Ponedeljak, 06.10.2014.

14:49

Šta bi (i kada) PayPal mogao da donese Srbiji?

Izvor: Izvor: Tanjug

Šta bi (i kada) PayPal mogao da donese Srbiji? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Srdjan

pre 9 godina

I jel počelo?

Izgleda da nije. Pojavile su se nove meni stavke u nalogu ali u isto vreme i obavestenje da usluga slanja novca nije dostupna u vašoj zemlji. Kako se čini mogu se primati uplate preko svog sajta uz pomoć paypala jer je usluga za to, koliko na brzinu mogu da vidim, omogućena medjutim isti se novac ne može povući sa naloga. Pretpostavljam da se tako primljeni novac može samo potršiti. Sve ovo ako ne grešim i na današnji dan 9. oktobra.

Dzaba sve to samo bezanija odavde

pre 9 godina

"Tri bake u Surdulici, na primer, koje odlicno spremaju ajvar sada mogu da za 100ak eura naprave sajt, primaju uplate preko paypal-a i po celoj Srbiji kurirskim sluzbama salju svoj proizvod. Nema gnjavaze za platni promet, nemogucih uslova i taksi od banaka, skupih uredjaja, fiskalizacija i slicno, samo svoj sajt povezu sa paypal servisom i imaju sve sto im treba. Zaobisle su mega markete i ucene odlozenog placanja 270 dana, ne moraju da prave ogromne kolicine da bi zadovoljile mega lance, mogu iz svog dvorista da vode svoj posao. E, sada je samo mastovitost granica sta ce sve dovitljivi pojedinci moci da rade umesto pravljenja ajvara...
(Novosadjanin, 6. oktobar 2014 18:04)"

---------

I kada te bake dobiju novac preko paypal-a shvatice da im ne trebaju politicari na vestima.Jer mogu i same da zaradjuju.Pada ceo sistem.I politicari i banke se vracaju kuci (ako pre toga ne pokradu sve pare od depozita-primer Metals banka,Univerzal Banka),politicari gube tlo pod nogama,tajkuni ne dobijaju vise monopol jer dolaze drugi stabilniji i da kazem za par procenata posteniji politicari-sve pada.

E to je problem u Srbiji.Jer kada ti neko omoguci da legalno zaradis 100 evra za jedan jedini dan i narednog dana uzmes taj novac od Dzimi Lovena iz Kalifornije u svom gradu gde je mesecna plata 100 evra a ti si to putem paypal-a zaradio za jedan jedini dan-da li ces glasati garnituru lokalnih politicara i drzavnih do sada?

anonymousi a ima nas milion puta vise od vase IPe grupice !!!

pre 9 godina

Vidi vidi kako su se robovlasnici uprpili kada vise nece moci da se hladnokrvno bogate iskoriscavaju,izrabljuju i ucenjuju u sivu zonu za crkavicu mlade ljude art talente,it strucnjake, diplomirane a sada jos i dele savete kao srednjovekovni propovednici ,PayPal je nužno zlo, Ništa nikad,Ne dopustite da PayPal smrad dodje u Srbiju,Auuu, kakav blam, Tribina oko PayPal-a,sta ste se uhvatili za taj Paypal! kao da je jedini,PayPal je firma koja ima najvise problema i malverzacija tokom tranzakcija...a gde ste bili kada treba deliti savete kako zaraditi pejpalom?,Da samo u minusima kao botovci kada vam mladi u komentarima malo po malo otkrivaju vase biznis tajne, gde vas najvise boli da se sto manje zna ili nikad nesazna.E pa grdno ste se preracunali,platicete mnogo vecu cenu za sve one koji smo zbog vaseg bogacenja mukom i nesrecom ispastali cak i od pakla a za to vam garantuju svi...

Iskusan

pre 9 godina

Ako smo već kod online plaćanja, treba reći i ovo.
Naši građani otvore tekući račun u američkoj banci kao nerezidenti, slanjem podataka i slike pasoša preko interneta, mailom.
Dobiju karticu poštom na kućnu adresu, ubace u bankomat i podignu pare,
bez ikakve potrebe da pričaju sa NBS ili Srbijom.
Plate samo proviziju koju bankomat naplaćuje. Takođe, plaćaju oko 10$ za održavanje takvog računa mesečno. I KRAJ!
Pouzdano znam da ovo funkcioniše, ia ko naši neće da izađu u susret vrednim zaradnicima - neko napolju hoće.

Čest kupac elektronike

pre 9 godina

Moje dobro iskustvo datira od pre nekoliko meseci. Nisam dobio poručeni paket iz Hong Konga. Da li je u pitanju krađa u magacinu HK pošte, gde obično leži 5 dana, ili na našoj carini - ne tiče me se.
Zatražio sam novac nazad, prodavac ga je uplatio istog dana a sutra sam ga dobio na svoj tekući Virtuon debitni račun, OTP banka.
Znači 2 dana, prijem u istom iznosu kako sam plaćao, dinarskom, bez ikakvih provizija.
Tako da je prijem bio moguć i pre nekoliko meseci, ako se radi o reklamaciji.

"Prvi u Srbiji :)"

pre 9 godina

Slažem se da ima alternative u drugim procesorima za plaćanje. Probao sam par njih, ali jedino PAYPAL ne naplaćuje PROVIZIJU. A kao drugo, ne znam što toliko mrziš PAYPAL i pričaš neistine. Ja imam karticu BANCA INTESA registrovanu na BOSNU. Sve uplate u toku meseca se sakupe i kada dođe prvi u sledećem mesecu, novac se prebacuje na karticu.
Znači, ti možeš imati uplatu 29.10 (100eur) i 30.10 (150eur) na PAYPAL i sve to stiže sutradan na karticu 1.11 (250eur) a to NIJE ZADRŽAVANJE OD 30 DANA.
Što je još lepše, živim u Vranju, dakle SRBIJA, a u mom nalogu sam napisao da sam iz BOSNE, jer SRBIJE nije bilo pre 4 godine. Sada imam ekskluzivno pravo da PRVI u SRBIJI primam novac od PAYPAL-a potpuno regularno.
(Radomir, 6. oktobar 2014 18:43)

Ja ovu mogućnost imam već pet godina, samo preko Hrvatske. Toliko o tvojoj informisanosti. :)

qwerty

pre 9 godina

Sad je vec ocigledno da su ovde mnogi placeni da nam uvale ovaj PP do koske.
Elem ovo zadrzavanje para je uz obrazlozenje zbog sigurnosti takva glupost da to mogu samo idioti da poveruju.
Pa oni vam zadrze novac 30m dana, za to vreme ga obrcu investiraju i prave profit sa vasim novcem. Imao sam sluchaj da mi je rachun bio blokiran 6 meseci, jer je navodno neko pokusao da pristupi neovlasceno. Ej mozesh misliti, neovlascen pristuo pa blokada 6 meseci i za to vreme oni obrcu moje pare i bogate se na moj rachun.
Ma daleko im lepa kuce. Uostalom ovi sto prave tribine su najobicniji placenici. Pricaju tu neke bajke ko i svi bankari, sve lepo umotano u sarenu foliju a ispod je nesto zapravo drugo. Niko ne pricha o posledicama.

Diskriminsani

pre 9 godina

Bez obzira na PayPal, Srbija se nalazi na listi zemalja nad kojom se sprovodi segregacija u trgovini. Naime, novi album Pink Floyda, ko je želeo da uplati direktno novce ovoj slavnoj grupi - neće to moći da ostvari.
Njihova direktna eushop-pinkfloyd.com prodavnica je posavetovana da se Srbija NE NAĐE na listi zemalja u koju bi moglo da se poruči u pretprodaji.
Verovatno naši euri i plaćanje preko PayPala ne vredi jednako.
Tako će naši građani, diskriminisani, moći da plaćaju 50 evra preko hrvatsko-slovenačkih dobavljača nešto što su mogli direktno da poruče
za 27 evra.

neutralni felsh

pre 9 godina

pay pal in serbia: seazon 10, episode 250... to be continued.
(neutralni felsh, 06. oktobar 2014 18:17)

syntax error: seaSon ;)

Radomir

pre 9 godina

Srpski Narode...Ovo je jos jedan nacin da narod trosi novac unpared da se ubuli, jer PayPal radi sa kredit karticama a ovi jedva cekaju da da jadne ljude uhvate pod svoje...
(Branko, 6. oktobar 2014 18:21)
----------------------------------------
Na veliku "žalost" gospodina PAYPAL radi sasvim lepo sa platnim, debitnim karticama. Ja imam dve i obe sam verifikovao na PAYPAL. Normalno, nisam lud da povežem kreditnu karticu kada ovako sve ide kao podmnazano :)

Hrvoje Sankovic

pre 9 godina

Ne sjećam se da se ovako o tome pričalo u Hrvatskoj kad je paypal dolazio. Ne dozivljavam to bas toliko bitnim za svakodnevni zivot.

konfučije

pre 9 godina

PayPal je nužno zlo. Svi koji ga željno iščekuju imaće značajan odliv egzaltiranosti kad se suoče sa provizijama koje uzima PP. U nekim transakcijama ih je skoro nemoguće zaobići.Npr. novi nalog na ebay Nemačka ne možete otvoriti ukoliko nemate PayPal račun. Provizije sežu i do 10 procenata. Nema tu puno dobrog u dolasku PP.

Zole

pre 9 godina

Paypal mogao bi da donese duh 21. veka u Srbiju. Mada mislim da bi mnogi voleli da nikad ne dođje. Njima je u proslom veku bilo mnogo dobro i je žele sa se nesto menja.

Novosadjanin

pre 9 godina

Najveca ce korist biti u unutrasnjem poslovanju, samo to niko ne pominje - ako to paypal i dozvoljava buduci da ga nase banke ne podnose.

Tri bake u Surdulici, na primer, koje odlicno spremaju ajvar sada mogu da za 100ak eura naprave sajt, primaju uplate preko paypal-a i po celoj Srbiji kurirskim sluzbama salju svoj proizvod. Nema gnjavaze za platni promet, nemogucih uslova i taksi od banaka, skupih uredjaja, fiskalizacija i slicno, samo svoj sajt povezu sa paypal servisom i imaju sve sto im treba. Zaobisle su mega markete i ucene odlozenog placanja 270 dana, ne moraju da prave ogromne kolicine da bi zadovoljile mega lance, mogu iz svog dvorista da vode svoj posao. E, sada je samo mastovitost granica sta ce sve dovitljivi pojedinci moci da rade umesto pravljenja ajvara...

Pametnjaković

pre 9 godina

@(sarajevo, 6. oktobar 2014 16:27)

Ne krije se, 2Checkout drži 90 dana. To ti je zbog toga što se svaka transakcija može poništiti u tom roku. Znači, ako je kartica ukradena i kupljena tvoja roba ili proizvod ili usluga tom karticom, onaj kome je ukradena možda to neće odmah shvatiti već tek mesec dva kasnije pa onda poništiti. To oni zovu credit card chargeback. Ja sam dao ekstreman primer vezan za krađu, najčešće se traži povraćaj novca ako kupac nije zadovoljan. Ako PayPal drži pare samo 30 dana, to i nije tako dugo. Ja sam koristio 2Checkout dugi niz godina, on je podržavao sve zemlje, bez obzira na sve. Ne znam kako je sada.

cko

pre 9 godina

ovo je trebalo mnogo ranije da se desi... nadam se da nece biti 30 dana pending jer ga necu koristiti... do tada, skrill je zakon (koji mi uzme skoro 7€ svaki put)....

Radomir

pre 9 godina

Zasto ne napomenete ljude da Paypal zadrzava svaki novac koji primite 30 dana, tj bude u Pending balancu i ne mozete ga podici 30 dana?? Zasto se to krije??
(sarajevo, 6. oktobar 2014 16:27)
------------------------------------------------
Slažem se da ima alternative u drugim procesorima za plaćanje. Probao sam par njih, ali jedino PAYPAL ne naplaćuje PROVIZIJU. A kao drugo, ne znam što toliko mrziš PAYPAL i pričaš neistine. Ja imam karticu BANCA INTESA registrovanu na BOSNU. Sve uplate u toku meseca se sakupe i kada dođe prvi u sledećem mesecu, novac se prebacuje na karticu.
Znači, ti možeš imati uplatu 29.10 (100eur) i 30.10 (150eur) na PAYPAL i sve to stiže sutradan na karticu 1.11 (250eur) a to NIJE ZADRŽAVANJE OD 30 DANA.
Što je još lepše, živim u Vranju, dakle SRBIJA, a u mom nalogu sam napisao da sam iz BOSNE, jer SRBIJE nije bilo pre 4 godine. Sada imam ekskluzivno pravo da PRVI u SRBIJI primam novac od PAYPAL-a potpuno regularno.

Branko

pre 9 godina

Srpski Narode-
Zivin i radim u Americi 45 godina! Ne dopustite da PayPal smrad dodje u Srbiju. Ovo je jos jedan nacin da narod trosi novac unpared da se ubuli, jer PayPal radi sa kredit karticama a ovi jedva cekaju da da jadne ljude uhvate pod svoje!
Branko kod koga nepali koriscenje PayPal-a i kredit kartica (licni cekovi su najsigurniju) iz Amerike.

Siniša

pre 9 godina

Zasto ne napomenete ljude da Paypal zadrzava svaki novac koji primite 30 dana, tj bude u Pending balancu i ne mozete ga podici 30 dana?? Zasto se to krije??

Pa zadržavaju novac zbog "zaštite kupaca" a i može im se ali ipak postoji način da se izbegne 30 dana čekanja i što je najbolje potpuno je legalan. Zamoli svoje klijente koji ti plaćaju da posle uplate samo uđu u "payment details" (na listi koja se nalazi na glavnom "my account/overview" ekranu) i čekiraju opciju "item received" što signalizira PayPal-u da je kupac primio robu/uslugu i istog trenutka je novac otključan.
Samo da znaš da to nigde ne piše već da bi došao do te informacije moraš da ih pozoveš telefonom i tek tada će ti objasniti o čemu se radi.

Vodi računa o tome da će klijenti koji ti plaćaju često da zaboravljaju to da urade ali ne namerno pošto za većinu korisnika ta opcija ne važi pa ljudi jednostavno nisu navikli da čekiraju tu opciju.

Lično dodatni zahtev za čekiranje "item received" opcije sam dodao na fakturu pa urade dobro jes a ako zaborave čekam 30 dana. Bolje to nego da mi se klijent oseti glupo i zaboravno uvek kad mi plaća jer to nije dobro za posao.

rango

pre 9 godina

@sarajevo PayPal po default zadržava novac 30 dana u pending statusu, ali ti ga posiljaoc jednim klikom može odobriti odmah. Ja tako primam platu dva puta mjesečno. Odmah nakon slanja računovođa iz firme za koju radim označi da je posao završen i meni je novac odmah dostupan - od kako sam to otkrio, prije više od godinu, nikad nisam čekao na novac u pending statusu. :)

Nemanja

pre 9 godina

@sarajevo: Drugar je iz Bosne (Banjaluka) i on je imao to ograničenje od 30 dana ali su mu pre par meseci to ukinuli (posle tipa godinu dana od kad je otvorio nalog), i to na njegovo uporno insistiranje. Uglavnom, poenta je da zadržavaju, ali očigledno mogu i da ne zadržavaju novac tih 30 dana. Ne znam da li imaju neke zvanične uslove koje moraš da ispuniš da bi ti odmah dozvolili povlačenje novca na svoju karticu, kontaktiraj ih pa ih pitaj.

Zkr

pre 9 godina

(sarajevo, 6. oktobar 2014 16:27)

Podrazumeva se da sve hmmm... države, kao naše, imaju ovaj pending od 30 dana.

Ali pare su tamo i ti si miran. Ako nisi u stanju da isfinansiraš proizvodnju za 90 dana, menjaj profesiju.

A šta da ti kažem kada ja godinama radim tako što mi većina novca legne ili ne legne posle 30 dana. Ovako preko PP barem znam da su tamo.

grebatori

pre 9 godina

"Da li će 8. oktobra stanovnici Srbije zaista moći da primaju novac preko PayPala"
Hmmm... prvo ti bi taj novac trebalo ZARADITI! ...ili mozda cekate lovu od rodjaka iz inostranstva?

Stefan

pre 9 godina

PayPal je firma koja ima najvise problema i malverzacija tokom tranzakcija. Dobro je imati bilo koju internacionalnu za placanje ali samo napominjem sto malo ko kaze. PAY PAL jeste jedan od najrasprostranjenijih ali i medju najgorima

Mikonos

pre 9 godina

Auuu, kakav blam. Tribina oko PayPal-a :) ... Pa ko god nesto radi odavno se snasao i bez PayPal-a. Payoneer, Paxum, Skrill, Wire Transfer itd ... Ovo se tice samo mikro trgovine robom a za to je PayPal u obliku koji cemo imati (kao Hrvatska) skoro neupotrebljiv. Sem toga:
1.) Novac Vam stoji na "pending statusu" 30-ak dana ili morate terati kupca da udje na svoj PP nalog i klikne "confirm" na transakciju da ne bi ste cekali tih 30 dana sto je besmisleno ukoliko se bavite trgovinom.
2.) Ne mozete! placati sa PayPal balansa vec morate novac prebaciti na karticu ili bankovni racun (3 - 5 radnih dana za transfer)

sarajevo

pre 9 godina

Zasto ne napomenete ljude da Paypal zadrzava svaki novac koji primite 30 dana, tj bude u Pending balancu i ne mozete ga podici 30 dana?? Zasto se to krije??

Tek nakon mjesec dana mozete povuci svoj novac na karticu! A to vjerujem mnogima nece odgovarati, kao sto ni meni ne odgovara, iako primanje novca preko Paypala za BiH radi vec godinama, ali zadrzavaju svaku uplatu bilo koje sume 30 dana i ne mozete taj novac koristiti 30 dana!

Alternative su Skrill i Payoneer, gdje odmah imate svoj novac na raspolaganju.

n1k0l4

pre 9 godina

sta ste se uhvatili za taj Paypal kao da je jedini servis na svetu,ja vec godinama koristim Moneybookers(Skrill) imae i Netller rade perfektno,otvorite deviznio racun u Intezi(besplatno) uzmete njihovu karticu za internet (besplatna) preko nje uplatite na Skrill ,i to je to ,mozete zatraziti i od Skrill-a i Netllera da vam posalju njihove kartice za bankomate stizu za dve nedelje(besplatne) i podizete novac sa bilo kog bankomata kad god zelite...

Novosadjanin

pre 9 godina

Najveca ce korist biti u unutrasnjem poslovanju, samo to niko ne pominje - ako to paypal i dozvoljava buduci da ga nase banke ne podnose.

Tri bake u Surdulici, na primer, koje odlicno spremaju ajvar sada mogu da za 100ak eura naprave sajt, primaju uplate preko paypal-a i po celoj Srbiji kurirskim sluzbama salju svoj proizvod. Nema gnjavaze za platni promet, nemogucih uslova i taksi od banaka, skupih uredjaja, fiskalizacija i slicno, samo svoj sajt povezu sa paypal servisom i imaju sve sto im treba. Zaobisle su mega markete i ucene odlozenog placanja 270 dana, ne moraju da prave ogromne kolicine da bi zadovoljile mega lance, mogu iz svog dvorista da vode svoj posao. E, sada je samo mastovitost granica sta ce sve dovitljivi pojedinci moci da rade umesto pravljenja ajvara...

Radomir

pre 9 godina

Zasto ne napomenete ljude da Paypal zadrzava svaki novac koji primite 30 dana, tj bude u Pending balancu i ne mozete ga podici 30 dana?? Zasto se to krije??
(sarajevo, 6. oktobar 2014 16:27)
------------------------------------------------
Slažem se da ima alternative u drugim procesorima za plaćanje. Probao sam par njih, ali jedino PAYPAL ne naplaćuje PROVIZIJU. A kao drugo, ne znam što toliko mrziš PAYPAL i pričaš neistine. Ja imam karticu BANCA INTESA registrovanu na BOSNU. Sve uplate u toku meseca se sakupe i kada dođe prvi u sledećem mesecu, novac se prebacuje na karticu.
Znači, ti možeš imati uplatu 29.10 (100eur) i 30.10 (150eur) na PAYPAL i sve to stiže sutradan na karticu 1.11 (250eur) a to NIJE ZADRŽAVANJE OD 30 DANA.
Što je još lepše, živim u Vranju, dakle SRBIJA, a u mom nalogu sam napisao da sam iz BOSNE, jer SRBIJE nije bilo pre 4 godine. Sada imam ekskluzivno pravo da PRVI u SRBIJI primam novac od PAYPAL-a potpuno regularno.

Hrvoje Sankovic

pre 9 godina

Ne sjećam se da se ovako o tome pričalo u Hrvatskoj kad je paypal dolazio. Ne dozivljavam to bas toliko bitnim za svakodnevni zivot.

sarajevo

pre 9 godina

Zasto ne napomenete ljude da Paypal zadrzava svaki novac koji primite 30 dana, tj bude u Pending balancu i ne mozete ga podici 30 dana?? Zasto se to krije??

Tek nakon mjesec dana mozete povuci svoj novac na karticu! A to vjerujem mnogima nece odgovarati, kao sto ni meni ne odgovara, iako primanje novca preko Paypala za BiH radi vec godinama, ali zadrzavaju svaku uplatu bilo koje sume 30 dana i ne mozete taj novac koristiti 30 dana!

Alternative su Skrill i Payoneer, gdje odmah imate svoj novac na raspolaganju.

rango

pre 9 godina

@sarajevo PayPal po default zadržava novac 30 dana u pending statusu, ali ti ga posiljaoc jednim klikom može odobriti odmah. Ja tako primam platu dva puta mjesečno. Odmah nakon slanja računovođa iz firme za koju radim označi da je posao završen i meni je novac odmah dostupan - od kako sam to otkrio, prije više od godinu, nikad nisam čekao na novac u pending statusu. :)

grebatori

pre 9 godina

"Da li će 8. oktobra stanovnici Srbije zaista moći da primaju novac preko PayPala"
Hmmm... prvo ti bi taj novac trebalo ZARADITI! ...ili mozda cekate lovu od rodjaka iz inostranstva?

Radomir

pre 9 godina

Srpski Narode...Ovo je jos jedan nacin da narod trosi novac unpared da se ubuli, jer PayPal radi sa kredit karticama a ovi jedva cekaju da da jadne ljude uhvate pod svoje...
(Branko, 6. oktobar 2014 18:21)
----------------------------------------
Na veliku "žalost" gospodina PAYPAL radi sasvim lepo sa platnim, debitnim karticama. Ja imam dve i obe sam verifikovao na PAYPAL. Normalno, nisam lud da povežem kreditnu karticu kada ovako sve ide kao podmnazano :)

n1k0l4

pre 9 godina

sta ste se uhvatili za taj Paypal kao da je jedini servis na svetu,ja vec godinama koristim Moneybookers(Skrill) imae i Netller rade perfektno,otvorite deviznio racun u Intezi(besplatno) uzmete njihovu karticu za internet (besplatna) preko nje uplatite na Skrill ,i to je to ,mozete zatraziti i od Skrill-a i Netllera da vam posalju njihove kartice za bankomate stizu za dve nedelje(besplatne) i podizete novac sa bilo kog bankomata kad god zelite...

Siniša

pre 9 godina

Zasto ne napomenete ljude da Paypal zadrzava svaki novac koji primite 30 dana, tj bude u Pending balancu i ne mozete ga podici 30 dana?? Zasto se to krije??

Pa zadržavaju novac zbog "zaštite kupaca" a i može im se ali ipak postoji način da se izbegne 30 dana čekanja i što je najbolje potpuno je legalan. Zamoli svoje klijente koji ti plaćaju da posle uplate samo uđu u "payment details" (na listi koja se nalazi na glavnom "my account/overview" ekranu) i čekiraju opciju "item received" što signalizira PayPal-u da je kupac primio robu/uslugu i istog trenutka je novac otključan.
Samo da znaš da to nigde ne piše već da bi došao do te informacije moraš da ih pozoveš telefonom i tek tada će ti objasniti o čemu se radi.

Vodi računa o tome da će klijenti koji ti plaćaju često da zaboravljaju to da urade ali ne namerno pošto za većinu korisnika ta opcija ne važi pa ljudi jednostavno nisu navikli da čekiraju tu opciju.

Lično dodatni zahtev za čekiranje "item received" opcije sam dodao na fakturu pa urade dobro jes a ako zaborave čekam 30 dana. Bolje to nego da mi se klijent oseti glupo i zaboravno uvek kad mi plaća jer to nije dobro za posao.

Mikonos

pre 9 godina

Auuu, kakav blam. Tribina oko PayPal-a :) ... Pa ko god nesto radi odavno se snasao i bez PayPal-a. Payoneer, Paxum, Skrill, Wire Transfer itd ... Ovo se tice samo mikro trgovine robom a za to je PayPal u obliku koji cemo imati (kao Hrvatska) skoro neupotrebljiv. Sem toga:
1.) Novac Vam stoji na "pending statusu" 30-ak dana ili morate terati kupca da udje na svoj PP nalog i klikne "confirm" na transakciju da ne bi ste cekali tih 30 dana sto je besmisleno ukoliko se bavite trgovinom.
2.) Ne mozete! placati sa PayPal balansa vec morate novac prebaciti na karticu ili bankovni racun (3 - 5 radnih dana za transfer)

Zkr

pre 9 godina

(sarajevo, 6. oktobar 2014 16:27)

Podrazumeva se da sve hmmm... države, kao naše, imaju ovaj pending od 30 dana.

Ali pare su tamo i ti si miran. Ako nisi u stanju da isfinansiraš proizvodnju za 90 dana, menjaj profesiju.

A šta da ti kažem kada ja godinama radim tako što mi većina novca legne ili ne legne posle 30 dana. Ovako preko PP barem znam da su tamo.

Pametnjaković

pre 9 godina

@(sarajevo, 6. oktobar 2014 16:27)

Ne krije se, 2Checkout drži 90 dana. To ti je zbog toga što se svaka transakcija može poništiti u tom roku. Znači, ako je kartica ukradena i kupljena tvoja roba ili proizvod ili usluga tom karticom, onaj kome je ukradena možda to neće odmah shvatiti već tek mesec dva kasnije pa onda poništiti. To oni zovu credit card chargeback. Ja sam dao ekstreman primer vezan za krađu, najčešće se traži povraćaj novca ako kupac nije zadovoljan. Ako PayPal drži pare samo 30 dana, to i nije tako dugo. Ja sam koristio 2Checkout dugi niz godina, on je podržavao sve zemlje, bez obzira na sve. Ne znam kako je sada.

Zole

pre 9 godina

Paypal mogao bi da donese duh 21. veka u Srbiju. Mada mislim da bi mnogi voleli da nikad ne dođje. Njima je u proslom veku bilo mnogo dobro i je žele sa se nesto menja.

Iskusan

pre 9 godina

Ako smo već kod online plaćanja, treba reći i ovo.
Naši građani otvore tekući račun u američkoj banci kao nerezidenti, slanjem podataka i slike pasoša preko interneta, mailom.
Dobiju karticu poštom na kućnu adresu, ubace u bankomat i podignu pare,
bez ikakve potrebe da pričaju sa NBS ili Srbijom.
Plate samo proviziju koju bankomat naplaćuje. Takođe, plaćaju oko 10$ za održavanje takvog računa mesečno. I KRAJ!
Pouzdano znam da ovo funkcioniše, ia ko naši neće da izađu u susret vrednim zaradnicima - neko napolju hoće.

konfučije

pre 9 godina

PayPal je nužno zlo. Svi koji ga željno iščekuju imaće značajan odliv egzaltiranosti kad se suoče sa provizijama koje uzima PP. U nekim transakcijama ih je skoro nemoguće zaobići.Npr. novi nalog na ebay Nemačka ne možete otvoriti ukoliko nemate PayPal račun. Provizije sežu i do 10 procenata. Nema tu puno dobrog u dolasku PP.

neutralni felsh

pre 9 godina

pay pal in serbia: seazon 10, episode 250... to be continued.
(neutralni felsh, 06. oktobar 2014 18:17)

syntax error: seaSon ;)

anonymousi a ima nas milion puta vise od vase IPe grupice !!!

pre 9 godina

Vidi vidi kako su se robovlasnici uprpili kada vise nece moci da se hladnokrvno bogate iskoriscavaju,izrabljuju i ucenjuju u sivu zonu za crkavicu mlade ljude art talente,it strucnjake, diplomirane a sada jos i dele savete kao srednjovekovni propovednici ,PayPal je nužno zlo, Ništa nikad,Ne dopustite da PayPal smrad dodje u Srbiju,Auuu, kakav blam, Tribina oko PayPal-a,sta ste se uhvatili za taj Paypal! kao da je jedini,PayPal je firma koja ima najvise problema i malverzacija tokom tranzakcija...a gde ste bili kada treba deliti savete kako zaraditi pejpalom?,Da samo u minusima kao botovci kada vam mladi u komentarima malo po malo otkrivaju vase biznis tajne, gde vas najvise boli da se sto manje zna ili nikad nesazna.E pa grdno ste se preracunali,platicete mnogo vecu cenu za sve one koji smo zbog vaseg bogacenja mukom i nesrecom ispastali cak i od pakla a za to vam garantuju svi...

Nemanja

pre 9 godina

@sarajevo: Drugar je iz Bosne (Banjaluka) i on je imao to ograničenje od 30 dana ali su mu pre par meseci to ukinuli (posle tipa godinu dana od kad je otvorio nalog), i to na njegovo uporno insistiranje. Uglavnom, poenta je da zadržavaju, ali očigledno mogu i da ne zadržavaju novac tih 30 dana. Ne znam da li imaju neke zvanične uslove koje moraš da ispuniš da bi ti odmah dozvolili povlačenje novca na svoju karticu, kontaktiraj ih pa ih pitaj.

Branko

pre 9 godina

Srpski Narode-
Zivin i radim u Americi 45 godina! Ne dopustite da PayPal smrad dodje u Srbiju. Ovo je jos jedan nacin da narod trosi novac unpared da se ubuli, jer PayPal radi sa kredit karticama a ovi jedva cekaju da da jadne ljude uhvate pod svoje!
Branko kod koga nepali koriscenje PayPal-a i kredit kartica (licni cekovi su najsigurniju) iz Amerike.

"Prvi u Srbiji :)"

pre 9 godina

Slažem se da ima alternative u drugim procesorima za plaćanje. Probao sam par njih, ali jedino PAYPAL ne naplaćuje PROVIZIJU. A kao drugo, ne znam što toliko mrziš PAYPAL i pričaš neistine. Ja imam karticu BANCA INTESA registrovanu na BOSNU. Sve uplate u toku meseca se sakupe i kada dođe prvi u sledećem mesecu, novac se prebacuje na karticu.
Znači, ti možeš imati uplatu 29.10 (100eur) i 30.10 (150eur) na PAYPAL i sve to stiže sutradan na karticu 1.11 (250eur) a to NIJE ZADRŽAVANJE OD 30 DANA.
Što je još lepše, živim u Vranju, dakle SRBIJA, a u mom nalogu sam napisao da sam iz BOSNE, jer SRBIJE nije bilo pre 4 godine. Sada imam ekskluzivno pravo da PRVI u SRBIJI primam novac od PAYPAL-a potpuno regularno.
(Radomir, 6. oktobar 2014 18:43)

Ja ovu mogućnost imam već pet godina, samo preko Hrvatske. Toliko o tvojoj informisanosti. :)

Čest kupac elektronike

pre 9 godina

Moje dobro iskustvo datira od pre nekoliko meseci. Nisam dobio poručeni paket iz Hong Konga. Da li je u pitanju krađa u magacinu HK pošte, gde obično leži 5 dana, ili na našoj carini - ne tiče me se.
Zatražio sam novac nazad, prodavac ga je uplatio istog dana a sutra sam ga dobio na svoj tekući Virtuon debitni račun, OTP banka.
Znači 2 dana, prijem u istom iznosu kako sam plaćao, dinarskom, bez ikakvih provizija.
Tako da je prijem bio moguć i pre nekoliko meseci, ako se radi o reklamaciji.

Stefan

pre 9 godina

PayPal je firma koja ima najvise problema i malverzacija tokom tranzakcija. Dobro je imati bilo koju internacionalnu za placanje ali samo napominjem sto malo ko kaze. PAY PAL jeste jedan od najrasprostranjenijih ali i medju najgorima

Dzaba sve to samo bezanija odavde

pre 9 godina

"Tri bake u Surdulici, na primer, koje odlicno spremaju ajvar sada mogu da za 100ak eura naprave sajt, primaju uplate preko paypal-a i po celoj Srbiji kurirskim sluzbama salju svoj proizvod. Nema gnjavaze za platni promet, nemogucih uslova i taksi od banaka, skupih uredjaja, fiskalizacija i slicno, samo svoj sajt povezu sa paypal servisom i imaju sve sto im treba. Zaobisle su mega markete i ucene odlozenog placanja 270 dana, ne moraju da prave ogromne kolicine da bi zadovoljile mega lance, mogu iz svog dvorista da vode svoj posao. E, sada je samo mastovitost granica sta ce sve dovitljivi pojedinci moci da rade umesto pravljenja ajvara...
(Novosadjanin, 6. oktobar 2014 18:04)"

---------

I kada te bake dobiju novac preko paypal-a shvatice da im ne trebaju politicari na vestima.Jer mogu i same da zaradjuju.Pada ceo sistem.I politicari i banke se vracaju kuci (ako pre toga ne pokradu sve pare od depozita-primer Metals banka,Univerzal Banka),politicari gube tlo pod nogama,tajkuni ne dobijaju vise monopol jer dolaze drugi stabilniji i da kazem za par procenata posteniji politicari-sve pada.

E to je problem u Srbiji.Jer kada ti neko omoguci da legalno zaradis 100 evra za jedan jedini dan i narednog dana uzmes taj novac od Dzimi Lovena iz Kalifornije u svom gradu gde je mesecna plata 100 evra a ti si to putem paypal-a zaradio za jedan jedini dan-da li ces glasati garnituru lokalnih politicara i drzavnih do sada?

cko

pre 9 godina

ovo je trebalo mnogo ranije da se desi... nadam se da nece biti 30 dana pending jer ga necu koristiti... do tada, skrill je zakon (koji mi uzme skoro 7€ svaki put)....

Diskriminsani

pre 9 godina

Bez obzira na PayPal, Srbija se nalazi na listi zemalja nad kojom se sprovodi segregacija u trgovini. Naime, novi album Pink Floyda, ko je želeo da uplati direktno novce ovoj slavnoj grupi - neće to moći da ostvari.
Njihova direktna eushop-pinkfloyd.com prodavnica je posavetovana da se Srbija NE NAĐE na listi zemalja u koju bi moglo da se poruči u pretprodaji.
Verovatno naši euri i plaćanje preko PayPala ne vredi jednako.
Tako će naši građani, diskriminisani, moći da plaćaju 50 evra preko hrvatsko-slovenačkih dobavljača nešto što su mogli direktno da poruče
za 27 evra.

qwerty

pre 9 godina

Sad je vec ocigledno da su ovde mnogi placeni da nam uvale ovaj PP do koske.
Elem ovo zadrzavanje para je uz obrazlozenje zbog sigurnosti takva glupost da to mogu samo idioti da poveruju.
Pa oni vam zadrze novac 30m dana, za to vreme ga obrcu investiraju i prave profit sa vasim novcem. Imao sam sluchaj da mi je rachun bio blokiran 6 meseci, jer je navodno neko pokusao da pristupi neovlasceno. Ej mozesh misliti, neovlascen pristuo pa blokada 6 meseci i za to vreme oni obrcu moje pare i bogate se na moj rachun.
Ma daleko im lepa kuce. Uostalom ovi sto prave tribine su najobicniji placenici. Pricaju tu neke bajke ko i svi bankari, sve lepo umotano u sarenu foliju a ispod je nesto zapravo drugo. Niko ne pricha o posledicama.

Srdjan

pre 9 godina

I jel počelo?

Izgleda da nije. Pojavile su se nove meni stavke u nalogu ali u isto vreme i obavestenje da usluga slanja novca nije dostupna u vašoj zemlji. Kako se čini mogu se primati uplate preko svog sajta uz pomoć paypala jer je usluga za to, koliko na brzinu mogu da vidim, omogućena medjutim isti se novac ne može povući sa naloga. Pretpostavljam da se tako primljeni novac može samo potršiti. Sve ovo ako ne grešim i na današnji dan 9. oktobra.

sarajevo

pre 9 godina

Zasto ne napomenete ljude da Paypal zadrzava svaki novac koji primite 30 dana, tj bude u Pending balancu i ne mozete ga podici 30 dana?? Zasto se to krije??

Tek nakon mjesec dana mozete povuci svoj novac na karticu! A to vjerujem mnogima nece odgovarati, kao sto ni meni ne odgovara, iako primanje novca preko Paypala za BiH radi vec godinama, ali zadrzavaju svaku uplatu bilo koje sume 30 dana i ne mozete taj novac koristiti 30 dana!

Alternative su Skrill i Payoneer, gdje odmah imate svoj novac na raspolaganju.

Branko

pre 9 godina

Srpski Narode-
Zivin i radim u Americi 45 godina! Ne dopustite da PayPal smrad dodje u Srbiju. Ovo je jos jedan nacin da narod trosi novac unpared da se ubuli, jer PayPal radi sa kredit karticama a ovi jedva cekaju da da jadne ljude uhvate pod svoje!
Branko kod koga nepali koriscenje PayPal-a i kredit kartica (licni cekovi su najsigurniju) iz Amerike.

konfučije

pre 9 godina

PayPal je nužno zlo. Svi koji ga željno iščekuju imaće značajan odliv egzaltiranosti kad se suoče sa provizijama koje uzima PP. U nekim transakcijama ih je skoro nemoguće zaobići.Npr. novi nalog na ebay Nemačka ne možete otvoriti ukoliko nemate PayPal račun. Provizije sežu i do 10 procenata. Nema tu puno dobrog u dolasku PP.

Stefan

pre 9 godina

PayPal je firma koja ima najvise problema i malverzacija tokom tranzakcija. Dobro je imati bilo koju internacionalnu za placanje ali samo napominjem sto malo ko kaze. PAY PAL jeste jedan od najrasprostranjenijih ali i medju najgorima

Radomir

pre 9 godina

Zasto ne napomenete ljude da Paypal zadrzava svaki novac koji primite 30 dana, tj bude u Pending balancu i ne mozete ga podici 30 dana?? Zasto se to krije??
(sarajevo, 6. oktobar 2014 16:27)
------------------------------------------------
Slažem se da ima alternative u drugim procesorima za plaćanje. Probao sam par njih, ali jedino PAYPAL ne naplaćuje PROVIZIJU. A kao drugo, ne znam što toliko mrziš PAYPAL i pričaš neistine. Ja imam karticu BANCA INTESA registrovanu na BOSNU. Sve uplate u toku meseca se sakupe i kada dođe prvi u sledećem mesecu, novac se prebacuje na karticu.
Znači, ti možeš imati uplatu 29.10 (100eur) i 30.10 (150eur) na PAYPAL i sve to stiže sutradan na karticu 1.11 (250eur) a to NIJE ZADRŽAVANJE OD 30 DANA.
Što je još lepše, živim u Vranju, dakle SRBIJA, a u mom nalogu sam napisao da sam iz BOSNE, jer SRBIJE nije bilo pre 4 godine. Sada imam ekskluzivno pravo da PRVI u SRBIJI primam novac od PAYPAL-a potpuno regularno.

n1k0l4

pre 9 godina

sta ste se uhvatili za taj Paypal kao da je jedini servis na svetu,ja vec godinama koristim Moneybookers(Skrill) imae i Netller rade perfektno,otvorite deviznio racun u Intezi(besplatno) uzmete njihovu karticu za internet (besplatna) preko nje uplatite na Skrill ,i to je to ,mozete zatraziti i od Skrill-a i Netllera da vam posalju njihove kartice za bankomate stizu za dve nedelje(besplatne) i podizete novac sa bilo kog bankomata kad god zelite...

grebatori

pre 9 godina

"Da li će 8. oktobra stanovnici Srbije zaista moći da primaju novac preko PayPala"
Hmmm... prvo ti bi taj novac trebalo ZARADITI! ...ili mozda cekate lovu od rodjaka iz inostranstva?

Mikonos

pre 9 godina

Auuu, kakav blam. Tribina oko PayPal-a :) ... Pa ko god nesto radi odavno se snasao i bez PayPal-a. Payoneer, Paxum, Skrill, Wire Transfer itd ... Ovo se tice samo mikro trgovine robom a za to je PayPal u obliku koji cemo imati (kao Hrvatska) skoro neupotrebljiv. Sem toga:
1.) Novac Vam stoji na "pending statusu" 30-ak dana ili morate terati kupca da udje na svoj PP nalog i klikne "confirm" na transakciju da ne bi ste cekali tih 30 dana sto je besmisleno ukoliko se bavite trgovinom.
2.) Ne mozete! placati sa PayPal balansa vec morate novac prebaciti na karticu ili bankovni racun (3 - 5 radnih dana za transfer)

Hrvoje Sankovic

pre 9 godina

Ne sjećam se da se ovako o tome pričalo u Hrvatskoj kad je paypal dolazio. Ne dozivljavam to bas toliko bitnim za svakodnevni zivot.

qwerty

pre 9 godina

Sad je vec ocigledno da su ovde mnogi placeni da nam uvale ovaj PP do koske.
Elem ovo zadrzavanje para je uz obrazlozenje zbog sigurnosti takva glupost da to mogu samo idioti da poveruju.
Pa oni vam zadrze novac 30m dana, za to vreme ga obrcu investiraju i prave profit sa vasim novcem. Imao sam sluchaj da mi je rachun bio blokiran 6 meseci, jer je navodno neko pokusao da pristupi neovlasceno. Ej mozesh misliti, neovlascen pristuo pa blokada 6 meseci i za to vreme oni obrcu moje pare i bogate se na moj rachun.
Ma daleko im lepa kuce. Uostalom ovi sto prave tribine su najobicniji placenici. Pricaju tu neke bajke ko i svi bankari, sve lepo umotano u sarenu foliju a ispod je nesto zapravo drugo. Niko ne pricha o posledicama.

anonymousi a ima nas milion puta vise od vase IPe grupice !!!

pre 9 godina

Vidi vidi kako su se robovlasnici uprpili kada vise nece moci da se hladnokrvno bogate iskoriscavaju,izrabljuju i ucenjuju u sivu zonu za crkavicu mlade ljude art talente,it strucnjake, diplomirane a sada jos i dele savete kao srednjovekovni propovednici ,PayPal je nužno zlo, Ništa nikad,Ne dopustite da PayPal smrad dodje u Srbiju,Auuu, kakav blam, Tribina oko PayPal-a,sta ste se uhvatili za taj Paypal! kao da je jedini,PayPal je firma koja ima najvise problema i malverzacija tokom tranzakcija...a gde ste bili kada treba deliti savete kako zaraditi pejpalom?,Da samo u minusima kao botovci kada vam mladi u komentarima malo po malo otkrivaju vase biznis tajne, gde vas najvise boli da se sto manje zna ili nikad nesazna.E pa grdno ste se preracunali,platicete mnogo vecu cenu za sve one koji smo zbog vaseg bogacenja mukom i nesrecom ispastali cak i od pakla a za to vam garantuju svi...

cko

pre 9 godina

ovo je trebalo mnogo ranije da se desi... nadam se da nece biti 30 dana pending jer ga necu koristiti... do tada, skrill je zakon (koji mi uzme skoro 7€ svaki put)....

Zole

pre 9 godina

Paypal mogao bi da donese duh 21. veka u Srbiju. Mada mislim da bi mnogi voleli da nikad ne dođje. Njima je u proslom veku bilo mnogo dobro i je žele sa se nesto menja.

Novosadjanin

pre 9 godina

Najveca ce korist biti u unutrasnjem poslovanju, samo to niko ne pominje - ako to paypal i dozvoljava buduci da ga nase banke ne podnose.

Tri bake u Surdulici, na primer, koje odlicno spremaju ajvar sada mogu da za 100ak eura naprave sajt, primaju uplate preko paypal-a i po celoj Srbiji kurirskim sluzbama salju svoj proizvod. Nema gnjavaze za platni promet, nemogucih uslova i taksi od banaka, skupih uredjaja, fiskalizacija i slicno, samo svoj sajt povezu sa paypal servisom i imaju sve sto im treba. Zaobisle su mega markete i ucene odlozenog placanja 270 dana, ne moraju da prave ogromne kolicine da bi zadovoljile mega lance, mogu iz svog dvorista da vode svoj posao. E, sada je samo mastovitost granica sta ce sve dovitljivi pojedinci moci da rade umesto pravljenja ajvara...

Zkr

pre 9 godina

(sarajevo, 6. oktobar 2014 16:27)

Podrazumeva se da sve hmmm... države, kao naše, imaju ovaj pending od 30 dana.

Ali pare su tamo i ti si miran. Ako nisi u stanju da isfinansiraš proizvodnju za 90 dana, menjaj profesiju.

A šta da ti kažem kada ja godinama radim tako što mi većina novca legne ili ne legne posle 30 dana. Ovako preko PP barem znam da su tamo.

Siniša

pre 9 godina

Zasto ne napomenete ljude da Paypal zadrzava svaki novac koji primite 30 dana, tj bude u Pending balancu i ne mozete ga podici 30 dana?? Zasto se to krije??

Pa zadržavaju novac zbog "zaštite kupaca" a i može im se ali ipak postoji način da se izbegne 30 dana čekanja i što je najbolje potpuno je legalan. Zamoli svoje klijente koji ti plaćaju da posle uplate samo uđu u "payment details" (na listi koja se nalazi na glavnom "my account/overview" ekranu) i čekiraju opciju "item received" što signalizira PayPal-u da je kupac primio robu/uslugu i istog trenutka je novac otključan.
Samo da znaš da to nigde ne piše već da bi došao do te informacije moraš da ih pozoveš telefonom i tek tada će ti objasniti o čemu se radi.

Vodi računa o tome da će klijenti koji ti plaćaju često da zaboravljaju to da urade ali ne namerno pošto za većinu korisnika ta opcija ne važi pa ljudi jednostavno nisu navikli da čekiraju tu opciju.

Lično dodatni zahtev za čekiranje "item received" opcije sam dodao na fakturu pa urade dobro jes a ako zaborave čekam 30 dana. Bolje to nego da mi se klijent oseti glupo i zaboravno uvek kad mi plaća jer to nije dobro za posao.

Radomir

pre 9 godina

Srpski Narode...Ovo je jos jedan nacin da narod trosi novac unpared da se ubuli, jer PayPal radi sa kredit karticama a ovi jedva cekaju da da jadne ljude uhvate pod svoje...
(Branko, 6. oktobar 2014 18:21)
----------------------------------------
Na veliku "žalost" gospodina PAYPAL radi sasvim lepo sa platnim, debitnim karticama. Ja imam dve i obe sam verifikovao na PAYPAL. Normalno, nisam lud da povežem kreditnu karticu kada ovako sve ide kao podmnazano :)

Čest kupac elektronike

pre 9 godina

Moje dobro iskustvo datira od pre nekoliko meseci. Nisam dobio poručeni paket iz Hong Konga. Da li je u pitanju krađa u magacinu HK pošte, gde obično leži 5 dana, ili na našoj carini - ne tiče me se.
Zatražio sam novac nazad, prodavac ga je uplatio istog dana a sutra sam ga dobio na svoj tekući Virtuon debitni račun, OTP banka.
Znači 2 dana, prijem u istom iznosu kako sam plaćao, dinarskom, bez ikakvih provizija.
Tako da je prijem bio moguć i pre nekoliko meseci, ako se radi o reklamaciji.

Dzaba sve to samo bezanija odavde

pre 9 godina

"Tri bake u Surdulici, na primer, koje odlicno spremaju ajvar sada mogu da za 100ak eura naprave sajt, primaju uplate preko paypal-a i po celoj Srbiji kurirskim sluzbama salju svoj proizvod. Nema gnjavaze za platni promet, nemogucih uslova i taksi od banaka, skupih uredjaja, fiskalizacija i slicno, samo svoj sajt povezu sa paypal servisom i imaju sve sto im treba. Zaobisle su mega markete i ucene odlozenog placanja 270 dana, ne moraju da prave ogromne kolicine da bi zadovoljile mega lance, mogu iz svog dvorista da vode svoj posao. E, sada je samo mastovitost granica sta ce sve dovitljivi pojedinci moci da rade umesto pravljenja ajvara...
(Novosadjanin, 6. oktobar 2014 18:04)"

---------

I kada te bake dobiju novac preko paypal-a shvatice da im ne trebaju politicari na vestima.Jer mogu i same da zaradjuju.Pada ceo sistem.I politicari i banke se vracaju kuci (ako pre toga ne pokradu sve pare od depozita-primer Metals banka,Univerzal Banka),politicari gube tlo pod nogama,tajkuni ne dobijaju vise monopol jer dolaze drugi stabilniji i da kazem za par procenata posteniji politicari-sve pada.

E to je problem u Srbiji.Jer kada ti neko omoguci da legalno zaradis 100 evra za jedan jedini dan i narednog dana uzmes taj novac od Dzimi Lovena iz Kalifornije u svom gradu gde je mesecna plata 100 evra a ti si to putem paypal-a zaradio za jedan jedini dan-da li ces glasati garnituru lokalnih politicara i drzavnih do sada?

Nemanja

pre 9 godina

@sarajevo: Drugar je iz Bosne (Banjaluka) i on je imao to ograničenje od 30 dana ali su mu pre par meseci to ukinuli (posle tipa godinu dana od kad je otvorio nalog), i to na njegovo uporno insistiranje. Uglavnom, poenta je da zadržavaju, ali očigledno mogu i da ne zadržavaju novac tih 30 dana. Ne znam da li imaju neke zvanične uslove koje moraš da ispuniš da bi ti odmah dozvolili povlačenje novca na svoju karticu, kontaktiraj ih pa ih pitaj.

Pametnjaković

pre 9 godina

@(sarajevo, 6. oktobar 2014 16:27)

Ne krije se, 2Checkout drži 90 dana. To ti je zbog toga što se svaka transakcija može poništiti u tom roku. Znači, ako je kartica ukradena i kupljena tvoja roba ili proizvod ili usluga tom karticom, onaj kome je ukradena možda to neće odmah shvatiti već tek mesec dva kasnije pa onda poništiti. To oni zovu credit card chargeback. Ja sam dao ekstreman primer vezan za krađu, najčešće se traži povraćaj novca ako kupac nije zadovoljan. Ako PayPal drži pare samo 30 dana, to i nije tako dugo. Ja sam koristio 2Checkout dugi niz godina, on je podržavao sve zemlje, bez obzira na sve. Ne znam kako je sada.

rango

pre 9 godina

@sarajevo PayPal po default zadržava novac 30 dana u pending statusu, ali ti ga posiljaoc jednim klikom može odobriti odmah. Ja tako primam platu dva puta mjesečno. Odmah nakon slanja računovođa iz firme za koju radim označi da je posao završen i meni je novac odmah dostupan - od kako sam to otkrio, prije više od godinu, nikad nisam čekao na novac u pending statusu. :)

Diskriminsani

pre 9 godina

Bez obzira na PayPal, Srbija se nalazi na listi zemalja nad kojom se sprovodi segregacija u trgovini. Naime, novi album Pink Floyda, ko je želeo da uplati direktno novce ovoj slavnoj grupi - neće to moći da ostvari.
Njihova direktna eushop-pinkfloyd.com prodavnica je posavetovana da se Srbija NE NAĐE na listi zemalja u koju bi moglo da se poruči u pretprodaji.
Verovatno naši euri i plaćanje preko PayPala ne vredi jednako.
Tako će naši građani, diskriminisani, moći da plaćaju 50 evra preko hrvatsko-slovenačkih dobavljača nešto što su mogli direktno da poruče
za 27 evra.

"Prvi u Srbiji :)"

pre 9 godina

Slažem se da ima alternative u drugim procesorima za plaćanje. Probao sam par njih, ali jedino PAYPAL ne naplaćuje PROVIZIJU. A kao drugo, ne znam što toliko mrziš PAYPAL i pričaš neistine. Ja imam karticu BANCA INTESA registrovanu na BOSNU. Sve uplate u toku meseca se sakupe i kada dođe prvi u sledećem mesecu, novac se prebacuje na karticu.
Znači, ti možeš imati uplatu 29.10 (100eur) i 30.10 (150eur) na PAYPAL i sve to stiže sutradan na karticu 1.11 (250eur) a to NIJE ZADRŽAVANJE OD 30 DANA.
Što je još lepše, živim u Vranju, dakle SRBIJA, a u mom nalogu sam napisao da sam iz BOSNE, jer SRBIJE nije bilo pre 4 godine. Sada imam ekskluzivno pravo da PRVI u SRBIJI primam novac od PAYPAL-a potpuno regularno.
(Radomir, 6. oktobar 2014 18:43)

Ja ovu mogućnost imam već pet godina, samo preko Hrvatske. Toliko o tvojoj informisanosti. :)

Iskusan

pre 9 godina

Ako smo već kod online plaćanja, treba reći i ovo.
Naši građani otvore tekući račun u američkoj banci kao nerezidenti, slanjem podataka i slike pasoša preko interneta, mailom.
Dobiju karticu poštom na kućnu adresu, ubace u bankomat i podignu pare,
bez ikakve potrebe da pričaju sa NBS ili Srbijom.
Plate samo proviziju koju bankomat naplaćuje. Takođe, plaćaju oko 10$ za održavanje takvog računa mesečno. I KRAJ!
Pouzdano znam da ovo funkcioniše, ia ko naši neće da izađu u susret vrednim zaradnicima - neko napolju hoće.

neutralni felsh

pre 9 godina

pay pal in serbia: seazon 10, episode 250... to be continued.
(neutralni felsh, 06. oktobar 2014 18:17)

syntax error: seaSon ;)

Srdjan

pre 9 godina

I jel počelo?

Izgleda da nije. Pojavile su se nove meni stavke u nalogu ali u isto vreme i obavestenje da usluga slanja novca nije dostupna u vašoj zemlji. Kako se čini mogu se primati uplate preko svog sajta uz pomoć paypala jer je usluga za to, koliko na brzinu mogu da vidim, omogućena medjutim isti se novac ne može povući sa naloga. Pretpostavljam da se tako primljeni novac može samo potršiti. Sve ovo ako ne grešim i na današnji dan 9. oktobra.