Nedelja, 28.12.2014.

08:52

Tri najbolje aplikacije za navigaciju

Izvor: Dnevnik.hr

Tri najbolje aplikacije za navigaciju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

GPS BALKAN

pre 8 godina

Godine upotrebe i testiranja pokazale su da SZGIC TRUCK verzija br.1 Obicni Sygic ne. iGO dobar ali rutiranje lose, HERE osrednje NAVIGON, COPILOT. Sygic Truck auto mode nema bolje niti ce da bude. Test mozete pogledati na:
GPS BALKAN GRUPI
https://www.facebook.com/groups/1702520369976295/

Goran

pre 8 godina

Here drive + Sam licno isprobao po Moskvi i centralnoj rusiji fantasticna navigacija, nebi je menjao ni za jednu drugu. Sve sto treba to je da kupite neki od novijih Nokia uredjaja dobicete je besplatno sa mapama celog sveta. Probao u srbiji i rusiji svaki putic je obelezen... Nepravi velike greske i lepo izracunava najkraci put, nevoda vas okolo-naokolo do cilja kao neke druge navigacije..

dacatasos

pre 9 godina

Mnogi ovde pominju Here program i Here mape
Here mape su sve bolje, ali do god nema celog jezera ispred moje kuće (Zrenjanin, Begejski red) nisam baš siguran da bih se usudio da sa tom kartom krenem na put u nepoznat kraj.
Ako, ikada, Contrast, napokon objavi nove ispravne mape za iGo, biće super.
Here će možda do kraja 2015 uspeti da komletira mapu Srbije

dragon

pre 9 godina

google maps jos treba da se unapredi a glavni nedostatak sto nema medju-odrediste, upozorenje za brzinu i lose alternativne putanje. Ovi zadnji , neradi glasovno navodjenje. Najbolji je IGO. pozz

Imamo sve sem razuma

pre 9 godina

Gledas table, pratis znakove i ne zaglupljujes se nikakvim sokocalom!
(Dragan, 28. decembar 2014 15:20)

Koje table? Polovina tabli po srbiji je presvrljana grafitima, a druga polovina prelepljena oglasima, umrlicama i politicarima...


Koge znakove? One koje su seljaci poskidali ne bi li napravili antene da uhvate dnevnik u pola 8 ili one koje su lokalni "zestoki momci" polupali u trenutcima dokonosti ili navijaci isarali u povratku sa utakmica?

Teodosije

pre 9 godina

Imam iGo za iPhone, kupljen regularno, i Garmin sa originalnim kartama. Ni jedan ni drugi mi se ne svidjaju. Garmin ima ozbiljnih problema sa brojevima kuca u centralnoj Srbiji, ne mogu da ga inegrisem sa stereom u autu, tako da mora muzika da se utisa. Za iGo nisam nasao trik za optimizaciju puta (fast, short, easy) koji mi nece jedan put od 100km produziti za 70km (bez ikakvog rezona). Moje ustaljene rute, koje znam od ranije su po pravilu lakse, krace i brze od onih koje mi predlozi iGo. Posle godinu dana od zavrsetka saobracajnica iGo ne azurira mape. Sve je to i dalje nedoradjeno za srbe... ali pare ce da traze za sve.

RistaAlfista

pre 9 godina

Probao skoro sve... Route66 ZAKON. iGO krs, na najnovijim mapama nema pola krusevca, star nazivi ulica u manjim mestima uglavnom...

Cinoeye

pre 9 godina

Waze!!! Ova aplikacija omogućuje da sami korisnici šalju Obaveštenja o stanju na putu. Jedne od mojih omiljenih opcija je da možete menjati glas navigacijskog robota.

veljko

pre 9 godina

koristim ios. imam i igo i sygic, oba legalna. igo ima jednu manu, koju mnogo ljudi previdja, a to je da im glasovna uputstva kasne. kaze "skrenite za 200m", a raskrsnica max 100m dalje. ili jos gore "skrenite za 50m", a raskrsnica upravo ostala iza vas. godinama sam je koristio, uz paznju, posto znam za problem. onda je sve ok, ali treba cesce gledati u ekran. sygic mi je manje dopadljiv vizuelno, nisam ga testirao van zemlje jos uvek, ali je brzi i na vreme javlja sve. ima i opciju biranja mapa, pa bolje optumizuje memoriju. po meni sygic bolja opcija, igo ima vise point of inetersts i lepsi interfejs.

Swedenonline

pre 9 godina

Pre neku sedmicu sa krstario po Novom Sadu koji je totalno iskasapljen sa prikljucenjima na auto put u odnosu na proslu godinu. Koristim Navigon Europe (nemozete ga ni naci na Play Store iz Srbije) koji je kostao 35€, dozivotno.
Bez ikakvih problema me je izvukao na auto put zaobilazeci sav saobracaj koji je bio usmeren prema zrenjaninskoj petlji. Kod Autovojvodine me je usmerio na Temerinsku i izvukao van grada da bi me po prelasku nadvoznjaka iznad auto puta vratio nazad i ukljucio na auto put ka Beogradu. Guzva i zastoji koji su bili ka zrenjaninskoj su uzas a ovakav routing jos nisam doziveo. Navigon je u vlasnistvu Garmina a Garmin koristi mape koje tim iz Srbije redovno azurira, sve najmanje izmene su uvek aktuelne. Koristi konekciju interneta ne za mape vec samo za dinamicki routing gde tim manuelno ubacuje hintove na destinacijama tako da je web trafic generalno zanemarljiva stavka. I sto je najinteresantnije pokazalo se da radi i u Srbiji!

hiavata

pre 9 godina

(Dantes, 28. decembar 2014 11:50)

Osvezenje mapa kod IGOa se svodi na kopiranje datoteka u odgovarajuci direktorijum, igo/content/map. Toliko o poznavanju materije.

viva

pre 9 godina

Nek se ovde šali kad je google maps stavio na treće mesto kao navigcaiju.
To je možda dobra karta ali navigacija je više nego problematična.

Milan

pre 9 godina

Svaka ima i mane prednosti. HERE mape nisu savršene, nedostaju neki putevi, ali imaju kućne brojeve, što Google nema u Srbiji.

HERE aplikacija čudno navodi kroz Beograd.

Waze je za manje razvijene zemlje zanimljiv jer sami korisnici mogu da poprave mape. Ali nema offline.

Sygic sam kupio, dobar je, ima 3D prikaz (planine), a koristi HERE mape, samo uvek malo starije od Nokije.

Ajgo... Kako ga legalno kupiti za Android?

Vojkan

pre 9 godina

Kod navigacije su bitne dve stvari - uvek ažurne mape i glasovno navođenje.
iGo to ima ali Google maps to nema.
Trenutno najbolji izbor su Nokia Here maps koje mogu da se koriste i na Android telefonima.
Pisati o aplikacijama koje se plaćaju je iluzorno za Srbiju. Piraterija je ovde najveća u regionu kako za računare tako i za telefone. Piratske aplikacije su moguće samo za Android telefone za razliku od Windows telefona i donekle iPhona.

Vaše pravo da ne zalutate

pre 9 godina

1. Google maps za neku orjentaciju ali je zaboravite u inostranstvu ako nemate Wifi. Možete kao nešto da snimite ali .....
1.1 Waze (google) dobro zamišljena i solidna aplikacija za navigaciju ali ništa više od toga. Mada nije beskorisna dok se vozite jednim većim delom rute. Mada i za tu aplikaciju ukoliko žeite da iskoristite njene prednosti morate imati internet, problem kad ste u inostranstvu.
2. Sygic dobra aplikacija koristio sam je, ali sam je izbrisao nije mi bila potrebna. Moj subjektivno mišljnje i to nikog ne bi trebalo da odbije. Takođe velika prednost ove aplikacije je što je imala odlične popuste čak i za naše platežne sposobnosti. Lako se instalira.
3. IGO primo navigaciju koja mi se čini da nešto više pruža a lakše se koristi nego Sygic. ponavljam moj subjektivni osećaj.
4. HERE instalirao (vrlo malo koristio) i deninstalirao. Aplikaciju koju skidaš sa android prodavnice i još moraš dodatno da se registruješ ko da mi telefon nije registrovan kad već skidam takvu aplikaciju. U suštini navigacija je dosta lošija od Sygic-a i IGO-a. Što ne znači da neće da posluži. Mada treba imatu u vidu dve činjenice da se radi o beta verziji i da je besplatna. Videćemo kad izađe iz Beta faze kakva će biti i da li će viti besplatna.
5. Ostale navigacije nisam koristio ali verovatno ima tu dosta još dobrih navigacija.
6. ne znam nisam nešto puno tražio da li gramin ima navigaciju za mobilne telefone.

P.S Prvite razliku između mapa i navigacije kad se govori o HERE-u.

Bojan

pre 9 godina

Ranije sam testirao razne varijante, i onda sam fino kupio sygic za 30e na popustu sa mapama za Evropu i Rusiju i tako rijesio problem. Dobar interfejs, poi, brzo se ucitava, ne treba mu internet, radi i na mom starijem telefonu.

freality

pre 9 godina

Koristim iGO, a neke vece zamerke i nemam, osim sto me je 2-3x odveo i totalni fijasko..

Po mom visegodisnjem iskustvu najbolje sto sam koristio i najpreciznije je Garmin, ali na nokiji e66, tj na simbianu.. Stet sto ga nema na androidu.

Neko iz mase

pre 9 godina

iGo od skoro koristi HERE mape (nokija mape) koje su po meni najbolje za Srbiju. Sygic Navigacija se meni loše pokazala, garmin standardno dobar, navigon dobar, ali za inostranstvo...

Igor

pre 9 godina

Živim u Nemačkoj, i za Zapadnu Evropu koristim Map Factor na Androidu. Potpuno je besplatan i softver i mape. Nisam probao u Srbiji, ali vidim da ima mape i za Srbiju. Ovo je full navigacija sa offline mapama, ne treba ti mobilni internet da bi radila.

Bobb

pre 9 godina

Waze se za mene pokazao najbolji, mape se veoma brzo ažururaju jer su 'open source', interakcija sa drugim vozačima zna da bude veoma korisna. Jedina mana je što nema off line mapa i bez intereneta je beskoristan. Ipak, za po gradu je zakon

Milos

pre 9 godina

Kupio sam pre nekoliko meseci Europe licencu za iGO na iOS-u. Pre toga sam koristio krekovanu verziju i smatram da su potpuno zasluzili tih 75$ od mene.
(Happy, 28. decembar 2014 09:42)
Mogao si na nekom od foruma tipa "isrbija.net" da nadjes jos cetvoricu( uvek ima zainteresovanih) i da podelite trosak. Napravite novi akaunt, svako autorizuje po jedan kompjuter i onda ubacite po 15 dolara. Ne postoji mogucnost prevare(ne ubacas novac dok ne autorizujes svoj komp) a dobijes isto to sto si ti sam platio 75 dolara. I da, da potvrdim i ja iz iskustva, krekovana i kupljena iGo su nebo i zemlja!

Dantes

pre 9 godina

iGo navigaciju sam počeo da koristim još 2007. Sve je bilo u redu sa njom osim ažuriranja mapa jer je aplikacija bila piratska. Od prosle godine koristim Here maps koje stižu uz Nokia telefone. Mape se redovno ažuriraju, glasovno navođenje odlično radi.
Ono što je zanimljivo ovde su čitaoci koji lupaju minuse a očigledno je da nemaju pojma o materiji iz teksta.

ProtonS

pre 9 godina

iGO je bez konkurencije, zaista. Maestralno funkcionise. Ne treba uopste voditi polemiku oko toga da li instalirati licenciranu verziju tj.platiti je, ili krekovanu. Svakog covjeka i svaki tim treba platiti/nagraditi za trud i znanje.

ice9

pre 9 godina

iGo je ok ali ima jednu veliku manu, spor je do zla bogacak i na boljim telefonima, sama navigacija radi ok ali mislim da interfejs nije prilagodjen te ima malo seckanja pri pomeranj umaoe levo desno i slicnih stvari, setanje kroz menije itd. Generalno odlican ali mogli bi malo da ga optimizuju.

kiza

pre 9 godina

Pozdrav svima,
Za korisnike Igo,izaberite u opcijama da je vozilo taxi.Neverovatno kako dovede najkracim putem do cilja...
Ne znam zasto nije naveden i NDRIVE,isto je odlicna...
Nije lose i Mireo,mada ko kako voli.

Dr. Sveznamen

pre 9 godina

GPS Nav & maps meni šljaka kao sat na mobu. Mada nijedna navigacija na mobu mi nije bolja od Becker-a koji imam, jeste bila skupa pre tri god. ali vata satelite ko iz p... ali kad se radi o softveru, za koji mi istekla podrška ne može da se meri sa onim što može da se skine sa neta za mob. Googlove mape su tek skorije postale upotrebljive sa snimanjem mapa ali još to kao navigacija nije to, kao same mape ok...

Bj

pre 9 godina

A HERE drive? Slabo vi poznajete materiju o kojoj pisete. Google mape se ne bi trebale ni naci na spisku jer gotovo da nrmaju offline mod rada, vec zahtjevaju internet konekciju.

jeste

pre 9 godina

Igo bez premca.. Google maps u srbiji veze nema sto se navigacije tice.. Skoro uvek bi zavrsio na nekim poljskim putevima a treba da vozis 50 km.. Jednom me blizu zlatibora navigacija odvela pravo coveku u dvoriste... Ja mu se izvinuo a on mi kaze da nisam prvi.. Tako da samo Igo.

m4dsurg3on

pre 9 godina

iGO je standardno dobar ali niste pomenuli Navigon koji koristi Garmin-ove mape i koji je zaista odlican. Po meni, jedna velika prednosta kod Navigon-a je taj sto mozes sam skidati mape unutar same aplikacije, u zavisnosti od potreba.

BG

pre 9 godina

1.waze, ostali su van konkurencije.
(Pi, 28. decembar 2014 10:05)
Dobra aplikacija, ali je za malo dalji put više nikad neću koristiti za bilo šta. Goole maps i Waze su samo sad kao nek druga opcija za neke stvari što se navigacije tiče. Eaze i Google maps su mi dali istu rutu, na kojoj nije bilo puta, e onda sam upalio IGO i došao tamo gde treba.

patriota

pre 9 godina

Domaci izdajnik
Apsolutno Svi gps uredjaji na android telefonu koriste u isto vreme i GPS i ruski Glonas... GLONAS je cak precizniji ali telefoni koriste oba u isto vreme zbog vece preciznosti.

gps i glonass

pre 9 godina

Ovde neko spominje HERE mape, pri čemu treba da napravimo razliku od navigacije i mapa. Te iste HERE mape koriste i drugi navigacije.
Za sada je HERE navigacija ipak lošija od konkurencija bar što se tiče androida i veliku količinu meorije zauzima bez mapa. Do duše još su u nekoj razvojnoj fazi videćemo ka izađe prva verzija i da li će ona biti besplatna.

nokia

pre 9 godina

nokia maps iliti HERE
em je free em je precizan cak i beogeadske brojeve ima za razliku od googla i najbolje radi offline znaci i u inoatranstvu opet za razliku od g.m.

veljadj

pre 9 godina

Zaboravili ste Nokia Here Drive+ koji je možda bolji i od iGo navigacije,odskora je dostupan i za Android uređaje,besplatan je,mape Srbije su odlične kao i glasovna navigacija na srpskom jeziku.

Sasa M

pre 9 godina

Apple Maps i Google Maps sve drugo bacanje para nikad problema sa Apple Maps nisam imao google i ne koristim a cuo sam da je dobra. Meni se vise svidja Interface od Apple maps nekako je moderniji naravno svako ima svoje misljenje nekazem da je google maps losa naprotiv al po meni Apple maps bolja sa iOS 8.2 sve bolja i bolja.

GTD nerd

pre 9 godina

Sygic je TOLIKO bolji od ostalih za upotrebu da je lifetime license zanemarljiva mana, pogotovo ako se kupi za vreme nekih od popusta koji se često daju.

DusanLo

pre 9 godina

iGO spakujem na androidu za 10 minuta.Nije besplatan ali ima toliko piratskog softwera da ne znam kako iGO jos posluje. Odlicna navigacija za tablet ili telefon.Radi podjednako precizno kao i na navigacionim uredjajima.Ostale nisam probao pa ne mogu da sudim.iGO inace prikazuje i pozicije fiksnih kamera i ima savrseno glasovno navodjenje na srpskom kao i neverovatnu korisnicku podrsku putem raznih foruma.Ne znam koju bih joj manu nasao a putujem dosta i uvek me dovede na pravu destinaciju.Mok savet, kupite licencirani iGO jer nije preskup a tako pokazujete postovanje za ljude koji su je stvorili.

jhonnyKa

pre 9 godina

HERE maps sa Nokie su sigurno u top 3, ako ne i najbolje...testirao vise puta u zabacenim lokacijama, u Grckoj sam isao na neko brdo Bogu iza nogu u kopnenom delu ka Bugarskoj u metar me tacno dovela aplikacija.

Boća

pre 9 godina

Ako ćemo realno, iGO je ubedljivo najbolja navigacija, ne zahteva aktivnu internet vezu, dostupna je za razlicite platforme i ono što je najbitnije hirurški je precizna.

Happy

pre 9 godina

Kupio sam pre nekoliko meseci Europe licencu za iGO na iOS-u. Pre toga sam koristio krekovanu verziju i smatram da su potpuno zasluzili tih 75$ od mene.

DusanLo

pre 9 godina

iGO spakujem na androidu za 10 minuta.Nije besplatan ali ima toliko piratskog softwera da ne znam kako iGO jos posluje. Odlicna navigacija za tablet ili telefon.Radi podjednako precizno kao i na navigacionim uredjajima.Ostale nisam probao pa ne mogu da sudim.iGO inace prikazuje i pozicije fiksnih kamera i ima savrseno glasovno navodjenje na srpskom kao i neverovatnu korisnicku podrsku putem raznih foruma.Ne znam koju bih joj manu nasao a putujem dosta i uvek me dovede na pravu destinaciju.Mok savet, kupite licencirani iGO jer nije preskup a tako pokazujete postovanje za ljude koji su je stvorili.

Happy

pre 9 godina

Kupio sam pre nekoliko meseci Europe licencu za iGO na iOS-u. Pre toga sam koristio krekovanu verziju i smatram da su potpuno zasluzili tih 75$ od mene.

Boća

pre 9 godina

Ako ćemo realno, iGO je ubedljivo najbolja navigacija, ne zahteva aktivnu internet vezu, dostupna je za razlicite platforme i ono što je najbitnije hirurški je precizna.

nokia

pre 9 godina

nokia maps iliti HERE
em je free em je precizan cak i beogeadske brojeve ima za razliku od googla i najbolje radi offline znaci i u inoatranstvu opet za razliku od g.m.

veljadj

pre 9 godina

Zaboravili ste Nokia Here Drive+ koji je možda bolji i od iGo navigacije,odskora je dostupan i za Android uređaje,besplatan je,mape Srbije su odlične kao i glasovna navigacija na srpskom jeziku.

jhonnyKa

pre 9 godina

HERE maps sa Nokie su sigurno u top 3, ako ne i najbolje...testirao vise puta u zabacenim lokacijama, u Grckoj sam isao na neko brdo Bogu iza nogu u kopnenom delu ka Bugarskoj u metar me tacno dovela aplikacija.

Dantes

pre 9 godina

iGo navigaciju sam počeo da koristim još 2007. Sve je bilo u redu sa njom osim ažuriranja mapa jer je aplikacija bila piratska. Od prosle godine koristim Here maps koje stižu uz Nokia telefone. Mape se redovno ažuriraju, glasovno navođenje odlično radi.
Ono što je zanimljivo ovde su čitaoci koji lupaju minuse a očigledno je da nemaju pojma o materiji iz teksta.

Imamo sve sem razuma

pre 9 godina

Gledas table, pratis znakove i ne zaglupljujes se nikakvim sokocalom!
(Dragan, 28. decembar 2014 15:20)

Koje table? Polovina tabli po srbiji je presvrljana grafitima, a druga polovina prelepljena oglasima, umrlicama i politicarima...


Koge znakove? One koje su seljaci poskidali ne bi li napravili antene da uhvate dnevnik u pola 8 ili one koje su lokalni "zestoki momci" polupali u trenutcima dokonosti ili navijaci isarali u povratku sa utakmica?

viva

pre 9 godina

Nek se ovde šali kad je google maps stavio na treće mesto kao navigcaiju.
To je možda dobra karta ali navigacija je više nego problematična.

GTD nerd

pre 9 godina

Sygic je TOLIKO bolji od ostalih za upotrebu da je lifetime license zanemarljiva mana, pogotovo ako se kupi za vreme nekih od popusta koji se često daju.

ProtonS

pre 9 godina

iGO je bez konkurencije, zaista. Maestralno funkcionise. Ne treba uopste voditi polemiku oko toga da li instalirati licenciranu verziju tj.platiti je, ili krekovanu. Svakog covjeka i svaki tim treba platiti/nagraditi za trud i znanje.

Bj

pre 9 godina

A HERE drive? Slabo vi poznajete materiju o kojoj pisete. Google mape se ne bi trebale ni naci na spisku jer gotovo da nrmaju offline mod rada, vec zahtjevaju internet konekciju.

Vojkan

pre 9 godina

Kod navigacije su bitne dve stvari - uvek ažurne mape i glasovno navođenje.
iGo to ima ali Google maps to nema.
Trenutno najbolji izbor su Nokia Here maps koje mogu da se koriste i na Android telefonima.
Pisati o aplikacijama koje se plaćaju je iluzorno za Srbiju. Piraterija je ovde najveća u regionu kako za računare tako i za telefone. Piratske aplikacije su moguće samo za Android telefone za razliku od Windows telefona i donekle iPhona.

jeste

pre 9 godina

Igo bez premca.. Google maps u srbiji veze nema sto se navigacije tice.. Skoro uvek bi zavrsio na nekim poljskim putevima a treba da vozis 50 km.. Jednom me blizu zlatibora navigacija odvela pravo coveku u dvoriste... Ja mu se izvinuo a on mi kaze da nisam prvi.. Tako da samo Igo.

Swedenonline

pre 9 godina

Pre neku sedmicu sa krstario po Novom Sadu koji je totalno iskasapljen sa prikljucenjima na auto put u odnosu na proslu godinu. Koristim Navigon Europe (nemozete ga ni naci na Play Store iz Srbije) koji je kostao 35€, dozivotno.
Bez ikakvih problema me je izvukao na auto put zaobilazeci sav saobracaj koji je bio usmeren prema zrenjaninskoj petlji. Kod Autovojvodine me je usmerio na Temerinsku i izvukao van grada da bi me po prelasku nadvoznjaka iznad auto puta vratio nazad i ukljucio na auto put ka Beogradu. Guzva i zastoji koji su bili ka zrenjaninskoj su uzas a ovakav routing jos nisam doziveo. Navigon je u vlasnistvu Garmina a Garmin koristi mape koje tim iz Srbije redovno azurira, sve najmanje izmene su uvek aktuelne. Koristi konekciju interneta ne za mape vec samo za dinamicki routing gde tim manuelno ubacuje hintove na destinacijama tako da je web trafic generalno zanemarljiva stavka. I sto je najinteresantnije pokazalo se da radi i u Srbiji!

Teodosije

pre 9 godina

Imam iGo za iPhone, kupljen regularno, i Garmin sa originalnim kartama. Ni jedan ni drugi mi se ne svidjaju. Garmin ima ozbiljnih problema sa brojevima kuca u centralnoj Srbiji, ne mogu da ga inegrisem sa stereom u autu, tako da mora muzika da se utisa. Za iGo nisam nasao trik za optimizaciju puta (fast, short, easy) koji mi nece jedan put od 100km produziti za 70km (bez ikakvog rezona). Moje ustaljene rute, koje znam od ranije su po pravilu lakse, krace i brze od onih koje mi predlozi iGo. Posle godinu dana od zavrsetka saobracajnica iGo ne azurira mape. Sve je to i dalje nedoradjeno za srbe... ali pare ce da traze za sve.

patriota

pre 9 godina

Domaci izdajnik
Apsolutno Svi gps uredjaji na android telefonu koriste u isto vreme i GPS i ruski Glonas... GLONAS je cak precizniji ali telefoni koriste oba u isto vreme zbog vece preciznosti.

m4dsurg3on

pre 9 godina

iGO je standardno dobar ali niste pomenuli Navigon koji koristi Garmin-ove mape i koji je zaista odlican. Po meni, jedna velika prednosta kod Navigon-a je taj sto mozes sam skidati mape unutar same aplikacije, u zavisnosti od potreba.

BG

pre 9 godina

1.waze, ostali su van konkurencije.
(Pi, 28. decembar 2014 10:05)
Dobra aplikacija, ali je za malo dalji put više nikad neću koristiti za bilo šta. Goole maps i Waze su samo sad kao nek druga opcija za neke stvari što se navigacije tiče. Eaze i Google maps su mi dali istu rutu, na kojoj nije bilo puta, e onda sam upalio IGO i došao tamo gde treba.

Milos

pre 9 godina

Kupio sam pre nekoliko meseci Europe licencu za iGO na iOS-u. Pre toga sam koristio krekovanu verziju i smatram da su potpuno zasluzili tih 75$ od mene.
(Happy, 28. decembar 2014 09:42)
Mogao si na nekom od foruma tipa "isrbija.net" da nadjes jos cetvoricu( uvek ima zainteresovanih) i da podelite trosak. Napravite novi akaunt, svako autorizuje po jedan kompjuter i onda ubacite po 15 dolara. Ne postoji mogucnost prevare(ne ubacas novac dok ne autorizujes svoj komp) a dobijes isto to sto si ti sam platio 75 dolara. I da, da potvrdim i ja iz iskustva, krekovana i kupljena iGo su nebo i zemlja!

Neko iz mase

pre 9 godina

iGo od skoro koristi HERE mape (nokija mape) koje su po meni najbolje za Srbiju. Sygic Navigacija se meni loše pokazala, garmin standardno dobar, navigon dobar, ali za inostranstvo...

kiza

pre 9 godina

Pozdrav svima,
Za korisnike Igo,izaberite u opcijama da je vozilo taxi.Neverovatno kako dovede najkracim putem do cilja...
Ne znam zasto nije naveden i NDRIVE,isto je odlicna...
Nije lose i Mireo,mada ko kako voli.

veljko

pre 9 godina

koristim ios. imam i igo i sygic, oba legalna. igo ima jednu manu, koju mnogo ljudi previdja, a to je da im glasovna uputstva kasne. kaze "skrenite za 200m", a raskrsnica max 100m dalje. ili jos gore "skrenite za 50m", a raskrsnica upravo ostala iza vas. godinama sam je koristio, uz paznju, posto znam za problem. onda je sve ok, ali treba cesce gledati u ekran. sygic mi je manje dopadljiv vizuelno, nisam ga testirao van zemlje jos uvek, ali je brzi i na vreme javlja sve. ima i opciju biranja mapa, pa bolje optumizuje memoriju. po meni sygic bolja opcija, igo ima vise point of inetersts i lepsi interfejs.

Igor

pre 9 godina

Živim u Nemačkoj, i za Zapadnu Evropu koristim Map Factor na Androidu. Potpuno je besplatan i softver i mape. Nisam probao u Srbiji, ali vidim da ima mape i za Srbiju. Ovo je full navigacija sa offline mapama, ne treba ti mobilni internet da bi radila.

hiavata

pre 9 godina

(Dantes, 28. decembar 2014 11:50)

Osvezenje mapa kod IGOa se svodi na kopiranje datoteka u odgovarajuci direktorijum, igo/content/map. Toliko o poznavanju materije.

freality

pre 9 godina

Koristim iGO, a neke vece zamerke i nemam, osim sto me je 2-3x odveo i totalni fijasko..

Po mom visegodisnjem iskustvu najbolje sto sam koristio i najpreciznije je Garmin, ali na nokiji e66, tj na simbianu.. Stet sto ga nema na androidu.

Vaše pravo da ne zalutate

pre 9 godina

1. Google maps za neku orjentaciju ali je zaboravite u inostranstvu ako nemate Wifi. Možete kao nešto da snimite ali .....
1.1 Waze (google) dobro zamišljena i solidna aplikacija za navigaciju ali ništa više od toga. Mada nije beskorisna dok se vozite jednim većim delom rute. Mada i za tu aplikaciju ukoliko žeite da iskoristite njene prednosti morate imati internet, problem kad ste u inostranstvu.
2. Sygic dobra aplikacija koristio sam je, ali sam je izbrisao nije mi bila potrebna. Moj subjektivno mišljnje i to nikog ne bi trebalo da odbije. Takođe velika prednost ove aplikacije je što je imala odlične popuste čak i za naše platežne sposobnosti. Lako se instalira.
3. IGO primo navigaciju koja mi se čini da nešto više pruža a lakše se koristi nego Sygic. ponavljam moj subjektivni osećaj.
4. HERE instalirao (vrlo malo koristio) i deninstalirao. Aplikaciju koju skidaš sa android prodavnice i još moraš dodatno da se registruješ ko da mi telefon nije registrovan kad već skidam takvu aplikaciju. U suštini navigacija je dosta lošija od Sygic-a i IGO-a. Što ne znači da neće da posluži. Mada treba imatu u vidu dve činjenice da se radi o beta verziji i da je besplatna. Videćemo kad izađe iz Beta faze kakva će biti i da li će viti besplatna.
5. Ostale navigacije nisam koristio ali verovatno ima tu dosta još dobrih navigacija.
6. ne znam nisam nešto puno tražio da li gramin ima navigaciju za mobilne telefone.

P.S Prvite razliku između mapa i navigacije kad se govori o HERE-u.

Milan

pre 9 godina

Svaka ima i mane prednosti. HERE mape nisu savršene, nedostaju neki putevi, ali imaju kućne brojeve, što Google nema u Srbiji.

HERE aplikacija čudno navodi kroz Beograd.

Waze je za manje razvijene zemlje zanimljiv jer sami korisnici mogu da poprave mape. Ali nema offline.

Sygic sam kupio, dobar je, ima 3D prikaz (planine), a koristi HERE mape, samo uvek malo starije od Nokije.

Ajgo... Kako ga legalno kupiti za Android?

Sasa M

pre 9 godina

Apple Maps i Google Maps sve drugo bacanje para nikad problema sa Apple Maps nisam imao google i ne koristim a cuo sam da je dobra. Meni se vise svidja Interface od Apple maps nekako je moderniji naravno svako ima svoje misljenje nekazem da je google maps losa naprotiv al po meni Apple maps bolja sa iOS 8.2 sve bolja i bolja.

gps i glonass

pre 9 godina

Ovde neko spominje HERE mape, pri čemu treba da napravimo razliku od navigacije i mapa. Te iste HERE mape koriste i drugi navigacije.
Za sada je HERE navigacija ipak lošija od konkurencija bar što se tiče androida i veliku količinu meorije zauzima bez mapa. Do duše još su u nekoj razvojnoj fazi videćemo ka izađe prva verzija i da li će ona biti besplatna.

Cinoeye

pre 9 godina

Waze!!! Ova aplikacija omogućuje da sami korisnici šalju Obaveštenja o stanju na putu. Jedne od mojih omiljenih opcija je da možete menjati glas navigacijskog robota.

RistaAlfista

pre 9 godina

Probao skoro sve... Route66 ZAKON. iGO krs, na najnovijim mapama nema pola krusevca, star nazivi ulica u manjim mestima uglavnom...

Goran

pre 8 godina

Here drive + Sam licno isprobao po Moskvi i centralnoj rusiji fantasticna navigacija, nebi je menjao ni za jednu drugu. Sve sto treba to je da kupite neki od novijih Nokia uredjaja dobicete je besplatno sa mapama celog sveta. Probao u srbiji i rusiji svaki putic je obelezen... Nepravi velike greske i lepo izracunava najkraci put, nevoda vas okolo-naokolo do cilja kao neke druge navigacije..

ice9

pre 9 godina

iGo je ok ali ima jednu veliku manu, spor je do zla bogacak i na boljim telefonima, sama navigacija radi ok ali mislim da interfejs nije prilagodjen te ima malo seckanja pri pomeranj umaoe levo desno i slicnih stvari, setanje kroz menije itd. Generalno odlican ali mogli bi malo da ga optimizuju.

dragon

pre 9 godina

google maps jos treba da se unapredi a glavni nedostatak sto nema medju-odrediste, upozorenje za brzinu i lose alternativne putanje. Ovi zadnji , neradi glasovno navodjenje. Najbolji je IGO. pozz

Bojan

pre 9 godina

Ranije sam testirao razne varijante, i onda sam fino kupio sygic za 30e na popustu sa mapama za Evropu i Rusiju i tako rijesio problem. Dobar interfejs, poi, brzo se ucitava, ne treba mu internet, radi i na mom starijem telefonu.

dacatasos

pre 9 godina

Mnogi ovde pominju Here program i Here mape
Here mape su sve bolje, ali do god nema celog jezera ispred moje kuće (Zrenjanin, Begejski red) nisam baš siguran da bih se usudio da sa tom kartom krenem na put u nepoznat kraj.
Ako, ikada, Contrast, napokon objavi nove ispravne mape za iGo, biće super.
Here će možda do kraja 2015 uspeti da komletira mapu Srbije

Dr. Sveznamen

pre 9 godina

GPS Nav & maps meni šljaka kao sat na mobu. Mada nijedna navigacija na mobu mi nije bolja od Becker-a koji imam, jeste bila skupa pre tri god. ali vata satelite ko iz p... ali kad se radi o softveru, za koji mi istekla podrška ne može da se meri sa onim što može da se skine sa neta za mob. Googlove mape su tek skorije postale upotrebljive sa snimanjem mapa ali još to kao navigacija nije to, kao same mape ok...

Bobb

pre 9 godina

Waze se za mene pokazao najbolji, mape se veoma brzo ažururaju jer su 'open source', interakcija sa drugim vozačima zna da bude veoma korisna. Jedina mana je što nema off line mapa i bez intereneta je beskoristan. Ipak, za po gradu je zakon

GPS BALKAN

pre 8 godina

Godine upotrebe i testiranja pokazale su da SZGIC TRUCK verzija br.1 Obicni Sygic ne. iGO dobar ali rutiranje lose, HERE osrednje NAVIGON, COPILOT. Sygic Truck auto mode nema bolje niti ce da bude. Test mozete pogledati na:
GPS BALKAN GRUPI
https://www.facebook.com/groups/1702520369976295/

Sasa M

pre 9 godina

Apple Maps i Google Maps sve drugo bacanje para nikad problema sa Apple Maps nisam imao google i ne koristim a cuo sam da je dobra. Meni se vise svidja Interface od Apple maps nekako je moderniji naravno svako ima svoje misljenje nekazem da je google maps losa naprotiv al po meni Apple maps bolja sa iOS 8.2 sve bolja i bolja.

ice9

pre 9 godina

iGo je ok ali ima jednu veliku manu, spor je do zla bogacak i na boljim telefonima, sama navigacija radi ok ali mislim da interfejs nije prilagodjen te ima malo seckanja pri pomeranj umaoe levo desno i slicnih stvari, setanje kroz menije itd. Generalno odlican ali mogli bi malo da ga optimizuju.

nokia

pre 9 godina

nokia maps iliti HERE
em je free em je precizan cak i beogeadske brojeve ima za razliku od googla i najbolje radi offline znaci i u inoatranstvu opet za razliku od g.m.

jhonnyKa

pre 9 godina

HERE maps sa Nokie su sigurno u top 3, ako ne i najbolje...testirao vise puta u zabacenim lokacijama, u Grckoj sam isao na neko brdo Bogu iza nogu u kopnenom delu ka Bugarskoj u metar me tacno dovela aplikacija.

GTD nerd

pre 9 godina

Sygic je TOLIKO bolji od ostalih za upotrebu da je lifetime license zanemarljiva mana, pogotovo ako se kupi za vreme nekih od popusta koji se često daju.

Dantes

pre 9 godina

iGo navigaciju sam počeo da koristim još 2007. Sve je bilo u redu sa njom osim ažuriranja mapa jer je aplikacija bila piratska. Od prosle godine koristim Here maps koje stižu uz Nokia telefone. Mape se redovno ažuriraju, glasovno navođenje odlično radi.
Ono što je zanimljivo ovde su čitaoci koji lupaju minuse a očigledno je da nemaju pojma o materiji iz teksta.

veljadj

pre 9 godina

Zaboravili ste Nokia Here Drive+ koji je možda bolji i od iGo navigacije,odskora je dostupan i za Android uređaje,besplatan je,mape Srbije su odlične kao i glasovna navigacija na srpskom jeziku.

DusanLo

pre 9 godina

iGO spakujem na androidu za 10 minuta.Nije besplatan ali ima toliko piratskog softwera da ne znam kako iGO jos posluje. Odlicna navigacija za tablet ili telefon.Radi podjednako precizno kao i na navigacionim uredjajima.Ostale nisam probao pa ne mogu da sudim.iGO inace prikazuje i pozicije fiksnih kamera i ima savrseno glasovno navodjenje na srpskom kao i neverovatnu korisnicku podrsku putem raznih foruma.Ne znam koju bih joj manu nasao a putujem dosta i uvek me dovede na pravu destinaciju.Mok savet, kupite licencirani iGO jer nije preskup a tako pokazujete postovanje za ljude koji su je stvorili.

Vaše pravo da ne zalutate

pre 9 godina

1. Google maps za neku orjentaciju ali je zaboravite u inostranstvu ako nemate Wifi. Možete kao nešto da snimite ali .....
1.1 Waze (google) dobro zamišljena i solidna aplikacija za navigaciju ali ništa više od toga. Mada nije beskorisna dok se vozite jednim većim delom rute. Mada i za tu aplikaciju ukoliko žeite da iskoristite njene prednosti morate imati internet, problem kad ste u inostranstvu.
2. Sygic dobra aplikacija koristio sam je, ali sam je izbrisao nije mi bila potrebna. Moj subjektivno mišljnje i to nikog ne bi trebalo da odbije. Takođe velika prednost ove aplikacije je što je imala odlične popuste čak i za naše platežne sposobnosti. Lako se instalira.
3. IGO primo navigaciju koja mi se čini da nešto više pruža a lakše se koristi nego Sygic. ponavljam moj subjektivni osećaj.
4. HERE instalirao (vrlo malo koristio) i deninstalirao. Aplikaciju koju skidaš sa android prodavnice i još moraš dodatno da se registruješ ko da mi telefon nije registrovan kad već skidam takvu aplikaciju. U suštini navigacija je dosta lošija od Sygic-a i IGO-a. Što ne znači da neće da posluži. Mada treba imatu u vidu dve činjenice da se radi o beta verziji i da je besplatna. Videćemo kad izađe iz Beta faze kakva će biti i da li će viti besplatna.
5. Ostale navigacije nisam koristio ali verovatno ima tu dosta još dobrih navigacija.
6. ne znam nisam nešto puno tražio da li gramin ima navigaciju za mobilne telefone.

P.S Prvite razliku između mapa i navigacije kad se govori o HERE-u.

Boća

pre 9 godina

Ako ćemo realno, iGO je ubedljivo najbolja navigacija, ne zahteva aktivnu internet vezu, dostupna je za razlicite platforme i ono što je najbitnije hirurški je precizna.

RistaAlfista

pre 9 godina

Probao skoro sve... Route66 ZAKON. iGO krs, na najnovijim mapama nema pola krusevca, star nazivi ulica u manjim mestima uglavnom...

gps i glonass

pre 9 godina

Ovde neko spominje HERE mape, pri čemu treba da napravimo razliku od navigacije i mapa. Te iste HERE mape koriste i drugi navigacije.
Za sada je HERE navigacija ipak lošija od konkurencija bar što se tiče androida i veliku količinu meorije zauzima bez mapa. Do duše još su u nekoj razvojnoj fazi videćemo ka izađe prva verzija i da li će ona biti besplatna.

ProtonS

pre 9 godina

iGO je bez konkurencije, zaista. Maestralno funkcionise. Ne treba uopste voditi polemiku oko toga da li instalirati licenciranu verziju tj.platiti je, ili krekovanu. Svakog covjeka i svaki tim treba platiti/nagraditi za trud i znanje.

Cinoeye

pre 9 godina

Waze!!! Ova aplikacija omogućuje da sami korisnici šalju Obaveštenja o stanju na putu. Jedne od mojih omiljenih opcija je da možete menjati glas navigacijskog robota.

Happy

pre 9 godina

Kupio sam pre nekoliko meseci Europe licencu za iGO na iOS-u. Pre toga sam koristio krekovanu verziju i smatram da su potpuno zasluzili tih 75$ od mene.

dacatasos

pre 9 godina

Mnogi ovde pominju Here program i Here mape
Here mape su sve bolje, ali do god nema celog jezera ispred moje kuće (Zrenjanin, Begejski red) nisam baš siguran da bih se usudio da sa tom kartom krenem na put u nepoznat kraj.
Ako, ikada, Contrast, napokon objavi nove ispravne mape za iGo, biće super.
Here će možda do kraja 2015 uspeti da komletira mapu Srbije

Teodosije

pre 9 godina

Imam iGo za iPhone, kupljen regularno, i Garmin sa originalnim kartama. Ni jedan ni drugi mi se ne svidjaju. Garmin ima ozbiljnih problema sa brojevima kuca u centralnoj Srbiji, ne mogu da ga inegrisem sa stereom u autu, tako da mora muzika da se utisa. Za iGo nisam nasao trik za optimizaciju puta (fast, short, easy) koji mi nece jedan put od 100km produziti za 70km (bez ikakvog rezona). Moje ustaljene rute, koje znam od ranije su po pravilu lakse, krace i brze od onih koje mi predlozi iGo. Posle godinu dana od zavrsetka saobracajnica iGo ne azurira mape. Sve je to i dalje nedoradjeno za srbe... ali pare ce da traze za sve.

Milos

pre 9 godina

Kupio sam pre nekoliko meseci Europe licencu za iGO na iOS-u. Pre toga sam koristio krekovanu verziju i smatram da su potpuno zasluzili tih 75$ od mene.
(Happy, 28. decembar 2014 09:42)
Mogao si na nekom od foruma tipa "isrbija.net" da nadjes jos cetvoricu( uvek ima zainteresovanih) i da podelite trosak. Napravite novi akaunt, svako autorizuje po jedan kompjuter i onda ubacite po 15 dolara. Ne postoji mogucnost prevare(ne ubacas novac dok ne autorizujes svoj komp) a dobijes isto to sto si ti sam platio 75 dolara. I da, da potvrdim i ja iz iskustva, krekovana i kupljena iGo su nebo i zemlja!

Bobb

pre 9 godina

Waze se za mene pokazao najbolji, mape se veoma brzo ažururaju jer su 'open source', interakcija sa drugim vozačima zna da bude veoma korisna. Jedina mana je što nema off line mapa i bez intereneta je beskoristan. Ipak, za po gradu je zakon

veljko

pre 9 godina

koristim ios. imam i igo i sygic, oba legalna. igo ima jednu manu, koju mnogo ljudi previdja, a to je da im glasovna uputstva kasne. kaze "skrenite za 200m", a raskrsnica max 100m dalje. ili jos gore "skrenite za 50m", a raskrsnica upravo ostala iza vas. godinama sam je koristio, uz paznju, posto znam za problem. onda je sve ok, ali treba cesce gledati u ekran. sygic mi je manje dopadljiv vizuelno, nisam ga testirao van zemlje jos uvek, ali je brzi i na vreme javlja sve. ima i opciju biranja mapa, pa bolje optumizuje memoriju. po meni sygic bolja opcija, igo ima vise point of inetersts i lepsi interfejs.

Bj

pre 9 godina

A HERE drive? Slabo vi poznajete materiju o kojoj pisete. Google mape se ne bi trebale ni naci na spisku jer gotovo da nrmaju offline mod rada, vec zahtjevaju internet konekciju.

patriota

pre 9 godina

Domaci izdajnik
Apsolutno Svi gps uredjaji na android telefonu koriste u isto vreme i GPS i ruski Glonas... GLONAS je cak precizniji ali telefoni koriste oba u isto vreme zbog vece preciznosti.

Vojkan

pre 9 godina

Kod navigacije su bitne dve stvari - uvek ažurne mape i glasovno navođenje.
iGo to ima ali Google maps to nema.
Trenutno najbolji izbor su Nokia Here maps koje mogu da se koriste i na Android telefonima.
Pisati o aplikacijama koje se plaćaju je iluzorno za Srbiju. Piraterija je ovde najveća u regionu kako za računare tako i za telefone. Piratske aplikacije su moguće samo za Android telefone za razliku od Windows telefona i donekle iPhona.

Swedenonline

pre 9 godina

Pre neku sedmicu sa krstario po Novom Sadu koji je totalno iskasapljen sa prikljucenjima na auto put u odnosu na proslu godinu. Koristim Navigon Europe (nemozete ga ni naci na Play Store iz Srbije) koji je kostao 35€, dozivotno.
Bez ikakvih problema me je izvukao na auto put zaobilazeci sav saobracaj koji je bio usmeren prema zrenjaninskoj petlji. Kod Autovojvodine me je usmerio na Temerinsku i izvukao van grada da bi me po prelasku nadvoznjaka iznad auto puta vratio nazad i ukljucio na auto put ka Beogradu. Guzva i zastoji koji su bili ka zrenjaninskoj su uzas a ovakav routing jos nisam doziveo. Navigon je u vlasnistvu Garmina a Garmin koristi mape koje tim iz Srbije redovno azurira, sve najmanje izmene su uvek aktuelne. Koristi konekciju interneta ne za mape vec samo za dinamicki routing gde tim manuelno ubacuje hintove na destinacijama tako da je web trafic generalno zanemarljiva stavka. I sto je najinteresantnije pokazalo se da radi i u Srbiji!

jeste

pre 9 godina

Igo bez premca.. Google maps u srbiji veze nema sto se navigacije tice.. Skoro uvek bi zavrsio na nekim poljskim putevima a treba da vozis 50 km.. Jednom me blizu zlatibora navigacija odvela pravo coveku u dvoriste... Ja mu se izvinuo a on mi kaze da nisam prvi.. Tako da samo Igo.

freality

pre 9 godina

Koristim iGO, a neke vece zamerke i nemam, osim sto me je 2-3x odveo i totalni fijasko..

Po mom visegodisnjem iskustvu najbolje sto sam koristio i najpreciznije je Garmin, ali na nokiji e66, tj na simbianu.. Stet sto ga nema na androidu.

hiavata

pre 9 godina

(Dantes, 28. decembar 2014 11:50)

Osvezenje mapa kod IGOa se svodi na kopiranje datoteka u odgovarajuci direktorijum, igo/content/map. Toliko o poznavanju materije.

viva

pre 9 godina

Nek se ovde šali kad je google maps stavio na treće mesto kao navigcaiju.
To je možda dobra karta ali navigacija je više nego problematična.

Neko iz mase

pre 9 godina

iGo od skoro koristi HERE mape (nokija mape) koje su po meni najbolje za Srbiju. Sygic Navigacija se meni loše pokazala, garmin standardno dobar, navigon dobar, ali za inostranstvo...

Igor

pre 9 godina

Živim u Nemačkoj, i za Zapadnu Evropu koristim Map Factor na Androidu. Potpuno je besplatan i softver i mape. Nisam probao u Srbiji, ali vidim da ima mape i za Srbiju. Ovo je full navigacija sa offline mapama, ne treba ti mobilni internet da bi radila.

BG

pre 9 godina

1.waze, ostali su van konkurencije.
(Pi, 28. decembar 2014 10:05)
Dobra aplikacija, ali je za malo dalji put više nikad neću koristiti za bilo šta. Goole maps i Waze su samo sad kao nek druga opcija za neke stvari što se navigacije tiče. Eaze i Google maps su mi dali istu rutu, na kojoj nije bilo puta, e onda sam upalio IGO i došao tamo gde treba.

Dr. Sveznamen

pre 9 godina

GPS Nav & maps meni šljaka kao sat na mobu. Mada nijedna navigacija na mobu mi nije bolja od Becker-a koji imam, jeste bila skupa pre tri god. ali vata satelite ko iz p... ali kad se radi o softveru, za koji mi istekla podrška ne može da se meri sa onim što može da se skine sa neta za mob. Googlove mape su tek skorije postale upotrebljive sa snimanjem mapa ali još to kao navigacija nije to, kao same mape ok...

kiza

pre 9 godina

Pozdrav svima,
Za korisnike Igo,izaberite u opcijama da je vozilo taxi.Neverovatno kako dovede najkracim putem do cilja...
Ne znam zasto nije naveden i NDRIVE,isto je odlicna...
Nije lose i Mireo,mada ko kako voli.

Bojan

pre 9 godina

Ranije sam testirao razne varijante, i onda sam fino kupio sygic za 30e na popustu sa mapama za Evropu i Rusiju i tako rijesio problem. Dobar interfejs, poi, brzo se ucitava, ne treba mu internet, radi i na mom starijem telefonu.

Milan

pre 9 godina

Svaka ima i mane prednosti. HERE mape nisu savršene, nedostaju neki putevi, ali imaju kućne brojeve, što Google nema u Srbiji.

HERE aplikacija čudno navodi kroz Beograd.

Waze je za manje razvijene zemlje zanimljiv jer sami korisnici mogu da poprave mape. Ali nema offline.

Sygic sam kupio, dobar je, ima 3D prikaz (planine), a koristi HERE mape, samo uvek malo starije od Nokije.

Ajgo... Kako ga legalno kupiti za Android?

Goran

pre 8 godina

Here drive + Sam licno isprobao po Moskvi i centralnoj rusiji fantasticna navigacija, nebi je menjao ni za jednu drugu. Sve sto treba to je da kupite neki od novijih Nokia uredjaja dobicete je besplatno sa mapama celog sveta. Probao u srbiji i rusiji svaki putic je obelezen... Nepravi velike greske i lepo izracunava najkraci put, nevoda vas okolo-naokolo do cilja kao neke druge navigacije..

m4dsurg3on

pre 9 godina

iGO je standardno dobar ali niste pomenuli Navigon koji koristi Garmin-ove mape i koji je zaista odlican. Po meni, jedna velika prednosta kod Navigon-a je taj sto mozes sam skidati mape unutar same aplikacije, u zavisnosti od potreba.

Imamo sve sem razuma

pre 9 godina

Gledas table, pratis znakove i ne zaglupljujes se nikakvim sokocalom!
(Dragan, 28. decembar 2014 15:20)

Koje table? Polovina tabli po srbiji je presvrljana grafitima, a druga polovina prelepljena oglasima, umrlicama i politicarima...


Koge znakove? One koje su seljaci poskidali ne bi li napravili antene da uhvate dnevnik u pola 8 ili one koje su lokalni "zestoki momci" polupali u trenutcima dokonosti ili navijaci isarali u povratku sa utakmica?

dragon

pre 9 godina

google maps jos treba da se unapredi a glavni nedostatak sto nema medju-odrediste, upozorenje za brzinu i lose alternativne putanje. Ovi zadnji , neradi glasovno navodjenje. Najbolji je IGO. pozz

GPS BALKAN

pre 8 godina

Godine upotrebe i testiranja pokazale su da SZGIC TRUCK verzija br.1 Obicni Sygic ne. iGO dobar ali rutiranje lose, HERE osrednje NAVIGON, COPILOT. Sygic Truck auto mode nema bolje niti ce da bude. Test mozete pogledati na:
GPS BALKAN GRUPI
https://www.facebook.com/groups/1702520369976295/