Ponedeljak, 15.09.2014.

22:22

iTunes: Apple dodao posebno dugme za sve koji ne vole U2

Izvor: Beta

iTunes: Apple dodao posebno dugme za sve koji ne vole U2 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Deda Pera

pre 9 godina

Ova vest objašnjava i na jasan način potkrepljuje tezu da Apple pravi svoje proizvode za tehnički polupismenu klijentelu kojoj se koriščenje svodi na klikove na "crveno dugme".
To ne umanjuje kvalitet uređaja, ali objašnjava njihovu sve izraženiju tehničku inferiornost.

neutralni felsh

pre 9 godina

Ocito je da mnogi od komentatora ne vole muziku U2 zbog Bonovog angazmana u BIH tokom rata. Da je prije svega njegov politicki i drustveni angazman prilicno odbojan to je istina, ali govorit o njima kao o trash bendu ili proizvodjacima smece muzike nije i ne moze bit istina.
(Franko, 16. septembar 2014 12:45)

niko nije rekao da je njihova muzika thrash ili neposredno losa. naprotiv, imaju interesantne i pismene melodijske linije ili resenja. ali, izgleda da se mnogima ne svidja nacin na koji je to upakovano, i tu ne moz nista promeniti. uostalom, kao i kod vecine grupa, postoji dva perioda - rani i pozni. i obicno su to dve razlicite price. u2, etabliran pocetkon devedesetih, u medjuvremenu je postao "previse mainstream", i to je cak i ranim obozavaocima postalo malkice degutantno - od irske atrakcije postali su planetarna cokolada.
na stranu bonov angazman. premda, meni nije smetalo sto je bono pozvao svet da obrati paznju na svakodnevno bombardovano i opsednuto sarajevo, naprotiv. niko nama nije kriv sto smo vecinom cutali o tome, i smisljali razna jalova opravdanja za sopstvena losa dela, praveci se da ne vidimo bruku i sramotu. posle nam je naravno bio kriv bono vox populi ;)

Maks

pre 9 godina

Osobama koje nisu koristile Apple uređaje/servise bih preporučio da se informišu pre nego što komentarišu, a ne da neko nagađa o čemu se radi, pa onda da to neko drugi ko nema pojma o čemu se radi posle prepričava po sistemu "rekla-kazala" i kao u igri gluvih telefona da na kraju ispadne ispadne nešto o čemu nije bilo ni reči.


@ EU Citizen

Nikakav update iTunesa nije bio potreban da bi neko obrisao pesme iz iTunes biblioteke na uređaju.

Lično sam probao da preuzmem taj U2 album pre nekoliko dana i da ga obrišem iz iTunes biblioteke i najnormalnije se obrisao iz iTunes biblioteke. Na "Purchases" stranici je ostala opcija da preuzmem ponovo (ako hoću), ali to mi ne smeta.

U članku je reč o opciji za ukranjanje opcije za ponovno preuzmimanje tog U2 albuma sa iTunes naloga, ako neko neće da mu se na iTunes nalogu pod "Purchases" pojavljuje opcija da preuzme U2 album.


@ Komšija

To što neko ima opciju da preuzme nešto ne znači i da mora da preuzme. Meni se taj album nije sâm od sebe downloadovao, nego sam se ulogovao na iTunes i išao na "Purchases" stranicu i tamo kliknuo na opciju da ga preuzmem. Neki korisnici nameste da im iTunes automatski preuzima sve nove pesme koje se pojave pod "Purchases" (pesme koje kupe ili dobiju na poklon), pa je zato nekima taj album automatski bio downloadovan.


@ sasa

A šta bi ti smetalo ako bi ti neko poklonio album Sinana Sakića i da imaš opciju da preuzmeš taj album ako hoćeš? Ne moraš da preuzimaš ako nećeš.

Ivan

pre 9 godina

Neki ocigledno nisu razumeli. Mozes da obrises album sa apple uredjaja, ali i dalje ostane vezan za iTunes account (da bi korisnik, ukoliko se predomisli, mogao ponovo da ga downloaduje). Ne zauzima prostor ni na uredjaju ni na cloudu, ali nekoga jednostavno nervira da vidi album cover u svojoj kolekciji i zeli da ga zauvek ukloni.

Komšija

pre 9 godina

Nisam ni znao da sam dobio dok nisam procitao ovde
(persej, 16. septembar 2014 00:21)
-----------
Eto šta ti je zahtevni iPhone korisnik. Pojma nema šta mu je u telefonu.

Franko

pre 9 godina

Ocito je da mnogi od komentatora ne vole muziku U2 zbog Bonovog angazmana u BIH tokom rata. Da je prije svega njegov politicki i drustveni angazman prilicno odbojan to je istina, ali govorit o njima kao o trash bendu ili proizvodjacima smece muzike nije i ne moze bit istina. Meni je njihov Achtung Baby strava album, onda kada je eksperiomentiranje rocka sa elektro muzikom bilo u povojima, oni su na tom albumu te dvije kombinacije savrseno spojili u jedan od najboljih albuma u zadnjih 25.godina. Tesko je izdvojiti neku pjesmu posebno, ali je za mene antologijska " Ultraviolet". Meni se recimo njihov stadionski nastup na turneji 360 degrees i nije posebno svidio, previse ljudi i preveliki scenskovizualni spektakl da bi bilo interakcije izmedju benda i publike, i tu se ogleda njihova megalomanija, mada mislim da je to ponajvise Bonova megalomanija, mozda i grijesim,ali... U svakom slucaju U2 su utjecali na POP/ROCK muziku kao malo koji bend u povijesti popularne muizike, i jos uvijek su zeljni dokazivanja, i na tome im treba skinuti kapu. Ako budu kreirali dvoransku turneju, mislim da je to vrijedno svakog dinara.Lp......

Vladica

pre 9 godina

Yeah, kupiš uređaj za velike novce, i realno nemaš kontrolu nad njim, i 99% funkcionalnosti uređaja ti zavisi od par momaka iz Kupertina. Stvari se sa tvog telefona pojavljuju na internetu ili se neke stvari za koje ni ne znaš pojavljuju na tvom uređaju. O ranijim problemima da se telefon zabaguje i da ne može da proradi dok ga ne povežeš na kompjuter da ne pričam. Savršenstvo!

Alex

pre 9 godina

@xardas ne treba ti apple uredjaj. Dovoljno je da imas itunes sto je besplatno. Odatle kad downlodujes mozes album narezati, "export" na svoj uredjaj itd

EU Citizen

pre 9 godina

Jadan je onaj ko se uhvatio u klopku Apple tehnologije, pa mu sad nekakav iTunes kroji kapu i mora da čeka apdejt da bi nešto uklonio iz svoje muzičke biblioteke. Ali ovo je slobodan svet, ako vam ne smeta kavez (i kavez je nekakav "user experioence", i mnogim "userima" očigledno jako odgovara), samo napred, u redove ispred prodavnica :)))

sasa

pre 9 godina

Nezahvalni ljudi. Ti im das nesto besplatno kao poklon, a oni to odbacuju i jos se ljute. Poklonu se u zube ne gleda!
(Filip P., 15. septembar 2014 23:54)

A jel bi voleo da ti se tvoj muzicki program ili servis napuni albumima Sinana Sakica, Mice Trofrtaljke i Turske izvorne muzike i da to ne mozes da obrises da ti stoji tako sve vreme??

Xardas

pre 9 godina

Ja obozavam U2. Predobre pesme, odlican tekst, a svaki album drugaciji od prethodnog. Ali nemam nijedan apple uredjaj, tako da je na dan izlaska novog albuma , radio piratski zaliv xD

Komšija

pre 9 godina

Ovde nije poenta u tome da li volite U2 ili ne, ili bilo kojeg drugog izvođača, poenta je u tome da nemaš kontrolu nad svojim uređajem. Evo ja na ovom "budjavom androidu" imam tu slobodu šta cu da preuzmem, koristim ili obrisem.
Sloboda koja je bitnija od toga da li će se neka aplikacija otvoriti za 5ms ili 3ms.

Maks

pre 9 godina

@ (zoks, 15. septembar 2014 23:04)

Može i iz iTunes da se na "delete" obriše nešto ako neko hoće da obriše neke pesme sa uređaja, ali ovde se ne radi o brisanju nekih pesama sa uređaja (to je, naravno, moglo i ranije), nego o tome da su neki hteli i da obrišu taj album iz "Purchases" (kada se uloguješ na iTunes nalog, ima stranica "Purchases" gde možeš da vidiš muziku koju si kupio preko iTunes i da je ponovo preuzmeš ako si obrisao pesme koje si kupio na iTunes... Apple je taj album kao poklon dodao iTunes korisnicima pod "Purchases" kao kad kupe neki album, da bi ga preuzeli besplatno)... drugim rečima, tu je reč o tome da neki nisu hteli da im se opcija da preuzmu taj album pojavljuje na "Purchases" stranici kada se uloguju na iTunes.

rango

pre 9 godina

Odvratno! Koje ulizivanje i pretjerivanje. Od kuda im ideja da bi svako volio da ima Bono-a u svom telefonu. Ovaj Kuk stvarno nije normalan.

km

pre 9 godina

ne verovatno, kakva arogancija. I ja sam se pre neki dan iznenadio, odakle u mojoj listi stvari od u2. nekada davno sam ih slusao ali sada mi to djubre ne treba. I oni ti se na silu uvale da ne mozes da ih obrises. I sta, da se niko nije pobunio, to bi poceli I drugi. svaki dan ti osvane neka nova glupost koju ne mozes da obrises.

samo urbano

pre 9 godina

kada vidim da neki bend svira predsedniku,politicaru odmah mi se zgadi, bas kao i ovakvi marketinski potezi eee,ramo,ramo,druze moj! :)

obavesten

pre 9 godina

Djubre od albuma.Iako mi se gadi Bonov aktivizam,nikada mi se nije dopadala njihova muzika,pre svega sto je forsirana od strane mtv-ja kao da je kul.
U2 nije los bend,a mozda bi i bio bolji kada se ne bi bavili aktivizmom vec samo pravili muziku i svirali je.

Nataeos

pre 9 godina

Odlicno... Nikad nisam voleo U2 pa necu ni sada... Onaj ko voli neka slusa a mi koji ne, nije potrebno da nam ubacuju album koji nas ne interesuje. To moze da urade i za druge, pa svako neka bira po svom ukusu.

Jesse Pinkman

pre 9 godina

Ne vidim neku veliku svrhu iTunes kod nas... Prvo sto ga ne mozemo koristiti, drugo je sto i ako zelimo da prebacimo neke pesme na nase Apple uredjaje moramo se namuciti da bi uspeli i to preko
nekih programa..

neutralni felsh

pre 9 godina

ama, nek su i ovakvi i onakvi, megazvezde ili americki irci, sa felerom... ali nikad mi nisu lezali da ih cujem, na prve tonove i pojavu. a jesam pokusavao i pokusavao, sunday bloody sundaj, ili onaj stiskavac "one"... mozda malo album "zooropa", ali dakle sve ostalo zaobilazim odavno.
hocu da reknem - razumem i narod, a i potrebu da kliknu to dugme. srz je poenta: voleli ih ili ne, sam apple je uvek voleo da ugodi musterijama, nije da nije. manite vi balkan korisnike, ali njihov korisnik u usa u iphoneu ima pun servis, a njihov je odlican. jes jednostavan, ali je efektan. to je prava amer firma, ko nekad druge grane industrijskog profita, u amer gringo stilu. dakle, strogi profi. na tome im svaka cast - ne sudite o proizvodima, nego o siroj slici tehnoloskog i ekonomskog pristupa. tu nema diskusije.
a ostali nek se i dalje ubedjuju android vs iphone i ostalo ;)

Dragan88

pre 9 godina

Obozavao sam,i jos uvek volim njihove pesme.Ali mislim da su podbacili njihovim novim albumom.Na stranu sve Bonove politicke ideje,i sva uverenja i negativne izjave o srbima.Muzika koju su pravili ne fantasticna

rango

pre 9 godina

Odvratno! Koje ulizivanje i pretjerivanje. Od kuda im ideja da bi svako volio da ima Bono-a u svom telefonu. Ovaj Kuk stvarno nije normalan.

sasa

pre 9 godina

Nezahvalni ljudi. Ti im das nesto besplatno kao poklon, a oni to odbacuju i jos se ljute. Poklonu se u zube ne gleda!
(Filip P., 15. septembar 2014 23:54)

A jel bi voleo da ti se tvoj muzicki program ili servis napuni albumima Sinana Sakica, Mice Trofrtaljke i Turske izvorne muzike i da to ne mozes da obrises da ti stoji tako sve vreme??

samo urbano

pre 9 godina

kada vidim da neki bend svira predsedniku,politicaru odmah mi se zgadi, bas kao i ovakvi marketinski potezi eee,ramo,ramo,druze moj! :)

Komšija

pre 9 godina

Ovde nije poenta u tome da li volite U2 ili ne, ili bilo kojeg drugog izvođača, poenta je u tome da nemaš kontrolu nad svojim uređajem. Evo ja na ovom "budjavom androidu" imam tu slobodu šta cu da preuzmem, koristim ili obrisem.
Sloboda koja je bitnija od toga da li će se neka aplikacija otvoriti za 5ms ili 3ms.

km

pre 9 godina

ne verovatno, kakva arogancija. I ja sam se pre neki dan iznenadio, odakle u mojoj listi stvari od u2. nekada davno sam ih slusao ali sada mi to djubre ne treba. I oni ti se na silu uvale da ne mozes da ih obrises. I sta, da se niko nije pobunio, to bi poceli I drugi. svaki dan ti osvane neka nova glupost koju ne mozes da obrises.

obavesten

pre 9 godina

Djubre od albuma.Iako mi se gadi Bonov aktivizam,nikada mi se nije dopadala njihova muzika,pre svega sto je forsirana od strane mtv-ja kao da je kul.
U2 nije los bend,a mozda bi i bio bolji kada se ne bi bavili aktivizmom vec samo pravili muziku i svirali je.

Dragan88

pre 9 godina

Obozavao sam,i jos uvek volim njihove pesme.Ali mislim da su podbacili njihovim novim albumom.Na stranu sve Bonove politicke ideje,i sva uverenja i negativne izjave o srbima.Muzika koju su pravili ne fantasticna

Nataeos

pre 9 godina

Odlicno... Nikad nisam voleo U2 pa necu ni sada... Onaj ko voli neka slusa a mi koji ne, nije potrebno da nam ubacuju album koji nas ne interesuje. To moze da urade i za druge, pa svako neka bira po svom ukusu.

Komšija

pre 9 godina

Nisam ni znao da sam dobio dok nisam procitao ovde
(persej, 16. septembar 2014 00:21)
-----------
Eto šta ti je zahtevni iPhone korisnik. Pojma nema šta mu je u telefonu.

Jesse Pinkman

pre 9 godina

Ne vidim neku veliku svrhu iTunes kod nas... Prvo sto ga ne mozemo koristiti, drugo je sto i ako zelimo da prebacimo neke pesme na nase Apple uredjaje moramo se namuciti da bi uspeli i to preko
nekih programa..

neutralni felsh

pre 9 godina

ama, nek su i ovakvi i onakvi, megazvezde ili americki irci, sa felerom... ali nikad mi nisu lezali da ih cujem, na prve tonove i pojavu. a jesam pokusavao i pokusavao, sunday bloody sundaj, ili onaj stiskavac "one"... mozda malo album "zooropa", ali dakle sve ostalo zaobilazim odavno.
hocu da reknem - razumem i narod, a i potrebu da kliknu to dugme. srz je poenta: voleli ih ili ne, sam apple je uvek voleo da ugodi musterijama, nije da nije. manite vi balkan korisnike, ali njihov korisnik u usa u iphoneu ima pun servis, a njihov je odlican. jes jednostavan, ali je efektan. to je prava amer firma, ko nekad druge grane industrijskog profita, u amer gringo stilu. dakle, strogi profi. na tome im svaka cast - ne sudite o proizvodima, nego o siroj slici tehnoloskog i ekonomskog pristupa. tu nema diskusije.
a ostali nek se i dalje ubedjuju android vs iphone i ostalo ;)

Maks

pre 9 godina

@ (zoks, 15. septembar 2014 23:04)

Može i iz iTunes da se na "delete" obriše nešto ako neko hoće da obriše neke pesme sa uređaja, ali ovde se ne radi o brisanju nekih pesama sa uređaja (to je, naravno, moglo i ranije), nego o tome da su neki hteli i da obrišu taj album iz "Purchases" (kada se uloguješ na iTunes nalog, ima stranica "Purchases" gde možeš da vidiš muziku koju si kupio preko iTunes i da je ponovo preuzmeš ako si obrisao pesme koje si kupio na iTunes... Apple je taj album kao poklon dodao iTunes korisnicima pod "Purchases" kao kad kupe neki album, da bi ga preuzeli besplatno)... drugim rečima, tu je reč o tome da neki nisu hteli da im se opcija da preuzmu taj album pojavljuje na "Purchases" stranici kada se uloguju na iTunes.

Vladica

pre 9 godina

Yeah, kupiš uređaj za velike novce, i realno nemaš kontrolu nad njim, i 99% funkcionalnosti uređaja ti zavisi od par momaka iz Kupertina. Stvari se sa tvog telefona pojavljuju na internetu ili se neke stvari za koje ni ne znaš pojavljuju na tvom uređaju. O ranijim problemima da se telefon zabaguje i da ne može da proradi dok ga ne povežeš na kompjuter da ne pričam. Savršenstvo!

EU Citizen

pre 9 godina

Jadan je onaj ko se uhvatio u klopku Apple tehnologije, pa mu sad nekakav iTunes kroji kapu i mora da čeka apdejt da bi nešto uklonio iz svoje muzičke biblioteke. Ali ovo je slobodan svet, ako vam ne smeta kavez (i kavez je nekakav "user experioence", i mnogim "userima" očigledno jako odgovara), samo napred, u redove ispred prodavnica :)))

Xardas

pre 9 godina

Ja obozavam U2. Predobre pesme, odlican tekst, a svaki album drugaciji od prethodnog. Ali nemam nijedan apple uredjaj, tako da je na dan izlaska novog albuma , radio piratski zaliv xD

Ivan

pre 9 godina

Neki ocigledno nisu razumeli. Mozes da obrises album sa apple uredjaja, ali i dalje ostane vezan za iTunes account (da bi korisnik, ukoliko se predomisli, mogao ponovo da ga downloaduje). Ne zauzima prostor ni na uredjaju ni na cloudu, ali nekoga jednostavno nervira da vidi album cover u svojoj kolekciji i zeli da ga zauvek ukloni.

Franko

pre 9 godina

Ocito je da mnogi od komentatora ne vole muziku U2 zbog Bonovog angazmana u BIH tokom rata. Da je prije svega njegov politicki i drustveni angazman prilicno odbojan to je istina, ali govorit o njima kao o trash bendu ili proizvodjacima smece muzike nije i ne moze bit istina. Meni je njihov Achtung Baby strava album, onda kada je eksperiomentiranje rocka sa elektro muzikom bilo u povojima, oni su na tom albumu te dvije kombinacije savrseno spojili u jedan od najboljih albuma u zadnjih 25.godina. Tesko je izdvojiti neku pjesmu posebno, ali je za mene antologijska " Ultraviolet". Meni se recimo njihov stadionski nastup na turneji 360 degrees i nije posebno svidio, previse ljudi i preveliki scenskovizualni spektakl da bi bilo interakcije izmedju benda i publike, i tu se ogleda njihova megalomanija, mada mislim da je to ponajvise Bonova megalomanija, mozda i grijesim,ali... U svakom slucaju U2 su utjecali na POP/ROCK muziku kao malo koji bend u povijesti popularne muizike, i jos uvijek su zeljni dokazivanja, i na tome im treba skinuti kapu. Ako budu kreirali dvoransku turneju, mislim da je to vrijedno svakog dinara.Lp......

Maks

pre 9 godina

Osobama koje nisu koristile Apple uređaje/servise bih preporučio da se informišu pre nego što komentarišu, a ne da neko nagađa o čemu se radi, pa onda da to neko drugi ko nema pojma o čemu se radi posle prepričava po sistemu "rekla-kazala" i kao u igri gluvih telefona da na kraju ispadne ispadne nešto o čemu nije bilo ni reči.


@ EU Citizen

Nikakav update iTunesa nije bio potreban da bi neko obrisao pesme iz iTunes biblioteke na uređaju.

Lično sam probao da preuzmem taj U2 album pre nekoliko dana i da ga obrišem iz iTunes biblioteke i najnormalnije se obrisao iz iTunes biblioteke. Na "Purchases" stranici je ostala opcija da preuzmem ponovo (ako hoću), ali to mi ne smeta.

U članku je reč o opciji za ukranjanje opcije za ponovno preuzmimanje tog U2 albuma sa iTunes naloga, ako neko neće da mu se na iTunes nalogu pod "Purchases" pojavljuje opcija da preuzme U2 album.


@ Komšija

To što neko ima opciju da preuzme nešto ne znači i da mora da preuzme. Meni se taj album nije sâm od sebe downloadovao, nego sam se ulogovao na iTunes i išao na "Purchases" stranicu i tamo kliknuo na opciju da ga preuzmem. Neki korisnici nameste da im iTunes automatski preuzima sve nove pesme koje se pojave pod "Purchases" (pesme koje kupe ili dobiju na poklon), pa je zato nekima taj album automatski bio downloadovan.


@ sasa

A šta bi ti smetalo ako bi ti neko poklonio album Sinana Sakića i da imaš opciju da preuzmeš taj album ako hoćeš? Ne moraš da preuzimaš ako nećeš.

neutralni felsh

pre 9 godina

Ocito je da mnogi od komentatora ne vole muziku U2 zbog Bonovog angazmana u BIH tokom rata. Da je prije svega njegov politicki i drustveni angazman prilicno odbojan to je istina, ali govorit o njima kao o trash bendu ili proizvodjacima smece muzike nije i ne moze bit istina.
(Franko, 16. septembar 2014 12:45)

niko nije rekao da je njihova muzika thrash ili neposredno losa. naprotiv, imaju interesantne i pismene melodijske linije ili resenja. ali, izgleda da se mnogima ne svidja nacin na koji je to upakovano, i tu ne moz nista promeniti. uostalom, kao i kod vecine grupa, postoji dva perioda - rani i pozni. i obicno su to dve razlicite price. u2, etabliran pocetkon devedesetih, u medjuvremenu je postao "previse mainstream", i to je cak i ranim obozavaocima postalo malkice degutantno - od irske atrakcije postali su planetarna cokolada.
na stranu bonov angazman. premda, meni nije smetalo sto je bono pozvao svet da obrati paznju na svakodnevno bombardovano i opsednuto sarajevo, naprotiv. niko nama nije kriv sto smo vecinom cutali o tome, i smisljali razna jalova opravdanja za sopstvena losa dela, praveci se da ne vidimo bruku i sramotu. posle nam je naravno bio kriv bono vox populi ;)

Alex

pre 9 godina

@xardas ne treba ti apple uredjaj. Dovoljno je da imas itunes sto je besplatno. Odatle kad downlodujes mozes album narezati, "export" na svoj uredjaj itd

Deda Pera

pre 9 godina

Ova vest objašnjava i na jasan način potkrepljuje tezu da Apple pravi svoje proizvode za tehnički polupismenu klijentelu kojoj se koriščenje svodi na klikove na "crveno dugme".
To ne umanjuje kvalitet uređaja, ali objašnjava njihovu sve izraženiju tehničku inferiornost.

Dragan88

pre 9 godina

Obozavao sam,i jos uvek volim njihove pesme.Ali mislim da su podbacili njihovim novim albumom.Na stranu sve Bonove politicke ideje,i sva uverenja i negativne izjave o srbima.Muzika koju su pravili ne fantasticna

Xardas

pre 9 godina

Ja obozavam U2. Predobre pesme, odlican tekst, a svaki album drugaciji od prethodnog. Ali nemam nijedan apple uredjaj, tako da je na dan izlaska novog albuma , radio piratski zaliv xD

EU Citizen

pre 9 godina

Jadan je onaj ko se uhvatio u klopku Apple tehnologije, pa mu sad nekakav iTunes kroji kapu i mora da čeka apdejt da bi nešto uklonio iz svoje muzičke biblioteke. Ali ovo je slobodan svet, ako vam ne smeta kavez (i kavez je nekakav "user experioence", i mnogim "userima" očigledno jako odgovara), samo napred, u redove ispred prodavnica :)))

Komšija

pre 9 godina

Nisam ni znao da sam dobio dok nisam procitao ovde
(persej, 16. septembar 2014 00:21)
-----------
Eto šta ti je zahtevni iPhone korisnik. Pojma nema šta mu je u telefonu.

Vladica

pre 9 godina

Yeah, kupiš uređaj za velike novce, i realno nemaš kontrolu nad njim, i 99% funkcionalnosti uređaja ti zavisi od par momaka iz Kupertina. Stvari se sa tvog telefona pojavljuju na internetu ili se neke stvari za koje ni ne znaš pojavljuju na tvom uređaju. O ranijim problemima da se telefon zabaguje i da ne može da proradi dok ga ne povežeš na kompjuter da ne pričam. Savršenstvo!

Jesse Pinkman

pre 9 godina

Ne vidim neku veliku svrhu iTunes kod nas... Prvo sto ga ne mozemo koristiti, drugo je sto i ako zelimo da prebacimo neke pesme na nase Apple uredjaje moramo se namuciti da bi uspeli i to preko
nekih programa..

km

pre 9 godina

ne verovatno, kakva arogancija. I ja sam se pre neki dan iznenadio, odakle u mojoj listi stvari od u2. nekada davno sam ih slusao ali sada mi to djubre ne treba. I oni ti se na silu uvale da ne mozes da ih obrises. I sta, da se niko nije pobunio, to bi poceli I drugi. svaki dan ti osvane neka nova glupost koju ne mozes da obrises.

neutralni felsh

pre 9 godina

ama, nek su i ovakvi i onakvi, megazvezde ili americki irci, sa felerom... ali nikad mi nisu lezali da ih cujem, na prve tonove i pojavu. a jesam pokusavao i pokusavao, sunday bloody sundaj, ili onaj stiskavac "one"... mozda malo album "zooropa", ali dakle sve ostalo zaobilazim odavno.
hocu da reknem - razumem i narod, a i potrebu da kliknu to dugme. srz je poenta: voleli ih ili ne, sam apple je uvek voleo da ugodi musterijama, nije da nije. manite vi balkan korisnike, ali njihov korisnik u usa u iphoneu ima pun servis, a njihov je odlican. jes jednostavan, ali je efektan. to je prava amer firma, ko nekad druge grane industrijskog profita, u amer gringo stilu. dakle, strogi profi. na tome im svaka cast - ne sudite o proizvodima, nego o siroj slici tehnoloskog i ekonomskog pristupa. tu nema diskusije.
a ostali nek se i dalje ubedjuju android vs iphone i ostalo ;)

Komšija

pre 9 godina

Ovde nije poenta u tome da li volite U2 ili ne, ili bilo kojeg drugog izvođača, poenta je u tome da nemaš kontrolu nad svojim uređajem. Evo ja na ovom "budjavom androidu" imam tu slobodu šta cu da preuzmem, koristim ili obrisem.
Sloboda koja je bitnija od toga da li će se neka aplikacija otvoriti za 5ms ili 3ms.

obavesten

pre 9 godina

Djubre od albuma.Iako mi se gadi Bonov aktivizam,nikada mi se nije dopadala njihova muzika,pre svega sto je forsirana od strane mtv-ja kao da je kul.
U2 nije los bend,a mozda bi i bio bolji kada se ne bi bavili aktivizmom vec samo pravili muziku i svirali je.

sasa

pre 9 godina

Nezahvalni ljudi. Ti im das nesto besplatno kao poklon, a oni to odbacuju i jos se ljute. Poklonu se u zube ne gleda!
(Filip P., 15. septembar 2014 23:54)

A jel bi voleo da ti se tvoj muzicki program ili servis napuni albumima Sinana Sakica, Mice Trofrtaljke i Turske izvorne muzike i da to ne mozes da obrises da ti stoji tako sve vreme??

rango

pre 9 godina

Odvratno! Koje ulizivanje i pretjerivanje. Od kuda im ideja da bi svako volio da ima Bono-a u svom telefonu. Ovaj Kuk stvarno nije normalan.

Nataeos

pre 9 godina

Odlicno... Nikad nisam voleo U2 pa necu ni sada... Onaj ko voli neka slusa a mi koji ne, nije potrebno da nam ubacuju album koji nas ne interesuje. To moze da urade i za druge, pa svako neka bira po svom ukusu.

Alex

pre 9 godina

@xardas ne treba ti apple uredjaj. Dovoljno je da imas itunes sto je besplatno. Odatle kad downlodujes mozes album narezati, "export" na svoj uredjaj itd

Deda Pera

pre 9 godina

Ova vest objašnjava i na jasan način potkrepljuje tezu da Apple pravi svoje proizvode za tehnički polupismenu klijentelu kojoj se koriščenje svodi na klikove na "crveno dugme".
To ne umanjuje kvalitet uređaja, ali objašnjava njihovu sve izraženiju tehničku inferiornost.

samo urbano

pre 9 godina

kada vidim da neki bend svira predsedniku,politicaru odmah mi se zgadi, bas kao i ovakvi marketinski potezi eee,ramo,ramo,druze moj! :)

Franko

pre 9 godina

Ocito je da mnogi od komentatora ne vole muziku U2 zbog Bonovog angazmana u BIH tokom rata. Da je prije svega njegov politicki i drustveni angazman prilicno odbojan to je istina, ali govorit o njima kao o trash bendu ili proizvodjacima smece muzike nije i ne moze bit istina. Meni je njihov Achtung Baby strava album, onda kada je eksperiomentiranje rocka sa elektro muzikom bilo u povojima, oni su na tom albumu te dvije kombinacije savrseno spojili u jedan od najboljih albuma u zadnjih 25.godina. Tesko je izdvojiti neku pjesmu posebno, ali je za mene antologijska " Ultraviolet". Meni se recimo njihov stadionski nastup na turneji 360 degrees i nije posebno svidio, previse ljudi i preveliki scenskovizualni spektakl da bi bilo interakcije izmedju benda i publike, i tu se ogleda njihova megalomanija, mada mislim da je to ponajvise Bonova megalomanija, mozda i grijesim,ali... U svakom slucaju U2 su utjecali na POP/ROCK muziku kao malo koji bend u povijesti popularne muizike, i jos uvijek su zeljni dokazivanja, i na tome im treba skinuti kapu. Ako budu kreirali dvoransku turneju, mislim da je to vrijedno svakog dinara.Lp......

Maks

pre 9 godina

@ (zoks, 15. septembar 2014 23:04)

Može i iz iTunes da se na "delete" obriše nešto ako neko hoće da obriše neke pesme sa uređaja, ali ovde se ne radi o brisanju nekih pesama sa uređaja (to je, naravno, moglo i ranije), nego o tome da su neki hteli i da obrišu taj album iz "Purchases" (kada se uloguješ na iTunes nalog, ima stranica "Purchases" gde možeš da vidiš muziku koju si kupio preko iTunes i da je ponovo preuzmeš ako si obrisao pesme koje si kupio na iTunes... Apple je taj album kao poklon dodao iTunes korisnicima pod "Purchases" kao kad kupe neki album, da bi ga preuzeli besplatno)... drugim rečima, tu je reč o tome da neki nisu hteli da im se opcija da preuzmu taj album pojavljuje na "Purchases" stranici kada se uloguju na iTunes.

Maks

pre 9 godina

Osobama koje nisu koristile Apple uređaje/servise bih preporučio da se informišu pre nego što komentarišu, a ne da neko nagađa o čemu se radi, pa onda da to neko drugi ko nema pojma o čemu se radi posle prepričava po sistemu "rekla-kazala" i kao u igri gluvih telefona da na kraju ispadne ispadne nešto o čemu nije bilo ni reči.


@ EU Citizen

Nikakav update iTunesa nije bio potreban da bi neko obrisao pesme iz iTunes biblioteke na uređaju.

Lično sam probao da preuzmem taj U2 album pre nekoliko dana i da ga obrišem iz iTunes biblioteke i najnormalnije se obrisao iz iTunes biblioteke. Na "Purchases" stranici je ostala opcija da preuzmem ponovo (ako hoću), ali to mi ne smeta.

U članku je reč o opciji za ukranjanje opcije za ponovno preuzmimanje tog U2 albuma sa iTunes naloga, ako neko neće da mu se na iTunes nalogu pod "Purchases" pojavljuje opcija da preuzme U2 album.


@ Komšija

To što neko ima opciju da preuzme nešto ne znači i da mora da preuzme. Meni se taj album nije sâm od sebe downloadovao, nego sam se ulogovao na iTunes i išao na "Purchases" stranicu i tamo kliknuo na opciju da ga preuzmem. Neki korisnici nameste da im iTunes automatski preuzima sve nove pesme koje se pojave pod "Purchases" (pesme koje kupe ili dobiju na poklon), pa je zato nekima taj album automatski bio downloadovan.


@ sasa

A šta bi ti smetalo ako bi ti neko poklonio album Sinana Sakića i da imaš opciju da preuzmeš taj album ako hoćeš? Ne moraš da preuzimaš ako nećeš.

Ivan

pre 9 godina

Neki ocigledno nisu razumeli. Mozes da obrises album sa apple uredjaja, ali i dalje ostane vezan za iTunes account (da bi korisnik, ukoliko se predomisli, mogao ponovo da ga downloaduje). Ne zauzima prostor ni na uredjaju ni na cloudu, ali nekoga jednostavno nervira da vidi album cover u svojoj kolekciji i zeli da ga zauvek ukloni.

neutralni felsh

pre 9 godina

Ocito je da mnogi od komentatora ne vole muziku U2 zbog Bonovog angazmana u BIH tokom rata. Da je prije svega njegov politicki i drustveni angazman prilicno odbojan to je istina, ali govorit o njima kao o trash bendu ili proizvodjacima smece muzike nije i ne moze bit istina.
(Franko, 16. septembar 2014 12:45)

niko nije rekao da je njihova muzika thrash ili neposredno losa. naprotiv, imaju interesantne i pismene melodijske linije ili resenja. ali, izgleda da se mnogima ne svidja nacin na koji je to upakovano, i tu ne moz nista promeniti. uostalom, kao i kod vecine grupa, postoji dva perioda - rani i pozni. i obicno su to dve razlicite price. u2, etabliran pocetkon devedesetih, u medjuvremenu je postao "previse mainstream", i to je cak i ranim obozavaocima postalo malkice degutantno - od irske atrakcije postali su planetarna cokolada.
na stranu bonov angazman. premda, meni nije smetalo sto je bono pozvao svet da obrati paznju na svakodnevno bombardovano i opsednuto sarajevo, naprotiv. niko nama nije kriv sto smo vecinom cutali o tome, i smisljali razna jalova opravdanja za sopstvena losa dela, praveci se da ne vidimo bruku i sramotu. posle nam je naravno bio kriv bono vox populi ;)