Ponedeljak, 07.07.2014.

19:40

Razmišljate o novom telefonu? Možda vam ova lista pomogne

Izvor: Index.hr

Razmišljate o novom telefonu? Možda vam ova lista pomogne IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

120 Komentari

Sortiraj po:

zoki

pre 9 godina

Voleli ga ili ne voleli Iphone 5s je trenutno najbolji telefon.
(Sezam, 8. jul 2014 14:35) Ako ga ne volim kako onda moze da mi bude najbolji? Ako ne ispunjava moje kriterijume-kako moze da mi bude najbolji?! Prvo-preskup mi je. I tu se prica zavrsava. Kako moze da mi bude najbolje nesto sto ne mogu da kupim? Pozdrav.

N2

pre 9 godina

Note 2. Sve radi savrseno. Veliki ekran, fantasticna baterija, velika funkcionalnost, sve niza cena. Uskoro dobija i oficijalni kit ket. Nema potreba za necim novijim i skupljim.

Psn

pre 9 godina

Bio ili ne bio "developer fon", Nexus je neopterećen šminkom i glupostima. Playstore je veliki, pa molim, instaliraj šta hoćeš.
(bb, 08. jul 2014 21:13) .. Ja sam sa stock Android-om zaglavio na prvu - nema Serbian latin Swype tastaturu. Nema ni na Store. Tj. ima meni najpribližnije upotrebljiv SwiftKey, ali u odnosu na Sense tastaturu mi nije to - to. Nema na Store toga i takvog, kako proizvođač implemementuje svoja rešenja, ideje, dizajn i ostalo u svoj firmware za svoj fon. To vredi para i to je ono što se i kupuje (naravno, ko zna šta kupuje).

bb

pre 9 godina

Bio ili ne bio "developer fon", Nexus je neopterećen šminkom i glupostima. Playstore je veliki, pa molim, instaliraj šta hoćeš. Sve što baciš na njega - leti. Džaba vam novci za skuplje modele.
Ako hoćeš da se baviš filmom i fotografijom kupi profi kameru/aparat. Slikati ili snimati sa telefonom je ionako besmisleno za išta ozbiljnije.
Cela ova diskusija podseća na rasprave audiofila. Ima granica preko kojih novac bacaš u vetar.

Psn

pre 9 godina

za ne previse zahtevne korisnike bas i nije neksus.To je developer telefon, namenjen najpre najzahtevnijim korisnicima.
(Che, 08. jul 2014 12:17) .. Good point :). Skrenuo sam misli od činjenice da je Nexus baš to - prvo i osnovno developers fon. A skrenuo me komentar da ne treba više, tipa svih onih features koje imaju drugi modeli. Ok, pozz :)

Srdjan

pre 9 godina

Nemam Iphone a voleo bih da ga imam.Imao sam priliku nekolko puta da ga probam(Iphone 5 je bio).Samo jedna rec je dovoljna SAVRSENSTVO.Zato prestanite da pljujete nesto sto je velika vecina vas koji komentarisete videla samo na slici.

Che

pre 9 godina

. Za ne previše zahtevnog korisnika, zaista ništa više i ne treba..
(Psn, 08. jul 2014 11:30)

za ne previse zahtevne korisnike bas i nije neksus.To je developer telefon, namenjen najpre najzahtevnijim korisnicima.

filip

pre 9 godina

Ovo je lista za Americko trziste,ne za srpsko.Tamo ovo je skroz pravedna lista,svi koriste 5s.Kod nas je potpuno drugacije trziste i zato nam lista izgleda nerealno.

Psn

pre 9 godina

Nexus je sjajan izbor. U odnosu na perjanice izvikanih firmi sa plastikom i cenom od 700e, ja stvarno ne vidim šta ljudima treba.
(bb, 07. jul 2014 22:43) .. Za ne previše zahtevnog korisnika, zaista ništa više i ne treba..

Iwhat

pre 9 godina

Imao sam htc one, desire hd, htc tattoo, samsung galaxy. Ti telefoni su obicno parce metala ili plastike u odnosu na iphone koji imam sad. Sa cisto tehnicke strane iphone je superioran u odnosu na druge telefone.

Sa druge strane ko sam ja da kazem sta kome treba da se dopadne.

goran

pre 9 godina

Kakav je kredibilitet top liste uređaja koja služi za preporučivanje i pomoć korisnicima, a u kojoj nema recimo nijednog Sony modela? Naravno nikakav, a lista ima crtu marketinga što je potpuno obezvređuje....

Aleksandar I

pre 9 godina

ja jos uvek koristim Lg 3D 920, evo vec punih 5 godina,android je jos uvek 2.3.Razmisljam o kupovini novog uredjaja, ali opet kada pomislim da je to sve manje vise isto onda mi se i ne kupuje nista. Uzeo sam telefon za 1 dinar ali tada mu je vrednost bila oko 550€.

Nikola

pre 9 godina

Ovi mora da nisu culi za Sony :-D
Imam Z i tel je super. A Z2, he, pa to je svemirski brod za sve telefone trenutno na trzistu ;-)
Pa Z1 staje nekima na crtu, iz zezanja!
Licno moje misljenje: no1 Z2, G3, Nexus, Z1, M8 pa ostala boranija...Samsung necu da komentarisem. Doduse, nisam ni probao S5, a niti me zanima!

Psn

pre 9 godina

Pa ja ne znam šta ljudi vide u ovom HTC One M8. Telefon nema ništa ali bukvalno ništa sem dvostruke kamere I zvučnika.
(Slušaj me nećeš pogrešiti, 07. jul 2014) .. Biće da ništa, ali bukvalno ništa ne znaš o ovim uređaju ;) (tip: ima najkompletniji UX i to ga čini da opravdava svoj naziv - One)

drndomir

pre 9 godina

ova lista nije realna..mozete da pisete sta god hocete...kladim se da je uredjena na osnovu subjektivnog misljenja novinara sto je trebao da naglasi...sve u svemu,iShit nije prvi niti ce biti...

Munja

pre 9 godina

Ama sta ste se uhvatili Sony pa Sony??? Nije da zaslužuje da ga nema, ali sa onim ispranim ekranima i ultra kockastim dizajnom, ivice ostre da se posečeš... O update-u da ne pričamo...Sony? Ako ovako nastave-nikad.

nikola87

pre 9 godina

@neko: ako korisits iphone onda i nemas razlog, ali ako si na androidu kroz 6 meseci ce krenuti da ti usporava telefon, dok za dve godine ces biti srecan ako ti uopste pokrene viber.

yup!

pre 9 godina

@che
Lepo je što si dao cene u radnjama,ali ja stvarno ne znam ko je toliko lud da kupuje otključan telefon u radnji kod nas.Ove cene koje si naveo su uglavnom veće za jedno 200€ od realnih,sem u slučaju 5s jer je on bezrazložno skup gde god (mislim da ga mogu naći za jedno 600).Usput tačna cena galaxy S5 je trenutno 460€,ja sam moj platio 480 pre mesec dana i jako sam zadovoljan telefonom,a biće savršen kad ga zveknem na neki custom rom :)

Deansgate

pre 9 godina

Ja sam "od ovih sa liste" izabrao z2 pre mesec dana i presrećan sam. A vi ga slobodno zaobidjite nemam nista protiv. Tel je strasan... Ko je ovo pisao je promasio lepu novinarsku istraživačku profesiju.

Brkajlo

pre 9 godina

Ovo je prilicno lista najskupljih i najnovijih telefona. I iako motorolu zaista volim, mislim da je trenutno najbolji pazar nexus 5 a nema ga ni na kraju ove americke liste...

deda milojko

pre 9 godina

Tekst je mnogo nafuran. Autor je naveo samo "firmirane" telefone, fensi marke. Nisam video nijedan Alcatel, koji je, za one koji neznaju, bio i ostao vodeca firma u proizvodnji telekomunikacionih uredjaja. Pre 20-tak godina alcatel je pravio vrhunske uredjaje kada IPhone nije ni postojao. Alcatel Idol 6040x vrhunski telefon za male pare. Quad 1.5GHz, 1920*1080 screen, 5 inch. Jede Apple i Samsung za dorucak. Lenovo isto pravi odlicne telefone kao i Gigabyte.

sasa

pre 9 godina

Ovo je glupa reklama za iphone. Neverovatno je da iza njega bude jedan G3, S5, M8, Sony....... dajte nismo deca da nam govorite sta je dobro kad svi imamo razum da sami prepoznamo. iphone je sasvim prosecan telefon daleko od toga da je los ali za prvo mesto bi trebao biti duplo bolji nego sto je sad. Budimo iskreni i nepristrasni.

Matrix

pre 9 godina

Potpuno mi je besmisleno da neko da preko 200€ za telefon kad za 500 može da kupi 42' smart 3D Tv koji ne može slučajno da ispadne iz džepa a ima sve funkcije sem nošenja sa sobom.

paund63

pre 9 godina

Pre 3 godine, prijatelj mi je poklonio Iphone 3G, iz 2009.g., jos uvek savrseno dobro radi. Vise od 2 godine koristim i odlican Android telefon LG P990. I on savrseno dobro radi, ima odlicnu kameru koja moze da snima FulHd video. Prednost je IOSa u odnosu na Android u lakoci koriscenja. sve ide logicno i glatko. Telefoni pod Androidom imaju bolje kamere, vece ekrane....

viscaelbarca

pre 9 godina

ova lista nista ne valja...haha cu 5s na prvo mjesto i jos je 5c stavljen ispred g2,g flex,s4,one max..iphone izgleda kao igrackica u odnosu na 5-incne telefone (ili vece):D:D:D:D

Burek

pre 9 godina

Lista je ok po mom misljenju ali su ipak mogli da stave Sony Xperia Z1/Z2 negde. A sto se tice Ajfona odlican telefon i nemam nista protiv sto je na prvom mestu

Gari

pre 9 godina

I dalje imam 3 godine stari Galaxy S2 i ne planiram da ga menjam. Posto mu je istekla garancija, usudio sam se prosle nedelje da mu instaliram custom rom, 4.4.2 KitKat i radi mnogo brze nego ranije, a baterija mi u proseku traje pun dan i 4-5h, sto je za dobrih 5-6 sati duze nego pre. Znaci, uz novi android imam utisak da sam kupio novi telefon, tako da ako neko hoce da ima nov telefon, ali nema para, moze da proba da instalira noviju verziju androida i imace utisak da ima sasvim nov telefon! Ne kosta nista osim malo vremena i hrabrosti da se upusti u pretrazivanje odgovarjuceg rom-a za vas telefon po netu i cackanje po telefonu. Ja sam prezadovoljan. Inace, kod mene je u pitanju SpiritRom za S2 (I9100), zasnovan na CyanogenMod 11.

komsija

pre 9 godina

HTC M8 je najbolji telefon zato sto:
nema izmenljivu bateriju
nema najbolju kameru
nema najvecu ram memoriju
nije vodootporan
nema najbolji ekran
nema najbrzi procesor

i zato sto je:
najveci u klasi sa 5" ekranom
najvise lagao na benchmark testovima
skuplji od vecine konkurenata.

I konacno, najbolji je zato sto mu se marketinska politika zasniva na tome da potkupljuje razne ocenjivacke grupe koje ce ga velicati i proglasavati za najboljeg.
Dobro prostudirana i primenjena politika od Appla.

R

pre 9 godina

Uzeo sam lenovo, telefon je sjajan. Koristim ga vec duze vreme, i nema lagova, ni bagova. Uredjaj ima sjajan odnos cena - kvalitet. Sto se tice androida, samo pogledajte masine sa boljim performansama, tipa bar quad core i 1 GB rama, i problema nema. :)

EU Citizen

pre 9 godina

Obrnite redosled prvih osam, mesto Moto X stavite LG G3, a Iphone, naravno, potpuno izbacite, jer sa tako ograničenim i stupidnim operativnim sistemom i nije u pravom smislu smartfon, i dobićete odličnu listu za tehnički pismenog i zahtevnog korisnika: Note 3 na čelu, pa G3, Nexus 5, S5, OnePlus One i M8, razlike su manje više u nijansama, a minimalno slabiji OnePlus i Nexus to nadoknađuju odličnim odnosom cena/kvalitet, šta god da uzmete sigurno ćete biti zadovoljni :))

neutralni felsh

pre 9 godina

ko je bolji, ferari, porshe ili aston martin? tako i ove koment-diskusuje: ah kakva radost za smartfon snobove... cast izuzecima.

AAA hahaha

pre 9 godina

Bas sam hteo da napljujem pisca ovog teksta ali vidim da su se neki setili. Alo, covce, sony Z serije ne da je u vrhu nego objasnjava mnoge stvari telefonima iz top 5. Ocigledno da je tekst pisao neko ko jako prati desavanja u mobilnom svetu.

Che

pre 9 godina

Cene u radnjama
Iphone 5s od 500 do 600e
HTC One(m8) od 730e
HTC One(m8) google edition nema kod nas
One Plus One nema da se kupi
Samsung Glaxy s5 od 730e
Nexus 5 od 450e
Samsung Galaxy Note 3 od 720e
LG G2 od 540e
LG G Flex 770e
Nokia Lumia 1020 600e
Nokia Lumia 1520 625e....


Srbija mora da je jedna od bogatijih zemalja kada se prosecnom korisniku predlazu ovakvi telefoni.

KNHE3

pre 9 godina

Nigde nijednog pravog Kineza.

E, videcete.

Za par godina, Oppo, Huawei, ZTE modeli bice na prvih deset mesta.

Oppo ima vec sad "jake konje" za trku, Find 7 i Find7a. Huawei je napravio vrlo dobar Ascend P7, samo je napravio zalet (sa druge strane Huawei pravi odlicne rutere i sviceve, postaje jak igrac na mrezama). ZTE takodje.

A da ne govorim da ce Kinezi da pokupuju za sitne pare sve ostale brendove, kao sto je, na primer, Lenovo kupio IBM personalce.

Izmedju ostalog, pogledajte na jutjubu Oppo Find 7, 4K video semplove.

Raca

pre 9 godina

Business Insider je americka firma i kao takav daje preporuke bazirane na njihovom trzistu. Zato ovakvi clanci ne pomazu mnogo ljudima u Srbiji. Primera radi, Sony ovde (u Americi) prakticno ne postoji, Z1 je mogao samo da se nabavi preko T-Mobile, Z2 niko ne najavljuje. Sa druge strane, iphone je skroz pristupacan, ceo Apple-ov ekosistem je zasnovan pre svega na americkom trzistu. Ne razumem zasto bi neko u Srbiji dao ogomne pare za iphone a nema Apple Store-a, iTunes-a...

legionar

pre 9 godina

ljudi najcesce kupuju varijante "za dinar" ili uz doplatu do pet hiljada.A za taj novac,zna se, najbolje moguce je 1gb RAM(obicno je nize) i 1.2 Ghz (retko dual core).
Kakve premijum masine,nema vecina za to novaca.

Nezadovoljan.

pre 9 godina

Imam iphone 5S i ne zasluzuje ni da bude na ovoj listi a ne da bude prvi! Toliko je dosadan i monoton da ga nikom ne preporucujem tacno se vidi da su ga oni bolesni ameri pravili! Gledam da ga u što brzem roku prodam i kupim neki dobar android kao Z1, G2, S4 ili slicno, android i wp su za sada mnogo bolji od apple-a, MNOGO..

nnnn

pre 9 godina

zanimljivo niko da spomene nokia lumia telephone. za mene extra aparati sa extra softverom, cak I jeftini modeli fantasticno rade jos ako se upare sa W8.1 u lap top-u dobija se mnogo. u textu se spominje dobra kamera kao prednost iphona, a ne moze da se meri sa nokijinim kamerama

e2

pre 9 godina

Čekajte... Pristrasan tekst... Za IPhone 5s kaže da je glavna novina čitač otiska prsta, a kod Samsung S5 navodi to kao niz sitnih poboljšanja koja su kozmetička. A zaboravljate mali ekran kod Iphone 5s, slabiji procesor, Samsung i Sony su vodootporni kao bitna novina i jedna od boljih stvari koje su unapređene u svetu smartphona zadnjih godinu dana.
Iphone kaska za konkurencijom, a nekad su bili baš dominantni, sada ih istočnjaci gaze...

MvD

pre 9 godina

Imam Blu life play, kupio sam ga u Austriji za 105€, dok ovde kosta oko 200€ (ma i manje ja mislim da.je oko 16000-17000) , opet zanemarljiva cena s' obzirom da se dobije 1,2GHz, 1GB rama, 4.7 inca, 8.0 MP. Brzina mu je odlicna, nijedna igrica koju sam mu skinuo nije bagovala a skidao sam (subway, asphalt 8, iron man 3 itd...), skype, viber, facebook rade bez i jednog jedinog baga, sve u svemu Fenomenalan! Mislim da bismo svi trebali da obratimo paznju i na manje kompanije, skidam kapu Samsungu, Htc-u, Soniju itd, ali je ipak odnos cena-kvalitet na nasim prostorima najvazniji.

fer86

pre 9 godina

Ponosni vlasnik znj marke kineskog smartphona za kojeg sam dao 85$,radi kao urica quad core na 1,3ghz sasvim dovoljan...razmisljam ali zasad samo razmisljam da bih si uzeo ili oppa 7 a mozebitno i OPO kad prestanu s pozivnicama i dadu ga u normalnu prodaju..Koska me i novi xiaomi mi4 jer ako ce biti i upola dobar kao mi3 ne znam o cemu mi tu imamo pricati,kakav iphone i samsung?

bb

pre 9 godina

Za onoga kome 300e nije previše, Nexus je sjajan izbor. Ja imam N4 i ne sećam se da se ikada usporio, a kamo li zagrcnuo. Ekran nije baš idealan pri jako sunčanom danu, ali ima najveću gustinu piksela na tržištu. Četiri jezgra reprodukuju 1080p video bez zastoja, skakanje po timeline-u se dešava trenutno, a za sve ostalo snage ima i previše. U odnosu na perjanice izvikanih firmi sa plastikom i cenom od 700e, ja stvarno ne vidim šta ljudima treba.

Nemanja4

pre 9 godina

Naprave telefon,stave neke nove opcije i narod poludi za njim,ne bas svi ali vecina.Bilo koji android telefon koji je izasao prije 3 godine obavlja iste funkcije kao ovi top modeli,ali jednostavno neko zeli da mu se vidi najnoviji telefon u rukama npr umjestp sto bi za te pare mogao da kupi nesto sto vec nema ili sta je stvarno potrebno,dok je ovakvim normalno da ce ove kompanije koje prave smartfone da zaradjuju milijarde eura i da ko zna koliko vrijede.

Slušaj me nećeš pogrešiti

pre 9 godina

Pa ja ne znam šta ljudi vide u ovom HTC One M8. Telefon nema ništa ali bukvalno ništa sem dvostruke kamere I zvučnika. Takođe, gde je SONY? Što me još nervira je što je iPhone 5s. Mislim kada pogledate specifikacije telefon je kanta.

oki

pre 9 godina

izvinite ali meni treba telefon koje mogu da priustim a ne ti svemirski brodovi... inace lista je najgora koju sam do sad video... usput ako vec imate 700€ bolje kupite sony xperia z2 a ne ovaj iphone

Nebojša

pre 9 godina

Nisam mrzitelji applea ali iphone ne zaslužuje prvo mesto što se mene tiče no1 je lg g3 a ovde nema niti jednog sonija po čemu je na primer iphone ispred z2-3 pa da on bude na listi i još prvi a da sonija nema uopšte.

Alexander

pre 9 godina

Auuu,ja mislim da je autor ovog poretka na listi vjerovatno osoba sa nekom vrstom mentalnog poremecaja iz prostog razloga jer mu je na listi od 20 uredjaja promakla jedna ,,STNICA",a zove se SONY Z2,koji je apsolutno medju prva tri smartphpna na svijetu pa mozda po nekim pokazateljima cak i prvi ,a i Z1 je tu negdje,dakle trk na umivanje!!!

anarhitekta

pre 9 godina

Telefon mi je "dopunska" sprava. Posto radim razlicite stvari na kompjuteru, od web dizajna do muzicke produkcije, desktop kao working station mi je i dalje najbolja stvar. Laptopovi su zgodni jer su prenosni ali naci odlican laptop sa dorim ssd, kolicinom RAM-a i po meni vrlo vazno - dobrim hladjenjem- je vrlo tesko. Ima, naravno, ali je cjenovni rang veci za 30% od desktopova. Tako da za posao biram desktop

Za zabavu - netbook mi je bolji od tableta. Recimo, uvece kad lezim i npr citam stripove ili knjige- lakse mi je sa netbukom to raditi nego drzati tablet u ruci. Ok, moze se nabaviti docking za tablet, ali cemu to kad onda opet imate varijantu netbuka samo mnogo skuplju? Na plazi ili pod bilo kakvim suncem tablet ili netbuk je isto sr**e, a ereader bas i nije podesan za plazu, osim ako niste pod debelim hladom. Ipak je to plastika i baterija.

Telefon??? Posto iz gore navedenog se vidi da za posao i zabavu koristim drugacije uredjaje, ne vidim svrhu da ljudi uzimaju "zvijeri" od telefona a pritom ih ne koriste skoro ni za sta. Ja koristim mape gotovo svaki dan u Americi, koristim Skajp i Viber da se cujem sa svojima u Srbiji, razne aplikacije za radio od srpskih radio stanica, preko Iheart, Spotify i Pandora...Kayak i Travelzoo, Ebay, Paypal, aplikaciju od banke za provjeru bankovnog racuna i transfere...i stvarno ne vidim razlog da mijenjam galaxy s3.

Po odnosu cijena-kvalitet, meni je S3 i9300 daleko najbolji telefon. Ima duplo boljih ali troduplo skupljih

CTO

pre 9 godina

Imam G2. Kada bih imao para za kupovinu novog telefona, verovatno bi kupio G3 jer sam zadovoljan gore pomenutim. Iskreno i HTC m8 mi se svidja ali imam lose iskustvo sa htc-ovom baterijom a i kamera nije neka... Treba sacekati jos koji mesec i videti sta Note 4 ima da ponudi.

Ske

pre 9 godina

Ceka se kraj Septembra za nabavku novog uredjaja.
Posle niza godina koristenja Androida, i sa najavljenim vecim ekranom iPhone-a, meni je izbor poprilicno suzen na iPhone, ali kupovina 5s u ovom momentu bi bilo potpuno bacanje para i shodno tome ne zasluzeno se nalazi na 1. mestu. Terace moja skoro 3 godine stara Xperia jos dva-tri meseca.

5s u ovom momentu definitivno nije "best buy", i ko god da je pravio tu listu "prevideo" je "nebitnu" cinjenicu da nova verzija iPhone-a dolazi uskoro.

Psn

pre 9 godina

"Na tržištu pametnih telefona prosečnom korisniku..".. Čini mi se da takvom korisniku ne odgovara 75% fonova sa ovog spiska. A 5s jeste u tom slučaju od njih na prvom mestu - kompaktan, jednostavan, kvalitetno izrađen, iOS misli za njega.. za prosečnog korisnika - bombona.

Qwerty

pre 9 godina

Lista je totalno... da kažem 'glupa' bila bi preblaga reč. Evo zbog čega to mislim:
3. Isti telefon na listi zauzima dva mesta;
2. Na listi nema Sony Xperie Z1-Z2;
1. iphone je na prvom mestu.
Iskreno se nadamda oni što planiraju novi tel. neće videti ovu listu.

vau

pre 9 godina

Ni jedan od ovih modela ne kosta ispod 300 eura. Mislim da je to previse za nas obicne smrtnike. Recimo Motorola Moto G je jedna od najboljih kupovina(150eura), sto se tice odnosa cene i kvaliteta!

Marko

pre 9 godina

Niti jedan Sony među prvih 19??
Ćao,zdravo.
Otiđite na GSM arenu pa pogledajte listu najbolje ocenjenih smartfona od strane korisnika.
Nije da navijam za Sony,ali pored toliko premijum modela koje nude da se baš nijedan ne nađe na ovoj listi je,hmmm,baš nepristrasno...

Aleksandar

pre 9 godina

Meni treba neki sa 12 jezgra 15 terabajta rama isto toliko interne memorije savitljiv da sam menja boje da ima u sebi bar 6 miliona aplikacija da bude otporan na vodu da moze da uhvati bilo koji satelit da mu baterija traje 30 dana a da se puni za pola sata takav mi treba pre svega zbog fb da mogu da posaljem komentare kako sam mnogo pametan i sve znam i da mogu da posaljem sms eto toliko inisam bas nesto zahtevan da da ima camera s kojom mogu da zumiram bar jednu od 6 Americkih zastava i rovera na mesecu

Neko

pre 9 godina

Hoce li mi neko objasniti sledece: Ako sam nabavio smart telefon, na kome imam dobru kameru, internet, fb, viber i ostala cuda, zasto bih sad nabavljao novi telefon ako sam zadovoljan sa ovim.

Aleksandar

pre 9 godina

Meni treba neki sa 12 jezgra 15 terabajta rama isto toliko interne memorije savitljiv da sam menja boje da ima u sebi bar 6 miliona aplikacija da bude otporan na vodu da moze da uhvati bilo koji satelit da mu baterija traje 30 dana a da se puni za pola sata takav mi treba pre svega zbog fb da mogu da posaljem komentare kako sam mnogo pametan i sve znam i da mogu da posaljem sms eto toliko inisam bas nesto zahtevan da da ima camera s kojom mogu da zumiram bar jednu od 6 Americkih zastava i rovera na mesecu

Marko

pre 9 godina

Niti jedan Sony među prvih 19??
Ćao,zdravo.
Otiđite na GSM arenu pa pogledajte listu najbolje ocenjenih smartfona od strane korisnika.
Nije da navijam za Sony,ali pored toliko premijum modela koje nude da se baš nijedan ne nađe na ovoj listi je,hmmm,baš nepristrasno...

Qwerty

pre 9 godina

Lista je totalno... da kažem 'glupa' bila bi preblaga reč. Evo zbog čega to mislim:
3. Isti telefon na listi zauzima dva mesta;
2. Na listi nema Sony Xperie Z1-Z2;
1. iphone je na prvom mestu.
Iskreno se nadamda oni što planiraju novi tel. neće videti ovu listu.

Neko

pre 9 godina

Hoce li mi neko objasniti sledece: Ako sam nabavio smart telefon, na kome imam dobru kameru, internet, fb, viber i ostala cuda, zasto bih sad nabavljao novi telefon ako sam zadovoljan sa ovim.

Alexander

pre 9 godina

Auuu,ja mislim da je autor ovog poretka na listi vjerovatno osoba sa nekom vrstom mentalnog poremecaja iz prostog razloga jer mu je na listi od 20 uredjaja promakla jedna ,,STNICA",a zove se SONY Z2,koji je apsolutno medju prva tri smartphpna na svijetu pa mozda po nekim pokazateljima cak i prvi ,a i Z1 je tu negdje,dakle trk na umivanje!!!

vau

pre 9 godina

Ni jedan od ovih modela ne kosta ispod 300 eura. Mislim da je to previse za nas obicne smrtnike. Recimo Motorola Moto G je jedna od najboljih kupovina(150eura), sto se tice odnosa cene i kvaliteta!

Nebojša

pre 9 godina

Nisam mrzitelji applea ali iphone ne zaslužuje prvo mesto što se mene tiče no1 je lg g3 a ovde nema niti jednog sonija po čemu je na primer iphone ispred z2-3 pa da on bude na listi i još prvi a da sonija nema uopšte.

Raca

pre 9 godina

Business Insider je americka firma i kao takav daje preporuke bazirane na njihovom trzistu. Zato ovakvi clanci ne pomazu mnogo ljudima u Srbiji. Primera radi, Sony ovde (u Americi) prakticno ne postoji, Z1 je mogao samo da se nabavi preko T-Mobile, Z2 niko ne najavljuje. Sa druge strane, iphone je skroz pristupacan, ceo Apple-ov ekosistem je zasnovan pre svega na americkom trzistu. Ne razumem zasto bi neko u Srbiji dao ogomne pare za iphone a nema Apple Store-a, iTunes-a...

anarhitekta

pre 9 godina

Telefon mi je "dopunska" sprava. Posto radim razlicite stvari na kompjuteru, od web dizajna do muzicke produkcije, desktop kao working station mi je i dalje najbolja stvar. Laptopovi su zgodni jer su prenosni ali naci odlican laptop sa dorim ssd, kolicinom RAM-a i po meni vrlo vazno - dobrim hladjenjem- je vrlo tesko. Ima, naravno, ali je cjenovni rang veci za 30% od desktopova. Tako da za posao biram desktop

Za zabavu - netbook mi je bolji od tableta. Recimo, uvece kad lezim i npr citam stripove ili knjige- lakse mi je sa netbukom to raditi nego drzati tablet u ruci. Ok, moze se nabaviti docking za tablet, ali cemu to kad onda opet imate varijantu netbuka samo mnogo skuplju? Na plazi ili pod bilo kakvim suncem tablet ili netbuk je isto sr**e, a ereader bas i nije podesan za plazu, osim ako niste pod debelim hladom. Ipak je to plastika i baterija.

Telefon??? Posto iz gore navedenog se vidi da za posao i zabavu koristim drugacije uredjaje, ne vidim svrhu da ljudi uzimaju "zvijeri" od telefona a pritom ih ne koriste skoro ni za sta. Ja koristim mape gotovo svaki dan u Americi, koristim Skajp i Viber da se cujem sa svojima u Srbiji, razne aplikacije za radio od srpskih radio stanica, preko Iheart, Spotify i Pandora...Kayak i Travelzoo, Ebay, Paypal, aplikaciju od banke za provjeru bankovnog racuna i transfere...i stvarno ne vidim razlog da mijenjam galaxy s3.

Po odnosu cijena-kvalitet, meni je S3 i9300 daleko najbolji telefon. Ima duplo boljih ali troduplo skupljih

Che

pre 9 godina

Cene u radnjama
Iphone 5s od 500 do 600e
HTC One(m8) od 730e
HTC One(m8) google edition nema kod nas
One Plus One nema da se kupi
Samsung Glaxy s5 od 730e
Nexus 5 od 450e
Samsung Galaxy Note 3 od 720e
LG G2 od 540e
LG G Flex 770e
Nokia Lumia 1020 600e
Nokia Lumia 1520 625e....


Srbija mora da je jedna od bogatijih zemalja kada se prosecnom korisniku predlazu ovakvi telefoni.

legionar

pre 9 godina

ljudi najcesce kupuju varijante "za dinar" ili uz doplatu do pet hiljada.A za taj novac,zna se, najbolje moguce je 1gb RAM(obicno je nize) i 1.2 Ghz (retko dual core).
Kakve premijum masine,nema vecina za to novaca.

e2

pre 9 godina

Čekajte... Pristrasan tekst... Za IPhone 5s kaže da je glavna novina čitač otiska prsta, a kod Samsung S5 navodi to kao niz sitnih poboljšanja koja su kozmetička. A zaboravljate mali ekran kod Iphone 5s, slabiji procesor, Samsung i Sony su vodootporni kao bitna novina i jedna od boljih stvari koje su unapređene u svetu smartphona zadnjih godinu dana.
Iphone kaska za konkurencijom, a nekad su bili baš dominantni, sada ih istočnjaci gaze...

CTO

pre 9 godina

Imam G2. Kada bih imao para za kupovinu novog telefona, verovatno bi kupio G3 jer sam zadovoljan gore pomenutim. Iskreno i HTC m8 mi se svidja ali imam lose iskustvo sa htc-ovom baterijom a i kamera nije neka... Treba sacekati jos koji mesec i videti sta Note 4 ima da ponudi.

Ske

pre 9 godina

Ceka se kraj Septembra za nabavku novog uredjaja.
Posle niza godina koristenja Androida, i sa najavljenim vecim ekranom iPhone-a, meni je izbor poprilicno suzen na iPhone, ali kupovina 5s u ovom momentu bi bilo potpuno bacanje para i shodno tome ne zasluzeno se nalazi na 1. mestu. Terace moja skoro 3 godine stara Xperia jos dva-tri meseca.

5s u ovom momentu definitivno nije "best buy", i ko god da je pravio tu listu "prevideo" je "nebitnu" cinjenicu da nova verzija iPhone-a dolazi uskoro.

Psn

pre 9 godina

"Na tržištu pametnih telefona prosečnom korisniku..".. Čini mi se da takvom korisniku ne odgovara 75% fonova sa ovog spiska. A 5s jeste u tom slučaju od njih na prvom mestu - kompaktan, jednostavan, kvalitetno izrađen, iOS misli za njega.. za prosečnog korisnika - bombona.

Nezadovoljan.

pre 9 godina

Imam iphone 5S i ne zasluzuje ni da bude na ovoj listi a ne da bude prvi! Toliko je dosadan i monoton da ga nikom ne preporucujem tacno se vidi da su ga oni bolesni ameri pravili! Gledam da ga u što brzem roku prodam i kupim neki dobar android kao Z1, G2, S4 ili slicno, android i wp su za sada mnogo bolji od apple-a, MNOGO..

oki

pre 9 godina

izvinite ali meni treba telefon koje mogu da priustim a ne ti svemirski brodovi... inace lista je najgora koju sam do sad video... usput ako vec imate 700€ bolje kupite sony xperia z2 a ne ovaj iphone

Munja

pre 9 godina

Ama sta ste se uhvatili Sony pa Sony??? Nije da zaslužuje da ga nema, ali sa onim ispranim ekranima i ultra kockastim dizajnom, ivice ostre da se posečeš... O update-u da ne pričamo...Sony? Ako ovako nastave-nikad.

filip

pre 9 godina

Ovo je lista za Americko trziste,ne za srpsko.Tamo ovo je skroz pravedna lista,svi koriste 5s.Kod nas je potpuno drugacije trziste i zato nam lista izgleda nerealno.

Srdjan

pre 9 godina

Nemam Iphone a voleo bih da ga imam.Imao sam priliku nekolko puta da ga probam(Iphone 5 je bio).Samo jedna rec je dovoljna SAVRSENSTVO.Zato prestanite da pljujete nesto sto je velika vecina vas koji komentarisete videla samo na slici.

fer86

pre 9 godina

Ponosni vlasnik znj marke kineskog smartphona za kojeg sam dao 85$,radi kao urica quad core na 1,3ghz sasvim dovoljan...razmisljam ali zasad samo razmisljam da bih si uzeo ili oppa 7 a mozebitno i OPO kad prestanu s pozivnicama i dadu ga u normalnu prodaju..Koska me i novi xiaomi mi4 jer ako ce biti i upola dobar kao mi3 ne znam o cemu mi tu imamo pricati,kakav iphone i samsung?

bb

pre 9 godina

Za onoga kome 300e nije previše, Nexus je sjajan izbor. Ja imam N4 i ne sećam se da se ikada usporio, a kamo li zagrcnuo. Ekran nije baš idealan pri jako sunčanom danu, ali ima najveću gustinu piksela na tržištu. Četiri jezgra reprodukuju 1080p video bez zastoja, skakanje po timeline-u se dešava trenutno, a za sve ostalo snage ima i previše. U odnosu na perjanice izvikanih firmi sa plastikom i cenom od 700e, ja stvarno ne vidim šta ljudima treba.

sasa

pre 9 godina

Ovo je glupa reklama za iphone. Neverovatno je da iza njega bude jedan G3, S5, M8, Sony....... dajte nismo deca da nam govorite sta je dobro kad svi imamo razum da sami prepoznamo. iphone je sasvim prosecan telefon daleko od toga da je los ali za prvo mesto bi trebao biti duplo bolji nego sto je sad. Budimo iskreni i nepristrasni.

Slušaj me nećeš pogrešiti

pre 9 godina

Pa ja ne znam šta ljudi vide u ovom HTC One M8. Telefon nema ništa ali bukvalno ništa sem dvostruke kamere I zvučnika. Takođe, gde je SONY? Što me još nervira je što je iPhone 5s. Mislim kada pogledate specifikacije telefon je kanta.

Matrix

pre 9 godina

Potpuno mi je besmisleno da neko da preko 200€ za telefon kad za 500 može da kupi 42' smart 3D Tv koji ne može slučajno da ispadne iz džepa a ima sve funkcije sem nošenja sa sobom.

MvD

pre 9 godina

Imam Blu life play, kupio sam ga u Austriji za 105€, dok ovde kosta oko 200€ (ma i manje ja mislim da.je oko 16000-17000) , opet zanemarljiva cena s' obzirom da se dobije 1,2GHz, 1GB rama, 4.7 inca, 8.0 MP. Brzina mu je odlicna, nijedna igrica koju sam mu skinuo nije bagovala a skidao sam (subway, asphalt 8, iron man 3 itd...), skype, viber, facebook rade bez i jednog jedinog baga, sve u svemu Fenomenalan! Mislim da bismo svi trebali da obratimo paznju i na manje kompanije, skidam kapu Samsungu, Htc-u, Soniju itd, ali je ipak odnos cena-kvalitet na nasim prostorima najvazniji.

KNHE3

pre 9 godina

Nigde nijednog pravog Kineza.

E, videcete.

Za par godina, Oppo, Huawei, ZTE modeli bice na prvih deset mesta.

Oppo ima vec sad "jake konje" za trku, Find 7 i Find7a. Huawei je napravio vrlo dobar Ascend P7, samo je napravio zalet (sa druge strane Huawei pravi odlicne rutere i sviceve, postaje jak igrac na mrezama). ZTE takodje.

A da ne govorim da ce Kinezi da pokupuju za sitne pare sve ostale brendove, kao sto je, na primer, Lenovo kupio IBM personalce.

Izmedju ostalog, pogledajte na jutjubu Oppo Find 7, 4K video semplove.

Gari

pre 9 godina

I dalje imam 3 godine stari Galaxy S2 i ne planiram da ga menjam. Posto mu je istekla garancija, usudio sam se prosle nedelje da mu instaliram custom rom, 4.4.2 KitKat i radi mnogo brze nego ranije, a baterija mi u proseku traje pun dan i 4-5h, sto je za dobrih 5-6 sati duze nego pre. Znaci, uz novi android imam utisak da sam kupio novi telefon, tako da ako neko hoce da ima nov telefon, ali nema para, moze da proba da instalira noviju verziju androida i imace utisak da ima sasvim nov telefon! Ne kosta nista osim malo vremena i hrabrosti da se upusti u pretrazivanje odgovarjuceg rom-a za vas telefon po netu i cackanje po telefonu. Ja sam prezadovoljan. Inace, kod mene je u pitanju SpiritRom za S2 (I9100), zasnovan na CyanogenMod 11.

EU Citizen

pre 9 godina

Obrnite redosled prvih osam, mesto Moto X stavite LG G3, a Iphone, naravno, potpuno izbacite, jer sa tako ograničenim i stupidnim operativnim sistemom i nije u pravom smislu smartfon, i dobićete odličnu listu za tehnički pismenog i zahtevnog korisnika: Note 3 na čelu, pa G3, Nexus 5, S5, OnePlus One i M8, razlike su manje više u nijansama, a minimalno slabiji OnePlus i Nexus to nadoknađuju odličnim odnosom cena/kvalitet, šta god da uzmete sigurno ćete biti zadovoljni :))

Deansgate

pre 9 godina

Ja sam "od ovih sa liste" izabrao z2 pre mesec dana i presrećan sam. A vi ga slobodno zaobidjite nemam nista protiv. Tel je strasan... Ko je ovo pisao je promasio lepu novinarsku istraživačku profesiju.

Nemanja4

pre 9 godina

Naprave telefon,stave neke nove opcije i narod poludi za njim,ne bas svi ali vecina.Bilo koji android telefon koji je izasao prije 3 godine obavlja iste funkcije kao ovi top modeli,ali jednostavno neko zeli da mu se vidi najnoviji telefon u rukama npr umjestp sto bi za te pare mogao da kupi nesto sto vec nema ili sta je stvarno potrebno,dok je ovakvim normalno da ce ove kompanije koje prave smartfone da zaradjuju milijarde eura i da ko zna koliko vrijede.

nnnn

pre 9 godina

zanimljivo niko da spomene nokia lumia telephone. za mene extra aparati sa extra softverom, cak I jeftini modeli fantasticno rade jos ako se upare sa W8.1 u lap top-u dobija se mnogo. u textu se spominje dobra kamera kao prednost iphona, a ne moze da se meri sa nokijinim kamerama

drndomir

pre 9 godina

ova lista nije realna..mozete da pisete sta god hocete...kladim se da je uredjena na osnovu subjektivnog misljenja novinara sto je trebao da naglasi...sve u svemu,iShit nije prvi niti ce biti...

Burek

pre 9 godina

Lista je ok po mom misljenju ali su ipak mogli da stave Sony Xperia Z1/Z2 negde. A sto se tice Ajfona odlican telefon i nemam nista protiv sto je na prvom mestu

komsija

pre 9 godina

HTC M8 je najbolji telefon zato sto:
nema izmenljivu bateriju
nema najbolju kameru
nema najvecu ram memoriju
nije vodootporan
nema najbolji ekran
nema najbrzi procesor

i zato sto je:
najveci u klasi sa 5" ekranom
najvise lagao na benchmark testovima
skuplji od vecine konkurenata.

I konacno, najbolji je zato sto mu se marketinska politika zasniva na tome da potkupljuje razne ocenjivacke grupe koje ce ga velicati i proglasavati za najboljeg.
Dobro prostudirana i primenjena politika od Appla.

nikola87

pre 9 godina

@neko: ako korisits iphone onda i nemas razlog, ali ako si na androidu kroz 6 meseci ce krenuti da ti usporava telefon, dok za dve godine ces biti srecan ako ti uopste pokrene viber.

goran

pre 9 godina

Kakav je kredibilitet top liste uređaja koja služi za preporučivanje i pomoć korisnicima, a u kojoj nema recimo nijednog Sony modela? Naravno nikakav, a lista ima crtu marketinga što je potpuno obezvređuje....

paund63

pre 9 godina

Pre 3 godine, prijatelj mi je poklonio Iphone 3G, iz 2009.g., jos uvek savrseno dobro radi. Vise od 2 godine koristim i odlican Android telefon LG P990. I on savrseno dobro radi, ima odlicnu kameru koja moze da snima FulHd video. Prednost je IOSa u odnosu na Android u lakoci koriscenja. sve ide logicno i glatko. Telefoni pod Androidom imaju bolje kamere, vece ekrane....

Brkajlo

pre 9 godina

Ovo je prilicno lista najskupljih i najnovijih telefona. I iako motorolu zaista volim, mislim da je trenutno najbolji pazar nexus 5 a nema ga ni na kraju ove americke liste...

Iwhat

pre 9 godina

Imao sam htc one, desire hd, htc tattoo, samsung galaxy. Ti telefoni su obicno parce metala ili plastike u odnosu na iphone koji imam sad. Sa cisto tehnicke strane iphone je superioran u odnosu na druge telefone.

Sa druge strane ko sam ja da kazem sta kome treba da se dopadne.

Psn

pre 9 godina

Pa ja ne znam šta ljudi vide u ovom HTC One M8. Telefon nema ništa ali bukvalno ništa sem dvostruke kamere I zvučnika.
(Slušaj me nećeš pogrešiti, 07. jul 2014) .. Biće da ništa, ali bukvalno ništa ne znaš o ovim uređaju ;) (tip: ima najkompletniji UX i to ga čini da opravdava svoj naziv - One)

neutralni felsh

pre 9 godina

ko je bolji, ferari, porshe ili aston martin? tako i ove koment-diskusuje: ah kakva radost za smartfon snobove... cast izuzecima.

Che

pre 9 godina

. Za ne previše zahtevnog korisnika, zaista ništa više i ne treba..
(Psn, 08. jul 2014 11:30)

za ne previse zahtevne korisnike bas i nije neksus.To je developer telefon, namenjen najpre najzahtevnijim korisnicima.

Aleksandar I

pre 9 godina

ja jos uvek koristim Lg 3D 920, evo vec punih 5 godina,android je jos uvek 2.3.Razmisljam o kupovini novog uredjaja, ali opet kada pomislim da je to sve manje vise isto onda mi se i ne kupuje nista. Uzeo sam telefon za 1 dinar ali tada mu je vrednost bila oko 550€.

Nikola

pre 9 godina

Ovi mora da nisu culi za Sony :-D
Imam Z i tel je super. A Z2, he, pa to je svemirski brod za sve telefone trenutno na trzistu ;-)
Pa Z1 staje nekima na crtu, iz zezanja!
Licno moje misljenje: no1 Z2, G3, Nexus, Z1, M8 pa ostala boranija...Samsung necu da komentarisem. Doduse, nisam ni probao S5, a niti me zanima!

Psn

pre 9 godina

Nexus je sjajan izbor. U odnosu na perjanice izvikanih firmi sa plastikom i cenom od 700e, ja stvarno ne vidim šta ljudima treba.
(bb, 07. jul 2014 22:43) .. Za ne previše zahtevnog korisnika, zaista ništa više i ne treba..

bb

pre 9 godina

Bio ili ne bio "developer fon", Nexus je neopterećen šminkom i glupostima. Playstore je veliki, pa molim, instaliraj šta hoćeš. Sve što baciš na njega - leti. Džaba vam novci za skuplje modele.
Ako hoćeš da se baviš filmom i fotografijom kupi profi kameru/aparat. Slikati ili snimati sa telefonom je ionako besmisleno za išta ozbiljnije.
Cela ova diskusija podseća na rasprave audiofila. Ima granica preko kojih novac bacaš u vetar.

zoki

pre 9 godina

Voleli ga ili ne voleli Iphone 5s je trenutno najbolji telefon.
(Sezam, 8. jul 2014 14:35) Ako ga ne volim kako onda moze da mi bude najbolji? Ako ne ispunjava moje kriterijume-kako moze da mi bude najbolji?! Prvo-preskup mi je. I tu se prica zavrsava. Kako moze da mi bude najbolje nesto sto ne mogu da kupim? Pozdrav.

viscaelbarca

pre 9 godina

ova lista nista ne valja...haha cu 5s na prvo mjesto i jos je 5c stavljen ispred g2,g flex,s4,one max..iphone izgleda kao igrackica u odnosu na 5-incne telefone (ili vece):D:D:D:D

yup!

pre 9 godina

@che
Lepo je što si dao cene u radnjama,ali ja stvarno ne znam ko je toliko lud da kupuje otključan telefon u radnji kod nas.Ove cene koje si naveo su uglavnom veće za jedno 200€ od realnih,sem u slučaju 5s jer je on bezrazložno skup gde god (mislim da ga mogu naći za jedno 600).Usput tačna cena galaxy S5 je trenutno 460€,ja sam moj platio 480 pre mesec dana i jako sam zadovoljan telefonom,a biće savršen kad ga zveknem na neki custom rom :)

N2

pre 9 godina

Note 2. Sve radi savrseno. Veliki ekran, fantasticna baterija, velika funkcionalnost, sve niza cena. Uskoro dobija i oficijalni kit ket. Nema potreba za necim novijim i skupljim.

deda milojko

pre 9 godina

Tekst je mnogo nafuran. Autor je naveo samo "firmirane" telefone, fensi marke. Nisam video nijedan Alcatel, koji je, za one koji neznaju, bio i ostao vodeca firma u proizvodnji telekomunikacionih uredjaja. Pre 20-tak godina alcatel je pravio vrhunske uredjaje kada IPhone nije ni postojao. Alcatel Idol 6040x vrhunski telefon za male pare. Quad 1.5GHz, 1920*1080 screen, 5 inch. Jede Apple i Samsung za dorucak. Lenovo isto pravi odlicne telefone kao i Gigabyte.

Psn

pre 9 godina

za ne previse zahtevne korisnike bas i nije neksus.To je developer telefon, namenjen najpre najzahtevnijim korisnicima.
(Che, 08. jul 2014 12:17) .. Good point :). Skrenuo sam misli od činjenice da je Nexus baš to - prvo i osnovno developers fon. A skrenuo me komentar da ne treba više, tipa svih onih features koje imaju drugi modeli. Ok, pozz :)

AAA hahaha

pre 9 godina

Bas sam hteo da napljujem pisca ovog teksta ali vidim da su se neki setili. Alo, covce, sony Z serije ne da je u vrhu nego objasnjava mnoge stvari telefonima iz top 5. Ocigledno da je tekst pisao neko ko jako prati desavanja u mobilnom svetu.

R

pre 9 godina

Uzeo sam lenovo, telefon je sjajan. Koristim ga vec duze vreme, i nema lagova, ni bagova. Uredjaj ima sjajan odnos cena - kvalitet. Sto se tice androida, samo pogledajte masine sa boljim performansama, tipa bar quad core i 1 GB rama, i problema nema. :)

Psn

pre 9 godina

Bio ili ne bio "developer fon", Nexus je neopterećen šminkom i glupostima. Playstore je veliki, pa molim, instaliraj šta hoćeš.
(bb, 08. jul 2014 21:13) .. Ja sam sa stock Android-om zaglavio na prvu - nema Serbian latin Swype tastaturu. Nema ni na Store. Tj. ima meni najpribližnije upotrebljiv SwiftKey, ali u odnosu na Sense tastaturu mi nije to - to. Nema na Store toga i takvog, kako proizvođač implemementuje svoja rešenja, ideje, dizajn i ostalo u svoj firmware za svoj fon. To vredi para i to je ono što se i kupuje (naravno, ko zna šta kupuje).

Qwerty

pre 9 godina

Lista je totalno... da kažem 'glupa' bila bi preblaga reč. Evo zbog čega to mislim:
3. Isti telefon na listi zauzima dva mesta;
2. Na listi nema Sony Xperie Z1-Z2;
1. iphone je na prvom mestu.
Iskreno se nadamda oni što planiraju novi tel. neće videti ovu listu.

Nezadovoljan.

pre 9 godina

Imam iphone 5S i ne zasluzuje ni da bude na ovoj listi a ne da bude prvi! Toliko je dosadan i monoton da ga nikom ne preporucujem tacno se vidi da su ga oni bolesni ameri pravili! Gledam da ga u što brzem roku prodam i kupim neki dobar android kao Z1, G2, S4 ili slicno, android i wp su za sada mnogo bolji od apple-a, MNOGO..

Aleksandar

pre 9 godina

Meni treba neki sa 12 jezgra 15 terabajta rama isto toliko interne memorije savitljiv da sam menja boje da ima u sebi bar 6 miliona aplikacija da bude otporan na vodu da moze da uhvati bilo koji satelit da mu baterija traje 30 dana a da se puni za pola sata takav mi treba pre svega zbog fb da mogu da posaljem komentare kako sam mnogo pametan i sve znam i da mogu da posaljem sms eto toliko inisam bas nesto zahtevan da da ima camera s kojom mogu da zumiram bar jednu od 6 Americkih zastava i rovera na mesecu

Psn

pre 9 godina

"Na tržištu pametnih telefona prosečnom korisniku..".. Čini mi se da takvom korisniku ne odgovara 75% fonova sa ovog spiska. A 5s jeste u tom slučaju od njih na prvom mestu - kompaktan, jednostavan, kvalitetno izrađen, iOS misli za njega.. za prosečnog korisnika - bombona.

anarhitekta

pre 9 godina

Telefon mi je "dopunska" sprava. Posto radim razlicite stvari na kompjuteru, od web dizajna do muzicke produkcije, desktop kao working station mi je i dalje najbolja stvar. Laptopovi su zgodni jer su prenosni ali naci odlican laptop sa dorim ssd, kolicinom RAM-a i po meni vrlo vazno - dobrim hladjenjem- je vrlo tesko. Ima, naravno, ali je cjenovni rang veci za 30% od desktopova. Tako da za posao biram desktop

Za zabavu - netbook mi je bolji od tableta. Recimo, uvece kad lezim i npr citam stripove ili knjige- lakse mi je sa netbukom to raditi nego drzati tablet u ruci. Ok, moze se nabaviti docking za tablet, ali cemu to kad onda opet imate varijantu netbuka samo mnogo skuplju? Na plazi ili pod bilo kakvim suncem tablet ili netbuk je isto sr**e, a ereader bas i nije podesan za plazu, osim ako niste pod debelim hladom. Ipak je to plastika i baterija.

Telefon??? Posto iz gore navedenog se vidi da za posao i zabavu koristim drugacije uredjaje, ne vidim svrhu da ljudi uzimaju "zvijeri" od telefona a pritom ih ne koriste skoro ni za sta. Ja koristim mape gotovo svaki dan u Americi, koristim Skajp i Viber da se cujem sa svojima u Srbiji, razne aplikacije za radio od srpskih radio stanica, preko Iheart, Spotify i Pandora...Kayak i Travelzoo, Ebay, Paypal, aplikaciju od banke za provjeru bankovnog racuna i transfere...i stvarno ne vidim razlog da mijenjam galaxy s3.

Po odnosu cijena-kvalitet, meni je S3 i9300 daleko najbolji telefon. Ima duplo boljih ali troduplo skupljih

Neko

pre 9 godina

Hoce li mi neko objasniti sledece: Ako sam nabavio smart telefon, na kome imam dobru kameru, internet, fb, viber i ostala cuda, zasto bih sad nabavljao novi telefon ako sam zadovoljan sa ovim.

Marko

pre 9 godina

Niti jedan Sony među prvih 19??
Ćao,zdravo.
Otiđite na GSM arenu pa pogledajte listu najbolje ocenjenih smartfona od strane korisnika.
Nije da navijam za Sony,ali pored toliko premijum modela koje nude da se baš nijedan ne nađe na ovoj listi je,hmmm,baš nepristrasno...

Alexander

pre 9 godina

Auuu,ja mislim da je autor ovog poretka na listi vjerovatno osoba sa nekom vrstom mentalnog poremecaja iz prostog razloga jer mu je na listi od 20 uredjaja promakla jedna ,,STNICA",a zove se SONY Z2,koji je apsolutno medju prva tri smartphpna na svijetu pa mozda po nekim pokazateljima cak i prvi ,a i Z1 je tu negdje,dakle trk na umivanje!!!

e2

pre 9 godina

Čekajte... Pristrasan tekst... Za IPhone 5s kaže da je glavna novina čitač otiska prsta, a kod Samsung S5 navodi to kao niz sitnih poboljšanja koja su kozmetička. A zaboravljate mali ekran kod Iphone 5s, slabiji procesor, Samsung i Sony su vodootporni kao bitna novina i jedna od boljih stvari koje su unapređene u svetu smartphona zadnjih godinu dana.
Iphone kaska za konkurencijom, a nekad su bili baš dominantni, sada ih istočnjaci gaze...

Nikola

pre 9 godina

Ovi mora da nisu culi za Sony :-D
Imam Z i tel je super. A Z2, he, pa to je svemirski brod za sve telefone trenutno na trzistu ;-)
Pa Z1 staje nekima na crtu, iz zezanja!
Licno moje misljenje: no1 Z2, G3, Nexus, Z1, M8 pa ostala boranija...Samsung necu da komentarisem. Doduse, nisam ni probao S5, a niti me zanima!

Nebojša

pre 9 godina

Nisam mrzitelji applea ali iphone ne zaslužuje prvo mesto što se mene tiče no1 je lg g3 a ovde nema niti jednog sonija po čemu je na primer iphone ispred z2-3 pa da on bude na listi i još prvi a da sonija nema uopšte.

deda milojko

pre 9 godina

Tekst je mnogo nafuran. Autor je naveo samo "firmirane" telefone, fensi marke. Nisam video nijedan Alcatel, koji je, za one koji neznaju, bio i ostao vodeca firma u proizvodnji telekomunikacionih uredjaja. Pre 20-tak godina alcatel je pravio vrhunske uredjaje kada IPhone nije ni postojao. Alcatel Idol 6040x vrhunski telefon za male pare. Quad 1.5GHz, 1920*1080 screen, 5 inch. Jede Apple i Samsung za dorucak. Lenovo isto pravi odlicne telefone kao i Gigabyte.

Srdjan

pre 9 godina

Nemam Iphone a voleo bih da ga imam.Imao sam priliku nekolko puta da ga probam(Iphone 5 je bio).Samo jedna rec je dovoljna SAVRSENSTVO.Zato prestanite da pljujete nesto sto je velika vecina vas koji komentarisete videla samo na slici.

nikola87

pre 9 godina

@neko: ako korisits iphone onda i nemas razlog, ali ako si na androidu kroz 6 meseci ce krenuti da ti usporava telefon, dok za dve godine ces biti srecan ako ti uopste pokrene viber.

CTO

pre 9 godina

Imam G2. Kada bih imao para za kupovinu novog telefona, verovatno bi kupio G3 jer sam zadovoljan gore pomenutim. Iskreno i HTC m8 mi se svidja ali imam lose iskustvo sa htc-ovom baterijom a i kamera nije neka... Treba sacekati jos koji mesec i videti sta Note 4 ima da ponudi.

drndomir

pre 9 godina

ova lista nije realna..mozete da pisete sta god hocete...kladim se da je uredjena na osnovu subjektivnog misljenja novinara sto je trebao da naglasi...sve u svemu,iShit nije prvi niti ce biti...

Slušaj me nećeš pogrešiti

pre 9 godina

Pa ja ne znam šta ljudi vide u ovom HTC One M8. Telefon nema ništa ali bukvalno ništa sem dvostruke kamere I zvučnika. Takođe, gde je SONY? Što me još nervira je što je iPhone 5s. Mislim kada pogledate specifikacije telefon je kanta.

fer86

pre 9 godina

Ponosni vlasnik znj marke kineskog smartphona za kojeg sam dao 85$,radi kao urica quad core na 1,3ghz sasvim dovoljan...razmisljam ali zasad samo razmisljam da bih si uzeo ili oppa 7 a mozebitno i OPO kad prestanu s pozivnicama i dadu ga u normalnu prodaju..Koska me i novi xiaomi mi4 jer ako ce biti i upola dobar kao mi3 ne znam o cemu mi tu imamo pricati,kakav iphone i samsung?

Iwhat

pre 9 godina

Imao sam htc one, desire hd, htc tattoo, samsung galaxy. Ti telefoni su obicno parce metala ili plastike u odnosu na iphone koji imam sad. Sa cisto tehnicke strane iphone je superioran u odnosu na druge telefone.

Sa druge strane ko sam ja da kazem sta kome treba da se dopadne.

Munja

pre 9 godina

Ama sta ste se uhvatili Sony pa Sony??? Nije da zaslužuje da ga nema, ali sa onim ispranim ekranima i ultra kockastim dizajnom, ivice ostre da se posečeš... O update-u da ne pričamo...Sony? Ako ovako nastave-nikad.

vau

pre 9 godina

Ni jedan od ovih modela ne kosta ispod 300 eura. Mislim da je to previse za nas obicne smrtnike. Recimo Motorola Moto G je jedna od najboljih kupovina(150eura), sto se tice odnosa cene i kvaliteta!

Psn

pre 9 godina

Pa ja ne znam šta ljudi vide u ovom HTC One M8. Telefon nema ništa ali bukvalno ništa sem dvostruke kamere I zvučnika.
(Slušaj me nećeš pogrešiti, 07. jul 2014) .. Biće da ništa, ali bukvalno ništa ne znaš o ovim uređaju ;) (tip: ima najkompletniji UX i to ga čini da opravdava svoj naziv - One)

sasa

pre 9 godina

Ovo je glupa reklama za iphone. Neverovatno je da iza njega bude jedan G3, S5, M8, Sony....... dajte nismo deca da nam govorite sta je dobro kad svi imamo razum da sami prepoznamo. iphone je sasvim prosecan telefon daleko od toga da je los ali za prvo mesto bi trebao biti duplo bolji nego sto je sad. Budimo iskreni i nepristrasni.

komsija

pre 9 godina

HTC M8 je najbolji telefon zato sto:
nema izmenljivu bateriju
nema najbolju kameru
nema najvecu ram memoriju
nije vodootporan
nema najbolji ekran
nema najbrzi procesor

i zato sto je:
najveci u klasi sa 5" ekranom
najvise lagao na benchmark testovima
skuplji od vecine konkurenata.

I konacno, najbolji je zato sto mu se marketinska politika zasniva na tome da potkupljuje razne ocenjivacke grupe koje ce ga velicati i proglasavati za najboljeg.
Dobro prostudirana i primenjena politika od Appla.

nnnn

pre 9 godina

zanimljivo niko da spomene nokia lumia telephone. za mene extra aparati sa extra softverom, cak I jeftini modeli fantasticno rade jos ako se upare sa W8.1 u lap top-u dobija se mnogo. u textu se spominje dobra kamera kao prednost iphona, a ne moze da se meri sa nokijinim kamerama

Ske

pre 9 godina

Ceka se kraj Septembra za nabavku novog uredjaja.
Posle niza godina koristenja Androida, i sa najavljenim vecim ekranom iPhone-a, meni je izbor poprilicno suzen na iPhone, ali kupovina 5s u ovom momentu bi bilo potpuno bacanje para i shodno tome ne zasluzeno se nalazi na 1. mestu. Terace moja skoro 3 godine stara Xperia jos dva-tri meseca.

5s u ovom momentu definitivno nije "best buy", i ko god da je pravio tu listu "prevideo" je "nebitnu" cinjenicu da nova verzija iPhone-a dolazi uskoro.

KNHE3

pre 9 godina

Nigde nijednog pravog Kineza.

E, videcete.

Za par godina, Oppo, Huawei, ZTE modeli bice na prvih deset mesta.

Oppo ima vec sad "jake konje" za trku, Find 7 i Find7a. Huawei je napravio vrlo dobar Ascend P7, samo je napravio zalet (sa druge strane Huawei pravi odlicne rutere i sviceve, postaje jak igrac na mrezama). ZTE takodje.

A da ne govorim da ce Kinezi da pokupuju za sitne pare sve ostale brendove, kao sto je, na primer, Lenovo kupio IBM personalce.

Izmedju ostalog, pogledajte na jutjubu Oppo Find 7, 4K video semplove.

EU Citizen

pre 9 godina

Obrnite redosled prvih osam, mesto Moto X stavite LG G3, a Iphone, naravno, potpuno izbacite, jer sa tako ograničenim i stupidnim operativnim sistemom i nije u pravom smislu smartfon, i dobićete odličnu listu za tehnički pismenog i zahtevnog korisnika: Note 3 na čelu, pa G3, Nexus 5, S5, OnePlus One i M8, razlike su manje više u nijansama, a minimalno slabiji OnePlus i Nexus to nadoknađuju odličnim odnosom cena/kvalitet, šta god da uzmete sigurno ćete biti zadovoljni :))

oki

pre 9 godina

izvinite ali meni treba telefon koje mogu da priustim a ne ti svemirski brodovi... inace lista je najgora koju sam do sad video... usput ako vec imate 700€ bolje kupite sony xperia z2 a ne ovaj iphone

Burek

pre 9 godina

Lista je ok po mom misljenju ali su ipak mogli da stave Sony Xperia Z1/Z2 negde. A sto se tice Ajfona odlican telefon i nemam nista protiv sto je na prvom mestu

Deansgate

pre 9 godina

Ja sam "od ovih sa liste" izabrao z2 pre mesec dana i presrećan sam. A vi ga slobodno zaobidjite nemam nista protiv. Tel je strasan... Ko je ovo pisao je promasio lepu novinarsku istraživačku profesiju.

yup!

pre 9 godina

@che
Lepo je što si dao cene u radnjama,ali ja stvarno ne znam ko je toliko lud da kupuje otključan telefon u radnji kod nas.Ove cene koje si naveo su uglavnom veće za jedno 200€ od realnih,sem u slučaju 5s jer je on bezrazložno skup gde god (mislim da ga mogu naći za jedno 600).Usput tačna cena galaxy S5 je trenutno 460€,ja sam moj platio 480 pre mesec dana i jako sam zadovoljan telefonom,a biće savršen kad ga zveknem na neki custom rom :)

viscaelbarca

pre 9 godina

ova lista nista ne valja...haha cu 5s na prvo mjesto i jos je 5c stavljen ispred g2,g flex,s4,one max..iphone izgleda kao igrackica u odnosu na 5-incne telefone (ili vece):D:D:D:D

Che

pre 9 godina

Cene u radnjama
Iphone 5s od 500 do 600e
HTC One(m8) od 730e
HTC One(m8) google edition nema kod nas
One Plus One nema da se kupi
Samsung Glaxy s5 od 730e
Nexus 5 od 450e
Samsung Galaxy Note 3 od 720e
LG G2 od 540e
LG G Flex 770e
Nokia Lumia 1020 600e
Nokia Lumia 1520 625e....


Srbija mora da je jedna od bogatijih zemalja kada se prosecnom korisniku predlazu ovakvi telefoni.

MvD

pre 9 godina

Imam Blu life play, kupio sam ga u Austriji za 105€, dok ovde kosta oko 200€ (ma i manje ja mislim da.je oko 16000-17000) , opet zanemarljiva cena s' obzirom da se dobije 1,2GHz, 1GB rama, 4.7 inca, 8.0 MP. Brzina mu je odlicna, nijedna igrica koju sam mu skinuo nije bagovala a skidao sam (subway, asphalt 8, iron man 3 itd...), skype, viber, facebook rade bez i jednog jedinog baga, sve u svemu Fenomenalan! Mislim da bismo svi trebali da obratimo paznju i na manje kompanije, skidam kapu Samsungu, Htc-u, Soniju itd, ali je ipak odnos cena-kvalitet na nasim prostorima najvazniji.

Matrix

pre 9 godina

Potpuno mi je besmisleno da neko da preko 200€ za telefon kad za 500 može da kupi 42' smart 3D Tv koji ne može slučajno da ispadne iz džepa a ima sve funkcije sem nošenja sa sobom.

Raca

pre 9 godina

Business Insider je americka firma i kao takav daje preporuke bazirane na njihovom trzistu. Zato ovakvi clanci ne pomazu mnogo ljudima u Srbiji. Primera radi, Sony ovde (u Americi) prakticno ne postoji, Z1 je mogao samo da se nabavi preko T-Mobile, Z2 niko ne najavljuje. Sa druge strane, iphone je skroz pristupacan, ceo Apple-ov ekosistem je zasnovan pre svega na americkom trzistu. Ne razumem zasto bi neko u Srbiji dao ogomne pare za iphone a nema Apple Store-a, iTunes-a...

R

pre 9 godina

Uzeo sam lenovo, telefon je sjajan. Koristim ga vec duze vreme, i nema lagova, ni bagova. Uredjaj ima sjajan odnos cena - kvalitet. Sto se tice androida, samo pogledajte masine sa boljim performansama, tipa bar quad core i 1 GB rama, i problema nema. :)

N2

pre 9 godina

Note 2. Sve radi savrseno. Veliki ekran, fantasticna baterija, velika funkcionalnost, sve niza cena. Uskoro dobija i oficijalni kit ket. Nema potreba za necim novijim i skupljim.

Nemanja4

pre 9 godina

Naprave telefon,stave neke nove opcije i narod poludi za njim,ne bas svi ali vecina.Bilo koji android telefon koji je izasao prije 3 godine obavlja iste funkcije kao ovi top modeli,ali jednostavno neko zeli da mu se vidi najnoviji telefon u rukama npr umjestp sto bi za te pare mogao da kupi nesto sto vec nema ili sta je stvarno potrebno,dok je ovakvim normalno da ce ove kompanije koje prave smartfone da zaradjuju milijarde eura i da ko zna koliko vrijede.

paund63

pre 9 godina

Pre 3 godine, prijatelj mi je poklonio Iphone 3G, iz 2009.g., jos uvek savrseno dobro radi. Vise od 2 godine koristim i odlican Android telefon LG P990. I on savrseno dobro radi, ima odlicnu kameru koja moze da snima FulHd video. Prednost je IOSa u odnosu na Android u lakoci koriscenja. sve ide logicno i glatko. Telefoni pod Androidom imaju bolje kamere, vece ekrane....

Brkajlo

pre 9 godina

Ovo je prilicno lista najskupljih i najnovijih telefona. I iako motorolu zaista volim, mislim da je trenutno najbolji pazar nexus 5 a nema ga ni na kraju ove americke liste...

goran

pre 9 godina

Kakav je kredibilitet top liste uređaja koja služi za preporučivanje i pomoć korisnicima, a u kojoj nema recimo nijednog Sony modela? Naravno nikakav, a lista ima crtu marketinga što je potpuno obezvređuje....

bb

pre 9 godina

Za onoga kome 300e nije previše, Nexus je sjajan izbor. Ja imam N4 i ne sećam se da se ikada usporio, a kamo li zagrcnuo. Ekran nije baš idealan pri jako sunčanom danu, ali ima najveću gustinu piksela na tržištu. Četiri jezgra reprodukuju 1080p video bez zastoja, skakanje po timeline-u se dešava trenutno, a za sve ostalo snage ima i previše. U odnosu na perjanice izvikanih firmi sa plastikom i cenom od 700e, ja stvarno ne vidim šta ljudima treba.

legionar

pre 9 godina

ljudi najcesce kupuju varijante "za dinar" ili uz doplatu do pet hiljada.A za taj novac,zna se, najbolje moguce je 1gb RAM(obicno je nize) i 1.2 Ghz (retko dual core).
Kakve premijum masine,nema vecina za to novaca.

AAA hahaha

pre 9 godina

Bas sam hteo da napljujem pisca ovog teksta ali vidim da su se neki setili. Alo, covce, sony Z serije ne da je u vrhu nego objasnjava mnoge stvari telefonima iz top 5. Ocigledno da je tekst pisao neko ko jako prati desavanja u mobilnom svetu.

Gari

pre 9 godina

I dalje imam 3 godine stari Galaxy S2 i ne planiram da ga menjam. Posto mu je istekla garancija, usudio sam se prosle nedelje da mu instaliram custom rom, 4.4.2 KitKat i radi mnogo brze nego ranije, a baterija mi u proseku traje pun dan i 4-5h, sto je za dobrih 5-6 sati duze nego pre. Znaci, uz novi android imam utisak da sam kupio novi telefon, tako da ako neko hoce da ima nov telefon, ali nema para, moze da proba da instalira noviju verziju androida i imace utisak da ima sasvim nov telefon! Ne kosta nista osim malo vremena i hrabrosti da se upusti u pretrazivanje odgovarjuceg rom-a za vas telefon po netu i cackanje po telefonu. Ja sam prezadovoljan. Inace, kod mene je u pitanju SpiritRom za S2 (I9100), zasnovan na CyanogenMod 11.

filip

pre 9 godina

Ovo je lista za Americko trziste,ne za srpsko.Tamo ovo je skroz pravedna lista,svi koriste 5s.Kod nas je potpuno drugacije trziste i zato nam lista izgleda nerealno.

Psn

pre 9 godina

Bio ili ne bio "developer fon", Nexus je neopterećen šminkom i glupostima. Playstore je veliki, pa molim, instaliraj šta hoćeš.
(bb, 08. jul 2014 21:13) .. Ja sam sa stock Android-om zaglavio na prvu - nema Serbian latin Swype tastaturu. Nema ni na Store. Tj. ima meni najpribližnije upotrebljiv SwiftKey, ali u odnosu na Sense tastaturu mi nije to - to. Nema na Store toga i takvog, kako proizvođač implemementuje svoja rešenja, ideje, dizajn i ostalo u svoj firmware za svoj fon. To vredi para i to je ono što se i kupuje (naravno, ko zna šta kupuje).

zoki

pre 9 godina

Voleli ga ili ne voleli Iphone 5s je trenutno najbolji telefon.
(Sezam, 8. jul 2014 14:35) Ako ga ne volim kako onda moze da mi bude najbolji? Ako ne ispunjava moje kriterijume-kako moze da mi bude najbolji?! Prvo-preskup mi je. I tu se prica zavrsava. Kako moze da mi bude najbolje nesto sto ne mogu da kupim? Pozdrav.

neutralni felsh

pre 9 godina

ko je bolji, ferari, porshe ili aston martin? tako i ove koment-diskusuje: ah kakva radost za smartfon snobove... cast izuzecima.

Aleksandar I

pre 9 godina

ja jos uvek koristim Lg 3D 920, evo vec punih 5 godina,android je jos uvek 2.3.Razmisljam o kupovini novog uredjaja, ali opet kada pomislim da je to sve manje vise isto onda mi se i ne kupuje nista. Uzeo sam telefon za 1 dinar ali tada mu je vrednost bila oko 550€.

Psn

pre 9 godina

Nexus je sjajan izbor. U odnosu na perjanice izvikanih firmi sa plastikom i cenom od 700e, ja stvarno ne vidim šta ljudima treba.
(bb, 07. jul 2014 22:43) .. Za ne previše zahtevnog korisnika, zaista ništa više i ne treba..

Psn

pre 9 godina

za ne previse zahtevne korisnike bas i nije neksus.To je developer telefon, namenjen najpre najzahtevnijim korisnicima.
(Che, 08. jul 2014 12:17) .. Good point :). Skrenuo sam misli od činjenice da je Nexus baš to - prvo i osnovno developers fon. A skrenuo me komentar da ne treba više, tipa svih onih features koje imaju drugi modeli. Ok, pozz :)

bb

pre 9 godina

Bio ili ne bio "developer fon", Nexus je neopterećen šminkom i glupostima. Playstore je veliki, pa molim, instaliraj šta hoćeš. Sve što baciš na njega - leti. Džaba vam novci za skuplje modele.
Ako hoćeš da se baviš filmom i fotografijom kupi profi kameru/aparat. Slikati ili snimati sa telefonom je ionako besmisleno za išta ozbiljnije.
Cela ova diskusija podseća na rasprave audiofila. Ima granica preko kojih novac bacaš u vetar.

Che

pre 9 godina

. Za ne previše zahtevnog korisnika, zaista ništa više i ne treba..
(Psn, 08. jul 2014 11:30)

za ne previse zahtevne korisnike bas i nije neksus.To je developer telefon, namenjen najpre najzahtevnijim korisnicima.