Ponedeljak, 08.09.2014.

14:18

PayPal: Trenutno nemamo novosti vezane za Srbiju

Izvor: Netokracija.com

PayPal: Trenutno nemamo novosti vezane za Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Vladimir

pre 9 godina

Stavr je jednostavna.Ako neko hoće PayPal u Srbiji taj/ta treba da ode do Republike Srpske ili Bosne I da otvori račun u tamošnjij banci.Morate I da se prijavite u Bosni najbolje kao boravak.Date tu istu adresu I u banci.PayPal takodje to sve generiše I proverava.Naravno uvek preko IP adrse mogu da znaju odakle je korisnik.Ali to ih toliko I ne zanima.Već adrsa koju ste prijavili u banci I adrsa koju ste prijavili na PayPal nalogu.Najbolje se prijaviti kod nekog rodjaka ili prijatelja.
Problem na relaciji PayPal - Srbija je upravo Srbija koja ima regulative a vezane sa deviznim prilivima I generalno sa uplatama iz inostranstva.Jer zakoni u principu nisu menjani u zadnjih 60-70.God

Radomir

pre 9 godina

Aha i kako onda da povuces novac sa Paypal naloga ako banka u Srbiji ne prima uplate sa istog ?
(kershme, 9. septembar 2014 16:49)

Pa dokle da objasnjavam svakom posebno. Novac sa PAYPAL-a stize automatski na racun posle prvog u mesecu. Registrovan sam na BOSNU i nemam problema, jel treba da postavljam BILBORD-ove svuda po SRBIJI da konacno ukapirate da moze da se prima novac bez problema i BEZ PROVIZIJE.

Pa pokusajte bar da registrujete nalog i da verifikujete karticu. Prvo ce skinuti oko 1,9EUR za verifikaciju, a onda ce posle par dana vratiti taj isti novac na tu istu karticu sa koje je skinuto. ETO VAM DOKAZA da moze uplata sa PAYPAL-a.

Aman ljudi, probajte, preklinjem vas. Radi 1000%. Pokusajte pa se onda javi te ovde i kazite da li moze ili ne. Sve ukupno 10 min posla.

kershme

pre 9 godina

"Ma samo ga registrujte na Bosnu i radi. Ne vidim u cemu je problem..."

Aha i kako onda da povuces novac sa Paypal naloga ako banka u Srbiji ne prima uplate sa istog ?

realno

pre 9 godina

Hahahahahahahahaaaaa! A ja mentol pre 25 goduna još kontao dal sam pogrešio što sam zapalio iz Srbije :-D
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 8. septembar 2014 14:22)

Hahahahahahahahaaaaa najjaci komentar ikada (rofl)!

Radomir

pre 9 godina

Tako je,samo ako si procitao uslove PAYPAl-a onda znas da to sto si uradio je krsenje tih uslova i radice dok te ne otkriju a kada te otkriju...sto si placao porez na zarade placao si...pa sve i da dodju u Srbiju! (IvanBRE, 8. septembar 2014 21:16)

Jasno mi je da radim nešto što nije u okviru njihove politike poslovanja. Ali ipak, zašto je prošlo 6 MESECI od kada sam imao prvu isplatu a oni nisu reagovali do sada?

Ja i dalje nemam problema sa transferom u oba smera. Ako se desi i da otkriju moju "malu" prevaru, ništa ne gubim. Drugog izbora nisam imao i to oni odlično znaju. Otvoriću drugi račun na ime supruge kao rezident SRBIJA kada dozvole polsovanje posle 8.10. i sve će biti o.k.

Moje skromno mišljenje je da ja nisam njima toliko bitan da se cimaju za neku "siću" koju zarađujem.

Voja

pre 9 godina

Ja ne znam čemu više tolika buka, proverite sami šta piše u njihovoj novoj verziji politike poslovanja, Srbija je uvrštena između ostalih zemalja za primanje i skidanje novca sa naloga. Zašto ne možete sačekati taj 8 oktobar nije mi jasno, čemu dodatna pitanja za direktora. Ja sam otvorio nalog na Srbiju i apgrejdovao u premijer nalog, alatke za prodaju su dostupne pa praktično već sada možete sve da pripremite, a primanje i skidanje bi trebalo da postane aktivno od 8 oktobra kao što su naveli na njihovom sajtu.

IvanBRE

pre 9 godina

Neko je već dao komentar da se otvori nalog i prijavi resident BOSNA. Potpuno se slažem. Ja sam još pre 5 godina otvorio nalog na PAYPAL ali tada nije bilo SRBIJE, pa sam silom prilika izabrao BOSNU.

Ispalo je odlično. Početkom godine sam krenuo da radim i novac dolazi preko PAYPAL-a direktno na moj devizni račun u BANCA INTESA. Nema provizije, ali porez na zaradu se mora platiti, za svaki slučaj.

Evo i sada sam, zbog svih koji su skeptični ovde, probao da otvorim novi račun i opet sam kao državu stavio BOSNU i nema problema. PAYPAL je prihvatio i nije javio grešku. Verifikovao sam i karticu.

Dakle, nema potrebe dizati frku oko toga kada će PAYPAL stići u Srbiju. Stigao je, ali preko BOSNE :)
(Radomir, 8. septembar 2014 19:42)


Tako je,samo ako si procitao uslove PAYPAl-a onda znas da to sto si uradio je krsenje tih uslova i radice dok te ne otkriju a kada te otkriju...sto si placao porez na zarade placao si...pa sve i da dodju u Srbiju!

Milica

pre 9 godina

Dok gradjanima Srbije zabranjuju da bilo sta rade i tretiraju nas robovima i ucenjuju otkazima oni, ekipica politicara i tajkuncica, slobodno vrse svoje transakcije u jednom smeru - Van Srbije izvlaceci novac preko svojih offshore kompanija i pljackajuci zemlju.

Zbog toga ni nema novca u zemlji pa nema ni posla !

Ako mislite da ce Vam oni omoguciti PayPal grdno se varate.

MORATE GA SAMI SEBI OMOGUCITI !

Prikola

pre 9 godina

Nemam interesovanje za PayPal, imaju los rekord za obezbedjenje i anonimnost, dokazali su da politika i ideologija dolaze pre biznisa, i lako se podvrgavaju politickim/korporatnim ucenama.

Ono sto mene interesuje je PaySafeCard i kada ce se cuti vest u vezi sa Srbijom od njih.

Milan

pre 9 godina

Pre nego sto se pojavio bile su manje dazbine, posta nije naplacivala svoju taksu i carina nije pdv. Ako sad uvedu i primanje novca sigurno ce se opet nesto pogorsati.
(Misko, 8. septembar 2014 16:40)

To su te srpske seljačke fore o kojima pričam. Kažu "bilo je to i ranije u zakonu samo se nije primenjivalo". A kad ih pitam da mi kažu gde je to onda naravno ne znaju, nego ide ono bahato, oćeš da platiš ili...
Inače to ne postoji u zakonu i nikad neće jer bi ih iz EU odmah napu*ili. Tamo toga nema (ne mislim na carinu za robu izvan EU nego na VAT iliti PDV za robu sa ebay-a), a mi hoćemo tamo jel'da? Barem to izgleda tako na rečima naših feudalaca. Svi nam se smeju (kome god kažem šta rade) i ne veruju da to gutamo i ne bunimo se. Stvarno smo stoka.

Radomir

pre 9 godina

Neko je već dao komentar da se otvori nalog i prijavi resident BOSNA. Potpuno se slažem. Ja sam još pre 5 godina otvorio nalog na PAYPAL ali tada nije bilo SRBIJE, pa sam silom prilika izabrao BOSNU.

Ispalo je odlično. Početkom godine sam krenuo da radim i novac dolazi preko PAYPAL-a direktno na moj devizni račun u BANCA INTESA. Nema provizije, ali porez na zaradu se mora platiti, za svaki slučaj.

Evo i sada sam, zbog svih koji su skeptični ovde, probao da otvorim novi račun i opet sam kao državu stavio BOSNU i nema problema. PAYPAL je prihvatio i nije javio grešku. Verifikovao sam i karticu.

Dakle, nema potrebe dizati frku oko toga kada će PAYPAL stići u Srbiju. Stigao je, ali preko BOSNE :)

Milan

pre 9 godina

@hey, 17:30

Rekao sam već šta mislim o tvom stavu odgovaram na poslednji komentar:

1. Koji član zakona o deviznom odnosno bankarskom poslovanju je promenjen od kada je počela Paypal sapunica? Makar za jedan zarez? Sve je ostalo na rečima, "dobroj volji" (koje nikad nije ni bilo) po sistemu mož da bide al ne mora da bidne zavisi od naših ličnih potreba i malkice od javnog mnenja. Srpske seljačke fore, al ko je na vlasti nije ni čudo da je tako.

2.Priliv i odliv novca je bio i ranije dozvoljen, pre Paypal sapunice, znam jer sam ga koristio (i užasavao se lopovskim provizijama). Ne razumem zašto mi to šalješ link do sajta Kombanke osim za reklamu, ja sam pre 7 odnosno 8 godina imao to Intesi i Reifeisenu.

3.Ja sam korisnik sva 3 (Paypal/Google/Skrill) tako da ne moraš da mi pričaš šta sve postoji. Skrill nije isto što i Paypal iako gledano sa stanovištva uplata/isplata vrši posao. Pročitaj ugovor i uslove pa će ti biti jasno. Google je puno sličniji i perspektivniji od Skrilla. Van ovih nekoliko jadnih zemalja koje nemaju Paypal kao Srbija 99% ljudi nikad nije čulo za Skrill. Ponegde ga možeš koristiti za promet usluga, za promet robe zaboravi.

4.Porez plaćam državi u kojoj ostvarujem promet usluga, a zahvaljujući ovoj seljačkoj državi i vladi porez plaćam stranoj državi u maksimalnom iznosu jer su naši feudalci nesposobni da sa razvijenim zemljama sklope bilateralne sporazume o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i tako povećaju sopstvene poreske prihode

Zoki

pre 9 godina

@skrill_radi_u_USA - "To sto su vasi americki saradnici lenji i usamareni ne znaci da Skrill ne moze da se otvori u Americi."
Posmatraš stvari sa pogrešne strane. Tipična američka kompanija radi sa čekovima, šalje ih i prima. Veće kompanije šalju novac i elektronskim transferima. Kreditne kartice se koriste, ali ne toliko često koliko bi se očekivalo. Retko će ko platiti neki ugovoreni posao kreditnom karticom. U celoj toj priči, i PayPal je izuzetak. Otvaraju PayPal da bi izašli u susret nekome ko ne može da primi novac na drugi način. To stvara dodatni posao njihovom knjigovodstvu i samim tim košta. I PayPal je toga svesan, zato u SAD na vaš američki PayPal nalog može da se plati direktno sa kreditne kartice, kupac uopšte ne mora da ima PayPal nalog.
U celoj toj situaciji, očekivati da neka kompanija otvara Skrill nalog i dodatno komplikuje knjigovodstvo nije realno. Vaša konkurencija to ne traži.
Za potrošače koji kupuju robu preko interneta, ovo je još izraženije. Većina njih nikada nije čula za Skrill. Zašto bi gubili vreme da otvore nalog samo da bi nešto kupili od vas.
Još nešto: vreme je da se navikavate na određene stvari. Poslovanje preko interneta košta, bankarske usluge koštaju, primanje kreditnih kartica košta. To su stvari koje trebate da uključite u cenu, kao i sve ostale troškove. Isto se odnosi i na porez. Pre ili kasnije ćete početi da plaćate porez.

Realni Dante

pre 9 godina

Ovaj pay pal je propala firma...nisu u stanju da pruze najobicniju uslugu prijema novca, a tolika fama se dize oko toga svakih deset dana. Ovde sam pre nedelju dana procitao da ce omoguciti prijem novca a sada shvatam da vam je izvor te informacije bila neka baraba sa drustvenih mreza. Vi novinari ste bre smesni. Nzm sto toliko ljudi kuka zbog ovoga kad je prijem novca moguc na bezbroj nacina, ali izgleda da ima pacenika koji bi najradje vodili ljubav sa pay palom...e da je neke domace firme pa da razbuca te klosare iz pay pala. Pozdrav slobodnim ljudima.

milić od račma

pre 9 godina

a ovi što su se odselili odavde dokazuju svaki dan na ovakvim vestima ovde da selendru ne možeš da izbiješ iz njih ma na koji god meridijan otišli.

hey

pre 9 godina

@Milan

Pored Skrill-a i Google wallet je dostupan u Srbiji.
https://support.google.com/wallet/answer/4641928?hl=en-GB

Ne kazem ja da smo mi kao zemlja super, ali ono sto je sigurno je da su ljudi u vladi i u NBS radili na tome da se ispune uslovi za dolazak paypala. Mislim da su najveci broj nedoumica koje je paypal imao i otklonili, sada je stvar do njih.

Inace priliv i odliv novca iz inostranstva je kod nas dozvoljen.
Evo ti primer sa sajta Kombanke:
http://www.kombank.com/transfer-novca

Sada ostaje samo razjasniti pitanje provizije i poreza :). Ako neces da platis porez, potpuno te razumem ;).

znamo ohhoho

pre 9 godina

Monopol u Srbiji gde god da se okrenes. Nekolicina sebi trpaju u dzep proterivanjem Ikeje, Apple, PayPala...
Ova vlast nije nista drugacija od prethodnih.

skrill_radi_u_USA

pre 9 godina

Molim ove sto ih iscekivanje PayPala dovodi do vrhunca, da olade. Uopste nije istina da americki drzavljani ne mogu da otvore Skrill - ja uredno primam novac iz Kalifornije vec mesecima. To sto su vasi americki saradnici lenji i usamareni ne znaci da Skrill ne moze da se otvori u Americi.

dostas

pre 9 godina

@Nemanja zato sto 90% sveta nije ni cuo za skrill! Pokusaj da prodas muziku na itunes i da te plate na skrill. Ne postoji opcija! Ili da prodas stvari na ebay. Nece ti niko kupiti robu iz inostranstva!

Rango

pre 9 godina

Skrill je nemoguće koristiti u poslovanju sa zapadom. Ja sam ga koristio dok je bio moneybookers - uvijek je bio na lošem glasu zbog pranja novaca i nijedna firma iz US vam neće preko Skrill-a poslato novac. To je samo nužno zlo, ako nema druge opcije.

nesha

pre 9 godina

dok NBS ne dozvoli da gradjani srbije mogu da trguju medjusobno sa devizama dotle gradjani srbije nece moci da primaju novac putem paypal-a. NBS izmislja da je ispunio sve uslove. tako da od toga nema nista.

Milan

pre 9 godina

Srbija je ispunila sve sto je do nje da stvori uslove za online priliv novca. PayPal je jedini krivac sto slanje novca ka Srbiji ne radi. Uvek mozete koristiti druge providere, npr Skrill. Cisto politicka oldluka paypala.
(hey, 8. septembar 2014 15:31)

Apsolutno sve tvrdnje od prve do poslednje reči u gore iznetoj izjavi su potpuno netačne i verovatno zlonamerne prema građanima Srbije koji žele da Paypal normalno funkcioniše u Srbiji.

Stevan

pre 9 godina

Molim Skrill smarace da o'lade. Da su nekada radili sa SAD znali bi da njihovi drzavljani ne mogu da otvore Skrill. S obzirom da je IT trziste u SAD i najvece (i svima u IT najbitnije), logicno je da ga ocekujemo. Da ne pricem o tome sto postoji navika placanja preko Pejpala. Ja licno godinama u nazad koristim 2CO ali svakako se radujem pustanju opcije prijema. Pozdrav.

hej pal no pej onli dinar, bre!

pre 9 godina

pa naravno da nema, NBS i dalje ne dozvoljava devizne transakcije na teritoriji Srbije a ima i posebna papirologija ako izvozite......

Misko

pre 9 godina

Pre nego sto se pojavio bile su manje dazbine, posta nije naplacivala svoju taksu i carina nije pdv. Ako sad uvedu i primanje novca sigurno ce se opet nesto pogorsati.

zoran

pre 9 godina

Hahahahahahahahaaaaa! A ja mentol pre 25 goduna još kontao dal sam pogrešio što sam zapalio iz Srbije :-D
(Marko, 8. septembar 2014 14:22)

Nisi pogresio.... ja sam isto toliko vani, u medjuvremenu 2 puta posetio Srbiju i samo rekoh jedno:"Gospode hvala ti bezgranicno." Ono tamo je takav mrak, korupcija, bezvlasce, tesko covek koji nije ziveo van tog kazamata moze i da pojmi. Tamo je ko mora, ali bukvalno tako. Neki politicari, na celo drzave, koji blage veze sa zivotom nemaju. Ne mogu da asfaltiraju ulicu, a ne da naprave neshto vishe. Ja, naivcina, pokushao da otvorim biznis...ha,ha,ha...naidjem na primitivizam koji ne sretoh nigde na svetu.

Pay Pal nema Srbija i par nekih zabiti po Atlantiku i Pacifiku za koje niko nikada nije cuo. Sta dalje reci..???

Steta, jer zemlja ima potencijal, ali drushtvena svet je nepostojeca. Ljudi i ne znaju sta to znaci,a ne da upraznjavaju.

hey

pre 9 godina

Srbija je ispunila sve sto je do nje da stvori uslove za online priliv novca. PayPal je jedini krivac sto slanje novca ka Srbiji ne radi. Uvek mozete koristiti druge providere, npr Skrill. Cisto politicka oldluka paypala.

Skrill

pre 9 godina

Mislim stvarno vise i taj PayPal! Ovo je vec ponizavajuce. Ko da pregovaramo s Evropskom Unijom.Ne znam dal je do naseg pregovarackog tima, ali je l' zaista toliko neophodno da imamo PayPal? Ako im se ne isplatimo, nek pale. Skrill sasvim lepo funkcionise a ne uzimaju ni veliku proviziju.

Čitalac

pre 9 godina

Ako sam dobro pročitao uslove korišćenja koji će važiti od 8. oktobra, neće biti moguće da se šalju pare lično na ime, tj. email. Moći će samo da se dobija uplata za robu ili digitalne usluge.

todos

pre 9 godina

Sve ovo tajkuni koce. Jedmostavno im nije u interesu a mi smo preslabi da se ganjamo sa njima. A tek kakve bi koristi imali od PP nismo ni svesni.

todos

pre 9 godina

Sve ovo tajkuni koce. Jedmostavno im nije u interesu a mi smo preslabi da se ganjamo sa njima. A tek kakve bi koristi imali od PP nismo ni svesni.

nesha

pre 9 godina

dok NBS ne dozvoli da gradjani srbije mogu da trguju medjusobno sa devizama dotle gradjani srbije nece moci da primaju novac putem paypal-a. NBS izmislja da je ispunio sve uslove. tako da od toga nema nista.

Milan

pre 9 godina

Srbija je ispunila sve sto je do nje da stvori uslove za online priliv novca. PayPal je jedini krivac sto slanje novca ka Srbiji ne radi. Uvek mozete koristiti druge providere, npr Skrill. Cisto politicka oldluka paypala.
(hey, 8. septembar 2014 15:31)

Apsolutno sve tvrdnje od prve do poslednje reči u gore iznetoj izjavi su potpuno netačne i verovatno zlonamerne prema građanima Srbije koji žele da Paypal normalno funkcioniše u Srbiji.

zoran

pre 9 godina

Hahahahahahahahaaaaa! A ja mentol pre 25 goduna još kontao dal sam pogrešio što sam zapalio iz Srbije :-D
(Marko, 8. septembar 2014 14:22)

Nisi pogresio.... ja sam isto toliko vani, u medjuvremenu 2 puta posetio Srbiju i samo rekoh jedno:"Gospode hvala ti bezgranicno." Ono tamo je takav mrak, korupcija, bezvlasce, tesko covek koji nije ziveo van tog kazamata moze i da pojmi. Tamo je ko mora, ali bukvalno tako. Neki politicari, na celo drzave, koji blage veze sa zivotom nemaju. Ne mogu da asfaltiraju ulicu, a ne da naprave neshto vishe. Ja, naivcina, pokushao da otvorim biznis...ha,ha,ha...naidjem na primitivizam koji ne sretoh nigde na svetu.

Pay Pal nema Srbija i par nekih zabiti po Atlantiku i Pacifiku za koje niko nikada nije cuo. Sta dalje reci..???

Steta, jer zemlja ima potencijal, ali drushtvena svet je nepostojeca. Ljudi i ne znaju sta to znaci,a ne da upraznjavaju.

hej pal no pej onli dinar, bre!

pre 9 godina

pa naravno da nema, NBS i dalje ne dozvoljava devizne transakcije na teritoriji Srbije a ima i posebna papirologija ako izvozite......

Čitalac

pre 9 godina

Ako sam dobro pročitao uslove korišćenja koji će važiti od 8. oktobra, neće biti moguće da se šalju pare lično na ime, tj. email. Moći će samo da se dobija uplata za robu ili digitalne usluge.

Milan

pre 9 godina

@hey, 17:30

Rekao sam već šta mislim o tvom stavu odgovaram na poslednji komentar:

1. Koji član zakona o deviznom odnosno bankarskom poslovanju je promenjen od kada je počela Paypal sapunica? Makar za jedan zarez? Sve je ostalo na rečima, "dobroj volji" (koje nikad nije ni bilo) po sistemu mož da bide al ne mora da bidne zavisi od naših ličnih potreba i malkice od javnog mnenja. Srpske seljačke fore, al ko je na vlasti nije ni čudo da je tako.

2.Priliv i odliv novca je bio i ranije dozvoljen, pre Paypal sapunice, znam jer sam ga koristio (i užasavao se lopovskim provizijama). Ne razumem zašto mi to šalješ link do sajta Kombanke osim za reklamu, ja sam pre 7 odnosno 8 godina imao to Intesi i Reifeisenu.

3.Ja sam korisnik sva 3 (Paypal/Google/Skrill) tako da ne moraš da mi pričaš šta sve postoji. Skrill nije isto što i Paypal iako gledano sa stanovištva uplata/isplata vrši posao. Pročitaj ugovor i uslove pa će ti biti jasno. Google je puno sličniji i perspektivniji od Skrilla. Van ovih nekoliko jadnih zemalja koje nemaju Paypal kao Srbija 99% ljudi nikad nije čulo za Skrill. Ponegde ga možeš koristiti za promet usluga, za promet robe zaboravi.

4.Porez plaćam državi u kojoj ostvarujem promet usluga, a zahvaljujući ovoj seljačkoj državi i vladi porez plaćam stranoj državi u maksimalnom iznosu jer su naši feudalci nesposobni da sa razvijenim zemljama sklope bilateralne sporazume o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i tako povećaju sopstvene poreske prihode

Milan

pre 9 godina

Pre nego sto se pojavio bile su manje dazbine, posta nije naplacivala svoju taksu i carina nije pdv. Ako sad uvedu i primanje novca sigurno ce se opet nesto pogorsati.
(Misko, 8. septembar 2014 16:40)

To su te srpske seljačke fore o kojima pričam. Kažu "bilo je to i ranije u zakonu samo se nije primenjivalo". A kad ih pitam da mi kažu gde je to onda naravno ne znaju, nego ide ono bahato, oćeš da platiš ili...
Inače to ne postoji u zakonu i nikad neće jer bi ih iz EU odmah napu*ili. Tamo toga nema (ne mislim na carinu za robu izvan EU nego na VAT iliti PDV za robu sa ebay-a), a mi hoćemo tamo jel'da? Barem to izgleda tako na rečima naših feudalaca. Svi nam se smeju (kome god kažem šta rade) i ne veruju da to gutamo i ne bunimo se. Stvarno smo stoka.

Stevan

pre 9 godina

Molim Skrill smarace da o'lade. Da su nekada radili sa SAD znali bi da njihovi drzavljani ne mogu da otvore Skrill. S obzirom da je IT trziste u SAD i najvece (i svima u IT najbitnije), logicno je da ga ocekujemo. Da ne pricem o tome sto postoji navika placanja preko Pejpala. Ja licno godinama u nazad koristim 2CO ali svakako se radujem pustanju opcije prijema. Pozdrav.

Milica

pre 9 godina

Dok gradjanima Srbije zabranjuju da bilo sta rade i tretiraju nas robovima i ucenjuju otkazima oni, ekipica politicara i tajkuncica, slobodno vrse svoje transakcije u jednom smeru - Van Srbije izvlaceci novac preko svojih offshore kompanija i pljackajuci zemlju.

Zbog toga ni nema novca u zemlji pa nema ni posla !

Ako mislite da ce Vam oni omoguciti PayPal grdno se varate.

MORATE GA SAMI SEBI OMOGUCITI !

dostas

pre 9 godina

@Nemanja zato sto 90% sveta nije ni cuo za skrill! Pokusaj da prodas muziku na itunes i da te plate na skrill. Ne postoji opcija! Ili da prodas stvari na ebay. Nece ti niko kupiti robu iz inostranstva!

Misko

pre 9 godina

Pre nego sto se pojavio bile su manje dazbine, posta nije naplacivala svoju taksu i carina nije pdv. Ako sad uvedu i primanje novca sigurno ce se opet nesto pogorsati.

znamo ohhoho

pre 9 godina

Monopol u Srbiji gde god da se okrenes. Nekolicina sebi trpaju u dzep proterivanjem Ikeje, Apple, PayPala...
Ova vlast nije nista drugacija od prethodnih.

Rango

pre 9 godina

Skrill je nemoguće koristiti u poslovanju sa zapadom. Ja sam ga koristio dok je bio moneybookers - uvijek je bio na lošem glasu zbog pranja novaca i nijedna firma iz US vam neće preko Skrill-a poslato novac. To je samo nužno zlo, ako nema druge opcije.

Radomir

pre 9 godina

Neko je već dao komentar da se otvori nalog i prijavi resident BOSNA. Potpuno se slažem. Ja sam još pre 5 godina otvorio nalog na PAYPAL ali tada nije bilo SRBIJE, pa sam silom prilika izabrao BOSNU.

Ispalo je odlično. Početkom godine sam krenuo da radim i novac dolazi preko PAYPAL-a direktno na moj devizni račun u BANCA INTESA. Nema provizije, ali porez na zaradu se mora platiti, za svaki slučaj.

Evo i sada sam, zbog svih koji su skeptični ovde, probao da otvorim novi račun i opet sam kao državu stavio BOSNU i nema problema. PAYPAL je prihvatio i nije javio grešku. Verifikovao sam i karticu.

Dakle, nema potrebe dizati frku oko toga kada će PAYPAL stići u Srbiju. Stigao je, ali preko BOSNE :)

Skrill

pre 9 godina

Mislim stvarno vise i taj PayPal! Ovo je vec ponizavajuce. Ko da pregovaramo s Evropskom Unijom.Ne znam dal je do naseg pregovarackog tima, ali je l' zaista toliko neophodno da imamo PayPal? Ako im se ne isplatimo, nek pale. Skrill sasvim lepo funkcionise a ne uzimaju ni veliku proviziju.

Voja

pre 9 godina

Ja ne znam čemu više tolika buka, proverite sami šta piše u njihovoj novoj verziji politike poslovanja, Srbija je uvrštena između ostalih zemalja za primanje i skidanje novca sa naloga. Zašto ne možete sačekati taj 8 oktobar nije mi jasno, čemu dodatna pitanja za direktora. Ja sam otvorio nalog na Srbiju i apgrejdovao u premijer nalog, alatke za prodaju su dostupne pa praktično već sada možete sve da pripremite, a primanje i skidanje bi trebalo da postane aktivno od 8 oktobra kao što su naveli na njihovom sajtu.

milić od račma

pre 9 godina

a ovi što su se odselili odavde dokazuju svaki dan na ovakvim vestima ovde da selendru ne možeš da izbiješ iz njih ma na koji god meridijan otišli.

Zoki

pre 9 godina

@skrill_radi_u_USA - "To sto su vasi americki saradnici lenji i usamareni ne znaci da Skrill ne moze da se otvori u Americi."
Posmatraš stvari sa pogrešne strane. Tipična američka kompanija radi sa čekovima, šalje ih i prima. Veće kompanije šalju novac i elektronskim transferima. Kreditne kartice se koriste, ali ne toliko često koliko bi se očekivalo. Retko će ko platiti neki ugovoreni posao kreditnom karticom. U celoj toj priči, i PayPal je izuzetak. Otvaraju PayPal da bi izašli u susret nekome ko ne može da primi novac na drugi način. To stvara dodatni posao njihovom knjigovodstvu i samim tim košta. I PayPal je toga svesan, zato u SAD na vaš američki PayPal nalog može da se plati direktno sa kreditne kartice, kupac uopšte ne mora da ima PayPal nalog.
U celoj toj situaciji, očekivati da neka kompanija otvara Skrill nalog i dodatno komplikuje knjigovodstvo nije realno. Vaša konkurencija to ne traži.
Za potrošače koji kupuju robu preko interneta, ovo je još izraženije. Većina njih nikada nije čula za Skrill. Zašto bi gubili vreme da otvore nalog samo da bi nešto kupili od vas.
Još nešto: vreme je da se navikavate na određene stvari. Poslovanje preko interneta košta, bankarske usluge koštaju, primanje kreditnih kartica košta. To su stvari koje trebate da uključite u cenu, kao i sve ostale troškove. Isto se odnosi i na porez. Pre ili kasnije ćete početi da plaćate porez.

realno

pre 9 godina

Hahahahahahahahaaaaa! A ja mentol pre 25 goduna još kontao dal sam pogrešio što sam zapalio iz Srbije :-D
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 8. septembar 2014 14:22)

Hahahahahahahahaaaaa najjaci komentar ikada (rofl)!

hey

pre 9 godina

Srbija je ispunila sve sto je do nje da stvori uslove za online priliv novca. PayPal je jedini krivac sto slanje novca ka Srbiji ne radi. Uvek mozete koristiti druge providere, npr Skrill. Cisto politicka oldluka paypala.

IvanBRE

pre 9 godina

Neko je već dao komentar da se otvori nalog i prijavi resident BOSNA. Potpuno se slažem. Ja sam još pre 5 godina otvorio nalog na PAYPAL ali tada nije bilo SRBIJE, pa sam silom prilika izabrao BOSNU.

Ispalo je odlično. Početkom godine sam krenuo da radim i novac dolazi preko PAYPAL-a direktno na moj devizni račun u BANCA INTESA. Nema provizije, ali porez na zaradu se mora platiti, za svaki slučaj.

Evo i sada sam, zbog svih koji su skeptični ovde, probao da otvorim novi račun i opet sam kao državu stavio BOSNU i nema problema. PAYPAL je prihvatio i nije javio grešku. Verifikovao sam i karticu.

Dakle, nema potrebe dizati frku oko toga kada će PAYPAL stići u Srbiju. Stigao je, ali preko BOSNE :)
(Radomir, 8. septembar 2014 19:42)


Tako je,samo ako si procitao uslove PAYPAl-a onda znas da to sto si uradio je krsenje tih uslova i radice dok te ne otkriju a kada te otkriju...sto si placao porez na zarade placao si...pa sve i da dodju u Srbiju!

skrill_radi_u_USA

pre 9 godina

Molim ove sto ih iscekivanje PayPala dovodi do vrhunca, da olade. Uopste nije istina da americki drzavljani ne mogu da otvore Skrill - ja uredno primam novac iz Kalifornije vec mesecima. To sto su vasi americki saradnici lenji i usamareni ne znaci da Skrill ne moze da se otvori u Americi.

Realni Dante

pre 9 godina

Ovaj pay pal je propala firma...nisu u stanju da pruze najobicniju uslugu prijema novca, a tolika fama se dize oko toga svakih deset dana. Ovde sam pre nedelju dana procitao da ce omoguciti prijem novca a sada shvatam da vam je izvor te informacije bila neka baraba sa drustvenih mreza. Vi novinari ste bre smesni. Nzm sto toliko ljudi kuka zbog ovoga kad je prijem novca moguc na bezbroj nacina, ali izgleda da ima pacenika koji bi najradje vodili ljubav sa pay palom...e da je neke domace firme pa da razbuca te klosare iz pay pala. Pozdrav slobodnim ljudima.

Radomir

pre 9 godina

Tako je,samo ako si procitao uslove PAYPAl-a onda znas da to sto si uradio je krsenje tih uslova i radice dok te ne otkriju a kada te otkriju...sto si placao porez na zarade placao si...pa sve i da dodju u Srbiju! (IvanBRE, 8. septembar 2014 21:16)

Jasno mi je da radim nešto što nije u okviru njihove politike poslovanja. Ali ipak, zašto je prošlo 6 MESECI od kada sam imao prvu isplatu a oni nisu reagovali do sada?

Ja i dalje nemam problema sa transferom u oba smera. Ako se desi i da otkriju moju "malu" prevaru, ništa ne gubim. Drugog izbora nisam imao i to oni odlično znaju. Otvoriću drugi račun na ime supruge kao rezident SRBIJA kada dozvole polsovanje posle 8.10. i sve će biti o.k.

Moje skromno mišljenje je da ja nisam njima toliko bitan da se cimaju za neku "siću" koju zarađujem.

Prikola

pre 9 godina

Nemam interesovanje za PayPal, imaju los rekord za obezbedjenje i anonimnost, dokazali su da politika i ideologija dolaze pre biznisa, i lako se podvrgavaju politickim/korporatnim ucenama.

Ono sto mene interesuje je PaySafeCard i kada ce se cuti vest u vezi sa Srbijom od njih.

Radomir

pre 9 godina

Aha i kako onda da povuces novac sa Paypal naloga ako banka u Srbiji ne prima uplate sa istog ?
(kershme, 9. septembar 2014 16:49)

Pa dokle da objasnjavam svakom posebno. Novac sa PAYPAL-a stize automatski na racun posle prvog u mesecu. Registrovan sam na BOSNU i nemam problema, jel treba da postavljam BILBORD-ove svuda po SRBIJI da konacno ukapirate da moze da se prima novac bez problema i BEZ PROVIZIJE.

Pa pokusajte bar da registrujete nalog i da verifikujete karticu. Prvo ce skinuti oko 1,9EUR za verifikaciju, a onda ce posle par dana vratiti taj isti novac na tu istu karticu sa koje je skinuto. ETO VAM DOKAZA da moze uplata sa PAYPAL-a.

Aman ljudi, probajte, preklinjem vas. Radi 1000%. Pokusajte pa se onda javi te ovde i kazite da li moze ili ne. Sve ukupno 10 min posla.

hey

pre 9 godina

@Milan

Pored Skrill-a i Google wallet je dostupan u Srbiji.
https://support.google.com/wallet/answer/4641928?hl=en-GB

Ne kazem ja da smo mi kao zemlja super, ali ono sto je sigurno je da su ljudi u vladi i u NBS radili na tome da se ispune uslovi za dolazak paypala. Mislim da su najveci broj nedoumica koje je paypal imao i otklonili, sada je stvar do njih.

Inace priliv i odliv novca iz inostranstva je kod nas dozvoljen.
Evo ti primer sa sajta Kombanke:
http://www.kombank.com/transfer-novca

Sada ostaje samo razjasniti pitanje provizije i poreza :). Ako neces da platis porez, potpuno te razumem ;).

Vladimir

pre 9 godina

Stavr je jednostavna.Ako neko hoće PayPal u Srbiji taj/ta treba da ode do Republike Srpske ili Bosne I da otvori račun u tamošnjij banci.Morate I da se prijavite u Bosni najbolje kao boravak.Date tu istu adresu I u banci.PayPal takodje to sve generiše I proverava.Naravno uvek preko IP adrse mogu da znaju odakle je korisnik.Ali to ih toliko I ne zanima.Već adrsa koju ste prijavili u banci I adrsa koju ste prijavili na PayPal nalogu.Najbolje se prijaviti kod nekog rodjaka ili prijatelja.
Problem na relaciji PayPal - Srbija je upravo Srbija koja ima regulative a vezane sa deviznim prilivima I generalno sa uplatama iz inostranstva.Jer zakoni u principu nisu menjani u zadnjih 60-70.God

kershme

pre 9 godina

"Ma samo ga registrujte na Bosnu i radi. Ne vidim u cemu je problem..."

Aha i kako onda da povuces novac sa Paypal naloga ako banka u Srbiji ne prima uplate sa istog ?

hey

pre 9 godina

Srbija je ispunila sve sto je do nje da stvori uslove za online priliv novca. PayPal je jedini krivac sto slanje novca ka Srbiji ne radi. Uvek mozete koristiti druge providere, npr Skrill. Cisto politicka oldluka paypala.

Skrill

pre 9 godina

Mislim stvarno vise i taj PayPal! Ovo je vec ponizavajuce. Ko da pregovaramo s Evropskom Unijom.Ne znam dal je do naseg pregovarackog tima, ali je l' zaista toliko neophodno da imamo PayPal? Ako im se ne isplatimo, nek pale. Skrill sasvim lepo funkcionise a ne uzimaju ni veliku proviziju.

Realni Dante

pre 9 godina

Ovaj pay pal je propala firma...nisu u stanju da pruze najobicniju uslugu prijema novca, a tolika fama se dize oko toga svakih deset dana. Ovde sam pre nedelju dana procitao da ce omoguciti prijem novca a sada shvatam da vam je izvor te informacije bila neka baraba sa drustvenih mreza. Vi novinari ste bre smesni. Nzm sto toliko ljudi kuka zbog ovoga kad je prijem novca moguc na bezbroj nacina, ali izgleda da ima pacenika koji bi najradje vodili ljubav sa pay palom...e da je neke domace firme pa da razbuca te klosare iz pay pala. Pozdrav slobodnim ljudima.

hey

pre 9 godina

@Milan

Pored Skrill-a i Google wallet je dostupan u Srbiji.
https://support.google.com/wallet/answer/4641928?hl=en-GB

Ne kazem ja da smo mi kao zemlja super, ali ono sto je sigurno je da su ljudi u vladi i u NBS radili na tome da se ispune uslovi za dolazak paypala. Mislim da su najveci broj nedoumica koje je paypal imao i otklonili, sada je stvar do njih.

Inace priliv i odliv novca iz inostranstva je kod nas dozvoljen.
Evo ti primer sa sajta Kombanke:
http://www.kombank.com/transfer-novca

Sada ostaje samo razjasniti pitanje provizije i poreza :). Ako neces da platis porez, potpuno te razumem ;).

Prikola

pre 9 godina

Nemam interesovanje za PayPal, imaju los rekord za obezbedjenje i anonimnost, dokazali su da politika i ideologija dolaze pre biznisa, i lako se podvrgavaju politickim/korporatnim ucenama.

Ono sto mene interesuje je PaySafeCard i kada ce se cuti vest u vezi sa Srbijom od njih.

skrill_radi_u_USA

pre 9 godina

Molim ove sto ih iscekivanje PayPala dovodi do vrhunca, da olade. Uopste nije istina da americki drzavljani ne mogu da otvore Skrill - ja uredno primam novac iz Kalifornije vec mesecima. To sto su vasi americki saradnici lenji i usamareni ne znaci da Skrill ne moze da se otvori u Americi.

Milan

pre 9 godina

Srbija je ispunila sve sto je do nje da stvori uslove za online priliv novca. PayPal je jedini krivac sto slanje novca ka Srbiji ne radi. Uvek mozete koristiti druge providere, npr Skrill. Cisto politicka oldluka paypala.
(hey, 8. septembar 2014 15:31)

Apsolutno sve tvrdnje od prve do poslednje reči u gore iznetoj izjavi su potpuno netačne i verovatno zlonamerne prema građanima Srbije koji žele da Paypal normalno funkcioniše u Srbiji.

zoran

pre 9 godina

Hahahahahahahahaaaaa! A ja mentol pre 25 goduna još kontao dal sam pogrešio što sam zapalio iz Srbije :-D
(Marko, 8. septembar 2014 14:22)

Nisi pogresio.... ja sam isto toliko vani, u medjuvremenu 2 puta posetio Srbiju i samo rekoh jedno:"Gospode hvala ti bezgranicno." Ono tamo je takav mrak, korupcija, bezvlasce, tesko covek koji nije ziveo van tog kazamata moze i da pojmi. Tamo je ko mora, ali bukvalno tako. Neki politicari, na celo drzave, koji blage veze sa zivotom nemaju. Ne mogu da asfaltiraju ulicu, a ne da naprave neshto vishe. Ja, naivcina, pokushao da otvorim biznis...ha,ha,ha...naidjem na primitivizam koji ne sretoh nigde na svetu.

Pay Pal nema Srbija i par nekih zabiti po Atlantiku i Pacifiku za koje niko nikada nije cuo. Sta dalje reci..???

Steta, jer zemlja ima potencijal, ali drushtvena svet je nepostojeca. Ljudi i ne znaju sta to znaci,a ne da upraznjavaju.

milić od račma

pre 9 godina

a ovi što su se odselili odavde dokazuju svaki dan na ovakvim vestima ovde da selendru ne možeš da izbiješ iz njih ma na koji god meridijan otišli.

Radomir

pre 9 godina

Neko je već dao komentar da se otvori nalog i prijavi resident BOSNA. Potpuno se slažem. Ja sam još pre 5 godina otvorio nalog na PAYPAL ali tada nije bilo SRBIJE, pa sam silom prilika izabrao BOSNU.

Ispalo je odlično. Početkom godine sam krenuo da radim i novac dolazi preko PAYPAL-a direktno na moj devizni račun u BANCA INTESA. Nema provizije, ali porez na zaradu se mora platiti, za svaki slučaj.

Evo i sada sam, zbog svih koji su skeptični ovde, probao da otvorim novi račun i opet sam kao državu stavio BOSNU i nema problema. PAYPAL je prihvatio i nije javio grešku. Verifikovao sam i karticu.

Dakle, nema potrebe dizati frku oko toga kada će PAYPAL stići u Srbiju. Stigao je, ali preko BOSNE :)

Čitalac

pre 9 godina

Ako sam dobro pročitao uslove korišćenja koji će važiti od 8. oktobra, neće biti moguće da se šalju pare lično na ime, tj. email. Moći će samo da se dobija uplata za robu ili digitalne usluge.

todos

pre 9 godina

Sve ovo tajkuni koce. Jedmostavno im nije u interesu a mi smo preslabi da se ganjamo sa njima. A tek kakve bi koristi imali od PP nismo ni svesni.

Stevan

pre 9 godina

Molim Skrill smarace da o'lade. Da su nekada radili sa SAD znali bi da njihovi drzavljani ne mogu da otvore Skrill. S obzirom da je IT trziste u SAD i najvece (i svima u IT najbitnije), logicno je da ga ocekujemo. Da ne pricem o tome sto postoji navika placanja preko Pejpala. Ja licno godinama u nazad koristim 2CO ali svakako se radujem pustanju opcije prijema. Pozdrav.

Misko

pre 9 godina

Pre nego sto se pojavio bile su manje dazbine, posta nije naplacivala svoju taksu i carina nije pdv. Ako sad uvedu i primanje novca sigurno ce se opet nesto pogorsati.

Radomir

pre 9 godina

Tako je,samo ako si procitao uslove PAYPAl-a onda znas da to sto si uradio je krsenje tih uslova i radice dok te ne otkriju a kada te otkriju...sto si placao porez na zarade placao si...pa sve i da dodju u Srbiju! (IvanBRE, 8. septembar 2014 21:16)

Jasno mi je da radim nešto što nije u okviru njihove politike poslovanja. Ali ipak, zašto je prošlo 6 MESECI od kada sam imao prvu isplatu a oni nisu reagovali do sada?

Ja i dalje nemam problema sa transferom u oba smera. Ako se desi i da otkriju moju "malu" prevaru, ništa ne gubim. Drugog izbora nisam imao i to oni odlično znaju. Otvoriću drugi račun na ime supruge kao rezident SRBIJA kada dozvole polsovanje posle 8.10. i sve će biti o.k.

Moje skromno mišljenje je da ja nisam njima toliko bitan da se cimaju za neku "siću" koju zarađujem.

Rango

pre 9 godina

Skrill je nemoguće koristiti u poslovanju sa zapadom. Ja sam ga koristio dok je bio moneybookers - uvijek je bio na lošem glasu zbog pranja novaca i nijedna firma iz US vam neće preko Skrill-a poslato novac. To je samo nužno zlo, ako nema druge opcije.

realno

pre 9 godina

Hahahahahahahahaaaaa! A ja mentol pre 25 goduna još kontao dal sam pogrešio što sam zapalio iz Srbije :-D
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 8. septembar 2014 14:22)

Hahahahahahahahaaaaa najjaci komentar ikada (rofl)!

Milica

pre 9 godina

Dok gradjanima Srbije zabranjuju da bilo sta rade i tretiraju nas robovima i ucenjuju otkazima oni, ekipica politicara i tajkuncica, slobodno vrse svoje transakcije u jednom smeru - Van Srbije izvlaceci novac preko svojih offshore kompanija i pljackajuci zemlju.

Zbog toga ni nema novca u zemlji pa nema ni posla !

Ako mislite da ce Vam oni omoguciti PayPal grdno se varate.

MORATE GA SAMI SEBI OMOGUCITI !

Voja

pre 9 godina

Ja ne znam čemu više tolika buka, proverite sami šta piše u njihovoj novoj verziji politike poslovanja, Srbija je uvrštena između ostalih zemalja za primanje i skidanje novca sa naloga. Zašto ne možete sačekati taj 8 oktobar nije mi jasno, čemu dodatna pitanja za direktora. Ja sam otvorio nalog na Srbiju i apgrejdovao u premijer nalog, alatke za prodaju su dostupne pa praktično već sada možete sve da pripremite, a primanje i skidanje bi trebalo da postane aktivno od 8 oktobra kao što su naveli na njihovom sajtu.

Milan

pre 9 godina

@hey, 17:30

Rekao sam već šta mislim o tvom stavu odgovaram na poslednji komentar:

1. Koji član zakona o deviznom odnosno bankarskom poslovanju je promenjen od kada je počela Paypal sapunica? Makar za jedan zarez? Sve je ostalo na rečima, "dobroj volji" (koje nikad nije ni bilo) po sistemu mož da bide al ne mora da bidne zavisi od naših ličnih potreba i malkice od javnog mnenja. Srpske seljačke fore, al ko je na vlasti nije ni čudo da je tako.

2.Priliv i odliv novca je bio i ranije dozvoljen, pre Paypal sapunice, znam jer sam ga koristio (i užasavao se lopovskim provizijama). Ne razumem zašto mi to šalješ link do sajta Kombanke osim za reklamu, ja sam pre 7 odnosno 8 godina imao to Intesi i Reifeisenu.

3.Ja sam korisnik sva 3 (Paypal/Google/Skrill) tako da ne moraš da mi pričaš šta sve postoji. Skrill nije isto što i Paypal iako gledano sa stanovištva uplata/isplata vrši posao. Pročitaj ugovor i uslove pa će ti biti jasno. Google je puno sličniji i perspektivniji od Skrilla. Van ovih nekoliko jadnih zemalja koje nemaju Paypal kao Srbija 99% ljudi nikad nije čulo za Skrill. Ponegde ga možeš koristiti za promet usluga, za promet robe zaboravi.

4.Porez plaćam državi u kojoj ostvarujem promet usluga, a zahvaljujući ovoj seljačkoj državi i vladi porez plaćam stranoj državi u maksimalnom iznosu jer su naši feudalci nesposobni da sa razvijenim zemljama sklope bilateralne sporazume o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i tako povećaju sopstvene poreske prihode

Radomir

pre 9 godina

Aha i kako onda da povuces novac sa Paypal naloga ako banka u Srbiji ne prima uplate sa istog ?
(kershme, 9. septembar 2014 16:49)

Pa dokle da objasnjavam svakom posebno. Novac sa PAYPAL-a stize automatski na racun posle prvog u mesecu. Registrovan sam na BOSNU i nemam problema, jel treba da postavljam BILBORD-ove svuda po SRBIJI da konacno ukapirate da moze da se prima novac bez problema i BEZ PROVIZIJE.

Pa pokusajte bar da registrujete nalog i da verifikujete karticu. Prvo ce skinuti oko 1,9EUR za verifikaciju, a onda ce posle par dana vratiti taj isti novac na tu istu karticu sa koje je skinuto. ETO VAM DOKAZA da moze uplata sa PAYPAL-a.

Aman ljudi, probajte, preklinjem vas. Radi 1000%. Pokusajte pa se onda javi te ovde i kazite da li moze ili ne. Sve ukupno 10 min posla.

hej pal no pej onli dinar, bre!

pre 9 godina

pa naravno da nema, NBS i dalje ne dozvoljava devizne transakcije na teritoriji Srbije a ima i posebna papirologija ako izvozite......

Milan

pre 9 godina

Pre nego sto se pojavio bile su manje dazbine, posta nije naplacivala svoju taksu i carina nije pdv. Ako sad uvedu i primanje novca sigurno ce se opet nesto pogorsati.
(Misko, 8. septembar 2014 16:40)

To su te srpske seljačke fore o kojima pričam. Kažu "bilo je to i ranije u zakonu samo se nije primenjivalo". A kad ih pitam da mi kažu gde je to onda naravno ne znaju, nego ide ono bahato, oćeš da platiš ili...
Inače to ne postoji u zakonu i nikad neće jer bi ih iz EU odmah napu*ili. Tamo toga nema (ne mislim na carinu za robu izvan EU nego na VAT iliti PDV za robu sa ebay-a), a mi hoćemo tamo jel'da? Barem to izgleda tako na rečima naših feudalaca. Svi nam se smeju (kome god kažem šta rade) i ne veruju da to gutamo i ne bunimo se. Stvarno smo stoka.

nesha

pre 9 godina

dok NBS ne dozvoli da gradjani srbije mogu da trguju medjusobno sa devizama dotle gradjani srbije nece moci da primaju novac putem paypal-a. NBS izmislja da je ispunio sve uslove. tako da od toga nema nista.

dostas

pre 9 godina

@Nemanja zato sto 90% sveta nije ni cuo za skrill! Pokusaj da prodas muziku na itunes i da te plate na skrill. Ne postoji opcija! Ili da prodas stvari na ebay. Nece ti niko kupiti robu iz inostranstva!

znamo ohhoho

pre 9 godina

Monopol u Srbiji gde god da se okrenes. Nekolicina sebi trpaju u dzep proterivanjem Ikeje, Apple, PayPala...
Ova vlast nije nista drugacija od prethodnih.

Zoki

pre 9 godina

@skrill_radi_u_USA - "To sto su vasi americki saradnici lenji i usamareni ne znaci da Skrill ne moze da se otvori u Americi."
Posmatraš stvari sa pogrešne strane. Tipična američka kompanija radi sa čekovima, šalje ih i prima. Veće kompanije šalju novac i elektronskim transferima. Kreditne kartice se koriste, ali ne toliko često koliko bi se očekivalo. Retko će ko platiti neki ugovoreni posao kreditnom karticom. U celoj toj priči, i PayPal je izuzetak. Otvaraju PayPal da bi izašli u susret nekome ko ne može da primi novac na drugi način. To stvara dodatni posao njihovom knjigovodstvu i samim tim košta. I PayPal je toga svesan, zato u SAD na vaš američki PayPal nalog može da se plati direktno sa kreditne kartice, kupac uopšte ne mora da ima PayPal nalog.
U celoj toj situaciji, očekivati da neka kompanija otvara Skrill nalog i dodatno komplikuje knjigovodstvo nije realno. Vaša konkurencija to ne traži.
Za potrošače koji kupuju robu preko interneta, ovo je još izraženije. Većina njih nikada nije čula za Skrill. Zašto bi gubili vreme da otvore nalog samo da bi nešto kupili od vas.
Još nešto: vreme je da se navikavate na određene stvari. Poslovanje preko interneta košta, bankarske usluge koštaju, primanje kreditnih kartica košta. To su stvari koje trebate da uključite u cenu, kao i sve ostale troškove. Isto se odnosi i na porez. Pre ili kasnije ćete početi da plaćate porez.

IvanBRE

pre 9 godina

Neko je već dao komentar da se otvori nalog i prijavi resident BOSNA. Potpuno se slažem. Ja sam još pre 5 godina otvorio nalog na PAYPAL ali tada nije bilo SRBIJE, pa sam silom prilika izabrao BOSNU.

Ispalo je odlično. Početkom godine sam krenuo da radim i novac dolazi preko PAYPAL-a direktno na moj devizni račun u BANCA INTESA. Nema provizije, ali porez na zaradu se mora platiti, za svaki slučaj.

Evo i sada sam, zbog svih koji su skeptični ovde, probao da otvorim novi račun i opet sam kao državu stavio BOSNU i nema problema. PAYPAL je prihvatio i nije javio grešku. Verifikovao sam i karticu.

Dakle, nema potrebe dizati frku oko toga kada će PAYPAL stići u Srbiju. Stigao je, ali preko BOSNE :)
(Radomir, 8. septembar 2014 19:42)


Tako je,samo ako si procitao uslove PAYPAl-a onda znas da to sto si uradio je krsenje tih uslova i radice dok te ne otkriju a kada te otkriju...sto si placao porez na zarade placao si...pa sve i da dodju u Srbiju!

kershme

pre 9 godina

"Ma samo ga registrujte na Bosnu i radi. Ne vidim u cemu je problem..."

Aha i kako onda da povuces novac sa Paypal naloga ako banka u Srbiji ne prima uplate sa istog ?

Vladimir

pre 9 godina

Stavr je jednostavna.Ako neko hoće PayPal u Srbiji taj/ta treba da ode do Republike Srpske ili Bosne I da otvori račun u tamošnjij banci.Morate I da se prijavite u Bosni najbolje kao boravak.Date tu istu adresu I u banci.PayPal takodje to sve generiše I proverava.Naravno uvek preko IP adrse mogu da znaju odakle je korisnik.Ali to ih toliko I ne zanima.Već adrsa koju ste prijavili u banci I adrsa koju ste prijavili na PayPal nalogu.Najbolje se prijaviti kod nekog rodjaka ili prijatelja.
Problem na relaciji PayPal - Srbija je upravo Srbija koja ima regulative a vezane sa deviznim prilivima I generalno sa uplatama iz inostranstva.Jer zakoni u principu nisu menjani u zadnjih 60-70.God