Utorak, 30.12.2014.

22:37

Android Lollipop ima ozbiljan bug

Izvor: B92

Android Lollipop ima ozbiljan bug IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

coma

pre 9 godina

koristim nexus 4 sa android 5, ažuriran na 5.0.1 i veliko razočarenje u rad,često se dešava da ne mogu da pozovem nekog, slabo me čuju, jede memoriju, svaki dan moram da ga restartujem, prosto neverovatno da su tako loše uradili ovu verziju, toliko bagova da se nekad čovek prosto iznervira kad mu treba telefon a on neupotrebljiv

kamiondžija

pre 9 godina

@ (Blake, 02. januar 2015 01:13)

Nema na čemu. Spekulisalo se da nece biti update-a za Z, pošto je telefon već dve godine star, ali ipak će ga biti, a to me je prijatno iznenadilo, pogotovo što je nakon njega izašlo još tri serije, a konkurenti uglavnom izbace update za jedan ili dva modela unazad.

Blake

pre 9 godina

@ kamiondžija

Hvala na informaciji. A sto se tice "dobrote" Sony-a prema "starijim" Z serijama mislim da bi bilo smesno da ne izbace za sve Z serije update s'obzirom da izbacuju nov model na 6 meseci. :)

Sare

pre 9 godina

Što neko napisa u komentarima ako si malo vičan skineš lollipop za poljsko tržište preko odin-a i uživaj ne moraš još čekati par meseci da update stigne obogaljen kod naših operatera. Još se sećam jelly bean na moj s2 preko telenora kada su se telefoni pozaključavali nakon instalacije.

kamiondžija

pre 9 godina

Da li neko zna sta bi sa Lolipop-om za Sony tj. datumu izbacivanja update? Konkretno imam Z1 i citao sam ranije da ce biti iz za njega Lolipop, al meni je zakucao na verziji 4.4.4. i nema novog update-a. Doduse citajuci ovaj problem sto je nastao drago mi je, jer mi telefon savresno funkcionise.
(Blake, 31. decembar 2014 10:21)


Blake,i meni na moju Z zapelo na 4.1.2 i nema mi apdejta,ti si dobro prosao
(free, 31. decembar 2014 11:23)


@ Blake
Sony je najavio update na lollipop za čitavu Z seriju za početak 2015. Prvo će update dobiti Z3, potom Z2, i tako do Z.
Jako lepo što cene vlasnike starijih premijum uređaja.

@ free
ne znam šta je sa tvojom xperiom, ali ja na Z imam 4.4.4 verziju, automatski se updejtovalo sve, i to ne baš tako skoro. proveri to.

Pozdrav svima i srećna nova godina

kamiondžija

pre 9 godina

Update dobiju Nexusi, ponegi LG i poneki Samsung i to oni od 400 €, ostali nek kupe nov uređaj :D
(WP, 31. decembar 2014 12:09)

Čitava Z serija dobija update

rotkod

pre 9 godina

Kao što sam već pisao, a iz nekog razloga nije objavljeno... Pišem ponovo... Vlasnik sam WP telefona, ali i do skora sam bio korisnik iOS-a i nexus-a.
Koliko kod se trudili da napljujete neki od gore navedenih, glupo je...
Krituku razumem, ali ne razumem da se naslađujete grešci androida.
Da ne bi ispalo da se foliram, daću vam neki od primera...
Ativ S, do 8.1 update se redovno restartovao pri gubitku 3G mreže. Nakon novog firmware-a nikad.
L620, L920 i L1020 su redovno praznili bateriju preko noći (mrtav), ako je ostao uključen explorer, rešeno sa updateom...
5S iOS, nakon 7 baterija nije mogla sastaviti pola dana, pre update-a dan i po bez problema...
Sad koristim L925 i L1020, čekam denim update i volim ove telefone, kako zbog dizajna, tako zbog nekih drugih stvari...
Lizalicu nisam probao, mada ne znači da neću... I kao što je neko napisao, ne žurite sa istlacijom update!

sgs5

pre 9 godina

Ja sam instalirao čim je izašla verzija 5.0 lollipop na samsungu s5. Skinuo sam poljski firmware, radi ko lud nema nikakvih bagova. Firmware je bio prvo bnl2, pa bnl7, i sad bnl9. Dobar je lollipop.

Ha-Ha

pre 9 godina

ja imam lumiu 1520... ja ne znam sta je to bag... jel to kao neka buba sta je to? a taj lilipup sta je to?(milivoje, 31. decembar 2014 14:04)
MILIVOJE al si im zabio pod precku.

dušan

pre 9 godina

@Lesi nisi izgubio H+, samo su uklonili kod i layout za H+ iz samo njima poznatog razloga. A ti H+ imaš, samo što ti nikad ne piše da je tu. Eto tako.

dušan

pre 9 godina

To je jedan od propusta gde curi memorija. Drugi je kad uključujete displej i isključite, svaki put iscuri memorija koja je asocirana za prikaz sadržaja početnog ekrana. Na cm12 je merge-ovan patch ali za AOSP nije. PS. apple lovers, curi I na iOS-u verujte mi... Setite se šta je bilo kad je tek došao iOS 8.

Lesi

pre 9 godina

Meni je G3 radio mnogo bolje sa 442 i ART runtime. Prelaskom na 5.0. 3G speedtest se smanjio sa 23-26 MB/s na 10-12 (izgubio je H+ i sada ima samo H). Takodje, 10-15% više memorije jede. Ranije je posle boota bio na 29% a sada je na 40-45%. A konstantno je na oko 70%. Verzija sa 3GB/32GB.
A vracanje na 442 mi je malo komplikovano - ne gube mi se podaci. Brzina - nikakvo poboljsanje, mozda cak malo veci lag sa 5.0. Planiram prelaz na Z3

Psn

pre 9 godina

Nervira me to sto svaki dan izlazi nesto novo, novi modeli, novi update, azuriranja... retko ko moze da ima dobar telefon koji ima sve sto mu treba, jer ce vec ‘‘sutra‘‘ izaci nesto novo... :/
(Great Serbia, 31. decembar 2014 10:45)

Kako možeš da imaš dobar telefon koji ima sve što ti treba danas, ako nema, i to izlazi tek sutra?
Stvar je što lične preference preslikavaš na svet.
Npr. ako ti ne treba BT 4.0 i OS koji će omogućiti BT LE povezivanje sa wearable uređajima, to ne znači da nikom drugom ne treba. A znači i da ti u tom slučaju ne moraš imati pod obavezno, pa je tada tebi tvoj fon sasvim dobar - tebi najbolji. A ti ga valjda i imaš zbog sebe.

anti nexus propaganda

pre 9 godina

Pomenuti bug na mom n4 se ne ispoljava, kao ni Wi-Fi bug(bilo na 4.4.2) kakav neki spominju.. kamera je poslednje što gledam, jer retko slikam, na fonu jer n4 preko google camera app ima rad(redje) da "zaledi" fon i sledi reboot

srle

pre 9 godina

Posle apdejta moga nexusa5 imam konstantne probleme sa inicijalnim paljenjem wifija. Naime, potrebno je izvjesno vrijeme da se nakači na net dok je nemoguće ući u wifi opcije. Sem toga skidam kapu za sve ostalo. Verzija je 5.0.1. Da li je neko imao slična iskustva? Update je rađen ota, tako da sam mislio da je zbog toga...

Komšija

pre 9 godina

Imam u kući Nexus5 i totalno sam razočaran sa lolipopom.
Ne zbog bagova, koje sam imao samo u potrošnji baterije
već u totalnom ponasanju a najviše u interfejsu. Smeta mi što kad se upali telefon onda popali sve programe i oni rade u pozadini ne verujem da se tako štedi baterija. A i sam izgled je katastrofa, bele pozadine sa jako tankim crnim slovima tesko se cita na suncu.
Sistem notifikacija nepregledan i zahteva uvek 2 klika više. Tastatura za pisanje mislim da je najgora od svih koje su do sada viđene. Jako je tesko pisati na njoj kad nisu striktno označena slova.
Mislim da je lolipop suviše išao u približavanje IOS izgledu i da ce svaka nadogradnja od HTC-a, samsunga, LG i svih drugih biti mnogo lepša od ove vanila verzije guglovog lolipopa.

Prek

pre 9 godina

Imam jedno pitanje,pa bi molio da mi neko pomogne..Imam nexus 4,5.0.1 verzija,desava mi se ponekad,ali ne cesto,da mi posle zavrsetka tel.razgovora nestanu okonice na pocetnoj strani,ostane mi samo pozadina,nestane mi cak i onaj trougao,kruzic i kocka...pa moram da ga restartujem da bi mi se sve to vratilo. Zna li neko u cemu he problem?

Great Serbia

pre 9 godina

Nervira me to sto svaki dan izlazi nesto novo, novi modeli, novi update, azuriranja... retko ko moze da ima dobar telefon koji ima sve sto mu treba, jer ce vec ‘‘sutra‘‘ izaci nesto novo... :/

Blake

pre 9 godina

Da li neko zna sta bi sa Lolipop-om za Sony tj. datumu izbacivanja update? Konkretno imam Z1 i citao sam ranije da ce biti iz za njega Lolipop, al meni je zakucao na verziji 4.4.4. i nema novog update-a. Doduse citajuci ovaj problem sto je nastao drago mi je, jer mi telefon savresno funkcionise.

ns

pre 9 godina

Ja sam se vratio na slim kk pre neki dan, taman je izasla final verzija. Ubedljivo najbolji rom, super brz, stabilan, dosta opcija. Nema bolje.

niksa

pre 9 godina

imam nexus.. i za ovih dve godine sam
nasao jedno 40 bagova. upravu je neko sto je rekao da je nexus zamorce. daleko od toga da nisam zadovoljan, ili da ne bi nasao neki bag na win ili iphone telefonima. jednostavno nisam imao para za njih. :)
pokazala mi drugarica win jedan, sa kojim nije zadovoljna. ladno ne mozes da stavis kursor u sred recenice. i gluposti oko pustanja muzike.

Mare

pre 9 godina

Imam Nexus 7 tablet iz 2012. i mnogo mi koči otkad sam instalirao Lolipop. Sada je malo bolja situacija nego pre mesec dana, ali i dalje koči i zna da se restartuje sam.

10+10=100

pre 9 godina

Ma nista to nije, da ne kazem maciji kasalj. Sad ce 1+1 specijalnim kodom isprogramirati neki cep (bez potrebe za prevodjenjem posto zna masinski jezik, odma' prica sa procesorom)i za sekundicu ispraviti...

Odlomak iz lektire

pre 9 godina

Kada ja budem uzimao mob sa lizalicom, već će uveliko biti 7.0 i svi bagovi će biti sređeni, zato nema mesta panici...

rolo

pre 9 godina

A bloat file na starim androidima niko nije spominjao... Mozete ga naci u dcim foderu zove se thumbnail i moze da pojede sav prostor u memoriji telefona i ako imate samo jednu sliku .. Eh da hidden je pa morate ga prvo otkriti.

rango

pre 9 godina

Sasvim moguće da big postoji, ali ja ga jos nisam primijetio, a koristim Lollipop preko mjesec dana na Nexus 5. Kao ni drugar it Mostara koji takođe koristi Nexus 5 da lolipop-u. Očito je da se javlja sporadično, a ne na svakom uređaju.

Milos

pre 9 godina

Meni je telefon malo receno poludeo od kada sam uradio update (nexus 4). E kada je izasao 5.0.1 dosli je do poboljsanja, ali da telefon radi sporije, to svakako...

незнам ко да нас води!

pre 9 godina

Samo cu reci da nisam odavno imao više problema nego sa ovom verzijom i to na nexus 4, gde bi morao da radi dobro!

Kaiim

pre 9 godina

Ozbiljan bag mu je sto je Nexus 9 blago receno katastrofalan uredjaj (ne znam da li je do hardvera ili je novi Android toliko los). Prije par dana sam "testirao" prijateljev Nexus 9 i moj, vise od godinu dana star, Nexus 7. Dok sam gledao treci film na sesmici, devetka je vec "bacila kasiku" na polovini istog (identicni filmovi sa ukljucenim WLAN-om u pozadini i maksimalnim osvijetljenjem na oba tableta). Ne znam da li je Android 5.0 glavni krivac, ali sam bio dosta srecniji (bar sto se tice Nexus-a 7) sa verzijom 4.4.2. Ovo mi izgleda samo kao sminka... nista ozbiljnije nisu promijenili, osim sto su "izbacili" skroz nespreman update sa par imzjena... naravno po mom skromnom misljenju. Nadam se da ce 5.0.1 donijeti odredjene ispravke, jer nije logicno da godinu dana star tablet sa manjim kapacitetom baterije (doduse i displej i rezolucija su takodje znatno manji) sljaka duze od danasnjeg top modela. Da ne pominjem da ne postoji aplikacija ili bilo sta slicno cemu Nexus 7 nije dorastao. Npr. i Hearthstone radi bez vecih problema. Nexus 7 (2013) je za mene i dalje kralj Android tableta, prije svega sto se tice cijene, a onda i svega ostalog... iako trenutno radi na 5.0 Androidu.

Cudna mi cuda

pre 9 godina

Zato ozbiljni proizvođači ne ugrađuju novu verziju os-a pre nego sto se popravi vecina bagova, pogotovu sto je ovde rec o velikim promenama u os-u.

TinTin

pre 9 godina

Mene vise plasi ovaj battery bug. Nekad mi baterija iscuri za 2 i po sata (SOT), a nekad drzi i preko 5! inace koristim Nexus 5 na 5.0.1 i koriscenje je skoro istog inteziteta i kad je 5 i kad je 2 sata trajanja.

Njegos

pre 9 godina

Ne znam da li mi se cini ali kao da ja na svom Lg G2 imam isti problem. Ponekad prilikom izlaska iz nekih relativno zahtjevnijih aplikacija ali i onih blazih poput jednostavnog otkljucavanja ekrana se desava da aplikacije na pocetnom ekranu nestanu da bi se onda pojavile. I imam taj subjektivni osjecaj da se ekran konstantno reloaduje. Tj kao da se aplikacije ikonica stalno refresuju. Inace telefon je zmaj,ne bih ga mjenjao ni za jedan osim za Lg G3. Ako neko ima neki savjet ili preporuku hvala puno. Pozdrav

cheda

pre 9 godina

Za 5 godina koriscenja androida naucio sam jednu stvar : ne zalecite se sa update-ovanjem dok ne prodje par meseci - pola godine. Uglavnom nema nazad, ako ima mucno je.

cheda

pre 9 godina

Za 5 godina koriscenja androida naucio sam jednu stvar : ne zalecite se sa update-ovanjem dok ne prodje par meseci - pola godine. Uglavnom nema nazad, ako ima mucno je.

TinTin

pre 9 godina

Mene vise plasi ovaj battery bug. Nekad mi baterija iscuri za 2 i po sata (SOT), a nekad drzi i preko 5! inace koristim Nexus 5 na 5.0.1 i koriscenje je skoro istog inteziteta i kad je 5 i kad je 2 sata trajanja.

Cudna mi cuda

pre 9 godina

Zato ozbiljni proizvođači ne ugrađuju novu verziju os-a pre nego sto se popravi vecina bagova, pogotovu sto je ovde rec o velikim promenama u os-u.

Great Serbia

pre 9 godina

Nervira me to sto svaki dan izlazi nesto novo, novi modeli, novi update, azuriranja... retko ko moze da ima dobar telefon koji ima sve sto mu treba, jer ce vec ‘‘sutra‘‘ izaci nesto novo... :/

Odlomak iz lektire

pre 9 godina

Kada ja budem uzimao mob sa lizalicom, već će uveliko biti 7.0 i svi bagovi će biti sređeni, zato nema mesta panici...

Njegos

pre 9 godina

Ne znam da li mi se cini ali kao da ja na svom Lg G2 imam isti problem. Ponekad prilikom izlaska iz nekih relativno zahtjevnijih aplikacija ali i onih blazih poput jednostavnog otkljucavanja ekrana se desava da aplikacije na pocetnom ekranu nestanu da bi se onda pojavile. I imam taj subjektivni osjecaj da se ekran konstantno reloaduje. Tj kao da se aplikacije ikonica stalno refresuju. Inace telefon je zmaj,ne bih ga mjenjao ni za jedan osim za Lg G3. Ako neko ima neki savjet ili preporuku hvala puno. Pozdrav

niksa

pre 9 godina

imam nexus.. i za ovih dve godine sam
nasao jedno 40 bagova. upravu je neko sto je rekao da je nexus zamorce. daleko od toga da nisam zadovoljan, ili da ne bi nasao neki bag na win ili iphone telefonima. jednostavno nisam imao para za njih. :)
pokazala mi drugarica win jedan, sa kojim nije zadovoljna. ladno ne mozes da stavis kursor u sred recenice. i gluposti oko pustanja muzike.

Kaiim

pre 9 godina

Ozbiljan bag mu je sto je Nexus 9 blago receno katastrofalan uredjaj (ne znam da li je do hardvera ili je novi Android toliko los). Prije par dana sam "testirao" prijateljev Nexus 9 i moj, vise od godinu dana star, Nexus 7. Dok sam gledao treci film na sesmici, devetka je vec "bacila kasiku" na polovini istog (identicni filmovi sa ukljucenim WLAN-om u pozadini i maksimalnim osvijetljenjem na oba tableta). Ne znam da li je Android 5.0 glavni krivac, ali sam bio dosta srecniji (bar sto se tice Nexus-a 7) sa verzijom 4.4.2. Ovo mi izgleda samo kao sminka... nista ozbiljnije nisu promijenili, osim sto su "izbacili" skroz nespreman update sa par imzjena... naravno po mom skromnom misljenju. Nadam se da ce 5.0.1 donijeti odredjene ispravke, jer nije logicno da godinu dana star tablet sa manjim kapacitetom baterije (doduse i displej i rezolucija su takodje znatno manji) sljaka duze od danasnjeg top modela. Da ne pominjem da ne postoji aplikacija ili bilo sta slicno cemu Nexus 7 nije dorastao. Npr. i Hearthstone radi bez vecih problema. Nexus 7 (2013) je za mene i dalje kralj Android tableta, prije svega sto se tice cijene, a onda i svega ostalog... iako trenutno radi na 5.0 Androidu.

Blake

pre 9 godina

Da li neko zna sta bi sa Lolipop-om za Sony tj. datumu izbacivanja update? Konkretno imam Z1 i citao sam ranije da ce biti iz za njega Lolipop, al meni je zakucao na verziji 4.4.4. i nema novog update-a. Doduse citajuci ovaj problem sto je nastao drago mi je, jer mi telefon savresno funkcionise.

Komšija

pre 9 godina

Imam u kući Nexus5 i totalno sam razočaran sa lolipopom.
Ne zbog bagova, koje sam imao samo u potrošnji baterije
već u totalnom ponasanju a najviše u interfejsu. Smeta mi što kad se upali telefon onda popali sve programe i oni rade u pozadini ne verujem da se tako štedi baterija. A i sam izgled je katastrofa, bele pozadine sa jako tankim crnim slovima tesko se cita na suncu.
Sistem notifikacija nepregledan i zahteva uvek 2 klika više. Tastatura za pisanje mislim da je najgora od svih koje su do sada viđene. Jako je tesko pisati na njoj kad nisu striktno označena slova.
Mislim da je lolipop suviše išao u približavanje IOS izgledu i da ce svaka nadogradnja od HTC-a, samsunga, LG i svih drugih biti mnogo lepša od ove vanila verzije guglovog lolipopa.

rolo

pre 9 godina

A bloat file na starim androidima niko nije spominjao... Mozete ga naci u dcim foderu zove se thumbnail i moze da pojede sav prostor u memoriji telefona i ako imate samo jednu sliku .. Eh da hidden je pa morate ga prvo otkriti.

Mare

pre 9 godina

Imam Nexus 7 tablet iz 2012. i mnogo mi koči otkad sam instalirao Lolipop. Sada je malo bolja situacija nego pre mesec dana, ali i dalje koči i zna da se restartuje sam.

Milos

pre 9 godina

Meni je telefon malo receno poludeo od kada sam uradio update (nexus 4). E kada je izasao 5.0.1 dosli je do poboljsanja, ali da telefon radi sporije, to svakako...

незнам ко да нас води!

pre 9 godina

Samo cu reci da nisam odavno imao više problema nego sa ovom verzijom i to na nexus 4, gde bi morao da radi dobro!

ns

pre 9 godina

Ja sam se vratio na slim kk pre neki dan, taman je izasla final verzija. Ubedljivo najbolji rom, super brz, stabilan, dosta opcija. Nema bolje.

rango

pre 9 godina

Sasvim moguće da big postoji, ali ja ga jos nisam primijetio, a koristim Lollipop preko mjesec dana na Nexus 5. Kao ni drugar it Mostara koji takođe koristi Nexus 5 da lolipop-u. Očito je da se javlja sporadično, a ne na svakom uređaju.

Ha-Ha

pre 9 godina

ja imam lumiu 1520... ja ne znam sta je to bag... jel to kao neka buba sta je to? a taj lilipup sta je to?(milivoje, 31. decembar 2014 14:04)
MILIVOJE al si im zabio pod precku.

dušan

pre 9 godina

To je jedan od propusta gde curi memorija. Drugi je kad uključujete displej i isključite, svaki put iscuri memorija koja je asocirana za prikaz sadržaja početnog ekrana. Na cm12 je merge-ovan patch ali za AOSP nije. PS. apple lovers, curi I na iOS-u verujte mi... Setite se šta je bilo kad je tek došao iOS 8.

srle

pre 9 godina

Posle apdejta moga nexusa5 imam konstantne probleme sa inicijalnim paljenjem wifija. Naime, potrebno je izvjesno vrijeme da se nakači na net dok je nemoguće ući u wifi opcije. Sem toga skidam kapu za sve ostalo. Verzija je 5.0.1. Da li je neko imao slična iskustva? Update je rađen ota, tako da sam mislio da je zbog toga...

rotkod

pre 9 godina

Kao što sam već pisao, a iz nekog razloga nije objavljeno... Pišem ponovo... Vlasnik sam WP telefona, ali i do skora sam bio korisnik iOS-a i nexus-a.
Koliko kod se trudili da napljujete neki od gore navedenih, glupo je...
Krituku razumem, ali ne razumem da se naslađujete grešci androida.
Da ne bi ispalo da se foliram, daću vam neki od primera...
Ativ S, do 8.1 update se redovno restartovao pri gubitku 3G mreže. Nakon novog firmware-a nikad.
L620, L920 i L1020 su redovno praznili bateriju preko noći (mrtav), ako je ostao uključen explorer, rešeno sa updateom...
5S iOS, nakon 7 baterija nije mogla sastaviti pola dana, pre update-a dan i po bez problema...
Sad koristim L925 i L1020, čekam denim update i volim ove telefone, kako zbog dizajna, tako zbog nekih drugih stvari...
Lizalicu nisam probao, mada ne znači da neću... I kao što je neko napisao, ne žurite sa istlacijom update!

10+10=100

pre 9 godina

Ma nista to nije, da ne kazem maciji kasalj. Sad ce 1+1 specijalnim kodom isprogramirati neki cep (bez potrebe za prevodjenjem posto zna masinski jezik, odma' prica sa procesorom)i za sekundicu ispraviti...

dušan

pre 9 godina

@Lesi nisi izgubio H+, samo su uklonili kod i layout za H+ iz samo njima poznatog razloga. A ti H+ imaš, samo što ti nikad ne piše da je tu. Eto tako.

kamiondžija

pre 9 godina

Update dobiju Nexusi, ponegi LG i poneki Samsung i to oni od 400 €, ostali nek kupe nov uređaj :D
(WP, 31. decembar 2014 12:09)

Čitava Z serija dobija update

Psn

pre 9 godina

Nervira me to sto svaki dan izlazi nesto novo, novi modeli, novi update, azuriranja... retko ko moze da ima dobar telefon koji ima sve sto mu treba, jer ce vec ‘‘sutra‘‘ izaci nesto novo... :/
(Great Serbia, 31. decembar 2014 10:45)

Kako možeš da imaš dobar telefon koji ima sve što ti treba danas, ako nema, i to izlazi tek sutra?
Stvar je što lične preference preslikavaš na svet.
Npr. ako ti ne treba BT 4.0 i OS koji će omogućiti BT LE povezivanje sa wearable uređajima, to ne znači da nikom drugom ne treba. A znači i da ti u tom slučaju ne moraš imati pod obavezno, pa je tada tebi tvoj fon sasvim dobar - tebi najbolji. A ti ga valjda i imaš zbog sebe.

Lesi

pre 9 godina

Meni je G3 radio mnogo bolje sa 442 i ART runtime. Prelaskom na 5.0. 3G speedtest se smanjio sa 23-26 MB/s na 10-12 (izgubio je H+ i sada ima samo H). Takodje, 10-15% više memorije jede. Ranije je posle boota bio na 29% a sada je na 40-45%. A konstantno je na oko 70%. Verzija sa 3GB/32GB.
A vracanje na 442 mi je malo komplikovano - ne gube mi se podaci. Brzina - nikakvo poboljsanje, mozda cak malo veci lag sa 5.0. Planiram prelaz na Z3

anti nexus propaganda

pre 9 godina

Pomenuti bug na mom n4 se ne ispoljava, kao ni Wi-Fi bug(bilo na 4.4.2) kakav neki spominju.. kamera je poslednje što gledam, jer retko slikam, na fonu jer n4 preko google camera app ima rad(redje) da "zaledi" fon i sledi reboot

Prek

pre 9 godina

Imam jedno pitanje,pa bi molio da mi neko pomogne..Imam nexus 4,5.0.1 verzija,desava mi se ponekad,ali ne cesto,da mi posle zavrsetka tel.razgovora nestanu okonice na pocetnoj strani,ostane mi samo pozadina,nestane mi cak i onaj trougao,kruzic i kocka...pa moram da ga restartujem da bi mi se sve to vratilo. Zna li neko u cemu he problem?

sgs5

pre 9 godina

Ja sam instalirao čim je izašla verzija 5.0 lollipop na samsungu s5. Skinuo sam poljski firmware, radi ko lud nema nikakvih bagova. Firmware je bio prvo bnl2, pa bnl7, i sad bnl9. Dobar je lollipop.

kamiondžija

pre 9 godina

Da li neko zna sta bi sa Lolipop-om za Sony tj. datumu izbacivanja update? Konkretno imam Z1 i citao sam ranije da ce biti iz za njega Lolipop, al meni je zakucao na verziji 4.4.4. i nema novog update-a. Doduse citajuci ovaj problem sto je nastao drago mi je, jer mi telefon savresno funkcionise.
(Blake, 31. decembar 2014 10:21)


Blake,i meni na moju Z zapelo na 4.1.2 i nema mi apdejta,ti si dobro prosao
(free, 31. decembar 2014 11:23)


@ Blake
Sony je najavio update na lollipop za čitavu Z seriju za početak 2015. Prvo će update dobiti Z3, potom Z2, i tako do Z.
Jako lepo što cene vlasnike starijih premijum uređaja.

@ free
ne znam šta je sa tvojom xperiom, ali ja na Z imam 4.4.4 verziju, automatski se updejtovalo sve, i to ne baš tako skoro. proveri to.

Pozdrav svima i srećna nova godina

Sare

pre 9 godina

Što neko napisa u komentarima ako si malo vičan skineš lollipop za poljsko tržište preko odin-a i uživaj ne moraš još čekati par meseci da update stigne obogaljen kod naših operatera. Još se sećam jelly bean na moj s2 preko telenora kada su se telefoni pozaključavali nakon instalacije.

Blake

pre 9 godina

@ kamiondžija

Hvala na informaciji. A sto se tice "dobrote" Sony-a prema "starijim" Z serijama mislim da bi bilo smesno da ne izbace za sve Z serije update s'obzirom da izbacuju nov model na 6 meseci. :)

kamiondžija

pre 9 godina

@ (Blake, 02. januar 2015 01:13)

Nema na čemu. Spekulisalo se da nece biti update-a za Z, pošto je telefon već dve godine star, ali ipak će ga biti, a to me je prijatno iznenadilo, pogotovo što je nakon njega izašlo još tri serije, a konkurenti uglavnom izbace update za jedan ili dva modela unazad.

coma

pre 9 godina

koristim nexus 4 sa android 5, ažuriran na 5.0.1 i veliko razočarenje u rad,često se dešava da ne mogu da pozovem nekog, slabo me čuju, jede memoriju, svaki dan moram da ga restartujem, prosto neverovatno da su tako loše uradili ovu verziju, toliko bagova da se nekad čovek prosto iznervira kad mu treba telefon a on neupotrebljiv

Great Serbia

pre 9 godina

Nervira me to sto svaki dan izlazi nesto novo, novi modeli, novi update, azuriranja... retko ko moze da ima dobar telefon koji ima sve sto mu treba, jer ce vec ‘‘sutra‘‘ izaci nesto novo... :/

cheda

pre 9 godina

Za 5 godina koriscenja androida naucio sam jednu stvar : ne zalecite se sa update-ovanjem dok ne prodje par meseci - pola godine. Uglavnom nema nazad, ako ima mucno je.

Njegos

pre 9 godina

Ne znam da li mi se cini ali kao da ja na svom Lg G2 imam isti problem. Ponekad prilikom izlaska iz nekih relativno zahtjevnijih aplikacija ali i onih blazih poput jednostavnog otkljucavanja ekrana se desava da aplikacije na pocetnom ekranu nestanu da bi se onda pojavile. I imam taj subjektivni osjecaj da se ekran konstantno reloaduje. Tj kao da se aplikacije ikonica stalno refresuju. Inace telefon je zmaj,ne bih ga mjenjao ni za jedan osim za Lg G3. Ako neko ima neki savjet ili preporuku hvala puno. Pozdrav

Lesi

pre 9 godina

Meni je G3 radio mnogo bolje sa 442 i ART runtime. Prelaskom na 5.0. 3G speedtest se smanjio sa 23-26 MB/s na 10-12 (izgubio je H+ i sada ima samo H). Takodje, 10-15% više memorije jede. Ranije je posle boota bio na 29% a sada je na 40-45%. A konstantno je na oko 70%. Verzija sa 3GB/32GB.
A vracanje na 442 mi je malo komplikovano - ne gube mi se podaci. Brzina - nikakvo poboljsanje, mozda cak malo veci lag sa 5.0. Planiram prelaz na Z3

TinTin

pre 9 godina

Mene vise plasi ovaj battery bug. Nekad mi baterija iscuri za 2 i po sata (SOT), a nekad drzi i preko 5! inace koristim Nexus 5 na 5.0.1 i koriscenje je skoro istog inteziteta i kad je 5 i kad je 2 sata trajanja.

niksa

pre 9 godina

imam nexus.. i za ovih dve godine sam
nasao jedno 40 bagova. upravu je neko sto je rekao da je nexus zamorce. daleko od toga da nisam zadovoljan, ili da ne bi nasao neki bag na win ili iphone telefonima. jednostavno nisam imao para za njih. :)
pokazala mi drugarica win jedan, sa kojim nije zadovoljna. ladno ne mozes da stavis kursor u sred recenice. i gluposti oko pustanja muzike.

Ha-Ha

pre 9 godina

ja imam lumiu 1520... ja ne znam sta je to bag... jel to kao neka buba sta je to? a taj lilipup sta je to?(milivoje, 31. decembar 2014 14:04)
MILIVOJE al si im zabio pod precku.

Cudna mi cuda

pre 9 godina

Zato ozbiljni proizvođači ne ugrađuju novu verziju os-a pre nego sto se popravi vecina bagova, pogotovu sto je ovde rec o velikim promenama u os-u.

Psn

pre 9 godina

Nervira me to sto svaki dan izlazi nesto novo, novi modeli, novi update, azuriranja... retko ko moze da ima dobar telefon koji ima sve sto mu treba, jer ce vec ‘‘sutra‘‘ izaci nesto novo... :/
(Great Serbia, 31. decembar 2014 10:45)

Kako možeš da imaš dobar telefon koji ima sve što ti treba danas, ako nema, i to izlazi tek sutra?
Stvar je što lične preference preslikavaš na svet.
Npr. ako ti ne treba BT 4.0 i OS koji će omogućiti BT LE povezivanje sa wearable uređajima, to ne znači da nikom drugom ne treba. A znači i da ti u tom slučaju ne moraš imati pod obavezno, pa je tada tebi tvoj fon sasvim dobar - tebi najbolji. A ti ga valjda i imaš zbog sebe.

Milos

pre 9 godina

Meni je telefon malo receno poludeo od kada sam uradio update (nexus 4). E kada je izasao 5.0.1 dosli je do poboljsanja, ali da telefon radi sporije, to svakako...

Blake

pre 9 godina

Da li neko zna sta bi sa Lolipop-om za Sony tj. datumu izbacivanja update? Konkretno imam Z1 i citao sam ranije da ce biti iz za njega Lolipop, al meni je zakucao na verziji 4.4.4. i nema novog update-a. Doduse citajuci ovaj problem sto je nastao drago mi je, jer mi telefon savresno funkcionise.

rango

pre 9 godina

Sasvim moguće da big postoji, ali ja ga jos nisam primijetio, a koristim Lollipop preko mjesec dana na Nexus 5. Kao ni drugar it Mostara koji takođe koristi Nexus 5 da lolipop-u. Očito je da se javlja sporadično, a ne na svakom uređaju.

ns

pre 9 godina

Ja sam se vratio na slim kk pre neki dan, taman je izasla final verzija. Ubedljivo najbolji rom, super brz, stabilan, dosta opcija. Nema bolje.

anti nexus propaganda

pre 9 godina

Pomenuti bug na mom n4 se ne ispoljava, kao ni Wi-Fi bug(bilo na 4.4.2) kakav neki spominju.. kamera je poslednje što gledam, jer retko slikam, na fonu jer n4 preko google camera app ima rad(redje) da "zaledi" fon i sledi reboot

dušan

pre 9 godina

To je jedan od propusta gde curi memorija. Drugi je kad uključujete displej i isključite, svaki put iscuri memorija koja je asocirana za prikaz sadržaja početnog ekrana. Na cm12 je merge-ovan patch ali za AOSP nije. PS. apple lovers, curi I na iOS-u verujte mi... Setite se šta je bilo kad je tek došao iOS 8.

Sare

pre 9 godina

Što neko napisa u komentarima ako si malo vičan skineš lollipop za poljsko tržište preko odin-a i uživaj ne moraš još čekati par meseci da update stigne obogaljen kod naših operatera. Još se sećam jelly bean na moj s2 preko telenora kada su se telefoni pozaključavali nakon instalacije.

rolo

pre 9 godina

A bloat file na starim androidima niko nije spominjao... Mozete ga naci u dcim foderu zove se thumbnail i moze da pojede sav prostor u memoriji telefona i ako imate samo jednu sliku .. Eh da hidden je pa morate ga prvo otkriti.

Odlomak iz lektire

pre 9 godina

Kada ja budem uzimao mob sa lizalicom, već će uveliko biti 7.0 i svi bagovi će biti sređeni, zato nema mesta panici...

sgs5

pre 9 godina

Ja sam instalirao čim je izašla verzija 5.0 lollipop na samsungu s5. Skinuo sam poljski firmware, radi ko lud nema nikakvih bagova. Firmware je bio prvo bnl2, pa bnl7, i sad bnl9. Dobar je lollipop.

незнам ко да нас води!

pre 9 godina

Samo cu reci da nisam odavno imao više problema nego sa ovom verzijom i to na nexus 4, gde bi morao da radi dobro!

Kaiim

pre 9 godina

Ozbiljan bag mu je sto je Nexus 9 blago receno katastrofalan uredjaj (ne znam da li je do hardvera ili je novi Android toliko los). Prije par dana sam "testirao" prijateljev Nexus 9 i moj, vise od godinu dana star, Nexus 7. Dok sam gledao treci film na sesmici, devetka je vec "bacila kasiku" na polovini istog (identicni filmovi sa ukljucenim WLAN-om u pozadini i maksimalnim osvijetljenjem na oba tableta). Ne znam da li je Android 5.0 glavni krivac, ali sam bio dosta srecniji (bar sto se tice Nexus-a 7) sa verzijom 4.4.2. Ovo mi izgleda samo kao sminka... nista ozbiljnije nisu promijenili, osim sto su "izbacili" skroz nespreman update sa par imzjena... naravno po mom skromnom misljenju. Nadam se da ce 5.0.1 donijeti odredjene ispravke, jer nije logicno da godinu dana star tablet sa manjim kapacitetom baterije (doduse i displej i rezolucija su takodje znatno manji) sljaka duze od danasnjeg top modela. Da ne pominjem da ne postoji aplikacija ili bilo sta slicno cemu Nexus 7 nije dorastao. Npr. i Hearthstone radi bez vecih problema. Nexus 7 (2013) je za mene i dalje kralj Android tableta, prije svega sto se tice cijene, a onda i svega ostalog... iako trenutno radi na 5.0 Androidu.

Mare

pre 9 godina

Imam Nexus 7 tablet iz 2012. i mnogo mi koči otkad sam instalirao Lolipop. Sada je malo bolja situacija nego pre mesec dana, ali i dalje koči i zna da se restartuje sam.

Komšija

pre 9 godina

Imam u kući Nexus5 i totalno sam razočaran sa lolipopom.
Ne zbog bagova, koje sam imao samo u potrošnji baterije
već u totalnom ponasanju a najviše u interfejsu. Smeta mi što kad se upali telefon onda popali sve programe i oni rade u pozadini ne verujem da se tako štedi baterija. A i sam izgled je katastrofa, bele pozadine sa jako tankim crnim slovima tesko se cita na suncu.
Sistem notifikacija nepregledan i zahteva uvek 2 klika više. Tastatura za pisanje mislim da je najgora od svih koje su do sada viđene. Jako je tesko pisati na njoj kad nisu striktno označena slova.
Mislim da je lolipop suviše išao u približavanje IOS izgledu i da ce svaka nadogradnja od HTC-a, samsunga, LG i svih drugih biti mnogo lepša od ove vanila verzije guglovog lolipopa.

10+10=100

pre 9 godina

Ma nista to nije, da ne kazem maciji kasalj. Sad ce 1+1 specijalnim kodom isprogramirati neki cep (bez potrebe za prevodjenjem posto zna masinski jezik, odma' prica sa procesorom)i za sekundicu ispraviti...

Prek

pre 9 godina

Imam jedno pitanje,pa bi molio da mi neko pomogne..Imam nexus 4,5.0.1 verzija,desava mi se ponekad,ali ne cesto,da mi posle zavrsetka tel.razgovora nestanu okonice na pocetnoj strani,ostane mi samo pozadina,nestane mi cak i onaj trougao,kruzic i kocka...pa moram da ga restartujem da bi mi se sve to vratilo. Zna li neko u cemu he problem?

dušan

pre 9 godina

@Lesi nisi izgubio H+, samo su uklonili kod i layout za H+ iz samo njima poznatog razloga. A ti H+ imaš, samo što ti nikad ne piše da je tu. Eto tako.

rotkod

pre 9 godina

Kao što sam već pisao, a iz nekog razloga nije objavljeno... Pišem ponovo... Vlasnik sam WP telefona, ali i do skora sam bio korisnik iOS-a i nexus-a.
Koliko kod se trudili da napljujete neki od gore navedenih, glupo je...
Krituku razumem, ali ne razumem da se naslađujete grešci androida.
Da ne bi ispalo da se foliram, daću vam neki od primera...
Ativ S, do 8.1 update se redovno restartovao pri gubitku 3G mreže. Nakon novog firmware-a nikad.
L620, L920 i L1020 su redovno praznili bateriju preko noći (mrtav), ako je ostao uključen explorer, rešeno sa updateom...
5S iOS, nakon 7 baterija nije mogla sastaviti pola dana, pre update-a dan i po bez problema...
Sad koristim L925 i L1020, čekam denim update i volim ove telefone, kako zbog dizajna, tako zbog nekih drugih stvari...
Lizalicu nisam probao, mada ne znači da neću... I kao što je neko napisao, ne žurite sa istlacijom update!

Blake

pre 9 godina

@ kamiondžija

Hvala na informaciji. A sto se tice "dobrote" Sony-a prema "starijim" Z serijama mislim da bi bilo smesno da ne izbace za sve Z serije update s'obzirom da izbacuju nov model na 6 meseci. :)

kamiondžija

pre 9 godina

@ (Blake, 02. januar 2015 01:13)

Nema na čemu. Spekulisalo se da nece biti update-a za Z, pošto je telefon već dve godine star, ali ipak će ga biti, a to me je prijatno iznenadilo, pogotovo što je nakon njega izašlo još tri serije, a konkurenti uglavnom izbace update za jedan ili dva modela unazad.

coma

pre 9 godina

koristim nexus 4 sa android 5, ažuriran na 5.0.1 i veliko razočarenje u rad,često se dešava da ne mogu da pozovem nekog, slabo me čuju, jede memoriju, svaki dan moram da ga restartujem, prosto neverovatno da su tako loše uradili ovu verziju, toliko bagova da se nekad čovek prosto iznervira kad mu treba telefon a on neupotrebljiv

srle

pre 9 godina

Posle apdejta moga nexusa5 imam konstantne probleme sa inicijalnim paljenjem wifija. Naime, potrebno je izvjesno vrijeme da se nakači na net dok je nemoguće ući u wifi opcije. Sem toga skidam kapu za sve ostalo. Verzija je 5.0.1. Da li je neko imao slična iskustva? Update je rađen ota, tako da sam mislio da je zbog toga...

kamiondžija

pre 9 godina

Update dobiju Nexusi, ponegi LG i poneki Samsung i to oni od 400 €, ostali nek kupe nov uređaj :D
(WP, 31. decembar 2014 12:09)

Čitava Z serija dobija update

kamiondžija

pre 9 godina

Da li neko zna sta bi sa Lolipop-om za Sony tj. datumu izbacivanja update? Konkretno imam Z1 i citao sam ranije da ce biti iz za njega Lolipop, al meni je zakucao na verziji 4.4.4. i nema novog update-a. Doduse citajuci ovaj problem sto je nastao drago mi je, jer mi telefon savresno funkcionise.
(Blake, 31. decembar 2014 10:21)


Blake,i meni na moju Z zapelo na 4.1.2 i nema mi apdejta,ti si dobro prosao
(free, 31. decembar 2014 11:23)


@ Blake
Sony je najavio update na lollipop za čitavu Z seriju za početak 2015. Prvo će update dobiti Z3, potom Z2, i tako do Z.
Jako lepo što cene vlasnike starijih premijum uređaja.

@ free
ne znam šta je sa tvojom xperiom, ali ja na Z imam 4.4.4 verziju, automatski se updejtovalo sve, i to ne baš tako skoro. proveri to.

Pozdrav svima i srećna nova godina