Subota, 22.02.2014.

20:12

Ovo su najiščekivaniji smartfoni ove godine

Izvor: Dnevnik.hr

Ovo su najišèekivaniji smartfoni ove godine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Mirjana Vuckovic

pre 10 godina

Kaki su bolesni ovi Samsungovci? Nikako da ukapiraju da je iPhone, pocev od zadnje dve generacije, dakle pocev od iPhone4S uvek jos brzi od svuh android smartfina. Ne vrede pikseli, ekeani i druge sitnice kada he iPhone u svemu iznad njih. Ukapirajte to jednom i sklonite se sa ove stranice. Jedva cekam iPhone6 (sent from my iPhone5S)

N2

pre 10 godina

Onog momenta kada najprostiji tel. budu mogli da otvaraju standardne aplikacije (faceB, YT, itd) bez laga citava ova senzacija tel. ce proci. A taj momenat je blizu.

AcidBurn

pre 10 godina

Bolje da se utrkuju ko ce bolju bateriju da napravi i obezbedi bolju autonomiju nego sto se utrkuju sa ovim rezolucijama ekrana. Ljudsko oko nije toliko savrseno. FullHD je sasvim dovoljno.

Che

pre 10 godina

ZAPOCETAK IMAJU RETINA EKRANE
(Zmitjkoev brat, 23. februar 2014 12:39)

retina je nista drugo do ekran sa velikom gustinom piksela, tj pikseli koji se ne vide golim okom...takav ti je svaki ekran manjih dimenzija koji ima gustinu od preko 300ppi(sto danas imaju cak i telefoni nize klase)
isto tako i rezoluciju koju forsira iphone imaju i telefoni nize klase, tako da na polju ekrana i kvaliteta ekrana, epl odavno vise nema sta da trazi.

Zmitjkoev brat

pre 10 godina

@(the good) sta pricas? koji apple? u svemu su zaostali najmanje duplo, nemaju ni full hd ekran, dok sony i samsung su prevazisli i full hd, apple koristi 8 megapiksela dok sony 21, apple je jos uvek na dual core procesoru sony i samsung octa core, i takt je na sonyiju i damsungu bar duplo veci... kakav crni apple i amerikanci, zaostali su najmanje duplo po svim karakteristikama, i zapamti ne mogu se ameri niti evropljani takmiciti u it tehnologiji i elektronici sa japanom i ostalim zutima!
(the good, 23. februar 2014 01:36). -ZAPOCETAK IMAJU RETINA EKRANE -8 megapiksela je sasvim dovoljno nije broj piksela presudan
-Imaju Dual Core sto je bolje od OCTA KORA trosi manje energije i iPhone je prvi smartfon sa 64-bit arhktekturom(BRZI JE OD SVAKOG NAPUCANOG SMARTFONA)
-Nisu zaostali po svim karakteristikama jer da jesu iPhone nebi bio najbrzi smartfon na svetu.
-Prvi smartfon sa takvim nacinom otkljucavanja(TOUCH ID)

Psn

pre 10 godina

Nije mi jasno zašto top telefoni moraju biti ogromni.
(xelis, 22. februar 2014 21:31) .. zato što su Top modeli pravljeni za takve zadatke, koji se komotnije obavljaju na većim ekranima. Pozvati nekog, pročitati SMS, pogledati vremensku prognozu.. može i na malom ekranu. A za to i ne treba nabaviti Top model. Ok? :)

zgodan u podne

pre 10 godina

moze li neko da mi da pregled telefona po kriterijumu dobre baterije?
koristim mnogo aplikacija i funkcija na smart telefonu i performanse mog modela od pre 2 godine me skoro potpuno zadovoljavaju. ono za cime zudim je baterija koja dugo traje. Ovo ne znaci samo da je baterija velikog kapaciteta, vec da da je ceo uredjaj optimizovan po pitanju potrosnje i kapaciteta baterije. Hvala svima koji mi daju korisnu info.

aco

pre 10 godina

koji apple? u svemu su zaostali najmanje duplo, nemaju ni full hd ekran, dok sony i samsung su prevazisli i full hd, apple koristi 8 megapiksela dok sony 21, apple je jos uvek na dual core procesoru sony i samsung octa core, i takt je na sonyiju i damsungu bar duplo veci... kakav crni apple i amerikanci, zaostali su najmanje duplo po svim karakteristikama, i zapamti ne mogu se ameri niti evropljani takmiciti u it tehnologiji i elektronici sa japanom i ostalim zutima!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (the good, 23. februar 2014 01:36)

Da si imao priliku da koristis npr.Iphone 4s nebi tako pisao,nikako ljudi da shvate da kod Iphona ne znace mnogo ghz,ram memorije...4S radi mnogo brze od android telefona koji imaju quad core procesore i giga rama

Boza

pre 10 godina

Uporedite brzinu Iphone 5S i bilo kog androida i onda dodjite da pisete kako po specifikacijama zaostaje,svi izgledaju smesni u poredjenju sa njim

fikoni

pre 10 godina

zmitjkoe
bolji je od samsunga i sta sad . . . sta ti sad imas od toga. jel to tvoja firma pa se sad hvalis koliko si prodao iphona u poslednjem kvartalu. pa druze sto bi nas korisnike interesovale brojke koliko ko je zaradio. procitaj jos jednom naslov ovih vesti. koji telefoni se najvise ocekuju,mani me kvartala. nama je svima jasno da apple pravi dobre uredjaje, ali ti iz neko razloga sad svima nama natrljavas na nos da je apple najbogatiji, ko da taj podatak mene boli,i smaras nas podacima o zaradi. pa briga mene koliko oni imaju para. smaras covece, i opterecen si, nisi normalan prosto receno.CHIBE BRE I TI I TVOJ KAPITAL I PROFIT. Ovaj apple je vise tvoj nego pokojnog Steve. Sad lepo otvori sampanjac i proslavi ovaj ogroman uspeh tvog Apple-a

Piano Black

pre 10 godina

Čitam komentare i čudim se. Zar se vi STVARNO još uvek prepirete oko toga "čiji je veći"? Brate, kol'ko vi imate godina? 12? 13?
Da li znate da je vikend? Da li znate da je juče napolju bilo 15 stepeni? Da li ste bili negde, uradili nešto? Ja sam pre pola sata ispratio jednu crnokosu rokerku. Šta ste vi sinoć radili? OK, znam da je jedan od vas proveo noć sa Siri. A ostali?
Ljudi, man'te se telefona, idite negde sa društvom, smuvajte nešto žensko i uživajte. Od telefona se nećete ovajditi.

rrrr

pre 10 godina

Htc one 2 će imati 2 kamere, jedna za dan i jedno za noć što se vidi po prikazanom zadnjem delu kućišta. Doduše neoficijalna fotografija.

Gaming

pre 10 godina

Da li neko zna da li Sony planira da izbaci Xperia Play 2 telefon?To bih bilo pravo osvezenje u moru ovih istih telefona,posto svaki lici na svakog.

Radoznali Perica

pre 10 godina

Koja dosadna lista savrsenih telefona! Jel ima tu negde da se iscekuje neko cudo nevidjeno? Nesto novo? Sveze? Drugacije?... Zvakanje prezvakanog, sve isto samo sa novim brojkama. Sad ce lupanje minusa vlasnika ovih firmi i predhodnih modela, kao da ce kupipiti neki od ovih i prodati 'stari', kupljen pre neki mesec. Razumem novo je, al da je dosadno, dosadno je...

vonjko

pre 10 godina

znaci izgleda se vracamo na ono vreme gde smo obracali paznju koji telefon je lepsi i koji bolje lezi u ruci.... jer od inovacije nisam video nista uzbudljivo vec dve godine

Ilija

pre 10 godina

Iskreno se nadam da manji applov telefon nece imati dijagonalu od 4.7 ili 4.8 inaca. Ako se to desi ja ili ostajem na 5 ili prelazim na 5s, a mozda i ondem na neki drugi manji telefon. Sto vec neko rece sta ce mi telefon koji ce mi jedva stati u ruku ili dzep. . . Necu da moram da nosim ciglu u drugom dzepu samo da bih balansirao pantalone. . .

the good

pre 10 godina

@ zimitjkoe, sta pricas? koji apple? u svemu su zaostali najmanje duplo, nemaju ni full hd ekran, dok sony i samsung su prevazisli i full hd, apple koristi 8 megapiksela dok sony 21, apple je jos uvek na dual core procesoru sony i samsung octa core, i takt je na sonyiju i damsungu bar duplo veci... kakav crni apple i amerikanci, zaostali su najmanje duplo po svim karakteristikama, i zapamti ne mogu se ameri niti evropljani takmiciti u it tehnologiji i elektronici sa japanom i ostalim zutima!

Djole

pre 10 godina

Sta je tu najisckeivanije? Predstave nekoliko novina, koje ce realno iskoristiti 20% ljudi, ostali nece ni obratiti paznju i ispada kao da su doneli ne znam sta. A cene 4 puta vece nego sto kosta izrada telefona. I tako svakih godinu dana. Ja kad hocu da nadogradim recimo graficku, ja prodam postojecu, dodam malo para (50-100 eura) i kupim novu malo bolju. A telefon star godinu dana koji je vredeo 700-800 eura mozes da prodas za 200-300. I ko je lud davati svake godine po 500 eura za telefon.

Iwan

pre 10 godina

Ja sam za to da apple napravi duplo tanji telefon,e to bi bio pun pogodak,revolucija,nisam za povecanje ekrana,telefon je za mene sve dok mogu da ga drzim i koristim jednom rukom,kao sto je sada,ovo ostalo je sve preveliko

Djordje

pre 10 godina

Po meni Sony je najbolji.Iako koristim zastarelu Xperiu Mini , cak je i ona bolja ili bar moze da se poredi sa telefonima koji danas izlaze ...Android 4.2.2 procesor 1.4Ghz

Rango

pre 10 godina

Ma zmitjkoe koje je to diro Apple, mamu li im njihovu!! Ufff... kakvi su bezobrazni! Inače, Apple će polako da pobija sve za što se zalagao, do nedavno se Apple i svi Apple fanovi zaklinjali u sveta 4" (ekran) a sad će biti čak 5.5"... vraga mu ljubim!! kako je to moguće?!

zmitjkoe

pre 10 godina

Telefon je igračka koja se mjenja svaka tri mjeseca.
(Zoran Skopljak, 22. februar 2014 21:12)

Evo covek najzad objasnio cemu sluzi telefon za mladjani Android narastaj. U moje vreme decaci su se igrali sa loptama i/ili sa devevojcicama, devojcice sa lutkama koje placu i kazu "mama", kad ih okrenu na stomak. Ipak ti zavidim na otvorenosti igranja tehnopatologijom, daj boze da ove godine uspem da zamenim iPhone 4, koji je vec cetvrtu godinu isti, a nikako ne uspevam da ga smenim, jer i dan-danas izgleda kao onda kad je iz kutije izasao, samo je iOS uvek najnoviji. iPad 4 necu menjati bar jos 6 godina. Cesto se pitam kako se Apple-u isplati da pravi dugovecne uredjaje, ispada da su Apple sektasi ustvari najgori Apple kupci. Probaj megafon, mozda ti to vise lezi, i duze od 3 meseca traje dok ti ne dosadi.

Vladica

pre 10 godina

Samo besmislene povecane brojke na postojecim modelima - i full HD rezolucija je previse za telefon, i 12mpix je previse za kameru telefona jer nema optiku da isprati pixele, 16 ili 32gb je sasvim dovoljno memorije, dual core vec zavrsava posao na svakom OSu... dakle - ove godine kao i prethodnih par - nista NOVO od telefona, samo beskorisna poboljsanja postojeceg i pokusaji da se izvuce dolar/evro od ljudi

zmitjkoe

pre 10 godina

Tipican Samsungov poslovni princip, sve je isto kao i kod prethodnog modela, samo je “novi” nesto vise istiji, malo jaci, veci i brzi, plus, kao i uvek, u(g)radjen domaci zadatak od profesora IT tehnologije dr Apple. Ovog puta se radi o biometrijskom senzoru otiska prstiju i 64- bitnnom procesoru. Ako su sami radili hardver i softver za senzor, to ce proci kao i “prepoznavanje” lica, znaci pisi propalo. Da stvar bude gora, jos uvek ne postoji 64-bitni ARM CPU za Android telefone, Qualcomm je tek najavio Snapdragon 410, koji nije za high-end telefone!!?? Znaci, najnoviji Galaxy S5 je i pre lansiranja vec zastareo, najmanje 1 godinu iza proslogodisnjeg iPhone 5s, i to u godini kada izlazi iPhone 6/iOS 8. Jaz postaje sve veci i Samsung sve vise posustaje da prati Apple. SG5 ce se prodavati jos losije od SG4, jer oni koji su ga kupili prosle godine, nemaju nijedan valjani razlog da ga zamena za SG5.

Apple iz kvartala u kvartal prodaje sve vise i vise iPhona, prosle godine oko 160 miliona, mnogo vise od svih Android telefona vecih od 4” zajedno!!! Apple nikad nece napraviti “nesto izmedju” smartfona i tableta, ono “izmedju” vec postoji, i se zove iPad Mini. Inace, iPhone 5c “plastikaner” se bolje prodaje od Note 3. Apple ima sopstvenu fabriku safirnog stakla u Arizoni. Proverite na netu, posto zmitjkoe uvek laze jer Apple p(l)acenik.

Zoran Skopljak

pre 10 godina

Telefon je igračka koja se mjenja svaka tri mjeseca. Ja koristim HTC ONE. Za 14 dana korištenja jedino što mi smeta je slaba baterija što je boljka i ostalih telefona sve ostalo je dobro kao i kod modela drugih vodećih proizvođača. Takođe svi trenutni modeli koji postoje na tržištu daleko su od odličnog. ?

Dule Bosna

pre 10 godina

Ja stalno kupujem novi model da bih se falio po kafanama ali mi je ba zao sto ne ugrade barem brijac da bar nesto koristim osim telefoniranja.

xelis

pre 10 godina

Planirao sam da kupim SGS5, ali s obzirom da imam manju šaku, a najavljena dijagonala je ogromna, jedini dobar telefon sa normalnom dijagonalom je iPhone 5s. Nije mi jasno zašto top telefoni moraju biti ogromni. Trenutno iman SGS2 koji je odgovarajuće veličine (neki drugi bi rekli savršene).

Dule Bosna

pre 10 godina

Ja stalno kupujem novi model da bih se falio po kafanama ali mi je ba zao sto ne ugrade barem brijac da bar nesto koristim osim telefoniranja.

xelis

pre 10 godina

Planirao sam da kupim SGS5, ali s obzirom da imam manju šaku, a najavljena dijagonala je ogromna, jedini dobar telefon sa normalnom dijagonalom je iPhone 5s. Nije mi jasno zašto top telefoni moraju biti ogromni. Trenutno iman SGS2 koji je odgovarajuće veličine (neki drugi bi rekli savršene).

Piano Black

pre 10 godina

Čitam komentare i čudim se. Zar se vi STVARNO još uvek prepirete oko toga "čiji je veći"? Brate, kol'ko vi imate godina? 12? 13?
Da li znate da je vikend? Da li znate da je juče napolju bilo 15 stepeni? Da li ste bili negde, uradili nešto? Ja sam pre pola sata ispratio jednu crnokosu rokerku. Šta ste vi sinoć radili? OK, znam da je jedan od vas proveo noć sa Siri. A ostali?
Ljudi, man'te se telefona, idite negde sa društvom, smuvajte nešto žensko i uživajte. Od telefona se nećete ovajditi.

zmitjkoe

pre 10 godina

Tipican Samsungov poslovni princip, sve je isto kao i kod prethodnog modela, samo je “novi” nesto vise istiji, malo jaci, veci i brzi, plus, kao i uvek, u(g)radjen domaci zadatak od profesora IT tehnologije dr Apple. Ovog puta se radi o biometrijskom senzoru otiska prstiju i 64- bitnnom procesoru. Ako su sami radili hardver i softver za senzor, to ce proci kao i “prepoznavanje” lica, znaci pisi propalo. Da stvar bude gora, jos uvek ne postoji 64-bitni ARM CPU za Android telefone, Qualcomm je tek najavio Snapdragon 410, koji nije za high-end telefone!!?? Znaci, najnoviji Galaxy S5 je i pre lansiranja vec zastareo, najmanje 1 godinu iza proslogodisnjeg iPhone 5s, i to u godini kada izlazi iPhone 6/iOS 8. Jaz postaje sve veci i Samsung sve vise posustaje da prati Apple. SG5 ce se prodavati jos losije od SG4, jer oni koji su ga kupili prosle godine, nemaju nijedan valjani razlog da ga zamena za SG5.

Apple iz kvartala u kvartal prodaje sve vise i vise iPhona, prosle godine oko 160 miliona, mnogo vise od svih Android telefona vecih od 4” zajedno!!! Apple nikad nece napraviti “nesto izmedju” smartfona i tableta, ono “izmedju” vec postoji, i se zove iPad Mini. Inace, iPhone 5c “plastikaner” se bolje prodaje od Note 3. Apple ima sopstvenu fabriku safirnog stakla u Arizoni. Proverite na netu, posto zmitjkoe uvek laze jer Apple p(l)acenik.

fikoni

pre 10 godina

zmitjkoe
bolji je od samsunga i sta sad . . . sta ti sad imas od toga. jel to tvoja firma pa se sad hvalis koliko si prodao iphona u poslednjem kvartalu. pa druze sto bi nas korisnike interesovale brojke koliko ko je zaradio. procitaj jos jednom naslov ovih vesti. koji telefoni se najvise ocekuju,mani me kvartala. nama je svima jasno da apple pravi dobre uredjaje, ali ti iz neko razloga sad svima nama natrljavas na nos da je apple najbogatiji, ko da taj podatak mene boli,i smaras nas podacima o zaradi. pa briga mene koliko oni imaju para. smaras covece, i opterecen si, nisi normalan prosto receno.CHIBE BRE I TI I TVOJ KAPITAL I PROFIT. Ovaj apple je vise tvoj nego pokojnog Steve. Sad lepo otvori sampanjac i proslavi ovaj ogroman uspeh tvog Apple-a

Boza

pre 10 godina

Uporedite brzinu Iphone 5S i bilo kog androida i onda dodjite da pisete kako po specifikacijama zaostaje,svi izgledaju smesni u poredjenju sa njim

AcidBurn

pre 10 godina

Bolje da se utrkuju ko ce bolju bateriju da napravi i obezbedi bolju autonomiju nego sto se utrkuju sa ovim rezolucijama ekrana. Ljudsko oko nije toliko savrseno. FullHD je sasvim dovoljno.

Zoran Skopljak

pre 10 godina

Telefon je igračka koja se mjenja svaka tri mjeseca. Ja koristim HTC ONE. Za 14 dana korištenja jedino što mi smeta je slaba baterija što je boljka i ostalih telefona sve ostalo je dobro kao i kod modela drugih vodećih proizvođača. Takođe svi trenutni modeli koji postoje na tržištu daleko su od odličnog. ?

aco

pre 10 godina

koji apple? u svemu su zaostali najmanje duplo, nemaju ni full hd ekran, dok sony i samsung su prevazisli i full hd, apple koristi 8 megapiksela dok sony 21, apple je jos uvek na dual core procesoru sony i samsung octa core, i takt je na sonyiju i damsungu bar duplo veci... kakav crni apple i amerikanci, zaostali su najmanje duplo po svim karakteristikama, i zapamti ne mogu se ameri niti evropljani takmiciti u it tehnologiji i elektronici sa japanom i ostalim zutima!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (the good, 23. februar 2014 01:36)

Da si imao priliku da koristis npr.Iphone 4s nebi tako pisao,nikako ljudi da shvate da kod Iphona ne znace mnogo ghz,ram memorije...4S radi mnogo brze od android telefona koji imaju quad core procesore i giga rama

Che

pre 10 godina

ZAPOCETAK IMAJU RETINA EKRANE
(Zmitjkoev brat, 23. februar 2014 12:39)

retina je nista drugo do ekran sa velikom gustinom piksela, tj pikseli koji se ne vide golim okom...takav ti je svaki ekran manjih dimenzija koji ima gustinu od preko 300ppi(sto danas imaju cak i telefoni nize klase)
isto tako i rezoluciju koju forsira iphone imaju i telefoni nize klase, tako da na polju ekrana i kvaliteta ekrana, epl odavno vise nema sta da trazi.

Psn

pre 10 godina

Nije mi jasno zašto top telefoni moraju biti ogromni.
(xelis, 22. februar 2014 21:31) .. zato što su Top modeli pravljeni za takve zadatke, koji se komotnije obavljaju na većim ekranima. Pozvati nekog, pročitati SMS, pogledati vremensku prognozu.. može i na malom ekranu. A za to i ne treba nabaviti Top model. Ok? :)

the good

pre 10 godina

@ zimitjkoe, sta pricas? koji apple? u svemu su zaostali najmanje duplo, nemaju ni full hd ekran, dok sony i samsung su prevazisli i full hd, apple koristi 8 megapiksela dok sony 21, apple je jos uvek na dual core procesoru sony i samsung octa core, i takt je na sonyiju i damsungu bar duplo veci... kakav crni apple i amerikanci, zaostali su najmanje duplo po svim karakteristikama, i zapamti ne mogu se ameri niti evropljani takmiciti u it tehnologiji i elektronici sa japanom i ostalim zutima!

Rango

pre 10 godina

Ma zmitjkoe koje je to diro Apple, mamu li im njihovu!! Ufff... kakvi su bezobrazni! Inače, Apple će polako da pobija sve za što se zalagao, do nedavno se Apple i svi Apple fanovi zaklinjali u sveta 4" (ekran) a sad će biti čak 5.5"... vraga mu ljubim!! kako je to moguće?!

Radoznali Perica

pre 10 godina

Koja dosadna lista savrsenih telefona! Jel ima tu negde da se iscekuje neko cudo nevidjeno? Nesto novo? Sveze? Drugacije?... Zvakanje prezvakanog, sve isto samo sa novim brojkama. Sad ce lupanje minusa vlasnika ovih firmi i predhodnih modela, kao da ce kupipiti neki od ovih i prodati 'stari', kupljen pre neki mesec. Razumem novo je, al da je dosadno, dosadno je...

Zmitjkoev brat

pre 10 godina

@(the good) sta pricas? koji apple? u svemu su zaostali najmanje duplo, nemaju ni full hd ekran, dok sony i samsung su prevazisli i full hd, apple koristi 8 megapiksela dok sony 21, apple je jos uvek na dual core procesoru sony i samsung octa core, i takt je na sonyiju i damsungu bar duplo veci... kakav crni apple i amerikanci, zaostali su najmanje duplo po svim karakteristikama, i zapamti ne mogu se ameri niti evropljani takmiciti u it tehnologiji i elektronici sa japanom i ostalim zutima!
(the good, 23. februar 2014 01:36). -ZAPOCETAK IMAJU RETINA EKRANE -8 megapiksela je sasvim dovoljno nije broj piksela presudan
-Imaju Dual Core sto je bolje od OCTA KORA trosi manje energije i iPhone je prvi smartfon sa 64-bit arhktekturom(BRZI JE OD SVAKOG NAPUCANOG SMARTFONA)
-Nisu zaostali po svim karakteristikama jer da jesu iPhone nebi bio najbrzi smartfon na svetu.
-Prvi smartfon sa takvim nacinom otkljucavanja(TOUCH ID)

vonjko

pre 10 godina

znaci izgleda se vracamo na ono vreme gde smo obracali paznju koji telefon je lepsi i koji bolje lezi u ruci.... jer od inovacije nisam video nista uzbudljivo vec dve godine

Ilija

pre 10 godina

Iskreno se nadam da manji applov telefon nece imati dijagonalu od 4.7 ili 4.8 inaca. Ako se to desi ja ili ostajem na 5 ili prelazim na 5s, a mozda i ondem na neki drugi manji telefon. Sto vec neko rece sta ce mi telefon koji ce mi jedva stati u ruku ili dzep. . . Necu da moram da nosim ciglu u drugom dzepu samo da bih balansirao pantalone. . .

Djole

pre 10 godina

Sta je tu najisckeivanije? Predstave nekoliko novina, koje ce realno iskoristiti 20% ljudi, ostali nece ni obratiti paznju i ispada kao da su doneli ne znam sta. A cene 4 puta vece nego sto kosta izrada telefona. I tako svakih godinu dana. Ja kad hocu da nadogradim recimo graficku, ja prodam postojecu, dodam malo para (50-100 eura) i kupim novu malo bolju. A telefon star godinu dana koji je vredeo 700-800 eura mozes da prodas za 200-300. I ko je lud davati svake godine po 500 eura za telefon.

zgodan u podne

pre 10 godina

moze li neko da mi da pregled telefona po kriterijumu dobre baterije?
koristim mnogo aplikacija i funkcija na smart telefonu i performanse mog modela od pre 2 godine me skoro potpuno zadovoljavaju. ono za cime zudim je baterija koja dugo traje. Ovo ne znaci samo da je baterija velikog kapaciteta, vec da da je ceo uredjaj optimizovan po pitanju potrosnje i kapaciteta baterije. Hvala svima koji mi daju korisnu info.

zmitjkoe

pre 10 godina

Telefon je igračka koja se mjenja svaka tri mjeseca.
(Zoran Skopljak, 22. februar 2014 21:12)

Evo covek najzad objasnio cemu sluzi telefon za mladjani Android narastaj. U moje vreme decaci su se igrali sa loptama i/ili sa devevojcicama, devojcice sa lutkama koje placu i kazu "mama", kad ih okrenu na stomak. Ipak ti zavidim na otvorenosti igranja tehnopatologijom, daj boze da ove godine uspem da zamenim iPhone 4, koji je vec cetvrtu godinu isti, a nikako ne uspevam da ga smenim, jer i dan-danas izgleda kao onda kad je iz kutije izasao, samo je iOS uvek najnoviji. iPad 4 necu menjati bar jos 6 godina. Cesto se pitam kako se Apple-u isplati da pravi dugovecne uredjaje, ispada da su Apple sektasi ustvari najgori Apple kupci. Probaj megafon, mozda ti to vise lezi, i duze od 3 meseca traje dok ti ne dosadi.

rrrr

pre 10 godina

Htc one 2 će imati 2 kamere, jedna za dan i jedno za noć što se vidi po prikazanom zadnjem delu kućišta. Doduše neoficijalna fotografija.

Iwan

pre 10 godina

Ja sam za to da apple napravi duplo tanji telefon,e to bi bio pun pogodak,revolucija,nisam za povecanje ekrana,telefon je za mene sve dok mogu da ga drzim i koristim jednom rukom,kao sto je sada,ovo ostalo je sve preveliko

Vladica

pre 10 godina

Samo besmislene povecane brojke na postojecim modelima - i full HD rezolucija je previse za telefon, i 12mpix je previse za kameru telefona jer nema optiku da isprati pixele, 16 ili 32gb je sasvim dovoljno memorije, dual core vec zavrsava posao na svakom OSu... dakle - ove godine kao i prethodnih par - nista NOVO od telefona, samo beskorisna poboljsanja postojeceg i pokusaji da se izvuce dolar/evro od ljudi

Gaming

pre 10 godina

Da li neko zna da li Sony planira da izbaci Xperia Play 2 telefon?To bih bilo pravo osvezenje u moru ovih istih telefona,posto svaki lici na svakog.

Mirjana Vuckovic

pre 10 godina

Kaki su bolesni ovi Samsungovci? Nikako da ukapiraju da je iPhone, pocev od zadnje dve generacije, dakle pocev od iPhone4S uvek jos brzi od svuh android smartfina. Ne vrede pikseli, ekeani i druge sitnice kada he iPhone u svemu iznad njih. Ukapirajte to jednom i sklonite se sa ove stranice. Jedva cekam iPhone6 (sent from my iPhone5S)

Djordje

pre 10 godina

Po meni Sony je najbolji.Iako koristim zastarelu Xperiu Mini , cak je i ona bolja ili bar moze da se poredi sa telefonima koji danas izlaze ...Android 4.2.2 procesor 1.4Ghz

N2

pre 10 godina

Onog momenta kada najprostiji tel. budu mogli da otvaraju standardne aplikacije (faceB, YT, itd) bez laga citava ova senzacija tel. ce proci. A taj momenat je blizu.

zmitjkoe

pre 10 godina

Tipican Samsungov poslovni princip, sve je isto kao i kod prethodnog modela, samo je “novi” nesto vise istiji, malo jaci, veci i brzi, plus, kao i uvek, u(g)radjen domaci zadatak od profesora IT tehnologije dr Apple. Ovog puta se radi o biometrijskom senzoru otiska prstiju i 64- bitnnom procesoru. Ako su sami radili hardver i softver za senzor, to ce proci kao i “prepoznavanje” lica, znaci pisi propalo. Da stvar bude gora, jos uvek ne postoji 64-bitni ARM CPU za Android telefone, Qualcomm je tek najavio Snapdragon 410, koji nije za high-end telefone!!?? Znaci, najnoviji Galaxy S5 je i pre lansiranja vec zastareo, najmanje 1 godinu iza proslogodisnjeg iPhone 5s, i to u godini kada izlazi iPhone 6/iOS 8. Jaz postaje sve veci i Samsung sve vise posustaje da prati Apple. SG5 ce se prodavati jos losije od SG4, jer oni koji su ga kupili prosle godine, nemaju nijedan valjani razlog da ga zamena za SG5.

Apple iz kvartala u kvartal prodaje sve vise i vise iPhona, prosle godine oko 160 miliona, mnogo vise od svih Android telefona vecih od 4” zajedno!!! Apple nikad nece napraviti “nesto izmedju” smartfona i tableta, ono “izmedju” vec postoji, i se zove iPad Mini. Inace, iPhone 5c “plastikaner” se bolje prodaje od Note 3. Apple ima sopstvenu fabriku safirnog stakla u Arizoni. Proverite na netu, posto zmitjkoe uvek laze jer Apple p(l)acenik.

Zoran Skopljak

pre 10 godina

Telefon je igračka koja se mjenja svaka tri mjeseca. Ja koristim HTC ONE. Za 14 dana korištenja jedino što mi smeta je slaba baterija što je boljka i ostalih telefona sve ostalo je dobro kao i kod modela drugih vodećih proizvođača. Takođe svi trenutni modeli koji postoje na tržištu daleko su od odličnog. ?

Zmitjkoev brat

pre 10 godina

@(the good) sta pricas? koji apple? u svemu su zaostali najmanje duplo, nemaju ni full hd ekran, dok sony i samsung su prevazisli i full hd, apple koristi 8 megapiksela dok sony 21, apple je jos uvek na dual core procesoru sony i samsung octa core, i takt je na sonyiju i damsungu bar duplo veci... kakav crni apple i amerikanci, zaostali su najmanje duplo po svim karakteristikama, i zapamti ne mogu se ameri niti evropljani takmiciti u it tehnologiji i elektronici sa japanom i ostalim zutima!
(the good, 23. februar 2014 01:36). -ZAPOCETAK IMAJU RETINA EKRANE -8 megapiksela je sasvim dovoljno nije broj piksela presudan
-Imaju Dual Core sto je bolje od OCTA KORA trosi manje energije i iPhone je prvi smartfon sa 64-bit arhktekturom(BRZI JE OD SVAKOG NAPUCANOG SMARTFONA)
-Nisu zaostali po svim karakteristikama jer da jesu iPhone nebi bio najbrzi smartfon na svetu.
-Prvi smartfon sa takvim nacinom otkljucavanja(TOUCH ID)

aco

pre 10 godina

koji apple? u svemu su zaostali najmanje duplo, nemaju ni full hd ekran, dok sony i samsung su prevazisli i full hd, apple koristi 8 megapiksela dok sony 21, apple je jos uvek na dual core procesoru sony i samsung octa core, i takt je na sonyiju i damsungu bar duplo veci... kakav crni apple i amerikanci, zaostali su najmanje duplo po svim karakteristikama, i zapamti ne mogu se ameri niti evropljani takmiciti u it tehnologiji i elektronici sa japanom i ostalim zutima!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (the good, 23. februar 2014 01:36)

Da si imao priliku da koristis npr.Iphone 4s nebi tako pisao,nikako ljudi da shvate da kod Iphona ne znace mnogo ghz,ram memorije...4S radi mnogo brze od android telefona koji imaju quad core procesore i giga rama

xelis

pre 10 godina

Planirao sam da kupim SGS5, ali s obzirom da imam manju šaku, a najavljena dijagonala je ogromna, jedini dobar telefon sa normalnom dijagonalom je iPhone 5s. Nije mi jasno zašto top telefoni moraju biti ogromni. Trenutno iman SGS2 koji je odgovarajuće veličine (neki drugi bi rekli savršene).

Piano Black

pre 10 godina

Čitam komentare i čudim se. Zar se vi STVARNO još uvek prepirete oko toga "čiji je veći"? Brate, kol'ko vi imate godina? 12? 13?
Da li znate da je vikend? Da li znate da je juče napolju bilo 15 stepeni? Da li ste bili negde, uradili nešto? Ja sam pre pola sata ispratio jednu crnokosu rokerku. Šta ste vi sinoć radili? OK, znam da je jedan od vas proveo noć sa Siri. A ostali?
Ljudi, man'te se telefona, idite negde sa društvom, smuvajte nešto žensko i uživajte. Od telefona se nećete ovajditi.

Dule Bosna

pre 10 godina

Ja stalno kupujem novi model da bih se falio po kafanama ali mi je ba zao sto ne ugrade barem brijac da bar nesto koristim osim telefoniranja.

the good

pre 10 godina

@ zimitjkoe, sta pricas? koji apple? u svemu su zaostali najmanje duplo, nemaju ni full hd ekran, dok sony i samsung su prevazisli i full hd, apple koristi 8 megapiksela dok sony 21, apple je jos uvek na dual core procesoru sony i samsung octa core, i takt je na sonyiju i damsungu bar duplo veci... kakav crni apple i amerikanci, zaostali su najmanje duplo po svim karakteristikama, i zapamti ne mogu se ameri niti evropljani takmiciti u it tehnologiji i elektronici sa japanom i ostalim zutima!

Che

pre 10 godina

ZAPOCETAK IMAJU RETINA EKRANE
(Zmitjkoev brat, 23. februar 2014 12:39)

retina je nista drugo do ekran sa velikom gustinom piksela, tj pikseli koji se ne vide golim okom...takav ti je svaki ekran manjih dimenzija koji ima gustinu od preko 300ppi(sto danas imaju cak i telefoni nize klase)
isto tako i rezoluciju koju forsira iphone imaju i telefoni nize klase, tako da na polju ekrana i kvaliteta ekrana, epl odavno vise nema sta da trazi.

Boza

pre 10 godina

Uporedite brzinu Iphone 5S i bilo kog androida i onda dodjite da pisete kako po specifikacijama zaostaje,svi izgledaju smesni u poredjenju sa njim

Mirjana Vuckovic

pre 10 godina

Kaki su bolesni ovi Samsungovci? Nikako da ukapiraju da je iPhone, pocev od zadnje dve generacije, dakle pocev od iPhone4S uvek jos brzi od svuh android smartfina. Ne vrede pikseli, ekeani i druge sitnice kada he iPhone u svemu iznad njih. Ukapirajte to jednom i sklonite se sa ove stranice. Jedva cekam iPhone6 (sent from my iPhone5S)

zmitjkoe

pre 10 godina

Telefon je igračka koja se mjenja svaka tri mjeseca.
(Zoran Skopljak, 22. februar 2014 21:12)

Evo covek najzad objasnio cemu sluzi telefon za mladjani Android narastaj. U moje vreme decaci su se igrali sa loptama i/ili sa devevojcicama, devojcice sa lutkama koje placu i kazu "mama", kad ih okrenu na stomak. Ipak ti zavidim na otvorenosti igranja tehnopatologijom, daj boze da ove godine uspem da zamenim iPhone 4, koji je vec cetvrtu godinu isti, a nikako ne uspevam da ga smenim, jer i dan-danas izgleda kao onda kad je iz kutije izasao, samo je iOS uvek najnoviji. iPad 4 necu menjati bar jos 6 godina. Cesto se pitam kako se Apple-u isplati da pravi dugovecne uredjaje, ispada da su Apple sektasi ustvari najgori Apple kupci. Probaj megafon, mozda ti to vise lezi, i duze od 3 meseca traje dok ti ne dosadi.

Ilija

pre 10 godina

Iskreno se nadam da manji applov telefon nece imati dijagonalu od 4.7 ili 4.8 inaca. Ako se to desi ja ili ostajem na 5 ili prelazim na 5s, a mozda i ondem na neki drugi manji telefon. Sto vec neko rece sta ce mi telefon koji ce mi jedva stati u ruku ili dzep. . . Necu da moram da nosim ciglu u drugom dzepu samo da bih balansirao pantalone. . .

Iwan

pre 10 godina

Ja sam za to da apple napravi duplo tanji telefon,e to bi bio pun pogodak,revolucija,nisam za povecanje ekrana,telefon je za mene sve dok mogu da ga drzim i koristim jednom rukom,kao sto je sada,ovo ostalo je sve preveliko

Djordje

pre 10 godina

Po meni Sony je najbolji.Iako koristim zastarelu Xperiu Mini , cak je i ona bolja ili bar moze da se poredi sa telefonima koji danas izlaze ...Android 4.2.2 procesor 1.4Ghz

Gaming

pre 10 godina

Da li neko zna da li Sony planira da izbaci Xperia Play 2 telefon?To bih bilo pravo osvezenje u moru ovih istih telefona,posto svaki lici na svakog.

Rango

pre 10 godina

Ma zmitjkoe koje je to diro Apple, mamu li im njihovu!! Ufff... kakvi su bezobrazni! Inače, Apple će polako da pobija sve za što se zalagao, do nedavno se Apple i svi Apple fanovi zaklinjali u sveta 4" (ekran) a sad će biti čak 5.5"... vraga mu ljubim!! kako je to moguće?!

rrrr

pre 10 godina

Htc one 2 će imati 2 kamere, jedna za dan i jedno za noć što se vidi po prikazanom zadnjem delu kućišta. Doduše neoficijalna fotografija.

Vladica

pre 10 godina

Samo besmislene povecane brojke na postojecim modelima - i full HD rezolucija je previse za telefon, i 12mpix je previse za kameru telefona jer nema optiku da isprati pixele, 16 ili 32gb je sasvim dovoljno memorije, dual core vec zavrsava posao na svakom OSu... dakle - ove godine kao i prethodnih par - nista NOVO od telefona, samo beskorisna poboljsanja postojeceg i pokusaji da se izvuce dolar/evro od ljudi

Radoznali Perica

pre 10 godina

Koja dosadna lista savrsenih telefona! Jel ima tu negde da se iscekuje neko cudo nevidjeno? Nesto novo? Sveze? Drugacije?... Zvakanje prezvakanog, sve isto samo sa novim brojkama. Sad ce lupanje minusa vlasnika ovih firmi i predhodnih modela, kao da ce kupipiti neki od ovih i prodati 'stari', kupljen pre neki mesec. Razumem novo je, al da je dosadno, dosadno je...

Djole

pre 10 godina

Sta je tu najisckeivanije? Predstave nekoliko novina, koje ce realno iskoristiti 20% ljudi, ostali nece ni obratiti paznju i ispada kao da su doneli ne znam sta. A cene 4 puta vece nego sto kosta izrada telefona. I tako svakih godinu dana. Ja kad hocu da nadogradim recimo graficku, ja prodam postojecu, dodam malo para (50-100 eura) i kupim novu malo bolju. A telefon star godinu dana koji je vredeo 700-800 eura mozes da prodas za 200-300. I ko je lud davati svake godine po 500 eura za telefon.

vonjko

pre 10 godina

znaci izgleda se vracamo na ono vreme gde smo obracali paznju koji telefon je lepsi i koji bolje lezi u ruci.... jer od inovacije nisam video nista uzbudljivo vec dve godine

fikoni

pre 10 godina

zmitjkoe
bolji je od samsunga i sta sad . . . sta ti sad imas od toga. jel to tvoja firma pa se sad hvalis koliko si prodao iphona u poslednjem kvartalu. pa druze sto bi nas korisnike interesovale brojke koliko ko je zaradio. procitaj jos jednom naslov ovih vesti. koji telefoni se najvise ocekuju,mani me kvartala. nama je svima jasno da apple pravi dobre uredjaje, ali ti iz neko razloga sad svima nama natrljavas na nos da je apple najbogatiji, ko da taj podatak mene boli,i smaras nas podacima o zaradi. pa briga mene koliko oni imaju para. smaras covece, i opterecen si, nisi normalan prosto receno.CHIBE BRE I TI I TVOJ KAPITAL I PROFIT. Ovaj apple je vise tvoj nego pokojnog Steve. Sad lepo otvori sampanjac i proslavi ovaj ogroman uspeh tvog Apple-a

Psn

pre 10 godina

Nije mi jasno zašto top telefoni moraju biti ogromni.
(xelis, 22. februar 2014 21:31) .. zato što su Top modeli pravljeni za takve zadatke, koji se komotnije obavljaju na većim ekranima. Pozvati nekog, pročitati SMS, pogledati vremensku prognozu.. može i na malom ekranu. A za to i ne treba nabaviti Top model. Ok? :)

AcidBurn

pre 10 godina

Bolje da se utrkuju ko ce bolju bateriju da napravi i obezbedi bolju autonomiju nego sto se utrkuju sa ovim rezolucijama ekrana. Ljudsko oko nije toliko savrseno. FullHD je sasvim dovoljno.

zgodan u podne

pre 10 godina

moze li neko da mi da pregled telefona po kriterijumu dobre baterije?
koristim mnogo aplikacija i funkcija na smart telefonu i performanse mog modela od pre 2 godine me skoro potpuno zadovoljavaju. ono za cime zudim je baterija koja dugo traje. Ovo ne znaci samo da je baterija velikog kapaciteta, vec da da je ceo uredjaj optimizovan po pitanju potrosnje i kapaciteta baterije. Hvala svima koji mi daju korisnu info.

N2

pre 10 godina

Onog momenta kada najprostiji tel. budu mogli da otvaraju standardne aplikacije (faceB, YT, itd) bez laga citava ova senzacija tel. ce proci. A taj momenat je blizu.