Utorak, 04.03.2014.

14:22

Proleće u znaku Android telefona

Izvor: Izvor: WinWin

Proleæe u znaku Android telefona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

ivan

pre 10 godina

ja imam pripejd broj u mts i cena poziva je 25 dinara a poruke 5 dinara a uplacujem 200 dinara kredita nedeljno tako da je bolje uzeti neki postpejd paket sa minutima i porukama koji se prenose u naredni mesec. a sto se tice interneta si ovi telefoni(wp,android,ios) ako nemozes da uspostavis Wi-Fi vezu su beskorisni. u gradskim sredinama ima ponegde 3G mada i tad lose cita net. tako da je bolje uzeti ADSL i komp ili laptop a fon neki uz postpejd paket koji mozes da platis. a ne uzmes fon od 500-600€ da bi bio faca kad izadjes a nemozes da ga otplatis i da ga maksimalno iskorstis po pitanju neta. govorim iz licnog iskustva

Che

pre 10 godina

gospodo, kome je 1000/5000 dinara mnogo za pretplatu ne treba ni da razmislja o telefonima od 300/800 evra.
birajte prema mogucnostima.

branki

pre 10 godina

Cinjenica da nas operateri deru, na moju tarifu u vip-u od 2500 din mesecno za s4 sam dao oko 400 evra ucesca a drug koji radi u Nemackoj uzeo je s4 za 1 evro na preplati od 20 evra. Moja preplata je skuplja imam ogranicem broj smartova a on na manjoj preplati, pozivi i poruke neograniceni, 5 giga neta i 200 mb neta u romingu.

sotirzvanidjubre

pre 10 godina

Ako winwin i operateri deru sa cenama, jel ima neko neku preporuku za kvalitetnu, sigurnu i proverenu radnju za mobilne? Mozda neosnovano, al se plasim da mi ne uvale kopiju, kradeni ili polovni telefon. A skoro sve radnje koje po netu imaju slike prodavnice, ne ulivaju ni malo poverenja da su ozbiljna i dugotrajna firma.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Intruder, 5. mart 2014 11:52)


baš iz tog razloga se izdvoji malo više novca i kupi u proverenoj radnji i ne misliš. Nisu ove jeftine radnje povoljnije jer su manje alave za zaradom nego zato što povoljnije nabavljaju (sivi kanali)

ANA

pre 10 godina

Kupila iPHONE 5S! Uzivam! Nemam vremena da se bakcem sa plasticnim igricama na bazi androida uz vadjenje baterija (sent from my iPhone).

Zurkokljunac

pre 10 godina

Android je uglavnom za decu i balavce! Profesionalci koriste uglavnomozbiljne i visokokvalitetne aprate: IPHONE, IPAD... Kakav android i note igracke sa sporom Java bazi!

Digitalni mis

pre 10 godina

@ Maks

A je l' ti razumeš ono što sam ja napisao? Očigledno ne. Tačno je da ima onih koji ne potroše ni 500 dinara mesečno za dopunu, ali takvi ne treba ni da se bune što S4 (ili sada S5) nisu 1 dinar uz paket sa pretplatom od 400 ili 600 dinara mesečno, razumeš li sada? Inače, nisi me dobro razumeo ni kod toga koliko dobiješ a koliko plaćaš. Prvo, nigde nisam rekao da dobijaš onoliko koliko bi inače potrošio (ne znam odakle si mogao da izvučeš taj zaključak jer mislim da sam bio više nego jasan). Dakle, kada uz bilo koji paket broj besplatnih minuta, poruka i megabajta pomnožiš sa njihovom cenom dobiješ iznos koji je veći od te preptlate koju plaćaš (kao što vidiš nigde ne govorim o tome da li češ ti to mesečno zaista potrošiti ili ne), a to se odnosi na sve pakete uključujući i one od 500 dinara mesečno i one od 5000 mesečno. Da li je sada jasnije?

Maks

pre 10 godina

@ (Digitalni mis, 5. mart 2014 10:09)

Je l' razumeš ti da mnogima uopšte nije potrebno toliko "besplatnih" minuta mesešno i toliko "besplatnih" poruka mesečno i da mnogi mesečno ne potroše ni 500 dinara na mobilni telefon kada uplaćuju pre-paid dopunu? Da su ti "besplatni" minuti zaista besplatni (da ne zavise od visine pretplate koju plaćaš), onda bi bilo OK da imaš više besplatnih poruka i minuta nego što bi inače iskoristio, ali ako neko ni 500 dinara mesečno ne bi potrošio na telefon kad bi uplćaivao pre-paid dopunu, onda ne možeš da kažeš da neko samo plaća ono što bi ionako potrošio ako uzme neki postpaid paket čija je pretplata nekoliko hiljada dinara mesečno i da ga telefon kao košta samo "1 dinar"... a to što kažeš da postoje i manji paket... postoje, ali Galaxy S4 kod Telekoma ne možeš da kupiš za jedan dinar ako ne uzmeš ili Mix 3500 paket od 4200 dinara mesečno uz ugovor na 36 meseci ili neki skuplji paket uz ugovor na 36 meseci ili Mega Net paket od 6100 dinara mesečno uz ugovor na 24 meseca. Ako bi ti uz Galaxy S4 uzeo Bel 400 paket od 1800 dinara mesečno uz ugovor na 36 meseci, tada bi cena za Galaxy S4 kod Telekoma bila 42 hiljade dinara, a ne "1 dinar".

Meni bi i 1000 dinara mesečno za telefonski račun bilo preterano mnogo jer ja mesečno na mobilni telefon uglavnom ne potrošim ni 200 dinara... a više mi se isplati sa skupljam pare, na primer, za dobar laptop, nego da trošim po nekoliko hiljada mesečno na SMS i telefonske razgovore.

Blu Life Play

pre 10 godina

Koristim Blu Life Play, vrlo sam zadovoljan telefonom. Dobra verzija Androida, kamera izvanredna, bolje radi nego S3. Ekran - fantatican. Uskoro planiram da uzmem jos neki bolji, Studio verziju. Inace, jednabod retkih kompanija koja vec radi na KitKat-u za svoje uredjaje.

Intruder

pre 10 godina

Ako winwin i operateri deru sa cenama, jel ima neko neku preporuku za kvalitetnu, sigurnu i proverenu radnju za mobilne? Mozda neosnovano, al se plasim da mi ne uvale kopiju, kradeni ili polovni telefon. A skoro sve radnje koje po netu imaju slike prodavnice, ne ulivaju ni malo poverenja da su ozbiljna i dugotrajna firma.

Digitalni mis

pre 10 godina

@elmin91
Toliko bi plaćao mesečno i dane uzmeš telefon, kontaš? Ti telefon plaćaš samo onoliko koliko je naznačeno prilikom sklapanja ugovora (dinar, pet, šest hiljada...), a ono što plaćaš mesečno je pretplata koju bi za tarifni paket koji si izabrao plaćao i da nisi uzeo telefon. A kad smo već kod pretplata uzmi i izračunaj koliko bi te koštalo da se svi besplatni munuti, poruke i megabajti naplaćuju i videćeš da ti plaćaš pretplatu manje od toga. Kažeš da ne trošiš puno pa su ti paketi sa visokom pretplatom mnogo, a je l' te bije neko po ušima da uzmeš taj paket? Postoje i manji paketi za sve korisnike, i one koji se ne skidaju sa telefona, i za one koji ga vrlo malo koriste. E sad što S4 ne košta 1dinar uz paket od 500 dinara mesečno, šta da radimo, operateri neće baš da poklanjaju telefone "na lepe oči" već normalno i da zarade.

GuyFawkes

pre 10 godina

Za 169e sam uzeo motorolu moto G,i mogu reci da za te novce ne moze da se nadje nista bolje. Pre toga sam proguglao,i na svim mogucim tech sajtovima ga nenormalno hvale. Moj utisak posle nedelju dana je da nisam ni najmanje pogresio.E,sad,problem je sto ga nema kod nas a i da ga ima,kostao bi bar 50e vise. Kod nas je razbojnistvo stil zivljenja i postojanja...

Efendija

pre 10 godina

I kad pogledaš koliko su svi ovi telefoni isti i dosadni kako da ne poželiš da uzmeš iPhone ili WindowsPhone. Ili neku od X Nokia. Ili Blackberry.

Legionar

pre 10 godina

Telefon se uzima po onome sto.potrosac zahteva i moze da priusti.Nekome sluzi za pozive i poruke,neko visi na FB i wharsapp non stop,treci igraju igrice.Poenta je uzeti telefon za novac koji imas,ako je to 200€ onda neka bude najbolji u toj klasi.I jos nesto,telefon nikako preko operatera,od operatera uzeti karticu sa paketom minuta poruka i interneta za koji ste sigurni da mozete platiti svakog meseca.

Vladica

pre 10 godina

Al pobrojaste modele - za samo malo više novaca od istih proizvođača se dobija drastično bolji telefon, recimo Blu Studio 5.0 ili Alcatel 997D....
O ponudama operatera... pa recimo - dodate oko 5000rsd i kupite telefon u slobodnoj prodaji (govorim o cenama uz pakete do 1500din, ono "za dinar" zaboravite kod bilo kog operatera da ćete dobiti normalan fon uz pretplatu ispod 3000), a od operatera uzmete 50% popusta na pretplatu i daleko bolje ćete proći nego da uzimate uredjaj od operatera.
I takođe budite pažljivi ako od MTSa uzimate smart telefon - nasilno vam nameću neku nebuloznu "3G servis" uslugu (sitna slova) koju morate plaćati svo vreme trajanja ugovorne obaveze, dakle na cenu dodajte 118,8*24 meseca = 2851,2 dinara koju ce vam uzeti za nesto sto vam apsolutno ne treba.

Gandra

pre 10 godina

@elmin
Taman posla, neka ga kupi ko god hoce. Ali me interesuje ako ti ne treba i ne mozes da ga priustis (pricam uopsteno a ne o tebi, nemoj pogresno da me shvatis) zasto onda juriti za njim i pri tome se zaliti na njegovu skupocu? Zar nema vaznijih stvari od materijalnih? Novac ne moze kupiti srecu, sve je to prolazno. Mozes kupiti i 3 iphone-a, 3 galaxy-a itd, ali posle 20 dana ce ti dosaditi kao i sve drugo. Treba biti zadovoljan sa onim sto imas i mozes da priustis, mnogo ces se bolje osecati! Bolje je druziti se sa ljudima nego blenuti u (preskup) telefon zbog koga posle ne mozes da priustis ni pice sa drugom/drugaricom/devojkom... Nije vredno toga.

Gandra

pre 10 godina

@elmin
Ja nisam rekao da ne mozete "vi" (ko god to bio) da imate takav telefon (neka uzme svako sta zeli i moze prema mogucnostima) nego me interesuje zasto se neko, ko po sopstvenom priznanju ne koristi mnogo telefon (cak sta vise koristi ga vrlo malo i kaze da mu nije potreban za vise), nema potrebu za velikim paketom ni mogucnost da taj isti paket plati, bez uzimanja u obzir svih detalja (potrosnja minuta, sms, interneta itd) koji su ukljuceni u cenu, uopste onda komentarise tu njegovu visoku cenu??? I molim te da mi kazes, ako nemas potrebu za necim ni novaca da to platis, zasto se zalis koliko kosta??? Isto kao sto vecina ljudi u ovoj zemlji koja ima 3000eur za auto, kupi auto od 4000eur (pozajmi se naravno, jer zasto on ne bi mogao imati taj auto?!) i nema para da uradi ni mali servis i sipa gorivo u njega, posle kuka kako su ta kola preskupa.... Da ne poverujes! Ko ima neka. kupi ko nema neka radi da zaradi ako mu je bas neophodno..

elmin_91

pre 10 godina

@дурантула окц
druze ti ne zivis u srbiji ,mi smo skuplji od zapada ,ako nesto kod tebe kosta 900 eu kod nas to kosta 1300 eu.

Gandra

pre 10 godina

@elmin
A ako telefon koristis max 1h dnevno i lagani si korisnik sto onda gledas telefon od 500eur osim da bi se pokazivao??? Toliko o tvojoj realnoj potrebi za takvim telefonom i jos se zalis...

sremac

pre 10 godina

@elmin-91
Ne mora svako da ima galaxy S4, kao sto svako ne mora da vozi bmw x5, znaci pruzis se prema mogucnostima. Mnogo ti je da mesecno trosis 50eurica za mobilni, primereno ti je recimo 10 pa uzmes takav ugovor. Primer, ja kod tog Mts-a imam mixNet paket sa ugovorom na 2 god za 570din (600min mesecno,1000sms i neogranicenim internetom) a telefon sam kupio na oglasima za 150e, naravno ne galaxy s4 jer nemam toliko novca na bacanje. Sto ne znaci da imam sve obezbedjeno da ne bih nekad odvojio 500e za telefon, kad je bal...

kosta

pre 10 godina

Moja dugarica je kupila S4 upravo preko tog paketa sto izadje oko 140 000 na dve godine. Internet joj je upaljen 24/7 stalno gleda nesto na yt, fb i tome slicno, i tad potrosi sve smartove iz paketa. Pa kome je telefon zamena za kompjuter onda ima smisla.

Psn

pre 10 godina

sad svako za sebe bira sta mu odgovara,ja sam izneo neko svoje misljenje.. pozz
(elmin_91, 04. mart 2014 16:26) .. da, naravno. Ima i net-a u tome (reče).. a, on se potroši par GB.. i to taman u jednom računu bude. Ostalo ok :) pozz

Replay

pre 10 godina

@N
Naravno da zna, nego je to preskupo za nas standard. To ti je svugde u svetu max 30 eura. A da ne pominjem mts-ov neupotrebljivi net

Rango

pre 10 godina

Za cijenu ovog Blu Dash 4.5 modela na Pik.ba se može kupiti nov Moto G, sa garancijom, od firme, ne od privatnog lica. Performanse Moto G se ne mogu mjeriti sa ovom igračkom. Kao i uvijek u winwin sve je užasno preskupo, valjda jer troše brdo novaca na reklamu.

дурантула окц

pre 10 godina

@elmin_91 nemoguće da je toliko skupo, ja imam htc one u austriji za oko 950€ sve ukupno (poruke, pozivi, neograničen internet 2 godine)

omtw

pre 10 godina

@elmin_91
vidis druze, to jeste najveci problem kod nas sto ljudi kad odu kod operatera prvo se zalete za telefon, a onda na osnovu cene telefona biraju paket, umesto obrnuto. onda gledaju da im cena aparata bude sto manja po mogucstvu 1 dinar, pa onda odaberu paket koji je veci od njihovih realnih potreba. e onda im je skupa pretplata pa pluju po operaterima i tako....
kazes da je kolicina minuta, poruka i interneta na tom najvecem paketu prevelika za obicnog korisnika. slazem se, ali postoje ljudi kojima to nije mnogo. e takvi i treba da iskoriste paket i uzmu premijum telefon. za sve ostale, postoje i jeftiniji telefoni. sad je bar izbor veci nego ikad.

Coa

pre 10 godina

LG G2 je najbolji odnos cene i kvaliteta kad su Androidi u pitanju. U Norveskoj kosta kao S4 Mini, a skoro je duplo jeftiniji od pre-orderovanog S5.

T R O N

pre 10 godina

@Nebojsa u pravu si WP8 je dosadan ukoliko si ljubitelj launchera u bojama benetona sto se tice rada aparata WP8 u poredjenju sa androidom veruj mi da WP8 od 512 mb rama bolje radi nego vecina android aparata sa 1024 mb rama .
Ne mislim da je android los daleko od toga ali ko je koristio android i probao WP8 retko ko se vraca na android .Razlog je kupi WP8 pa se uveri sam .

Nebojša

pre 10 godina

Ma koji crni android,samo lumia i WP 8 za ozbiljnije korisnike.... (badjura, 04. mart 2014 15:55)

Wp je dosadan i tu nemožeš ništa ali možeš i dalje da budeš ozbiljan.

nadrealni realista

pre 10 godina

@elmin_91 Ne lupaj.Galaxy s4 moze kostati 24 meseca po 6000 ako ga uzmes uz mega net a cena fona je 1 dinar.Ti tu ne placas telefon,nego samo paket.A tebi ako ne odgovara,raspitaj se za manje pakete.Npr za mix net l.On je 1980 din.Ja mislim da je za s4 rata 3500 dinara(12 rata) sto znaci da prvih 12meseci placas 5500 din a onda po 1980 do kraja ugovora.A tih 144000 sto si ti izracunao,to je cena paketa pa puta 24 jer je s4 uz taj paket 1 din.Jel jasnije sad?To ti je kao da uzmes da gledas nokiju neki classic telefon i pomnozis 6000 × 24 i onda dodjes do zakljucka da je to 144000,a naravno taj krsic je 1 din kao s4.Sto veci paket gledas(internet,poruke i pozivi)to je telefon jeftiniji i obrnuto.

prikolica

pre 10 godina

Za Blu telefone sam prvi put cuo pre nekoliko nedelja, ne bih rizikovao sa njima. Nadam se da ce Nokia X serija stici kod nas i da nece biti 50% skuplja nego sto treba.

elmin_91

pre 10 godina

@N
znam ja sve da je tu i minuti i poruke i internet,ali da li jedan obicni korisnik moze da potrosi toliko minuta ili poruka,velika vecina korisnika i ne iskoristi tolike minute,mozda ljudi koji su poslovni,pa 12 h dnevno telefoniraju ,ali mi obicni ljudi,koji u toku dana ni 1 h ne vodimo razgovor,za to govorim,sto je puno puno je ,sad svako za sebe bira sta mu odgovara,ja sam izneo neko svoje misljenje.. pozz

N.

pre 10 godina

@elmin91 druze moj, da li ti shvatas da u tih 144 000 ulaze i besplatni minuti,sms-ovi,megabajti,tacnije sav saobracaj koji napravis za te 2 godine?!

zoran1965

pre 10 godina

ove tel. od 512 ram-a ne bi uzo ni da mi dzabe daju. nesto sto ce poceti u roku od odma da pocne da koci i zakcava, oni traze pare, ccc.
posle ce ti isti 'ponosni vlasnici' da objasnjavaju da je android DjUBRE, I bice delimicno u pravu...

elmin_91

pre 10 godina

jutros ja odem u telekom da se raspitam oko nekih telefona, i pitam za samsung S4, kaze mi radnik koji je u telekom,mesecna predplata za S4 je 6000 din mesecno na 2 godine,te to izadje za 2 god 144 000 dinara,a sada samsung S4 moze se naci ispod 400 evra nov. sta reci osim PLjacka.

mobodroid.in.rs

pre 10 godina

Blue telefoni su pravi izbor za one koji ne pate od brenda. A retko ko ih i ima sto vas dodatno odvaja od onih koji ni ne znaju sta je android a kupuju Samsung telefone zato sto su popularni.

elmin_91

pre 10 godina

jutros ja odem u telekom da se raspitam oko nekih telefona, i pitam za samsung S4, kaze mi radnik koji je u telekom,mesecna predplata za S4 je 6000 din mesecno na 2 godine,te to izadje za 2 god 144 000 dinara,a sada samsung S4 moze se naci ispod 400 evra nov. sta reci osim PLjacka.

N.

pre 10 godina

@elmin91 druze moj, da li ti shvatas da u tih 144 000 ulaze i besplatni minuti,sms-ovi,megabajti,tacnije sav saobracaj koji napravis za te 2 godine?!

zoran1965

pre 10 godina

ove tel. od 512 ram-a ne bi uzo ni da mi dzabe daju. nesto sto ce poceti u roku od odma da pocne da koci i zakcava, oni traze pare, ccc.
posle ce ti isti 'ponosni vlasnici' da objasnjavaju da je android DjUBRE, I bice delimicno u pravu...

Nebojša

pre 10 godina

Ma koji crni android,samo lumia i WP 8 za ozbiljnije korisnike.... (badjura, 04. mart 2014 15:55)

Wp je dosadan i tu nemožeš ništa ali možeš i dalje da budeš ozbiljan.

Vladica

pre 10 godina

Al pobrojaste modele - za samo malo više novaca od istih proizvođača se dobija drastično bolji telefon, recimo Blu Studio 5.0 ili Alcatel 997D....
O ponudama operatera... pa recimo - dodate oko 5000rsd i kupite telefon u slobodnoj prodaji (govorim o cenama uz pakete do 1500din, ono "za dinar" zaboravite kod bilo kog operatera da ćete dobiti normalan fon uz pretplatu ispod 3000), a od operatera uzmete 50% popusta na pretplatu i daleko bolje ćete proći nego da uzimate uredjaj od operatera.
I takođe budite pažljivi ako od MTSa uzimate smart telefon - nasilno vam nameću neku nebuloznu "3G servis" uslugu (sitna slova) koju morate plaćati svo vreme trajanja ugovorne obaveze, dakle na cenu dodajte 118,8*24 meseca = 2851,2 dinara koju ce vam uzeti za nesto sto vam apsolutno ne treba.

nadrealni realista

pre 10 godina

@elmin_91 Ne lupaj.Galaxy s4 moze kostati 24 meseca po 6000 ako ga uzmes uz mega net a cena fona je 1 dinar.Ti tu ne placas telefon,nego samo paket.A tebi ako ne odgovara,raspitaj se za manje pakete.Npr za mix net l.On je 1980 din.Ja mislim da je za s4 rata 3500 dinara(12 rata) sto znaci da prvih 12meseci placas 5500 din a onda po 1980 do kraja ugovora.A tih 144000 sto si ti izracunao,to je cena paketa pa puta 24 jer je s4 uz taj paket 1 din.Jel jasnije sad?To ti je kao da uzmes da gledas nokiju neki classic telefon i pomnozis 6000 × 24 i onda dodjes do zakljucka da je to 144000,a naravno taj krsic je 1 din kao s4.Sto veci paket gledas(internet,poruke i pozivi)to je telefon jeftiniji i obrnuto.

sremac

pre 10 godina

@elmin-91
Ne mora svako da ima galaxy S4, kao sto svako ne mora da vozi bmw x5, znaci pruzis se prema mogucnostima. Mnogo ti je da mesecno trosis 50eurica za mobilni, primereno ti je recimo 10 pa uzmes takav ugovor. Primer, ja kod tog Mts-a imam mixNet paket sa ugovorom na 2 god za 570din (600min mesecno,1000sms i neogranicenim internetom) a telefon sam kupio na oglasima za 150e, naravno ne galaxy s4 jer nemam toliko novca na bacanje. Sto ne znaci da imam sve obezbedjeno da ne bih nekad odvojio 500e za telefon, kad je bal...

elmin_91

pre 10 godina

@N
znam ja sve da je tu i minuti i poruke i internet,ali da li jedan obicni korisnik moze da potrosi toliko minuta ili poruka,velika vecina korisnika i ne iskoristi tolike minute,mozda ljudi koji su poslovni,pa 12 h dnevno telefoniraju ,ali mi obicni ljudi,koji u toku dana ni 1 h ne vodimo razgovor,za to govorim,sto je puno puno je ,sad svako za sebe bira sta mu odgovara,ja sam izneo neko svoje misljenje.. pozz

omtw

pre 10 godina

@elmin_91
vidis druze, to jeste najveci problem kod nas sto ljudi kad odu kod operatera prvo se zalete za telefon, a onda na osnovu cene telefona biraju paket, umesto obrnuto. onda gledaju da im cena aparata bude sto manja po mogucstvu 1 dinar, pa onda odaberu paket koji je veci od njihovih realnih potreba. e onda im je skupa pretplata pa pluju po operaterima i tako....
kazes da je kolicina minuta, poruka i interneta na tom najvecem paketu prevelika za obicnog korisnika. slazem se, ali postoje ljudi kojima to nije mnogo. e takvi i treba da iskoriste paket i uzmu premijum telefon. za sve ostale, postoje i jeftiniji telefoni. sad je bar izbor veci nego ikad.

Rango

pre 10 godina

Za cijenu ovog Blu Dash 4.5 modela na Pik.ba se može kupiti nov Moto G, sa garancijom, od firme, ne od privatnog lica. Performanse Moto G se ne mogu mjeriti sa ovom igračkom. Kao i uvijek u winwin sve je užasno preskupo, valjda jer troše brdo novaca na reklamu.

mobodroid.in.rs

pre 10 godina

Blue telefoni su pravi izbor za one koji ne pate od brenda. A retko ko ih i ima sto vas dodatno odvaja od onih koji ni ne znaju sta je android a kupuju Samsung telefone zato sto su popularni.

prikolica

pre 10 godina

Za Blu telefone sam prvi put cuo pre nekoliko nedelja, ne bih rizikovao sa njima. Nadam se da ce Nokia X serija stici kod nas i da nece biti 50% skuplja nego sto treba.

Coa

pre 10 godina

LG G2 je najbolji odnos cene i kvaliteta kad su Androidi u pitanju. U Norveskoj kosta kao S4 Mini, a skoro je duplo jeftiniji od pre-orderovanog S5.

Gandra

pre 10 godina

@elmin
Taman posla, neka ga kupi ko god hoce. Ali me interesuje ako ti ne treba i ne mozes da ga priustis (pricam uopsteno a ne o tebi, nemoj pogresno da me shvatis) zasto onda juriti za njim i pri tome se zaliti na njegovu skupocu? Zar nema vaznijih stvari od materijalnih? Novac ne moze kupiti srecu, sve je to prolazno. Mozes kupiti i 3 iphone-a, 3 galaxy-a itd, ali posle 20 dana ce ti dosaditi kao i sve drugo. Treba biti zadovoljan sa onim sto imas i mozes da priustis, mnogo ces se bolje osecati! Bolje je druziti se sa ljudima nego blenuti u (preskup) telefon zbog koga posle ne mozes da priustis ni pice sa drugom/drugaricom/devojkom... Nije vredno toga.

elmin_91

pre 10 godina

@дурантула окц
druze ti ne zivis u srbiji ,mi smo skuplji od zapada ,ako nesto kod tebe kosta 900 eu kod nas to kosta 1300 eu.

GuyFawkes

pre 10 godina

Za 169e sam uzeo motorolu moto G,i mogu reci da za te novce ne moze da se nadje nista bolje. Pre toga sam proguglao,i na svim mogucim tech sajtovima ga nenormalno hvale. Moj utisak posle nedelju dana je da nisam ni najmanje pogresio.E,sad,problem je sto ga nema kod nas a i da ga ima,kostao bi bar 50e vise. Kod nas je razbojnistvo stil zivljenja i postojanja...

Gandra

pre 10 godina

@elmin
A ako telefon koristis max 1h dnevno i lagani si korisnik sto onda gledas telefon od 500eur osim da bi se pokazivao??? Toliko o tvojoj realnoj potrebi za takvim telefonom i jos se zalis...

Replay

pre 10 godina

@N
Naravno da zna, nego je to preskupo za nas standard. To ti je svugde u svetu max 30 eura. A da ne pominjem mts-ov neupotrebljivi net

kosta

pre 10 godina

Moja dugarica je kupila S4 upravo preko tog paketa sto izadje oko 140 000 na dve godine. Internet joj je upaljen 24/7 stalno gleda nesto na yt, fb i tome slicno, i tad potrosi sve smartove iz paketa. Pa kome je telefon zamena za kompjuter onda ima smisla.

Gandra

pre 10 godina

@elmin
Ja nisam rekao da ne mozete "vi" (ko god to bio) da imate takav telefon (neka uzme svako sta zeli i moze prema mogucnostima) nego me interesuje zasto se neko, ko po sopstvenom priznanju ne koristi mnogo telefon (cak sta vise koristi ga vrlo malo i kaze da mu nije potreban za vise), nema potrebu za velikim paketom ni mogucnost da taj isti paket plati, bez uzimanja u obzir svih detalja (potrosnja minuta, sms, interneta itd) koji su ukljuceni u cenu, uopste onda komentarise tu njegovu visoku cenu??? I molim te da mi kazes, ako nemas potrebu za necim ni novaca da to platis, zasto se zalis koliko kosta??? Isto kao sto vecina ljudi u ovoj zemlji koja ima 3000eur za auto, kupi auto od 4000eur (pozajmi se naravno, jer zasto on ne bi mogao imati taj auto?!) i nema para da uradi ni mali servis i sipa gorivo u njega, posle kuka kako su ta kola preskupa.... Da ne poverujes! Ko ima neka. kupi ko nema neka radi da zaradi ako mu je bas neophodno..

T R O N

pre 10 godina

@Nebojsa u pravu si WP8 je dosadan ukoliko si ljubitelj launchera u bojama benetona sto se tice rada aparata WP8 u poredjenju sa androidom veruj mi da WP8 od 512 mb rama bolje radi nego vecina android aparata sa 1024 mb rama .
Ne mislim da je android los daleko od toga ali ko je koristio android i probao WP8 retko ko se vraca na android .Razlog je kupi WP8 pa se uveri sam .

Efendija

pre 10 godina

I kad pogledaš koliko su svi ovi telefoni isti i dosadni kako da ne poželiš da uzmeš iPhone ili WindowsPhone. Ili neku od X Nokia. Ili Blackberry.

Digitalni mis

pre 10 godina

@elmin91
Toliko bi plaćao mesečno i dane uzmeš telefon, kontaš? Ti telefon plaćaš samo onoliko koliko je naznačeno prilikom sklapanja ugovora (dinar, pet, šest hiljada...), a ono što plaćaš mesečno je pretplata koju bi za tarifni paket koji si izabrao plaćao i da nisi uzeo telefon. A kad smo već kod pretplata uzmi i izračunaj koliko bi te koštalo da se svi besplatni munuti, poruke i megabajti naplaćuju i videćeš da ti plaćaš pretplatu manje od toga. Kažeš da ne trošiš puno pa su ti paketi sa visokom pretplatom mnogo, a je l' te bije neko po ušima da uzmeš taj paket? Postoje i manji paketi za sve korisnike, i one koji se ne skidaju sa telefona, i za one koji ga vrlo malo koriste. E sad što S4 ne košta 1dinar uz paket od 500 dinara mesečno, šta da radimo, operateri neće baš da poklanjaju telefone "na lepe oči" već normalno i da zarade.

Che

pre 10 godina

gospodo, kome je 1000/5000 dinara mnogo za pretplatu ne treba ni da razmislja o telefonima od 300/800 evra.
birajte prema mogucnostima.

Blu Life Play

pre 10 godina

Koristim Blu Life Play, vrlo sam zadovoljan telefonom. Dobra verzija Androida, kamera izvanredna, bolje radi nego S3. Ekran - fantatican. Uskoro planiram da uzmem jos neki bolji, Studio verziju. Inace, jednabod retkih kompanija koja vec radi na KitKat-u za svoje uredjaje.

Legionar

pre 10 godina

Telefon se uzima po onome sto.potrosac zahteva i moze da priusti.Nekome sluzi za pozive i poruke,neko visi na FB i wharsapp non stop,treci igraju igrice.Poenta je uzeti telefon za novac koji imas,ako je to 200€ onda neka bude najbolji u toj klasi.I jos nesto,telefon nikako preko operatera,od operatera uzeti karticu sa paketom minuta poruka i interneta za koji ste sigurni da mozete platiti svakog meseca.

sotirzvanidjubre

pre 10 godina

Ako winwin i operateri deru sa cenama, jel ima neko neku preporuku za kvalitetnu, sigurnu i proverenu radnju za mobilne? Mozda neosnovano, al se plasim da mi ne uvale kopiju, kradeni ili polovni telefon. A skoro sve radnje koje po netu imaju slike prodavnice, ne ulivaju ni malo poverenja da su ozbiljna i dugotrajna firma.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Intruder, 5. mart 2014 11:52)


baš iz tog razloga se izdvoji malo više novca i kupi u proverenoj radnji i ne misliš. Nisu ove jeftine radnje povoljnije jer su manje alave za zaradom nego zato što povoljnije nabavljaju (sivi kanali)

branki

pre 10 godina

Cinjenica da nas operateri deru, na moju tarifu u vip-u od 2500 din mesecno za s4 sam dao oko 400 evra ucesca a drug koji radi u Nemackoj uzeo je s4 za 1 evro na preplati od 20 evra. Moja preplata je skuplja imam ogranicem broj smartova a on na manjoj preplati, pozivi i poruke neograniceni, 5 giga neta i 200 mb neta u romingu.

Digitalni mis

pre 10 godina

@ Maks

A je l' ti razumeš ono što sam ja napisao? Očigledno ne. Tačno je da ima onih koji ne potroše ni 500 dinara mesečno za dopunu, ali takvi ne treba ni da se bune što S4 (ili sada S5) nisu 1 dinar uz paket sa pretplatom od 400 ili 600 dinara mesečno, razumeš li sada? Inače, nisi me dobro razumeo ni kod toga koliko dobiješ a koliko plaćaš. Prvo, nigde nisam rekao da dobijaš onoliko koliko bi inače potrošio (ne znam odakle si mogao da izvučeš taj zaključak jer mislim da sam bio više nego jasan). Dakle, kada uz bilo koji paket broj besplatnih minuta, poruka i megabajta pomnožiš sa njihovom cenom dobiješ iznos koji je veći od te preptlate koju plaćaš (kao što vidiš nigde ne govorim o tome da li češ ti to mesečno zaista potrošiti ili ne), a to se odnosi na sve pakete uključujući i one od 500 dinara mesečno i one od 5000 mesečno. Da li je sada jasnije?

Psn

pre 10 godina

sad svako za sebe bira sta mu odgovara,ja sam izneo neko svoje misljenje.. pozz
(elmin_91, 04. mart 2014 16:26) .. da, naravno. Ima i net-a u tome (reče).. a, on se potroši par GB.. i to taman u jednom računu bude. Ostalo ok :) pozz

Intruder

pre 10 godina

Ako winwin i operateri deru sa cenama, jel ima neko neku preporuku za kvalitetnu, sigurnu i proverenu radnju za mobilne? Mozda neosnovano, al se plasim da mi ne uvale kopiju, kradeni ili polovni telefon. A skoro sve radnje koje po netu imaju slike prodavnice, ne ulivaju ni malo poverenja da su ozbiljna i dugotrajna firma.

дурантула окц

pre 10 godina

@elmin_91 nemoguće da je toliko skupo, ja imam htc one u austriji za oko 950€ sve ukupno (poruke, pozivi, neograničen internet 2 godine)

ivan

pre 10 godina

ja imam pripejd broj u mts i cena poziva je 25 dinara a poruke 5 dinara a uplacujem 200 dinara kredita nedeljno tako da je bolje uzeti neki postpejd paket sa minutima i porukama koji se prenose u naredni mesec. a sto se tice interneta si ovi telefoni(wp,android,ios) ako nemozes da uspostavis Wi-Fi vezu su beskorisni. u gradskim sredinama ima ponegde 3G mada i tad lose cita net. tako da je bolje uzeti ADSL i komp ili laptop a fon neki uz postpejd paket koji mozes da platis. a ne uzmes fon od 500-600€ da bi bio faca kad izadjes a nemozes da ga otplatis i da ga maksimalno iskorstis po pitanju neta. govorim iz licnog iskustva

ANA

pre 10 godina

Kupila iPHONE 5S! Uzivam! Nemam vremena da se bakcem sa plasticnim igricama na bazi androida uz vadjenje baterija (sent from my iPhone).

Maks

pre 10 godina

@ (Digitalni mis, 5. mart 2014 10:09)

Je l' razumeš ti da mnogima uopšte nije potrebno toliko "besplatnih" minuta mesešno i toliko "besplatnih" poruka mesečno i da mnogi mesečno ne potroše ni 500 dinara na mobilni telefon kada uplaćuju pre-paid dopunu? Da su ti "besplatni" minuti zaista besplatni (da ne zavise od visine pretplate koju plaćaš), onda bi bilo OK da imaš više besplatnih poruka i minuta nego što bi inače iskoristio, ali ako neko ni 500 dinara mesečno ne bi potrošio na telefon kad bi uplćaivao pre-paid dopunu, onda ne možeš da kažeš da neko samo plaća ono što bi ionako potrošio ako uzme neki postpaid paket čija je pretplata nekoliko hiljada dinara mesečno i da ga telefon kao košta samo "1 dinar"... a to što kažeš da postoje i manji paket... postoje, ali Galaxy S4 kod Telekoma ne možeš da kupiš za jedan dinar ako ne uzmeš ili Mix 3500 paket od 4200 dinara mesečno uz ugovor na 36 meseci ili neki skuplji paket uz ugovor na 36 meseci ili Mega Net paket od 6100 dinara mesečno uz ugovor na 24 meseca. Ako bi ti uz Galaxy S4 uzeo Bel 400 paket od 1800 dinara mesečno uz ugovor na 36 meseci, tada bi cena za Galaxy S4 kod Telekoma bila 42 hiljade dinara, a ne "1 dinar".

Meni bi i 1000 dinara mesečno za telefonski račun bilo preterano mnogo jer ja mesečno na mobilni telefon uglavnom ne potrošim ni 200 dinara... a više mi se isplati sa skupljam pare, na primer, za dobar laptop, nego da trošim po nekoliko hiljada mesečno na SMS i telefonske razgovore.

Zurkokljunac

pre 10 godina

Android je uglavnom za decu i balavce! Profesionalci koriste uglavnomozbiljne i visokokvalitetne aprate: IPHONE, IPAD... Kakav android i note igracke sa sporom Java bazi!

elmin_91

pre 10 godina

jutros ja odem u telekom da se raspitam oko nekih telefona, i pitam za samsung S4, kaze mi radnik koji je u telekom,mesecna predplata za S4 je 6000 din mesecno na 2 godine,te to izadje za 2 god 144 000 dinara,a sada samsung S4 moze se naci ispod 400 evra nov. sta reci osim PLjacka.

N.

pre 10 godina

@elmin91 druze moj, da li ti shvatas da u tih 144 000 ulaze i besplatni minuti,sms-ovi,megabajti,tacnije sav saobracaj koji napravis za te 2 godine?!

Nebojša

pre 10 godina

Ma koji crni android,samo lumia i WP 8 za ozbiljnije korisnike.... (badjura, 04. mart 2014 15:55)

Wp je dosadan i tu nemožeš ništa ali možeš i dalje da budeš ozbiljan.

ANA

pre 10 godina

Kupila iPHONE 5S! Uzivam! Nemam vremena da se bakcem sa plasticnim igricama na bazi androida uz vadjenje baterija (sent from my iPhone).

Zurkokljunac

pre 10 godina

Android je uglavnom za decu i balavce! Profesionalci koriste uglavnomozbiljne i visokokvalitetne aprate: IPHONE, IPAD... Kakav android i note igracke sa sporom Java bazi!

T R O N

pre 10 godina

@Nebojsa u pravu si WP8 je dosadan ukoliko si ljubitelj launchera u bojama benetona sto se tice rada aparata WP8 u poredjenju sa androidom veruj mi da WP8 od 512 mb rama bolje radi nego vecina android aparata sa 1024 mb rama .
Ne mislim da je android los daleko od toga ali ko je koristio android i probao WP8 retko ko se vraca na android .Razlog je kupi WP8 pa se uveri sam .

дурантула окц

pre 10 godina

@elmin_91 nemoguće da je toliko skupo, ja imam htc one u austriji za oko 950€ sve ukupno (poruke, pozivi, neograničen internet 2 godine)

prikolica

pre 10 godina

Za Blu telefone sam prvi put cuo pre nekoliko nedelja, ne bih rizikovao sa njima. Nadam se da ce Nokia X serija stici kod nas i da nece biti 50% skuplja nego sto treba.

nadrealni realista

pre 10 godina

@elmin_91 Ne lupaj.Galaxy s4 moze kostati 24 meseca po 6000 ako ga uzmes uz mega net a cena fona je 1 dinar.Ti tu ne placas telefon,nego samo paket.A tebi ako ne odgovara,raspitaj se za manje pakete.Npr za mix net l.On je 1980 din.Ja mislim da je za s4 rata 3500 dinara(12 rata) sto znaci da prvih 12meseci placas 5500 din a onda po 1980 do kraja ugovora.A tih 144000 sto si ti izracunao,to je cena paketa pa puta 24 jer je s4 uz taj paket 1 din.Jel jasnije sad?To ti je kao da uzmes da gledas nokiju neki classic telefon i pomnozis 6000 × 24 i onda dodjes do zakljucka da je to 144000,a naravno taj krsic je 1 din kao s4.Sto veci paket gledas(internet,poruke i pozivi)to je telefon jeftiniji i obrnuto.

Maks

pre 10 godina

@ (Digitalni mis, 5. mart 2014 10:09)

Je l' razumeš ti da mnogima uopšte nije potrebno toliko "besplatnih" minuta mesešno i toliko "besplatnih" poruka mesečno i da mnogi mesečno ne potroše ni 500 dinara na mobilni telefon kada uplaćuju pre-paid dopunu? Da su ti "besplatni" minuti zaista besplatni (da ne zavise od visine pretplate koju plaćaš), onda bi bilo OK da imaš više besplatnih poruka i minuta nego što bi inače iskoristio, ali ako neko ni 500 dinara mesečno ne bi potrošio na telefon kad bi uplćaivao pre-paid dopunu, onda ne možeš da kažeš da neko samo plaća ono što bi ionako potrošio ako uzme neki postpaid paket čija je pretplata nekoliko hiljada dinara mesečno i da ga telefon kao košta samo "1 dinar"... a to što kažeš da postoje i manji paket... postoje, ali Galaxy S4 kod Telekoma ne možeš da kupiš za jedan dinar ako ne uzmeš ili Mix 3500 paket od 4200 dinara mesečno uz ugovor na 36 meseci ili neki skuplji paket uz ugovor na 36 meseci ili Mega Net paket od 6100 dinara mesečno uz ugovor na 24 meseca. Ako bi ti uz Galaxy S4 uzeo Bel 400 paket od 1800 dinara mesečno uz ugovor na 36 meseci, tada bi cena za Galaxy S4 kod Telekoma bila 42 hiljade dinara, a ne "1 dinar".

Meni bi i 1000 dinara mesečno za telefonski račun bilo preterano mnogo jer ja mesečno na mobilni telefon uglavnom ne potrošim ni 200 dinara... a više mi se isplati sa skupljam pare, na primer, za dobar laptop, nego da trošim po nekoliko hiljada mesečno na SMS i telefonske razgovore.

elmin_91

pre 10 godina

@N
znam ja sve da je tu i minuti i poruke i internet,ali da li jedan obicni korisnik moze da potrosi toliko minuta ili poruka,velika vecina korisnika i ne iskoristi tolike minute,mozda ljudi koji su poslovni,pa 12 h dnevno telefoniraju ,ali mi obicni ljudi,koji u toku dana ni 1 h ne vodimo razgovor,za to govorim,sto je puno puno je ,sad svako za sebe bira sta mu odgovara,ja sam izneo neko svoje misljenje.. pozz

Efendija

pre 10 godina

I kad pogledaš koliko su svi ovi telefoni isti i dosadni kako da ne poželiš da uzmeš iPhone ili WindowsPhone. Ili neku od X Nokia. Ili Blackberry.

mobodroid.in.rs

pre 10 godina

Blue telefoni su pravi izbor za one koji ne pate od brenda. A retko ko ih i ima sto vas dodatno odvaja od onih koji ni ne znaju sta je android a kupuju Samsung telefone zato sto su popularni.

zoran1965

pre 10 godina

ove tel. od 512 ram-a ne bi uzo ni da mi dzabe daju. nesto sto ce poceti u roku od odma da pocne da koci i zakcava, oni traze pare, ccc.
posle ce ti isti 'ponosni vlasnici' da objasnjavaju da je android DjUBRE, I bice delimicno u pravu...

Gandra

pre 10 godina

@elmin
A ako telefon koristis max 1h dnevno i lagani si korisnik sto onda gledas telefon od 500eur osim da bi se pokazivao??? Toliko o tvojoj realnoj potrebi za takvim telefonom i jos se zalis...

Coa

pre 10 godina

LG G2 je najbolji odnos cene i kvaliteta kad su Androidi u pitanju. U Norveskoj kosta kao S4 Mini, a skoro je duplo jeftiniji od pre-orderovanog S5.

kosta

pre 10 godina

Moja dugarica je kupila S4 upravo preko tog paketa sto izadje oko 140 000 na dve godine. Internet joj je upaljen 24/7 stalno gleda nesto na yt, fb i tome slicno, i tad potrosi sve smartove iz paketa. Pa kome je telefon zamena za kompjuter onda ima smisla.

sremac

pre 10 godina

@elmin-91
Ne mora svako da ima galaxy S4, kao sto svako ne mora da vozi bmw x5, znaci pruzis se prema mogucnostima. Mnogo ti je da mesecno trosis 50eurica za mobilni, primereno ti je recimo 10 pa uzmes takav ugovor. Primer, ja kod tog Mts-a imam mixNet paket sa ugovorom na 2 god za 570din (600min mesecno,1000sms i neogranicenim internetom) a telefon sam kupio na oglasima za 150e, naravno ne galaxy s4 jer nemam toliko novca na bacanje. Sto ne znaci da imam sve obezbedjeno da ne bih nekad odvojio 500e za telefon, kad je bal...

Rango

pre 10 godina

Za cijenu ovog Blu Dash 4.5 modela na Pik.ba se može kupiti nov Moto G, sa garancijom, od firme, ne od privatnog lica. Performanse Moto G se ne mogu mjeriti sa ovom igračkom. Kao i uvijek u winwin sve je užasno preskupo, valjda jer troše brdo novaca na reklamu.

Gandra

pre 10 godina

@elmin
Ja nisam rekao da ne mozete "vi" (ko god to bio) da imate takav telefon (neka uzme svako sta zeli i moze prema mogucnostima) nego me interesuje zasto se neko, ko po sopstvenom priznanju ne koristi mnogo telefon (cak sta vise koristi ga vrlo malo i kaze da mu nije potreban za vise), nema potrebu za velikim paketom ni mogucnost da taj isti paket plati, bez uzimanja u obzir svih detalja (potrosnja minuta, sms, interneta itd) koji su ukljuceni u cenu, uopste onda komentarise tu njegovu visoku cenu??? I molim te da mi kazes, ako nemas potrebu za necim ni novaca da to platis, zasto se zalis koliko kosta??? Isto kao sto vecina ljudi u ovoj zemlji koja ima 3000eur za auto, kupi auto od 4000eur (pozajmi se naravno, jer zasto on ne bi mogao imati taj auto?!) i nema para da uradi ni mali servis i sipa gorivo u njega, posle kuka kako su ta kola preskupa.... Da ne poverujes! Ko ima neka. kupi ko nema neka radi da zaradi ako mu je bas neophodno..

Gandra

pre 10 godina

@elmin
Taman posla, neka ga kupi ko god hoce. Ali me interesuje ako ti ne treba i ne mozes da ga priustis (pricam uopsteno a ne o tebi, nemoj pogresno da me shvatis) zasto onda juriti za njim i pri tome se zaliti na njegovu skupocu? Zar nema vaznijih stvari od materijalnih? Novac ne moze kupiti srecu, sve je to prolazno. Mozes kupiti i 3 iphone-a, 3 galaxy-a itd, ali posle 20 dana ce ti dosaditi kao i sve drugo. Treba biti zadovoljan sa onim sto imas i mozes da priustis, mnogo ces se bolje osecati! Bolje je druziti se sa ljudima nego blenuti u (preskup) telefon zbog koga posle ne mozes da priustis ni pice sa drugom/drugaricom/devojkom... Nije vredno toga.

Replay

pre 10 godina

@N
Naravno da zna, nego je to preskupo za nas standard. To ti je svugde u svetu max 30 eura. A da ne pominjem mts-ov neupotrebljivi net

omtw

pre 10 godina

@elmin_91
vidis druze, to jeste najveci problem kod nas sto ljudi kad odu kod operatera prvo se zalete za telefon, a onda na osnovu cene telefona biraju paket, umesto obrnuto. onda gledaju da im cena aparata bude sto manja po mogucstvu 1 dinar, pa onda odaberu paket koji je veci od njihovih realnih potreba. e onda im je skupa pretplata pa pluju po operaterima i tako....
kazes da je kolicina minuta, poruka i interneta na tom najvecem paketu prevelika za obicnog korisnika. slazem se, ali postoje ljudi kojima to nije mnogo. e takvi i treba da iskoriste paket i uzmu premijum telefon. za sve ostale, postoje i jeftiniji telefoni. sad je bar izbor veci nego ikad.

Digitalni mis

pre 10 godina

@elmin91
Toliko bi plaćao mesečno i dane uzmeš telefon, kontaš? Ti telefon plaćaš samo onoliko koliko je naznačeno prilikom sklapanja ugovora (dinar, pet, šest hiljada...), a ono što plaćaš mesečno je pretplata koju bi za tarifni paket koji si izabrao plaćao i da nisi uzeo telefon. A kad smo već kod pretplata uzmi i izračunaj koliko bi te koštalo da se svi besplatni munuti, poruke i megabajti naplaćuju i videćeš da ti plaćaš pretplatu manje od toga. Kažeš da ne trošiš puno pa su ti paketi sa visokom pretplatom mnogo, a je l' te bije neko po ušima da uzmeš taj paket? Postoje i manji paketi za sve korisnike, i one koji se ne skidaju sa telefona, i za one koji ga vrlo malo koriste. E sad što S4 ne košta 1dinar uz paket od 500 dinara mesečno, šta da radimo, operateri neće baš da poklanjaju telefone "na lepe oči" već normalno i da zarade.

Intruder

pre 10 godina

Ako winwin i operateri deru sa cenama, jel ima neko neku preporuku za kvalitetnu, sigurnu i proverenu radnju za mobilne? Mozda neosnovano, al se plasim da mi ne uvale kopiju, kradeni ili polovni telefon. A skoro sve radnje koje po netu imaju slike prodavnice, ne ulivaju ni malo poverenja da su ozbiljna i dugotrajna firma.

Psn

pre 10 godina

sad svako za sebe bira sta mu odgovara,ja sam izneo neko svoje misljenje.. pozz
(elmin_91, 04. mart 2014 16:26) .. da, naravno. Ima i net-a u tome (reče).. a, on se potroši par GB.. i to taman u jednom računu bude. Ostalo ok :) pozz

Vladica

pre 10 godina

Al pobrojaste modele - za samo malo više novaca od istih proizvođača se dobija drastično bolji telefon, recimo Blu Studio 5.0 ili Alcatel 997D....
O ponudama operatera... pa recimo - dodate oko 5000rsd i kupite telefon u slobodnoj prodaji (govorim o cenama uz pakete do 1500din, ono "za dinar" zaboravite kod bilo kog operatera da ćete dobiti normalan fon uz pretplatu ispod 3000), a od operatera uzmete 50% popusta na pretplatu i daleko bolje ćete proći nego da uzimate uredjaj od operatera.
I takođe budite pažljivi ako od MTSa uzimate smart telefon - nasilno vam nameću neku nebuloznu "3G servis" uslugu (sitna slova) koju morate plaćati svo vreme trajanja ugovorne obaveze, dakle na cenu dodajte 118,8*24 meseca = 2851,2 dinara koju ce vam uzeti za nesto sto vam apsolutno ne treba.

Legionar

pre 10 godina

Telefon se uzima po onome sto.potrosac zahteva i moze da priusti.Nekome sluzi za pozive i poruke,neko visi na FB i wharsapp non stop,treci igraju igrice.Poenta je uzeti telefon za novac koji imas,ako je to 200€ onda neka bude najbolji u toj klasi.I jos nesto,telefon nikako preko operatera,od operatera uzeti karticu sa paketom minuta poruka i interneta za koji ste sigurni da mozete platiti svakog meseca.

elmin_91

pre 10 godina

@дурантула окц
druze ti ne zivis u srbiji ,mi smo skuplji od zapada ,ako nesto kod tebe kosta 900 eu kod nas to kosta 1300 eu.

Blu Life Play

pre 10 godina

Koristim Blu Life Play, vrlo sam zadovoljan telefonom. Dobra verzija Androida, kamera izvanredna, bolje radi nego S3. Ekran - fantatican. Uskoro planiram da uzmem jos neki bolji, Studio verziju. Inace, jednabod retkih kompanija koja vec radi na KitKat-u za svoje uredjaje.

Digitalni mis

pre 10 godina

@ Maks

A je l' ti razumeš ono što sam ja napisao? Očigledno ne. Tačno je da ima onih koji ne potroše ni 500 dinara mesečno za dopunu, ali takvi ne treba ni da se bune što S4 (ili sada S5) nisu 1 dinar uz paket sa pretplatom od 400 ili 600 dinara mesečno, razumeš li sada? Inače, nisi me dobro razumeo ni kod toga koliko dobiješ a koliko plaćaš. Prvo, nigde nisam rekao da dobijaš onoliko koliko bi inače potrošio (ne znam odakle si mogao da izvučeš taj zaključak jer mislim da sam bio više nego jasan). Dakle, kada uz bilo koji paket broj besplatnih minuta, poruka i megabajta pomnožiš sa njihovom cenom dobiješ iznos koji je veći od te preptlate koju plaćaš (kao što vidiš nigde ne govorim o tome da li češ ti to mesečno zaista potrošiti ili ne), a to se odnosi na sve pakete uključujući i one od 500 dinara mesečno i one od 5000 mesečno. Da li je sada jasnije?

sotirzvanidjubre

pre 10 godina

Ako winwin i operateri deru sa cenama, jel ima neko neku preporuku za kvalitetnu, sigurnu i proverenu radnju za mobilne? Mozda neosnovano, al se plasim da mi ne uvale kopiju, kradeni ili polovni telefon. A skoro sve radnje koje po netu imaju slike prodavnice, ne ulivaju ni malo poverenja da su ozbiljna i dugotrajna firma.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Intruder, 5. mart 2014 11:52)


baš iz tog razloga se izdvoji malo više novca i kupi u proverenoj radnji i ne misliš. Nisu ove jeftine radnje povoljnije jer su manje alave za zaradom nego zato što povoljnije nabavljaju (sivi kanali)

ivan

pre 10 godina

ja imam pripejd broj u mts i cena poziva je 25 dinara a poruke 5 dinara a uplacujem 200 dinara kredita nedeljno tako da je bolje uzeti neki postpejd paket sa minutima i porukama koji se prenose u naredni mesec. a sto se tice interneta si ovi telefoni(wp,android,ios) ako nemozes da uspostavis Wi-Fi vezu su beskorisni. u gradskim sredinama ima ponegde 3G mada i tad lose cita net. tako da je bolje uzeti ADSL i komp ili laptop a fon neki uz postpejd paket koji mozes da platis. a ne uzmes fon od 500-600€ da bi bio faca kad izadjes a nemozes da ga otplatis i da ga maksimalno iskorstis po pitanju neta. govorim iz licnog iskustva

Che

pre 10 godina

gospodo, kome je 1000/5000 dinara mnogo za pretplatu ne treba ni da razmislja o telefonima od 300/800 evra.
birajte prema mogucnostima.

GuyFawkes

pre 10 godina

Za 169e sam uzeo motorolu moto G,i mogu reci da za te novce ne moze da se nadje nista bolje. Pre toga sam proguglao,i na svim mogucim tech sajtovima ga nenormalno hvale. Moj utisak posle nedelju dana je da nisam ni najmanje pogresio.E,sad,problem je sto ga nema kod nas a i da ga ima,kostao bi bar 50e vise. Kod nas je razbojnistvo stil zivljenja i postojanja...

branki

pre 10 godina

Cinjenica da nas operateri deru, na moju tarifu u vip-u od 2500 din mesecno za s4 sam dao oko 400 evra ucesca a drug koji radi u Nemackoj uzeo je s4 za 1 evro na preplati od 20 evra. Moja preplata je skuplja imam ogranicem broj smartova a on na manjoj preplati, pozivi i poruke neograniceni, 5 giga neta i 200 mb neta u romingu.