Petak, 22.08.2014.

14:48

HTC One M8 na WP-u manje troši bateriju od Android verzije?

Izvor: TechRadar

HTC One M8 na WP-u manje troši bateriju od Android verzije? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Dark horse

pre 9 godina

očito nisu mjerili sa novim Android runtimeom, Android ART-om. Poboljšanje je više nego primjetno što se tiče trajanja baterija.

Tu se, dakle uspoređuju kruške i jabuke, kompajliranje u letu sa kompajliranjem prije pokretanja aplikacije, kao u slučaju WP i iOS-a.

wwwww

pre 9 godina

htc m8 - baterija dva dana uz maksimalno korišćenje svega i svačega. uz racionalnije koristenje svega i svačega - tri dana. ne žalim se. btw. windows korisnici - postajete gora sekta od kupertinaca i samsungovaca zajedno.

lumia920

pre 9 godina

Imam windows phone više od godinu dana, i trenutno je wp 8.1, ali je stvarno malo smešno koliko neki ovde dižu taj sistem u nebesa i slično. Svako ko je imao pre toga wp 8.0 može da primeti koliko je wp 8.1 sporiji sistem, a tek su ubacili malo novih stvari. Kolimo mu treba vremena da uđe u xbox music i očita pesme, koliko pravi multi tasking ustvari i ne postoji ili ne radi kako treba, koliko 8.1 troši više baterije od 8.0, a po funkcijama wp 8.1 još nije ni blizu android kitkat-a (nažalost), sreća pa su bar notifikacije normalne ubacili. Kada sam uzimao windows phone, uzimao sam ga jer sam smatrao da je microsoft ozbiljna firma, da će mi dati stabilan sistem i dobro osmišljen. Ali tipično za microsoft, redovno naprave neku izuzetnu glupost. Meni je prosto neverovatno npr. da ne mogu da naprave normalnu aplikaciju za puštanje muzike. Ni slučajno ne koristim telefon samo za to, npr. tastatura na srpskom je jako naporna bez predikcije i swype-a za srspki jezik, i još sličnih stvari koje su bile odlične na starom androidu.
Windows 8.0 je još i bio brži od androida i stabilniji, ali od 8.1 se ta razlika sve više gubi, duže pokreće aplikacije, troši više baterije. Telefon zna da se zapuca, morao sam više puta da ga resetujem.
Ovo sve piše osoba koja je stvarno želela da podrži windows phone, jer je na papiru ideja izgledala odlično. Nažalost u realnosti je sve manje tako. Odlučio sam da se vratim na android na neko vreme, pa ako se microsoft uozbilji, vraćam se istog momenta.

EU Citizen

pre 9 godina

Što manji udeo na tržištu, to fanatičniji fanboji, čitam u poslednje vreme komentare WP-frikova, i krstim se levom nogom dokle je to otišlo, da nisam probao sistem, možda bih im i poverovao, ali kako sam se malo igrao sa par WP telefona znam da je ovaj OS samo još jedan potpuno zaključan i nefleksibilan proprijetarni kazamat, vrlo sličan trešu iz Kupertina, pa već po tome nema nikavog poređenja sa Androidom - lično jedva čekam da se pojavi prava konkurencija za Android, ali to može da bude samo nešto što je barem jednako otvoreno i prilagodljivo, a nikako ovi MS-ovi apploidni mobilni kavezi za tehnofobe kojima je najbitnije da neki šit za jedan dinar uz paket sa četvrt giga rama nezakucava (kupite bilo koju premijum Android mašinu klase M8 ili Galaxy Note ili, ako vam je to puno para, Nexus, i nećete znati ni na Androidu šta je lagovanje ili krešovanje, meni se otkad koristim Androind nije desilo ni jedno ni drugo, ali kupujem normalne telefone a ne kante), a što ako želite bilo šta bitno u vezi korisničkog interfejsa da promenite tako da vama odgovara nema šanse, to nema veze, takvi ionako samo telefoniraju, šalju poruke i vise na Fejsbuku. U svakom slučaju, ovo poređenje izdržljivosti baterije je poređenje baba i žaba, jer najodgovorniji za potrošnju nije Android, već HTC-ova Sense nadgradnja, pa bi realno poređenje iole relevantno za operativne sisteme, kako je neko već primetio, moglo da bude samo M8 na stock Androidu ili Cyanogenu i M8 na WP-u koji je uvek bare-bones.

Ivan ZG

pre 9 godina

@Prokurator

Pojavio se na tržišti pre kasno, kad je već bilo zasićeno. 10% je super u stvari, Microsoft cilja na cca 30% a kako ej krenulo imat će to za par godina. Tipično za njih, uvijek zadnji uđu u nešto, pa s vremenom zgaze konkurenciju. Kad su rekli da će raditi baze podataka isto su im se smijali. Kad su najavili XBox, valjali svi su se po podu od smijeha. A gle ...

тупко

pre 9 godina

Не чуди ме. Ово једноставно значи да ХТЦ-ова изведба Андроида има више позадинских процеса који троше батерију од Виндоуза који је исти на сваком уређају. Питање је како би се понашао чист Андроид без икаквих додатака, или Цианогенмод са „клоковањем“ процесора.

nokia fan

pre 9 godina

@ Nebojša
Ti si jos gori od badjure. Grcevito branis sopstveni stav o Wp platformi, pokusavas druge da ubedis da je Android daleko bolji, i zbog toga pises i po nekoliko komentara\odgovora na svaku vest o WP-u.

aleks

pre 9 godina

Lumia 1320...ogroman ekran a baterija traje dva i po dana uz gps, internet, muziku i sve ostalo. Jeste da fali po koja aplikacija na koje sam navikao na androidu, ali polako pristizu. Koja relaksacija da ne moram sa sobom da vucaram punjac. Ako je to i jedina prednost nad androidom - bogami, dovoljna je! :)

Ušati Dušan

pre 9 godina

Vićini ljudi u kod nas nisu bitne karakteristike OS-a, nego izgled. To le uvek tako biti. A to da li baterija traje duže i da li će nešto da crash-uje ili freez-uje to ih nije briga. Ja koristim WP 8.1 i prezadovoljan sam. Naravno sistem nije savršen u smslu da ne crash-uje itd... Ali mnogo mnogo manje nego na Androidu. I imam ažuriranja sistema uvek na vreme, stabilniji je na mnogo malom hardveru, i može svaka stavka da se ažurira posebno od settings-a pa na dalje. Onaj ko koristi WP zna. Android ima svojih prednosti takođe. Svako ima pravo da bira šta će koristiti. P.S. Nisam nikakav bot samo delim svoje mišljenje o WP 8.1. ?

Nikola

pre 9 godina

Ja radim na održavanju interneta u jednoj velikoj firmi i znam koliko je Windows NT neoptimalizovan za baterijski gladne aplikacije. Linux na istom hardveru radi daleko bolje, zato što animacije prilikom kopiranja fajlova ne oduzimaju dragoceno vreme CPU i GPU jezgara. Zašto je to važno? Zato što Windows Phone = Windows NT, a Android = Linux. HTC verovatno malo "frizira" podatke kada tvrdi da je WP bolji od Androida. Ja mislim da su se prodali za $$$.

Nebojša

pre 9 godina

Normalno,samo treba obrazovati ljude ovde kod nas,koji su zatucani najgorim uvek,a to je samsung i android... (badjura, 22. avgust 2014 20:17)

A kada bi samsung napustio android i prešao na wp onda bi ti bio dobar zar ne.

dorcolac

pre 9 godina

Koristim dva telefona, privatno alcatel idol x+ na androidu i sluzbeno nokia lumiu 820 sa win 8.1. Mogu da kazem da sam zadovoljan sa oba, hardverski je napredniji alcatel (veci i bolji display, jaca kamera) i vise ga koristim, pogotovo za multimediju, tako da nema teorije da izdrzi ceo dan bez punjenja. Lumiu koristim za razgovore, za mailove i za office dokumenta, nekad se i sa njom zaigram ali definitivno je punim svaka 3-4 dana. Situacija mi je uvek sledeca, alcatel je kuci stalno na punjacu a nokia u torbi ili dzepu.

Jaa

pre 9 godina

Naravno da duze traje baterija kad wiin os ni nema sta da izvrsava, sem iscrtavanja pravougaonika i kvadrata i malo teksta da ispise po njima. Kladim se da bi Sinclair ZX Spectrum jos duze radio na tu bateriju
(vladica, 22. avgust 2014 21:18)

Piksel je piksel kakve veze ima je li pročica ili sličica...

neutralni felsh

pre 9 godina

Dokaz da WP daleko bolja platforma od androida!
(Stefan, 22. avgust 2014 18:39)

krucijalni dokaz je zastupljenost na trzistu, sve ostalo je subjektivni faktor - cak i ovi uporedni baterijski parametri. naravno da ovo logicki nije tacno ("ne sledi" ;) ali nije tacna ni tvoja tvrdnja: ne mozes os platformu (vrlo kompleksnu pojavu) ocenjivati prema potrosnji baterije, jer je to jedino pokazatelj toga da manje trosi bateriju. jer, nonsmartfon uredjaji najmanje trose bateriju - znaci li to da su oni najbolja platforma?
nisam ni za jedne ni za druge (ni trece), ja sam za sve ;)

vladica

pre 9 godina

Naravno da duze traje baterija kad wiin os ni nema sta da izvrsava, sem iscrtavanja pravougaonika i kvadrata i malo teksta da ispise po njima. Kladim se da bi Sinclair ZX Spectrum jos duze radio na tu bateriju

Nebojša

pre 9 godina

Cist dokaz da je WP 8.1 ispred Androida, vec vise od godinu sam presao na WP i nikad vise ne uzimam Android, nije samo baterija kod ova dva telefona prednost WP vec stabilnost OSa, RAM ne oseca opterecenje i mnogo mnogo toga (ali zato nema prdezi app kao na Androidu vec ima normalnih svih app) . (Anonymous, 22. avgust 2014 19:21)

A na androidu ima samo fart app ? a ti ne očajavaj ako ti ta aplikacija baš toliko fali nebrini windows app store ima oko 300.000 aplikacija pa ako već nema biće nemo brineš.

ПАМЕТЊАКОВИЋ МЛАЂИ N.L.1320

pre 9 godina

Rezlika je veća, pokažite original uporednu tabelu. Ja sam pre dva dana video i nije lepo skrivati istinu. Transparentno zar ne.

Anonymous

pre 9 godina

Cist dokaz da je WP 8.1 ispred Androida, vec vise od godinu sam presao na WP i nikad vise ne uzimam Android, nije samo baterija kod ova dva telefona prednost WP vec stabilnost OSa, RAM ne oseca opterecenje i mnogo mnogo toga (ali zato nema prdezi app kao na Androidu vec ima normalnih svih app) .

Washington

pre 9 godina

Ja sam zadovoljan bateriojm na mom htc-u one m8. Skoro 24 sata, a ostane mi oko 20-15%. Wifi 24h radi(viber takodje), odgledam po film ili seriju, surfujem, poneku igricu. Stock rom je ipak najbolje optimizovan, gpe nije los po tom pitanju, ostali romovi maksimum 15 sati.
(Stefan, 22. avgust 2014 16:48)

Potpisujem, M8 baterija je stvarno odlicna. Ako im na Windowsu jos duze traje svaka cast!

Li Osvald

pre 9 godina

Moram da predjem na windous, jer ja dnevno razgovaram 21 sat i uvek mi baterija iscuri...a taj jedan sat mi uvek mnogo znaci. Sada sam
sa ovim novim odahnuo...

Stefan

pre 9 godina

Ja sam zadovoljan bateriojm na mom htc-u one m8. Skoro 24 sata, a ostane mi oko 20-15%. Wifi 24h radi(viber takodje), odgledam po film ili seriju, surfujem, poneku igricu. Stock rom je ipak najbolje optimizovan, gpe nije los po tom pitanju, ostali romovi maksimum 15 sati.

oki

pre 9 godina

naravno , zasto je to cudno? windows platforma mnogo je manje zahtevnija i svaku lumiu koju uzmete moze da izdrzi bar dan punog koriscenja a cesto i dva dana...

oki

pre 9 godina

naravno , zasto je to cudno? windows platforma mnogo je manje zahtevnija i svaku lumiu koju uzmete moze da izdrzi bar dan punog koriscenja a cesto i dva dana...

Li Osvald

pre 9 godina

Moram da predjem na windous, jer ja dnevno razgovaram 21 sat i uvek mi baterija iscuri...a taj jedan sat mi uvek mnogo znaci. Sada sam
sa ovim novim odahnuo...

Anonymous

pre 9 godina

Cist dokaz da je WP 8.1 ispred Androida, vec vise od godinu sam presao na WP i nikad vise ne uzimam Android, nije samo baterija kod ova dva telefona prednost WP vec stabilnost OSa, RAM ne oseca opterecenje i mnogo mnogo toga (ali zato nema prdezi app kao na Androidu vec ima normalnih svih app) .

Washington

pre 9 godina

Ja sam zadovoljan bateriojm na mom htc-u one m8. Skoro 24 sata, a ostane mi oko 20-15%. Wifi 24h radi(viber takodje), odgledam po film ili seriju, surfujem, poneku igricu. Stock rom je ipak najbolje optimizovan, gpe nije los po tom pitanju, ostali romovi maksimum 15 sati.
(Stefan, 22. avgust 2014 16:48)

Potpisujem, M8 baterija je stvarno odlicna. Ako im na Windowsu jos duze traje svaka cast!

Jaa

pre 9 godina

Naravno da duze traje baterija kad wiin os ni nema sta da izvrsava, sem iscrtavanja pravougaonika i kvadrata i malo teksta da ispise po njima. Kladim se da bi Sinclair ZX Spectrum jos duze radio na tu bateriju
(vladica, 22. avgust 2014 21:18)

Piksel je piksel kakve veze ima je li pročica ili sličica...

Stefan

pre 9 godina

Ja sam zadovoljan bateriojm na mom htc-u one m8. Skoro 24 sata, a ostane mi oko 20-15%. Wifi 24h radi(viber takodje), odgledam po film ili seriju, surfujem, poneku igricu. Stock rom je ipak najbolje optimizovan, gpe nije los po tom pitanju, ostali romovi maksimum 15 sati.

ПАМЕТЊАКОВИЋ МЛАЂИ N.L.1320

pre 9 godina

Rezlika je veća, pokažite original uporednu tabelu. Ja sam pre dva dana video i nije lepo skrivati istinu. Transparentno zar ne.

Ušati Dušan

pre 9 godina

Vićini ljudi u kod nas nisu bitne karakteristike OS-a, nego izgled. To le uvek tako biti. A to da li baterija traje duže i da li će nešto da crash-uje ili freez-uje to ih nije briga. Ja koristim WP 8.1 i prezadovoljan sam. Naravno sistem nije savršen u smslu da ne crash-uje itd... Ali mnogo mnogo manje nego na Androidu. I imam ažuriranja sistema uvek na vreme, stabilniji je na mnogo malom hardveru, i može svaka stavka da se ažurira posebno od settings-a pa na dalje. Onaj ko koristi WP zna. Android ima svojih prednosti takođe. Svako ima pravo da bira šta će koristiti. P.S. Nisam nikakav bot samo delim svoje mišljenje o WP 8.1. ?

aleks

pre 9 godina

Lumia 1320...ogroman ekran a baterija traje dva i po dana uz gps, internet, muziku i sve ostalo. Jeste da fali po koja aplikacija na koje sam navikao na androidu, ali polako pristizu. Koja relaksacija da ne moram sa sobom da vucaram punjac. Ako je to i jedina prednost nad androidom - bogami, dovoljna je! :)

Nebojša

pre 9 godina

Cist dokaz da je WP 8.1 ispred Androida, vec vise od godinu sam presao na WP i nikad vise ne uzimam Android, nije samo baterija kod ova dva telefona prednost WP vec stabilnost OSa, RAM ne oseca opterecenje i mnogo mnogo toga (ali zato nema prdezi app kao na Androidu vec ima normalnih svih app) . (Anonymous, 22. avgust 2014 19:21)

A na androidu ima samo fart app ? a ti ne očajavaj ako ti ta aplikacija baš toliko fali nebrini windows app store ima oko 300.000 aplikacija pa ako već nema biće nemo brineš.

neutralni felsh

pre 9 godina

Dokaz da WP daleko bolja platforma od androida!
(Stefan, 22. avgust 2014 18:39)

krucijalni dokaz je zastupljenost na trzistu, sve ostalo je subjektivni faktor - cak i ovi uporedni baterijski parametri. naravno da ovo logicki nije tacno ("ne sledi" ;) ali nije tacna ni tvoja tvrdnja: ne mozes os platformu (vrlo kompleksnu pojavu) ocenjivati prema potrosnji baterije, jer je to jedino pokazatelj toga da manje trosi bateriju. jer, nonsmartfon uredjaji najmanje trose bateriju - znaci li to da su oni najbolja platforma?
nisam ni za jedne ni za druge (ni trece), ja sam za sve ;)

EU Citizen

pre 9 godina

Što manji udeo na tržištu, to fanatičniji fanboji, čitam u poslednje vreme komentare WP-frikova, i krstim se levom nogom dokle je to otišlo, da nisam probao sistem, možda bih im i poverovao, ali kako sam se malo igrao sa par WP telefona znam da je ovaj OS samo još jedan potpuno zaključan i nefleksibilan proprijetarni kazamat, vrlo sličan trešu iz Kupertina, pa već po tome nema nikavog poređenja sa Androidom - lično jedva čekam da se pojavi prava konkurencija za Android, ali to može da bude samo nešto što je barem jednako otvoreno i prilagodljivo, a nikako ovi MS-ovi apploidni mobilni kavezi za tehnofobe kojima je najbitnije da neki šit za jedan dinar uz paket sa četvrt giga rama nezakucava (kupite bilo koju premijum Android mašinu klase M8 ili Galaxy Note ili, ako vam je to puno para, Nexus, i nećete znati ni na Androidu šta je lagovanje ili krešovanje, meni se otkad koristim Androind nije desilo ni jedno ni drugo, ali kupujem normalne telefone a ne kante), a što ako želite bilo šta bitno u vezi korisničkog interfejsa da promenite tako da vama odgovara nema šanse, to nema veze, takvi ionako samo telefoniraju, šalju poruke i vise na Fejsbuku. U svakom slučaju, ovo poređenje izdržljivosti baterije je poređenje baba i žaba, jer najodgovorniji za potrošnju nije Android, već HTC-ova Sense nadgradnja, pa bi realno poređenje iole relevantno za operativne sisteme, kako je neko već primetio, moglo da bude samo M8 na stock Androidu ili Cyanogenu i M8 na WP-u koji je uvek bare-bones.

тупко

pre 9 godina

Не чуди ме. Ово једноставно значи да ХТЦ-ова изведба Андроида има више позадинских процеса који троше батерију од Виндоуза који је исти на сваком уређају. Питање је како би се понашао чист Андроид без икаквих додатака, или Цианогенмод са „клоковањем“ процесора.

dorcolac

pre 9 godina

Koristim dva telefona, privatno alcatel idol x+ na androidu i sluzbeno nokia lumiu 820 sa win 8.1. Mogu da kazem da sam zadovoljan sa oba, hardverski je napredniji alcatel (veci i bolji display, jaca kamera) i vise ga koristim, pogotovo za multimediju, tako da nema teorije da izdrzi ceo dan bez punjenja. Lumiu koristim za razgovore, za mailove i za office dokumenta, nekad se i sa njom zaigram ali definitivno je punim svaka 3-4 dana. Situacija mi je uvek sledeca, alcatel je kuci stalno na punjacu a nokia u torbi ili dzepu.

vladica

pre 9 godina

Naravno da duze traje baterija kad wiin os ni nema sta da izvrsava, sem iscrtavanja pravougaonika i kvadrata i malo teksta da ispise po njima. Kladim se da bi Sinclair ZX Spectrum jos duze radio na tu bateriju

lumia920

pre 9 godina

Imam windows phone više od godinu dana, i trenutno je wp 8.1, ali je stvarno malo smešno koliko neki ovde dižu taj sistem u nebesa i slično. Svako ko je imao pre toga wp 8.0 može da primeti koliko je wp 8.1 sporiji sistem, a tek su ubacili malo novih stvari. Kolimo mu treba vremena da uđe u xbox music i očita pesme, koliko pravi multi tasking ustvari i ne postoji ili ne radi kako treba, koliko 8.1 troši više baterije od 8.0, a po funkcijama wp 8.1 još nije ni blizu android kitkat-a (nažalost), sreća pa su bar notifikacije normalne ubacili. Kada sam uzimao windows phone, uzimao sam ga jer sam smatrao da je microsoft ozbiljna firma, da će mi dati stabilan sistem i dobro osmišljen. Ali tipično za microsoft, redovno naprave neku izuzetnu glupost. Meni je prosto neverovatno npr. da ne mogu da naprave normalnu aplikaciju za puštanje muzike. Ni slučajno ne koristim telefon samo za to, npr. tastatura na srpskom je jako naporna bez predikcije i swype-a za srspki jezik, i još sličnih stvari koje su bile odlične na starom androidu.
Windows 8.0 je još i bio brži od androida i stabilniji, ali od 8.1 se ta razlika sve više gubi, duže pokreće aplikacije, troši više baterije. Telefon zna da se zapuca, morao sam više puta da ga resetujem.
Ovo sve piše osoba koja je stvarno želela da podrži windows phone, jer je na papiru ideja izgledala odlično. Nažalost u realnosti je sve manje tako. Odlučio sam da se vratim na android na neko vreme, pa ako se microsoft uozbilji, vraćam se istog momenta.

Ivan ZG

pre 9 godina

@Prokurator

Pojavio se na tržišti pre kasno, kad je već bilo zasićeno. 10% je super u stvari, Microsoft cilja na cca 30% a kako ej krenulo imat će to za par godina. Tipično za njih, uvijek zadnji uđu u nešto, pa s vremenom zgaze konkurenciju. Kad su rekli da će raditi baze podataka isto su im se smijali. Kad su najavili XBox, valjali svi su se po podu od smijeha. A gle ...

wwwww

pre 9 godina

htc m8 - baterija dva dana uz maksimalno korišćenje svega i svačega. uz racionalnije koristenje svega i svačega - tri dana. ne žalim se. btw. windows korisnici - postajete gora sekta od kupertinaca i samsungovaca zajedno.

Nebojša

pre 9 godina

Normalno,samo treba obrazovati ljude ovde kod nas,koji su zatucani najgorim uvek,a to je samsung i android... (badjura, 22. avgust 2014 20:17)

A kada bi samsung napustio android i prešao na wp onda bi ti bio dobar zar ne.

nokia fan

pre 9 godina

@ Nebojša
Ti si jos gori od badjure. Grcevito branis sopstveni stav o Wp platformi, pokusavas druge da ubedis da je Android daleko bolji, i zbog toga pises i po nekoliko komentara\odgovora na svaku vest o WP-u.

Nikola

pre 9 godina

Ja radim na održavanju interneta u jednoj velikoj firmi i znam koliko je Windows NT neoptimalizovan za baterijski gladne aplikacije. Linux na istom hardveru radi daleko bolje, zato što animacije prilikom kopiranja fajlova ne oduzimaju dragoceno vreme CPU i GPU jezgara. Zašto je to važno? Zato što Windows Phone = Windows NT, a Android = Linux. HTC verovatno malo "frizira" podatke kada tvrdi da je WP bolji od Androida. Ja mislim da su se prodali za $$$.

Dark horse

pre 9 godina

očito nisu mjerili sa novim Android runtimeom, Android ART-om. Poboljšanje je više nego primjetno što se tiče trajanja baterija.

Tu se, dakle uspoređuju kruške i jabuke, kompajliranje u letu sa kompajliranjem prije pokretanja aplikacije, kao u slučaju WP i iOS-a.

vladica

pre 9 godina

Naravno da duze traje baterija kad wiin os ni nema sta da izvrsava, sem iscrtavanja pravougaonika i kvadrata i malo teksta da ispise po njima. Kladim se da bi Sinclair ZX Spectrum jos duze radio na tu bateriju

Li Osvald

pre 9 godina

Moram da predjem na windous, jer ja dnevno razgovaram 21 sat i uvek mi baterija iscuri...a taj jedan sat mi uvek mnogo znaci. Sada sam
sa ovim novim odahnuo...

Nikola

pre 9 godina

Ja radim na održavanju interneta u jednoj velikoj firmi i znam koliko je Windows NT neoptimalizovan za baterijski gladne aplikacije. Linux na istom hardveru radi daleko bolje, zato što animacije prilikom kopiranja fajlova ne oduzimaju dragoceno vreme CPU i GPU jezgara. Zašto je to važno? Zato što Windows Phone = Windows NT, a Android = Linux. HTC verovatno malo "frizira" podatke kada tvrdi da je WP bolji od Androida. Ja mislim da su se prodali za $$$.

neutralni felsh

pre 9 godina

Dokaz da WP daleko bolja platforma od androida!
(Stefan, 22. avgust 2014 18:39)

krucijalni dokaz je zastupljenost na trzistu, sve ostalo je subjektivni faktor - cak i ovi uporedni baterijski parametri. naravno da ovo logicki nije tacno ("ne sledi" ;) ali nije tacna ni tvoja tvrdnja: ne mozes os platformu (vrlo kompleksnu pojavu) ocenjivati prema potrosnji baterije, jer je to jedino pokazatelj toga da manje trosi bateriju. jer, nonsmartfon uredjaji najmanje trose bateriju - znaci li to da su oni najbolja platforma?
nisam ni za jedne ni za druge (ni trece), ja sam za sve ;)

Jaa

pre 9 godina

Naravno da duze traje baterija kad wiin os ni nema sta da izvrsava, sem iscrtavanja pravougaonika i kvadrata i malo teksta da ispise po njima. Kladim se da bi Sinclair ZX Spectrum jos duze radio na tu bateriju
(vladica, 22. avgust 2014 21:18)

Piksel je piksel kakve veze ima je li pročica ili sličica...

EU Citizen

pre 9 godina

Što manji udeo na tržištu, to fanatičniji fanboji, čitam u poslednje vreme komentare WP-frikova, i krstim se levom nogom dokle je to otišlo, da nisam probao sistem, možda bih im i poverovao, ali kako sam se malo igrao sa par WP telefona znam da je ovaj OS samo još jedan potpuno zaključan i nefleksibilan proprijetarni kazamat, vrlo sličan trešu iz Kupertina, pa već po tome nema nikavog poređenja sa Androidom - lično jedva čekam da se pojavi prava konkurencija za Android, ali to može da bude samo nešto što je barem jednako otvoreno i prilagodljivo, a nikako ovi MS-ovi apploidni mobilni kavezi za tehnofobe kojima je najbitnije da neki šit za jedan dinar uz paket sa četvrt giga rama nezakucava (kupite bilo koju premijum Android mašinu klase M8 ili Galaxy Note ili, ako vam je to puno para, Nexus, i nećete znati ni na Androidu šta je lagovanje ili krešovanje, meni se otkad koristim Androind nije desilo ni jedno ni drugo, ali kupujem normalne telefone a ne kante), a što ako želite bilo šta bitno u vezi korisničkog interfejsa da promenite tako da vama odgovara nema šanse, to nema veze, takvi ionako samo telefoniraju, šalju poruke i vise na Fejsbuku. U svakom slučaju, ovo poređenje izdržljivosti baterije je poređenje baba i žaba, jer najodgovorniji za potrošnju nije Android, već HTC-ova Sense nadgradnja, pa bi realno poređenje iole relevantno za operativne sisteme, kako je neko već primetio, moglo da bude samo M8 na stock Androidu ili Cyanogenu i M8 na WP-u koji je uvek bare-bones.

Anonymous

pre 9 godina

Cist dokaz da je WP 8.1 ispred Androida, vec vise od godinu sam presao na WP i nikad vise ne uzimam Android, nije samo baterija kod ova dva telefona prednost WP vec stabilnost OSa, RAM ne oseca opterecenje i mnogo mnogo toga (ali zato nema prdezi app kao na Androidu vec ima normalnih svih app) .

Nebojša

pre 9 godina

Cist dokaz da je WP 8.1 ispred Androida, vec vise od godinu sam presao na WP i nikad vise ne uzimam Android, nije samo baterija kod ova dva telefona prednost WP vec stabilnost OSa, RAM ne oseca opterecenje i mnogo mnogo toga (ali zato nema prdezi app kao na Androidu vec ima normalnih svih app) . (Anonymous, 22. avgust 2014 19:21)

A na androidu ima samo fart app ? a ti ne očajavaj ako ti ta aplikacija baš toliko fali nebrini windows app store ima oko 300.000 aplikacija pa ako već nema biće nemo brineš.

Stefan

pre 9 godina

Ja sam zadovoljan bateriojm na mom htc-u one m8. Skoro 24 sata, a ostane mi oko 20-15%. Wifi 24h radi(viber takodje), odgledam po film ili seriju, surfujem, poneku igricu. Stock rom je ipak najbolje optimizovan, gpe nije los po tom pitanju, ostali romovi maksimum 15 sati.

Nebojša

pre 9 godina

Normalno,samo treba obrazovati ljude ovde kod nas,koji su zatucani najgorim uvek,a to je samsung i android... (badjura, 22. avgust 2014 20:17)

A kada bi samsung napustio android i prešao na wp onda bi ti bio dobar zar ne.

oki

pre 9 godina

naravno , zasto je to cudno? windows platforma mnogo je manje zahtevnija i svaku lumiu koju uzmete moze da izdrzi bar dan punog koriscenja a cesto i dva dana...

aleks

pre 9 godina

Lumia 1320...ogroman ekran a baterija traje dva i po dana uz gps, internet, muziku i sve ostalo. Jeste da fali po koja aplikacija na koje sam navikao na androidu, ali polako pristizu. Koja relaksacija da ne moram sa sobom da vucaram punjac. Ako je to i jedina prednost nad androidom - bogami, dovoljna je! :)

ПАМЕТЊАКОВИЋ МЛАЂИ N.L.1320

pre 9 godina

Rezlika je veća, pokažite original uporednu tabelu. Ja sam pre dva dana video i nije lepo skrivati istinu. Transparentno zar ne.

nokia fan

pre 9 godina

@ Nebojša
Ti si jos gori od badjure. Grcevito branis sopstveni stav o Wp platformi, pokusavas druge da ubedis da je Android daleko bolji, i zbog toga pises i po nekoliko komentara\odgovora na svaku vest o WP-u.

lumia920

pre 9 godina

Imam windows phone više od godinu dana, i trenutno je wp 8.1, ali je stvarno malo smešno koliko neki ovde dižu taj sistem u nebesa i slično. Svako ko je imao pre toga wp 8.0 može da primeti koliko je wp 8.1 sporiji sistem, a tek su ubacili malo novih stvari. Kolimo mu treba vremena da uđe u xbox music i očita pesme, koliko pravi multi tasking ustvari i ne postoji ili ne radi kako treba, koliko 8.1 troši više baterije od 8.0, a po funkcijama wp 8.1 još nije ni blizu android kitkat-a (nažalost), sreća pa su bar notifikacije normalne ubacili. Kada sam uzimao windows phone, uzimao sam ga jer sam smatrao da je microsoft ozbiljna firma, da će mi dati stabilan sistem i dobro osmišljen. Ali tipično za microsoft, redovno naprave neku izuzetnu glupost. Meni je prosto neverovatno npr. da ne mogu da naprave normalnu aplikaciju za puštanje muzike. Ni slučajno ne koristim telefon samo za to, npr. tastatura na srpskom je jako naporna bez predikcije i swype-a za srspki jezik, i još sličnih stvari koje su bile odlične na starom androidu.
Windows 8.0 je još i bio brži od androida i stabilniji, ali od 8.1 se ta razlika sve više gubi, duže pokreće aplikacije, troši više baterije. Telefon zna da se zapuca, morao sam više puta da ga resetujem.
Ovo sve piše osoba koja je stvarno želela da podrži windows phone, jer je na papiru ideja izgledala odlično. Nažalost u realnosti je sve manje tako. Odlučio sam da se vratim na android na neko vreme, pa ako se microsoft uozbilji, vraćam se istog momenta.

тупко

pre 9 godina

Не чуди ме. Ово једноставно значи да ХТЦ-ова изведба Андроида има више позадинских процеса који троше батерију од Виндоуза који је исти на сваком уређају. Питање је како би се понашао чист Андроид без икаквих додатака, или Цианогенмод са „клоковањем“ процесора.

wwwww

pre 9 godina

htc m8 - baterija dva dana uz maksimalno korišćenje svega i svačega. uz racionalnije koristenje svega i svačega - tri dana. ne žalim se. btw. windows korisnici - postajete gora sekta od kupertinaca i samsungovaca zajedno.

Washington

pre 9 godina

Ja sam zadovoljan bateriojm na mom htc-u one m8. Skoro 24 sata, a ostane mi oko 20-15%. Wifi 24h radi(viber takodje), odgledam po film ili seriju, surfujem, poneku igricu. Stock rom je ipak najbolje optimizovan, gpe nije los po tom pitanju, ostali romovi maksimum 15 sati.
(Stefan, 22. avgust 2014 16:48)

Potpisujem, M8 baterija je stvarno odlicna. Ako im na Windowsu jos duze traje svaka cast!

Ivan ZG

pre 9 godina

@Prokurator

Pojavio se na tržišti pre kasno, kad je već bilo zasićeno. 10% je super u stvari, Microsoft cilja na cca 30% a kako ej krenulo imat će to za par godina. Tipično za njih, uvijek zadnji uđu u nešto, pa s vremenom zgaze konkurenciju. Kad su rekli da će raditi baze podataka isto su im se smijali. Kad su najavili XBox, valjali svi su se po podu od smijeha. A gle ...

Ušati Dušan

pre 9 godina

Vićini ljudi u kod nas nisu bitne karakteristike OS-a, nego izgled. To le uvek tako biti. A to da li baterija traje duže i da li će nešto da crash-uje ili freez-uje to ih nije briga. Ja koristim WP 8.1 i prezadovoljan sam. Naravno sistem nije savršen u smslu da ne crash-uje itd... Ali mnogo mnogo manje nego na Androidu. I imam ažuriranja sistema uvek na vreme, stabilniji je na mnogo malom hardveru, i može svaka stavka da se ažurira posebno od settings-a pa na dalje. Onaj ko koristi WP zna. Android ima svojih prednosti takođe. Svako ima pravo da bira šta će koristiti. P.S. Nisam nikakav bot samo delim svoje mišljenje o WP 8.1. ?

Dark horse

pre 9 godina

očito nisu mjerili sa novim Android runtimeom, Android ART-om. Poboljšanje je više nego primjetno što se tiče trajanja baterija.

Tu se, dakle uspoređuju kruške i jabuke, kompajliranje u letu sa kompajliranjem prije pokretanja aplikacije, kao u slučaju WP i iOS-a.

dorcolac

pre 9 godina

Koristim dva telefona, privatno alcatel idol x+ na androidu i sluzbeno nokia lumiu 820 sa win 8.1. Mogu da kazem da sam zadovoljan sa oba, hardverski je napredniji alcatel (veci i bolji display, jaca kamera) i vise ga koristim, pogotovo za multimediju, tako da nema teorije da izdrzi ceo dan bez punjenja. Lumiu koristim za razgovore, za mailove i za office dokumenta, nekad se i sa njom zaigram ali definitivno je punim svaka 3-4 dana. Situacija mi je uvek sledeca, alcatel je kuci stalno na punjacu a nokia u torbi ili dzepu.