Subota, 31.01.2015.

16:22

Pirate Bay se digao iz pepela!

Izvor: torrentfreak.com

Pirate Bay se digao iz pepela! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

dzoni

pre 9 godina

Evo 29 godina ponosno piraterisem..prva je bila sa mojim commodorom kupljenim 1986..tad mi je za pirateriju sluzio EI dvoglavi kasetofon..cak i ta davna vremena pirati su bili bolji od originala..imao sam i par orginala i oni su se ucitavali 10 puta duze od pirata jer su pirati imalu turbo loader..dok npr moj najbolji drug je iskljucivo kupovao originale..cak i u sred sankcija 92 ,93 on je kupovao originalne igre ..za ovih 29 godina kupovao sam tu i tamo ponekad orignale kad me nesto bas zanima ali u ova vremena ne pada mi napamet jer su se velike mnogo izbezobrazili..zato i ne volim osmicu gde ti naplacuju tupave programe i igre koje su kao pravljene pre 25 godina.

partijska republika srbija

pre 9 godina

vidim po komentarima, mnogo njih dozivljava pirateriju, a verovatno i svet zdravo za gotovo, neznam da li znate ali npr. u muzickoj industriji autor jedva dobije 0.05€ od albuma koji kosta 20€, tako da su izdavacke kuce te koje 'hapse' zato se autori okrecu bandcamp-u(osim ucenjenih od izdavacke kuce) album 2-3 evra(ili koliko das,od toga 90%autoru), ako nemas mozes tu da slusas, i stvari sa bandcampa ne vidjam po torentima zato sto je jeftino, nema potrebe, cak i za mene iz siromasne srbije...da ne duzim za softver, filmove ima i tu resenja, ali ne odgovara mocnim trilijarderima pojedincima, jer bi stvaraoci bilo kakvih dela dobijali vise od njih...jer mi smo na pocetku digitalne ere u kapitalistickom drustvu

smederevac

pre 9 godina

@ Dobrilo Nikolić

Sto se tice filmova, mogu ti reci da su to izmisljotine i gluposti o autorskim pravima. Kao prvo, film kad izadje, on je tri meseca u bioskopima i mlati pare, i u tom periodu ne moze da se nadje normalan snimak na torentima, sve neke gluposti snimane tosterom koje niko ne gleda. Ee, kad film namlati pare, izbaci se DVD i HD verzija i u tom trenutku film prestaje sa svakim vidom zarade, a te originalne dvd filmove i zarada od njih im ide kao bonus i ne ulazi u ukupnu zaradu filma, tako da sva prica kako torrent ostecuje filmsku industriju je presipanje iz supljeg u prazno. O serijama tek necu da govorim, pa torent im i pomaze da zarade.

Troll

pre 9 godina

Nije pao , radi , nece da otvori iz CHROM-a , pokusajte sa mozzile!
P.S. Svi ovi koji pljuju po pirateriji , verovatno imaju legalan Win i ostale programe na svom kompu!

Ske

pre 9 godina

Samo na trenutak zamislite da ste vi autor neke pesme/filma/knjiga šta biste mislili o piratebayu...
(Dobrilo Nikolić, 31. januar 2015 19:10)

Ne moram da zamisljam. Ja vodim razvoj flagship softvera u mojoj firmi http://bit.ly/1AdMeOt. Taj softver se od 2008. vrti po torent sajtovima i nikada nismo preterano marili zbog toga.
Samim tim sto se nalazi na torentima, omogucava svakome da ga isproba pre nego sto izdvoji $150 za licencu, i to je OK. Onima kome se svidja softver, taj ce doci i platiti licencu. Oni kojima se svidja a ne mogu da plate, takodje ce imati priliku da iskoriste sav potencijal softvera i ucine ga popularnijim, a oni koji su "pirati" ionako nikada u zivotu ne bi platili ni za kakav softver pa samim tim, takvi klijenti nam ni trebaju.

Veci je problem kada neko ko deli softver ima maliciozne namere. Koliko samo puta smo u nasem sopstvenom softveru podeljenom na nekom torent sajtu nasli enkriptovane backdoor-ove i ko zna sta sve ne.

Takodje, nikada necu zaboraviti zacudjenost prijatelja u Srbiji kada im kazem da sam recimo za softver za manipulaciju lozinkama platio $50. Kontam... a ne skinucu ga sa torenta i u njega staviti sve moje sifre, brojeve kartica, e-banking naloge....

Zvezda

pre 9 godina

Sta ga dzabalebarosa i besposlicara koji po ceo dan skidaju pirateriju sa kompjutera i do za DZ? I posle kazu, lose se kod nas zivi, nema posla a koliko vidim mnogi ovde bez ikakve produktivnosti i rada skidaju filmove, muziku i igrice za DZ pa nam posle Vucic, Tadic ne valjaju...

sdned

pre 9 godina

Ma bravo Pirateovci!!
To je dobra vest!
Profesionalni sam informatičar i znam koliko svetske kompanije naplaćuju svoj softver, i znam da gotovo niko od nas iz Srbije ne bi mogao do njega da plaćamo punu cenu.
A što se tiče morala - za mene je nemoralno bombardovati i ruinirati zemlje, držati ih vekovima kao kolonije, izgraditi na tuđem i ropskom radu imperije i visok standard - i onda na kraju očekivati da sirotinja plaća tzv. 'ekonomsku cenu' da bi neko bio milijarder.
Softverski proleteri svih zemalja - ujedinite se!!!

Gusar

pre 9 godina

Velika vecina komentatora i nisu bas neki pirati...kad neznaju za pirateproxy... pored .cr radi normalno i .mg i...Vec od treceg dana posle pada se domena. Nije piratebay.SE jedini pirat... a izgleda jeste za mnoge male piratcice

pre 9 godina

Не смета ми да платим неком за његов рад .али кад видим да ми нуде корел са 74% попуста=274€,е онда ми није жао да потрошим мало струје на торент!да не причам о томе колико су се неки програмери избезобразили па сад више не можеш ни да купиш програм,тему,већ им плаћаш месечну претплату!кад платим онда xоћу да то буде моје!

neutralni felsh

pre 9 godina

dobrodosli, junaci! u medjuvremenu sam se za takve svrhe snalazio uz relativno novi sajt, "torrentproject"... kazem relativno novi, jer dok je bilo pirate baya nisam ni odlazio na neki drugi sajt, osim iz torrentz search enginea, pa ako vidim da nema pirate baya, dalje uglavnom nisam ni gledao. nije pirate bay nista specijalno, nego je tamo postojala (i postoji) kultura komentara medju konzumerima nekog artikla, taman da malo bolje vidis sta skidas (i pritom i delis ;) - neko kaze ovo, neko ono, pa nekad unapred vidis vredi li skidati. bilo je i zanimljivih diskusija o nekom filmu, npr... na ostalim torrent sajtovima uglavnom vise vlada mrkli muk: nema reci korisnika, nema interakcije, nego par sturih podataka i kraj. zato je pirate bay postao tako popularan i uticajan, izmedju ostalog. isto vazi i za ovaj portal, elokvencija ne potice samo iz redakcije, vec i od nas konzumenata ;)

Hehe

pre 9 godina

Mislis da bi Windows ili Photoshop bili tako popularni da nije piraterije, jes kako da ne...
(Nenad, 31. januar 2015 21:52)

U stvari su ti proizvodjaci softvera glupi sto naplacuju svoj softver kada bi vise zaradili da ga daju za dzaba :)

srbin

pre 9 godina

Da se razumemo: Potražite malo po netu, zašto Microsoft uvek (naravno, nikada providno, uvek perfidno) odustaje od tužbi protiv privatnih lica za pirateriju? Zašto vam nikada ljudi iz MS nisu upali u kuću da pretrišu računar, ali jesu bogme u firmu i to hoho puta? Upravo u tome je poenta, pustiće vas da kući skinete njihov OS, Office itdd besplatno, a kada već dobrano naviknete na njega i zaposlite se, biće mnogo veća ušteda kupiti legalan softver nego plaćati preobuku za neki besplatan softver...
Ovo ne zahvata muziku/filmove...
LONG LIVE PIRATE BAY!

Nenad

pre 9 godina

@(Dobrilo Nikolić, 31. januar 2015 19:10) - Vidi ovako, 95% nas koji skidamo te filmove, muzike itd ne bi ni kupili karte, CD sta god da nema torrenta. Film koji me izuzetno interesuje pogledam u bioskopu, ostalo torrent. Tako da ta racunica filmske industrije je nerealna i naduvana. O igrama da ne pricamo, sad uvaljuju poluproizvode za 60e i onda nude razne DLC koji se dodatno placaju pa na kraju igra izadje 100e i vise... e da ne bi. Opet ako bas zelim neku igru cekam popust pa kupim original. Sto se tice programa, oni koji profesionalno koriste te programe tj. zive od njih oni ih i kupe. Ostali samo mrljave nesto iz hobija ili sl. Mislis da bi Windows ili Photoshop bili tako popularni da nije piraterije, jes kako da ne...

niko poseban

pre 9 godina

tesla je pre sto godina pricao o revoluciji izuma i njenom doprinosu covecanstvu, dakle kad sve vec placamo struju, vodu, internet, kredit i naftu sa PDV-om sta je problem skinuti nesto korisno i upotrebiti ga?!

DeFacto

pre 9 godina

@0+0+0+0+0+*=NULA gledas stvari iz pogresnog ugla, ja imam 15ak knjiga, sve uredno kupljene, nove, ali na kompu imam sve Kingove knjige na engleskom + neke na srpskom, da li sam ja ostetio autora? Nisam, ja cu i tu knjigu koju sam skinuo sa neta kad-tad kupiti, ali ako ti mislis da "sirotinja" nije zasluzila da cita/gleda/igra/slusa... ja ne znam sta da ti kazem...

niko poseban

pre 9 godina

tesla je pre sto godina pricao o revoluciji izuma i njenom doprinosu covecanstvu, dakle kad sve vec placamo struju, vodu, internet, kredit i naftu sa PDV-om ne vidim problem dal skinuti nesto korisno i upotrebiti ga?! ma mozda su ovi pirati danas udruzeni teroristi islamske drzave i urusavavaju stabilnost zemlje, alo bre ne kradu oni pare od naroda vec dele informacije!

marko

pre 9 godina

Samo na trenutak zamislite da ste vi autor neke pesme/filma/knjiga šta biste mislili o piratebayu, drugim rečima da vi npr. proizvodite telefone kako bi vam se svidjalo da ih drugi besplatno uzimaju, a da kao izgovor za to kažu da to nije realna cena već bi trebalo da koštaju 3 dinira (a ne padaju na pamet da pomisle kolika je realna cena nakon što su uživali 2 sata), na stranu kupovna moć i sl. ali hajde da se svi zamislimo malo šta bi bilo da smo mi ti koji su oštećeni piraterijom..?
(Dobrilo Nikolić, 31. januar 2015 19:10)

Ok. ali i mi smo oštećeni, idemo na posao, a gazda nam ne daje platu ili da neku bedu.U ovoj igri nema nevinih, a mi sirotinja moramo da se snalazimo.Evo ja imam neke originalne diskove, ali kažem da je cena od 600-700 dinara za mene previše. Imam volju da kupim neke filmove i serije, dvd ili blu ray, ali sa ovim parama mogu samo da sanjam. Dakle, podrška piratima.

0+0+0+0+0+*=NULA

pre 9 godina

Samo na trenutak zamislite da ste vi autor neke pesme/filma/knjiga šta biste mislili o piratebayu, drugim rečima da vi npr. proizvodite telefone kako bi vam se svidjalo da ih drugi besplatno uzimaju, a da kao izgovor za to kažu da to nije realna cena već bi trebalo da koštaju 3 dinira (a ne padaju na pamet da pomisle kolika je realna cena nakon što su uživali 2 sata), na stranu kupovna moć i sl. ali hajde da se svi zamislimo malo šta bi bilo da smo mi ti koji su oštećeni piraterijom..?
(Dobrilo Nikolić, 31. januar 2015 19:10)

za 8. protiv 104

Dobrilo, kao sto vidis Srbija je beda, dno dna bez posedovanja intelekta, glasovi potvrdjuju! :(

Prosto

pre 9 godina

Sta znaci seed-ovanje i cemu sluzi to?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (\|/, 31. januar 2015 18:17)

Za tvoju informaciju: pravljenju male dece :D.

Adriano_Galliani

pre 9 godina

Samo na trenutak zamislite da ste vi autor neke pesme/filma/knjiga šta biste mislili o piratebayu, drugim rečima da vi npr. proizvodite telefone kako bi vam se svidjalo da ih drugi besplatno uzimaju, a da kao izgovor za to kažu da to nije realna cena već bi trebalo da koštaju 3 dinira (a ne padaju na pamet da pomisle kolika je realna cena nakon što su uživali 2 sata), na stranu kupovna moć i sl. ali hajde da se svi zamislimo malo šta bi bilo da smo mi ti koji su oštećeni piraterijom..?
(Dobrilo Nikolić, 31. januar 2015 19:10)

Ево, ти си тај аутор! Ако хоћеш да се чује за тебе, треба ти дистрибутер/промотер твог дела. Е, а када потпишеш тај папирић, аутоматски ауторска права пребацујеш на њега и ти се ту мало шта питаш! Од пиратерије, практично, теби ни из џепа ни у џеп! Даље, ако си неки непознат, управо је пиратерија начин да постанеш познат и добијеш тај уговор.

Као када ове жалите програмере, па они раде за плате и мале бонусе, власници стављају гро кеша у свој џеп. Мирно спавам и бавим се пиратеријом. Поготово у земљи где је просечна плата 200 евра. Зато имам софтвер од 20 000 евра, који ми чак и не треба, али га намерно скидам.

0+0+0+0+0+*=NULA

pre 9 godina

@Dobrilo Nikolić a kako to "na stranu kupovna moc" ?! nek dodje neki reziser/pisac/glumac/programer/muzicar u Srbiju pa nek' zivi sa 250€ i nek pored svega kupuje knjige, igrice, programe, muziku i ide u bioskop... aha,, kako da ne...posle nedelju dana bi mu bilo previse dosadno i otisao bi na TPB
(DeFacto, 31. januar 2015 19:54)

Pa, autor nije ni mislio da postoji neka neodjija sa standardom o kojem pricas, da je znao verujem da bi besplatno i sam udelio sirotinji! TPB, mesto gde se u virtualnom svetu okupljaju prosjaci sa loncetom u ruci!

mick

pre 9 godina

@dobrilo nije to besplatno rodjace. za vecinu pevaca, glumaca i slicno ne bi se ni culo. ovako makar neko cuje za nekog, posvidja mu se i kupi album ili ode na koncert. jednostavno dobije marketing. a onda pogledaj cribs na mtv gde neke za koje nisi nikad cuo, glume u filmovima i pevaju pesme shlj kategorije a zive u vilama i greju bazen zimi...

0+0+0+0+0+*=NULA

pre 9 godina

Napokon! Zivot na internetu bez TPB nije isti, to sam shvatio tek kad je bio skinut. Ponovo mi iz siromasnih zemalja imacemo pristup svemu besplatno... Ne zaboravite da seedujete vise nego sto ste skinuli!!
(Marko, 31. januar 2015 17:17)

Upravo si izrekao formulu siromasnosti: Kupuj za dzabe, prodqj za dzabe. Nek vam je sa srecom beda od zivota!

Che

pre 9 godina

Normalno da im ne mogu nista.xD
A za ubuduce, ako se zadesi da pukne, slobodno kao alternativu koristite kickass.Glupo bi bilo da je neko sve ovo vreme samo cekao da Zaliv proradi...

Misko

pre 9 godina

Nazalost Zivim u SRBIJI i nema sredstava za legalan softver....to prvo moraju da shvate ovi sto pricaju o autorskim pravima....u svetu je i normalno da imas i najbolje filmske kanale kao sto su SKY Movie..a ne pinkovih ili HBO koji ne vrede nicemu...a to ce se sve promeniti samo kad budemo izlazili na ulice svakih mesec dana i pritiskali bilo koju vladu da nam omoguci,posao,normalnu paltu..uy sustini normalna zivot..onda necemo gledati ko koliku platu ima..a sve dok smo siromasni bica nam ovako....Ne treba nam druga vlada ,mi treba da se organizujemo i da ih pritiskamo sve odreda....neka mi neko objasnio kako ja da kupim Windows ili Apple sa platom od 26320. din....a kamoli o kreditu za stan....

Kol

pre 9 godina

Konacno, ok su i ostali torent sajtovi ali TPB je ipak najbolji, koliko vidim nema novih fajlova ali dobro ne moze sve odmah bitno da su se vratili :)!

Dusan

pre 9 godina

Konacno, ok su i ostali torent sajtovi ali TPB je ipak najbolji, koliko vidim nema novih fajlova ali dobro ne moze sve odmah bitno da su se vratili :)!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kol, 31. januar 2015 19:17)



dakle da ti otvorim oci piratebay je ok ali niko ne moze da se poredi sa TORRENTLEECH-om..... prvo sve izadje na njemu pa tek onda na ostalim sajtovima toliko o tome ;) ljudi jure godinama inv za njega ali ne moze svako da ga dobije..... razlog jer traze veliki share ratio.....

DeFacto

pre 9 godina

@Dobrilo Nikolić a kako to "na stranu kupovna moc" ?! nek dodje neki reziser/pisac/glumac/programer/muzicar u Srbiju pa nek' zivi sa 250€ i nek pored svega kupuje knjige, igrice, programe, muziku i ide u bioskop... aha,, kako da ne...posle nedelju dana bi mu bilo previse dosadno i otisao bi na TPB

Luke Babbitt gravedigger

pre 9 godina

Samo na trenutak zamislite da ste vi autor neke pesme/filma/knjiga šta biste mislili o piratebayu, drugim rečima da vi npr. proizvodite telefone kako bi vam se svidjalo da ih drugi besplatno uzimaju, a da kao izgovor za to kažu da to nije realna cena već bi trebalo da koštaju 3 dinira (a ne padaju na pamet da pomisle kolika je realna cena nakon što su uživali 2 sata), na stranu kupovna moć i sl. ali hajde da se svi zamislimo malo šta bi bilo da smo mi ti koji su oštećeni piraterijom..?
(Dobrilo Nikolić, 31. januar 2015 19:10)

Borring

Dobrilo Nikolić

pre 9 godina

Samo na trenutak zamislite da ste vi autor neke pesme/filma/knjiga šta biste mislili o piratebayu, drugim rečima da vi npr. proizvodite telefone kako bi vam se svidjalo da ih drugi besplatno uzimaju, a da kao izgovor za to kažu da to nije realna cena već bi trebalo da koštaju 3 dinira (a ne padaju na pamet da pomisle kolika je realna cena nakon što su uživali 2 sata), na stranu kupovna moć i sl. ali hajde da se svi zamislimo malo šta bi bilo da smo mi ti koji su oštećeni piraterijom..?

mali

pre 9 godina

Najjači su ovi što pišu kao pazite se, policija je iza ovog... Skupljaju ip adrese... Ljudi ne tripujte se, ovo je Srbija, ne hapse ljude zbog droge a hapsiće nekog zbog sidovanja nekog glupog američkog filma... Nerazvijenost ima svoje prednosti, mi smo kao Meksiko... Idemooo :-)

pa, pa, paranoja

pre 9 godina

Mmmm, meni deluje ko zamka. Nešto ne štima, sajt se čudno ponaša. Bio bih vrlo oprezan, deluje ko da je policija iza sajta i loguje aktivnosti i prikuplja IP adrese.
(Pametnjaković, 31. januar 2015 17:02)

A zašto bi policija bila iza sajta i prikupljala IP adrese? I dalje mogu to da rade jednostavno, koristeći torent klijent. Jaki i veliki seed-eri njih zanimaju a ne aktivnosti korisnika i koji film je medju top 100.
Nikako nema smisla to što si napisao, i kako se to sajt ponaša čudno? :)

EduardK

pre 9 godina

Meni neće iz Chrome-a. Dobijam poruku:
A secure connection cannot be established because this site uses an unsupported protocol.
Pokrenem davno zaboravljeni IE i radi bez problema, ali gde sada da se vraćam na IE. Šta da uradim u Chrome da bih imao pristup na thepiratebay.
Obrisao sam browsing history, čak sam i resetovao Chrome na početna podešavanja ali ne pomaže.

Ludi Milojko

pre 9 godina

alo,nikad se nije ni ugasio samo menja servere i drzave a samim tim i domen
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mare, 31. januar 2015 17:30)

Ma šta kažeš?

Marko

pre 9 godina

Napokon! Zivot na internetu bez TPB nije isti, to sam shvatio tek kad je bio skinut. Ponovo mi iz siromasnih zemalja imacemo pristup svemu besplatno... Ne zaboravite da seedujete vise nego sto ste skinuli!!

Pametnjaković

pre 9 godina

Mmmm, meni deluje ko zamka. Nešto ne štima, sajt se čudno ponaša. Bio bih vrlo oprezan, deluje ko da je policija iza sajta i loguje aktivnosti i prikuplja IP adrese.

Lynx

pre 9 godina

Verovatno su pustili ranije jer odmotavaju opciju po opciju, jos uvek ne rade potkategorije, tipa Games->PC. Tajmer je inace pre neki dan promenjen da odbrojava do 1 ujutru po nasem vremenu (ponoc po GMT), dok je ranije odbrojavao do ponoci po nasem vremenu (23 po GMT). Tako da sacekajmo ipak 1 ujutru, verovatno ce do tada sve funkcionalnosti biti dostupne.

Marko

pre 9 godina

Napokon! Zivot na internetu bez TPB nije isti, to sam shvatio tek kad je bio skinut. Ponovo mi iz siromasnih zemalja imacemo pristup svemu besplatno... Ne zaboravite da seedujete vise nego sto ste skinuli!!

mali

pre 9 godina

Najjači su ovi što pišu kao pazite se, policija je iza ovog... Skupljaju ip adrese... Ljudi ne tripujte se, ovo je Srbija, ne hapse ljude zbog droge a hapsiće nekog zbog sidovanja nekog glupog američkog filma... Nerazvijenost ima svoje prednosti, mi smo kao Meksiko... Idemooo :-)

pa, pa, paranoja

pre 9 godina

Mmmm, meni deluje ko zamka. Nešto ne štima, sajt se čudno ponaša. Bio bih vrlo oprezan, deluje ko da je policija iza sajta i loguje aktivnosti i prikuplja IP adrese.
(Pametnjaković, 31. januar 2015 17:02)

A zašto bi policija bila iza sajta i prikupljala IP adrese? I dalje mogu to da rade jednostavno, koristeći torent klijent. Jaki i veliki seed-eri njih zanimaju a ne aktivnosti korisnika i koji film je medju top 100.
Nikako nema smisla to što si napisao, i kako se to sajt ponaša čudno? :)

Adriano_Galliani

pre 9 godina

Samo na trenutak zamislite da ste vi autor neke pesme/filma/knjiga šta biste mislili o piratebayu, drugim rečima da vi npr. proizvodite telefone kako bi vam se svidjalo da ih drugi besplatno uzimaju, a da kao izgovor za to kažu da to nije realna cena već bi trebalo da koštaju 3 dinira (a ne padaju na pamet da pomisle kolika je realna cena nakon što su uživali 2 sata), na stranu kupovna moć i sl. ali hajde da se svi zamislimo malo šta bi bilo da smo mi ti koji su oštećeni piraterijom..?
(Dobrilo Nikolić, 31. januar 2015 19:10)

Ево, ти си тај аутор! Ако хоћеш да се чује за тебе, треба ти дистрибутер/промотер твог дела. Е, а када потпишеш тај папирић, аутоматски ауторска права пребацујеш на њега и ти се ту мало шта питаш! Од пиратерије, практично, теби ни из џепа ни у џеп! Даље, ако си неки непознат, управо је пиратерија начин да постанеш познат и добијеш тај уговор.

Као када ове жалите програмере, па они раде за плате и мале бонусе, власници стављају гро кеша у свој џеп. Мирно спавам и бавим се пиратеријом. Поготово у земљи где је просечна плата 200 евра. Зато имам софтвер од 20 000 евра, који ми чак и не треба, али га намерно скидам.

Nenad

pre 9 godina

@(Dobrilo Nikolić, 31. januar 2015 19:10) - Vidi ovako, 95% nas koji skidamo te filmove, muzike itd ne bi ni kupili karte, CD sta god da nema torrenta. Film koji me izuzetno interesuje pogledam u bioskopu, ostalo torrent. Tako da ta racunica filmske industrije je nerealna i naduvana. O igrama da ne pricamo, sad uvaljuju poluproizvode za 60e i onda nude razne DLC koji se dodatno placaju pa na kraju igra izadje 100e i vise... e da ne bi. Opet ako bas zelim neku igru cekam popust pa kupim original. Sto se tice programa, oni koji profesionalno koriste te programe tj. zive od njih oni ih i kupe. Ostali samo mrljave nesto iz hobija ili sl. Mislis da bi Windows ili Photoshop bili tako popularni da nije piraterije, jes kako da ne...

srbin

pre 9 godina

Da se razumemo: Potražite malo po netu, zašto Microsoft uvek (naravno, nikada providno, uvek perfidno) odustaje od tužbi protiv privatnih lica za pirateriju? Zašto vam nikada ljudi iz MS nisu upali u kuću da pretrišu računar, ali jesu bogme u firmu i to hoho puta? Upravo u tome je poenta, pustiće vas da kući skinete njihov OS, Office itdd besplatno, a kada već dobrano naviknete na njega i zaposlite se, biće mnogo veća ušteda kupiti legalan softver nego plaćati preobuku za neki besplatan softver...
Ovo ne zahvata muziku/filmove...
LONG LIVE PIRATE BAY!

DeFacto

pre 9 godina

@0+0+0+0+0+*=NULA gledas stvari iz pogresnog ugla, ja imam 15ak knjiga, sve uredno kupljene, nove, ali na kompu imam sve Kingove knjige na engleskom + neke na srpskom, da li sam ja ostetio autora? Nisam, ja cu i tu knjigu koju sam skinuo sa neta kad-tad kupiti, ali ako ti mislis da "sirotinja" nije zasluzila da cita/gleda/igra/slusa... ja ne znam sta da ti kazem...

sdned

pre 9 godina

Ma bravo Pirateovci!!
To je dobra vest!
Profesionalni sam informatičar i znam koliko svetske kompanije naplaćuju svoj softver, i znam da gotovo niko od nas iz Srbije ne bi mogao do njega da plaćamo punu cenu.
A što se tiče morala - za mene je nemoralno bombardovati i ruinirati zemlje, držati ih vekovima kao kolonije, izgraditi na tuđem i ropskom radu imperije i visok standard - i onda na kraju očekivati da sirotinja plaća tzv. 'ekonomsku cenu' da bi neko bio milijarder.
Softverski proleteri svih zemalja - ujedinite se!!!

Luke Babbitt gravedigger

pre 9 godina

Samo na trenutak zamislite da ste vi autor neke pesme/filma/knjiga šta biste mislili o piratebayu, drugim rečima da vi npr. proizvodite telefone kako bi vam se svidjalo da ih drugi besplatno uzimaju, a da kao izgovor za to kažu da to nije realna cena već bi trebalo da koštaju 3 dinira (a ne padaju na pamet da pomisle kolika je realna cena nakon što su uživali 2 sata), na stranu kupovna moć i sl. ali hajde da se svi zamislimo malo šta bi bilo da smo mi ti koji su oštećeni piraterijom..?
(Dobrilo Nikolić, 31. januar 2015 19:10)

Borring

Misko

pre 9 godina

Nazalost Zivim u SRBIJI i nema sredstava za legalan softver....to prvo moraju da shvate ovi sto pricaju o autorskim pravima....u svetu je i normalno da imas i najbolje filmske kanale kao sto su SKY Movie..a ne pinkovih ili HBO koji ne vrede nicemu...a to ce se sve promeniti samo kad budemo izlazili na ulice svakih mesec dana i pritiskali bilo koju vladu da nam omoguci,posao,normalnu paltu..uy sustini normalna zivot..onda necemo gledati ko koliku platu ima..a sve dok smo siromasni bica nam ovako....Ne treba nam druga vlada ,mi treba da se organizujemo i da ih pritiskamo sve odreda....neka mi neko objasnio kako ja da kupim Windows ili Apple sa platom od 26320. din....a kamoli o kreditu za stan....

Ludi Milojko

pre 9 godina

alo,nikad se nije ni ugasio samo menja servere i drzave a samim tim i domen
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mare, 31. januar 2015 17:30)

Ma šta kažeš?

smederevac

pre 9 godina

@ Dobrilo Nikolić

Sto se tice filmova, mogu ti reci da su to izmisljotine i gluposti o autorskim pravima. Kao prvo, film kad izadje, on je tri meseca u bioskopima i mlati pare, i u tom periodu ne moze da se nadje normalan snimak na torentima, sve neke gluposti snimane tosterom koje niko ne gleda. Ee, kad film namlati pare, izbaci se DVD i HD verzija i u tom trenutku film prestaje sa svakim vidom zarade, a te originalne dvd filmove i zarada od njih im ide kao bonus i ne ulazi u ukupnu zaradu filma, tako da sva prica kako torrent ostecuje filmsku industriju je presipanje iz supljeg u prazno. O serijama tek necu da govorim, pa torent im i pomaze da zarade.

Kol

pre 9 godina

Konacno, ok su i ostali torent sajtovi ali TPB je ipak najbolji, koliko vidim nema novih fajlova ali dobro ne moze sve odmah bitno da su se vratili :)!

marko

pre 9 godina

Samo na trenutak zamislite da ste vi autor neke pesme/filma/knjiga šta biste mislili o piratebayu, drugim rečima da vi npr. proizvodite telefone kako bi vam se svidjalo da ih drugi besplatno uzimaju, a da kao izgovor za to kažu da to nije realna cena već bi trebalo da koštaju 3 dinira (a ne padaju na pamet da pomisle kolika je realna cena nakon što su uživali 2 sata), na stranu kupovna moć i sl. ali hajde da se svi zamislimo malo šta bi bilo da smo mi ti koji su oštećeni piraterijom..?
(Dobrilo Nikolić, 31. januar 2015 19:10)

Ok. ali i mi smo oštećeni, idemo na posao, a gazda nam ne daje platu ili da neku bedu.U ovoj igri nema nevinih, a mi sirotinja moramo da se snalazimo.Evo ja imam neke originalne diskove, ali kažem da je cena od 600-700 dinara za mene previše. Imam volju da kupim neke filmove i serije, dvd ili blu ray, ali sa ovim parama mogu samo da sanjam. Dakle, podrška piratima.

Prosto

pre 9 godina

Sta znaci seed-ovanje i cemu sluzi to?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (\|/, 31. januar 2015 18:17)

Za tvoju informaciju: pravljenju male dece :D.

Troll

pre 9 godina

Nije pao , radi , nece da otvori iz CHROM-a , pokusajte sa mozzile!
P.S. Svi ovi koji pljuju po pirateriji , verovatno imaju legalan Win i ostale programe na svom kompu!

pre 9 godina

Не смета ми да платим неком за његов рад .али кад видим да ми нуде корел са 74% попуста=274€,е онда ми није жао да потрошим мало струје на торент!да не причам о томе колико су се неки програмери избезобразили па сад више не можеш ни да купиш програм,тему,већ им плаћаш месечну претплату!кад платим онда xоћу да то буде моје!

DeFacto

pre 9 godina

@Dobrilo Nikolić a kako to "na stranu kupovna moc" ?! nek dodje neki reziser/pisac/glumac/programer/muzicar u Srbiju pa nek' zivi sa 250€ i nek pored svega kupuje knjige, igrice, programe, muziku i ide u bioskop... aha,, kako da ne...posle nedelju dana bi mu bilo previse dosadno i otisao bi na TPB

neutralni felsh

pre 9 godina

dobrodosli, junaci! u medjuvremenu sam se za takve svrhe snalazio uz relativno novi sajt, "torrentproject"... kazem relativno novi, jer dok je bilo pirate baya nisam ni odlazio na neki drugi sajt, osim iz torrentz search enginea, pa ako vidim da nema pirate baya, dalje uglavnom nisam ni gledao. nije pirate bay nista specijalno, nego je tamo postojala (i postoji) kultura komentara medju konzumerima nekog artikla, taman da malo bolje vidis sta skidas (i pritom i delis ;) - neko kaze ovo, neko ono, pa nekad unapred vidis vredi li skidati. bilo je i zanimljivih diskusija o nekom filmu, npr... na ostalim torrent sajtovima uglavnom vise vlada mrkli muk: nema reci korisnika, nema interakcije, nego par sturih podataka i kraj. zato je pirate bay postao tako popularan i uticajan, izmedju ostalog. isto vazi i za ovaj portal, elokvencija ne potice samo iz redakcije, vec i od nas konzumenata ;)

mick

pre 9 godina

@dobrilo nije to besplatno rodjace. za vecinu pevaca, glumaca i slicno ne bi se ni culo. ovako makar neko cuje za nekog, posvidja mu se i kupi album ili ode na koncert. jednostavno dobije marketing. a onda pogledaj cribs na mtv gde neke za koje nisi nikad cuo, glume u filmovima i pevaju pesme shlj kategorije a zive u vilama i greju bazen zimi...

Lynx

pre 9 godina

Verovatno su pustili ranije jer odmotavaju opciju po opciju, jos uvek ne rade potkategorije, tipa Games->PC. Tajmer je inace pre neki dan promenjen da odbrojava do 1 ujutru po nasem vremenu (ponoc po GMT), dok je ranije odbrojavao do ponoci po nasem vremenu (23 po GMT). Tako da sacekajmo ipak 1 ujutru, verovatno ce do tada sve funkcionalnosti biti dostupne.

Che

pre 9 godina

Normalno da im ne mogu nista.xD
A za ubuduce, ako se zadesi da pukne, slobodno kao alternativu koristite kickass.Glupo bi bilo da je neko sve ovo vreme samo cekao da Zaliv proradi...

Ske

pre 9 godina

Samo na trenutak zamislite da ste vi autor neke pesme/filma/knjiga šta biste mislili o piratebayu...
(Dobrilo Nikolić, 31. januar 2015 19:10)

Ne moram da zamisljam. Ja vodim razvoj flagship softvera u mojoj firmi http://bit.ly/1AdMeOt. Taj softver se od 2008. vrti po torent sajtovima i nikada nismo preterano marili zbog toga.
Samim tim sto se nalazi na torentima, omogucava svakome da ga isproba pre nego sto izdvoji $150 za licencu, i to je OK. Onima kome se svidja softver, taj ce doci i platiti licencu. Oni kojima se svidja a ne mogu da plate, takodje ce imati priliku da iskoriste sav potencijal softvera i ucine ga popularnijim, a oni koji su "pirati" ionako nikada u zivotu ne bi platili ni za kakav softver pa samim tim, takvi klijenti nam ni trebaju.

Veci je problem kada neko ko deli softver ima maliciozne namere. Koliko samo puta smo u nasem sopstvenom softveru podeljenom na nekom torent sajtu nasli enkriptovane backdoor-ove i ko zna sta sve ne.

Takodje, nikada necu zaboraviti zacudjenost prijatelja u Srbiji kada im kazem da sam recimo za softver za manipulaciju lozinkama platio $50. Kontam... a ne skinucu ga sa torenta i u njega staviti sve moje sifre, brojeve kartica, e-banking naloge....

niko poseban

pre 9 godina

tesla je pre sto godina pricao o revoluciji izuma i njenom doprinosu covecanstvu, dakle kad sve vec placamo struju, vodu, internet, kredit i naftu sa PDV-om ne vidim problem dal skinuti nesto korisno i upotrebiti ga?! ma mozda su ovi pirati danas udruzeni teroristi islamske drzave i urusavavaju stabilnost zemlje, alo bre ne kradu oni pare od naroda vec dele informacije!

niko poseban

pre 9 godina

tesla je pre sto godina pricao o revoluciji izuma i njenom doprinosu covecanstvu, dakle kad sve vec placamo struju, vodu, internet, kredit i naftu sa PDV-om sta je problem skinuti nesto korisno i upotrebiti ga?!

EduardK

pre 9 godina

Meni neće iz Chrome-a. Dobijam poruku:
A secure connection cannot be established because this site uses an unsupported protocol.
Pokrenem davno zaboravljeni IE i radi bez problema, ali gde sada da se vraćam na IE. Šta da uradim u Chrome da bih imao pristup na thepiratebay.
Obrisao sam browsing history, čak sam i resetovao Chrome na početna podešavanja ali ne pomaže.

Dobrilo Nikolić

pre 9 godina

Samo na trenutak zamislite da ste vi autor neke pesme/filma/knjiga šta biste mislili o piratebayu, drugim rečima da vi npr. proizvodite telefone kako bi vam se svidjalo da ih drugi besplatno uzimaju, a da kao izgovor za to kažu da to nije realna cena već bi trebalo da koštaju 3 dinira (a ne padaju na pamet da pomisle kolika je realna cena nakon što su uživali 2 sata), na stranu kupovna moć i sl. ali hajde da se svi zamislimo malo šta bi bilo da smo mi ti koji su oštećeni piraterijom..?

dzoni

pre 9 godina

Evo 29 godina ponosno piraterisem..prva je bila sa mojim commodorom kupljenim 1986..tad mi je za pirateriju sluzio EI dvoglavi kasetofon..cak i ta davna vremena pirati su bili bolji od originala..imao sam i par orginala i oni su se ucitavali 10 puta duze od pirata jer su pirati imalu turbo loader..dok npr moj najbolji drug je iskljucivo kupovao originale..cak i u sred sankcija 92 ,93 on je kupovao originalne igre ..za ovih 29 godina kupovao sam tu i tamo ponekad orignale kad me nesto bas zanima ali u ova vremena ne pada mi napamet jer su se velike mnogo izbezobrazili..zato i ne volim osmicu gde ti naplacuju tupave programe i igre koje su kao pravljene pre 25 godina.

partijska republika srbija

pre 9 godina

vidim po komentarima, mnogo njih dozivljava pirateriju, a verovatno i svet zdravo za gotovo, neznam da li znate ali npr. u muzickoj industriji autor jedva dobije 0.05€ od albuma koji kosta 20€, tako da su izdavacke kuce te koje 'hapse' zato se autori okrecu bandcamp-u(osim ucenjenih od izdavacke kuce) album 2-3 evra(ili koliko das,od toga 90%autoru), ako nemas mozes tu da slusas, i stvari sa bandcampa ne vidjam po torentima zato sto je jeftino, nema potrebe, cak i za mene iz siromasne srbije...da ne duzim za softver, filmove ima i tu resenja, ali ne odgovara mocnim trilijarderima pojedincima, jer bi stvaraoci bilo kakvih dela dobijali vise od njih...jer mi smo na pocetku digitalne ere u kapitalistickom drustvu

Pametnjaković

pre 9 godina

Mmmm, meni deluje ko zamka. Nešto ne štima, sajt se čudno ponaša. Bio bih vrlo oprezan, deluje ko da je policija iza sajta i loguje aktivnosti i prikuplja IP adrese.

0+0+0+0+0+*=NULA

pre 9 godina

Napokon! Zivot na internetu bez TPB nije isti, to sam shvatio tek kad je bio skinut. Ponovo mi iz siromasnih zemalja imacemo pristup svemu besplatno... Ne zaboravite da seedujete vise nego sto ste skinuli!!
(Marko, 31. januar 2015 17:17)

Upravo si izrekao formulu siromasnosti: Kupuj za dzabe, prodqj za dzabe. Nek vam je sa srecom beda od zivota!

0+0+0+0+0+*=NULA

pre 9 godina

Samo na trenutak zamislite da ste vi autor neke pesme/filma/knjiga šta biste mislili o piratebayu, drugim rečima da vi npr. proizvodite telefone kako bi vam se svidjalo da ih drugi besplatno uzimaju, a da kao izgovor za to kažu da to nije realna cena već bi trebalo da koštaju 3 dinira (a ne padaju na pamet da pomisle kolika je realna cena nakon što su uživali 2 sata), na stranu kupovna moć i sl. ali hajde da se svi zamislimo malo šta bi bilo da smo mi ti koji su oštećeni piraterijom..?
(Dobrilo Nikolić, 31. januar 2015 19:10)

za 8. protiv 104

Dobrilo, kao sto vidis Srbija je beda, dno dna bez posedovanja intelekta, glasovi potvrdjuju! :(

0+0+0+0+0+*=NULA

pre 9 godina

@Dobrilo Nikolić a kako to "na stranu kupovna moc" ?! nek dodje neki reziser/pisac/glumac/programer/muzicar u Srbiju pa nek' zivi sa 250€ i nek pored svega kupuje knjige, igrice, programe, muziku i ide u bioskop... aha,, kako da ne...posle nedelju dana bi mu bilo previse dosadno i otisao bi na TPB
(DeFacto, 31. januar 2015 19:54)

Pa, autor nije ni mislio da postoji neka neodjija sa standardom o kojem pricas, da je znao verujem da bi besplatno i sam udelio sirotinji! TPB, mesto gde se u virtualnom svetu okupljaju prosjaci sa loncetom u ruci!

Hehe

pre 9 godina

Mislis da bi Windows ili Photoshop bili tako popularni da nije piraterije, jes kako da ne...
(Nenad, 31. januar 2015 21:52)

U stvari su ti proizvodjaci softvera glupi sto naplacuju svoj softver kada bi vise zaradili da ga daju za dzaba :)

Gusar

pre 9 godina

Velika vecina komentatora i nisu bas neki pirati...kad neznaju za pirateproxy... pored .cr radi normalno i .mg i...Vec od treceg dana posle pada se domena. Nije piratebay.SE jedini pirat... a izgleda jeste za mnoge male piratcice

Dusan

pre 9 godina

Konacno, ok su i ostali torent sajtovi ali TPB je ipak najbolji, koliko vidim nema novih fajlova ali dobro ne moze sve odmah bitno da su se vratili :)!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kol, 31. januar 2015 19:17)



dakle da ti otvorim oci piratebay je ok ali niko ne moze da se poredi sa TORRENTLEECH-om..... prvo sve izadje na njemu pa tek onda na ostalim sajtovima toliko o tome ;) ljudi jure godinama inv za njega ali ne moze svako da ga dobije..... razlog jer traze veliki share ratio.....

Zvezda

pre 9 godina

Sta ga dzabalebarosa i besposlicara koji po ceo dan skidaju pirateriju sa kompjutera i do za DZ? I posle kazu, lose se kod nas zivi, nema posla a koliko vidim mnogi ovde bez ikakve produktivnosti i rada skidaju filmove, muziku i igrice za DZ pa nam posle Vucic, Tadic ne valjaju...

Pametnjaković

pre 9 godina

Mmmm, meni deluje ko zamka. Nešto ne štima, sajt se čudno ponaša. Bio bih vrlo oprezan, deluje ko da je policija iza sajta i loguje aktivnosti i prikuplja IP adrese.

Dobrilo Nikolić

pre 9 godina

Samo na trenutak zamislite da ste vi autor neke pesme/filma/knjiga šta biste mislili o piratebayu, drugim rečima da vi npr. proizvodite telefone kako bi vam se svidjalo da ih drugi besplatno uzimaju, a da kao izgovor za to kažu da to nije realna cena već bi trebalo da koštaju 3 dinira (a ne padaju na pamet da pomisle kolika je realna cena nakon što su uživali 2 sata), na stranu kupovna moć i sl. ali hajde da se svi zamislimo malo šta bi bilo da smo mi ti koji su oštećeni piraterijom..?

0+0+0+0+0+*=NULA

pre 9 godina

Napokon! Zivot na internetu bez TPB nije isti, to sam shvatio tek kad je bio skinut. Ponovo mi iz siromasnih zemalja imacemo pristup svemu besplatno... Ne zaboravite da seedujete vise nego sto ste skinuli!!
(Marko, 31. januar 2015 17:17)

Upravo si izrekao formulu siromasnosti: Kupuj za dzabe, prodqj za dzabe. Nek vam je sa srecom beda od zivota!

0+0+0+0+0+*=NULA

pre 9 godina

Samo na trenutak zamislite da ste vi autor neke pesme/filma/knjiga šta biste mislili o piratebayu, drugim rečima da vi npr. proizvodite telefone kako bi vam se svidjalo da ih drugi besplatno uzimaju, a da kao izgovor za to kažu da to nije realna cena već bi trebalo da koštaju 3 dinira (a ne padaju na pamet da pomisle kolika je realna cena nakon što su uživali 2 sata), na stranu kupovna moć i sl. ali hajde da se svi zamislimo malo šta bi bilo da smo mi ti koji su oštećeni piraterijom..?
(Dobrilo Nikolić, 31. januar 2015 19:10)

za 8. protiv 104

Dobrilo, kao sto vidis Srbija je beda, dno dna bez posedovanja intelekta, glasovi potvrdjuju! :(

Zvezda

pre 9 godina

Sta ga dzabalebarosa i besposlicara koji po ceo dan skidaju pirateriju sa kompjutera i do za DZ? I posle kazu, lose se kod nas zivi, nema posla a koliko vidim mnogi ovde bez ikakve produktivnosti i rada skidaju filmove, muziku i igrice za DZ pa nam posle Vucic, Tadic ne valjaju...

0+0+0+0+0+*=NULA

pre 9 godina

@Dobrilo Nikolić a kako to "na stranu kupovna moc" ?! nek dodje neki reziser/pisac/glumac/programer/muzicar u Srbiju pa nek' zivi sa 250€ i nek pored svega kupuje knjige, igrice, programe, muziku i ide u bioskop... aha,, kako da ne...posle nedelju dana bi mu bilo previse dosadno i otisao bi na TPB
(DeFacto, 31. januar 2015 19:54)

Pa, autor nije ni mislio da postoji neka neodjija sa standardom o kojem pricas, da je znao verujem da bi besplatno i sam udelio sirotinji! TPB, mesto gde se u virtualnom svetu okupljaju prosjaci sa loncetom u ruci!

Gusar

pre 9 godina

Velika vecina komentatora i nisu bas neki pirati...kad neznaju za pirateproxy... pored .cr radi normalno i .mg i...Vec od treceg dana posle pada se domena. Nije piratebay.SE jedini pirat... a izgleda jeste za mnoge male piratcice

Hehe

pre 9 godina

Mislis da bi Windows ili Photoshop bili tako popularni da nije piraterije, jes kako da ne...
(Nenad, 31. januar 2015 21:52)

U stvari su ti proizvodjaci softvera glupi sto naplacuju svoj softver kada bi vise zaradili da ga daju za dzaba :)

Adriano_Galliani

pre 9 godina

Samo na trenutak zamislite da ste vi autor neke pesme/filma/knjiga šta biste mislili o piratebayu, drugim rečima da vi npr. proizvodite telefone kako bi vam se svidjalo da ih drugi besplatno uzimaju, a da kao izgovor za to kažu da to nije realna cena već bi trebalo da koštaju 3 dinira (a ne padaju na pamet da pomisle kolika je realna cena nakon što su uživali 2 sata), na stranu kupovna moć i sl. ali hajde da se svi zamislimo malo šta bi bilo da smo mi ti koji su oštećeni piraterijom..?
(Dobrilo Nikolić, 31. januar 2015 19:10)

Ево, ти си тај аутор! Ако хоћеш да се чује за тебе, треба ти дистрибутер/промотер твог дела. Е, а када потпишеш тај папирић, аутоматски ауторска права пребацујеш на њега и ти се ту мало шта питаш! Од пиратерије, практично, теби ни из џепа ни у џеп! Даље, ако си неки непознат, управо је пиратерија начин да постанеш познат и добијеш тај уговор.

Као када ове жалите програмере, па они раде за плате и мале бонусе, власници стављају гро кеша у свој џеп. Мирно спавам и бавим се пиратеријом. Поготово у земљи где је просечна плата 200 евра. Зато имам софтвер од 20 000 евра, који ми чак и не треба, али га намерно скидам.

Luke Babbitt gravedigger

pre 9 godina

Samo na trenutak zamislite da ste vi autor neke pesme/filma/knjiga šta biste mislili o piratebayu, drugim rečima da vi npr. proizvodite telefone kako bi vam se svidjalo da ih drugi besplatno uzimaju, a da kao izgovor za to kažu da to nije realna cena već bi trebalo da koštaju 3 dinira (a ne padaju na pamet da pomisle kolika je realna cena nakon što su uživali 2 sata), na stranu kupovna moć i sl. ali hajde da se svi zamislimo malo šta bi bilo da smo mi ti koji su oštećeni piraterijom..?
(Dobrilo Nikolić, 31. januar 2015 19:10)

Borring

Marko

pre 9 godina

Napokon! Zivot na internetu bez TPB nije isti, to sam shvatio tek kad je bio skinut. Ponovo mi iz siromasnih zemalja imacemo pristup svemu besplatno... Ne zaboravite da seedujete vise nego sto ste skinuli!!

Dusan

pre 9 godina

Konacno, ok su i ostali torent sajtovi ali TPB je ipak najbolji, koliko vidim nema novih fajlova ali dobro ne moze sve odmah bitno da su se vratili :)!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kol, 31. januar 2015 19:17)



dakle da ti otvorim oci piratebay je ok ali niko ne moze da se poredi sa TORRENTLEECH-om..... prvo sve izadje na njemu pa tek onda na ostalim sajtovima toliko o tome ;) ljudi jure godinama inv za njega ali ne moze svako da ga dobije..... razlog jer traze veliki share ratio.....

Prosto

pre 9 godina

Sta znaci seed-ovanje i cemu sluzi to?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (\|/, 31. januar 2015 18:17)

Za tvoju informaciju: pravljenju male dece :D.

partijska republika srbija

pre 9 godina

vidim po komentarima, mnogo njih dozivljava pirateriju, a verovatno i svet zdravo za gotovo, neznam da li znate ali npr. u muzickoj industriji autor jedva dobije 0.05€ od albuma koji kosta 20€, tako da su izdavacke kuce te koje 'hapse' zato se autori okrecu bandcamp-u(osim ucenjenih od izdavacke kuce) album 2-3 evra(ili koliko das,od toga 90%autoru), ako nemas mozes tu da slusas, i stvari sa bandcampa ne vidjam po torentima zato sto je jeftino, nema potrebe, cak i za mene iz siromasne srbije...da ne duzim za softver, filmove ima i tu resenja, ali ne odgovara mocnim trilijarderima pojedincima, jer bi stvaraoci bilo kakvih dela dobijali vise od njih...jer mi smo na pocetku digitalne ere u kapitalistickom drustvu

DeFacto

pre 9 godina

@0+0+0+0+0+*=NULA gledas stvari iz pogresnog ugla, ja imam 15ak knjiga, sve uredno kupljene, nove, ali na kompu imam sve Kingove knjige na engleskom + neke na srpskom, da li sam ja ostetio autora? Nisam, ja cu i tu knjigu koju sam skinuo sa neta kad-tad kupiti, ali ako ti mislis da "sirotinja" nije zasluzila da cita/gleda/igra/slusa... ja ne znam sta da ti kazem...

Nenad

pre 9 godina

@(Dobrilo Nikolić, 31. januar 2015 19:10) - Vidi ovako, 95% nas koji skidamo te filmove, muzike itd ne bi ni kupili karte, CD sta god da nema torrenta. Film koji me izuzetno interesuje pogledam u bioskopu, ostalo torrent. Tako da ta racunica filmske industrije je nerealna i naduvana. O igrama da ne pricamo, sad uvaljuju poluproizvode za 60e i onda nude razne DLC koji se dodatno placaju pa na kraju igra izadje 100e i vise... e da ne bi. Opet ako bas zelim neku igru cekam popust pa kupim original. Sto se tice programa, oni koji profesionalno koriste te programe tj. zive od njih oni ih i kupe. Ostali samo mrljave nesto iz hobija ili sl. Mislis da bi Windows ili Photoshop bili tako popularni da nije piraterije, jes kako da ne...

marko

pre 9 godina

Samo na trenutak zamislite da ste vi autor neke pesme/filma/knjiga šta biste mislili o piratebayu, drugim rečima da vi npr. proizvodite telefone kako bi vam se svidjalo da ih drugi besplatno uzimaju, a da kao izgovor za to kažu da to nije realna cena već bi trebalo da koštaju 3 dinira (a ne padaju na pamet da pomisle kolika je realna cena nakon što su uživali 2 sata), na stranu kupovna moć i sl. ali hajde da se svi zamislimo malo šta bi bilo da smo mi ti koji su oštećeni piraterijom..?
(Dobrilo Nikolić, 31. januar 2015 19:10)

Ok. ali i mi smo oštećeni, idemo na posao, a gazda nam ne daje platu ili da neku bedu.U ovoj igri nema nevinih, a mi sirotinja moramo da se snalazimo.Evo ja imam neke originalne diskove, ali kažem da je cena od 600-700 dinara za mene previše. Imam volju da kupim neke filmove i serije, dvd ili blu ray, ali sa ovim parama mogu samo da sanjam. Dakle, podrška piratima.

srbin

pre 9 godina

Da se razumemo: Potražite malo po netu, zašto Microsoft uvek (naravno, nikada providno, uvek perfidno) odustaje od tužbi protiv privatnih lica za pirateriju? Zašto vam nikada ljudi iz MS nisu upali u kuću da pretrišu računar, ali jesu bogme u firmu i to hoho puta? Upravo u tome je poenta, pustiće vas da kući skinete njihov OS, Office itdd besplatno, a kada već dobrano naviknete na njega i zaposlite se, biće mnogo veća ušteda kupiti legalan softver nego plaćati preobuku za neki besplatan softver...
Ovo ne zahvata muziku/filmove...
LONG LIVE PIRATE BAY!

niko poseban

pre 9 godina

tesla je pre sto godina pricao o revoluciji izuma i njenom doprinosu covecanstvu, dakle kad sve vec placamo struju, vodu, internet, kredit i naftu sa PDV-om ne vidim problem dal skinuti nesto korisno i upotrebiti ga?! ma mozda su ovi pirati danas udruzeni teroristi islamske drzave i urusavavaju stabilnost zemlje, alo bre ne kradu oni pare od naroda vec dele informacije!

pre 9 godina

Не смета ми да платим неком за његов рад .али кад видим да ми нуде корел са 74% попуста=274€,е онда ми није жао да потрошим мало струје на торент!да не причам о томе колико су се неки програмери избезобразили па сад више не можеш ни да купиш програм,тему,већ им плаћаш месечну претплату!кад платим онда xоћу да то буде моје!

pa, pa, paranoja

pre 9 godina

Mmmm, meni deluje ko zamka. Nešto ne štima, sajt se čudno ponaša. Bio bih vrlo oprezan, deluje ko da je policija iza sajta i loguje aktivnosti i prikuplja IP adrese.
(Pametnjaković, 31. januar 2015 17:02)

A zašto bi policija bila iza sajta i prikupljala IP adrese? I dalje mogu to da rade jednostavno, koristeći torent klijent. Jaki i veliki seed-eri njih zanimaju a ne aktivnosti korisnika i koji film je medju top 100.
Nikako nema smisla to što si napisao, i kako se to sajt ponaša čudno? :)

Misko

pre 9 godina

Nazalost Zivim u SRBIJI i nema sredstava za legalan softver....to prvo moraju da shvate ovi sto pricaju o autorskim pravima....u svetu je i normalno da imas i najbolje filmske kanale kao sto su SKY Movie..a ne pinkovih ili HBO koji ne vrede nicemu...a to ce se sve promeniti samo kad budemo izlazili na ulice svakih mesec dana i pritiskali bilo koju vladu da nam omoguci,posao,normalnu paltu..uy sustini normalna zivot..onda necemo gledati ko koliku platu ima..a sve dok smo siromasni bica nam ovako....Ne treba nam druga vlada ,mi treba da se organizujemo i da ih pritiskamo sve odreda....neka mi neko objasnio kako ja da kupim Windows ili Apple sa platom od 26320. din....a kamoli o kreditu za stan....

sdned

pre 9 godina

Ma bravo Pirateovci!!
To je dobra vest!
Profesionalni sam informatičar i znam koliko svetske kompanije naplaćuju svoj softver, i znam da gotovo niko od nas iz Srbije ne bi mogao do njega da plaćamo punu cenu.
A što se tiče morala - za mene je nemoralno bombardovati i ruinirati zemlje, držati ih vekovima kao kolonije, izgraditi na tuđem i ropskom radu imperije i visok standard - i onda na kraju očekivati da sirotinja plaća tzv. 'ekonomsku cenu' da bi neko bio milijarder.
Softverski proleteri svih zemalja - ujedinite se!!!

dzoni

pre 9 godina

Evo 29 godina ponosno piraterisem..prva je bila sa mojim commodorom kupljenim 1986..tad mi je za pirateriju sluzio EI dvoglavi kasetofon..cak i ta davna vremena pirati su bili bolji od originala..imao sam i par orginala i oni su se ucitavali 10 puta duze od pirata jer su pirati imalu turbo loader..dok npr moj najbolji drug je iskljucivo kupovao originale..cak i u sred sankcija 92 ,93 on je kupovao originalne igre ..za ovih 29 godina kupovao sam tu i tamo ponekad orignale kad me nesto bas zanima ali u ova vremena ne pada mi napamet jer su se velike mnogo izbezobrazili..zato i ne volim osmicu gde ti naplacuju tupave programe i igre koje su kao pravljene pre 25 godina.

Ludi Milojko

pre 9 godina

alo,nikad se nije ni ugasio samo menja servere i drzave a samim tim i domen
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mare, 31. januar 2015 17:30)

Ma šta kažeš?

niko poseban

pre 9 godina

tesla je pre sto godina pricao o revoluciji izuma i njenom doprinosu covecanstvu, dakle kad sve vec placamo struju, vodu, internet, kredit i naftu sa PDV-om sta je problem skinuti nesto korisno i upotrebiti ga?!

neutralni felsh

pre 9 godina

dobrodosli, junaci! u medjuvremenu sam se za takve svrhe snalazio uz relativno novi sajt, "torrentproject"... kazem relativno novi, jer dok je bilo pirate baya nisam ni odlazio na neki drugi sajt, osim iz torrentz search enginea, pa ako vidim da nema pirate baya, dalje uglavnom nisam ni gledao. nije pirate bay nista specijalno, nego je tamo postojala (i postoji) kultura komentara medju konzumerima nekog artikla, taman da malo bolje vidis sta skidas (i pritom i delis ;) - neko kaze ovo, neko ono, pa nekad unapred vidis vredi li skidati. bilo je i zanimljivih diskusija o nekom filmu, npr... na ostalim torrent sajtovima uglavnom vise vlada mrkli muk: nema reci korisnika, nema interakcije, nego par sturih podataka i kraj. zato je pirate bay postao tako popularan i uticajan, izmedju ostalog. isto vazi i za ovaj portal, elokvencija ne potice samo iz redakcije, vec i od nas konzumenata ;)

Ske

pre 9 godina

Samo na trenutak zamislite da ste vi autor neke pesme/filma/knjiga šta biste mislili o piratebayu...
(Dobrilo Nikolić, 31. januar 2015 19:10)

Ne moram da zamisljam. Ja vodim razvoj flagship softvera u mojoj firmi http://bit.ly/1AdMeOt. Taj softver se od 2008. vrti po torent sajtovima i nikada nismo preterano marili zbog toga.
Samim tim sto se nalazi na torentima, omogucava svakome da ga isproba pre nego sto izdvoji $150 za licencu, i to je OK. Onima kome se svidja softver, taj ce doci i platiti licencu. Oni kojima se svidja a ne mogu da plate, takodje ce imati priliku da iskoriste sav potencijal softvera i ucine ga popularnijim, a oni koji su "pirati" ionako nikada u zivotu ne bi platili ni za kakav softver pa samim tim, takvi klijenti nam ni trebaju.

Veci je problem kada neko ko deli softver ima maliciozne namere. Koliko samo puta smo u nasem sopstvenom softveru podeljenom na nekom torent sajtu nasli enkriptovane backdoor-ove i ko zna sta sve ne.

Takodje, nikada necu zaboraviti zacudjenost prijatelja u Srbiji kada im kazem da sam recimo za softver za manipulaciju lozinkama platio $50. Kontam... a ne skinucu ga sa torenta i u njega staviti sve moje sifre, brojeve kartica, e-banking naloge....

EduardK

pre 9 godina

Meni neće iz Chrome-a. Dobijam poruku:
A secure connection cannot be established because this site uses an unsupported protocol.
Pokrenem davno zaboravljeni IE i radi bez problema, ali gde sada da se vraćam na IE. Šta da uradim u Chrome da bih imao pristup na thepiratebay.
Obrisao sam browsing history, čak sam i resetovao Chrome na početna podešavanja ali ne pomaže.

DeFacto

pre 9 godina

@Dobrilo Nikolić a kako to "na stranu kupovna moc" ?! nek dodje neki reziser/pisac/glumac/programer/muzicar u Srbiju pa nek' zivi sa 250€ i nek pored svega kupuje knjige, igrice, programe, muziku i ide u bioskop... aha,, kako da ne...posle nedelju dana bi mu bilo previse dosadno i otisao bi na TPB

mick

pre 9 godina

@dobrilo nije to besplatno rodjace. za vecinu pevaca, glumaca i slicno ne bi se ni culo. ovako makar neko cuje za nekog, posvidja mu se i kupi album ili ode na koncert. jednostavno dobije marketing. a onda pogledaj cribs na mtv gde neke za koje nisi nikad cuo, glume u filmovima i pevaju pesme shlj kategorije a zive u vilama i greju bazen zimi...

Troll

pre 9 godina

Nije pao , radi , nece da otvori iz CHROM-a , pokusajte sa mozzile!
P.S. Svi ovi koji pljuju po pirateriji , verovatno imaju legalan Win i ostale programe na svom kompu!

smederevac

pre 9 godina

@ Dobrilo Nikolić

Sto se tice filmova, mogu ti reci da su to izmisljotine i gluposti o autorskim pravima. Kao prvo, film kad izadje, on je tri meseca u bioskopima i mlati pare, i u tom periodu ne moze da se nadje normalan snimak na torentima, sve neke gluposti snimane tosterom koje niko ne gleda. Ee, kad film namlati pare, izbaci se DVD i HD verzija i u tom trenutku film prestaje sa svakim vidom zarade, a te originalne dvd filmove i zarada od njih im ide kao bonus i ne ulazi u ukupnu zaradu filma, tako da sva prica kako torrent ostecuje filmsku industriju je presipanje iz supljeg u prazno. O serijama tek necu da govorim, pa torent im i pomaze da zarade.

Lynx

pre 9 godina

Verovatno su pustili ranije jer odmotavaju opciju po opciju, jos uvek ne rade potkategorije, tipa Games->PC. Tajmer je inace pre neki dan promenjen da odbrojava do 1 ujutru po nasem vremenu (ponoc po GMT), dok je ranije odbrojavao do ponoci po nasem vremenu (23 po GMT). Tako da sacekajmo ipak 1 ujutru, verovatno ce do tada sve funkcionalnosti biti dostupne.

mali

pre 9 godina

Najjači su ovi što pišu kao pazite se, policija je iza ovog... Skupljaju ip adrese... Ljudi ne tripujte se, ovo je Srbija, ne hapse ljude zbog droge a hapsiće nekog zbog sidovanja nekog glupog američkog filma... Nerazvijenost ima svoje prednosti, mi smo kao Meksiko... Idemooo :-)

Kol

pre 9 godina

Konacno, ok su i ostali torent sajtovi ali TPB je ipak najbolji, koliko vidim nema novih fajlova ali dobro ne moze sve odmah bitno da su se vratili :)!

Che

pre 9 godina

Normalno da im ne mogu nista.xD
A za ubuduce, ako se zadesi da pukne, slobodno kao alternativu koristite kickass.Glupo bi bilo da je neko sve ovo vreme samo cekao da Zaliv proradi...