1e

pre 9 godina

Samsung mi je zadnjih godina uvek ulazio u uzi izbor prilikom kupovine ali sam ga uvek preskakao zbog izrade I TW. Sada mi je svakako prvi pik I mislim da ako ne padne S6, pasce Note 5.

xRade

pre 9 godina

Ovaj telefon je 1-2 godine ispred svih po specifikaciji. Da li cu ga da kupiti. Necu naravno. Drndacu staru Nokiju jos nekoliko godina. A tad ce tefoni da budu strava.

neutralni felsh

pre 9 godina

au! i kad opusteno i nepristrasno procitam clanak, sav se izbezumim, a kamoli da sam neki izraziti hiper ultra tehnofil. mislim da se samsung zaista naljutio i da je hteo da pokaze sta sve moze i ume. a ovo cudo moze mnogo...

mikri

pre 9 godina

Svaka cast Samsungu koji je za samo dva dana od predstavljanja S6 i S6edge, svojim predanim radom uspeo da potuce konkurenciju.Oni koji su mislili da ce ih Apple zaustaviti u napretku grdno su se prevarili. Oni koji se raduju neuspehu Samsunga sada nece moci da spavaju. Oni koji misle da je Samsung dosao do ove pozicije gde je sada preko noci, u zabludi su! Sve ovo su postigli teskim i mukotrpnim radom, nadljudskim naporima svojih menadzera, dizajnera, inzenjera, piarova! Daj boze da se i kod nas otvori Foxconn da mozemo i mi da radimo marljivo kao oni pa da jednog dana budemo kao Samsung! Rad je ono sto ce nas povuci u napredak! Rad, rad, rad, rad i samo rad!

Nebojša

pre 9 godina

Da,zaboravio da dodam,nema mogucnost menjanja baterije.Opet ranije vidjeno na drugim telefonima,kod kojih je to uzeto kao veliki nedostatak.Videcemo komentare eksperata u vezi S6,da li ce biti i u ovom slucaju biti tako otvoreni u kritici.Ili opet pogledace se na drugu stranu jer je to Samsung telefon
(Nemanja, 02. mart 2015 11:25)

Ja jesam to zamerao drugim telefonima zamerio bih i samsungu da ne postoji brzo punjenje ali kada možeš dopuniti telefon za deset minuta to i nije tolika mana.

kurajber

pre 9 godina

U ova 2 dana čitam komentare na tehnopolisu povodom izlaska Samsunga S6 i mogu vam reći da mi je muka. Toliko malicioznih komentara, komentara koji su toliko obojeni mržnjom oslikavajuci ne samsung nego same te komentatore koji više govore o tome kakvi su upravo oni a ne samsung.
Ne branim ovde Samsung, nisam im ja portparol, Ovakvi komentari su u velikoj meri isti pa bilo koji telefon da se predstavi. Jednostavno bilo ciji uspesi se omalovazavaju i kritikuju bez ikakve osnove. Čak ima takvih komentara da se često zapitam jel neko ostavio otvorena vrata od kakve ludare.
Imajte na umu da vaši komentari uvek govore više o vama nego o onome o cemu komentarišite.

Vlada

pre 9 godina

Jedna mala ispravka, na prezentaciji telefona je receno da ce se na trzistima 20 drzava pojaviti 10. aprila, a ne 20.
Jedino me interesuje da li je Srbija medju njima, a posto vrv nije, zanima me kada ce se pojaviti na nasem trzistu?
Inace je telefon fenomenalan, stvarno su ga ovaj put razvalili :)

bez_predrasuda

pre 9 godina

Fantastične specifikacije na polju brzine memorije i procesorske snage. Sigurno da će i sa Wolfson čipom audio biti bolji nego na mom S5, samo je pitanje kvaliteta pretpojačala za slušalice koje će ugraditi (OPAMP). Optička stabilizacija kamere je viđena na Note4 i radi izvrsno. Zadnji panel od stakla mi i ne bi značio, jer ionako koristim zaštitnu navlaku.
Ali, nedostatak mcSD kartice znači da treba uzeti model od 64 ili 128 GB, a to će da košta.
U svakom slučaju, pravi model za tehnomane.

mmm

pre 9 godina

Izmedju s5 i s6 izabrao bih s5 jer plastika je jaca i omogucava vodootporan uredjaj, sd i izmenjivu bateriju. cim skupim pare uzecu ga, ali sa s6 dobijaju potpuno nove korisnike i premium osecaj i bolji sistem koji je dosta blizu cistom androidu jer su izbacili sve one glupe aplikacije i sad ima samo 2-3 samsung aplikacije, procesor su prilagodili sistemu i kameru usavrsili. s5 je imao katastrofalnu prodaju i da nisu ovako odradili prosli bi bb.

idc

pre 9 godina

Zašto se ljubitelji iphon-a trude da dokažu kako imaju bolji telefon od samsunga,kad im samsung pravi čipove i čuvene retina ekrane!
Inače nisam rob ni jednog brenda,tako da jedino gledam kad kupujem,odnos kvalitet-cena!

only fools and horses

pre 9 godina

Pa eto Ameri su prvi napravili automobil i kompjuter, jel sad svi kopiraju Ameriku kad naprave auto?
(Washington, 02. mart 2015 16:46)

Knjigu (google) u šaku, zaista smešno zvuči kad neko izjavi ovako nešto.
Ne uključujem se u raspravu, nisam ni "fan", ni ostrašćeni navijač nekog brenda. Meni su ta prepucavanja ko ima veći, brži, lepši, pomalo smešna. To su samo telefoni, imaćete ih 1-2 godine, kupićete sledeći, nepotrebno je trošiti toliko energije na to.
Inače, sviđa mi se ovaj zaobljeni deo kod edge modela. Ne znam da li će služiti nečemu, ali je ipak neka novina u dizajnu.

Don Serdjo

pre 9 godina

Telefon zaista izgleda premium...za razliku od prethodnika(sto se lako moze utvrditi pri samom pogledu)...al mislim da je jedna/jedina mana gor.glass nazad...odnosno otisci prsta na poledjini telefona...nudi svakom dovoljno...ko kaze da mu ovde nesto fali jednostavno nije iskren!

teska istina

pre 9 godina

staklo na poledjini daje najbolji osecaj kvaliteta ali koliko je zapravo to uopste funkcionalno, naravno dok je bio iphon 4 i 4s to je bilo najbolje resenje na svetu mada sada se koristi gorila 4, ne verujem da ce znacajnije pomoci, tada je bila obicna gorila 1 ledja su pucala ko od sale, nema coveka koji bar jednom nije zamenio staklo na iphonu 4 i 4s ko ih je nosio bez maske naravno, u suprotnom i ne racunam jer onda su bili od plastike, u svakom slucaju ovaj edge cemu god sluzi deluje kao najvece osvezenje u mobilnom svetu u zadnje 4 godine!!