Subota, 25.10.2014.

10:42

Test: Samsung Galaxy Note 4

Izvor: Piše: Dragoljub Radovanoviæ

Test: Samsung Galaxy Note 4 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

boban

pre 7 godina

Mnogo mi je lose osvetljenje na telefonu tj ekran nema dovoljno svetla pa samim tim otezava citanje i sve drugo.jel neko zna o cemu je rec)

Vladimir

pre 9 godina

Čačkao sam ga u shopovima. Super hardver, izgleda impresivno. Ali onda stisnem dugme da ga otključam i glupavi Touchwizz pokvari ceo utisak...
(Joker, 26. oktobar 2014 11:49)

Zasto vam toliko smeta touchwizz, meni izgleda lepo, drugacije u odnosu na klasican izgled androida.

Iscelitelj

pre 9 godina

Ovde mozete videti nezavisni uporedni. test izmedju Note 4 i iKrsa 6+. Note ga je ostavio nekoliko svetlosnih godina iza sebe:
http://www.dailymail.co.uk/home/event/article-2803809/Samsung-Galaxy-Note-4-simply-light-years-ahead-Apple-s-iPhone.html

AlexBD

pre 9 godina

Pored iPhone 6, juce sam kupio Note4, cisto iz znatizelje, jer uvek mi je android sekundarni telefon. Iskren da budem, nije me impresionirao. Vise me impresirao Note 3 tek kad je izasao u prodaju.

Ske

pre 9 godina

@Фрфљави

Nikakvi aduti Androida nisu u pitanju. Govorio sam o nabildovanim specifikacijama flagship android uredjaja i zasto je to tako vec mnogo puta. Kada malo bolje razmislis, zasto proizvodjaci telefona koji ce raditi pod Androidom imaju napumpane procesore, brdo rama, milijade piksela u enormnim rezolucijama....

Najvise iz razloga da bi se masa i "strucnjaci" palili kao sibice, jer drugo nista nemaju da ponude i to je jedini nacin da zarade neke pare.
Samsung, LG, HTC, Sony, Huawei... ne prodaju aplikacije. Od Play Store-a imaju tacno $0 zarade. Ne prodaju muziku, ne prodaju cloud i streaming servise... Nemaju nista, osim hardvera.
Njima nije u interesu da ti imas najnoviji operativni sistem na telefonu starom 3-4 godine. Njima je u interesu da prodaju sto vise hardvera. I za 6 meseci opet.
Sa obzirom da je konkurencija sada vec prevelika a trziste prezasiceno, nije ni cudo da se u medjuvremenu i hardver toliko napumpao.

nn

pre 9 godina

@mirko kojotovski LTE u Srbiji jos uvek ne postoji, a to sto ti brzo radi na internetu je do mocnog hardvera i brzine tvog interneta. Na mom Nexus 4, nemam LTE a ni 4G, jer ih ni u Srbiji nema. Na internetu od 10mbit/s, gogle chrome ucitava sajtove za 2 sekunde max. Ytube ucitava istog momenta kad se udje na video.

Oleg, Moskva

pre 9 godina

Note IV prodat u 4 miliona primeraka u prvih mesec dana, iPhone 6 u 25 miliona u prvih nedelju dana... Tolko o tome...(pajko, 25. oktobar 2014 11:12).
Note 4 je jos zalisniji primerak id Note 3! To je oni kada se tralhavo stancaju smartfoni samo da bi se ubila najbolja konkurencija. Cist bumerang koji ljude razocara (Sent from ny iPhone 6).

Фрфљави

pre 9 godina

За СКЕ и ДИЦЕ, нисам те нешто најбоље разумео око пуњења и телњфонима од пре десет година? СКЕ, нисам пратио коментаре које си писао али бих волео да ми објасниш о каквим адутима је реч када је андроид у питању? А шта је то што је боље код ајфона тј ајпеда? Хвала. Што се самог Ноте 4 тиче, имам га већ један дан и нисам толико импресиониран као када сам узео Ноте 3 после Ноте 2, а уједно и Ноте 2 после Ноте 1. Смањиле се разлике. Софтвер 4.4 је јако непрегледан и пластичан. Као Телетабиси да су га правили.

Nenad-EU

pre 9 godina

Note IV prodat u 4 miliona primeraka u prvih mesec dana, iPhone 6 u 25 miliona u prvih nedelju dana... Tolko o tome...
(pajko, 25. oktobar 2014 11:12)

Prodaja Note-a 4 praktično još nije ni počela. Tek se dve nedelje prodaje u USA a u Evropi kreće tek od sledeće nedelje. Bez obzira na ovo, iPhone sigurno jeste prodavaniji ali to nikako ne znači da je bolji.

Joker

pre 9 godina

Čačkao sam ga u shopovima. Super hardver, izgleda impresivno. Ali onda stisnem dugme da ga otključam i glupavi Touchwizz pokvari ceo utisak...

Dice

pre 9 godina

(Фрфљави, 25. oktobar 2014 16:16) sve mi je jasno kada vidim da li-ion bateriju punis 12 sati kao sto se radili pre 10 godina, pa ne mozes sa notea da posaljes komentar..

Marinko

pre 9 godina

Citajuci komentare covek bi zakljucio da Samsung Note koriste iskljucivo doktori nauka, a da je iPhone rezervisan za zaostale u razvoju. Cuvajte se stereotipa ljudi.

Note 4 je fenomenalan uredjaj, ali je tuzna cinjenica da ga svi silni korovi i memorija ne mogu spasiti od monstruoznog TouchWiza.

Ske

pre 9 godina

Vidim da mnogi ovde ne komentarisu telefon koji se opisuje u clanku vec odmah uporedjuju sa iPhone-om sto je samo po sebi vec neki pokazatelj po cemu se mere i postavljaju standardi.

Ako cemo vec o tome, Note 4 je daleko superiorniji sto se hardvera tice.
Vec sam negde pisao zasto je prodaja hardvera primarni "selling point" za proizvodjace Android telefona, i tako ce da ostane sve dokle god budu koristili OS trece strane (android) te ne zelim da se ponavljam. Oni koji prate moje komentare znaju..

Shodno tome, ne iznenadjuje me ni malo da je Note 4 hardverski "nabildovan" iako za tim nema neke realne potrebe. Ruku na srce, u tom segmentu Samsung dere Apple na siljak.

Ono sto je bitnije (barem meni) ipak, je korisnicko iskustvo i ekosistem koji koristimo za rad, zabavu, i sta sve ne...
Tu Apple ostavlja svaku konkurenciju kilometrima iza, i to je nepobitna cinjenica.
iDevices zajedno funkcionisu neuporedivo bolje nego bilo koji kombo Linux, Windows, Android... uredjaja.

Da ne koristim Mac i iPad mozda bi mi Note 4 bio prvi izbor, ali... koristim ih svakodnevno pa ne vidim ni jedan dobar razlog zasto ekosistem ne bih upotpunio i iPhone telefonom.

Za one koji pak koriste Windows ili Linux na racunaru, Note 4 je fantastican izbor, a iPhone je cist hir i bacanje para.

Ske

pre 9 godina

Осећам да су Јабучарима повређена осећања, а сујета уништена.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ненад, 25. oktobar 2014 17:17)

Osecam da ti nemas vise od 20 godina, ali... koga briga!

N2

pre 9 godina

Verujem fenomenalan fon, i razmislao sam da ga kupim i zamenim Note 2. Ali mislim da ipak necu jer N2 sljaka bez ikakvih problema. Ipak jedno je sigurno zamena za N2 moze da bude samo drugi Note. Ko je jednom koristio Note seriju, kupovina bilo cega drugog je downgrade.

dragan

pre 9 godina

dobro je da vidim ko su tih 25 miliona cisto da znam koji je to gluplji deo palanete ! (deky, 25. oktobar 2014 19:18)......samim tim sto ljude delite na pametne i glupe po tome koji telefon koriste, sebe svrstavate u te na koje implicirate....

Kolko?

pre 9 godina

Note IV prodat u 4 miliona primeraka u prvih mesec dana, iPhone 6 u 25 miliona u prvih nedelju dana... Tolko o tome...
(pajko, 25. oktobar 2014 11:12)
@
Vidis da to uopste nije bitno i ti se javljas sa androida.

Joker

pre 9 godina

@Pajko Ja još uvek nisam među tih 25 miliona, i ne verujem da ću biti, makar taj broj otišao na milijardu. Kad vidim one ljude koji čekaju u redovima ispred Apple Store-a kao naši penzioneri za ulje i hleb devedesetih, smuči mi se...

mirko kojotovski

pre 9 godina

posle nokije n95 predjem na samsung note2 sa lte i evo dve godine odusevljen uredjajem.Cak ponekad gledam i filmove ili sport.Sve u jednom a on radi i radi.Sa olovkom je urnebes sta sve moze.Mislim ono uredjaj za zezanje i veliki biznis.Igrice ne igram i nemam nijednu instaliranu.Kolege koji koriste ajfon su polako presli na htc ili samsung a verovatno oni znaju iz kog razloga.Inace sam sa lt funkcijom prezadovoljan.Brzi je nego moj racunar na dsl.Impresivno je i zezanje sa samsung tv i dvd rejblu jos ako dodju kolege sa samsunzima pa kad se upare nastaje haos.Tehnika danas je cudo.Jedino jos da neko izmisli dobru bateriju bar za pet dana i to bi bio vrhunac.

Фрфљави

pre 9 godina

Текст који ћу написати нема везе са личном рекламом већ са чистим и објективним мишљењем и то из прве руке. Нисам читао текст али ћу учинити то данас, као посластицу. Када је 26. Септ. озашао ајфон 6, узео сам га. У белој боји која ми се нажалост није свидела. Иако сам присталица беле боје, овог пута је црни много лепши. И осим екрана, и евентуално лепшег дизајна, ништа боље нисам приметио наспрам ајфона 5? којег управо користим. А то да ios савршено ради и да су бољи наспрам андроида је ноторна глупост. Прекјуче сам инсталирао 8.1 софтвер и телефон је почео да шизи. Најпре се са 56% испразнио за поча сата, па се пунио два ипп сата али само 10% па је тач односно екран почео да кочи а воц ап штрајковао. Толико о савршеном iо?-u. Данас сам купио самаунг ноте 4 кпји је по мени иначе ппред LG G3 најбољи телефон на тржишту. Ноте ми се тренутно пуни али критике које сам читао су импресивне. Иало нема некох напредних фунлција наспрам ноте 3, једноставно је то тњлефон којо заоста нема конлуренцију!!! Док не продам свој акфон 6 покушаћу сам да увидим шта је код кога боље. Али акфон и сам aüple полако губе битку. Псим imac-aје ово инфериорно наспрам конкуренције

Replay

pre 9 godina

" Otvor blende ostaje na f2.2, a umesto ISOCELL senzora kakvog smo sreli u S5 modelu, tu je sada Sony IMX240"
Tako bre, priznaj konkurenciji da su iznad. :D

Frfljavi

pre 9 godina

Pisao sam sa telefona pa se nanizale dosta greske :) Napisao sam da osim Imac-a, sve ostalo je inferiorno naspram konkurencije. Kao i da trenutno koristim iphone 5s a ne iphone 5. Kao sto se u samom tekstu vidi, skacem sa Samsunga na iphone i obrnuto. Nisam zadrti Samsung koji vice na sav glas da za jeftine pare dobijas najbolje. Nije tacno. Note 4 sam platio 744€ i kada uzmem u obzir da je samo 56 j€vreja jeftiniji od i6 plusa, onda i nije nesto jeftin. Ali stoji to, da kao polovni telefoni, tj kada se uporede jedan polovan Samsung i jedan polovan iphone, Samsung je daleko bolje iskoristen novac! Primera radi, Note 3 moze da se kupi za nekih 300-320€. Polovan naravno. A u tom domenu se jos uvek krece iphone 5 !!! Koji je najgori iphone ikada napravljen. A iphone 5s se tesko dobija ispod 400€! Jako tesko! A kod Lg-a je to jos bolja situacija. Lg G3 je po meni najbolji best buy telefon za sada. Nego, da se vratim na temu. Znaci, nisam zadrti Samsungovac, a jos manje snobovac jabukovih proizvoda koji misli da je superiorniji naspram ostalih jer ima mnogo jaci brend od ostalih. Ne, ja samo volim dobar telefon. I crkao bih da nisam uzeo i6. Okay, izgubicu nekih 50-ak evra ali sam barem smirio demone koji bi me inace pratili sve dok ga ne bih kupio. Jedino sto mi se trenutno ne svidja kod Samsunga je software Kit Kat, koji izgleda jako plasticno, jeftino i bezidejno. Nije vise toliko saren i upadljiv kao predhodnik.

Iscelitelj

pre 9 godina

Note IV prodat u 4 miliona primeraka u prvih mesec dana, iPhone 6 u 25 miliona u prvih nedelju dana... Tolko o tome...
(pajko, 25. oktobar 2014 11:12)

I sta to znaci sada, osim sto pokazuje da na ovoj planeti ima puno nepismenih tupsona...

Posmatrac

pre 9 godina

Meni je iphone 4s super tel. Taj mali ekran mi bas paše. Možda sam deo stare škole ali voleo bih da se i dalje pravi tel u toj rezoluciji.
Stane tu ipak dosta sadrzaja.

Milos

pre 9 godina

Ne vredi...mogu da stave i procesor sa 16 jezgara i 16 gb ram memorije opet ce da koci,baguje,laguje...bolje da se pozabave softverom,a ne da otvoris kalendar i stopericu i vec ti zauzeto vise od pola ram memorije ma koliko da je ima.

Vladimir

pre 9 godina

@(raamen, 25. oktobar 2014 13:12) Kao korisnik i Apple i Samsung Note uređaja u prilici sam da ih svakodnevno koristim a time i poredim. Da ne izlažem nadugačko i naširoko rekao bih da je Apple u bitnoj prednosti ne toliko zbog samih uređaja koliko zbog eko sistema u kome oni kontrolišu sve bitne elemente. Takođe je strateško planiranje na strani Apple-a.
Što se tiče nabavke pojedinačnih uređaja nema greške u izboru bilo iPhone-a bilo Note-a. Stvar je ličnog izbora. Cifre su manje-više slične. Naravno bitno je znati šta nudi Apple a šta Samsung i neče biti problema.

raamen

pre 9 godina

сећам се кад је изашао први iPhone, Нокијаши ударили паљбу по одсуству физичке тастатуре и то како је цигла (био је највећи, да се не лажемо), а један од најбитнијих разлога што је био толико супериоран је био највећи и најбољи екран на тржишту.
Четири године касније, изашао Note, а јабучари осули паљбу како је цреп, како је пластичан (roll eyes),... И не само јабучари, сви ми се смејали у фирми кад сам исекао од папира облик фаблета па наслонио на уво да видим колико је стварно велик јер сам хтео да га купим.

Четири године касније, одједном, "није то тако велико",...

Следећа велика ствар је BYOD (Bring Your Own DISPLAY). Један уређај да погони дисплеје различитих величина (смртфон, таблет, десктоп,...). Можда за 4 године. :)

У сваком случају, овај телефон сад кида, а у брзини је покидао iPhone 6+ и то у Exinos верзији на Phonebuff-овом најновијем тесту. Искрено, већ Note 2 је прабацио ту границу кад брзина може да ти засмета, али свакако је супер видети да се и даље напредује! Једино где Apple има значајну предност је снага бренда.

aaaaa

pre 9 godina

i po cemu iphone 6 plus da se poredi sa ovim telefonom, ono je samo uvecani iphone sa glupavim dizajnom i cak je cini mi se i pored manjeg ekrana veci od note serije, iskreno, note je note, ne vredi dalje bilo koga ubedjivati!

Todor

pre 9 godina

Android telefoni su generalno djubre ali Note je uvek bio uredjaj koji je dobro radio. Verovatno je isto i sa ovom generacijom Note-a iako ne vidim neke preterane novitete (osim u hardveru sto vise nema svrhu).

ja

pre 9 godina

ima mnogo nas koji koristimo telefone uvek pri maksimalno osvetljenom ekranu, jer čemu super ultra mega ekran ako je slika kao na digitronu?
s tim u vezi, zanima me koliko traje baterija ako se tako aktivno koristi note 4.

nn

pre 9 godina

Kakav bre crni iPhone 6 plus. Doslo vreme za procesore quad i octa sa 64bit, i oni stave dual core na prastaroj arm arhitekturi. Jedina dva telefona koja ce da se kidaju su Nexus 6 i Note 4. Oba ce biti na prvom mestu jer im je hardver isti.

Mudrofil

pre 9 godina

@pajko

To je upravo zbog toga sto ljudi poput tebe kupuju iPhone, ma kakav on bio... bitno je samo da je iPhone u pitanju. iPhone 6 plus je inferioranu svakom pogledu u odnosu na Note 4, ali je to nekima nemoguce dokazati. Zagrizli ste za jabuku i nema vam dalje. Objektivno govoreci, vise mi se svidja novi iPad Air od novog Nexus-ovog tableta (prije svega zbog male razlike u cijeni), ali Note 4 je savim druga prica. Toliko...

analiticar amater

pre 9 godina

@pajko
ili si neobavesten, ili zlurad, u svakom slucaju nekompetemtna osoba.
istina je da se za tih mesc dana note 4 prodavao u samo dve zemlje, sto je iapk mnogo manje nego kad je iPhine 6 poceo da se prodaje.
inace, potpuno je besmisleno da savitljivu kopiju koja puca akoje malo jace pogledas poredis sa originalom koji je u svakom izdanju, u svakom aspektu predstavljao najbolje sto mobilna industrija hardcerski i softverski moze da ponudi.
pored note 4 iPhone 6 izgleda kao par godina star model.

dzo

pre 9 godina

Meni od kad izasao prva verzija najbolji smartphone ...ja jos koristim Note dvojku ..kad sam ga kupio svi ostali smartphonovi kad bi uzeo su mi delovali smesno..kad se bude imalo viska para bice upgrade na note 4 mada i dvojka mi ispunjava sve potrebe.

aaaaa

pre 9 godina

i po cemu iphone 6 plus da se poredi sa ovim telefonom, ono je samo uvecani iphone sa glupavim dizajnom i cak je cini mi se i pored manjeg ekrana veci od note serije, iskreno, note je note, ne vredi dalje bilo koga ubedjivati!

dzo

pre 9 godina

Meni od kad izasao prva verzija najbolji smartphone ...ja jos koristim Note dvojku ..kad sam ga kupio svi ostali smartphonovi kad bi uzeo su mi delovali smesno..kad se bude imalo viska para bice upgrade na note 4 mada i dvojka mi ispunjava sve potrebe.

raamen

pre 9 godina

сећам се кад је изашао први iPhone, Нокијаши ударили паљбу по одсуству физичке тастатуре и то како је цигла (био је највећи, да се не лажемо), а један од најбитнијих разлога што је био толико супериоран је био највећи и најбољи екран на тржишту.
Четири године касније, изашао Note, а јабучари осули паљбу како је цреп, како је пластичан (roll eyes),... И не само јабучари, сви ми се смејали у фирми кад сам исекао од папира облик фаблета па наслонио на уво да видим колико је стварно велик јер сам хтео да га купим.

Четири године касније, одједном, "није то тако велико",...

Следећа велика ствар је BYOD (Bring Your Own DISPLAY). Један уређај да погони дисплеје различитих величина (смртфон, таблет, десктоп,...). Можда за 4 године. :)

У сваком случају, овај телефон сад кида, а у брзини је покидао iPhone 6+ и то у Exinos верзији на Phonebuff-овом најновијем тесту. Искрено, већ Note 2 је прабацио ту границу кад брзина може да ти засмета, али свакако је супер видети да се и даље напредује! Једино где Apple има значајну предност је снага бренда.

analiticar amater

pre 9 godina

@pajko
ili si neobavesten, ili zlurad, u svakom slucaju nekompetemtna osoba.
istina je da se za tih mesc dana note 4 prodavao u samo dve zemlje, sto je iapk mnogo manje nego kad je iPhine 6 poceo da se prodaje.
inace, potpuno je besmisleno da savitljivu kopiju koja puca akoje malo jace pogledas poredis sa originalom koji je u svakom izdanju, u svakom aspektu predstavljao najbolje sto mobilna industrija hardcerski i softverski moze da ponudi.
pored note 4 iPhone 6 izgleda kao par godina star model.

Iscelitelj

pre 9 godina

Note IV prodat u 4 miliona primeraka u prvih mesec dana, iPhone 6 u 25 miliona u prvih nedelju dana... Tolko o tome...
(pajko, 25. oktobar 2014 11:12)

I sta to znaci sada, osim sto pokazuje da na ovoj planeti ima puno nepismenih tupsona...

nn

pre 9 godina

Kakav bre crni iPhone 6 plus. Doslo vreme za procesore quad i octa sa 64bit, i oni stave dual core na prastaroj arm arhitekturi. Jedina dva telefona koja ce da se kidaju su Nexus 6 i Note 4. Oba ce biti na prvom mestu jer im je hardver isti.

mirko kojotovski

pre 9 godina

posle nokije n95 predjem na samsung note2 sa lte i evo dve godine odusevljen uredjajem.Cak ponekad gledam i filmove ili sport.Sve u jednom a on radi i radi.Sa olovkom je urnebes sta sve moze.Mislim ono uredjaj za zezanje i veliki biznis.Igrice ne igram i nemam nijednu instaliranu.Kolege koji koriste ajfon su polako presli na htc ili samsung a verovatno oni znaju iz kog razloga.Inace sam sa lt funkcijom prezadovoljan.Brzi je nego moj racunar na dsl.Impresivno je i zezanje sa samsung tv i dvd rejblu jos ako dodju kolege sa samsunzima pa kad se upare nastaje haos.Tehnika danas je cudo.Jedino jos da neko izmisli dobru bateriju bar za pet dana i to bi bio vrhunac.

Фрфљави

pre 9 godina

Текст који ћу написати нема везе са личном рекламом већ са чистим и објективним мишљењем и то из прве руке. Нисам читао текст али ћу учинити то данас, као посластицу. Када је 26. Септ. озашао ајфон 6, узео сам га. У белој боји која ми се нажалост није свидела. Иако сам присталица беле боје, овог пута је црни много лепши. И осим екрана, и евентуално лепшег дизајна, ништа боље нисам приметио наспрам ајфона 5? којег управо користим. А то да ios савршено ради и да су бољи наспрам андроида је ноторна глупост. Прекјуче сам инсталирао 8.1 софтвер и телефон је почео да шизи. Најпре се са 56% испразнио за поча сата, па се пунио два ипп сата али само 10% па је тач односно екран почео да кочи а воц ап штрајковао. Толико о савршеном iо?-u. Данас сам купио самаунг ноте 4 кпји је по мени иначе ппред LG G3 најбољи телефон на тржишту. Ноте ми се тренутно пуни али критике које сам читао су импресивне. Иало нема некох напредних фунлција наспрам ноте 3, једноставно је то тњлефон којо заоста нема конлуренцију!!! Док не продам свој акфон 6 покушаћу сам да увидим шта је код кога боље. Али акфон и сам aüple полако губе битку. Псим imac-aје ово инфериорно наспрам конкуренције

Joker

pre 9 godina

@Pajko Ja još uvek nisam među tih 25 miliona, i ne verujem da ću biti, makar taj broj otišao na milijardu. Kad vidim one ljude koji čekaju u redovima ispred Apple Store-a kao naši penzioneri za ulje i hleb devedesetih, smuči mi se...

ja

pre 9 godina

ima mnogo nas koji koristimo telefone uvek pri maksimalno osvetljenom ekranu, jer čemu super ultra mega ekran ako je slika kao na digitronu?
s tim u vezi, zanima me koliko traje baterija ako se tako aktivno koristi note 4.

Mudrofil

pre 9 godina

@pajko

To je upravo zbog toga sto ljudi poput tebe kupuju iPhone, ma kakav on bio... bitno je samo da je iPhone u pitanju. iPhone 6 plus je inferioranu svakom pogledu u odnosu na Note 4, ali je to nekima nemoguce dokazati. Zagrizli ste za jabuku i nema vam dalje. Objektivno govoreci, vise mi se svidja novi iPad Air od novog Nexus-ovog tableta (prije svega zbog male razlike u cijeni), ali Note 4 je savim druga prica. Toliko...

Kolko?

pre 9 godina

Note IV prodat u 4 miliona primeraka u prvih mesec dana, iPhone 6 u 25 miliona u prvih nedelju dana... Tolko o tome...
(pajko, 25. oktobar 2014 11:12)
@
Vidis da to uopste nije bitno i ti se javljas sa androida.

Milos

pre 9 godina

Ne vredi...mogu da stave i procesor sa 16 jezgara i 16 gb ram memorije opet ce da koci,baguje,laguje...bolje da se pozabave softverom,a ne da otvoris kalendar i stopericu i vec ti zauzeto vise od pola ram memorije ma koliko da je ima.

Vladimir

pre 9 godina

@(raamen, 25. oktobar 2014 13:12) Kao korisnik i Apple i Samsung Note uređaja u prilici sam da ih svakodnevno koristim a time i poredim. Da ne izlažem nadugačko i naširoko rekao bih da je Apple u bitnoj prednosti ne toliko zbog samih uređaja koliko zbog eko sistema u kome oni kontrolišu sve bitne elemente. Takođe je strateško planiranje na strani Apple-a.
Što se tiče nabavke pojedinačnih uređaja nema greške u izboru bilo iPhone-a bilo Note-a. Stvar je ličnog izbora. Cifre su manje-više slične. Naravno bitno je znati šta nudi Apple a šta Samsung i neče biti problema.

Ske

pre 9 godina

Vidim da mnogi ovde ne komentarisu telefon koji se opisuje u clanku vec odmah uporedjuju sa iPhone-om sto je samo po sebi vec neki pokazatelj po cemu se mere i postavljaju standardi.

Ako cemo vec o tome, Note 4 je daleko superiorniji sto se hardvera tice.
Vec sam negde pisao zasto je prodaja hardvera primarni "selling point" za proizvodjace Android telefona, i tako ce da ostane sve dokle god budu koristili OS trece strane (android) te ne zelim da se ponavljam. Oni koji prate moje komentare znaju..

Shodno tome, ne iznenadjuje me ni malo da je Note 4 hardverski "nabildovan" iako za tim nema neke realne potrebe. Ruku na srce, u tom segmentu Samsung dere Apple na siljak.

Ono sto je bitnije (barem meni) ipak, je korisnicko iskustvo i ekosistem koji koristimo za rad, zabavu, i sta sve ne...
Tu Apple ostavlja svaku konkurenciju kilometrima iza, i to je nepobitna cinjenica.
iDevices zajedno funkcionisu neuporedivo bolje nego bilo koji kombo Linux, Windows, Android... uredjaja.

Da ne koristim Mac i iPad mozda bi mi Note 4 bio prvi izbor, ali... koristim ih svakodnevno pa ne vidim ni jedan dobar razlog zasto ekosistem ne bih upotpunio i iPhone telefonom.

Za one koji pak koriste Windows ili Linux na racunaru, Note 4 je fantastican izbor, a iPhone je cist hir i bacanje para.

Replay

pre 9 godina

" Otvor blende ostaje na f2.2, a umesto ISOCELL senzora kakvog smo sreli u S5 modelu, tu je sada Sony IMX240"
Tako bre, priznaj konkurenciji da su iznad. :D

N2

pre 9 godina

Verujem fenomenalan fon, i razmislao sam da ga kupim i zamenim Note 2. Ali mislim da ipak necu jer N2 sljaka bez ikakvih problema. Ipak jedno je sigurno zamena za N2 moze da bude samo drugi Note. Ko je jednom koristio Note seriju, kupovina bilo cega drugog je downgrade.

Posmatrac

pre 9 godina

Meni je iphone 4s super tel. Taj mali ekran mi bas paše. Možda sam deo stare škole ali voleo bih da se i dalje pravi tel u toj rezoluciji.
Stane tu ipak dosta sadrzaja.

Frfljavi

pre 9 godina

Pisao sam sa telefona pa se nanizale dosta greske :) Napisao sam da osim Imac-a, sve ostalo je inferiorno naspram konkurencije. Kao i da trenutno koristim iphone 5s a ne iphone 5. Kao sto se u samom tekstu vidi, skacem sa Samsunga na iphone i obrnuto. Nisam zadrti Samsung koji vice na sav glas da za jeftine pare dobijas najbolje. Nije tacno. Note 4 sam platio 744€ i kada uzmem u obzir da je samo 56 j€vreja jeftiniji od i6 plusa, onda i nije nesto jeftin. Ali stoji to, da kao polovni telefoni, tj kada se uporede jedan polovan Samsung i jedan polovan iphone, Samsung je daleko bolje iskoristen novac! Primera radi, Note 3 moze da se kupi za nekih 300-320€. Polovan naravno. A u tom domenu se jos uvek krece iphone 5 !!! Koji je najgori iphone ikada napravljen. A iphone 5s se tesko dobija ispod 400€! Jako tesko! A kod Lg-a je to jos bolja situacija. Lg G3 je po meni najbolji best buy telefon za sada. Nego, da se vratim na temu. Znaci, nisam zadrti Samsungovac, a jos manje snobovac jabukovih proizvoda koji misli da je superiorniji naspram ostalih jer ima mnogo jaci brend od ostalih. Ne, ja samo volim dobar telefon. I crkao bih da nisam uzeo i6. Okay, izgubicu nekih 50-ak evra ali sam barem smirio demone koji bi me inace pratili sve dok ga ne bih kupio. Jedino sto mi se trenutno ne svidja kod Samsunga je software Kit Kat, koji izgleda jako plasticno, jeftino i bezidejno. Nije vise toliko saren i upadljiv kao predhodnik.

Todor

pre 9 godina

Android telefoni su generalno djubre ali Note je uvek bio uredjaj koji je dobro radio. Verovatno je isto i sa ovom generacijom Note-a iako ne vidim neke preterane novitete (osim u hardveru sto vise nema svrhu).

dragan

pre 9 godina

dobro je da vidim ko su tih 25 miliona cisto da znam koji je to gluplji deo palanete ! (deky, 25. oktobar 2014 19:18)......samim tim sto ljude delite na pametne i glupe po tome koji telefon koriste, sebe svrstavate u te na koje implicirate....

Ske

pre 9 godina

Осећам да су Јабучарима повређена осећања, а сујета уништена.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ненад, 25. oktobar 2014 17:17)

Osecam da ti nemas vise od 20 godina, ali... koga briga!

Nenad-EU

pre 9 godina

Note IV prodat u 4 miliona primeraka u prvih mesec dana, iPhone 6 u 25 miliona u prvih nedelju dana... Tolko o tome...
(pajko, 25. oktobar 2014 11:12)

Prodaja Note-a 4 praktično još nije ni počela. Tek se dve nedelje prodaje u USA a u Evropi kreće tek od sledeće nedelje. Bez obzira na ovo, iPhone sigurno jeste prodavaniji ali to nikako ne znači da je bolji.

Marinko

pre 9 godina

Citajuci komentare covek bi zakljucio da Samsung Note koriste iskljucivo doktori nauka, a da je iPhone rezervisan za zaostale u razvoju. Cuvajte se stereotipa ljudi.

Note 4 je fenomenalan uredjaj, ali je tuzna cinjenica da ga svi silni korovi i memorija ne mogu spasiti od monstruoznog TouchWiza.

Joker

pre 9 godina

Čačkao sam ga u shopovima. Super hardver, izgleda impresivno. Ali onda stisnem dugme da ga otključam i glupavi Touchwizz pokvari ceo utisak...

Iscelitelj

pre 9 godina

Ovde mozete videti nezavisni uporedni. test izmedju Note 4 i iKrsa 6+. Note ga je ostavio nekoliko svetlosnih godina iza sebe:
http://www.dailymail.co.uk/home/event/article-2803809/Samsung-Galaxy-Note-4-simply-light-years-ahead-Apple-s-iPhone.html

Dice

pre 9 godina

(Фрфљави, 25. oktobar 2014 16:16) sve mi je jasno kada vidim da li-ion bateriju punis 12 sati kao sto se radili pre 10 godina, pa ne mozes sa notea da posaljes komentar..

Ske

pre 9 godina

@Фрфљави

Nikakvi aduti Androida nisu u pitanju. Govorio sam o nabildovanim specifikacijama flagship android uredjaja i zasto je to tako vec mnogo puta. Kada malo bolje razmislis, zasto proizvodjaci telefona koji ce raditi pod Androidom imaju napumpane procesore, brdo rama, milijade piksela u enormnim rezolucijama....

Najvise iz razloga da bi se masa i "strucnjaci" palili kao sibice, jer drugo nista nemaju da ponude i to je jedini nacin da zarade neke pare.
Samsung, LG, HTC, Sony, Huawei... ne prodaju aplikacije. Od Play Store-a imaju tacno $0 zarade. Ne prodaju muziku, ne prodaju cloud i streaming servise... Nemaju nista, osim hardvera.
Njima nije u interesu da ti imas najnoviji operativni sistem na telefonu starom 3-4 godine. Njima je u interesu da prodaju sto vise hardvera. I za 6 meseci opet.
Sa obzirom da je konkurencija sada vec prevelika a trziste prezasiceno, nije ni cudo da se u medjuvremenu i hardver toliko napumpao.

AlexBD

pre 9 godina

Pored iPhone 6, juce sam kupio Note4, cisto iz znatizelje, jer uvek mi je android sekundarni telefon. Iskren da budem, nije me impresionirao. Vise me impresirao Note 3 tek kad je izasao u prodaju.

Vladimir

pre 9 godina

Čačkao sam ga u shopovima. Super hardver, izgleda impresivno. Ali onda stisnem dugme da ga otključam i glupavi Touchwizz pokvari ceo utisak...
(Joker, 26. oktobar 2014 11:49)

Zasto vam toliko smeta touchwizz, meni izgleda lepo, drugacije u odnosu na klasican izgled androida.

nn

pre 9 godina

@mirko kojotovski LTE u Srbiji jos uvek ne postoji, a to sto ti brzo radi na internetu je do mocnog hardvera i brzine tvog interneta. Na mom Nexus 4, nemam LTE a ni 4G, jer ih ni u Srbiji nema. Na internetu od 10mbit/s, gogle chrome ucitava sajtove za 2 sekunde max. Ytube ucitava istog momenta kad se udje na video.

Фрфљави

pre 9 godina

За СКЕ и ДИЦЕ, нисам те нешто најбоље разумео око пуњења и телњфонима од пре десет година? СКЕ, нисам пратио коментаре које си писао али бих волео да ми објасниш о каквим адутима је реч када је андроид у питању? А шта је то што је боље код ајфона тј ајпеда? Хвала. Што се самог Ноте 4 тиче, имам га већ један дан и нисам толико импресиониран као када сам узео Ноте 3 после Ноте 2, а уједно и Ноте 2 после Ноте 1. Смањиле се разлике. Софтвер 4.4 је јако непрегледан и пластичан. Као Телетабиси да су га правили.

Oleg, Moskva

pre 9 godina

Note IV prodat u 4 miliona primeraka u prvih mesec dana, iPhone 6 u 25 miliona u prvih nedelju dana... Tolko o tome...(pajko, 25. oktobar 2014 11:12).
Note 4 je jos zalisniji primerak id Note 3! To je oni kada se tralhavo stancaju smartfoni samo da bi se ubila najbolja konkurencija. Cist bumerang koji ljude razocara (Sent from ny iPhone 6).

boban

pre 7 godina

Mnogo mi je lose osvetljenje na telefonu tj ekran nema dovoljno svetla pa samim tim otezava citanje i sve drugo.jel neko zna o cemu je rec)

Milos

pre 9 godina

Ne vredi...mogu da stave i procesor sa 16 jezgara i 16 gb ram memorije opet ce da koci,baguje,laguje...bolje da se pozabave softverom,a ne da otvoris kalendar i stopericu i vec ti zauzeto vise od pola ram memorije ma koliko da je ima.

aaaaa

pre 9 godina

i po cemu iphone 6 plus da se poredi sa ovim telefonom, ono je samo uvecani iphone sa glupavim dizajnom i cak je cini mi se i pored manjeg ekrana veci od note serije, iskreno, note je note, ne vredi dalje bilo koga ubedjivati!

Posmatrac

pre 9 godina

Meni je iphone 4s super tel. Taj mali ekran mi bas paše. Možda sam deo stare škole ali voleo bih da se i dalje pravi tel u toj rezoluciji.
Stane tu ipak dosta sadrzaja.

Фрфљави

pre 9 godina

Текст који ћу написати нема везе са личном рекламом већ са чистим и објективним мишљењем и то из прве руке. Нисам читао текст али ћу учинити то данас, као посластицу. Када је 26. Септ. озашао ајфон 6, узео сам га. У белој боји која ми се нажалост није свидела. Иако сам присталица беле боје, овог пута је црни много лепши. И осим екрана, и евентуално лепшег дизајна, ништа боље нисам приметио наспрам ајфона 5? којег управо користим. А то да ios савршено ради и да су бољи наспрам андроида је ноторна глупост. Прекјуче сам инсталирао 8.1 софтвер и телефон је почео да шизи. Најпре се са 56% испразнио за поча сата, па се пунио два ипп сата али само 10% па је тач односно екран почео да кочи а воц ап штрајковао. Толико о савршеном iо?-u. Данас сам купио самаунг ноте 4 кпји је по мени иначе ппред LG G3 најбољи телефон на тржишту. Ноте ми се тренутно пуни али критике које сам читао су импресивне. Иало нема некох напредних фунлција наспрам ноте 3, једноставно је то тњлефон којо заоста нема конлуренцију!!! Док не продам свој акфон 6 покушаћу сам да увидим шта је код кога боље. Али акфон и сам aüple полако губе битку. Псим imac-aје ово инфериорно наспрам конкуренције

Todor

pre 9 godina

Android telefoni su generalno djubre ali Note je uvek bio uredjaj koji je dobro radio. Verovatno je isto i sa ovom generacijom Note-a iako ne vidim neke preterane novitete (osim u hardveru sto vise nema svrhu).

nn

pre 9 godina

Kakav bre crni iPhone 6 plus. Doslo vreme za procesore quad i octa sa 64bit, i oni stave dual core na prastaroj arm arhitekturi. Jedina dva telefona koja ce da se kidaju su Nexus 6 i Note 4. Oba ce biti na prvom mestu jer im je hardver isti.

analiticar amater

pre 9 godina

@pajko
ili si neobavesten, ili zlurad, u svakom slucaju nekompetemtna osoba.
istina je da se za tih mesc dana note 4 prodavao u samo dve zemlje, sto je iapk mnogo manje nego kad je iPhine 6 poceo da se prodaje.
inace, potpuno je besmisleno da savitljivu kopiju koja puca akoje malo jace pogledas poredis sa originalom koji je u svakom izdanju, u svakom aspektu predstavljao najbolje sto mobilna industrija hardcerski i softverski moze da ponudi.
pored note 4 iPhone 6 izgleda kao par godina star model.

raamen

pre 9 godina

сећам се кад је изашао први iPhone, Нокијаши ударили паљбу по одсуству физичке тастатуре и то како је цигла (био је највећи, да се не лажемо), а један од најбитнијих разлога што је био толико супериоран је био највећи и најбољи екран на тржишту.
Четири године касније, изашао Note, а јабучари осули паљбу како је цреп, како је пластичан (roll eyes),... И не само јабучари, сви ми се смејали у фирми кад сам исекао од папира облик фаблета па наслонио на уво да видим колико је стварно велик јер сам хтео да га купим.

Четири године касније, одједном, "није то тако велико",...

Следећа велика ствар је BYOD (Bring Your Own DISPLAY). Један уређај да погони дисплеје различитих величина (смртфон, таблет, десктоп,...). Можда за 4 године. :)

У сваком случају, овај телефон сад кида, а у брзини је покидао iPhone 6+ и то у Exinos верзији на Phonebuff-овом најновијем тесту. Искрено, већ Note 2 је прабацио ту границу кад брзина може да ти засмета, али свакако је супер видети да се и даље напредује! Једино где Apple има значајну предност је снага бренда.

Vladimir

pre 9 godina

@(raamen, 25. oktobar 2014 13:12) Kao korisnik i Apple i Samsung Note uređaja u prilici sam da ih svakodnevno koristim a time i poredim. Da ne izlažem nadugačko i naširoko rekao bih da je Apple u bitnoj prednosti ne toliko zbog samih uređaja koliko zbog eko sistema u kome oni kontrolišu sve bitne elemente. Takođe je strateško planiranje na strani Apple-a.
Što se tiče nabavke pojedinačnih uređaja nema greške u izboru bilo iPhone-a bilo Note-a. Stvar je ličnog izbora. Cifre su manje-više slične. Naravno bitno je znati šta nudi Apple a šta Samsung i neče biti problema.

ja

pre 9 godina

ima mnogo nas koji koristimo telefone uvek pri maksimalno osvetljenom ekranu, jer čemu super ultra mega ekran ako je slika kao na digitronu?
s tim u vezi, zanima me koliko traje baterija ako se tako aktivno koristi note 4.

Iscelitelj

pre 9 godina

Note IV prodat u 4 miliona primeraka u prvih mesec dana, iPhone 6 u 25 miliona u prvih nedelju dana... Tolko o tome...
(pajko, 25. oktobar 2014 11:12)

I sta to znaci sada, osim sto pokazuje da na ovoj planeti ima puno nepismenih tupsona...

Replay

pre 9 godina

" Otvor blende ostaje na f2.2, a umesto ISOCELL senzora kakvog smo sreli u S5 modelu, tu je sada Sony IMX240"
Tako bre, priznaj konkurenciji da su iznad. :D

AlexBD

pre 9 godina

Pored iPhone 6, juce sam kupio Note4, cisto iz znatizelje, jer uvek mi je android sekundarni telefon. Iskren da budem, nije me impresionirao. Vise me impresirao Note 3 tek kad je izasao u prodaju.

Frfljavi

pre 9 godina

Pisao sam sa telefona pa se nanizale dosta greske :) Napisao sam da osim Imac-a, sve ostalo je inferiorno naspram konkurencije. Kao i da trenutno koristim iphone 5s a ne iphone 5. Kao sto se u samom tekstu vidi, skacem sa Samsunga na iphone i obrnuto. Nisam zadrti Samsung koji vice na sav glas da za jeftine pare dobijas najbolje. Nije tacno. Note 4 sam platio 744€ i kada uzmem u obzir da je samo 56 j€vreja jeftiniji od i6 plusa, onda i nije nesto jeftin. Ali stoji to, da kao polovni telefoni, tj kada se uporede jedan polovan Samsung i jedan polovan iphone, Samsung je daleko bolje iskoristen novac! Primera radi, Note 3 moze da se kupi za nekih 300-320€. Polovan naravno. A u tom domenu se jos uvek krece iphone 5 !!! Koji je najgori iphone ikada napravljen. A iphone 5s se tesko dobija ispod 400€! Jako tesko! A kod Lg-a je to jos bolja situacija. Lg G3 je po meni najbolji best buy telefon za sada. Nego, da se vratim na temu. Znaci, nisam zadrti Samsungovac, a jos manje snobovac jabukovih proizvoda koji misli da je superiorniji naspram ostalih jer ima mnogo jaci brend od ostalih. Ne, ja samo volim dobar telefon. I crkao bih da nisam uzeo i6. Okay, izgubicu nekih 50-ak evra ali sam barem smirio demone koji bi me inace pratili sve dok ga ne bih kupio. Jedino sto mi se trenutno ne svidja kod Samsunga je software Kit Kat, koji izgleda jako plasticno, jeftino i bezidejno. Nije vise toliko saren i upadljiv kao predhodnik.

Joker

pre 9 godina

Čačkao sam ga u shopovima. Super hardver, izgleda impresivno. Ali onda stisnem dugme da ga otključam i glupavi Touchwizz pokvari ceo utisak...

Joker

pre 9 godina

@Pajko Ja još uvek nisam među tih 25 miliona, i ne verujem da ću biti, makar taj broj otišao na milijardu. Kad vidim one ljude koji čekaju u redovima ispred Apple Store-a kao naši penzioneri za ulje i hleb devedesetih, smuči mi se...

Kolko?

pre 9 godina

Note IV prodat u 4 miliona primeraka u prvih mesec dana, iPhone 6 u 25 miliona u prvih nedelju dana... Tolko o tome...
(pajko, 25. oktobar 2014 11:12)
@
Vidis da to uopste nije bitno i ti se javljas sa androida.

Marinko

pre 9 godina

Citajuci komentare covek bi zakljucio da Samsung Note koriste iskljucivo doktori nauka, a da je iPhone rezervisan za zaostale u razvoju. Cuvajte se stereotipa ljudi.

Note 4 je fenomenalan uredjaj, ali je tuzna cinjenica da ga svi silni korovi i memorija ne mogu spasiti od monstruoznog TouchWiza.

Ske

pre 9 godina

Осећам да су Јабучарима повређена осећања, а сујета уништена.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ненад, 25. oktobar 2014 17:17)

Osecam da ti nemas vise od 20 godina, ali... koga briga!

Oleg, Moskva

pre 9 godina

Note IV prodat u 4 miliona primeraka u prvih mesec dana, iPhone 6 u 25 miliona u prvih nedelju dana... Tolko o tome...(pajko, 25. oktobar 2014 11:12).
Note 4 je jos zalisniji primerak id Note 3! To je oni kada se tralhavo stancaju smartfoni samo da bi se ubila najbolja konkurencija. Cist bumerang koji ljude razocara (Sent from ny iPhone 6).

Фрфљави

pre 9 godina

За СКЕ и ДИЦЕ, нисам те нешто најбоље разумео око пуњења и телњфонима од пре десет година? СКЕ, нисам пратио коментаре које си писао али бих волео да ми објасниш о каквим адутима је реч када је андроид у питању? А шта је то што је боље код ајфона тј ајпеда? Хвала. Што се самог Ноте 4 тиче, имам га већ један дан и нисам толико импресиониран као када сам узео Ноте 3 после Ноте 2, а уједно и Ноте 2 после Ноте 1. Смањиле се разлике. Софтвер 4.4 је јако непрегледан и пластичан. Као Телетабиси да су га правили.

dzo

pre 9 godina

Meni od kad izasao prva verzija najbolji smartphone ...ja jos koristim Note dvojku ..kad sam ga kupio svi ostali smartphonovi kad bi uzeo su mi delovali smesno..kad se bude imalo viska para bice upgrade na note 4 mada i dvojka mi ispunjava sve potrebe.

mirko kojotovski

pre 9 godina

posle nokije n95 predjem na samsung note2 sa lte i evo dve godine odusevljen uredjajem.Cak ponekad gledam i filmove ili sport.Sve u jednom a on radi i radi.Sa olovkom je urnebes sta sve moze.Mislim ono uredjaj za zezanje i veliki biznis.Igrice ne igram i nemam nijednu instaliranu.Kolege koji koriste ajfon su polako presli na htc ili samsung a verovatno oni znaju iz kog razloga.Inace sam sa lt funkcijom prezadovoljan.Brzi je nego moj racunar na dsl.Impresivno je i zezanje sa samsung tv i dvd rejblu jos ako dodju kolege sa samsunzima pa kad se upare nastaje haos.Tehnika danas je cudo.Jedino jos da neko izmisli dobru bateriju bar za pet dana i to bi bio vrhunac.

Dice

pre 9 godina

(Фрфљави, 25. oktobar 2014 16:16) sve mi je jasno kada vidim da li-ion bateriju punis 12 sati kao sto se radili pre 10 godina, pa ne mozes sa notea da posaljes komentar..

Ske

pre 9 godina

Vidim da mnogi ovde ne komentarisu telefon koji se opisuje u clanku vec odmah uporedjuju sa iPhone-om sto je samo po sebi vec neki pokazatelj po cemu se mere i postavljaju standardi.

Ako cemo vec o tome, Note 4 je daleko superiorniji sto se hardvera tice.
Vec sam negde pisao zasto je prodaja hardvera primarni "selling point" za proizvodjace Android telefona, i tako ce da ostane sve dokle god budu koristili OS trece strane (android) te ne zelim da se ponavljam. Oni koji prate moje komentare znaju..

Shodno tome, ne iznenadjuje me ni malo da je Note 4 hardverski "nabildovan" iako za tim nema neke realne potrebe. Ruku na srce, u tom segmentu Samsung dere Apple na siljak.

Ono sto je bitnije (barem meni) ipak, je korisnicko iskustvo i ekosistem koji koristimo za rad, zabavu, i sta sve ne...
Tu Apple ostavlja svaku konkurenciju kilometrima iza, i to je nepobitna cinjenica.
iDevices zajedno funkcionisu neuporedivo bolje nego bilo koji kombo Linux, Windows, Android... uredjaja.

Da ne koristim Mac i iPad mozda bi mi Note 4 bio prvi izbor, ali... koristim ih svakodnevno pa ne vidim ni jedan dobar razlog zasto ekosistem ne bih upotpunio i iPhone telefonom.

Za one koji pak koriste Windows ili Linux na racunaru, Note 4 je fantastican izbor, a iPhone je cist hir i bacanje para.

Iscelitelj

pre 9 godina

Ovde mozete videti nezavisni uporedni. test izmedju Note 4 i iKrsa 6+. Note ga je ostavio nekoliko svetlosnih godina iza sebe:
http://www.dailymail.co.uk/home/event/article-2803809/Samsung-Galaxy-Note-4-simply-light-years-ahead-Apple-s-iPhone.html

Mudrofil

pre 9 godina

@pajko

To je upravo zbog toga sto ljudi poput tebe kupuju iPhone, ma kakav on bio... bitno je samo da je iPhone u pitanju. iPhone 6 plus je inferioranu svakom pogledu u odnosu na Note 4, ali je to nekima nemoguce dokazati. Zagrizli ste za jabuku i nema vam dalje. Objektivno govoreci, vise mi se svidja novi iPad Air od novog Nexus-ovog tableta (prije svega zbog male razlike u cijeni), ali Note 4 je savim druga prica. Toliko...

dragan

pre 9 godina

dobro je da vidim ko su tih 25 miliona cisto da znam koji je to gluplji deo palanete ! (deky, 25. oktobar 2014 19:18)......samim tim sto ljude delite na pametne i glupe po tome koji telefon koriste, sebe svrstavate u te na koje implicirate....

Ske

pre 9 godina

@Фрфљави

Nikakvi aduti Androida nisu u pitanju. Govorio sam o nabildovanim specifikacijama flagship android uredjaja i zasto je to tako vec mnogo puta. Kada malo bolje razmislis, zasto proizvodjaci telefona koji ce raditi pod Androidom imaju napumpane procesore, brdo rama, milijade piksela u enormnim rezolucijama....

Najvise iz razloga da bi se masa i "strucnjaci" palili kao sibice, jer drugo nista nemaju da ponude i to je jedini nacin da zarade neke pare.
Samsung, LG, HTC, Sony, Huawei... ne prodaju aplikacije. Od Play Store-a imaju tacno $0 zarade. Ne prodaju muziku, ne prodaju cloud i streaming servise... Nemaju nista, osim hardvera.
Njima nije u interesu da ti imas najnoviji operativni sistem na telefonu starom 3-4 godine. Njima je u interesu da prodaju sto vise hardvera. I za 6 meseci opet.
Sa obzirom da je konkurencija sada vec prevelika a trziste prezasiceno, nije ni cudo da se u medjuvremenu i hardver toliko napumpao.

Nenad-EU

pre 9 godina

Note IV prodat u 4 miliona primeraka u prvih mesec dana, iPhone 6 u 25 miliona u prvih nedelju dana... Tolko o tome...
(pajko, 25. oktobar 2014 11:12)

Prodaja Note-a 4 praktično još nije ni počela. Tek se dve nedelje prodaje u USA a u Evropi kreće tek od sledeće nedelje. Bez obzira na ovo, iPhone sigurno jeste prodavaniji ali to nikako ne znači da je bolji.

Vladimir

pre 9 godina

Čačkao sam ga u shopovima. Super hardver, izgleda impresivno. Ali onda stisnem dugme da ga otključam i glupavi Touchwizz pokvari ceo utisak...
(Joker, 26. oktobar 2014 11:49)

Zasto vam toliko smeta touchwizz, meni izgleda lepo, drugacije u odnosu na klasican izgled androida.

N2

pre 9 godina

Verujem fenomenalan fon, i razmislao sam da ga kupim i zamenim Note 2. Ali mislim da ipak necu jer N2 sljaka bez ikakvih problema. Ipak jedno je sigurno zamena za N2 moze da bude samo drugi Note. Ko je jednom koristio Note seriju, kupovina bilo cega drugog je downgrade.

nn

pre 9 godina

@mirko kojotovski LTE u Srbiji jos uvek ne postoji, a to sto ti brzo radi na internetu je do mocnog hardvera i brzine tvog interneta. Na mom Nexus 4, nemam LTE a ni 4G, jer ih ni u Srbiji nema. Na internetu od 10mbit/s, gogle chrome ucitava sajtove za 2 sekunde max. Ytube ucitava istog momenta kad se udje na video.

boban

pre 7 godina

Mnogo mi je lose osvetljenje na telefonu tj ekran nema dovoljno svetla pa samim tim otezava citanje i sve drugo.jel neko zna o cemu je rec)