Utorak, 18.03.2014.

08:50

Apple sprema jeftiniji iPhone 5C?

Izvor: Cnet

Apple sprema jeftiniji iPhone 5C? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Pero

pre 10 godina

Menjao bih iphone 5, jel samsung s4 je jeftiniji a realno ima bolje preformanse, dok IOS sistem je nezamenjiv! Ako ga ubaci u samsung odma kupujem jednu cetvorkicu!

pacer

pre 10 godina

Cena Nexusu 5 je pala na ispod 300 € kod nas. Dakle kupiti bilo šta Applovo je čist snobizam i ništa drugo. Doduše snobova je oduvek ilo i biće ih, jedino ßto ih je sada mnoooogo lakše uočiti !
(da da, 19. mart 2014 17:28)
Jel to mislis samo o apple-ovim telefonima, ili je to za sve telefone visoke game (i visoke cene)?
Znaci i andorid iz ove klase je veliki snob (Samsung galaxy S4 je skuplji od Iphone-a 5s, a za Galaxy S5 jos se ne zna cena).
U srbiju se vidi mnogo taj snob. Srbin ce uvek da sakupi nekako pare da kupi te skupe telefone i da dokaze da ima. Kazace da te 500 evra mu nece promeniti zivot. Ali ako ima 549 eura za 5C, imace i 100 evra vise za 5s, i onako je 5C mnogo skup za to sto nudi. Bas zbog toga nema uspeha.

MILICA

pre 10 godina

U Svajcarskoj su tri momka dobili 1/2 milijarde dolara za jednu ideju i jedan app od Apple. Radite nesto a nemojte sami da bljujete u prazno !!!

Emir

pre 10 godina

Smesni su svi ovi android komentatori trce na stranicu Apple. Priglupa objasnjenja da je njihova licna stvarcica ipak bolja od appla. Tese se niskim cenama za manje vredni android. Pa ko vas tera da kupujete Apple? Zadovoljavajte se onim sto imate u pantalonama!

da da

pre 10 godina

Cena Nexusu 5 je pala na ispod 300 € kod nas. Dakle kupiti bilo šta Applovo je čist snobizam i ništa drugo. Doduše snobova je oduvek ilo i biće ih, jedino ßto ih je sada mnoooogo lakše uočiti !

Zoran

pre 10 godina

500€ za plastični telefončić od 4 inča i memorijom 8gb ??? Kakva pohlepa i vređanje inteligencije, ne mogu pronaći adekvatan izraz za osobu koja kupi ovo s×÷%#...

42

pre 10 godina

Zasto bi neko pored lumie 920,Nexus 4 ili 5 kupovao iphone 5C od 8 GB? Mora apple da promeni strategiju poslovanja za trzista u razvoju,inace nastavljaju ovi telefoni da im skupljaju prasinu!

Z 3 R 0

pre 10 godina

Za te pare kod drugih proizvodjaca imam premium modele jace po specifikaciji u svakom pogledu, ne bitno dal je win android ili cak i taj ios .A da placam logo firme 500 eu nisam poludeo a unutra bojler neka hvala .

Maks

pre 10 godina

@ (b, 18. mart 2014 16:17)

A kako je to iPhone 5C kao "doživeo propast" ako se bolje prodaje nego Note 3? CNET kaže da se iPhone 5C bolje prodaje nego Note 3: http://news.cnet.com/8301-13579_3-57615382-37/iphone-5s-beats-galaxy-s4-as-top-smartphone-worldwide/

Jeste prodaja iPhone 5C lošija u poređenju sa prodajom iPhone 5S, ali ako je iPhone 5S najprodavaniji smartphone na tržištu (prema onome što kaže CNET), onda bi prodaja svakog drugog smarthonea bila loša u poređenju sa iPhone 5S.

Obavesten

pre 10 godina

Zaista mi nije jasno koji problem ima Apple sa prosirivom memorijom?
Kod neksusa mi ima logike sto ima samo internu memoriju,posto su u pitanju modeli iz vise srednje klase,koji dele slicnu platformu kao i premijum modeli,ali po znatno nizoj ceni,pa je u redu da se nesto ogranici.
Zasto Apple ne ubaci slot za m. kartice?
16 ili 32 gb je dovoljno za gotovo svakoga,ali je lepo imati i slobodu da prosiris memoriju ,ako to bas zelis.Istina ,nisam siguran kako bi to funcionisalo preko najgoreg softvera od kada je nastao prvi racunar ,poznatijeg pod imenom Itunes?
Koristio sam puno telefona,a izmedju ostalog i sve generacije jabuke i nikada nisam video debilniji klijent za sinhronizaciju od Itunesa.Cak je i Nokija imala bolji klijent za te namene na prvim simbijanima.
Ljudi kupuju to djubre i dobrovoljno pristaju da koriste nesto sto je ocigledno lose,iako sami telefoni i nisu losi.Itunes je toliko odvratan i beskoristan,a moras ga koristiti ako zelis da izvrsis bilo kakvu maniulaciju sa fajlovima u svom uredjaju.Isto tako,u telefonu ne postoji fajl menadzer i nije moguce bilo sta od toga uraditi na samom uredjaju.
IOS je debilan os,koji jeste brz,ali po kojoj ceni.....

pacer

pre 10 godina

Veoma neuspesna politika od iphone 5C, koji je proglasen kao jeftin iphone a po cenu nema veliku razliku odnosno na 5S! Apple ide na veoma pogresnu klijentelu sa ovim telefonom. I sada sto su ga pojeftinili zato sto su smanjili memoriju. Ponovo veliki neuspeh.
Nista ne nudi odnosno na iphone 4s (samo veci ekran), a i mnogo skuplji.

5S je moji treci iphone, i vidim ogromnu razliku odnosno na andorid (imam galaxy S2). Bas se vidi kvalitet u telefonu i samom operativnom sistemu. Kupljen u svajcarsku sa blago vecim ugovorom sto sam imao, na 24 meseca telefon od 32 gb placen 1 franak!!
Da vidimo koliko ce da bude u Sribju, ali bice u kvotu Samsung galaxy S4, koji bez ugovora skuplji od iphone 5s!!

pera kojot genije

pre 10 godina

u kancelariji mi stoji na stolu iPad air, u kutiji, neotpakovan, već 7 dana, i nemam želju da ga otpakujem, toliko o Apple u...

Das

pre 10 godina

A? Pošto bre? Ko je ovde lud - da uzdrmaju tržište sa cenom 509 $. Da nije to neka greška u tekstu (kao Bačević sa milijardama)?

Duke

pre 10 godina

stopama Nokie... pravac u propast... Tako su i oni, neko vreme na ime, prodavali prosecne uredjaje po visestruko visoj ceni. Svi smo videli gde ih je to odvelo

klada

pre 10 godina

500€ za 8gb i 4" ekrancic ahahahahaha! telefoni ovih specifikacija drugih proizvodjaca kostaju po 100¡€. nesto ne vidim da se fanovi zale sto je i iphone postao "plastikaner" sa uvodjenjem 5C modela, pa sad i ovog novog.

Gagi990

pre 10 godina

Kako nema?Ti i slicni lupate minuse mi bzv.Koristim iPhone 5 i Nokiu Lumiu 1020,za mene iPhone je najbolji telefon na svetu,ali najjeftiniji model 500 eura pa daj ljudi.Oce da udje u segmet jeftinijih modela sa cenom od 500 eura.Pa jel Apple izjavio da im u skladistima stoji preko 2 miliona iPhona 5c i ne prodaju se.Prvo 8gb je malo i za prosecnog korisnika,drugo sistem im je najbolji i izrada,ali iPhone 5c treba da kosta od 350 do 400 eura,na ugovor mozda 99 eura.Ko ce kupiti plasticni iPhone 5c za 500-570 eura kada za jos 100-150 eura dobijes iPhone 5S koji je bolji dosta.E u tome je poenta,ako oce da priblize iPhone vise korisnicima mora i cenu priloziti.i Merceses ima S klasu i C i A klasu da moze svako voziti.Ja razumijem hoce da zarade ali primetio si da sve manje i manje korisnika koriste iPhone,prvo mali displej pa ovi sto imaju pare prelaze na Samaunge i ostalei ko bi hteo da kupi nema para.I u Nemackoj bez operatera je skup u prodaji a preko operatera dzaba.Ali kod nas ce biti skup znajuci nase operatere,kada nesto nudis i kaze kao jeftiniji moras i dokazati a ne spustiti,mjesto da spuste cjenu oni daju manje memorije,a ta razlika izmedju 8-16gb nije vise od 10-15 dolara u nabavci.Realno cjena treba da slicnija nexus seriji malo skuplja a ne 500 eura.Jesam korisnik i volim apple ali cjena i strategija im nije uredu.Kako je Nokia napravila i Nokia Lumiu 520 i 920 i 1520 za svakog nesto,apple jest kvalitezan i skup brend,ali odose previse sa cenama.

Goran BG

pre 10 godina

fan sam Apple uređaja i iPhone-a, ali ovo stvarno predstavlja notornu budalaštinu! Da bi ovaj uređaj imao smisla na zapadnim tržištima on mora da košta maksimalno koliko i Nexus 5 (349 dolara za 16Gg verziju), pri čemu je bez sumnje je Nexus bolji uređaj nego 5c... dodamo snagu brenda i da izađemo na tih dolara. Za kinesko i tržište indije cena mora još dole jer, pre svega u Kini, ima gomila lokalnih brendova (neki od njih se i ovde prodaju pod drugim imenima i višoj ceni) koji nude više. Ne vidim zašto bi neko kupovao 5c pre nego ove uređaje za 200-300 dolara više. Apple je softverska i hardverska kompanija, ali pre svega profitna kompanija. To je i razlog zašto Apple namerno ne daje sve što može odmah već mu se više isplati da više puta proda isti proizvod, tri ili više puta, ako je mogoće. Još sa uletanjem na kinesko tržište preko China Mobile gde će utopiti bar 100 miliona iPhone-ova oni mogu komotno da prežvakavaju manje-više iste veličine ekrana godinama. Zato sam ja rešio da ih "oladim" na neko vreme, da se dozovu pameti i ponude ono što stvarno mogu, nadam se već sa 6-com. Ja sam rešio da kupim iPhone 6 godinu dana pre nego što će zaista izaći i to u obliku G2 jer to je ono što će 6ca i nuditi. Preferiram iOS ispred Androida, ali nek mi se javi Apple kad se saberu malo:) Taman kad Telekom ponudi iPhone.
Uzgred, moram da skrenem pažnju na potpuno besmislen potez Telenora sa novim paketima! Kakav pucanj u sopstvenu nogu.

nikola

pre 10 godina

Telefon sa takvim specifikacijama se moze kupiti za ispod 180 eur i posle tebe oni ubedjuju kako je to jeftino...stvarno su cirkuzanti :-D

mrki

pre 10 godina

Cenim ga da ne bi trebalo da bude više od 200€ bez ugovora ako hoće da ga prodaju. Treba čovek mnogo da bude na stranputici da bi kupio tako nešto po većoj ceni. Koristio sam iphone od prvog modela čim je izašao, impresivni su to uređaji bili (pogotovo za to vreme) ali sa ovim karakteristikama taj C nema šta da traži po toj ceni na tržištu. Vidim ja da će da ih bacaju u mutno dunavo zbgo loše procene...

Gagi990

pre 10 godina

Ako ne bude kosta 350-400 eura 5C nema od toga nista,5S treba sa bude od 450-550 eura i bice vrh,iPhone jeste najbolji ali mora malo korigovati cenu da bih bio prodavaniji :)

bojangtqqerqweqwrwtrtwwqqttewwtzqtqqeqwowoowpwpepwpwowowowpezrpeprprwpurorowuzprowowrotoowowowowoweoowwoeowoowwpwowpwoeprpeoezeowpuwtwpwrwproeiwpwoeoupuoreprwoeouuouoozuieuioriwouorotiruwiroroeiruwuwiwzutrzoroepttittuutepeutwuetrwprierweurptwerptrreeurrtr

pre 10 godina

Mnogo ce biti jeftiniji..strasno, nije od zlata..

Goran BG

pre 10 godina

fan sam Apple uređaja i iPhone-a, ali ovo stvarno predstavlja notornu budalaštinu! Da bi ovaj uređaj imao smisla na zapadnim tržištima on mora da košta maksimalno koliko i Nexus 5 (349 dolara za 16Gg verziju), pri čemu je bez sumnje je Nexus bolji uređaj nego 5c... dodamo snagu brenda i da izađemo na tih dolara. Za kinesko i tržište indije cena mora još dole jer, pre svega u Kini, ima gomila lokalnih brendova (neki od njih se i ovde prodaju pod drugim imenima i višoj ceni) koji nude više. Ne vidim zašto bi neko kupovao 5c pre nego ove uređaje za 200-300 dolara više. Apple je softverska i hardverska kompanija, ali pre svega profitna kompanija. To je i razlog zašto Apple namerno ne daje sve što može odmah već mu se više isplati da više puta proda isti proizvod, tri ili više puta, ako je mogoće. Još sa uletanjem na kinesko tržište preko China Mobile gde će utopiti bar 100 miliona iPhone-ova oni mogu komotno da prežvakavaju manje-više iste veličine ekrana godinama. Zato sam ja rešio da ih "oladim" na neko vreme, da se dozovu pameti i ponude ono što stvarno mogu, nadam se već sa 6-com. Ja sam rešio da kupim iPhone 6 godinu dana pre nego što će zaista izaći i to u obliku G2 jer to je ono što će 6ca i nuditi. Preferiram iOS ispred Androida, ali nek mi se javi Apple kad se saberu malo:) Taman kad Telekom ponudi iPhone.
Uzgred, moram da skrenem pažnju na potpuno besmislen potez Telenora sa novim paketima! Kakav pucanj u sopstvenu nogu.

klada

pre 10 godina

500€ za 8gb i 4" ekrancic ahahahahaha! telefoni ovih specifikacija drugih proizvodjaca kostaju po 100¡€. nesto ne vidim da se fanovi zale sto je i iphone postao "plastikaner" sa uvodjenjem 5C modela, pa sad i ovog novog.

nikola

pre 10 godina

Telefon sa takvim specifikacijama se moze kupiti za ispod 180 eur i posle tebe oni ubedjuju kako je to jeftino...stvarno su cirkuzanti :-D

Das

pre 10 godina

A? Pošto bre? Ko je ovde lud - da uzdrmaju tržište sa cenom 509 $. Da nije to neka greška u tekstu (kao Bačević sa milijardama)?

mrki

pre 10 godina

Cenim ga da ne bi trebalo da bude više od 200€ bez ugovora ako hoće da ga prodaju. Treba čovek mnogo da bude na stranputici da bi kupio tako nešto po većoj ceni. Koristio sam iphone od prvog modela čim je izašao, impresivni su to uređaji bili (pogotovo za to vreme) ali sa ovim karakteristikama taj C nema šta da traži po toj ceni na tržištu. Vidim ja da će da ih bacaju u mutno dunavo zbgo loše procene...

Gagi990

pre 10 godina

Kako nema?Ti i slicni lupate minuse mi bzv.Koristim iPhone 5 i Nokiu Lumiu 1020,za mene iPhone je najbolji telefon na svetu,ali najjeftiniji model 500 eura pa daj ljudi.Oce da udje u segmet jeftinijih modela sa cenom od 500 eura.Pa jel Apple izjavio da im u skladistima stoji preko 2 miliona iPhona 5c i ne prodaju se.Prvo 8gb je malo i za prosecnog korisnika,drugo sistem im je najbolji i izrada,ali iPhone 5c treba da kosta od 350 do 400 eura,na ugovor mozda 99 eura.Ko ce kupiti plasticni iPhone 5c za 500-570 eura kada za jos 100-150 eura dobijes iPhone 5S koji je bolji dosta.E u tome je poenta,ako oce da priblize iPhone vise korisnicima mora i cenu priloziti.i Merceses ima S klasu i C i A klasu da moze svako voziti.Ja razumijem hoce da zarade ali primetio si da sve manje i manje korisnika koriste iPhone,prvo mali displej pa ovi sto imaju pare prelaze na Samaunge i ostalei ko bi hteo da kupi nema para.I u Nemackoj bez operatera je skup u prodaji a preko operatera dzaba.Ali kod nas ce biti skup znajuci nase operatere,kada nesto nudis i kaze kao jeftiniji moras i dokazati a ne spustiti,mjesto da spuste cjenu oni daju manje memorije,a ta razlika izmedju 8-16gb nije vise od 10-15 dolara u nabavci.Realno cjena treba da slicnija nexus seriji malo skuplja a ne 500 eura.Jesam korisnik i volim apple ali cjena i strategija im nije uredu.Kako je Nokia napravila i Nokia Lumiu 520 i 920 i 1520 za svakog nesto,apple jest kvalitezan i skup brend,ali odose previse sa cenama.

Duke

pre 10 godina

stopama Nokie... pravac u propast... Tako su i oni, neko vreme na ime, prodavali prosecne uredjaje po visestruko visoj ceni. Svi smo videli gde ih je to odvelo

bojangtqqerqweqwrwtrtwwqqttewwtzqtqqeqwowoowpwpepwpwowowowpezrpeprprwpurorowuzprowowrotoowowowowoweoowwoeowoowwpwowpwoeprpeoezeowpuwtwpwrwproeiwpwoeoupuoreprwoeouuouoozuieuioriwouorotiruwiroroeiruwuwiwzutrzoroepttittuutepeutwuetrwprierweurptwerptrreeurrtr

pre 10 godina

Mnogo ce biti jeftiniji..strasno, nije od zlata..

Gagi990

pre 10 godina

Ako ne bude kosta 350-400 eura 5C nema od toga nista,5S treba sa bude od 450-550 eura i bice vrh,iPhone jeste najbolji ali mora malo korigovati cenu da bih bio prodavaniji :)

pera kojot genije

pre 10 godina

u kancelariji mi stoji na stolu iPad air, u kutiji, neotpakovan, već 7 dana, i nemam želju da ga otpakujem, toliko o Apple u...

42

pre 10 godina

Zasto bi neko pored lumie 920,Nexus 4 ili 5 kupovao iphone 5C od 8 GB? Mora apple da promeni strategiju poslovanja za trzista u razvoju,inace nastavljaju ovi telefoni da im skupljaju prasinu!

Z 3 R 0

pre 10 godina

Za te pare kod drugih proizvodjaca imam premium modele jace po specifikaciji u svakom pogledu, ne bitno dal je win android ili cak i taj ios .A da placam logo firme 500 eu nisam poludeo a unutra bojler neka hvala .

Zoran

pre 10 godina

500€ za plastični telefončić od 4 inča i memorijom 8gb ??? Kakva pohlepa i vređanje inteligencije, ne mogu pronaći adekvatan izraz za osobu koja kupi ovo s×÷%#...

Obavesten

pre 10 godina

Zaista mi nije jasno koji problem ima Apple sa prosirivom memorijom?
Kod neksusa mi ima logike sto ima samo internu memoriju,posto su u pitanju modeli iz vise srednje klase,koji dele slicnu platformu kao i premijum modeli,ali po znatno nizoj ceni,pa je u redu da se nesto ogranici.
Zasto Apple ne ubaci slot za m. kartice?
16 ili 32 gb je dovoljno za gotovo svakoga,ali je lepo imati i slobodu da prosiris memoriju ,ako to bas zelis.Istina ,nisam siguran kako bi to funcionisalo preko najgoreg softvera od kada je nastao prvi racunar ,poznatijeg pod imenom Itunes?
Koristio sam puno telefona,a izmedju ostalog i sve generacije jabuke i nikada nisam video debilniji klijent za sinhronizaciju od Itunesa.Cak je i Nokija imala bolji klijent za te namene na prvim simbijanima.
Ljudi kupuju to djubre i dobrovoljno pristaju da koriste nesto sto je ocigledno lose,iako sami telefoni i nisu losi.Itunes je toliko odvratan i beskoristan,a moras ga koristiti ako zelis da izvrsis bilo kakvu maniulaciju sa fajlovima u svom uredjaju.Isto tako,u telefonu ne postoji fajl menadzer i nije moguce bilo sta od toga uraditi na samom uredjaju.
IOS je debilan os,koji jeste brz,ali po kojoj ceni.....

da da

pre 10 godina

Cena Nexusu 5 je pala na ispod 300 € kod nas. Dakle kupiti bilo šta Applovo je čist snobizam i ništa drugo. Doduše snobova je oduvek ilo i biće ih, jedino ßto ih je sada mnoooogo lakše uočiti !

Maks

pre 10 godina

@ (b, 18. mart 2014 16:17)

A kako je to iPhone 5C kao "doživeo propast" ako se bolje prodaje nego Note 3? CNET kaže da se iPhone 5C bolje prodaje nego Note 3: http://news.cnet.com/8301-13579_3-57615382-37/iphone-5s-beats-galaxy-s4-as-top-smartphone-worldwide/

Jeste prodaja iPhone 5C lošija u poređenju sa prodajom iPhone 5S, ali ako je iPhone 5S najprodavaniji smartphone na tržištu (prema onome što kaže CNET), onda bi prodaja svakog drugog smarthonea bila loša u poređenju sa iPhone 5S.

pacer

pre 10 godina

Cena Nexusu 5 je pala na ispod 300 € kod nas. Dakle kupiti bilo šta Applovo je čist snobizam i ništa drugo. Doduše snobova je oduvek ilo i biće ih, jedino ßto ih je sada mnoooogo lakše uočiti !
(da da, 19. mart 2014 17:28)
Jel to mislis samo o apple-ovim telefonima, ili je to za sve telefone visoke game (i visoke cene)?
Znaci i andorid iz ove klase je veliki snob (Samsung galaxy S4 je skuplji od Iphone-a 5s, a za Galaxy S5 jos se ne zna cena).
U srbiju se vidi mnogo taj snob. Srbin ce uvek da sakupi nekako pare da kupi te skupe telefone i da dokaze da ima. Kazace da te 500 evra mu nece promeniti zivot. Ali ako ima 549 eura za 5C, imace i 100 evra vise za 5s, i onako je 5C mnogo skup za to sto nudi. Bas zbog toga nema uspeha.

MILICA

pre 10 godina

U Svajcarskoj su tri momka dobili 1/2 milijarde dolara za jednu ideju i jedan app od Apple. Radite nesto a nemojte sami da bljujete u prazno !!!

pacer

pre 10 godina

Veoma neuspesna politika od iphone 5C, koji je proglasen kao jeftin iphone a po cenu nema veliku razliku odnosno na 5S! Apple ide na veoma pogresnu klijentelu sa ovim telefonom. I sada sto su ga pojeftinili zato sto su smanjili memoriju. Ponovo veliki neuspeh.
Nista ne nudi odnosno na iphone 4s (samo veci ekran), a i mnogo skuplji.

5S je moji treci iphone, i vidim ogromnu razliku odnosno na andorid (imam galaxy S2). Bas se vidi kvalitet u telefonu i samom operativnom sistemu. Kupljen u svajcarsku sa blago vecim ugovorom sto sam imao, na 24 meseca telefon od 32 gb placen 1 franak!!
Da vidimo koliko ce da bude u Sribju, ali bice u kvotu Samsung galaxy S4, koji bez ugovora skuplji od iphone 5s!!

Emir

pre 10 godina

Smesni su svi ovi android komentatori trce na stranicu Apple. Priglupa objasnjenja da je njihova licna stvarcica ipak bolja od appla. Tese se niskim cenama za manje vredni android. Pa ko vas tera da kupujete Apple? Zadovoljavajte se onim sto imate u pantalonama!

Pero

pre 10 godina

Menjao bih iphone 5, jel samsung s4 je jeftiniji a realno ima bolje preformanse, dok IOS sistem je nezamenjiv! Ako ga ubaci u samsung odma kupujem jednu cetvorkicu!

Gagi990

pre 10 godina

Ako ne bude kosta 350-400 eura 5C nema od toga nista,5S treba sa bude od 450-550 eura i bice vrh,iPhone jeste najbolji ali mora malo korigovati cenu da bih bio prodavaniji :)

pera kojot genije

pre 10 godina

u kancelariji mi stoji na stolu iPad air, u kutiji, neotpakovan, već 7 dana, i nemam želju da ga otpakujem, toliko o Apple u...

Maks

pre 10 godina

@ (b, 18. mart 2014 16:17)

A kako je to iPhone 5C kao "doživeo propast" ako se bolje prodaje nego Note 3? CNET kaže da se iPhone 5C bolje prodaje nego Note 3: http://news.cnet.com/8301-13579_3-57615382-37/iphone-5s-beats-galaxy-s4-as-top-smartphone-worldwide/

Jeste prodaja iPhone 5C lošija u poređenju sa prodajom iPhone 5S, ali ako je iPhone 5S najprodavaniji smartphone na tržištu (prema onome što kaže CNET), onda bi prodaja svakog drugog smarthonea bila loša u poređenju sa iPhone 5S.

klada

pre 10 godina

500€ za 8gb i 4" ekrancic ahahahahaha! telefoni ovih specifikacija drugih proizvodjaca kostaju po 100¡€. nesto ne vidim da se fanovi zale sto je i iphone postao "plastikaner" sa uvodjenjem 5C modela, pa sad i ovog novog.

Duke

pre 10 godina

stopama Nokie... pravac u propast... Tako su i oni, neko vreme na ime, prodavali prosecne uredjaje po visestruko visoj ceni. Svi smo videli gde ih je to odvelo

Gagi990

pre 10 godina

Kako nema?Ti i slicni lupate minuse mi bzv.Koristim iPhone 5 i Nokiu Lumiu 1020,za mene iPhone je najbolji telefon na svetu,ali najjeftiniji model 500 eura pa daj ljudi.Oce da udje u segmet jeftinijih modela sa cenom od 500 eura.Pa jel Apple izjavio da im u skladistima stoji preko 2 miliona iPhona 5c i ne prodaju se.Prvo 8gb je malo i za prosecnog korisnika,drugo sistem im je najbolji i izrada,ali iPhone 5c treba da kosta od 350 do 400 eura,na ugovor mozda 99 eura.Ko ce kupiti plasticni iPhone 5c za 500-570 eura kada za jos 100-150 eura dobijes iPhone 5S koji je bolji dosta.E u tome je poenta,ako oce da priblize iPhone vise korisnicima mora i cenu priloziti.i Merceses ima S klasu i C i A klasu da moze svako voziti.Ja razumijem hoce da zarade ali primetio si da sve manje i manje korisnika koriste iPhone,prvo mali displej pa ovi sto imaju pare prelaze na Samaunge i ostalei ko bi hteo da kupi nema para.I u Nemackoj bez operatera je skup u prodaji a preko operatera dzaba.Ali kod nas ce biti skup znajuci nase operatere,kada nesto nudis i kaze kao jeftiniji moras i dokazati a ne spustiti,mjesto da spuste cjenu oni daju manje memorije,a ta razlika izmedju 8-16gb nije vise od 10-15 dolara u nabavci.Realno cjena treba da slicnija nexus seriji malo skuplja a ne 500 eura.Jesam korisnik i volim apple ali cjena i strategija im nije uredu.Kako je Nokia napravila i Nokia Lumiu 520 i 920 i 1520 za svakog nesto,apple jest kvalitezan i skup brend,ali odose previse sa cenama.

Obavesten

pre 10 godina

Zaista mi nije jasno koji problem ima Apple sa prosirivom memorijom?
Kod neksusa mi ima logike sto ima samo internu memoriju,posto su u pitanju modeli iz vise srednje klase,koji dele slicnu platformu kao i premijum modeli,ali po znatno nizoj ceni,pa je u redu da se nesto ogranici.
Zasto Apple ne ubaci slot za m. kartice?
16 ili 32 gb je dovoljno za gotovo svakoga,ali je lepo imati i slobodu da prosiris memoriju ,ako to bas zelis.Istina ,nisam siguran kako bi to funcionisalo preko najgoreg softvera od kada je nastao prvi racunar ,poznatijeg pod imenom Itunes?
Koristio sam puno telefona,a izmedju ostalog i sve generacije jabuke i nikada nisam video debilniji klijent za sinhronizaciju od Itunesa.Cak je i Nokija imala bolji klijent za te namene na prvim simbijanima.
Ljudi kupuju to djubre i dobrovoljno pristaju da koriste nesto sto je ocigledno lose,iako sami telefoni i nisu losi.Itunes je toliko odvratan i beskoristan,a moras ga koristiti ako zelis da izvrsis bilo kakvu maniulaciju sa fajlovima u svom uredjaju.Isto tako,u telefonu ne postoji fajl menadzer i nije moguce bilo sta od toga uraditi na samom uredjaju.
IOS je debilan os,koji jeste brz,ali po kojoj ceni.....

da da

pre 10 godina

Cena Nexusu 5 je pala na ispod 300 € kod nas. Dakle kupiti bilo šta Applovo je čist snobizam i ništa drugo. Doduše snobova je oduvek ilo i biće ih, jedino ßto ih je sada mnoooogo lakše uočiti !

bojangtqqerqweqwrwtrtwwqqttewwtzqtqqeqwowoowpwpepwpwowowowpezrpeprprwpurorowuzprowowrotoowowowowoweoowwoeowoowwpwowpwoeprpeoezeowpuwtwpwrwproeiwpwoeoupuoreprwoeouuouoozuieuioriwouorotiruwiroroeiruwuwiwzutrzoroepttittuutepeutwuetrwprierweurptwerptrreeurrtr

pre 10 godina

Mnogo ce biti jeftiniji..strasno, nije od zlata..

pacer

pre 10 godina

Veoma neuspesna politika od iphone 5C, koji je proglasen kao jeftin iphone a po cenu nema veliku razliku odnosno na 5S! Apple ide na veoma pogresnu klijentelu sa ovim telefonom. I sada sto su ga pojeftinili zato sto su smanjili memoriju. Ponovo veliki neuspeh.
Nista ne nudi odnosno na iphone 4s (samo veci ekran), a i mnogo skuplji.

5S je moji treci iphone, i vidim ogromnu razliku odnosno na andorid (imam galaxy S2). Bas se vidi kvalitet u telefonu i samom operativnom sistemu. Kupljen u svajcarsku sa blago vecim ugovorom sto sam imao, na 24 meseca telefon od 32 gb placen 1 franak!!
Da vidimo koliko ce da bude u Sribju, ali bice u kvotu Samsung galaxy S4, koji bez ugovora skuplji od iphone 5s!!

mrki

pre 10 godina

Cenim ga da ne bi trebalo da bude više od 200€ bez ugovora ako hoće da ga prodaju. Treba čovek mnogo da bude na stranputici da bi kupio tako nešto po većoj ceni. Koristio sam iphone od prvog modela čim je izašao, impresivni su to uređaji bili (pogotovo za to vreme) ali sa ovim karakteristikama taj C nema šta da traži po toj ceni na tržištu. Vidim ja da će da ih bacaju u mutno dunavo zbgo loše procene...

Zoran

pre 10 godina

500€ za plastični telefončić od 4 inča i memorijom 8gb ??? Kakva pohlepa i vređanje inteligencije, ne mogu pronaći adekvatan izraz za osobu koja kupi ovo s×÷%#...

Emir

pre 10 godina

Smesni su svi ovi android komentatori trce na stranicu Apple. Priglupa objasnjenja da je njihova licna stvarcica ipak bolja od appla. Tese se niskim cenama za manje vredni android. Pa ko vas tera da kupujete Apple? Zadovoljavajte se onim sto imate u pantalonama!

pacer

pre 10 godina

Cena Nexusu 5 je pala na ispod 300 € kod nas. Dakle kupiti bilo šta Applovo je čist snobizam i ništa drugo. Doduše snobova je oduvek ilo i biće ih, jedino ßto ih je sada mnoooogo lakše uočiti !
(da da, 19. mart 2014 17:28)
Jel to mislis samo o apple-ovim telefonima, ili je to za sve telefone visoke game (i visoke cene)?
Znaci i andorid iz ove klase je veliki snob (Samsung galaxy S4 je skuplji od Iphone-a 5s, a za Galaxy S5 jos se ne zna cena).
U srbiju se vidi mnogo taj snob. Srbin ce uvek da sakupi nekako pare da kupi te skupe telefone i da dokaze da ima. Kazace da te 500 evra mu nece promeniti zivot. Ali ako ima 549 eura za 5C, imace i 100 evra vise za 5s, i onako je 5C mnogo skup za to sto nudi. Bas zbog toga nema uspeha.

nikola

pre 10 godina

Telefon sa takvim specifikacijama se moze kupiti za ispod 180 eur i posle tebe oni ubedjuju kako je to jeftino...stvarno su cirkuzanti :-D

42

pre 10 godina

Zasto bi neko pored lumie 920,Nexus 4 ili 5 kupovao iphone 5C od 8 GB? Mora apple da promeni strategiju poslovanja za trzista u razvoju,inace nastavljaju ovi telefoni da im skupljaju prasinu!

Goran BG

pre 10 godina

fan sam Apple uređaja i iPhone-a, ali ovo stvarno predstavlja notornu budalaštinu! Da bi ovaj uređaj imao smisla na zapadnim tržištima on mora da košta maksimalno koliko i Nexus 5 (349 dolara za 16Gg verziju), pri čemu je bez sumnje je Nexus bolji uređaj nego 5c... dodamo snagu brenda i da izađemo na tih dolara. Za kinesko i tržište indije cena mora još dole jer, pre svega u Kini, ima gomila lokalnih brendova (neki od njih se i ovde prodaju pod drugim imenima i višoj ceni) koji nude više. Ne vidim zašto bi neko kupovao 5c pre nego ove uređaje za 200-300 dolara više. Apple je softverska i hardverska kompanija, ali pre svega profitna kompanija. To je i razlog zašto Apple namerno ne daje sve što može odmah već mu se više isplati da više puta proda isti proizvod, tri ili više puta, ako je mogoće. Još sa uletanjem na kinesko tržište preko China Mobile gde će utopiti bar 100 miliona iPhone-ova oni mogu komotno da prežvakavaju manje-više iste veličine ekrana godinama. Zato sam ja rešio da ih "oladim" na neko vreme, da se dozovu pameti i ponude ono što stvarno mogu, nadam se već sa 6-com. Ja sam rešio da kupim iPhone 6 godinu dana pre nego što će zaista izaći i to u obliku G2 jer to je ono što će 6ca i nuditi. Preferiram iOS ispred Androida, ali nek mi se javi Apple kad se saberu malo:) Taman kad Telekom ponudi iPhone.
Uzgred, moram da skrenem pažnju na potpuno besmislen potez Telenora sa novim paketima! Kakav pucanj u sopstvenu nogu.

Das

pre 10 godina

A? Pošto bre? Ko je ovde lud - da uzdrmaju tržište sa cenom 509 $. Da nije to neka greška u tekstu (kao Bačević sa milijardama)?

Z 3 R 0

pre 10 godina

Za te pare kod drugih proizvodjaca imam premium modele jace po specifikaciji u svakom pogledu, ne bitno dal je win android ili cak i taj ios .A da placam logo firme 500 eu nisam poludeo a unutra bojler neka hvala .

MILICA

pre 10 godina

U Svajcarskoj su tri momka dobili 1/2 milijarde dolara za jednu ideju i jedan app od Apple. Radite nesto a nemojte sami da bljujete u prazno !!!

Pero

pre 10 godina

Menjao bih iphone 5, jel samsung s4 je jeftiniji a realno ima bolje preformanse, dok IOS sistem je nezamenjiv! Ako ga ubaci u samsung odma kupujem jednu cetvorkicu!