Ponedeljak, 25.08.2014.

15:45

Tesla Tablet H7 predstavljen u Srbiji

Izvor: B92

Tesla Tablet H7 predstavljen u Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

SlaTe

pre 9 godina

Blueberry brendira jeftine bezimene kineske tablete pod svojim imenom već godinama. Tesla tableti nisu prvi "srpski" tableti. Iskreno očekivao sam mnogo više od Vese s obzirom da se na sva zvona već mesecima unazad se pričalo o domaćem tabletu kad na kraju Kinez. Da sam hteo da kupim sebi kineski tablet dosad bi ga kupio, nebi čekao Vesin srpski tablet da sam znao da je kineski.

"tablet je sjajan. pa sta ako nije proizveden u srb? prodavace ga srpska firma, i ovde i u inostranstvu i od prihoda ce placati porez srbiji.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (reziel, 27. avgust 2014 14:06)"

reziel

pre 9 godina

tablet je sjajan. pa sta ako nije proizveden u srb? prodavace ga srpska firma, i ovde i u inostranstvu i od prihoda ce placati porez srbiji.

bachi

pre 9 godina

Zasto drzava ne zastiti Teslino ime, i zasto dozvoljava da se desava ovako nesto? Vise ne znaju na koji nacin da plasiraju robu pa se kriju iza najveceg svetskog genija. Jos smesnije je reci " Srpski", jer sa Srbima i Srbijom nema nista, osim imena koji su mu dalu. Pametnome dosta.... (janko, 26. avgust 2014 08:43)
Zato što mu ta ista država nikada ništa nije pružila!

marina

pre 9 godina

@(Che, 26. avgust 2014 00:11)

Jedna je stvar kada ti osmisliš proizvod, uložiš novac u njegov razvoj, prototip, istraživanje i testiranje. I zatim ga, jer nemaš kapacitet da sam proizvedeš, pošalješ u kinesku fabriku da se sastavi.
Tada imaš puno pravo da ga nazoveš SVOJIM proizvodom, jer on to i JESTE! Samo je naravno "assembled in china" iliti "made in china".
Kao Apple recimo ("Designed by Apple in California. Assembled in China.").

Druga je stvar kada ti uzmeš već postojeći noname proizvod sa police.
Nalepiš nalepnicu sa svojim imenom na njega i nazoveš ga svojim.
To nije tvoj proizvod, tvoja je samo NALEPNICA i ništa više!


Poređenja radi, pogledaj razvojni put nekog od proizvoda domaće firme mikroelektronika mikroe.com
Kod njih je sve domaće, čak i PROIZVODNJA! Dakle 100% domaći proizvod.

Ovaj tablet NIJE domaći proizvod. Samo su nalepili ime na već gotov proizvod.
Koriste se jeftinim trikovima, tj. marketingom, da zarade novac obmanjujući narod da misli da je u pitanju domaći proizvod.
NIJE, domaća je samo NALEPNICA ako je i toliko!

Che

pre 9 godina

Kad bih prodavao šljivu uvezenu iz kine, pod imenom "Srpska šljiva",
da li bi to bilo u redu i da li bi me podržavao u tome?
(Vesa, 26. avgust 2014 11:16)

Los ti je primer, ali u tom slucaju, ako je seme sljive nase, naravno da bih.

Medjutim ovo je tehnika a ne prehrambeni proizvod.
Kod tehnike se sve proizvodi negde drugde gde je jeftinija radna snaga.A u svetu gde postoji i OEM, vaze druga pravila.
Tvoje je da je plasiras kako ti hoces i da ga reklamiras, nakon sto ga kupis od OEM-a.Nakon prodaje OEM nema vise nista sa robom koju je prodao .Naucite vec jednom da je davno proslo vreme kada se nesto pravilo i proizvodilo u maticnoj zemlji. Kad kupis sirovinu, ona je tvoja(u ovom slucaju sirovina je tablet)
U biznisu mesta za moral na kakvom ste odrastali, nema.

Shenchuang je prodao naruceni kontigent tableta nasoj firmi, nasi su platili, preuzeli, obradili softver, brendirali, upakovali i plasirali na nase trziste kao nas prvi tablet.

Kad pocnete, za nekih 70 godina, da shvatate da je to sasvim normalna stvar, bice bolje, do tada, tesite se vasim shvatanjem trzista.

janko

pre 9 godina

Zasto drzava ne zastiti Teslino ime, i zasto dozvoljava da se desava ovako nesto? Vise ne znaju na koji nacin da plasiraju robu pa se kriju iza najveceg svetskog genija. Jos smesnije je reci " Srpski", jer sa Srbima i Srbijom nema nista, osim imena koji su mu dalu. Pametnome dosta....

Lumia 900

pre 9 godina

#ottoman i nije tacno da atom trosi vise bateriju. Intelovi atom procesori trose manje bateriju nego snapdragon. Zato je i stavljena slabija baterija jer kad bi imao snapdragon morala bi baterija da bude jaca za min 1000-1500 mAh. Tako bi bilo izjadnaceno vreme trajanja baterije.

Che

pre 9 godina

(Mare, 25. avgust 2014 21:43)

OEM znaci Original Equipment Manufacturer.
To je ponavljam, vrsta kompanije koja proizvodi ili sirovine ili gotove proizvode koji se kupuju od strane druge kompanije i onda se prodaju pod brendom te kompanije, kao njihov proizvod.Dakle za krajnjeg kupca to je proizvod te kompanije, a ne OEM.OEM je nesto kao surogat majka i ona je za svoj rad dobila naknadu.

Razumem da mnogi od vas nisu ucili, nemaju veze ili ne poznaju marketing, ali pre izletanja sa "to se lazno predstavlja kao nase a proizvodi se u Kini", barem naucite sta je sta.U biznisu proizvod nekada pripada i onome ko ga je brendirao i plasirao na trziste, a ne ko ga je originalno napravio.

vizar

pre 9 godina

Stvarno smo mi balkanci prokletinja teška. Pazi komentare pa ne mogu da vjerujem. Svemu li nadjete neku zamjerku i želju za posprdavanjem i kritikom. Sad vam smeta što se proizvodi u Kini... A gdje se proizvodi Samsung ili Apple? Nerealno šta se dešava u glavama ljudi danas.

Svaka čast za ovaj tablet. Želim da ostvari zapažen uspjeh.

Mare

pre 9 godina

@Che

Problem je u tome što se ovaj tablet lažno predstavlja kao "prvi srpski tablet",
što svakako nije, jer se pravi i dizajniran je u Kini.

Dok se za most na Adi zna ko ga gradi i od čega.

Che

pre 9 godina

Pravo ime ovog uvezenog kineskog tableta sa nalepljenim Teslinim imenom je:

Shenchuang Electronic Co. Ltd
I801-5

Stvarno ne znam kako imaju obraza da ga nazivaju po našem navećem naučniku.
(Nikola, 25. avgust 2014 17:20)

Malo edukacije..

Shenchuang je OEM proizvodjac. oni su specijalizovani da proizvode za druge.
U prevodu proizvedu sirovinu i posalju naruciocu koji dalje brendira i stavi svoju reklamu.
Sasvim legitimna i normalna stvar u razvijenom svetu(kom ocigledno jos ne pripada Srbistan sa svojim poimanjem proizvodnje iz vremena industrijske revolucije)
Isto se radi kada jedan T-mobile ponudi u paketu neki "t mobile" telefon, a u stvari je isto pravljen od strane nekoga, pa onda brendiran.
Isti slucaj sa "telenor" telefonom, a u stvari ga pravi TCL ili ZTE kao OEM.
Takodje se na isti nacin nabavljaju punjaci, komponente za racunare, alati, tableti, telefoni, klime, televizori, monitori i mnoge druge stvari ili pak samo delovi za razne uredjaje.

Dakle sasvim normalna stvar za nekoga ne moze da proizvede nesto, da unajmi drugu furmu da mu naprave.I most na adi se ne pravi od nasih materijala i ne prave ga nasi, pa imamo obraza da ga nazovemo tako, a ne po nekoj od kineskih kompanija koja salje gradju.

Dejan

pre 9 godina

Predlog, nije los predlog, ali sumnjam da ce se ovde tableti ikad proizvoditi. Naravno, ostaje Apple-ova fora sa Designed in... Problem je sto ovo nije ni dizajnirano u Srbiji.

mile

pre 9 godina

Dosta bre više sa tim komentarima tipa "naručen iz kine" , i " još da se pravi u srbiji". Pa skoro svi telefoni i tableti se danas i sklapaju i prave u kini. I iphone se naruči pa ga kinezi stancuju. Jedina razlika je u tome ako kupiš tesla tablet, bar jedan deo para ostaje u Srbiji. Uostalom svi ga hvale, i što ne bi ako već hoće neko da kupi tablet kupi ovaj i bar na neki mali način pomogne nekom drugom ko isto živi ovde i pokušava eto da pokrene nešto, neki brend. Kad bi u svemu tako radili ja mislim da bi nam bilo bolje bar malo. Samo kažem da je najlakše pljuvati.

bender

pre 9 godina

shut up and take my money!
ja bas danas narucio L7 . cekam da vidim cenu H7, pa ce L7 da ide zeni i deci a ja cu sebi najverovatnije uzeti ovo cudo :D

Nikola

pre 9 godina

Pravo ime ovog uvezenog kineskog tableta sa nalepljenim Teslinim imenom je:

Shenchuang Electronic Co. Ltd
I801-5

Stvarno ne znam kako imaju obraza da ga nazivaju po našem navećem naučniku.

dzoni

pre 9 godina

Haha kompanije comtrade.. Narucis iz kine...kazes koje ces ime marke a od tamo ti posalju i za sve uputstvom na srpkom... A i preteruje se vise sa imenom tesla..

Pedja

pre 9 godina

pa i jeste "super-jeftin", jer mu je cena u jednoj od nasih IT firmi oko 80€, sto je, mora se priznati, cena bez konkurencije za uredjaj sa ovakvom specifikacijom.

Che

pre 9 godina

Ne kontam po čemu je ovaj Tablet tako dobar i vrijedan predstavljanja. Prije 9 mjeseci se pojavio Nexus 7 sa skoro istim specifikacijama....Ovakav uredjaj nikad neće dobiti Update - osim ako nije super jeftin, zašto bi ga bilo ko kupio?!
(Ottoman, 25. avgust 2014 16:01)

Tajna je u tome sto ce kostati izmedju 9.000 i 13.000 dinara i nudi mnogo vise od bilo kog tableta iz tog cenovnog ranga, pa cak i medju tabletima do 20.000.Tako da je idealan za one koji ne zele da daju puno para na tablet, a opet zele pristojan tablet u odnosu na prestidjije, vivakse, acere, bluberije i sl koji se prodaju a realno nisu nista posebno.
A sa druge strane neksus je 30.000, ima jace specifikacije, drugaciju arhitekturu, cist android i redovan update, a samim tim je i mnogo bolji tablet.

Ottoman

pre 9 godina

Ne kontam po čemu je ovaj Tablet tako dobar i vrijedan predstavljanja. Prije 9 mjeseci se pojavio Nexus 7 sa skoro istim specifikacijama.... Osim što je u nexusu snapdragon, umjesto atoma koji je strašan potrošač - tako da baterija na ovoj Tesli vjerovatno neće trajati dugo... Običan tablet koji kasni za konkurencijom, jer google za mjesec i po izbacuje novi Nexus Tablet sa 1450p rezolucijom, K1 nvidia procesorom i najvažnije redovnim updateom. Ovakav uredjaj nikad neće dobiti Update - osim ako nije super jeftin, zašto bi ga bilo ko kupio?!

dragan

pre 9 godina

Kuoio sam ore desetak dana tesla 7,85, i prezadovoljan sam tabletom. Mislim da je bolji id ovog i od serije l7 , jer je lepse uradjen ima veci ekran 7.85 a ostsle karakteristike su mu kao kod ova dva.ima gps,blutut'otg, wifi' i za novce kohe sam dao 12.900 radi perfektno.baterija mu traje oko 6=7 sati a za to vreme non stop je na wifi i stalno ga trkeljisem! Tablet Tesla 7,85 je ODLICAN,i mislim da je za te novce cak bolji od svih namtrzistu. svaka cast!

Stevan

pre 9 godina

Pre par meseci je moj kum narucio preko Alija slican model za ispod 100 dolara. Tablet radio extra dok baterija nije postala problem. A zamenska nema nigde da se kupi. Pametnom dovoljno. Izbegavati u sirokom luku noname tablete i telefone.

Nikola

pre 9 godina

Pravo ime ovog uvezenog kineskog tableta sa nalepljenim Teslinim imenom je:

Shenchuang Electronic Co. Ltd
I801-5

Stvarno ne znam kako imaju obraza da ga nazivaju po našem navećem naučniku.

Che

pre 9 godina

Pravo ime ovog uvezenog kineskog tableta sa nalepljenim Teslinim imenom je:

Shenchuang Electronic Co. Ltd
I801-5

Stvarno ne znam kako imaju obraza da ga nazivaju po našem navećem naučniku.
(Nikola, 25. avgust 2014 17:20)

Malo edukacije..

Shenchuang je OEM proizvodjac. oni su specijalizovani da proizvode za druge.
U prevodu proizvedu sirovinu i posalju naruciocu koji dalje brendira i stavi svoju reklamu.
Sasvim legitimna i normalna stvar u razvijenom svetu(kom ocigledno jos ne pripada Srbistan sa svojim poimanjem proizvodnje iz vremena industrijske revolucije)
Isto se radi kada jedan T-mobile ponudi u paketu neki "t mobile" telefon, a u stvari je isto pravljen od strane nekoga, pa onda brendiran.
Isti slucaj sa "telenor" telefonom, a u stvari ga pravi TCL ili ZTE kao OEM.
Takodje se na isti nacin nabavljaju punjaci, komponente za racunare, alati, tableti, telefoni, klime, televizori, monitori i mnoge druge stvari ili pak samo delovi za razne uredjaje.

Dakle sasvim normalna stvar za nekoga ne moze da proizvede nesto, da unajmi drugu furmu da mu naprave.I most na adi se ne pravi od nasih materijala i ne prave ga nasi, pa imamo obraza da ga nazovemo tako, a ne po nekoj od kineskih kompanija koja salje gradju.

mile

pre 9 godina

Dosta bre više sa tim komentarima tipa "naručen iz kine" , i " još da se pravi u srbiji". Pa skoro svi telefoni i tableti se danas i sklapaju i prave u kini. I iphone se naruči pa ga kinezi stancuju. Jedina razlika je u tome ako kupiš tesla tablet, bar jedan deo para ostaje u Srbiji. Uostalom svi ga hvale, i što ne bi ako već hoće neko da kupi tablet kupi ovaj i bar na neki mali način pomogne nekom drugom ko isto živi ovde i pokušava eto da pokrene nešto, neki brend. Kad bi u svemu tako radili ja mislim da bi nam bilo bolje bar malo. Samo kažem da je najlakše pljuvati.

Ottoman

pre 9 godina

Ne kontam po čemu je ovaj Tablet tako dobar i vrijedan predstavljanja. Prije 9 mjeseci se pojavio Nexus 7 sa skoro istim specifikacijama.... Osim što je u nexusu snapdragon, umjesto atoma koji je strašan potrošač - tako da baterija na ovoj Tesli vjerovatno neće trajati dugo... Običan tablet koji kasni za konkurencijom, jer google za mjesec i po izbacuje novi Nexus Tablet sa 1450p rezolucijom, K1 nvidia procesorom i najvažnije redovnim updateom. Ovakav uredjaj nikad neće dobiti Update - osim ako nije super jeftin, zašto bi ga bilo ko kupio?!

Che

pre 9 godina

Ne kontam po čemu je ovaj Tablet tako dobar i vrijedan predstavljanja. Prije 9 mjeseci se pojavio Nexus 7 sa skoro istim specifikacijama....Ovakav uredjaj nikad neće dobiti Update - osim ako nije super jeftin, zašto bi ga bilo ko kupio?!
(Ottoman, 25. avgust 2014 16:01)

Tajna je u tome sto ce kostati izmedju 9.000 i 13.000 dinara i nudi mnogo vise od bilo kog tableta iz tog cenovnog ranga, pa cak i medju tabletima do 20.000.Tako da je idealan za one koji ne zele da daju puno para na tablet, a opet zele pristojan tablet u odnosu na prestidjije, vivakse, acere, bluberije i sl koji se prodaju a realno nisu nista posebno.
A sa druge strane neksus je 30.000, ima jace specifikacije, drugaciju arhitekturu, cist android i redovan update, a samim tim je i mnogo bolji tablet.

Pedja

pre 9 godina

pa i jeste "super-jeftin", jer mu je cena u jednoj od nasih IT firmi oko 80€, sto je, mora se priznati, cena bez konkurencije za uredjaj sa ovakvom specifikacijom.

dzoni

pre 9 godina

Haha kompanije comtrade.. Narucis iz kine...kazes koje ces ime marke a od tamo ti posalju i za sve uputstvom na srpkom... A i preteruje se vise sa imenom tesla..

dragan

pre 9 godina

Kuoio sam ore desetak dana tesla 7,85, i prezadovoljan sam tabletom. Mislim da je bolji id ovog i od serije l7 , jer je lepse uradjen ima veci ekran 7.85 a ostsle karakteristike su mu kao kod ova dva.ima gps,blutut'otg, wifi' i za novce kohe sam dao 12.900 radi perfektno.baterija mu traje oko 6=7 sati a za to vreme non stop je na wifi i stalno ga trkeljisem! Tablet Tesla 7,85 je ODLICAN,i mislim da je za te novce cak bolji od svih namtrzistu. svaka cast!

Stevan

pre 9 godina

Pre par meseci je moj kum narucio preko Alija slican model za ispod 100 dolara. Tablet radio extra dok baterija nije postala problem. A zamenska nema nigde da se kupi. Pametnom dovoljno. Izbegavati u sirokom luku noname tablete i telefone.

Mare

pre 9 godina

@Che

Problem je u tome što se ovaj tablet lažno predstavlja kao "prvi srpski tablet",
što svakako nije, jer se pravi i dizajniran je u Kini.

Dok se za most na Adi zna ko ga gradi i od čega.

vizar

pre 9 godina

Stvarno smo mi balkanci prokletinja teška. Pazi komentare pa ne mogu da vjerujem. Svemu li nadjete neku zamjerku i želju za posprdavanjem i kritikom. Sad vam smeta što se proizvodi u Kini... A gdje se proizvodi Samsung ili Apple? Nerealno šta se dešava u glavama ljudi danas.

Svaka čast za ovaj tablet. Želim da ostvari zapažen uspjeh.

Dejan

pre 9 godina

Predlog, nije los predlog, ali sumnjam da ce se ovde tableti ikad proizvoditi. Naravno, ostaje Apple-ova fora sa Designed in... Problem je sto ovo nije ni dizajnirano u Srbiji.

bender

pre 9 godina

shut up and take my money!
ja bas danas narucio L7 . cekam da vidim cenu H7, pa ce L7 da ide zeni i deci a ja cu sebi najverovatnije uzeti ovo cudo :D

marina

pre 9 godina

@(Che, 26. avgust 2014 00:11)

Jedna je stvar kada ti osmisliš proizvod, uložiš novac u njegov razvoj, prototip, istraživanje i testiranje. I zatim ga, jer nemaš kapacitet da sam proizvedeš, pošalješ u kinesku fabriku da se sastavi.
Tada imaš puno pravo da ga nazoveš SVOJIM proizvodom, jer on to i JESTE! Samo je naravno "assembled in china" iliti "made in china".
Kao Apple recimo ("Designed by Apple in California. Assembled in China.").

Druga je stvar kada ti uzmeš već postojeći noname proizvod sa police.
Nalepiš nalepnicu sa svojim imenom na njega i nazoveš ga svojim.
To nije tvoj proizvod, tvoja je samo NALEPNICA i ništa više!


Poređenja radi, pogledaj razvojni put nekog od proizvoda domaće firme mikroelektronika mikroe.com
Kod njih je sve domaće, čak i PROIZVODNJA! Dakle 100% domaći proizvod.

Ovaj tablet NIJE domaći proizvod. Samo su nalepili ime na već gotov proizvod.
Koriste se jeftinim trikovima, tj. marketingom, da zarade novac obmanjujući narod da misli da je u pitanju domaći proizvod.
NIJE, domaća je samo NALEPNICA ako je i toliko!

Che

pre 9 godina

Kad bih prodavao šljivu uvezenu iz kine, pod imenom "Srpska šljiva",
da li bi to bilo u redu i da li bi me podržavao u tome?
(Vesa, 26. avgust 2014 11:16)

Los ti je primer, ali u tom slucaju, ako je seme sljive nase, naravno da bih.

Medjutim ovo je tehnika a ne prehrambeni proizvod.
Kod tehnike se sve proizvodi negde drugde gde je jeftinija radna snaga.A u svetu gde postoji i OEM, vaze druga pravila.
Tvoje je da je plasiras kako ti hoces i da ga reklamiras, nakon sto ga kupis od OEM-a.Nakon prodaje OEM nema vise nista sa robom koju je prodao .Naucite vec jednom da je davno proslo vreme kada se nesto pravilo i proizvodilo u maticnoj zemlji. Kad kupis sirovinu, ona je tvoja(u ovom slucaju sirovina je tablet)
U biznisu mesta za moral na kakvom ste odrastali, nema.

Shenchuang je prodao naruceni kontigent tableta nasoj firmi, nasi su platili, preuzeli, obradili softver, brendirali, upakovali i plasirali na nase trziste kao nas prvi tablet.

Kad pocnete, za nekih 70 godina, da shvatate da je to sasvim normalna stvar, bice bolje, do tada, tesite se vasim shvatanjem trzista.

Che

pre 9 godina

(Mare, 25. avgust 2014 21:43)

OEM znaci Original Equipment Manufacturer.
To je ponavljam, vrsta kompanije koja proizvodi ili sirovine ili gotove proizvode koji se kupuju od strane druge kompanije i onda se prodaju pod brendom te kompanije, kao njihov proizvod.Dakle za krajnjeg kupca to je proizvod te kompanije, a ne OEM.OEM je nesto kao surogat majka i ona je za svoj rad dobila naknadu.

Razumem da mnogi od vas nisu ucili, nemaju veze ili ne poznaju marketing, ali pre izletanja sa "to se lazno predstavlja kao nase a proizvodi se u Kini", barem naucite sta je sta.U biznisu proizvod nekada pripada i onome ko ga je brendirao i plasirao na trziste, a ne ko ga je originalno napravio.

janko

pre 9 godina

Zasto drzava ne zastiti Teslino ime, i zasto dozvoljava da se desava ovako nesto? Vise ne znaju na koji nacin da plasiraju robu pa se kriju iza najveceg svetskog genija. Jos smesnije je reci " Srpski", jer sa Srbima i Srbijom nema nista, osim imena koji su mu dalu. Pametnome dosta....

bachi

pre 9 godina

Zasto drzava ne zastiti Teslino ime, i zasto dozvoljava da se desava ovako nesto? Vise ne znaju na koji nacin da plasiraju robu pa se kriju iza najveceg svetskog genija. Jos smesnije je reci " Srpski", jer sa Srbima i Srbijom nema nista, osim imena koji su mu dalu. Pametnome dosta.... (janko, 26. avgust 2014 08:43)
Zato što mu ta ista država nikada ništa nije pružila!

reziel

pre 9 godina

tablet je sjajan. pa sta ako nije proizveden u srb? prodavace ga srpska firma, i ovde i u inostranstvu i od prihoda ce placati porez srbiji.

Lumia 900

pre 9 godina

#ottoman i nije tacno da atom trosi vise bateriju. Intelovi atom procesori trose manje bateriju nego snapdragon. Zato je i stavljena slabija baterija jer kad bi imao snapdragon morala bi baterija da bude jaca za min 1000-1500 mAh. Tako bi bilo izjadnaceno vreme trajanja baterije.

SlaTe

pre 9 godina

Blueberry brendira jeftine bezimene kineske tablete pod svojim imenom već godinama. Tesla tableti nisu prvi "srpski" tableti. Iskreno očekivao sam mnogo više od Vese s obzirom da se na sva zvona već mesecima unazad se pričalo o domaćem tabletu kad na kraju Kinez. Da sam hteo da kupim sebi kineski tablet dosad bi ga kupio, nebi čekao Vesin srpski tablet da sam znao da je kineski.

"tablet je sjajan. pa sta ako nije proizveden u srb? prodavace ga srpska firma, i ovde i u inostranstvu i od prihoda ce placati porez srbiji.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (reziel, 27. avgust 2014 14:06)"

Ottoman

pre 9 godina

Ne kontam po čemu je ovaj Tablet tako dobar i vrijedan predstavljanja. Prije 9 mjeseci se pojavio Nexus 7 sa skoro istim specifikacijama.... Osim što je u nexusu snapdragon, umjesto atoma koji je strašan potrošač - tako da baterija na ovoj Tesli vjerovatno neće trajati dugo... Običan tablet koji kasni za konkurencijom, jer google za mjesec i po izbacuje novi Nexus Tablet sa 1450p rezolucijom, K1 nvidia procesorom i najvažnije redovnim updateom. Ovakav uredjaj nikad neće dobiti Update - osim ako nije super jeftin, zašto bi ga bilo ko kupio?!

Nikola

pre 9 godina

Pravo ime ovog uvezenog kineskog tableta sa nalepljenim Teslinim imenom je:

Shenchuang Electronic Co. Ltd
I801-5

Stvarno ne znam kako imaju obraza da ga nazivaju po našem navećem naučniku.

dzoni

pre 9 godina

Haha kompanije comtrade.. Narucis iz kine...kazes koje ces ime marke a od tamo ti posalju i za sve uputstvom na srpkom... A i preteruje se vise sa imenom tesla..

dragan

pre 9 godina

Kuoio sam ore desetak dana tesla 7,85, i prezadovoljan sam tabletom. Mislim da je bolji id ovog i od serije l7 , jer je lepse uradjen ima veci ekran 7.85 a ostsle karakteristike su mu kao kod ova dva.ima gps,blutut'otg, wifi' i za novce kohe sam dao 12.900 radi perfektno.baterija mu traje oko 6=7 sati a za to vreme non stop je na wifi i stalno ga trkeljisem! Tablet Tesla 7,85 je ODLICAN,i mislim da je za te novce cak bolji od svih namtrzistu. svaka cast!

Che

pre 9 godina

Pravo ime ovog uvezenog kineskog tableta sa nalepljenim Teslinim imenom je:

Shenchuang Electronic Co. Ltd
I801-5

Stvarno ne znam kako imaju obraza da ga nazivaju po našem navećem naučniku.
(Nikola, 25. avgust 2014 17:20)

Malo edukacije..

Shenchuang je OEM proizvodjac. oni su specijalizovani da proizvode za druge.
U prevodu proizvedu sirovinu i posalju naruciocu koji dalje brendira i stavi svoju reklamu.
Sasvim legitimna i normalna stvar u razvijenom svetu(kom ocigledno jos ne pripada Srbistan sa svojim poimanjem proizvodnje iz vremena industrijske revolucije)
Isto se radi kada jedan T-mobile ponudi u paketu neki "t mobile" telefon, a u stvari je isto pravljen od strane nekoga, pa onda brendiran.
Isti slucaj sa "telenor" telefonom, a u stvari ga pravi TCL ili ZTE kao OEM.
Takodje se na isti nacin nabavljaju punjaci, komponente za racunare, alati, tableti, telefoni, klime, televizori, monitori i mnoge druge stvari ili pak samo delovi za razne uredjaje.

Dakle sasvim normalna stvar za nekoga ne moze da proizvede nesto, da unajmi drugu furmu da mu naprave.I most na adi se ne pravi od nasih materijala i ne prave ga nasi, pa imamo obraza da ga nazovemo tako, a ne po nekoj od kineskih kompanija koja salje gradju.

janko

pre 9 godina

Zasto drzava ne zastiti Teslino ime, i zasto dozvoljava da se desava ovako nesto? Vise ne znaju na koji nacin da plasiraju robu pa se kriju iza najveceg svetskog genija. Jos smesnije je reci " Srpski", jer sa Srbima i Srbijom nema nista, osim imena koji su mu dalu. Pametnome dosta....

Stevan

pre 9 godina

Pre par meseci je moj kum narucio preko Alija slican model za ispod 100 dolara. Tablet radio extra dok baterija nije postala problem. A zamenska nema nigde da se kupi. Pametnom dovoljno. Izbegavati u sirokom luku noname tablete i telefone.

Mare

pre 9 godina

@Che

Problem je u tome što se ovaj tablet lažno predstavlja kao "prvi srpski tablet",
što svakako nije, jer se pravi i dizajniran je u Kini.

Dok se za most na Adi zna ko ga gradi i od čega.

marina

pre 9 godina

@(Che, 26. avgust 2014 00:11)

Jedna je stvar kada ti osmisliš proizvod, uložiš novac u njegov razvoj, prototip, istraživanje i testiranje. I zatim ga, jer nemaš kapacitet da sam proizvedeš, pošalješ u kinesku fabriku da se sastavi.
Tada imaš puno pravo da ga nazoveš SVOJIM proizvodom, jer on to i JESTE! Samo je naravno "assembled in china" iliti "made in china".
Kao Apple recimo ("Designed by Apple in California. Assembled in China.").

Druga je stvar kada ti uzmeš već postojeći noname proizvod sa police.
Nalepiš nalepnicu sa svojim imenom na njega i nazoveš ga svojim.
To nije tvoj proizvod, tvoja je samo NALEPNICA i ništa više!


Poređenja radi, pogledaj razvojni put nekog od proizvoda domaće firme mikroelektronika mikroe.com
Kod njih je sve domaće, čak i PROIZVODNJA! Dakle 100% domaći proizvod.

Ovaj tablet NIJE domaći proizvod. Samo su nalepili ime na već gotov proizvod.
Koriste se jeftinim trikovima, tj. marketingom, da zarade novac obmanjujući narod da misli da je u pitanju domaći proizvod.
NIJE, domaća je samo NALEPNICA ako je i toliko!

mile

pre 9 godina

Dosta bre više sa tim komentarima tipa "naručen iz kine" , i " još da se pravi u srbiji". Pa skoro svi telefoni i tableti se danas i sklapaju i prave u kini. I iphone se naruči pa ga kinezi stancuju. Jedina razlika je u tome ako kupiš tesla tablet, bar jedan deo para ostaje u Srbiji. Uostalom svi ga hvale, i što ne bi ako već hoće neko da kupi tablet kupi ovaj i bar na neki mali način pomogne nekom drugom ko isto živi ovde i pokušava eto da pokrene nešto, neki brend. Kad bi u svemu tako radili ja mislim da bi nam bilo bolje bar malo. Samo kažem da je najlakše pljuvati.

Che

pre 9 godina

Ne kontam po čemu je ovaj Tablet tako dobar i vrijedan predstavljanja. Prije 9 mjeseci se pojavio Nexus 7 sa skoro istim specifikacijama....Ovakav uredjaj nikad neće dobiti Update - osim ako nije super jeftin, zašto bi ga bilo ko kupio?!
(Ottoman, 25. avgust 2014 16:01)

Tajna je u tome sto ce kostati izmedju 9.000 i 13.000 dinara i nudi mnogo vise od bilo kog tableta iz tog cenovnog ranga, pa cak i medju tabletima do 20.000.Tako da je idealan za one koji ne zele da daju puno para na tablet, a opet zele pristojan tablet u odnosu na prestidjije, vivakse, acere, bluberije i sl koji se prodaju a realno nisu nista posebno.
A sa druge strane neksus je 30.000, ima jace specifikacije, drugaciju arhitekturu, cist android i redovan update, a samim tim je i mnogo bolji tablet.

Che

pre 9 godina

Kad bih prodavao šljivu uvezenu iz kine, pod imenom "Srpska šljiva",
da li bi to bilo u redu i da li bi me podržavao u tome?
(Vesa, 26. avgust 2014 11:16)

Los ti je primer, ali u tom slucaju, ako je seme sljive nase, naravno da bih.

Medjutim ovo je tehnika a ne prehrambeni proizvod.
Kod tehnike se sve proizvodi negde drugde gde je jeftinija radna snaga.A u svetu gde postoji i OEM, vaze druga pravila.
Tvoje je da je plasiras kako ti hoces i da ga reklamiras, nakon sto ga kupis od OEM-a.Nakon prodaje OEM nema vise nista sa robom koju je prodao .Naucite vec jednom da je davno proslo vreme kada se nesto pravilo i proizvodilo u maticnoj zemlji. Kad kupis sirovinu, ona je tvoja(u ovom slucaju sirovina je tablet)
U biznisu mesta za moral na kakvom ste odrastali, nema.

Shenchuang je prodao naruceni kontigent tableta nasoj firmi, nasi su platili, preuzeli, obradili softver, brendirali, upakovali i plasirali na nase trziste kao nas prvi tablet.

Kad pocnete, za nekih 70 godina, da shvatate da je to sasvim normalna stvar, bice bolje, do tada, tesite se vasim shvatanjem trzista.

Che

pre 9 godina

(Mare, 25. avgust 2014 21:43)

OEM znaci Original Equipment Manufacturer.
To je ponavljam, vrsta kompanije koja proizvodi ili sirovine ili gotove proizvode koji se kupuju od strane druge kompanije i onda se prodaju pod brendom te kompanije, kao njihov proizvod.Dakle za krajnjeg kupca to je proizvod te kompanije, a ne OEM.OEM je nesto kao surogat majka i ona je za svoj rad dobila naknadu.

Razumem da mnogi od vas nisu ucili, nemaju veze ili ne poznaju marketing, ali pre izletanja sa "to se lazno predstavlja kao nase a proizvodi se u Kini", barem naucite sta je sta.U biznisu proizvod nekada pripada i onome ko ga je brendirao i plasirao na trziste, a ne ko ga je originalno napravio.

reziel

pre 9 godina

tablet je sjajan. pa sta ako nije proizveden u srb? prodavace ga srpska firma, i ovde i u inostranstvu i od prihoda ce placati porez srbiji.

Dejan

pre 9 godina

Predlog, nije los predlog, ali sumnjam da ce se ovde tableti ikad proizvoditi. Naravno, ostaje Apple-ova fora sa Designed in... Problem je sto ovo nije ni dizajnirano u Srbiji.

bender

pre 9 godina

shut up and take my money!
ja bas danas narucio L7 . cekam da vidim cenu H7, pa ce L7 da ide zeni i deci a ja cu sebi najverovatnije uzeti ovo cudo :D

bachi

pre 9 godina

Zasto drzava ne zastiti Teslino ime, i zasto dozvoljava da se desava ovako nesto? Vise ne znaju na koji nacin da plasiraju robu pa se kriju iza najveceg svetskog genija. Jos smesnije je reci " Srpski", jer sa Srbima i Srbijom nema nista, osim imena koji su mu dalu. Pametnome dosta.... (janko, 26. avgust 2014 08:43)
Zato što mu ta ista država nikada ništa nije pružila!

vizar

pre 9 godina

Stvarno smo mi balkanci prokletinja teška. Pazi komentare pa ne mogu da vjerujem. Svemu li nadjete neku zamjerku i želju za posprdavanjem i kritikom. Sad vam smeta što se proizvodi u Kini... A gdje se proizvodi Samsung ili Apple? Nerealno šta se dešava u glavama ljudi danas.

Svaka čast za ovaj tablet. Želim da ostvari zapažen uspjeh.

SlaTe

pre 9 godina

Blueberry brendira jeftine bezimene kineske tablete pod svojim imenom već godinama. Tesla tableti nisu prvi "srpski" tableti. Iskreno očekivao sam mnogo više od Vese s obzirom da se na sva zvona već mesecima unazad se pričalo o domaćem tabletu kad na kraju Kinez. Da sam hteo da kupim sebi kineski tablet dosad bi ga kupio, nebi čekao Vesin srpski tablet da sam znao da je kineski.

"tablet je sjajan. pa sta ako nije proizveden u srb? prodavace ga srpska firma, i ovde i u inostranstvu i od prihoda ce placati porez srbiji.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (reziel, 27. avgust 2014 14:06)"

Pedja

pre 9 godina

pa i jeste "super-jeftin", jer mu je cena u jednoj od nasih IT firmi oko 80€, sto je, mora se priznati, cena bez konkurencije za uredjaj sa ovakvom specifikacijom.

Lumia 900

pre 9 godina

#ottoman i nije tacno da atom trosi vise bateriju. Intelovi atom procesori trose manje bateriju nego snapdragon. Zato je i stavljena slabija baterija jer kad bi imao snapdragon morala bi baterija da bude jaca za min 1000-1500 mAh. Tako bi bilo izjadnaceno vreme trajanja baterije.