Subota, 29.03.2014.

08:50

HTC: "Galaxy S5 je komad jeftine plastike"

Izvor: Tportal

HTC: "Galaxy S5 je komad jeftine plastike" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

144 Komentari

Sortiraj po:

Vlasik ACEa

pre 10 godina

AMEN to that! Pa i HTC je za trunku bolji a kvalitet izrade naravno Apple. Mozemo da je zovemo dziberskom,sminkerskom ili kako vec ali jesu je odradili svaka cast. Opet,svako prema svojim zahtevima a rivalitet me ne interesuje

Moje lično iskustvo

pre 10 godina

Ne dao vam bog da kupite htc one v. Telefon je ultra spor, toliko da ni memorijska kartica ne pomaže kao ni svi mogući saveti htc user servisa. Toliko je bio dobar da sam ga dao mladjoj sestri a ja se vratio na mnogo stariji samsung duo koji nije ni adroid telefon ali je zato pet puta brži od htc-a.

Darko

pre 10 godina

Pogledajte trejler za Lumiu 930...a što se tiče swiftkey tastature, WP8.1 tastatura je brža od nje za samo 8 sekundi...tj.novi rekord u brzini kucanja sms-a drži WP 8.1 tastatura...proverite...

milodrag

pre 10 godina

iskreno dizajn S5 me je razocarao ali ipak samsung je vodeca kompanija kada su u pitanju androidi.. jako su izdrzljivi imam S2 i padao mi je sa stepenica sa drveta mi je ispao bio u mokroj jakni nas skijanju i odlicno se pokazao a sta sad kao HTC napravio "jako kvalitetan" telefon...

nadrealni realista

pre 10 godina

O cemu vi pricate ovde ljudi?!S5 je plasticna igracka za fanboye a htc one je za normalne ljude koji ne placaju marku,a novi one je jaci od galaxy s5.

Čisto da se zna

pre 10 godina

Nisam neki ljubitelj Samsung telefona, ali koliko god HTC dobro izgledao ja imam jako loše iskustvo sa njima. Od 5 koje sam imao, 4 su jednostavno prestala da rade kratko nakon isteka garancije (1 godina). Samo se G1 (prvi Android ikad) dobro držao.

Tika Taka !

pre 10 godina

Nokija 33-10 KONZA HAHAHA, S5 UBEDLJIVO NAJ FON PA S4 , PA S3 PA MOZDA HTC ONE ..... SAMSUNG JE 2 KLASE UVEK IPRED SVIH , ljudi se tripuju iphone naj fon isti skoro sistem isti fon ista kamera isti fazon uvek smesni su htc je odlican ali ni priblizan s5 ni s4

omtw

pre 10 godina

Gledam ovde 130+ komentara na temu koji je telefon bolji, i koji materijal upotrebiti za izradu istog, pa se nešto mislim....šta li smo radili pre dest, petnaest, dvadeset godina?

HTC

pre 10 godina

Kupio sa HTC HD Desire prije neštoto više od 3 godine. Nakon 4 mjeseca trakanje baterije se spustilo sa 7 na otprilike 4 sata. Nakon sata korištenja (browsing bez Wi-Fi) baterija padne na nekih 10-20%. Kupio sam novu HTC original i ista priča. S5 sam uzeo prije godinu dana i baterija bez problema traje više od dana. Pri prvom padu sa nekuh metar visine, HTC je gotovo oszao bez zvuka tako da sad radi uglavnom preko slušalica. Samsung, sa svojom "jeftinom plastikom", je padao jedno 3 puta ,iz džepa i sa stola i još radi kao nov. Imao sam i iPhone 4 od firme godinu dana koji pored S4 gotovo da i nisam koristio. HTC ne bi nikad više kupio jer kad te firma jednom ******, to je to. Mogu da pričaju gluposti ali ih Samsung sve jede za doručak.

Maks

pre 10 godina

@ (Bole, 30. mart 2014 03:01)
Ajde pročitaj još jednom šta sam napisao... ja IMAM MacBook Pro koji je od aluminijuma (lično moj) i NIKAKAV "lak" koji se grebe nema preko... a to što mi ti govoriš da sam "neznalica" samo pokazuje tvoju (ne)kulturu...
kao što sam napisao iz lično mog iskustva, slučajno sam makazama pre neki udario u MacBook Pro kada sam se naglo okrenuo da dohvatim papir i ni najmanja ogrebotina nije ostala od makaza na mestu gde su udarila u MBP (a nije udarila drška u laptop, nego strana koja je možda nekoliko milemetara od onog špica)... tako da iz ličnog iskustva znam da se aluminijumska kućišta ne grebu lako... da je kojim slučajem to bio polikarbonat, takav udarac makazama u kućište bi najverovatnije ostavio upadljivu ogrebotinu.

A ako neko ima neko farbano aluminijumsko kućište, pa mu se skine farba, to ništa ne govori o kvalitetu aluminijuma, nego o toj farbi... ja pričam o aluminijumu, a ne o farbanim kućištima... nisu sva aluminijumska kućišta farbana, niti aluminijum mora da bude ofarban.

bartholomew

pre 10 godina

@Dizajn "Funkcionalnost?I lesinar leti ali leti i zlatni orao:)" Ocigledno imas Samsung. Ja bih rekao zlatni orao leti, ali zimi kvalitet!

Bole

pre 10 godina

@Maks - bas si neznalica, ne izgrebe se aluminium, već tanki zaštitni sloj preko njega (nešto kao lak), njegova tvrdoca je mnogo manja.

Тамо неки

pre 10 godina

Да се ја питам купио би' онај елџи што му се "јефтина" пластика сама опоравља, па нек' није ни HTC a ни Samsung...

Radeon

pre 10 godina

Neshvatam zasto svi kukate oko cene? Pa ne moraju svi da snize cenu, samo zbog tamo nekoliko njih koji nemog uda kupe. Ako nemas para, kupi jeftinije, a ne tu godinama da kukas da se spuste cene!

milos

pre 10 godina

ma o cemu vi pricate ... svi ekrani telefona koji nisu Samsung kada se porede sa njim su black - white . Isprane boje - kontrast uzas! Samsung pravi najbolje ekrane i odlicne procesore senzore - boli me briga sto nije metal i onako bi preko isao cover jer telefon uvek ispadne ! - Poredio sam nedavno htc one sa mojim note 3 - dovoljno je bilo vizuelno 5 secundi da se skonta zasto je Note bolji - bez obzira sto je HtC od aluminiuma -
Uzgred - glupo je pricati o dizajnu telefona jer na kraju - telefon predstavlja display i procesor - sve ostalo je sminkeraj koji stavis u neki gumeni cover :))

rule

pre 10 godina

Uopste nemam dileme da je rijec o dva trenutno najbolja telefona na svijetu. Medjutim, do pojave IPhone 6, bice ubjedljivo i najskuplja. Mislim da je trenutno najisplativija kupovina LG G2 kojem je debelo pala cijena. Takodje, srazmjerno cijena -karakteristike, treba ozbiljno uzeti u obzir Nokia 920 i Nokia 1520. Iz iskustva, Win sistem uopste nije los.

boban

pre 10 godina

Oppo Find 5 - zaista moćna mašina. Imam ga sedam meseci i nisam ni pomišljao da ga menjam. Ipak, promenio sam odluku. Pojavio se Oppo Find 7. Samo on dolazi u obzir.

putin

pre 10 godina

NEXUS 4 je zakon kako hardverski tako dizajnom.fantastican telefon za razumnu cenu,jos kada se root-uje baterija traje i po 3 dana uz normalno koriscenje,2 puna dana ako koristis net.zadnje staklo je tako prelepo uradjeno da nemam reci,dizajn je fenomenalan. LG pravi jake i kvalitetne telefone.

c.o.a.

pre 10 godina

@matrix penest

2004/2005te godine, dok sam ja koristio klizni samsung, moj ortak je nosio htc sa windows-om i touch screenom koji je tada jos kostao oko 600e. toliko o tome kad je samsung poceo sa smartphone-om.

mikiveliki

pre 10 godina

polikarbonat i alu? vecita trka. sem subjektivnog osecaja kvaviteta ostalo je na strani plastike. ako vec hocete alu nemojte pametovati i pakujte u masku. sta je grebe se,a? :-)

Psn

pre 10 godina

“Ako želite proizvod koji je napravljen od jeftine plastike, postoji rešenje za vas”, rekao je Mackenzie osvrćući se na Galaxy S5. “Mi idemo za drugim potrošačima, onima koji jednostavno žele najbolje”, dodao je. - A ja ga potpuno razumem :)

дурантула окц

pre 10 godina

zašto svi tako lazete? ko je od vas video da je htc m8 skuplji od s5? danas sam bio u prodavnici i s5 košta 699€, a nigde nisam čuo da će htc da bude 700€, M8 treba da bude izmedju 599 i 649, a mislim da će 599. Ne znam kako je onda htc skuplji? Iako bi trebao bar 200€ da bude skuplji, koliko je bolji, ali nije skuplji i zato ne lazite ljude ovde. (cena za S5 od 699 je u EU, da mi se ne pravi neko pametan i da kaže da sam napisao cenu za srbiju)

Ognhanin

pre 10 godina

"Galaxy S5 je komad jeftine plastike"! Samsungovci nikako da shvate da u svojim rukama imaju sporu i smesnu igrackicu, da treba da odrese kesu i nabave nesto profesionalnije i mnogo brze, recimo IPHONE! Telefon bez konkurencije! (sa iPad4)

Maks

pre 10 godina

@ (aaa123, 29. mart 2014 17:10)
Meni nije jasno šta radite vi sa tim telefonima kad vam uspeva da izgrebete aluminijumsko kućište...

Da ispričam šta se meni desilo pre neki dan sa MacBook Pro, koji je takođe od aluminijuma... uzeo sam bio makaze da isečem nešto i kako sam se naglo okrenuo (zajedno sa onom kompjuterskom foteljom) da dohvatim papir, slučajno sam makazama udario u MacBook Pro na stolu (te makaze su bile cele od metala, bez plastičnih delova)... i odmah sam pomislio da su makaze najverovatnije ostavile neku ogrebotinu... na kućištu je bila vidljiva kao neka linija gde su makaze potkačile MacBook Pro, ali kada sam prebrisao kućište, na moje iznanađenje nikaku ogrebotinu nisam mogao da uočim ni kada sam bolje zagledao (ta linija koju su makaze ostavile je bilo samo nešto kao da je zaprljano kućište na površini i lako sam obrisao to)... ako to nije ostavilo nikakvu vidljivu ogrebotinu na kućištu, ne zvuči mi baš uverljiva neka priča da se telefon koji je napravljen od istog takvog aluminijuma izgrebe samo od ostavljanja na stolu jer je drvo previše meko da bi izgrebalo aluminijum... ključevi bi već mogli da izgrebu aluminijum, ali obzirom da ključevi nemaju dovoljnu težinu sa ostave ogrebotinu na aluminijumu sami od sebe, bio bi potreban jak pritisak da bi ključevi mogli da izgrebu aluminijum (znači, ili ako neko namerno ključevima grebe kućište ili ako je neko toliko nemaran da stavi ključeve preko telefona u isti džep i onda sedne preko... i slično).

m

pre 10 godina

Meni vrlo je vrlo interesantan Oppo Find 8 (jos uvek ga nema kod nas). Odlican dizajn, zamenljiva baterija od 3000mah, prosiriva memorija, 3gb ram i hardver u rangu vrhunske mainstream ponude. Pretpostavljam da ce i kostati solidno, ali onda si miran sledecih 5+ godina (koristim i dalje prvi Galaxy S).

De

pre 10 godina

Ovih dana gledam mobilne jer hocu da kupim novi. Izmedju dve kupovine ne pratim trziste, tako da nisam imao pojma sta sve ima na trzistu. Moj stari telefon je samsung s2 koji jos radi ali je baterija ocajna i ne mogu da sastavim jedan dan. Kupio sam novu i jacu original samsung bateriju ali je ona tri puta slabija od stare. Sto se trzista tice dominiraju iphone, samsung, htc one, nexus 5 i eventualno lg. najvise me nervira sto su svi ogromni po pet inca pa kad ga prislonis na uvo izgledas ko idiot. prva tri kostaju 700 evra bez ugovora sto iako mogu sebi da priustim smatram mnogo skupim. S4, stari htc one i nexus kostaju 350-450 evra. Pitanje je stako hoce. Ako dam 700 evra za iphone moracu da ga koristim bar pet godina. Za to vreme i te pare mogu da promenim dva androida koji ce uvak biti top. Android je dobar telefon, kome treba samo alumnijum ili da se pohvali nek pukne pare. Ja necu.

raks

pre 10 godina

Samsung je zahvaljujuci s1 s2 s3 note 123 i odskora s4 modelom imao zicer da sve ostale proizvodjace posalje u zaborav. Samo je trebao napraviti metalni telefon. Sada izbacuju telefone koji su samo dobri, a prodali su toliko telefona u proslosti da su imali mesta tj para da naprave i s4 i s5 koji ce da oduva sve ostalo. Kao postovalac Samsunga tvrdim da je jedan mrtvi htc napravio prosle i ove godine bolje telefone od Samsunga. Sa trece strane Lg je poceo praviti odlicne telefone-sad pogledas u oglasima- i nov i polovan lg g2 je za 50e skuplji od s4, a cene na oglasima kazuju sta je dobro sta lose. U sustini najbolja je Nokia tu nema dileme ali joj je sistem za mnoge nepozeljan- evo i dokaza, nokia izbaci neki krs x koji ima android- pogledaj na gsmareni koliko taj krs sa androidom ima dnevno pregleda: vise nego s5 g2 i one14 zajedno. Kad ovi glupaci u nokiji ubace cist android u tel nokia ce biti najprodvanija

aaa123

pre 10 godina

imam htc one vec duze vreme dok sestra koristi iphone..i jedan i drugi su nerealno lepi i dobri telefoni ali sad izgledaju kao da su u ratu bili..sve je to lepo dok ga ne spustite na sto, ubacite sa kljucevima u dzep ili vam ne daj boze ispadne..ajde htc i nekako ali iphone je toliko izgreban da je to nerealno..tako da ne znam sta bih vam rekao, i jedni i drugi imaju svoje prednosti i mane..pozz

Legionar

pre 10 godina

Obrni okreni svi su telefoni isti.Slabe baterije,los signal,bag-ovi,lag da ne pominjem sve je to manje vise isto.Prica sa materijalom je znacajna, ali ne sustinski.Sve u svemu svima preporucujem da ne bacaju pare na ovakve skalamerije vec kupe neku budzet masinu,a ostalo potrose na ljude pored sebe.

Hulk

pre 10 godina

Apple sam korisnik ali postujem i Samsung. Ipak mislim da su bezobrazni. Za tu cenu bi materijal od kog prave telefone trebalo da bude mnogo bolji a dizajn lepsi.

Sale

pre 10 godina

***slazem se ! HTC objasnio,al u Srbiji korupcija I politika moraju Da se finansiraju Od distributera Samsunga.Zasto to neko Ne ispita,Bus plus,Samsung,Telekom..ovaj sistem je ostao isti samo su se igraci promenili nazalost .***
Da ti nije komentar malo zalutao? Ovde nije reč o prodaji telefona u Srbiji nego u celom svetu...
Nego, stvarno postaje dosadno ovo prepucavanje platika - metal... Svako kupi ono što hoće (ili može). Poslovni rezultati "plastičara" i "metalaca" govore ko je bolje ukapirao potrebe tržišta.
Naročito mi je smešan komentar "hladni dodir aluminijuma...". Ne nosim ja telefon da bih se mazio sa njim... mada, svako ima svoje potrebe.

Bole

pre 10 godina

Ma kakva ljudi Lumnia, win phone 8 ima toliko nedostataka u poređenju sa androidom da je to smiješno, kao i IOS. Mozes li promijeniti tastaturu na Lumnia?!? Ja ne znam kako bih sad ponovo kockao po telefonu - užasno sporo. Neki dan sam kumu koji koristi IPad Air pokazao SwiftKey na mom nexusu i momak je bukvalno ostao zatečen, i bilo mu je krivo što je i on ne može instalirati na iPad. Brzina i lakoća pisanja sa SwiftKey su neuporedive sa IOS ili Lumnia tastaturama. Uz to pokazao sam momku na koliko jednostavnih načina je moguće prebacivati fajlove sa PC na android i obrnuto, i sta se sve moze uraditi sa tim fajlovima. Inače, nexus 5 je brzi od Apple perjanice IPad Air, još na njemu imam trenutno 260 aplikacija :D IPad je bio nov, sa par aplikacija.... IPad me bas razočarao, koliko priče za tako jednostavnu tupavu napravicu kojoj je korištenje ograničeno do bola!

putnik

pre 10 godina

Ako niste zadovoljni Samsungom, HTCem toplo preporucujem Nokia Lumia.
Ja imam 800 iz 2011, koja ima bolju kameru od novih HTC i Samsunga. Za reset ne znam, mozda toga ni nemamo.
I ja sam bio na Galaxy i davao minuse ovima, ali sam srecom progledao ko Esmeralda.
Samsung je bio lom napram Nokii.

Crveni Pevac

pre 10 godina

Ok, ovakve prozivke su stvarno dno, ali dobro, Samsung ima jos agresivniju kampanju prema Apple-u, ali dok citam ovo prepucavanje ovde ne mogu da verujem da se sve vrti oko kamere, nije kamera najbitnija, iskreno, imao sam i S3 i S4, razlog zbog kojeg cu sada preci na HTC je taj da jednostavno ne zelim vise prokleti bloatware i telefon koji mi se sam gasi, flesira, baguje, oba telefona imaju prednosti i mane ali ja licno prosto ne mogu vise da prolazim kroz ove stvari sa Samsungom. poz

SrbinMusliman

pre 10 godina

Slažem se sa vecinom... s5 nudi i otissk prstiju i može u vodu. Košta manje i ne grebe se. Ne kontam što je taj aluminijum bitan? Imam s3 i hoću da menjam. Ne znam šta bi?

N2

pre 10 godina

Bolji od joba fona je npr. G2, S4 ili Xperia Z. Jer za obicnog kupca (99%) i cena je bitna. Ovi telefoni mogu sve isto kao i S5, One2 a upola su jeftiniji (300-350€). Nazalost nove generacije tel. ne prati poboljsanje funkcionalnosti (ili jako malo) zbog cega su proslogodisnji modeli mnogo pametnija opcija. Ako neko misli drugacije onda su moguce dve opcije:
a) Dovoljno si bogat da ti 700€ ne znaci nista.
b) Imas komplekse.

vlada

pre 10 godina

Koristio sam iphone 4,4s i 5. Galaxy s2,3,4 i Htc one, Lg g2. Takodje note 2 i 3, a trenutno koristim nexus 5. Moj zaključak je da je svaki telefon u nekoj prednosti, a ta ista prednost je za drugog korisnika mana. Sve je stvar ukusa i ne vredi raspravljati. Činjenica je da prosečan korisnik gleda da telefon moze da zove i salje sms. Ako može i da slika taj je ekstra.

Washington

pre 10 godina

Plastika ili ne vama je los marketing, kvalitet niko ne osporava, ali da se omalovazava kompanija koja 'razvaljuje' sa prodajom android telefona u zadnjih par godina da bi se HTC pokazao kao pravi izbor!!!!!???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sony Z1, 29. mart 2014 10:07)

Ne znam druze kakav im je marketing i da li je u redu to sto pljuju ali ja sa svog Ajfona prelazim na HTC One M8 cim mi se ukaze dobra cena. Telefon je odlican i jako lepo izgleda. A Samsung S5 kad sam video jednostavno sam se zgrozio da bi neko to kupio i za TOLIKE pare. Nije ni HTC jeftin ali je brate lepo odradjen. Nego nebitno, uzivajte u tehnologiji :) nekom izgled jednostavno nije ni bitan toliko.

Milun

pre 10 godina

"Kupio sa HTC HD Desire prije neštoto više od 3 godine. Nakon 4 mjeseca trakanje baterije se spustilo sa 7 na otprilike 4 sata. Nakon sata korištenja (browsing bez Wi-Fi) baterija padne na nekih 10-20%. Kupio sam novu HTC original i ista priča. S5 sam uzeo prije godinu dana i baterija bez problema traje više od dana"

Pa ti si fenomenalan, kažeš S5 pre godinu dana? Gde si ga nabavio, na Bubanj Potoku? Kakve su mu karakteristike bile tada, mislim, pre nego što je nastao?

glaxy note3

pre 10 godina

ja imam samsung galaxy note 3 i prezadovoljan sam. imao sam i sve prethodne modele i iphone 5 sam imao i mislim da je note 3 najbolji kompromis. na pocetku sam imao nekih problema sa softom, ali sam dobio update i sad radi kao zmaj!

Pero

pre 10 godina

Iphone 5s, moze da ga lepo nosi u dzepu i najbrzi i najkvalitetniji telefon! Nije kao vecina danas koji nose naziv telefon a u stvari tablet!

a.c.a

pre 10 godina

Koristio sam HTC windows telefone jos dok su se svi lozili na Nokiu, naravno na samom telefonu je pisalo "qtec" zato sto je u to vreme htc samo pravio telefone, ali su ih potpisivale druge firme. Trenutno koristim S4, a imao sam i S2 i S3. I sada mogu samo da kazem da Samsung ide koracima Nokie, naime skoro sam razgledao telefone u nekoj radnji i 85% izlozenih telefona je bilo samsung, skoro svi isti samo im se oznake razlikuju. Isto kao nekad sa nokiom, prodaju ti jedan isti proizvod po 10 puta, tako da definitivno za koji mesec prelazim na Htc ili eventualno LG. A samsungu predvidjam istu buducnost kao nokii, za nekoliko godina ce se boriti da bude na 20 mestu po prodaji telefona.

micko

pre 10 godina

Koristio sam HTC pa zatim Samsung S3 a sada koristim Alcatel Idol mini i mene kao prosecnog korisnika svi telefoni isti ne vidim neku razliku

HTC

pre 10 godina

Kupio sa HTC HD Desire prije neštoto više od 3 godine. Nakon 4 mjeseca trakanje baterije se spustilo sa 7 na otprilike 4 sata. Nakon sata korištenja (browsing bez Wi-Fi) baterija padne na nekih 10-20%. Kupio sam novu HTC original i ista priča. S5 sam uzeo prije godinu dana i baterija bez problema traje više od dana. Pri prvom padu sa nekuh metar visine, HTC je gotovo oszao bez zvuka tako da sad radi uglavnom preko slušalica. Samsung, sa svojom "jeftinom plastikom", je padao jedno 3 puta ,iz džepa i sa stola i još radi kao nov. Imao sam i iPhone 4 od firme godinu dana koji pored S4 gotovo da i nisam koristio. HTC ne bi nikad više kupio jer kad te firma jednom zajebe, to je to. Mogu da pričaju gluposti ali ih Samsung sve jede za doručak.

Nebojša

pre 10 godina

htc je proizvodio smartphone uredjaje dok se samsung trudio da napravi sto tanji slider. windows mobile uredjaji su bili za maraton ispred svih ostalih. samsung je jednostavno iskoristio svoje prisustvo u vecini drzava u vidu predstavnistva i dilerske mreze da trziste zatrpa svojim telefonima, pa ne cudi trenutni udeo u trzistu koji imaju. (sanjuro, 29. mart 2014 11:43)

Neznam od kada htc proizvodi smartfone ja sam za njih čuo od pojave androida moj prvi android je bio htc ali samsung bar deset godina pravi smartfone počeli su sa symbian os-om i windows mobileom

dok holidej

pre 10 godina

ja zelim najbolje. kupio sam htc oneX pre skoro 2 godine. nikada nisam bio u stanju da koristim speakerphone. zvuk je katastrofa.
kamera je osrednja.

neka mi onda oni objasne sto sam pored toga sto sam kupio plan od 2 godine morao da doplatim jos 150 evra. sramota. bolje da cute

rax

pre 10 godina

Kako smarate sa tim da se aluminijum guli. Ja imam htc one, i ne koristim one silikonske maske, i niđe se nije ogrebao za pola godine.
Dalje neki pominju updejt a htc one je dobio 4.4 prije 2 mjeseca a Samsung tek počeo.
Jedino što je na one kamera loša

Crna Nula

pre 10 godina

Ja sa Samsungom necu da orem i da otvaram pivske flase! Ne treba mi 100 evra skuplji aparat samo zato sto je od brusenog aluminiuma. Stavim silikonsku oblogu i foliju na ekranu i bice izdrzljiviji od bilo kakvog da je materijala... Meni je bitna funkcionalnost i cena. Imam S3 a i da imam i HTC ili iPhone, ili bilo koji stoti model, nijedan nije zasticen od pucanja ekrana u padu! Svima su ekrani izlozeni istom riziku... Dakle, Samsung je to video i tako fura. Meni ne smeta plastika, ako pukne zadnji polkopac zamenicu je kineskom od 150dinara. Necu sigurno trpeti risove i dubinska udubljenja od udara na aluminiumskoj masci kod HTC-a koja kosta 50evra. Briga me...

milan.stankovic

pre 10 godina

Korisnik sam Nokie Lumie 720 vec osam meseci. Prezadovoljan sam softverom i hardverom. Posebno softverom. U poredjenju sa Androidom koji sam ranije koristo sa Samsungom je neuporedivo bolji. Nema bagova,kocenja i drugih gluposti.

milan.stankovic

pre 10 godina

Korisnik sam Nokie Lumie 720 vec osam meseci. Prezadovoljan sam softverom i hardverom. Posebno softverom. U poredjenju sa Androidom koji sam ranije koristo sa Samsungom je neuporedivo bolji. Nema bagova,kocenja i drugih gluposti.

lucidna duša

pre 10 godina

Imam S3 koji bukvalno zlostavljam već dve godine, uskoro treba da dobije letačku dozvolu jer je padao ukupno preko kilometar. Razbio sam mu ekran na sva 4 ćoška, a sve funkcioniše i osim vizuelnog utiska kada je isključen ekran, drugih smetnji nema. Punim ga punjačem za tablet za manje od sat, jednom sam menjao bateriju. Popio je 10 kafa i 5 piva, bio u snegu i bari, prošao sve od -20 do +40. Dakle, plastikaner Samsung me služi za sve pare i potpuno je neosnovan svaki negativan komentar.

dj

pre 10 godina

Smatram da ne treba koristiti ni jedan drugi materijal za telefone osim plastike, kvalitetnije plastike.Telefon od plastike "dise" telefoni od aluminijuma i slicnih materijala imaju losiji prijem signala i veci stepen "zracenja"

One

pre 10 godina

slazem se ! HTC objasnio,al u Srbiji korupcija I politika moraju Da se finansiraju Od distributera Samsunga.Zasto to neko Ne ispita,Bus plus,Samsung,Telekom..ovaj sistem je ostao isti samo su se igraci promenili nazalost .

Benteke

pre 10 godina

Управо тако... Маркетинг је чудо, и зато доноси огроман новац Самсунгу и Еплу... Пробајте ХТЦ телефоне, нећете зажалити.

Obavesten

pre 10 godina

iPhone, iPad, imam ih i koreanci ne mogu da se porede sa njima...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Aleksandar, 29. mart 2014 10:08)

U pravu si!
Ne mogu da se porede ,posto koreanci prave bolje uredjaje.

Inace,veliki sam ljubitelj HTC telefona,imao sam ih dosta i generalno bio zadovoljan sa njima.Ali.....
Bas kao sto je slucaj sa Samsungom,tako i HTC telefoni pocinju da blistaju kada im skinem odvratni Sense,kada ih rutujem i instaliram neki od cm romova.
Mnogi ce se pitati zasto?
Razlog za to je sto su cm ili vec neki drugi kuvani romovi,bolje optimizovani,brzi i generalno bolji.Takvi su zato sto na njima rade stotine entuzijasta i developera,koji otkrivaju greske i resavaju ih.
Sve je to moguce zato sto je u pitanju otvoreni kod i svako ko ima dovoljno znanja moze da da svoj doprinos zajednici.
Ono sto ne volim kod htc telefona jeste sto zakljucavaju kernel i jezivo je komplikovano otkljucavanje.Bootloaderi su smesno jednostavni za otkljucavanje i to se radi preko njihovog sajta,ali S-OFF je veoma komplikovano,ali neophodno da bi bezbedno mogao da instaliras kuvane romove.
Oni kojima ovo nije bitno,koristice fabricke verzije softvera i njima ce on vrsiti posao,ali android se i kupuje bas zbog mogucnosti flesovanja i slobode koju to pruza.
Kad malo bolje razmislim,za vecinu je Ajfon pravo resenje i zato su toliko popularni.Ljudi bacaju pare na telefone koje ne umeju da koriste!

Axtel

pre 10 godina

iPhone, iPad, imam ih i koreanci ne mogu da se porede sa njima...
(Aleksandar, 29. mart 2014 10:08)

@Aleksandar mislim da nisi probao Fujijeve i Sharpove modele, sjajni modeli steta sto ih nema kod nas u prodaji, a retkost su i u EU nažalost...

RoD

pre 10 godina

Koliko samo gluposti može da se pročita u komentarima! Ljudi koji komentarišu iva dva telefoba oba su videli samo na slikama a o kvaltetu i materijalima su merodavni da komentarišu koliko i Obama o Kosovu! U svakom slučaju fino se nasmejem svaki put kad ih čitam...

Wllaxy

pre 10 godina

iPhone, iPad, imam ih i koreanci ne mogu da se porede sa njima...
(Aleksandar, 29. mart 2014 10:08)

Ma ti si naš idol! Ajde sad pali...

kurir_djoka

pre 10 godina

Ljudi se raspravljaju koji je telefon bolji i brane brend koji koriste kao da su deoničari Samsunga i HTC-a i nesvesno ih indirektno reklamiraju za džabe (to je ustvari i cilj ovakvih izjava iz zvaničnih kompanija)
Sentimentalno ste vezani za parče plastike - telefon je samo sprava za korišćenje i ništa drugo

MatrixPentest

pre 10 godina

Naprave jedan dobar telefon i misle da su popili svu pamet sveta. Kada je samsung pravio zmajeve pola kompanija nije postojalo i nisu bez razloga najbolji. Kad budem na njihovim telefonima imao ono sto imam na s4 (jos malo na s5) onda cu da ih kupim, i dizajn je jedinstven za razliku od iPhone-a i M8 koji su cisti copy/paste nemaju nista inovativno kao sto samsung svakom novom premium telefonu uvodi. I kad budem mogao da merim otkucaje srca (Jos malo mozda cak i vise stvari) i tako pratim svoje zdravlje preko telefona onda cu da ih kupim.

Daniel

pre 10 godina

Zato je ta plastika prva po prodaji mobilnih telefoba u svetu dok ovi nisu ni medju prva 3.Samsung ima mnogo bolje perfomanse u osnosu na HTC.Kamera je nesto na sta Samsungu mnogi zavide, a telefon je vrh bez obzira da li nekoga kopirao ili ne, pravi najbolje telefone i ok mu je cena za razliku od Apple.Kad im jednom Samsung zacepi usta i predje na aluminijumsko kuciste, da mi je znati koju ce im onda zamerku naci.

Lumia

pre 10 godina

Zato sam ja kupio Lumia 925 elegantan tel sa kombinacijom plastike i aliminijuma. Posle pola godine koristenja nema nikakvog guljenja i ostecenja ;)

Doktor86

pre 10 godina

Imam Sony Xperiu P, jedan od najlepsih telefona koji je napravljen od aluminijuma. Nista bolje od osecaja hladnoce kada drzite telefon u rukama. Planiram da uzmem HTC One cim mi se ukaze prilika. Samsungovi telefoni ne samo sto su od plastike, vec su u 90 % svi isti po pitanjima dizajnia, hardvera i softvera, samo se recikliraju i promeni im se ime.

amsterdamxxx

pre 10 godina

ja sam uveliko okrenuo sve boljim Kineskim telefonima(ne clonovima)koji ne prelaze 200 dolara...a rade ko sablje...
trenutno Wayteq H5..5.5 incha...

Nebojša

pre 10 godina

Meni stvarno plastika ne smeta htc one je odličan bio bi odličan i da je od plastike ali htc je napravio par grešaka na njemu od nepromenljive baterije do te kamere od 4 ultrapiksela možda ona pravi odlične slike ali ljudi baš i neće telefon na kojem piše 4 megapiksela i koji je jedan od najskupljih na svetu dok drugi za iste novse ili manje stavljaju od 8 do 40 jednostavno metalni htc sa 4 i metalni sony sa 20 koji bi pre uzeti pa makar kamera bila istog kvaliteta većina sony jer jednostavno bolje zvuči.

niki je u pravu

pre 10 godina

sta smaraju sa metalom vise, svako je nosio nokiu e71 ili neku drugu zna koliko taj metal moze biti neupotrebljiv na telefonu,mada jeste lep osecaj ali se guli i deluje bedno kad se ofuca, imao sam motorolu razr xt 910 i mogu vam reci da taj telefon i dalje me zapanjuje koliko je dobro resenje onaj kevlar pozadi, ima neku gumiranu teksturu, ja licno sam pokusao nozem da secem, nikakvi tragovi ne ostaju, prosto neverovatno, ni jedan telefon pre, nijedan telfon posle ne moze da se meri sa tim kvlaitetom izrade, ne znam zasto to ne ubace kao resenje za zadnju masku,ne moze postojati bolje resenje od toga..

Nebojša

pre 10 godina

Baš sam neki dan imao u ruci galaxy s4 ne mogu da govorim o kvalitetu materija ali mogu o dizajnu ne razumem sta je toliko ljudima ružno u tom telefonu ima minimalan broj detaljna ništa posebno ili napadno sasvim pristojan izgled da je toliko ružan koliko vi hoćete da ga predstavite nebi se toliko prodavao.

WHO CARES

pre 10 godina

Man'te se shminke i telefona za poziranje po kaficima gde po ceo dan grickate plasticne kasicice pijuci eKSpreso :)))
Nego 'ajde man'te se prekoplotashenja i podele oko glupih tema, nego radite nesto, samo kukate :)

draxler

pre 10 godina

koliko vas je imalo prilike da koristi i s4/s5 i htc one? i po cemu je to htc one bolji ako moze neko da mi objasni posto svi sve znaju. hvala

RaduleBotina

pre 10 godina

Šaljem ovaj komentar sa Samsung Galaxy S3 i ima 7 pukotina i 3 ogrebotine na ivicama oko telefona i zadnoj maski (da naglasim da mi je samo padao na jastuke kada krenem na spavanje, dakle čuvao sam telefon, izuzetno!) - posle 1,5 godine kako ga koristim, razočaran sam kvalitetom izrade, funkcionalno je odličan telefon ali ovo je pravo razočarenje...

Znalac

pre 10 godina

Pitanje je šta čovek očekuje od telefona. Što se tiče funkcionalnosti, tu materijali vidljivi spolja nemaju uticaja, ali su izgled i subjektivni osećaj često važniji. I nije to samo kod telefona. Treba pogledati ručne satove, koji su daleko ekstremniji primer. Njihova osnovna funkcija je pokazivanje vremena, što ogromna većina elektronskih satova radi dovoljno dobro po niskoj ceni. Ali zašto onda vrhunski satovi koštaju hiljade evra? Zato što je to pre svega nakit koji govori o stilu i imovinskom stanju vlasnika.

Inače, metal na površini mobilnog telefona je tehnički gledano nepoželjan, jer je to materijal koji ometa prostiranje elektromagnetskih talasa. Projektantima telefona je funkcionisanje antene u delimično zatvorenoj metalnoj kutiji ili uz njenu površinu dodatan, a suštinski nepotreban izazov.

sanjuro

pre 10 godina

htc je proizvodio smartphone uredjaje dok se samsung trudio da napravi sto tanji slider. windows mobile uredjaji su bili za maraton ispred svih ostalih. samsung je jednostavno iskoristio svoje prisustvo u vecini drzava u vidu predstavnistva i dilerske mreze da trziste zatrpa svojim telefonima, pa ne cudi trenutni udeo u trzistu koji imaju.

ice9

pre 10 godina

E moj Neko, imao sam celu tu seriju samsunga, S2 S3 S4, koju tako fino hvalis a sad sam presao na HTC One, da kazem staru verziju, i mogu ti reci da ne da ne moze da se poredi nego samsung nije ni blizu. To sto vecina vas pada na njihovu medijsku kampanju to je vec drugo, pa pobogu zato i daju milijarde za reklamu, jer uvek vazi staro pravilo, ono sto valja se ne reklamira a po toj logici ti sam zakljuci sta je onda galaxy koji se reklamira previse :).

stranac

pre 10 godina

Da se razumemo meni sasvim odgovara taj komad plastike. Posto iz iskustva znam da je kod svakog do sad bila najlosa karika baterija i poslepdredjenog vremrna i ciklusa ju je potrebno menjati, mi ne pada na pamet, da uzimam telefon kde ga posle dve godine intenzivne upotrebe zabacim i treba da kupujem nov. Za mene TOP telefon je onaj kde imam vise vlastitog manevra i da top ostane zq moje potrebe jos par godina. HTC iz tog razloga mi nije vise, jos kad pomislim na update za koju godinu, prodje me sve. Inace senzori su mi zakon, telefon mi je posto posve aktivan jel ga koristim u zadnje vreme za sve drugo, sem za klasicne pozive. Ako je HTC-ju vrh sto je iz aluminijuma onda jim stvarno nema vise pomoci. Servis i update jim je uzas, zato ce trebati jos puno, puno da rade.

trudna buva

pre 10 godina

napred je gorilla glas 3, iza njega sjajni nenadmosni super amoled displej, a iza njega senzacionalan hardver, u svemu tome sjajan softver... i da, pozadi, na kraju price, poklopac, nekoliko cm kvadratnih plastike (ili metala)... pa naravno da je ovo poslednje jedino bitno u celoj prici...

prezime

pre 10 godina

aman za aman. Ja moram te moram da mu stavim gumenu futrolu da ga zaštitim od padova. I šta god da je ispod te futrole, plastika ili gvožđe, ja ću osećati gumu.

sasa

pre 10 godina

Z1 je napravljen od najkvalitetnijeg materijala, kaljeno staklo, vrhunski aluminijum, odlična kamera, ali opet nekako nisam zadovoljan, sve je relativno, ali plastika nikad, govorim samo o materijalu, sl moj tel uz veliku dozu štednje je ajfon 6, ali ne zbog trenda već kvaliteta, dugo sam odolevao ali ipak popustio na kraju, pozdrav...

kokosov orah

pre 10 godina

Nexus 6 ce ih pojesti u odnosu cena/performanse. Novi HTC je odlican ali da li ce nastaviti da pruzaju podrsku za starije modele ? Novi S5 je samo jeftina plastika. Prezadovoljni sam korisnik nexus 4 , telefona od 299$.

Mervan Peka

pre 10 godina

Sto neko od tih velikih kompanija ne pokuša da razvije operativni sistem, nego svi ganjaju hardware i dizajn do nekle, a o.s kupuju od drugih...

Sony Z1

pre 10 godina

Plastika ili ne vama je los marketing, kvalitet niko ne osporava, ali da se omalovazava kompanija koja 'razvaljuje' sa prodajom android telefona u zadnjih par godina da bi se HTC pokazao kao pravi izbor!!!!!???

bole

pre 10 godina

HTC je zakon ali je tesko boriti se protiv firme koja ima >300000 zaposlenih u odnosu na HTC koja ima ~20000. Samsung na marketing da vise nego sto HTC zaradi u jednu godini pa nije ni čudo sto prodaju toliko jedinica. Bez obzira na sve HTC je zakon

#failnp

pre 10 godina

Pa ako je S5 komad jeftine plastike, zasto ste varali na benchmark testovima? Ovaj novi HTC ce biti gori nego prethodni! Ajmo sada dislajkovi od HTC fanova!

Nenad-EU

pre 10 godina

Ta "jeftina" plastika se bar ne guli kao anodizovani aluminijum, laksa je i otpirnija na udarce. Lepo je sto HTC koristi skupe materijale ali mobilni telefon nije TV pa da stoji u mestu vec uredjaj koji se stalno nosi i zato treba da bude izdrzljiviji. Mene je licno S5 razocarao ali me ni One nije "oborio s nogu". Najinteresantniji trenutno je Z2 ali je prevelik.

i 9505

pre 10 godina

Kupio sam pre tri godine laptop Toshiba od 45000din sa kucistem od plastike a kolega hp od 70000din sa aluminijumskim kucistem.na benchmark testovima toshiba jaca od hp za 30%.Nije bitan izgled vec snaga unutra i cena.Poz.

mick

pre 10 godina

smaraju ovi iz htc-a s tim metalom vise... sta pokusavaju da dostignu status iphona? taj plastikaner je jeftiniji, otporan na vodu i gle cuda ako ti ode baterija mozes je lako zameniti. i jos nesto ako polomis tu 'plastiku' na e-bay mozes kupiti novu i sam zameniti. jedino sto covek moze da cuje u reklamama za htc to je metal, metal, metal... plus na tom metalu se lakse vide ogrebotine, moze da se ulubi, guli se i slicno. lepo je to sve al kad neko pocne da smara onda...

Sony Z1

pre 10 godina

Plastika ili ne vama je los marketing, kvalitet niko ne osporava, ali da se omalovazava kompanija koja 'razvaljuje' sa prodajom android telefona u zadnjih par godina da bi se HTC pokazao kao pravi izbor!!!!!???

Nenad-EU

pre 10 godina

Ta "jeftina" plastika se bar ne guli kao anodizovani aluminijum, laksa je i otpirnija na udarce. Lepo je sto HTC koristi skupe materijale ali mobilni telefon nije TV pa da stoji u mestu vec uredjaj koji se stalno nosi i zato treba da bude izdrzljiviji. Mene je licno S5 razocarao ali me ni One nije "oborio s nogu". Najinteresantniji trenutno je Z2 ali je prevelik.

i 9505

pre 10 godina

Kupio sam pre tri godine laptop Toshiba od 45000din sa kucistem od plastike a kolega hp od 70000din sa aluminijumskim kucistem.na benchmark testovima toshiba jaca od hp za 30%.Nije bitan izgled vec snaga unutra i cena.Poz.

mick

pre 10 godina

smaraju ovi iz htc-a s tim metalom vise... sta pokusavaju da dostignu status iphona? taj plastikaner je jeftiniji, otporan na vodu i gle cuda ako ti ode baterija mozes je lako zameniti. i jos nesto ako polomis tu 'plastiku' na e-bay mozes kupiti novu i sam zameniti. jedino sto covek moze da cuje u reklamama za htc to je metal, metal, metal... plus na tom metalu se lakse vide ogrebotine, moze da se ulubi, guli se i slicno. lepo je to sve al kad neko pocne da smara onda...

#failnp

pre 10 godina

Pa ako je S5 komad jeftine plastike, zasto ste varali na benchmark testovima? Ovaj novi HTC ce biti gori nego prethodni! Ajmo sada dislajkovi od HTC fanova!

lucidna duša

pre 10 godina

Imam S3 koji bukvalno zlostavljam već dve godine, uskoro treba da dobije letačku dozvolu jer je padao ukupno preko kilometar. Razbio sam mu ekran na sva 4 ćoška, a sve funkcioniše i osim vizuelnog utiska kada je isključen ekran, drugih smetnji nema. Punim ga punjačem za tablet za manje od sat, jednom sam menjao bateriju. Popio je 10 kafa i 5 piva, bio u snegu i bari, prošao sve od -20 do +40. Dakle, plastikaner Samsung me služi za sve pare i potpuno je neosnovan svaki negativan komentar.

kurir_djoka

pre 10 godina

Ljudi se raspravljaju koji je telefon bolji i brane brend koji koriste kao da su deoničari Samsunga i HTC-a i nesvesno ih indirektno reklamiraju za džabe (to je ustvari i cilj ovakvih izjava iz zvaničnih kompanija)
Sentimentalno ste vezani za parče plastike - telefon je samo sprava za korišćenje i ništa drugo

kokosov orah

pre 10 godina

Nexus 6 ce ih pojesti u odnosu cena/performanse. Novi HTC je odlican ali da li ce nastaviti da pruzaju podrsku za starije modele ? Novi S5 je samo jeftina plastika. Prezadovoljni sam korisnik nexus 4 , telefona od 299$.

Crna Nula

pre 10 godina

Ja sa Samsungom necu da orem i da otvaram pivske flase! Ne treba mi 100 evra skuplji aparat samo zato sto je od brusenog aluminiuma. Stavim silikonsku oblogu i foliju na ekranu i bice izdrzljiviji od bilo kakvog da je materijala... Meni je bitna funkcionalnost i cena. Imam S3 a i da imam i HTC ili iPhone, ili bilo koji stoti model, nijedan nije zasticen od pucanja ekrana u padu! Svima su ekrani izlozeni istom riziku... Dakle, Samsung je to video i tako fura. Meni ne smeta plastika, ako pukne zadnji polkopac zamenicu je kineskom od 150dinara. Necu sigurno trpeti risove i dubinska udubljenja od udara na aluminiumskoj masci kod HTC-a koja kosta 50evra. Briga me...

Milun

pre 10 godina

"Kupio sa HTC HD Desire prije neštoto više od 3 godine. Nakon 4 mjeseca trakanje baterije se spustilo sa 7 na otprilike 4 sata. Nakon sata korištenja (browsing bez Wi-Fi) baterija padne na nekih 10-20%. Kupio sam novu HTC original i ista priča. S5 sam uzeo prije godinu dana i baterija bez problema traje više od dana"

Pa ti si fenomenalan, kažeš S5 pre godinu dana? Gde si ga nabavio, na Bubanj Potoku? Kakve su mu karakteristike bile tada, mislim, pre nego što je nastao?

prezime

pre 10 godina

aman za aman. Ja moram te moram da mu stavim gumenu futrolu da ga zaštitim od padova. I šta god da je ispod te futrole, plastika ili gvožđe, ja ću osećati gumu.

Wllaxy

pre 10 godina

iPhone, iPad, imam ih i koreanci ne mogu da se porede sa njima...
(Aleksandar, 29. mart 2014 10:08)

Ma ti si naš idol! Ajde sad pali...

Hulk

pre 10 godina

Apple sam korisnik ali postujem i Samsung. Ipak mislim da su bezobrazni. Za tu cenu bi materijal od kog prave telefone trebalo da bude mnogo bolji a dizajn lepsi.

dj

pre 10 godina

Smatram da ne treba koristiti ni jedan drugi materijal za telefone osim plastike, kvalitetnije plastike.Telefon od plastike "dise" telefoni od aluminijuma i slicnih materijala imaju losiji prijem signala i veci stepen "zracenja"

milos

pre 10 godina

ma o cemu vi pricate ... svi ekrani telefona koji nisu Samsung kada se porede sa njim su black - white . Isprane boje - kontrast uzas! Samsung pravi najbolje ekrane i odlicne procesore senzore - boli me briga sto nije metal i onako bi preko isao cover jer telefon uvek ispadne ! - Poredio sam nedavno htc one sa mojim note 3 - dovoljno je bilo vizuelno 5 secundi da se skonta zasto je Note bolji - bez obzira sto je HtC od aluminiuma -
Uzgred - glupo je pricati o dizajnu telefona jer na kraju - telefon predstavlja display i procesor - sve ostalo je sminkeraj koji stavis u neki gumeni cover :))

Bole

pre 10 godina

Ma kakva ljudi Lumnia, win phone 8 ima toliko nedostataka u poređenju sa androidom da je to smiješno, kao i IOS. Mozes li promijeniti tastaturu na Lumnia?!? Ja ne znam kako bih sad ponovo kockao po telefonu - užasno sporo. Neki dan sam kumu koji koristi IPad Air pokazao SwiftKey na mom nexusu i momak je bukvalno ostao zatečen, i bilo mu je krivo što je i on ne može instalirati na iPad. Brzina i lakoća pisanja sa SwiftKey su neuporedive sa IOS ili Lumnia tastaturama. Uz to pokazao sam momku na koliko jednostavnih načina je moguće prebacivati fajlove sa PC na android i obrnuto, i sta se sve moze uraditi sa tim fajlovima. Inače, nexus 5 je brzi od Apple perjanice IPad Air, još na njemu imam trenutno 260 aplikacija :D IPad je bio nov, sa par aplikacija.... IPad me bas razočarao, koliko priče za tako jednostavnu tupavu napravicu kojoj je korištenje ograničeno do bola!

a.c.a

pre 10 godina

Koristio sam HTC windows telefone jos dok su se svi lozili na Nokiu, naravno na samom telefonu je pisalo "qtec" zato sto je u to vreme htc samo pravio telefone, ali su ih potpisivale druge firme. Trenutno koristim S4, a imao sam i S2 i S3. I sada mogu samo da kazem da Samsung ide koracima Nokie, naime skoro sam razgledao telefone u nekoj radnji i 85% izlozenih telefona je bilo samsung, skoro svi isti samo im se oznake razlikuju. Isto kao nekad sa nokiom, prodaju ti jedan isti proizvod po 10 puta, tako da definitivno za koji mesec prelazim na Htc ili eventualno LG. A samsungu predvidjam istu buducnost kao nokii, za nekoliko godina ce se boriti da bude na 20 mestu po prodaji telefona.

WHO CARES

pre 10 godina

Man'te se shminke i telefona za poziranje po kaficima gde po ceo dan grickate plasticne kasicice pijuci eKSpreso :)))
Nego 'ajde man'te se prekoplotashenja i podele oko glupih tema, nego radite nesto, samo kukate :)

Obavesten

pre 10 godina

iPhone, iPad, imam ih i koreanci ne mogu da se porede sa njima...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Aleksandar, 29. mart 2014 10:08)

U pravu si!
Ne mogu da se porede ,posto koreanci prave bolje uredjaje.

Inace,veliki sam ljubitelj HTC telefona,imao sam ih dosta i generalno bio zadovoljan sa njima.Ali.....
Bas kao sto je slucaj sa Samsungom,tako i HTC telefoni pocinju da blistaju kada im skinem odvratni Sense,kada ih rutujem i instaliram neki od cm romova.
Mnogi ce se pitati zasto?
Razlog za to je sto su cm ili vec neki drugi kuvani romovi,bolje optimizovani,brzi i generalno bolji.Takvi su zato sto na njima rade stotine entuzijasta i developera,koji otkrivaju greske i resavaju ih.
Sve je to moguce zato sto je u pitanju otvoreni kod i svako ko ima dovoljno znanja moze da da svoj doprinos zajednici.
Ono sto ne volim kod htc telefona jeste sto zakljucavaju kernel i jezivo je komplikovano otkljucavanje.Bootloaderi su smesno jednostavni za otkljucavanje i to se radi preko njihovog sajta,ali S-OFF je veoma komplikovano,ali neophodno da bi bezbedno mogao da instaliras kuvane romove.
Oni kojima ovo nije bitno,koristice fabricke verzije softvera i njima ce on vrsiti posao,ali android se i kupuje bas zbog mogucnosti flesovanja i slobode koju to pruza.
Kad malo bolje razmislim,za vecinu je Ajfon pravo resenje i zato su toliko popularni.Ljudi bacaju pare na telefone koje ne umeju da koriste!

trudna buva

pre 10 godina

napred je gorilla glas 3, iza njega sjajni nenadmosni super amoled displej, a iza njega senzacionalan hardver, u svemu tome sjajan softver... i da, pozadi, na kraju price, poklopac, nekoliko cm kvadratnih plastike (ili metala)... pa naravno da je ovo poslednje jedino bitno u celoj prici...

Doktor86

pre 10 godina

Imam Sony Xperiu P, jedan od najlepsih telefona koji je napravljen od aluminijuma. Nista bolje od osecaja hladnoce kada drzite telefon u rukama. Planiram da uzmem HTC One cim mi se ukaze prilika. Samsungovi telefoni ne samo sto su od plastike, vec su u 90 % svi isti po pitanjima dizajnia, hardvera i softvera, samo se recikliraju i promeni im se ime.

niki je u pravu

pre 10 godina

sta smaraju sa metalom vise, svako je nosio nokiu e71 ili neku drugu zna koliko taj metal moze biti neupotrebljiv na telefonu,mada jeste lep osecaj ali se guli i deluje bedno kad se ofuca, imao sam motorolu razr xt 910 i mogu vam reci da taj telefon i dalje me zapanjuje koliko je dobro resenje onaj kevlar pozadi, ima neku gumiranu teksturu, ja licno sam pokusao nozem da secem, nikakvi tragovi ne ostaju, prosto neverovatno, ni jedan telefon pre, nijedan telfon posle ne moze da se meri sa tim kvlaitetom izrade, ne znam zasto to ne ubace kao resenje za zadnju masku,ne moze postojati bolje resenje od toga..

ice9

pre 10 godina

E moj Neko, imao sam celu tu seriju samsunga, S2 S3 S4, koju tako fino hvalis a sad sam presao na HTC One, da kazem staru verziju, i mogu ti reci da ne da ne moze da se poredi nego samsung nije ni blizu. To sto vecina vas pada na njihovu medijsku kampanju to je vec drugo, pa pobogu zato i daju milijarde za reklamu, jer uvek vazi staro pravilo, ono sto valja se ne reklamira a po toj logici ti sam zakljuci sta je onda galaxy koji se reklamira previse :).

vlada

pre 10 godina

Koristio sam iphone 4,4s i 5. Galaxy s2,3,4 i Htc one, Lg g2. Takodje note 2 i 3, a trenutno koristim nexus 5. Moj zaključak je da je svaki telefon u nekoj prednosti, a ta ista prednost je za drugog korisnika mana. Sve je stvar ukusa i ne vredi raspravljati. Činjenica je da prosečan korisnik gleda da telefon moze da zove i salje sms. Ako može i da slika taj je ekstra.

Nebojša

pre 10 godina

Meni stvarno plastika ne smeta htc one je odličan bio bi odličan i da je od plastike ali htc je napravio par grešaka na njemu od nepromenljive baterije do te kamere od 4 ultrapiksela možda ona pravi odlične slike ali ljudi baš i neće telefon na kojem piše 4 megapiksela i koji je jedan od najskupljih na svetu dok drugi za iste novse ili manje stavljaju od 8 do 40 jednostavno metalni htc sa 4 i metalni sony sa 20 koji bi pre uzeti pa makar kamera bila istog kvaliteta većina sony jer jednostavno bolje zvuči.

Nebojša

pre 10 godina

Baš sam neki dan imao u ruci galaxy s4 ne mogu da govorim o kvalitetu materija ali mogu o dizajnu ne razumem sta je toliko ljudima ružno u tom telefonu ima minimalan broj detaljna ništa posebno ili napadno sasvim pristojan izgled da je toliko ružan koliko vi hoćete da ga predstavite nebi se toliko prodavao.

RoD

pre 10 godina

Koliko samo gluposti može da se pročita u komentarima! Ljudi koji komentarišu iva dva telefoba oba su videli samo na slikama a o kvaltetu i materijalima su merodavni da komentarišu koliko i Obama o Kosovu! U svakom slučaju fino se nasmejem svaki put kad ih čitam...

milan.stankovic

pre 10 godina

Korisnik sam Nokie Lumie 720 vec osam meseci. Prezadovoljan sam softverom i hardverom. Posebno softverom. U poredjenju sa Androidom koji sam ranije koristo sa Samsungom je neuporedivo bolji. Nema bagova,kocenja i drugih gluposti.

omtw

pre 10 godina

Gledam ovde 130+ komentara na temu koji je telefon bolji, i koji materijal upotrebiti za izradu istog, pa se nešto mislim....šta li smo radili pre dest, petnaest, dvadeset godina?

bole

pre 10 godina

HTC je zakon ali je tesko boriti se protiv firme koja ima >300000 zaposlenih u odnosu na HTC koja ima ~20000. Samsung na marketing da vise nego sto HTC zaradi u jednu godini pa nije ni čudo sto prodaju toliko jedinica. Bez obzira na sve HTC je zakon

Sale

pre 10 godina

***slazem se ! HTC objasnio,al u Srbiji korupcija I politika moraju Da se finansiraju Od distributera Samsunga.Zasto to neko Ne ispita,Bus plus,Samsung,Telekom..ovaj sistem je ostao isti samo su se igraci promenili nazalost .***
Da ti nije komentar malo zalutao? Ovde nije reč o prodaji telefona u Srbiji nego u celom svetu...
Nego, stvarno postaje dosadno ovo prepucavanje platika - metal... Svako kupi ono što hoće (ili može). Poslovni rezultati "plastičara" i "metalaca" govore ko je bolje ukapirao potrebe tržišta.
Naročito mi je smešan komentar "hladni dodir aluminijuma...". Ne nosim ja telefon da bih se mazio sa njim... mada, svako ima svoje potrebe.

Тамо неки

pre 10 godina

Да се ја питам купио би' онај елџи што му се "јефтина" пластика сама опоравља, па нек' није ни HTC a ни Samsung...

Daniel

pre 10 godina

Zato je ta plastika prva po prodaji mobilnih telefoba u svetu dok ovi nisu ni medju prva 3.Samsung ima mnogo bolje perfomanse u osnosu na HTC.Kamera je nesto na sta Samsungu mnogi zavide, a telefon je vrh bez obzira da li nekoga kopirao ili ne, pravi najbolje telefone i ok mu je cena za razliku od Apple.Kad im jednom Samsung zacepi usta i predje na aluminijumsko kuciste, da mi je znati koju ce im onda zamerku naci.

rule

pre 10 godina

Uopste nemam dileme da je rijec o dva trenutno najbolja telefona na svijetu. Medjutim, do pojave IPhone 6, bice ubjedljivo i najskuplja. Mislim da je trenutno najisplativija kupovina LG G2 kojem je debelo pala cijena. Takodje, srazmjerno cijena -karakteristike, treba ozbiljno uzeti u obzir Nokia 920 i Nokia 1520. Iz iskustva, Win sistem uopste nije los.

aaa123

pre 10 godina

imam htc one vec duze vreme dok sestra koristi iphone..i jedan i drugi su nerealno lepi i dobri telefoni ali sad izgledaju kao da su u ratu bili..sve je to lepo dok ga ne spustite na sto, ubacite sa kljucevima u dzep ili vam ne daj boze ispadne..ajde htc i nekako ali iphone je toliko izgreban da je to nerealno..tako da ne znam sta bih vam rekao, i jedni i drugi imaju svoje prednosti i mane..pozz

Benteke

pre 10 godina

Управо тако... Маркетинг је чудо, и зато доноси огроман новац Самсунгу и Еплу... Пробајте ХТЦ телефоне, нећете зажалити.

Washington

pre 10 godina

Plastika ili ne vama je los marketing, kvalitet niko ne osporava, ali da se omalovazava kompanija koja 'razvaljuje' sa prodajom android telefona u zadnjih par godina da bi se HTC pokazao kao pravi izbor!!!!!???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sony Z1, 29. mart 2014 10:07)

Ne znam druze kakav im je marketing i da li je u redu to sto pljuju ali ja sa svog Ajfona prelazim na HTC One M8 cim mi se ukaze dobra cena. Telefon je odlican i jako lepo izgleda. A Samsung S5 kad sam video jednostavno sam se zgrozio da bi neko to kupio i za TOLIKE pare. Nije ni HTC jeftin ali je brate lepo odradjen. Nego nebitno, uzivajte u tehnologiji :) nekom izgled jednostavno nije ni bitan toliko.

glaxy note3

pre 10 godina

ja imam samsung galaxy note 3 i prezadovoljan sam. imao sam i sve prethodne modele i iphone 5 sam imao i mislim da je note 3 najbolji kompromis. na pocetku sam imao nekih problema sa softom, ali sam dobio update i sad radi kao zmaj!

Legionar

pre 10 godina

Obrni okreni svi su telefoni isti.Slabe baterije,los signal,bag-ovi,lag da ne pominjem sve je to manje vise isto.Prica sa materijalom je znacajna, ali ne sustinski.Sve u svemu svima preporucujem da ne bacaju pare na ovakve skalamerije vec kupe neku budzet masinu,a ostalo potrose na ljude pored sebe.

HTC

pre 10 godina

Kupio sa HTC HD Desire prije neštoto više od 3 godine. Nakon 4 mjeseca trakanje baterije se spustilo sa 7 na otprilike 4 sata. Nakon sata korištenja (browsing bez Wi-Fi) baterija padne na nekih 10-20%. Kupio sam novu HTC original i ista priča. S5 sam uzeo prije godinu dana i baterija bez problema traje više od dana. Pri prvom padu sa nekuh metar visine, HTC je gotovo oszao bez zvuka tako da sad radi uglavnom preko slušalica. Samsung, sa svojom "jeftinom plastikom", je padao jedno 3 puta ,iz džepa i sa stola i još radi kao nov. Imao sam i iPhone 4 od firme godinu dana koji pored S4 gotovo da i nisam koristio. HTC ne bi nikad više kupio jer kad te firma jednom zajebe, to je to. Mogu da pričaju gluposti ali ih Samsung sve jede za doručak.

mikiveliki

pre 10 godina

polikarbonat i alu? vecita trka. sem subjektivnog osecaja kvaviteta ostalo je na strani plastike. ako vec hocete alu nemojte pametovati i pakujte u masku. sta je grebe se,a? :-)

putin

pre 10 godina

NEXUS 4 je zakon kako hardverski tako dizajnom.fantastican telefon za razumnu cenu,jos kada se root-uje baterija traje i po 3 dana uz normalno koriscenje,2 puna dana ako koristis net.zadnje staklo je tako prelepo uradjeno da nemam reci,dizajn je fenomenalan. LG pravi jake i kvalitetne telefone.

milan.stankovic

pre 10 godina

Korisnik sam Nokie Lumie 720 vec osam meseci. Prezadovoljan sam softverom i hardverom. Posebno softverom. U poredjenju sa Androidom koji sam ranije koristo sa Samsungom je neuporedivo bolji. Nema bagova,kocenja i drugih gluposti.

draxler

pre 10 godina

koliko vas je imalo prilike da koristi i s4/s5 i htc one? i po cemu je to htc one bolji ako moze neko da mi objasni posto svi sve znaju. hvala

rax

pre 10 godina

Kako smarate sa tim da se aluminijum guli. Ja imam htc one, i ne koristim one silikonske maske, i niđe se nije ogrebao za pola godine.
Dalje neki pominju updejt a htc one je dobio 4.4 prije 2 mjeseca a Samsung tek počeo.
Jedino što je na one kamera loša

Lumia

pre 10 godina

Zato sam ja kupio Lumia 925 elegantan tel sa kombinacijom plastike i aliminijuma. Posle pola godine koristenja nema nikakvog guljenja i ostecenja ;)

dok holidej

pre 10 godina

ja zelim najbolje. kupio sam htc oneX pre skoro 2 godine. nikada nisam bio u stanju da koristim speakerphone. zvuk je katastrofa.
kamera je osrednja.

neka mi onda oni objasne sto sam pored toga sto sam kupio plan od 2 godine morao da doplatim jos 150 evra. sramota. bolje da cute

SrbinMusliman

pre 10 godina

Slažem se sa vecinom... s5 nudi i otissk prstiju i može u vodu. Košta manje i ne grebe se. Ne kontam što je taj aluminijum bitan? Imam s3 i hoću da menjam. Ne znam šta bi?

De

pre 10 godina

Ovih dana gledam mobilne jer hocu da kupim novi. Izmedju dve kupovine ne pratim trziste, tako da nisam imao pojma sta sve ima na trzistu. Moj stari telefon je samsung s2 koji jos radi ali je baterija ocajna i ne mogu da sastavim jedan dan. Kupio sam novu i jacu original samsung bateriju ali je ona tri puta slabija od stare. Sto se trzista tice dominiraju iphone, samsung, htc one, nexus 5 i eventualno lg. najvise me nervira sto su svi ogromni po pet inca pa kad ga prislonis na uvo izgledas ko idiot. prva tri kostaju 700 evra bez ugovora sto iako mogu sebi da priustim smatram mnogo skupim. S4, stari htc one i nexus kostaju 350-450 evra. Pitanje je stako hoce. Ako dam 700 evra za iphone moracu da ga koristim bar pet godina. Za to vreme i te pare mogu da promenim dva androida koji ce uvak biti top. Android je dobar telefon, kome treba samo alumnijum ili da se pohvali nek pukne pare. Ja necu.

Znalac

pre 10 godina

Pitanje je šta čovek očekuje od telefona. Što se tiče funkcionalnosti, tu materijali vidljivi spolja nemaju uticaja, ali su izgled i subjektivni osećaj često važniji. I nije to samo kod telefona. Treba pogledati ručne satove, koji su daleko ekstremniji primer. Njihova osnovna funkcija je pokazivanje vremena, što ogromna većina elektronskih satova radi dovoljno dobro po niskoj ceni. Ali zašto onda vrhunski satovi koštaju hiljade evra? Zato što je to pre svega nakit koji govori o stilu i imovinskom stanju vlasnika.

Inače, metal na površini mobilnog telefona je tehnički gledano nepoželjan, jer je to materijal koji ometa prostiranje elektromagnetskih talasa. Projektantima telefona je funkcionisanje antene u delimično zatvorenoj metalnoj kutiji ili uz njenu površinu dodatan, a suštinski nepotreban izazov.

N2

pre 10 godina

Bolji od joba fona je npr. G2, S4 ili Xperia Z. Jer za obicnog kupca (99%) i cena je bitna. Ovi telefoni mogu sve isto kao i S5, One2 a upola su jeftiniji (300-350€). Nazalost nove generacije tel. ne prati poboljsanje funkcionalnosti (ili jako malo) zbog cega su proslogodisnji modeli mnogo pametnija opcija. Ako neko misli drugacije onda su moguce dve opcije:
a) Dovoljno si bogat da ti 700€ ne znaci nista.
b) Imas komplekse.

RaduleBotina

pre 10 godina

Šaljem ovaj komentar sa Samsung Galaxy S3 i ima 7 pukotina i 3 ogrebotine na ivicama oko telefona i zadnoj maski (da naglasim da mi je samo padao na jastuke kada krenem na spavanje, dakle čuvao sam telefon, izuzetno!) - posle 1,5 godine kako ga koristim, razočaran sam kvalitetom izrade, funkcionalno je odličan telefon ali ovo je pravo razočarenje...

Axtel

pre 10 godina

iPhone, iPad, imam ih i koreanci ne mogu da se porede sa njima...
(Aleksandar, 29. mart 2014 10:08)

@Aleksandar mislim da nisi probao Fujijeve i Sharpove modele, sjajni modeli steta sto ih nema kod nas u prodaji, a retkost su i u EU nažalost...

Radeon

pre 10 godina

Neshvatam zasto svi kukate oko cene? Pa ne moraju svi da snize cenu, samo zbog tamo nekoliko njih koji nemog uda kupe. Ako nemas para, kupi jeftinije, a ne tu godinama da kukas da se spuste cene!

micko

pre 10 godina

Koristio sam HTC pa zatim Samsung S3 a sada koristim Alcatel Idol mini i mene kao prosecnog korisnika svi telefoni isti ne vidim neku razliku

c.o.a.

pre 10 godina

@matrix penest

2004/2005te godine, dok sam ja koristio klizni samsung, moj ortak je nosio htc sa windows-om i touch screenom koji je tada jos kostao oko 600e. toliko o tome kad je samsung poceo sa smartphone-om.

putnik

pre 10 godina

Ako niste zadovoljni Samsungom, HTCem toplo preporucujem Nokia Lumia.
Ja imam 800 iz 2011, koja ima bolju kameru od novih HTC i Samsunga. Za reset ne znam, mozda toga ni nemamo.
I ja sam bio na Galaxy i davao minuse ovima, ali sam srecom progledao ko Esmeralda.
Samsung je bio lom napram Nokii.

Psn

pre 10 godina

“Ako želite proizvod koji je napravljen od jeftine plastike, postoji rešenje za vas”, rekao je Mackenzie osvrćući se na Galaxy S5. “Mi idemo za drugim potrošačima, onima koji jednostavno žele najbolje”, dodao je. - A ja ga potpuno razumem :)

stranac

pre 10 godina

Da se razumemo meni sasvim odgovara taj komad plastike. Posto iz iskustva znam da je kod svakog do sad bila najlosa karika baterija i poslepdredjenog vremrna i ciklusa ju je potrebno menjati, mi ne pada na pamet, da uzimam telefon kde ga posle dve godine intenzivne upotrebe zabacim i treba da kupujem nov. Za mene TOP telefon je onaj kde imam vise vlastitog manevra i da top ostane zq moje potrebe jos par godina. HTC iz tog razloga mi nije vise, jos kad pomislim na update za koju godinu, prodje me sve. Inace senzori su mi zakon, telefon mi je posto posve aktivan jel ga koristim u zadnje vreme za sve drugo, sem za klasicne pozive. Ako je HTC-ju vrh sto je iz aluminijuma onda jim stvarno nema vise pomoci. Servis i update jim je uzas, zato ce trebati jos puno, puno da rade.

Pero

pre 10 godina

Iphone 5s, moze da ga lepo nosi u dzepu i najbrzi i najkvalitetniji telefon! Nije kao vecina danas koji nose naziv telefon a u stvari tablet!

nadrealni realista

pre 10 godina

O cemu vi pricate ovde ljudi?!S5 je plasticna igracka za fanboye a htc one je za normalne ljude koji ne placaju marku,a novi one je jaci od galaxy s5.

sanjuro

pre 10 godina

htc je proizvodio smartphone uredjaje dok se samsung trudio da napravi sto tanji slider. windows mobile uredjaji su bili za maraton ispred svih ostalih. samsung je jednostavno iskoristio svoje prisustvo u vecini drzava u vidu predstavnistva i dilerske mreze da trziste zatrpa svojim telefonima, pa ne cudi trenutni udeo u trzistu koji imaju.

amsterdamxxx

pre 10 godina

ja sam uveliko okrenuo sve boljim Kineskim telefonima(ne clonovima)koji ne prelaze 200 dolara...a rade ko sablje...
trenutno Wayteq H5..5.5 incha...

Crveni Pevac

pre 10 godina

Ok, ovakve prozivke su stvarno dno, ali dobro, Samsung ima jos agresivniju kampanju prema Apple-u, ali dok citam ovo prepucavanje ovde ne mogu da verujem da se sve vrti oko kamere, nije kamera najbitnija, iskreno, imao sam i S3 i S4, razlog zbog kojeg cu sada preci na HTC je taj da jednostavno ne zelim vise prokleti bloatware i telefon koji mi se sam gasi, flesira, baguje, oba telefona imaju prednosti i mane ali ja licno prosto ne mogu vise da prolazim kroz ove stvari sa Samsungom. poz

HTC

pre 10 godina

Kupio sa HTC HD Desire prije neštoto više od 3 godine. Nakon 4 mjeseca trakanje baterije se spustilo sa 7 na otprilike 4 sata. Nakon sata korištenja (browsing bez Wi-Fi) baterija padne na nekih 10-20%. Kupio sam novu HTC original i ista priča. S5 sam uzeo prije godinu dana i baterija bez problema traje više od dana. Pri prvom padu sa nekuh metar visine, HTC je gotovo oszao bez zvuka tako da sad radi uglavnom preko slušalica. Samsung, sa svojom "jeftinom plastikom", je padao jedno 3 puta ,iz džepa i sa stola i još radi kao nov. Imao sam i iPhone 4 od firme godinu dana koji pored S4 gotovo da i nisam koristio. HTC ne bi nikad više kupio jer kad te firma jednom ******, to je to. Mogu da pričaju gluposti ali ih Samsung sve jede za doručak.

MatrixPentest

pre 10 godina

Naprave jedan dobar telefon i misle da su popili svu pamet sveta. Kada je samsung pravio zmajeve pola kompanija nije postojalo i nisu bez razloga najbolji. Kad budem na njihovim telefonima imao ono sto imam na s4 (jos malo na s5) onda cu da ih kupim, i dizajn je jedinstven za razliku od iPhone-a i M8 koji su cisti copy/paste nemaju nista inovativno kao sto samsung svakom novom premium telefonu uvodi. I kad budem mogao da merim otkucaje srca (Jos malo mozda cak i vise stvari) i tako pratim svoje zdravlje preko telefona onda cu da ih kupim.

One

pre 10 godina

slazem se ! HTC objasnio,al u Srbiji korupcija I politika moraju Da se finansiraju Od distributera Samsunga.Zasto to neko Ne ispita,Bus plus,Samsung,Telekom..ovaj sistem je ostao isti samo su se igraci promenili nazalost .

milodrag

pre 10 godina

iskreno dizajn S5 me je razocarao ali ipak samsung je vodeca kompanija kada su u pitanju androidi.. jako su izdrzljivi imam S2 i padao mi je sa stepenica sa drveta mi je ispao bio u mokroj jakni nas skijanju i odlicno se pokazao a sta sad kao HTC napravio "jako kvalitetan" telefon...

дурантула окц

pre 10 godina

zašto svi tako lazete? ko je od vas video da je htc m8 skuplji od s5? danas sam bio u prodavnici i s5 košta 699€, a nigde nisam čuo da će htc da bude 700€, M8 treba da bude izmedju 599 i 649, a mislim da će 599. Ne znam kako je onda htc skuplji? Iako bi trebao bar 200€ da bude skuplji, koliko je bolji, ali nije skuplji i zato ne lazite ljude ovde. (cena za S5 od 699 je u EU, da mi se ne pravi neko pametan i da kaže da sam napisao cenu za srbiju)

Maks

pre 10 godina

@ (Bole, 30. mart 2014 03:01)
Ajde pročitaj još jednom šta sam napisao... ja IMAM MacBook Pro koji je od aluminijuma (lično moj) i NIKAKAV "lak" koji se grebe nema preko... a to što mi ti govoriš da sam "neznalica" samo pokazuje tvoju (ne)kulturu...
kao što sam napisao iz lično mog iskustva, slučajno sam makazama pre neki udario u MacBook Pro kada sam se naglo okrenuo da dohvatim papir i ni najmanja ogrebotina nije ostala od makaza na mestu gde su udarila u MBP (a nije udarila drška u laptop, nego strana koja je možda nekoliko milemetara od onog špica)... tako da iz ličnog iskustva znam da se aluminijumska kućišta ne grebu lako... da je kojim slučajem to bio polikarbonat, takav udarac makazama u kućište bi najverovatnije ostavio upadljivu ogrebotinu.

A ako neko ima neko farbano aluminijumsko kućište, pa mu se skine farba, to ništa ne govori o kvalitetu aluminijuma, nego o toj farbi... ja pričam o aluminijumu, a ne o farbanim kućištima... nisu sva aluminijumska kućišta farbana, niti aluminijum mora da bude ofarban.

boban

pre 10 godina

Oppo Find 5 - zaista moćna mašina. Imam ga sedam meseci i nisam ni pomišljao da ga menjam. Ipak, promenio sam odluku. Pojavio se Oppo Find 7. Samo on dolazi u obzir.

Maks

pre 10 godina

@ (aaa123, 29. mart 2014 17:10)
Meni nije jasno šta radite vi sa tim telefonima kad vam uspeva da izgrebete aluminijumsko kućište...

Da ispričam šta se meni desilo pre neki dan sa MacBook Pro, koji je takođe od aluminijuma... uzeo sam bio makaze da isečem nešto i kako sam se naglo okrenuo (zajedno sa onom kompjuterskom foteljom) da dohvatim papir, slučajno sam makazama udario u MacBook Pro na stolu (te makaze su bile cele od metala, bez plastičnih delova)... i odmah sam pomislio da su makaze najverovatnije ostavile neku ogrebotinu... na kućištu je bila vidljiva kao neka linija gde su makaze potkačile MacBook Pro, ali kada sam prebrisao kućište, na moje iznanađenje nikaku ogrebotinu nisam mogao da uočim ni kada sam bolje zagledao (ta linija koju su makaze ostavile je bilo samo nešto kao da je zaprljano kućište na površini i lako sam obrisao to)... ako to nije ostavilo nikakvu vidljivu ogrebotinu na kućištu, ne zvuči mi baš uverljiva neka priča da se telefon koji je napravljen od istog takvog aluminijuma izgrebe samo od ostavljanja na stolu jer je drvo previše meko da bi izgrebalo aluminijum... ključevi bi već mogli da izgrebu aluminijum, ali obzirom da ključevi nemaju dovoljnu težinu sa ostave ogrebotinu na aluminijumu sami od sebe, bio bi potreban jak pritisak da bi ključevi mogli da izgrebu aluminijum (znači, ili ako neko namerno ključevima grebe kućište ili ako je neko toliko nemaran da stavi ključeve preko telefona u isti džep i onda sedne preko... i slično).

Mervan Peka

pre 10 godina

Sto neko od tih velikih kompanija ne pokuša da razvije operativni sistem, nego svi ganjaju hardware i dizajn do nekle, a o.s kupuju od drugih...

Nebojša

pre 10 godina

htc je proizvodio smartphone uredjaje dok se samsung trudio da napravi sto tanji slider. windows mobile uredjaji su bili za maraton ispred svih ostalih. samsung je jednostavno iskoristio svoje prisustvo u vecini drzava u vidu predstavnistva i dilerske mreze da trziste zatrpa svojim telefonima, pa ne cudi trenutni udeo u trzistu koji imaju. (sanjuro, 29. mart 2014 11:43)

Neznam od kada htc proizvodi smartfone ja sam za njih čuo od pojave androida moj prvi android je bio htc ali samsung bar deset godina pravi smartfone počeli su sa symbian os-om i windows mobileom

Čisto da se zna

pre 10 godina

Nisam neki ljubitelj Samsung telefona, ali koliko god HTC dobro izgledao ja imam jako loše iskustvo sa njima. Od 5 koje sam imao, 4 su jednostavno prestala da rade kratko nakon isteka garancije (1 godina). Samo se G1 (prvi Android ikad) dobro držao.

m

pre 10 godina

Meni vrlo je vrlo interesantan Oppo Find 8 (jos uvek ga nema kod nas). Odlican dizajn, zamenljiva baterija od 3000mah, prosiriva memorija, 3gb ram i hardver u rangu vrhunske mainstream ponude. Pretpostavljam da ce i kostati solidno, ali onda si miran sledecih 5+ godina (koristim i dalje prvi Galaxy S).

Ognhanin

pre 10 godina

"Galaxy S5 je komad jeftine plastike"! Samsungovci nikako da shvate da u svojim rukama imaju sporu i smesnu igrackicu, da treba da odrese kesu i nabave nesto profesionalnije i mnogo brze, recimo IPHONE! Telefon bez konkurencije! (sa iPad4)

Bole

pre 10 godina

@Maks - bas si neznalica, ne izgrebe se aluminium, već tanki zaštitni sloj preko njega (nešto kao lak), njegova tvrdoca je mnogo manja.

Tika Taka !

pre 10 godina

Nokija 33-10 KONZA HAHAHA, S5 UBEDLJIVO NAJ FON PA S4 , PA S3 PA MOZDA HTC ONE ..... SAMSUNG JE 2 KLASE UVEK IPRED SVIH , ljudi se tripuju iphone naj fon isti skoro sistem isti fon ista kamera isti fazon uvek smesni su htc je odlican ali ni priblizan s5 ni s4

raks

pre 10 godina

Samsung je zahvaljujuci s1 s2 s3 note 123 i odskora s4 modelom imao zicer da sve ostale proizvodjace posalje u zaborav. Samo je trebao napraviti metalni telefon. Sada izbacuju telefone koji su samo dobri, a prodali su toliko telefona u proslosti da su imali mesta tj para da naprave i s4 i s5 koji ce da oduva sve ostalo. Kao postovalac Samsunga tvrdim da je jedan mrtvi htc napravio prosle i ove godine bolje telefone od Samsunga. Sa trece strane Lg je poceo praviti odlicne telefone-sad pogledas u oglasima- i nov i polovan lg g2 je za 50e skuplji od s4, a cene na oglasima kazuju sta je dobro sta lose. U sustini najbolja je Nokia tu nema dileme ali joj je sistem za mnoge nepozeljan- evo i dokaza, nokia izbaci neki krs x koji ima android- pogledaj na gsmareni koliko taj krs sa androidom ima dnevno pregleda: vise nego s5 g2 i one14 zajedno. Kad ovi glupaci u nokiji ubace cist android u tel nokia ce biti najprodvanija

sasa

pre 10 godina

Z1 je napravljen od najkvalitetnijeg materijala, kaljeno staklo, vrhunski aluminijum, odlična kamera, ali opet nekako nisam zadovoljan, sve je relativno, ali plastika nikad, govorim samo o materijalu, sl moj tel uz veliku dozu štednje je ajfon 6, ali ne zbog trenda već kvaliteta, dugo sam odolevao ali ipak popustio na kraju, pozdrav...

Vlasik ACEa

pre 10 godina

AMEN to that! Pa i HTC je za trunku bolji a kvalitet izrade naravno Apple. Mozemo da je zovemo dziberskom,sminkerskom ili kako vec ali jesu je odradili svaka cast. Opet,svako prema svojim zahtevima a rivalitet me ne interesuje

bartholomew

pre 10 godina

@Dizajn "Funkcionalnost?I lesinar leti ali leti i zlatni orao:)" Ocigledno imas Samsung. Ja bih rekao zlatni orao leti, ali zimi kvalitet!

Darko

pre 10 godina

Pogledajte trejler za Lumiu 930...a što se tiče swiftkey tastature, WP8.1 tastatura je brža od nje za samo 8 sekundi...tj.novi rekord u brzini kucanja sms-a drži WP 8.1 tastatura...proverite...

Moje lično iskustvo

pre 10 godina

Ne dao vam bog da kupite htc one v. Telefon je ultra spor, toliko da ni memorijska kartica ne pomaže kao ni svi mogući saveti htc user servisa. Toliko je bio dobar da sam ga dao mladjoj sestri a ja se vratio na mnogo stariji samsung duo koji nije ni adroid telefon ali je zato pet puta brži od htc-a.

#failnp

pre 10 godina

Pa ako je S5 komad jeftine plastike, zasto ste varali na benchmark testovima? Ovaj novi HTC ce biti gori nego prethodni! Ajmo sada dislajkovi od HTC fanova!

i 9505

pre 10 godina

Kupio sam pre tri godine laptop Toshiba od 45000din sa kucistem od plastike a kolega hp od 70000din sa aluminijumskim kucistem.na benchmark testovima toshiba jaca od hp za 30%.Nije bitan izgled vec snaga unutra i cena.Poz.

mick

pre 10 godina

smaraju ovi iz htc-a s tim metalom vise... sta pokusavaju da dostignu status iphona? taj plastikaner je jeftiniji, otporan na vodu i gle cuda ako ti ode baterija mozes je lako zameniti. i jos nesto ako polomis tu 'plastiku' na e-bay mozes kupiti novu i sam zameniti. jedino sto covek moze da cuje u reklamama za htc to je metal, metal, metal... plus na tom metalu se lakse vide ogrebotine, moze da se ulubi, guli se i slicno. lepo je to sve al kad neko pocne da smara onda...

Ognhanin

pre 10 godina

"Galaxy S5 je komad jeftine plastike"! Samsungovci nikako da shvate da u svojim rukama imaju sporu i smesnu igrackicu, da treba da odrese kesu i nabave nesto profesionalnije i mnogo brze, recimo IPHONE! Telefon bez konkurencije! (sa iPad4)

Sony Z1

pre 10 godina

Plastika ili ne vama je los marketing, kvalitet niko ne osporava, ali da se omalovazava kompanija koja 'razvaljuje' sa prodajom android telefona u zadnjih par godina da bi se HTC pokazao kao pravi izbor!!!!!???

Nenad-EU

pre 10 godina

Ta "jeftina" plastika se bar ne guli kao anodizovani aluminijum, laksa je i otpirnija na udarce. Lepo je sto HTC koristi skupe materijale ali mobilni telefon nije TV pa da stoji u mestu vec uredjaj koji se stalno nosi i zato treba da bude izdrzljiviji. Mene je licno S5 razocarao ali me ni One nije "oborio s nogu". Najinteresantniji trenutno je Z2 ali je prevelik.

MatrixPentest

pre 10 godina

Naprave jedan dobar telefon i misle da su popili svu pamet sveta. Kada je samsung pravio zmajeve pola kompanija nije postojalo i nisu bez razloga najbolji. Kad budem na njihovim telefonima imao ono sto imam na s4 (jos malo na s5) onda cu da ih kupim, i dizajn je jedinstven za razliku od iPhone-a i M8 koji su cisti copy/paste nemaju nista inovativno kao sto samsung svakom novom premium telefonu uvodi. I kad budem mogao da merim otkucaje srca (Jos malo mozda cak i vise stvari) i tako pratim svoje zdravlje preko telefona onda cu da ih kupim.

kokosov orah

pre 10 godina

Nexus 6 ce ih pojesti u odnosu cena/performanse. Novi HTC je odlican ali da li ce nastaviti da pruzaju podrsku za starije modele ? Novi S5 je samo jeftina plastika. Prezadovoljni sam korisnik nexus 4 , telefona od 299$.

Doktor86

pre 10 godina

Imam Sony Xperiu P, jedan od najlepsih telefona koji je napravljen od aluminijuma. Nista bolje od osecaja hladnoce kada drzite telefon u rukama. Planiram da uzmem HTC One cim mi se ukaze prilika. Samsungovi telefoni ne samo sto su od plastike, vec su u 90 % svi isti po pitanjima dizajnia, hardvera i softvera, samo se recikliraju i promeni im se ime.

Pero

pre 10 godina

Iphone 5s, moze da ga lepo nosi u dzepu i najbrzi i najkvalitetniji telefon! Nije kao vecina danas koji nose naziv telefon a u stvari tablet!

milos

pre 10 godina

ma o cemu vi pricate ... svi ekrani telefona koji nisu Samsung kada se porede sa njim su black - white . Isprane boje - kontrast uzas! Samsung pravi najbolje ekrane i odlicne procesore senzore - boli me briga sto nije metal i onako bi preko isao cover jer telefon uvek ispadne ! - Poredio sam nedavno htc one sa mojim note 3 - dovoljno je bilo vizuelno 5 secundi da se skonta zasto je Note bolji - bez obzira sto je HtC od aluminiuma -
Uzgred - glupo je pricati o dizajnu telefona jer na kraju - telefon predstavlja display i procesor - sve ostalo je sminkeraj koji stavis u neki gumeni cover :))

milan.stankovic

pre 10 godina

Korisnik sam Nokie Lumie 720 vec osam meseci. Prezadovoljan sam softverom i hardverom. Posebno softverom. U poredjenju sa Androidom koji sam ranije koristo sa Samsungom je neuporedivo bolji. Nema bagova,kocenja i drugih gluposti.

HTC

pre 10 godina

Kupio sa HTC HD Desire prije neštoto više od 3 godine. Nakon 4 mjeseca trakanje baterije se spustilo sa 7 na otprilike 4 sata. Nakon sata korištenja (browsing bez Wi-Fi) baterija padne na nekih 10-20%. Kupio sam novu HTC original i ista priča. S5 sam uzeo prije godinu dana i baterija bez problema traje više od dana. Pri prvom padu sa nekuh metar visine, HTC je gotovo oszao bez zvuka tako da sad radi uglavnom preko slušalica. Samsung, sa svojom "jeftinom plastikom", je padao jedno 3 puta ,iz džepa i sa stola i još radi kao nov. Imao sam i iPhone 4 od firme godinu dana koji pored S4 gotovo da i nisam koristio. HTC ne bi nikad više kupio jer kad te firma jednom ******, to je to. Mogu da pričaju gluposti ali ih Samsung sve jede za doručak.

a.c.a

pre 10 godina

Koristio sam HTC windows telefone jos dok su se svi lozili na Nokiu, naravno na samom telefonu je pisalo "qtec" zato sto je u to vreme htc samo pravio telefone, ali su ih potpisivale druge firme. Trenutno koristim S4, a imao sam i S2 i S3. I sada mogu samo da kazem da Samsung ide koracima Nokie, naime skoro sam razgledao telefone u nekoj radnji i 85% izlozenih telefona je bilo samsung, skoro svi isti samo im se oznake razlikuju. Isto kao nekad sa nokiom, prodaju ti jedan isti proizvod po 10 puta, tako da definitivno za koji mesec prelazim na Htc ili eventualno LG. A samsungu predvidjam istu buducnost kao nokii, za nekoliko godina ce se boriti da bude na 20 mestu po prodaji telefona.

putnik

pre 10 godina

Ako niste zadovoljni Samsungom, HTCem toplo preporucujem Nokia Lumia.
Ja imam 800 iz 2011, koja ima bolju kameru od novih HTC i Samsunga. Za reset ne znam, mozda toga ni nemamo.
I ja sam bio na Galaxy i davao minuse ovima, ali sam srecom progledao ko Esmeralda.
Samsung je bio lom napram Nokii.

lucidna duša

pre 10 godina

Imam S3 koji bukvalno zlostavljam već dve godine, uskoro treba da dobije letačku dozvolu jer je padao ukupno preko kilometar. Razbio sam mu ekran na sva 4 ćoška, a sve funkcioniše i osim vizuelnog utiska kada je isključen ekran, drugih smetnji nema. Punim ga punjačem za tablet za manje od sat, jednom sam menjao bateriju. Popio je 10 kafa i 5 piva, bio u snegu i bari, prošao sve od -20 do +40. Dakle, plastikaner Samsung me služi za sve pare i potpuno je neosnovan svaki negativan komentar.

Bole

pre 10 godina

Ma kakva ljudi Lumnia, win phone 8 ima toliko nedostataka u poređenju sa androidom da je to smiješno, kao i IOS. Mozes li promijeniti tastaturu na Lumnia?!? Ja ne znam kako bih sad ponovo kockao po telefonu - užasno sporo. Neki dan sam kumu koji koristi IPad Air pokazao SwiftKey na mom nexusu i momak je bukvalno ostao zatečen, i bilo mu je krivo što je i on ne može instalirati na iPad. Brzina i lakoća pisanja sa SwiftKey su neuporedive sa IOS ili Lumnia tastaturama. Uz to pokazao sam momku na koliko jednostavnih načina je moguće prebacivati fajlove sa PC na android i obrnuto, i sta se sve moze uraditi sa tim fajlovima. Inače, nexus 5 je brzi od Apple perjanice IPad Air, još na njemu imam trenutno 260 aplikacija :D IPad je bio nov, sa par aplikacija.... IPad me bas razočarao, koliko priče za tako jednostavnu tupavu napravicu kojoj je korištenje ograničeno do bola!

Daniel

pre 10 godina

Zato je ta plastika prva po prodaji mobilnih telefoba u svetu dok ovi nisu ni medju prva 3.Samsung ima mnogo bolje perfomanse u osnosu na HTC.Kamera je nesto na sta Samsungu mnogi zavide, a telefon je vrh bez obzira da li nekoga kopirao ili ne, pravi najbolje telefone i ok mu je cena za razliku od Apple.Kad im jednom Samsung zacepi usta i predje na aluminijumsko kuciste, da mi je znati koju ce im onda zamerku naci.

rax

pre 10 godina

Kako smarate sa tim da se aluminijum guli. Ja imam htc one, i ne koristim one silikonske maske, i niđe se nije ogrebao za pola godine.
Dalje neki pominju updejt a htc one je dobio 4.4 prije 2 mjeseca a Samsung tek počeo.
Jedino što je na one kamera loša

milan.stankovic

pre 10 godina

Korisnik sam Nokie Lumie 720 vec osam meseci. Prezadovoljan sam softverom i hardverom. Posebno softverom. U poredjenju sa Androidom koji sam ranije koristo sa Samsungom je neuporedivo bolji. Nema bagova,kocenja i drugih gluposti.

Maks

pre 10 godina

@ (aaa123, 29. mart 2014 17:10)
Meni nije jasno šta radite vi sa tim telefonima kad vam uspeva da izgrebete aluminijumsko kućište...

Da ispričam šta se meni desilo pre neki dan sa MacBook Pro, koji je takođe od aluminijuma... uzeo sam bio makaze da isečem nešto i kako sam se naglo okrenuo (zajedno sa onom kompjuterskom foteljom) da dohvatim papir, slučajno sam makazama udario u MacBook Pro na stolu (te makaze su bile cele od metala, bez plastičnih delova)... i odmah sam pomislio da su makaze najverovatnije ostavile neku ogrebotinu... na kućištu je bila vidljiva kao neka linija gde su makaze potkačile MacBook Pro, ali kada sam prebrisao kućište, na moje iznanađenje nikaku ogrebotinu nisam mogao da uočim ni kada sam bolje zagledao (ta linija koju su makaze ostavile je bilo samo nešto kao da je zaprljano kućište na površini i lako sam obrisao to)... ako to nije ostavilo nikakvu vidljivu ogrebotinu na kućištu, ne zvuči mi baš uverljiva neka priča da se telefon koji je napravljen od istog takvog aluminijuma izgrebe samo od ostavljanja na stolu jer je drvo previše meko da bi izgrebalo aluminijum... ključevi bi već mogli da izgrebu aluminijum, ali obzirom da ključevi nemaju dovoljnu težinu sa ostave ogrebotinu na aluminijumu sami od sebe, bio bi potreban jak pritisak da bi ključevi mogli da izgrebu aluminijum (znači, ili ako neko namerno ključevima grebe kućište ili ako je neko toliko nemaran da stavi ključeve preko telefona u isti džep i onda sedne preko... i slično).

HTC

pre 10 godina

Kupio sa HTC HD Desire prije neštoto više od 3 godine. Nakon 4 mjeseca trakanje baterije se spustilo sa 7 na otprilike 4 sata. Nakon sata korištenja (browsing bez Wi-Fi) baterija padne na nekih 10-20%. Kupio sam novu HTC original i ista priča. S5 sam uzeo prije godinu dana i baterija bez problema traje više od dana. Pri prvom padu sa nekuh metar visine, HTC je gotovo oszao bez zvuka tako da sad radi uglavnom preko slušalica. Samsung, sa svojom "jeftinom plastikom", je padao jedno 3 puta ,iz džepa i sa stola i još radi kao nov. Imao sam i iPhone 4 od firme godinu dana koji pored S4 gotovo da i nisam koristio. HTC ne bi nikad više kupio jer kad te firma jednom zajebe, to je to. Mogu da pričaju gluposti ali ih Samsung sve jede za doručak.

Psn

pre 10 godina

“Ako želite proizvod koji je napravljen od jeftine plastike, postoji rešenje za vas”, rekao je Mackenzie osvrćući se na Galaxy S5. “Mi idemo za drugim potrošačima, onima koji jednostavno žele najbolje”, dodao je. - A ja ga potpuno razumem :)

sasa

pre 10 godina

Z1 je napravljen od najkvalitetnijeg materijala, kaljeno staklo, vrhunski aluminijum, odlična kamera, ali opet nekako nisam zadovoljan, sve je relativno, ali plastika nikad, govorim samo o materijalu, sl moj tel uz veliku dozu štednje je ajfon 6, ali ne zbog trenda već kvaliteta, dugo sam odolevao ali ipak popustio na kraju, pozdrav...

One

pre 10 godina

slazem se ! HTC objasnio,al u Srbiji korupcija I politika moraju Da se finansiraju Od distributera Samsunga.Zasto to neko Ne ispita,Bus plus,Samsung,Telekom..ovaj sistem je ostao isti samo su se igraci promenili nazalost .

Tika Taka !

pre 10 godina

Nokija 33-10 KONZA HAHAHA, S5 UBEDLJIVO NAJ FON PA S4 , PA S3 PA MOZDA HTC ONE ..... SAMSUNG JE 2 KLASE UVEK IPRED SVIH , ljudi se tripuju iphone naj fon isti skoro sistem isti fon ista kamera isti fazon uvek smesni su htc je odlican ali ni priblizan s5 ni s4

ice9

pre 10 godina

E moj Neko, imao sam celu tu seriju samsunga, S2 S3 S4, koju tako fino hvalis a sad sam presao na HTC One, da kazem staru verziju, i mogu ti reci da ne da ne moze da se poredi nego samsung nije ni blizu. To sto vecina vas pada na njihovu medijsku kampanju to je vec drugo, pa pobogu zato i daju milijarde za reklamu, jer uvek vazi staro pravilo, ono sto valja se ne reklamira a po toj logici ti sam zakljuci sta je onda galaxy koji se reklamira previse :).

Radeon

pre 10 godina

Neshvatam zasto svi kukate oko cene? Pa ne moraju svi da snize cenu, samo zbog tamo nekoliko njih koji nemog uda kupe. Ako nemas para, kupi jeftinije, a ne tu godinama da kukas da se spuste cene!

RaduleBotina

pre 10 godina

Šaljem ovaj komentar sa Samsung Galaxy S3 i ima 7 pukotina i 3 ogrebotine na ivicama oko telefona i zadnoj maski (da naglasim da mi je samo padao na jastuke kada krenem na spavanje, dakle čuvao sam telefon, izuzetno!) - posle 1,5 godine kako ga koristim, razočaran sam kvalitetom izrade, funkcionalno je odličan telefon ali ovo je pravo razočarenje...

Benteke

pre 10 godina

Управо тако... Маркетинг је чудо, и зато доноси огроман новац Самсунгу и Еплу... Пробајте ХТЦ телефоне, нећете зажалити.

Nebojša

pre 10 godina

htc je proizvodio smartphone uredjaje dok se samsung trudio da napravi sto tanji slider. windows mobile uredjaji su bili za maraton ispred svih ostalih. samsung je jednostavno iskoristio svoje prisustvo u vecini drzava u vidu predstavnistva i dilerske mreze da trziste zatrpa svojim telefonima, pa ne cudi trenutni udeo u trzistu koji imaju. (sanjuro, 29. mart 2014 11:43)

Neznam od kada htc proizvodi smartfone ja sam za njih čuo od pojave androida moj prvi android je bio htc ali samsung bar deset godina pravi smartfone počeli su sa symbian os-om i windows mobileom

Crna Nula

pre 10 godina

Ja sa Samsungom necu da orem i da otvaram pivske flase! Ne treba mi 100 evra skuplji aparat samo zato sto je od brusenog aluminiuma. Stavim silikonsku oblogu i foliju na ekranu i bice izdrzljiviji od bilo kakvog da je materijala... Meni je bitna funkcionalnost i cena. Imam S3 a i da imam i HTC ili iPhone, ili bilo koji stoti model, nijedan nije zasticen od pucanja ekrana u padu! Svima su ekrani izlozeni istom riziku... Dakle, Samsung je to video i tako fura. Meni ne smeta plastika, ako pukne zadnji polkopac zamenicu je kineskom od 150dinara. Necu sigurno trpeti risove i dubinska udubljenja od udara na aluminiumskoj masci kod HTC-a koja kosta 50evra. Briga me...

nadrealni realista

pre 10 godina

O cemu vi pricate ovde ljudi?!S5 je plasticna igracka za fanboye a htc one je za normalne ljude koji ne placaju marku,a novi one je jaci od galaxy s5.

raks

pre 10 godina

Samsung je zahvaljujuci s1 s2 s3 note 123 i odskora s4 modelom imao zicer da sve ostale proizvodjace posalje u zaborav. Samo je trebao napraviti metalni telefon. Sada izbacuju telefone koji su samo dobri, a prodali su toliko telefona u proslosti da su imali mesta tj para da naprave i s4 i s5 koji ce da oduva sve ostalo. Kao postovalac Samsunga tvrdim da je jedan mrtvi htc napravio prosle i ove godine bolje telefone od Samsunga. Sa trece strane Lg je poceo praviti odlicne telefone-sad pogledas u oglasima- i nov i polovan lg g2 je za 50e skuplji od s4, a cene na oglasima kazuju sta je dobro sta lose. U sustini najbolja je Nokia tu nema dileme ali joj je sistem za mnoge nepozeljan- evo i dokaza, nokia izbaci neki krs x koji ima android- pogledaj na gsmareni koliko taj krs sa androidom ima dnevno pregleda: vise nego s5 g2 i one14 zajedno. Kad ovi glupaci u nokiji ubace cist android u tel nokia ce biti najprodvanija

дурантула окц

pre 10 godina

zašto svi tako lazete? ko je od vas video da je htc m8 skuplji od s5? danas sam bio u prodavnici i s5 košta 699€, a nigde nisam čuo da će htc da bude 700€, M8 treba da bude izmedju 599 i 649, a mislim da će 599. Ne znam kako je onda htc skuplji? Iako bi trebao bar 200€ da bude skuplji, koliko je bolji, ali nije skuplji i zato ne lazite ljude ovde. (cena za S5 od 699 je u EU, da mi se ne pravi neko pametan i da kaže da sam napisao cenu za srbiju)

Hulk

pre 10 godina

Apple sam korisnik ali postujem i Samsung. Ipak mislim da su bezobrazni. Za tu cenu bi materijal od kog prave telefone trebalo da bude mnogo bolji a dizajn lepsi.

dj

pre 10 godina

Smatram da ne treba koristiti ni jedan drugi materijal za telefone osim plastike, kvalitetnije plastike.Telefon od plastike "dise" telefoni od aluminijuma i slicnih materijala imaju losiji prijem signala i veci stepen "zracenja"

Crveni Pevac

pre 10 godina

Ok, ovakve prozivke su stvarno dno, ali dobro, Samsung ima jos agresivniju kampanju prema Apple-u, ali dok citam ovo prepucavanje ovde ne mogu da verujem da se sve vrti oko kamere, nije kamera najbitnija, iskreno, imao sam i S3 i S4, razlog zbog kojeg cu sada preci na HTC je taj da jednostavno ne zelim vise prokleti bloatware i telefon koji mi se sam gasi, flesira, baguje, oba telefona imaju prednosti i mane ali ja licno prosto ne mogu vise da prolazim kroz ove stvari sa Samsungom. poz

bartholomew

pre 10 godina

@Dizajn "Funkcionalnost?I lesinar leti ali leti i zlatni orao:)" Ocigledno imas Samsung. Ja bih rekao zlatni orao leti, ali zimi kvalitet!

bole

pre 10 godina

HTC je zakon ali je tesko boriti se protiv firme koja ima >300000 zaposlenih u odnosu na HTC koja ima ~20000. Samsung na marketing da vise nego sto HTC zaradi u jednu godini pa nije ni čudo sto prodaju toliko jedinica. Bez obzira na sve HTC je zakon

Lumia

pre 10 godina

Zato sam ja kupio Lumia 925 elegantan tel sa kombinacijom plastike i aliminijuma. Posle pola godine koristenja nema nikakvog guljenja i ostecenja ;)

dok holidej

pre 10 godina

ja zelim najbolje. kupio sam htc oneX pre skoro 2 godine. nikada nisam bio u stanju da koristim speakerphone. zvuk je katastrofa.
kamera je osrednja.

neka mi onda oni objasne sto sam pored toga sto sam kupio plan od 2 godine morao da doplatim jos 150 evra. sramota. bolje da cute

amsterdamxxx

pre 10 godina

ja sam uveliko okrenuo sve boljim Kineskim telefonima(ne clonovima)koji ne prelaze 200 dolara...a rade ko sablje...
trenutno Wayteq H5..5.5 incha...

Washington

pre 10 godina

Plastika ili ne vama je los marketing, kvalitet niko ne osporava, ali da se omalovazava kompanija koja 'razvaljuje' sa prodajom android telefona u zadnjih par godina da bi se HTC pokazao kao pravi izbor!!!!!???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sony Z1, 29. mart 2014 10:07)

Ne znam druze kakav im je marketing i da li je u redu to sto pljuju ali ja sa svog Ajfona prelazim na HTC One M8 cim mi se ukaze dobra cena. Telefon je odlican i jako lepo izgleda. A Samsung S5 kad sam video jednostavno sam se zgrozio da bi neko to kupio i za TOLIKE pare. Nije ni HTC jeftin ali je brate lepo odradjen. Nego nebitno, uzivajte u tehnologiji :) nekom izgled jednostavno nije ni bitan toliko.

Obavesten

pre 10 godina

iPhone, iPad, imam ih i koreanci ne mogu da se porede sa njima...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Aleksandar, 29. mart 2014 10:08)

U pravu si!
Ne mogu da se porede ,posto koreanci prave bolje uredjaje.

Inace,veliki sam ljubitelj HTC telefona,imao sam ih dosta i generalno bio zadovoljan sa njima.Ali.....
Bas kao sto je slucaj sa Samsungom,tako i HTC telefoni pocinju da blistaju kada im skinem odvratni Sense,kada ih rutujem i instaliram neki od cm romova.
Mnogi ce se pitati zasto?
Razlog za to je sto su cm ili vec neki drugi kuvani romovi,bolje optimizovani,brzi i generalno bolji.Takvi su zato sto na njima rade stotine entuzijasta i developera,koji otkrivaju greske i resavaju ih.
Sve je to moguce zato sto je u pitanju otvoreni kod i svako ko ima dovoljno znanja moze da da svoj doprinos zajednici.
Ono sto ne volim kod htc telefona jeste sto zakljucavaju kernel i jezivo je komplikovano otkljucavanje.Bootloaderi su smesno jednostavni za otkljucavanje i to se radi preko njihovog sajta,ali S-OFF je veoma komplikovano,ali neophodno da bi bezbedno mogao da instaliras kuvane romove.
Oni kojima ovo nije bitno,koristice fabricke verzije softvera i njima ce on vrsiti posao,ali android se i kupuje bas zbog mogucnosti flesovanja i slobode koju to pruza.
Kad malo bolje razmislim,za vecinu je Ajfon pravo resenje i zato su toliko popularni.Ljudi bacaju pare na telefone koje ne umeju da koriste!

Čisto da se zna

pre 10 godina

Nisam neki ljubitelj Samsung telefona, ali koliko god HTC dobro izgledao ja imam jako loše iskustvo sa njima. Od 5 koje sam imao, 4 su jednostavno prestala da rade kratko nakon isteka garancije (1 godina). Samo se G1 (prvi Android ikad) dobro držao.

stranac

pre 10 godina

Da se razumemo meni sasvim odgovara taj komad plastike. Posto iz iskustva znam da je kod svakog do sad bila najlosa karika baterija i poslepdredjenog vremrna i ciklusa ju je potrebno menjati, mi ne pada na pamet, da uzimam telefon kde ga posle dve godine intenzivne upotrebe zabacim i treba da kupujem nov. Za mene TOP telefon je onaj kde imam vise vlastitog manevra i da top ostane zq moje potrebe jos par godina. HTC iz tog razloga mi nije vise, jos kad pomislim na update za koju godinu, prodje me sve. Inace senzori su mi zakon, telefon mi je posto posve aktivan jel ga koristim u zadnje vreme za sve drugo, sem za klasicne pozive. Ako je HTC-ju vrh sto je iz aluminijuma onda jim stvarno nema vise pomoci. Servis i update jim je uzas, zato ce trebati jos puno, puno da rade.

sanjuro

pre 10 godina

htc je proizvodio smartphone uredjaje dok se samsung trudio da napravi sto tanji slider. windows mobile uredjaji su bili za maraton ispred svih ostalih. samsung je jednostavno iskoristio svoje prisustvo u vecini drzava u vidu predstavnistva i dilerske mreze da trziste zatrpa svojim telefonima, pa ne cudi trenutni udeo u trzistu koji imaju.

c.o.a.

pre 10 godina

@matrix penest

2004/2005te godine, dok sam ja koristio klizni samsung, moj ortak je nosio htc sa windows-om i touch screenom koji je tada jos kostao oko 600e. toliko o tome kad je samsung poceo sa smartphone-om.

Wllaxy

pre 10 godina

iPhone, iPad, imam ih i koreanci ne mogu da se porede sa njima...
(Aleksandar, 29. mart 2014 10:08)

Ma ti si naš idol! Ajde sad pali...

SrbinMusliman

pre 10 godina

Slažem se sa vecinom... s5 nudi i otissk prstiju i može u vodu. Košta manje i ne grebe se. Ne kontam što je taj aluminijum bitan? Imam s3 i hoću da menjam. Ne znam šta bi?

Mervan Peka

pre 10 godina

Sto neko od tih velikih kompanija ne pokuša da razvije operativni sistem, nego svi ganjaju hardware i dizajn do nekle, a o.s kupuju od drugih...

boban

pre 10 godina

Oppo Find 5 - zaista moćna mašina. Imam ga sedam meseci i nisam ni pomišljao da ga menjam. Ipak, promenio sam odluku. Pojavio se Oppo Find 7. Samo on dolazi u obzir.

putin

pre 10 godina

NEXUS 4 je zakon kako hardverski tako dizajnom.fantastican telefon za razumnu cenu,jos kada se root-uje baterija traje i po 3 dana uz normalno koriscenje,2 puna dana ako koristis net.zadnje staklo je tako prelepo uradjeno da nemam reci,dizajn je fenomenalan. LG pravi jake i kvalitetne telefone.

Nebojša

pre 10 godina

Baš sam neki dan imao u ruci galaxy s4 ne mogu da govorim o kvalitetu materija ali mogu o dizajnu ne razumem sta je toliko ljudima ružno u tom telefonu ima minimalan broj detaljna ništa posebno ili napadno sasvim pristojan izgled da je toliko ružan koliko vi hoćete da ga predstavite nebi se toliko prodavao.

Тамо неки

pre 10 godina

Да се ја питам купио би' онај елџи што му се "јефтина" пластика сама опоравља, па нек' није ни HTC a ни Samsung...

milodrag

pre 10 godina

iskreno dizajn S5 me je razocarao ali ipak samsung je vodeca kompanija kada su u pitanju androidi.. jako su izdrzljivi imam S2 i padao mi je sa stepenica sa drveta mi je ispao bio u mokroj jakni nas skijanju i odlicno se pokazao a sta sad kao HTC napravio "jako kvalitetan" telefon...

trudna buva

pre 10 godina

napred je gorilla glas 3, iza njega sjajni nenadmosni super amoled displej, a iza njega senzacionalan hardver, u svemu tome sjajan softver... i da, pozadi, na kraju price, poklopac, nekoliko cm kvadratnih plastike (ili metala)... pa naravno da je ovo poslednje jedino bitno u celoj prici...

aaa123

pre 10 godina

imam htc one vec duze vreme dok sestra koristi iphone..i jedan i drugi su nerealno lepi i dobri telefoni ali sad izgledaju kao da su u ratu bili..sve je to lepo dok ga ne spustite na sto, ubacite sa kljucevima u dzep ili vam ne daj boze ispadne..ajde htc i nekako ali iphone je toliko izgreban da je to nerealno..tako da ne znam sta bih vam rekao, i jedni i drugi imaju svoje prednosti i mane..pozz

rule

pre 10 godina

Uopste nemam dileme da je rijec o dva trenutno najbolja telefona na svijetu. Medjutim, do pojave IPhone 6, bice ubjedljivo i najskuplja. Mislim da je trenutno najisplativija kupovina LG G2 kojem je debelo pala cijena. Takodje, srazmjerno cijena -karakteristike, treba ozbiljno uzeti u obzir Nokia 920 i Nokia 1520. Iz iskustva, Win sistem uopste nije los.

Bole

pre 10 godina

@Maks - bas si neznalica, ne izgrebe se aluminium, već tanki zaštitni sloj preko njega (nešto kao lak), njegova tvrdoca je mnogo manja.

Moje lično iskustvo

pre 10 godina

Ne dao vam bog da kupite htc one v. Telefon je ultra spor, toliko da ni memorijska kartica ne pomaže kao ni svi mogući saveti htc user servisa. Toliko je bio dobar da sam ga dao mladjoj sestri a ja se vratio na mnogo stariji samsung duo koji nije ni adroid telefon ali je zato pet puta brži od htc-a.

kurir_djoka

pre 10 godina

Ljudi se raspravljaju koji je telefon bolji i brane brend koji koriste kao da su deoničari Samsunga i HTC-a i nesvesno ih indirektno reklamiraju za džabe (to je ustvari i cilj ovakvih izjava iz zvaničnih kompanija)
Sentimentalno ste vezani za parče plastike - telefon je samo sprava za korišćenje i ništa drugo

niki je u pravu

pre 10 godina

sta smaraju sa metalom vise, svako je nosio nokiu e71 ili neku drugu zna koliko taj metal moze biti neupotrebljiv na telefonu,mada jeste lep osecaj ali se guli i deluje bedno kad se ofuca, imao sam motorolu razr xt 910 i mogu vam reci da taj telefon i dalje me zapanjuje koliko je dobro resenje onaj kevlar pozadi, ima neku gumiranu teksturu, ja licno sam pokusao nozem da secem, nikakvi tragovi ne ostaju, prosto neverovatno, ni jedan telefon pre, nijedan telfon posle ne moze da se meri sa tim kvlaitetom izrade, ne znam zasto to ne ubace kao resenje za zadnju masku,ne moze postojati bolje resenje od toga..

mikiveliki

pre 10 godina

polikarbonat i alu? vecita trka. sem subjektivnog osecaja kvaviteta ostalo je na strani plastike. ako vec hocete alu nemojte pametovati i pakujte u masku. sta je grebe se,a? :-)

draxler

pre 10 godina

koliko vas je imalo prilike da koristi i s4/s5 i htc one? i po cemu je to htc one bolji ako moze neko da mi objasni posto svi sve znaju. hvala

N2

pre 10 godina

Bolji od joba fona je npr. G2, S4 ili Xperia Z. Jer za obicnog kupca (99%) i cena je bitna. Ovi telefoni mogu sve isto kao i S5, One2 a upola su jeftiniji (300-350€). Nazalost nove generacije tel. ne prati poboljsanje funkcionalnosti (ili jako malo) zbog cega su proslogodisnji modeli mnogo pametnija opcija. Ako neko misli drugacije onda su moguce dve opcije:
a) Dovoljno si bogat da ti 700€ ne znaci nista.
b) Imas komplekse.

glaxy note3

pre 10 godina

ja imam samsung galaxy note 3 i prezadovoljan sam. imao sam i sve prethodne modele i iphone 5 sam imao i mislim da je note 3 najbolji kompromis. na pocetku sam imao nekih problema sa softom, ali sam dobio update i sad radi kao zmaj!

Sale

pre 10 godina

***slazem se ! HTC objasnio,al u Srbiji korupcija I politika moraju Da se finansiraju Od distributera Samsunga.Zasto to neko Ne ispita,Bus plus,Samsung,Telekom..ovaj sistem je ostao isti samo su se igraci promenili nazalost .***
Da ti nije komentar malo zalutao? Ovde nije reč o prodaji telefona u Srbiji nego u celom svetu...
Nego, stvarno postaje dosadno ovo prepucavanje platika - metal... Svako kupi ono što hoće (ili može). Poslovni rezultati "plastičara" i "metalaca" govore ko je bolje ukapirao potrebe tržišta.
Naročito mi je smešan komentar "hladni dodir aluminijuma...". Ne nosim ja telefon da bih se mazio sa njim... mada, svako ima svoje potrebe.

Milun

pre 10 godina

"Kupio sa HTC HD Desire prije neštoto više od 3 godine. Nakon 4 mjeseca trakanje baterije se spustilo sa 7 na otprilike 4 sata. Nakon sata korištenja (browsing bez Wi-Fi) baterija padne na nekih 10-20%. Kupio sam novu HTC original i ista priča. S5 sam uzeo prije godinu dana i baterija bez problema traje više od dana"

Pa ti si fenomenalan, kažeš S5 pre godinu dana? Gde si ga nabavio, na Bubanj Potoku? Kakve su mu karakteristike bile tada, mislim, pre nego što je nastao?

Legionar

pre 10 godina

Obrni okreni svi su telefoni isti.Slabe baterije,los signal,bag-ovi,lag da ne pominjem sve je to manje vise isto.Prica sa materijalom je znacajna, ali ne sustinski.Sve u svemu svima preporucujem da ne bacaju pare na ovakve skalamerije vec kupe neku budzet masinu,a ostalo potrose na ljude pored sebe.

Nebojša

pre 10 godina

Meni stvarno plastika ne smeta htc one je odličan bio bi odličan i da je od plastike ali htc je napravio par grešaka na njemu od nepromenljive baterije do te kamere od 4 ultrapiksela možda ona pravi odlične slike ali ljudi baš i neće telefon na kojem piše 4 megapiksela i koji je jedan od najskupljih na svetu dok drugi za iste novse ili manje stavljaju od 8 do 40 jednostavno metalni htc sa 4 i metalni sony sa 20 koji bi pre uzeti pa makar kamera bila istog kvaliteta većina sony jer jednostavno bolje zvuči.

RoD

pre 10 godina

Koliko samo gluposti može da se pročita u komentarima! Ljudi koji komentarišu iva dva telefoba oba su videli samo na slikama a o kvaltetu i materijalima su merodavni da komentarišu koliko i Obama o Kosovu! U svakom slučaju fino se nasmejem svaki put kad ih čitam...

micko

pre 10 godina

Koristio sam HTC pa zatim Samsung S3 a sada koristim Alcatel Idol mini i mene kao prosecnog korisnika svi telefoni isti ne vidim neku razliku

De

pre 10 godina

Ovih dana gledam mobilne jer hocu da kupim novi. Izmedju dve kupovine ne pratim trziste, tako da nisam imao pojma sta sve ima na trzistu. Moj stari telefon je samsung s2 koji jos radi ali je baterija ocajna i ne mogu da sastavim jedan dan. Kupio sam novu i jacu original samsung bateriju ali je ona tri puta slabija od stare. Sto se trzista tice dominiraju iphone, samsung, htc one, nexus 5 i eventualno lg. najvise me nervira sto su svi ogromni po pet inca pa kad ga prislonis na uvo izgledas ko idiot. prva tri kostaju 700 evra bez ugovora sto iako mogu sebi da priustim smatram mnogo skupim. S4, stari htc one i nexus kostaju 350-450 evra. Pitanje je stako hoce. Ako dam 700 evra za iphone moracu da ga koristim bar pet godina. Za to vreme i te pare mogu da promenim dva androida koji ce uvak biti top. Android je dobar telefon, kome treba samo alumnijum ili da se pohvali nek pukne pare. Ja necu.

Znalac

pre 10 godina

Pitanje je šta čovek očekuje od telefona. Što se tiče funkcionalnosti, tu materijali vidljivi spolja nemaju uticaja, ali su izgled i subjektivni osećaj često važniji. I nije to samo kod telefona. Treba pogledati ručne satove, koji su daleko ekstremniji primer. Njihova osnovna funkcija je pokazivanje vremena, što ogromna većina elektronskih satova radi dovoljno dobro po niskoj ceni. Ali zašto onda vrhunski satovi koštaju hiljade evra? Zato što je to pre svega nakit koji govori o stilu i imovinskom stanju vlasnika.

Inače, metal na površini mobilnog telefona je tehnički gledano nepoželjan, jer je to materijal koji ometa prostiranje elektromagnetskih talasa. Projektantima telefona je funkcionisanje antene u delimično zatvorenoj metalnoj kutiji ili uz njenu površinu dodatan, a suštinski nepotreban izazov.

Axtel

pre 10 godina

iPhone, iPad, imam ih i koreanci ne mogu da se porede sa njima...
(Aleksandar, 29. mart 2014 10:08)

@Aleksandar mislim da nisi probao Fujijeve i Sharpove modele, sjajni modeli steta sto ih nema kod nas u prodaji, a retkost su i u EU nažalost...

Maks

pre 10 godina

@ (Bole, 30. mart 2014 03:01)
Ajde pročitaj još jednom šta sam napisao... ja IMAM MacBook Pro koji je od aluminijuma (lično moj) i NIKAKAV "lak" koji se grebe nema preko... a to što mi ti govoriš da sam "neznalica" samo pokazuje tvoju (ne)kulturu...
kao što sam napisao iz lično mog iskustva, slučajno sam makazama pre neki udario u MacBook Pro kada sam se naglo okrenuo da dohvatim papir i ni najmanja ogrebotina nije ostala od makaza na mestu gde su udarila u MBP (a nije udarila drška u laptop, nego strana koja je možda nekoliko milemetara od onog špica)... tako da iz ličnog iskustva znam da se aluminijumska kućišta ne grebu lako... da je kojim slučajem to bio polikarbonat, takav udarac makazama u kućište bi najverovatnije ostavio upadljivu ogrebotinu.

A ako neko ima neko farbano aluminijumsko kućište, pa mu se skine farba, to ništa ne govori o kvalitetu aluminijuma, nego o toj farbi... ja pričam o aluminijumu, a ne o farbanim kućištima... nisu sva aluminijumska kućišta farbana, niti aluminijum mora da bude ofarban.

Darko

pre 10 godina

Pogledajte trejler za Lumiu 930...a što se tiče swiftkey tastature, WP8.1 tastatura je brža od nje za samo 8 sekundi...tj.novi rekord u brzini kucanja sms-a drži WP 8.1 tastatura...proverite...

prezime

pre 10 godina

aman za aman. Ja moram te moram da mu stavim gumenu futrolu da ga zaštitim od padova. I šta god da je ispod te futrole, plastika ili gvožđe, ja ću osećati gumu.

WHO CARES

pre 10 godina

Man'te se shminke i telefona za poziranje po kaficima gde po ceo dan grickate plasticne kasicice pijuci eKSpreso :)))
Nego 'ajde man'te se prekoplotashenja i podele oko glupih tema, nego radite nesto, samo kukate :)

m

pre 10 godina

Meni vrlo je vrlo interesantan Oppo Find 8 (jos uvek ga nema kod nas). Odlican dizajn, zamenljiva baterija od 3000mah, prosiriva memorija, 3gb ram i hardver u rangu vrhunske mainstream ponude. Pretpostavljam da ce i kostati solidno, ali onda si miran sledecih 5+ godina (koristim i dalje prvi Galaxy S).

omtw

pre 10 godina

Gledam ovde 130+ komentara na temu koji je telefon bolji, i koji materijal upotrebiti za izradu istog, pa se nešto mislim....šta li smo radili pre dest, petnaest, dvadeset godina?

Vlasik ACEa

pre 10 godina

AMEN to that! Pa i HTC je za trunku bolji a kvalitet izrade naravno Apple. Mozemo da je zovemo dziberskom,sminkerskom ili kako vec ali jesu je odradili svaka cast. Opet,svako prema svojim zahtevima a rivalitet me ne interesuje

vlada

pre 10 godina

Koristio sam iphone 4,4s i 5. Galaxy s2,3,4 i Htc one, Lg g2. Takodje note 2 i 3, a trenutno koristim nexus 5. Moj zaključak je da je svaki telefon u nekoj prednosti, a ta ista prednost je za drugog korisnika mana. Sve je stvar ukusa i ne vredi raspravljati. Činjenica je da prosečan korisnik gleda da telefon moze da zove i salje sms. Ako može i da slika taj je ekstra.