Ponedeljak, 17.09.2012.

11:58

SGS4 već u martu 2013. godine?

Izvor: B92

SGS4 veæ u martu 2013. godine? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

zmitjkoe

pre 11 godina

Hahahahaha, Samsung pucao sam sebi u nogu, skoro svi zele iPhone 5:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151017146586786&set=a.59297021785.81337.7224956785&type=1

Tyris

pre 11 godina

Meni samo nije jasno sto je S3 kod nas skiplji u proseku oko 200 eura nego u EU ? Realno, za tu razliku u ceni moze avio karta i jedno nocenje da se plati u hotelu..

Rodni

pre 11 godina

Ja mislim da u telefon od 3-4" ne moze da se stavi konfiguracija od s3. Ko zna da rukuje sa kernelom videce njegove prednosti i sa mnogo slabijim telefonom. Ja mogu da nabrajam do sutra ali cu reci samo neke: mozes da hakujes face, wifi, windows, dos napadi, oc procesor, koristis ga kao pc, prikljucis na njega tastaturu, mis i analog controler i jos mnogo toga. A ovo za kontroler kome nije jasno, postoji program sa kojim preko usb prikljucis na droid. Ja sam licno na S2 i S3 igrao GTA3.

ccc

pre 11 godina

Zato je Asus najprakticniji telefon+tablet, pakuju se jedan u drugog,ili se mogu odvojeno koristiti...Nema prevelikih,tj.premalih ekrana, po potrebi se koristi jedno ili drugo-divota! Jedino sto mozda nije bas nasminkan kao pomenuti mobilni,i kosta malo vise,ali fora je sjajna!

a za telefoniranje koristim gsm od 30e

pre 11 godina

Ne bih menjao moj tabletcic od sedam incha za te vashe prcoljke mobilne smart telefone, ni da mi ih poklonite. Kako kazu ono zene ..kad probas big, vise ti sve deluje ko crvic..nema vece srece nego kad se zavalis u krevet a 7 incha ekrana u rukama...

NEnad

pre 11 godina

odlucim se da kupim novi telefon i onda procitam vest kako novi model izlazi za koji mesec i onda odlucim da sacekam da izadje da bi pale cene postojecim modelima ali mi se novi model toliko svidi da krenem za njega da skupljam i tako u krug ..
(Filip, 17. septembar 2012 12:44)

Tako je sa racunarima odavno. Resenje je da odlucis koliko para zelis da das i za te pare uzmes sto bolje mozes u tom trenutku.

guja

pre 11 godina

Još da imate kredita da koristite telefone za telefoniranje. To vam je ko da kupite Audi A8 a sipate čorbe za po 500 kinti nedeljno, ali ima ABS DŽMLMG ovo-ono. Ajd ne lupetajte klošari.

zmitjkoe

pre 11 godina

Ne verujem da ce SGIV imati displej od 5". Posto vole da kopiraju Apple shvatice najzad razliku izmedju telefona i tableta. Apple je povecao displej na iPhone 5, ali se sirina telefona nije menjala od 2007., dakle od pocetka. Apple je jedini koji je razumeo da telefon mora udobno da lezi u ruci i da se moze koristi jednom rukom, sto je ergonomski aksiom za tu vrstu uredjaja.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ergonomics

Mislim da je ovolika pomama za iPhone 5 nastala upravo zato ljudima treba telefon koji lako mogu nositi sa sobom i uglavnom sluzi za komunikaciju i informaciju, kada smo van kuce ili kancelarije, mada ga mladji narastaj koristi i za entertainmet sadrzaje. Velicina max 4 inca.

Tablet sluzi za komunikaciju, informaciju, edukaciju, poslovnu primenu i entertaiment sadrzaje. Obicno se ne nosi u grad, ali je nezamenjiv u kuci i na putovanjima, na koja smo nekad teglili teske laptopove. Velicina od 5-10 inca.

Ultrabook je anoreksicni laptop, ali je u principu mobilni desktop kompjuter, stime sto je utrabook i ultra mobilan. Velicina od 12-17 inca.

Desktop kompjuter sluzi za sve gore navedeno plus je nezamenljiv za profesionalni rad. Velicina min 20 inca.

Eto savet Samsungu, da ne luta. SGIV ce imati 4,1' displej.

Bane

pre 11 godina

Ne razumem, imaš SGS2 i ideju kako Samsung pravi SGS3 i SGS4 da bi ga ti i ostali vlasnici SGS2 kupili, kao vi ste im ciljna grupa šta već? Prave ga za ljude koji imaju smartfone starije generacije i vrlo verovatno telefone drugih proizvodjača sa nekim drugim OS znači ljudi koji planiraju kupovinu novog telefona i lome se da li da predju na android, a vi ste im 153 ciljna grupa...

ZZ

pre 11 godina

@Milos
Brzi i bolji hardver uvek radja nove ideje za softver koji pre nije bio moguc i tako u krug. Konkurencija je ta koja to sve pokrece. Da se stalo na tome sta da li TRENUTNO nesto potrebno, verovatno bio jos kuckali na spektrumu i C64. Tako funkcionise progres. Ako si ti zadovoljan tvojim telefonom, cemu takav komentar, niko te ne tera da kupis noviji. Pre bih rekao da je kod tebe u pitanju ljubomora sto ce tvoj telefon uskoro da zastari.

NEki

pre 11 godina

Konacno neki veci ekran 5 inca to je to idealno, za sve za berzu, za aplikacije za sve...

Najbolja odluka ikada zamalo dakupim SG3 i sada cu da cekam februar definitivno toooooo, i tada cu imati para da kupim bez ugovorne obaveze...

Alfa

pre 11 godina

@(Darth Shone, 17. septembar 2012 17:47)
decko veze nemas... rootovanjem samo otkljucavas OS, ne i baseband (radio) telefona

otkljucavanje kod iPhone je uglavnom proslost od kada su pocele global verzije da se prodaju (tzv simfree)

Nesa

pre 11 godina

Nisu su jasni ovi tipovi koji odredjuju koja velicina (boja, marka itd itd.) svima odgovara. To je valjda u duhu srpske verzije demokratije "svako ima pravo na moje misljenje". Meni na primer licno vise odgovora ogroman smartphone (koristim galaxy note), iz prostog razloga jer mi je telefoniranje sekundarna stvar, a velik, komforan ekran - primarna. Nekome pak vise odgovara manji telefon jer ga koristi na drugaciji nacin. Da bi li sad ja trebao njima da solim pamet i odredjujem odraslim ljudima sta je za njih dobro ? Samsung (i ostali proizvodjaci) samo nude ono sto kupci traze. Konkurencija je nemilosrdna, a sto se tice izbora svako moze da nadje ono sto mu odgovara. Zalosno je sto se u Srbiji cak i u tehnickim temama posredno proteze politika i evolutivna biologija.

Stefan Kurcubic

pre 11 godina

prebrzo, nepromisljeno, totalno pogresno. glavni konkurent jos nije ni krenuo u ptodaju telefona, a samsung se vec zalece. izneverio je samsung sa ovim svoje korisnike. toliko dugo su mnogi cekali s3, i odusevili se sa telefonom. i sad najavljuju s4? sta je sa samsungom? sad ispade da oni koji su stedeli i kupili s3 su ovce? izneverio je samsung, debelo....

Gospodin 19

pre 11 godina

Recimo da je Samsung mogao jos sa SGS3 ili vec i sa SGS2 da napravi ono sto planira da ugradi u SGS4, ali zasto zuriti, bolje poboljsavati jednu po jednu komponentu na godinu dana, ove procesor, sledece memorija, one tamo savitljivi displej. Svake godine daju razlog korisnicima da kupe nov telefon.

Milos

pre 11 godina

Imam SGS2 i zadovoljan sam za sada sa telefonom i mislim da jos uvek nema potrebe za takvim hardverom kakav nosi S3 a kamo li za necim jacim, preterase ga, pocece na mesec dana da izbacuju telefone..

dzoni

pre 11 godina

Da dodam samsunv vec ima savitljive amoled ekrane i vec ih je predstavio na raznim sajmovima i verovatno ce biti ne u novom ali u sgs 5 do kad ce verovatno uspeti da spusti proizvodne troskove doticnih pa ce moci i tabelet u telefonu jer ce veci ekran moci da se odmota.

ll

pre 11 godina

Moj prvi pravi tac skrin telefon je Dell Streak 5. Dakle prvo pa 5 inca. :-) Kupio sam ga povoljno pa je zato i bio moj izbor. Super je ta velika dijagonala itd. ali ipak mislim da je preveliki. Tesko da neko sa prosecnom sakom moze da koristi telefon jednom rukom (cak ga je tesko i odkljucati jednom rukom) i to je glavni nedostatak. Po mom misljenju maksimum bi trebao biti 4,3 mada ja licno preferiram 4 inca.

Darth Shone

pre 11 godina

Hahahahaha
Izlazi? Pa zar vec nije izasao.. samo se ne zove Galaxy S-IV, nego Galaxy Note II.... niti Petrovka, niti Samsung rade nesto novo... samo zgrcu lovu na nama korisnicima.. prava revolucija bi bila kada bi napravili smartphone sa dobrom baterijom, koji nebi morao da se puni svakih nekoliko sati .. ali ne mogu, tj ne zele.. onda nebi mogli da pordaju maglu sa novim vecim ekranima, mislim Petrovka preferira duze.. ali zato Samsung zna sta je prava stvar, ma i LG zna.. a to je da je sirina bitna... ;) Fanovi Petrovke ce sada pljuvati Samsung, kao po obicaju.... posto za zivot zaradjuejm u IT industriji, imao sam prilike da drzim oba proizvoda u rukama. da se "igram' sa oba i mogu reci sta mislim o njima, Dajfonu je to se mora reci kuciste mnogo bolje uradjeno nego kod Samsungovih ceda, ali zato kod Samsunga nemam glavobolja oko otkljucavanja, i otvorenosti, kod Dajfona, Petrovka stavlja zastitu gde god stigne, pa ako kojim slucajem imate baseband 4.01.08 ili 4.08.12 za Iphone 4.. nagrabuslili ste.. nema otkljucavanja... besplatno mislim... a kod Artu Ditu telefona, samo root, i voila... ubaci koju god hoices mrezu... zato i kazem... uz R2D2 je sila.. dok Petrovku kupuju vecim delom fenseri i fenserke.. kao fotoaprata za bojlere! Cast iziuzecima, kojih ima.. ali se n daju primetiti od ovih ... sa bojlerima na FB-u!

Miloš

pre 11 godina

samsung galaxy s2 je i vise nego dovoljan. sve preko njegove velicine je preveliko,ubacuju se nove komponente koje ama bas nicemu ne sluze. kome jos treba ekran preko 4',1gb rama,16gb prostora i 8mpx kamera.
(ajme, 17. septembar 2012 15:25)

Zapišite šta ste sada rekli, i Vi i ovi sa plusevima, pa pogledajte to za desetak godina, čisto da se malo nasmejete.

"Kome je potrebno više od 64 kilobajta memorije?"

Bane

pre 11 godina

To čekam!!! Taman mi u to vreme ističe ugovor u Telenoru, SGS 3 mi se i onako ne svidja kako izgleda, mada je stvarno u pitanju aždaja od telefona, a ovaj će sigurno biti lepši i moćniji! HTC ćao zdravo...

John Rambo

pre 11 godina

Interesantni su ovi likovi sa komentarima poput "dokle ovo više", i "čemu sve veći telefoni". Vrlo je jasno da će kroz pet ili deset godina ~5", ako ne i veći, ekrani biti standard.
Kome se ne dopada, slobodno neka kupi manji telefon.
Slično su neki pre pet godina pričali kako iPhone nikada neće zaživeti, jer su ekrani osetljivi na dodir "nezgodni za upotrebu". Smešno.

dzoni

pre 11 godina

@emmi
LCD ekrani zrace..svasta ovde da procitas..ko voli manje ekrane nek kupuje..tako se apple kleo u 3.5 inca ekran a sad je odjednom ovaj veci idealan..i ti pazi da ne pokvaris oci gledajuci b92 aplikaciju u maleckom ekranu.

Che

pre 11 godina

iPhone proda 10 mil. komada u 10 dana.
(vikhiiz, 17. septembar 2012 13:09)
iz ovoga proizilazi onda da nekoliko milijardi ljudi na planeti ima iPhone,bilo koja verzija da je u pitanju....

ajme

pre 11 godina

samsung galaxy s2 je i vise nego dovoljan. sve preko njegove velicine je preveliko,ubacuju se nove komponente koje ama bas nicemu ne sluze. kome jos treba ekran preko 4',1gb rama,16gb prostora i 8mpx kamera.

@(ajme, 17. septembar 2012 15:25)

pre 11 godina

Evo meni treba ekran veci od 4" i vise od 16 GB prostora. 4,3" na S2 mi je OK, ali bi npr. 4,6"-4,8" bilo jos bolje. 16 GB interne + 32 GB micro SDHC sam vec skoro popunio, tako da bih voleo da su cena 64 GB micro SDXC kartica nize i da se lakse nabavljaju.

lachupacabra

pre 11 godina

5 inca je idealno za telefon ako pri tom ima opciju da postane solarna ploca pa da moze da napuni svoju bateriju ili mozda da preko mikro usba napaja frizider i drugu belu tehniku...

cataclysm

pre 11 godina

@dalanik koliko ih postuju??? to sto su s3 napravili kao s2, jer sve aplikacije otvaraju istom brzinom, a cena je duplo veca za s3, a tek koja ce da bude s4 prevara.... mozete da dislajkujete koliko hocete to je istina. HTC One X :D

DaLanik

pre 11 godina

eto koliko postuju kupce sgs3.znaci ljudi dali silne pare za trojku,da bi 10 meseci kasnije izasla cetvorka.dakle,kod samsungovih telefona treba svakih deset meseci ulagati po 700€,da bi nosilu aktuelan aparat.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (srb, 17. septembar 2012 13:51)

Pa kakva je razlika - Epl to radi na 12 meseci!! U velika razlika 2 meseca :)

Marko

pre 11 godina

@Srb
K'o što si dao za trojku, daj i za četvorku, ako si već kupio da budeš aktuelan. A možda da razmisliš o nečemu sa cirkonima?

iShamesung

pre 11 godina

Vidim da ce im korisnici koristiti obe ruke + noga ili nos.

E.. a moze da se iskoristi kao zaklon od sunca ili kisobran eto novog feature-a.

паметњаковић млађи хтц

pre 11 godina

кад се само сетим како су се гањали ко ће мањи да направи. панасоник је имао један од најмањих, gd 55 и g 50. добри били за затворенике. а сад ће РТС да наплаћује тв претплату кад виде телефоне велике као телевизор. :):):):)

Kroata

pre 11 godina

Ljudi pricajte vi šta hocete ali sony xperia s je best buy telefon, ima gigu rama 2 jezgre,sasvim dovoljno za najjzahtijevniju android aplikaciju,ekran i kamera bolja i od samsunga s3 i od htc-a one x, samsungov ekran super amoled je sve samo ne super, naime preko njega vidim bolje nego uzivo i ta slika nije realna niti prirodna za razliku od bravie engine, xperia s ima blentavi hdmi sto niti htc niti samsung nemaju,xperia s ima čip za brzo punjenje i 40% se brze puni i od htc-a i samsunga, jedina mana zapravo sonieva je spori update ali kome treba update nakon ics ili jb!! sony ima bolje materijale kucista i od htca i od samsunga i na kraju krajeva jeftinij je i do 40%,definitivno je best buy,a ove 4 jezgre ce kupovati samo glupani,istina doci ce i vrijeme za 4 jezgre ali nije mi jasno kako mogu stavit 4 jezgre i ostavit gigu rama,da su stavili 2,pozdrav svim ljubiteljima mobitela!!pusa

viva la golf

pre 11 godina

zasto imam utisak da ajfonovci voze i golfa dvojku. nekako me ne napusta utisak da je to ista vrsta zagrizenosti. mislim njihov je najbrzi najjaci najlepsi najbolji naj... da ne pricam da bi radije kupili golfa nego za manje para mnogo noviji udobniji moderniji auto. vec ocekujem komentare hvalospeva na racun doticnog golfa. al sta da kazem osim zivela sloboda govora i sloboda izbora jer u suprotnom se ne bi znalo da ima i nesto bolje od iGolfa.

Dzoni

pre 11 godina

@filip
ako neces imas izbor brdo telefona sa manjim ekranom..meni odgovara sa vecim I to je to..neko kaze ima tablet..imam I tablet ali ga retko kad iznosim sa sobom ..ipad 3 ima 700 g tj skoro 6 sgs3 zajedno I nije bas isto vuci tablet I telefon sa velikom ekranom.Nemam sgs3 vec galaxy note od 5.3 inca a u drugom dzepu galaxy player sa 5 inca ekranom ..ne bi imalo teorije da se vratim na neki sa manjim ekranom.

bane

pre 11 godina

RE: Znas li ti cemu sluze 4 cora/thread-a? Pa da bi se smanjila potrosnja baterije ukoliko nema potrebe da koristis sva 4 dok citas poruku.

Core i threads u njima, sluze za pararelno obradu pod. a ne smanjenju potrosnje baterije . Istina je da mogu
pojedini core da se pale-gase po potrebi (udju u standby) ako nema potrebe za vise obrade , ili se ukljuce kada ima potrebe "svi" .

Ono sto mene interesuje da li ce Samsung promeniti izgled i dizajn koji je vec koriscen u S3 njegovom jednog od
naj uspesnijih modela . Sto se tice velicine , "preterali su" , mislim da korisnici posle S3 ili S4 ako se ovako nastave uzmu ne S5 nego Tablet S5 , sto zapravo on i jeste ako se uzme u obzir snaga i velicina .
Nema sumnje da su zedni para , nema sumnje da su proizveli vise modeli i prodali vise nego iko , ali mi pomalo ovo sve zvuci kao "bahatost" . Dokle vise breeee . korisnici koji kupe novi model, on im zastari posle 6meseci . uz to cekaju na dotican software , i po 1god dana da bi ga update-ovali , kao i to jer ne znaju kada ce podrska prestati , to nije fer prema samim kupcima . Drugo mogli su cene malo da spuste , S3 kosta vise nego dotican iPhone , a oni za S3 pored hardware-a nemaju troskove , software i update , dakle Android je besplatan i "nista" ih ne kosta .Ja moj Samsung nisam mogao da uradim update posle 7meseci , kao star telefon platio 500euri rekli kupi drugi ako hoces Ice cream . Preterali su i zato od mene minus , kao bivseg korisnika .

Nenad

pre 11 godina

Vece ne mora da znaci i bolje; za moj ukus SG3 ima prelep ali i prevelik ekran osim ako se ne koriste obe ruke. To je nesto sto nekome zaista i treba pa ce naci ovaj telefon kao dobat. Posle 10ak dana telefon me je malo smorio jer je jedno te isto sa Androidom-ikonice menjaju mesto po instalaciji, sve skarabudzili u apps drawer ne zna se ni ko pije ni ko placa... Nadam se da se ne pomame kod nas na ovaj telefon jer sam cuo da je zaista skup,

Mmm

pre 11 godina

E ovo vec pocinje da nervira.
Imam SGSII i zaista je odlican tel.Najnovija III je definitivno bolja ali je u sledecih nekoliko meseci necu uzeti.Ne svidja mi se na njoj velicina ekrana.Sto je mnogo,mnogo je.A sad vidi ovo...u martu izlazi IV.I kazu bice 5 inci.E pa ne znam sta da ima necu ga uzeti.
Jos cu jednom reci....SGS jeste kopija iphona i svi mi to znamo.Ali ja tga prosto obozavam jer je za mene odlican telefon.Ali mislim da Korejci uopste nemaju mere.Bas su ga preterali.

Dimce

pre 11 godina

Daj bre niste normalni. Sve preko 4.5 inca za telefon je mnogo, ja koji imam sake ko lopate jedva S2 (4,3) koristim jednom rukom a ne to ogromno sto ce da naprave. Al opet veliki ekran ima svoje prednosti, ako smanje ono kuciste oko ekrana moze da bude super.

Alex

pre 11 godina

Zasto se Iphone fenseri nerviraju toliko oko Samsunga kad su toliko privrzeni skupom amerikancu(kinezu)? To je primetno i kod urednika IT dela koji usput blate Samsung i Android platformu. Mislim da su ljudi globalno odbojni prema promenama, to nije slucaj samo kod nas koji zivimo jos u 20. veku.

srb

pre 11 godina

eto koliko postuju kupce sgs3.znaci ljudi dali silne pare za trojku,da bi 10 meseci kasnije izasla cetvorka.dakle,kod samsungovih telefona treba svakih deset meseci ulagati po 700€,da bi nosilu aktuelan aparat.

qweas

pre 11 godina

Samsung Galaxy S3 je prodat u preko 20 miliona primeraka.
(qweas, 17. septembar 2012 12:25)

^za 100 dana… iPhone proda 10 mil. komada u 10 dana.
(vikhiiz, 17. septembar 2012 13:09)

Ovde je bilo pitanje da li je SGS3 dobro prosao, a ne da li se proda jedan model samsung telefona u vise primaraka od nekog iPhone-a...
Da li Apple proda vise komada telefona od Samsunga godisnje? Tesko :)

P

pre 11 godina

Ovi iz samsunga veruju duboko u zakon verovatnoce. Samo stancuju, pa ce jedan valjda da ih uk*nja.
(2unread, 17. septembar 2012 12:06)

Ovi Apple fanboys bi mogli malo da razmisle pre nego sto stave komentar posto taj isti Apple takodje jednom godisnje u isto vreme (septembar) izbacuje "novi" model telefona.

maxx

pre 11 godina

@zmitjkoe
Naravno, imace i genijalni, fenomenalni TouchWiz 4.65/2*2.32, cudo interfejs dizajna. Sve to bice upakovano u najjeftiniju plastiku dobijenu od recikliranih daski za WC solju :) Kreativni Sljamsung.

Drago mi je

pre 11 godina

Ljudi moji meni je izuzetno drago što će se na tržištu pojaviti još jedan perfektan i prelep ''telefončić''. Moram da priznam jednu tužnu stvar za mene je on ne jako dalek i ne dostižan!!! Ja ne mogu da kupim ni najjeftiniji ZTE a kamoli ovakvog lepotana. Jedva čekam da svane dan kad ću moći nekako da priuštim ovakav telefon, a da zbog toga ne moram da gladujem godinu i više dana. Sve bi ovo bilo OK da mi on može nekako platiti komunalije i još neke računčiće ali on je nemoćan u odnosu na račune koji nemilosrdno pristižu svakog meseca.

marvin_the_martian

pre 11 godina

Ma nek izbace i galaxy s 10 ako hoće već sledeće godine, ali samo da bude u naredne dve godine podrške sa s2 i ja ću biti zadovoljan

lucifer

pre 11 godina

@zmitkoje, upravu si SGS 4 ce bude priblizno jak kao iPhone 8 kada izadje 2018. A sada ozbiljno, Iphone se jos nije ni pojavio u prodaji a SGS 4 izlazi tek za 6 mjeseci, kako neko uopste moze da tvrdi da kako ce da funkcionise SGS 4. Ali dobro mozda je Apple vec poceo da ugradjue kristalne kulge u svoje proizvode, pa ste vi uatanju da vidite buducnist

indijanac

pre 11 godina

Ovo je najverovatnije samo novinarska patka. Tesko je zamisliti da se top model kompanije koji se odlicno prodaje menja posle 9 meseci. Ako hoce nesto da menjaju, neka porade na kvalitetu materijala i izrade, jer Samsung tu kaska za konkurencijom, neka unaprede TouchWizz, posto je HTC Sense svetlosnu godinu ispred. Ono sto je ispod haube S3 je vrhunac trenutne ponude. Radite na slabostima, umesto sto povecavate rezoluciju i dodajete jezgra.

Jadac

pre 11 godina

@zmitjkoe: Znas li ti cemu sluze 4 cora/thread-a? Pa da bi se smanjila potrosnja baterije ukoliko nema potrebe da koristis sva 4 dok citas poruku. Inace, cemu sluzi ta snaga CPU-a svima koji koriste telefone? Za cega? Da mozda neko ne radi u 3ds maxu na telefonu ili? Da nije za panorama mode? :D

vikhiiz

pre 11 godina

Samsung Galaxy S3 je prodat u preko 20 miliona primeraka.
(qweas, 17. septembar 2012 12:25)

^za 100 dana… iPhone proda 10 mil. komada u 10 dana.

xoxo

pre 11 godina

takticki potez, izbacili sg3 koji je malo bolji od sg2 da pokupe malo love dok cekaju da apple otkrije karte a onda izbacuju revolucionaran proizvod? Ili mozda nisu tako pametni. U svakom slucaju, do sledece generacije iPhone telefona izaci ce i sg5 a mozda i 6-a generacija.

ostrige

pre 11 godina

joj samo vi izbacujte. i ne mesec dana ako mozete, a ja cu da usparam malo para pa kad se pojavi note 2 ja cu da uzmem note 1 koji radi sve moguce, a i radice

Filip

pre 11 godina

odlucim se da kupim novi telefon i onda procitam vest kako novi model izlazi za koji mesec i onda odlucim da sacekam da izadje da bi pale cene postojecim modelima ali mi se novi model toliko svidi da krenem za njega da skupljam i tako u krug ..

Mario Bros

pre 11 godina

Tako je. Samo napred u progres. Gde pise da se jednom godisnje osvezava linija. Uvek na vrhu je dobra filozofija. A i prodati stariji pa doplatiti malo je prihvatljivo

qweas

pre 11 godina

Ovi iz samsunga veruju duboko u zakon verovatnoce. Samo stancuju, pa ce jedan valjda da ih uk*nja.
(2unread, 17. septembar 2012 12:06

Samsung Galaxy S3 je prodat u preko 20 miliona primeraka.

qweas

pre 11 godina

Ovi iz samsunga veruju duboko u zakon verovatnoce. Samo stancuju, pa ce jedan valjda da ih uk*nja.
(2unread, 17. septembar 2012 12:06

Samsung Galaxy S3 je prodat u preko 20 miliona primeraka.

паметњаковић млађи хтц

pre 11 godina

кад се само сетим како су се гањали ко ће мањи да направи. панасоник је имао један од најмањих, gd 55 и g 50. добри били за затворенике. а сад ће РТС да наплаћује тв претплату кад виде телефоне велике као телевизор. :):):):)

Filip

pre 11 godina

odlucim se da kupim novi telefon i onda procitam vest kako novi model izlazi za koji mesec i onda odlucim da sacekam da izadje da bi pale cene postojecim modelima ali mi se novi model toliko svidi da krenem za njega da skupljam i tako u krug ..

Drago mi je

pre 11 godina

Ljudi moji meni je izuzetno drago što će se na tržištu pojaviti još jedan perfektan i prelep ''telefončić''. Moram da priznam jednu tužnu stvar za mene je on ne jako dalek i ne dostižan!!! Ja ne mogu da kupim ni najjeftiniji ZTE a kamoli ovakvog lepotana. Jedva čekam da svane dan kad ću moći nekako da priuštim ovakav telefon, a da zbog toga ne moram da gladujem godinu i više dana. Sve bi ovo bilo OK da mi on može nekako platiti komunalije i još neke računčiće ali on je nemoćan u odnosu na račune koji nemilosrdno pristižu svakog meseca.

DaLanik

pre 11 godina

eto koliko postuju kupce sgs3.znaci ljudi dali silne pare za trojku,da bi 10 meseci kasnije izasla cetvorka.dakle,kod samsungovih telefona treba svakih deset meseci ulagati po 700€,da bi nosilu aktuelan aparat.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (srb, 17. septembar 2012 13:51)

Pa kakva je razlika - Epl to radi na 12 meseci!! U velika razlika 2 meseca :)

qweas

pre 11 godina

Samsung Galaxy S3 je prodat u preko 20 miliona primeraka.
(qweas, 17. septembar 2012 12:25)

^za 100 dana… iPhone proda 10 mil. komada u 10 dana.
(vikhiiz, 17. septembar 2012 13:09)

Ovde je bilo pitanje da li je SGS3 dobro prosao, a ne da li se proda jedan model samsung telefona u vise primaraka od nekog iPhone-a...
Da li Apple proda vise komada telefona od Samsunga godisnje? Tesko :)

Marko

pre 11 godina

@Srb
K'o što si dao za trojku, daj i za četvorku, ako si već kupio da budeš aktuelan. A možda da razmisliš o nečemu sa cirkonima?

lachupacabra

pre 11 godina

5 inca je idealno za telefon ako pri tom ima opciju da postane solarna ploca pa da moze da napuni svoju bateriju ili mozda da preko mikro usba napaja frizider i drugu belu tehniku...

Dimce

pre 11 godina

Daj bre niste normalni. Sve preko 4.5 inca za telefon je mnogo, ja koji imam sake ko lopate jedva S2 (4,3) koristim jednom rukom a ne to ogromno sto ce da naprave. Al opet veliki ekran ima svoje prednosti, ako smanje ono kuciste oko ekrana moze da bude super.

marvin_the_martian

pre 11 godina

Ma nek izbace i galaxy s 10 ako hoće već sledeće godine, ali samo da bude u naredne dve godine podrške sa s2 i ja ću biti zadovoljan

P

pre 11 godina

Ovi iz samsunga veruju duboko u zakon verovatnoce. Samo stancuju, pa ce jedan valjda da ih uk*nja.
(2unread, 17. septembar 2012 12:06)

Ovi Apple fanboys bi mogli malo da razmisle pre nego sto stave komentar posto taj isti Apple takodje jednom godisnje u isto vreme (septembar) izbacuje "novi" model telefona.

indijanac

pre 11 godina

Ovo je najverovatnije samo novinarska patka. Tesko je zamisliti da se top model kompanije koji se odlicno prodaje menja posle 9 meseci. Ako hoce nesto da menjaju, neka porade na kvalitetu materijala i izrade, jer Samsung tu kaska za konkurencijom, neka unaprede TouchWizz, posto je HTC Sense svetlosnu godinu ispred. Ono sto je ispod haube S3 je vrhunac trenutne ponude. Radite na slabostima, umesto sto povecavate rezoluciju i dodajete jezgra.

Miloš

pre 11 godina

samsung galaxy s2 je i vise nego dovoljan. sve preko njegove velicine je preveliko,ubacuju se nove komponente koje ama bas nicemu ne sluze. kome jos treba ekran preko 4',1gb rama,16gb prostora i 8mpx kamera.
(ajme, 17. septembar 2012 15:25)

Zapišite šta ste sada rekli, i Vi i ovi sa plusevima, pa pogledajte to za desetak godina, čisto da se malo nasmejete.

"Kome je potrebno više od 64 kilobajta memorije?"

viva la golf

pre 11 godina

zasto imam utisak da ajfonovci voze i golfa dvojku. nekako me ne napusta utisak da je to ista vrsta zagrizenosti. mislim njihov je najbrzi najjaci najlepsi najbolji naj... da ne pricam da bi radije kupili golfa nego za manje para mnogo noviji udobniji moderniji auto. vec ocekujem komentare hvalospeva na racun doticnog golfa. al sta da kazem osim zivela sloboda govora i sloboda izbora jer u suprotnom se ne bi znalo da ima i nesto bolje od iGolfa.

Che

pre 11 godina

iPhone proda 10 mil. komada u 10 dana.
(vikhiiz, 17. septembar 2012 13:09)
iz ovoga proizilazi onda da nekoliko milijardi ljudi na planeti ima iPhone,bilo koja verzija da je u pitanju....

Jadac

pre 11 godina

@zmitjkoe: Znas li ti cemu sluze 4 cora/thread-a? Pa da bi se smanjila potrosnja baterije ukoliko nema potrebe da koristis sva 4 dok citas poruku. Inace, cemu sluzi ta snaga CPU-a svima koji koriste telefone? Za cega? Da mozda neko ne radi u 3ds maxu na telefonu ili? Da nije za panorama mode? :D

ostrige

pre 11 godina

joj samo vi izbacujte. i ne mesec dana ako mozete, a ja cu da usparam malo para pa kad se pojavi note 2 ja cu da uzmem note 1 koji radi sve moguce, a i radice

xoxo

pre 11 godina

takticki potez, izbacili sg3 koji je malo bolji od sg2 da pokupe malo love dok cekaju da apple otkrije karte a onda izbacuju revolucionaran proizvod? Ili mozda nisu tako pametni. U svakom slucaju, do sledece generacije iPhone telefona izaci ce i sg5 a mozda i 6-a generacija.

bane

pre 11 godina

RE: Znas li ti cemu sluze 4 cora/thread-a? Pa da bi se smanjila potrosnja baterije ukoliko nema potrebe da koristis sva 4 dok citas poruku.

Core i threads u njima, sluze za pararelno obradu pod. a ne smanjenju potrosnje baterije . Istina je da mogu
pojedini core da se pale-gase po potrebi (udju u standby) ako nema potrebe za vise obrade , ili se ukljuce kada ima potrebe "svi" .

Ono sto mene interesuje da li ce Samsung promeniti izgled i dizajn koji je vec koriscen u S3 njegovom jednog od
naj uspesnijih modela . Sto se tice velicine , "preterali su" , mislim da korisnici posle S3 ili S4 ako se ovako nastave uzmu ne S5 nego Tablet S5 , sto zapravo on i jeste ako se uzme u obzir snaga i velicina .
Nema sumnje da su zedni para , nema sumnje da su proizveli vise modeli i prodali vise nego iko , ali mi pomalo ovo sve zvuci kao "bahatost" . Dokle vise breeee . korisnici koji kupe novi model, on im zastari posle 6meseci . uz to cekaju na dotican software , i po 1god dana da bi ga update-ovali , kao i to jer ne znaju kada ce podrska prestati , to nije fer prema samim kupcima . Drugo mogli su cene malo da spuste , S3 kosta vise nego dotican iPhone , a oni za S3 pored hardware-a nemaju troskove , software i update , dakle Android je besplatan i "nista" ih ne kosta .Ja moj Samsung nisam mogao da uradim update posle 7meseci , kao star telefon platio 500euri rekli kupi drugi ako hoces Ice cream . Preterali su i zato od mene minus , kao bivseg korisnika .

Milos

pre 11 godina

Imam SGS2 i zadovoljan sam za sada sa telefonom i mislim da jos uvek nema potrebe za takvim hardverom kakav nosi S3 a kamo li za necim jacim, preterase ga, pocece na mesec dana da izbacuju telefone..

ajme

pre 11 godina

samsung galaxy s2 je i vise nego dovoljan. sve preko njegove velicine je preveliko,ubacuju se nove komponente koje ama bas nicemu ne sluze. kome jos treba ekran preko 4',1gb rama,16gb prostora i 8mpx kamera.

Kroata

pre 11 godina

Ljudi pricajte vi šta hocete ali sony xperia s je best buy telefon, ima gigu rama 2 jezgre,sasvim dovoljno za najjzahtijevniju android aplikaciju,ekran i kamera bolja i od samsunga s3 i od htc-a one x, samsungov ekran super amoled je sve samo ne super, naime preko njega vidim bolje nego uzivo i ta slika nije realna niti prirodna za razliku od bravie engine, xperia s ima blentavi hdmi sto niti htc niti samsung nemaju,xperia s ima čip za brzo punjenje i 40% se brze puni i od htc-a i samsunga, jedina mana zapravo sonieva je spori update ali kome treba update nakon ics ili jb!! sony ima bolje materijale kucista i od htca i od samsunga i na kraju krajeva jeftinij je i do 40%,definitivno je best buy,a ove 4 jezgre ce kupovati samo glupani,istina doci ce i vrijeme za 4 jezgre ali nije mi jasno kako mogu stavit 4 jezgre i ostavit gigu rama,da su stavili 2,pozdrav svim ljubiteljima mobitela!!pusa

dzoni

pre 11 godina

@emmi
LCD ekrani zrace..svasta ovde da procitas..ko voli manje ekrane nek kupuje..tako se apple kleo u 3.5 inca ekran a sad je odjednom ovaj veci idealan..i ti pazi da ne pokvaris oci gledajuci b92 aplikaciju u maleckom ekranu.

iShamesung

pre 11 godina

Vidim da ce im korisnici koristiti obe ruke + noga ili nos.

E.. a moze da se iskoristi kao zaklon od sunca ili kisobran eto novog feature-a.

John Rambo

pre 11 godina

Interesantni su ovi likovi sa komentarima poput "dokle ovo više", i "čemu sve veći telefoni". Vrlo je jasno da će kroz pet ili deset godina ~5", ako ne i veći, ekrani biti standard.
Kome se ne dopada, slobodno neka kupi manji telefon.
Slično su neki pre pet godina pričali kako iPhone nikada neće zaživeti, jer su ekrani osetljivi na dodir "nezgodni za upotrebu". Smešno.

ll

pre 11 godina

Moj prvi pravi tac skrin telefon je Dell Streak 5. Dakle prvo pa 5 inca. :-) Kupio sam ga povoljno pa je zato i bio moj izbor. Super je ta velika dijagonala itd. ali ipak mislim da je preveliki. Tesko da neko sa prosecnom sakom moze da koristi telefon jednom rukom (cak ga je tesko i odkljucati jednom rukom) i to je glavni nedostatak. Po mom misljenju maksimum bi trebao biti 4,3 mada ja licno preferiram 4 inca.

Bane

pre 11 godina

To čekam!!! Taman mi u to vreme ističe ugovor u Telenoru, SGS 3 mi se i onako ne svidja kako izgleda, mada je stvarno u pitanju aždaja od telefona, a ovaj će sigurno biti lepši i moćniji! HTC ćao zdravo...

maxx

pre 11 godina

@zmitjkoe
Naravno, imace i genijalni, fenomenalni TouchWiz 4.65/2*2.32, cudo interfejs dizajna. Sve to bice upakovano u najjeftiniju plastiku dobijenu od recikliranih daski za WC solju :) Kreativni Sljamsung.

Darth Shone

pre 11 godina

Hahahahaha
Izlazi? Pa zar vec nije izasao.. samo se ne zove Galaxy S-IV, nego Galaxy Note II.... niti Petrovka, niti Samsung rade nesto novo... samo zgrcu lovu na nama korisnicima.. prava revolucija bi bila kada bi napravili smartphone sa dobrom baterijom, koji nebi morao da se puni svakih nekoliko sati .. ali ne mogu, tj ne zele.. onda nebi mogli da pordaju maglu sa novim vecim ekranima, mislim Petrovka preferira duze.. ali zato Samsung zna sta je prava stvar, ma i LG zna.. a to je da je sirina bitna... ;) Fanovi Petrovke ce sada pljuvati Samsung, kao po obicaju.... posto za zivot zaradjuejm u IT industriji, imao sam prilike da drzim oba proizvoda u rukama. da se "igram' sa oba i mogu reci sta mislim o njima, Dajfonu je to se mora reci kuciste mnogo bolje uradjeno nego kod Samsungovih ceda, ali zato kod Samsunga nemam glavobolja oko otkljucavanja, i otvorenosti, kod Dajfona, Petrovka stavlja zastitu gde god stigne, pa ako kojim slucajem imate baseband 4.01.08 ili 4.08.12 za Iphone 4.. nagrabuslili ste.. nema otkljucavanja... besplatno mislim... a kod Artu Ditu telefona, samo root, i voila... ubaci koju god hoices mrezu... zato i kazem... uz R2D2 je sila.. dok Petrovku kupuju vecim delom fenseri i fenserke.. kao fotoaprata za bojlere! Cast iziuzecima, kojih ima.. ali se n daju primetiti od ovih ... sa bojlerima na FB-u!

Mario Bros

pre 11 godina

Tako je. Samo napred u progres. Gde pise da se jednom godisnje osvezava linija. Uvek na vrhu je dobra filozofija. A i prodati stariji pa doplatiti malo je prihvatljivo

Alex

pre 11 godina

Zasto se Iphone fenseri nerviraju toliko oko Samsunga kad su toliko privrzeni skupom amerikancu(kinezu)? To je primetno i kod urednika IT dela koji usput blate Samsung i Android platformu. Mislim da su ljudi globalno odbojni prema promenama, to nije slucaj samo kod nas koji zivimo jos u 20. veku.

Mmm

pre 11 godina

E ovo vec pocinje da nervira.
Imam SGSII i zaista je odlican tel.Najnovija III je definitivno bolja ali je u sledecih nekoliko meseci necu uzeti.Ne svidja mi se na njoj velicina ekrana.Sto je mnogo,mnogo je.A sad vidi ovo...u martu izlazi IV.I kazu bice 5 inci.E pa ne znam sta da ima necu ga uzeti.
Jos cu jednom reci....SGS jeste kopija iphona i svi mi to znamo.Ali ja tga prosto obozavam jer je za mene odlican telefon.Ali mislim da Korejci uopste nemaju mere.Bas su ga preterali.

lucifer

pre 11 godina

@zmitkoje, upravu si SGS 4 ce bude priblizno jak kao iPhone 8 kada izadje 2018. A sada ozbiljno, Iphone se jos nije ni pojavio u prodaji a SGS 4 izlazi tek za 6 mjeseci, kako neko uopste moze da tvrdi da kako ce da funkcionise SGS 4. Ali dobro mozda je Apple vec poceo da ugradjue kristalne kulge u svoje proizvode, pa ste vi uatanju da vidite buducnist

@(ajme, 17. septembar 2012 15:25)

pre 11 godina

Evo meni treba ekran veci od 4" i vise od 16 GB prostora. 4,3" na S2 mi je OK, ali bi npr. 4,6"-4,8" bilo jos bolje. 16 GB interne + 32 GB micro SDHC sam vec skoro popunio, tako da bih voleo da su cena 64 GB micro SDXC kartica nize i da se lakse nabavljaju.

cataclysm

pre 11 godina

@dalanik koliko ih postuju??? to sto su s3 napravili kao s2, jer sve aplikacije otvaraju istom brzinom, a cena je duplo veca za s3, a tek koja ce da bude s4 prevara.... mozete da dislajkujete koliko hocete to je istina. HTC One X :D

vikhiiz

pre 11 godina

Samsung Galaxy S3 je prodat u preko 20 miliona primeraka.
(qweas, 17. septembar 2012 12:25)

^za 100 dana… iPhone proda 10 mil. komada u 10 dana.

Nenad

pre 11 godina

Vece ne mora da znaci i bolje; za moj ukus SG3 ima prelep ali i prevelik ekran osim ako se ne koriste obe ruke. To je nesto sto nekome zaista i treba pa ce naci ovaj telefon kao dobat. Posle 10ak dana telefon me je malo smorio jer je jedno te isto sa Androidom-ikonice menjaju mesto po instalaciji, sve skarabudzili u apps drawer ne zna se ni ko pije ni ko placa... Nadam se da se ne pomame kod nas na ovaj telefon jer sam cuo da je zaista skup,

guja

pre 11 godina

Još da imate kredita da koristite telefone za telefoniranje. To vam je ko da kupite Audi A8 a sipate čorbe za po 500 kinti nedeljno, ali ima ABS DŽMLMG ovo-ono. Ajd ne lupetajte klošari.

srb

pre 11 godina

eto koliko postuju kupce sgs3.znaci ljudi dali silne pare za trojku,da bi 10 meseci kasnije izasla cetvorka.dakle,kod samsungovih telefona treba svakih deset meseci ulagati po 700€,da bi nosilu aktuelan aparat.

dzoni

pre 11 godina

Da dodam samsunv vec ima savitljive amoled ekrane i vec ih je predstavio na raznim sajmovima i verovatno ce biti ne u novom ali u sgs 5 do kad ce verovatno uspeti da spusti proizvodne troskove doticnih pa ce moci i tabelet u telefonu jer ce veci ekran moci da se odmota.

Rodni

pre 11 godina

Ja mislim da u telefon od 3-4" ne moze da se stavi konfiguracija od s3. Ko zna da rukuje sa kernelom videce njegove prednosti i sa mnogo slabijim telefonom. Ja mogu da nabrajam do sutra ali cu reci samo neke: mozes da hakujes face, wifi, windows, dos napadi, oc procesor, koristis ga kao pc, prikljucis na njega tastaturu, mis i analog controler i jos mnogo toga. A ovo za kontroler kome nije jasno, postoji program sa kojim preko usb prikljucis na droid. Ja sam licno na S2 i S3 igrao GTA3.

Dzoni

pre 11 godina

@filip
ako neces imas izbor brdo telefona sa manjim ekranom..meni odgovara sa vecim I to je to..neko kaze ima tablet..imam I tablet ali ga retko kad iznosim sa sobom ..ipad 3 ima 700 g tj skoro 6 sgs3 zajedno I nije bas isto vuci tablet I telefon sa velikom ekranom.Nemam sgs3 vec galaxy note od 5.3 inca a u drugom dzepu galaxy player sa 5 inca ekranom ..ne bi imalo teorije da se vratim na neki sa manjim ekranom.

Nesa

pre 11 godina

Nisu su jasni ovi tipovi koji odredjuju koja velicina (boja, marka itd itd.) svima odgovara. To je valjda u duhu srpske verzije demokratije "svako ima pravo na moje misljenje". Meni na primer licno vise odgovora ogroman smartphone (koristim galaxy note), iz prostog razloga jer mi je telefoniranje sekundarna stvar, a velik, komforan ekran - primarna. Nekome pak vise odgovara manji telefon jer ga koristi na drugaciji nacin. Da bi li sad ja trebao njima da solim pamet i odredjujem odraslim ljudima sta je za njih dobro ? Samsung (i ostali proizvodjaci) samo nude ono sto kupci traze. Konkurencija je nemilosrdna, a sto se tice izbora svako moze da nadje ono sto mu odgovara. Zalosno je sto se u Srbiji cak i u tehnickim temama posredno proteze politika i evolutivna biologija.

NEnad

pre 11 godina

odlucim se da kupim novi telefon i onda procitam vest kako novi model izlazi za koji mesec i onda odlucim da sacekam da izadje da bi pale cene postojecim modelima ali mi se novi model toliko svidi da krenem za njega da skupljam i tako u krug ..
(Filip, 17. septembar 2012 12:44)

Tako je sa racunarima odavno. Resenje je da odlucis koliko para zelis da das i za te pare uzmes sto bolje mozes u tom trenutku.

zmitjkoe

pre 11 godina

Ne verujem da ce SGIV imati displej od 5". Posto vole da kopiraju Apple shvatice najzad razliku izmedju telefona i tableta. Apple je povecao displej na iPhone 5, ali se sirina telefona nije menjala od 2007., dakle od pocetka. Apple je jedini koji je razumeo da telefon mora udobno da lezi u ruci i da se moze koristi jednom rukom, sto je ergonomski aksiom za tu vrstu uredjaja.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ergonomics

Mislim da je ovolika pomama za iPhone 5 nastala upravo zato ljudima treba telefon koji lako mogu nositi sa sobom i uglavnom sluzi za komunikaciju i informaciju, kada smo van kuce ili kancelarije, mada ga mladji narastaj koristi i za entertainmet sadrzaje. Velicina max 4 inca.

Tablet sluzi za komunikaciju, informaciju, edukaciju, poslovnu primenu i entertaiment sadrzaje. Obicno se ne nosi u grad, ali je nezamenjiv u kuci i na putovanjima, na koja smo nekad teglili teske laptopove. Velicina od 5-10 inca.

Ultrabook je anoreksicni laptop, ali je u principu mobilni desktop kompjuter, stime sto je utrabook i ultra mobilan. Velicina od 12-17 inca.

Desktop kompjuter sluzi za sve gore navedeno plus je nezamenljiv za profesionalni rad. Velicina min 20 inca.

Eto savet Samsungu, da ne luta. SGIV ce imati 4,1' displej.

Gospodin 19

pre 11 godina

Recimo da je Samsung mogao jos sa SGS3 ili vec i sa SGS2 da napravi ono sto planira da ugradi u SGS4, ali zasto zuriti, bolje poboljsavati jednu po jednu komponentu na godinu dana, ove procesor, sledece memorija, one tamo savitljivi displej. Svake godine daju razlog korisnicima da kupe nov telefon.

Stefan Kurcubic

pre 11 godina

prebrzo, nepromisljeno, totalno pogresno. glavni konkurent jos nije ni krenuo u ptodaju telefona, a samsung se vec zalece. izneverio je samsung sa ovim svoje korisnike. toliko dugo su mnogi cekali s3, i odusevili se sa telefonom. i sad najavljuju s4? sta je sa samsungom? sad ispade da oni koji su stedeli i kupili s3 su ovce? izneverio je samsung, debelo....

Alfa

pre 11 godina

@(Darth Shone, 17. septembar 2012 17:47)
decko veze nemas... rootovanjem samo otkljucavas OS, ne i baseband (radio) telefona

otkljucavanje kod iPhone je uglavnom proslost od kada su pocele global verzije da se prodaju (tzv simfree)

a za telefoniranje koristim gsm od 30e

pre 11 godina

Ne bih menjao moj tabletcic od sedam incha za te vashe prcoljke mobilne smart telefone, ni da mi ih poklonite. Kako kazu ono zene ..kad probas big, vise ti sve deluje ko crvic..nema vece srece nego kad se zavalis u krevet a 7 incha ekrana u rukama...

ccc

pre 11 godina

Zato je Asus najprakticniji telefon+tablet, pakuju se jedan u drugog,ili se mogu odvojeno koristiti...Nema prevelikih,tj.premalih ekrana, po potrebi se koristi jedno ili drugo-divota! Jedino sto mozda nije bas nasminkan kao pomenuti mobilni,i kosta malo vise,ali fora je sjajna!

Bane

pre 11 godina

Ne razumem, imaš SGS2 i ideju kako Samsung pravi SGS3 i SGS4 da bi ga ti i ostali vlasnici SGS2 kupili, kao vi ste im ciljna grupa šta već? Prave ga za ljude koji imaju smartfone starije generacije i vrlo verovatno telefone drugih proizvodjača sa nekim drugim OS znači ljudi koji planiraju kupovinu novog telefona i lome se da li da predju na android, a vi ste im 153 ciljna grupa...

ZZ

pre 11 godina

@Milos
Brzi i bolji hardver uvek radja nove ideje za softver koji pre nije bio moguc i tako u krug. Konkurencija je ta koja to sve pokrece. Da se stalo na tome sta da li TRENUTNO nesto potrebno, verovatno bio jos kuckali na spektrumu i C64. Tako funkcionise progres. Ako si ti zadovoljan tvojim telefonom, cemu takav komentar, niko te ne tera da kupis noviji. Pre bih rekao da je kod tebe u pitanju ljubomora sto ce tvoj telefon uskoro da zastari.

NEki

pre 11 godina

Konacno neki veci ekran 5 inca to je to idealno, za sve za berzu, za aplikacije za sve...

Najbolja odluka ikada zamalo dakupim SG3 i sada cu da cekam februar definitivno toooooo, i tada cu imati para da kupim bez ugovorne obaveze...

Tyris

pre 11 godina

Meni samo nije jasno sto je S3 kod nas skiplji u proseku oko 200 eura nego u EU ? Realno, za tu razliku u ceni moze avio karta i jedno nocenje da se plati u hotelu..

zmitjkoe

pre 11 godina

Hahahahaha, Samsung pucao sam sebi u nogu, skoro svi zele iPhone 5:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151017146586786&set=a.59297021785.81337.7224956785&type=1

maxx

pre 11 godina

@zmitjkoe
Naravno, imace i genijalni, fenomenalni TouchWiz 4.65/2*2.32, cudo interfejs dizajna. Sve to bice upakovano u najjeftiniju plastiku dobijenu od recikliranih daski za WC solju :) Kreativni Sljamsung.

vikhiiz

pre 11 godina

Samsung Galaxy S3 je prodat u preko 20 miliona primeraka.
(qweas, 17. septembar 2012 12:25)

^za 100 dana… iPhone proda 10 mil. komada u 10 dana.

srb

pre 11 godina

eto koliko postuju kupce sgs3.znaci ljudi dali silne pare za trojku,da bi 10 meseci kasnije izasla cetvorka.dakle,kod samsungovih telefona treba svakih deset meseci ulagati po 700€,da bi nosilu aktuelan aparat.

qweas

pre 11 godina

Ovi iz samsunga veruju duboko u zakon verovatnoce. Samo stancuju, pa ce jedan valjda da ih uk*nja.
(2unread, 17. septembar 2012 12:06

Samsung Galaxy S3 je prodat u preko 20 miliona primeraka.

cataclysm

pre 11 godina

@dalanik koliko ih postuju??? to sto su s3 napravili kao s2, jer sve aplikacije otvaraju istom brzinom, a cena je duplo veca za s3, a tek koja ce da bude s4 prevara.... mozete da dislajkujete koliko hocete to je istina. HTC One X :D

Dzoni

pre 11 godina

@filip
ako neces imas izbor brdo telefona sa manjim ekranom..meni odgovara sa vecim I to je to..neko kaze ima tablet..imam I tablet ali ga retko kad iznosim sa sobom ..ipad 3 ima 700 g tj skoro 6 sgs3 zajedno I nije bas isto vuci tablet I telefon sa velikom ekranom.Nemam sgs3 vec galaxy note od 5.3 inca a u drugom dzepu galaxy player sa 5 inca ekranom ..ne bi imalo teorije da se vratim na neki sa manjim ekranom.

@(ajme, 17. septembar 2012 15:25)

pre 11 godina

Evo meni treba ekran veci od 4" i vise od 16 GB prostora. 4,3" na S2 mi je OK, ali bi npr. 4,6"-4,8" bilo jos bolje. 16 GB interne + 32 GB micro SDHC sam vec skoro popunio, tako da bih voleo da su cena 64 GB micro SDXC kartica nize i da se lakse nabavljaju.

ajme

pre 11 godina

samsung galaxy s2 je i vise nego dovoljan. sve preko njegove velicine je preveliko,ubacuju se nove komponente koje ama bas nicemu ne sluze. kome jos treba ekran preko 4',1gb rama,16gb prostora i 8mpx kamera.

P

pre 11 godina

Ovi iz samsunga veruju duboko u zakon verovatnoce. Samo stancuju, pa ce jedan valjda da ih uk*nja.
(2unread, 17. septembar 2012 12:06)

Ovi Apple fanboys bi mogli malo da razmisle pre nego sto stave komentar posto taj isti Apple takodje jednom godisnje u isto vreme (septembar) izbacuje "novi" model telefona.

DaLanik

pre 11 godina

eto koliko postuju kupce sgs3.znaci ljudi dali silne pare za trojku,da bi 10 meseci kasnije izasla cetvorka.dakle,kod samsungovih telefona treba svakih deset meseci ulagati po 700€,da bi nosilu aktuelan aparat.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (srb, 17. septembar 2012 13:51)

Pa kakva je razlika - Epl to radi na 12 meseci!! U velika razlika 2 meseca :)

Kroata

pre 11 godina

Ljudi pricajte vi šta hocete ali sony xperia s je best buy telefon, ima gigu rama 2 jezgre,sasvim dovoljno za najjzahtijevniju android aplikaciju,ekran i kamera bolja i od samsunga s3 i od htc-a one x, samsungov ekran super amoled je sve samo ne super, naime preko njega vidim bolje nego uzivo i ta slika nije realna niti prirodna za razliku od bravie engine, xperia s ima blentavi hdmi sto niti htc niti samsung nemaju,xperia s ima čip za brzo punjenje i 40% se brze puni i od htc-a i samsunga, jedina mana zapravo sonieva je spori update ali kome treba update nakon ics ili jb!! sony ima bolje materijale kucista i od htca i od samsunga i na kraju krajeva jeftinij je i do 40%,definitivno je best buy,a ove 4 jezgre ce kupovati samo glupani,istina doci ce i vrijeme za 4 jezgre ali nije mi jasno kako mogu stavit 4 jezgre i ostavit gigu rama,da su stavili 2,pozdrav svim ljubiteljima mobitela!!pusa

Alex

pre 11 godina

Zasto se Iphone fenseri nerviraju toliko oko Samsunga kad su toliko privrzeni skupom amerikancu(kinezu)? To je primetno i kod urednika IT dela koji usput blate Samsung i Android platformu. Mislim da su ljudi globalno odbojni prema promenama, to nije slucaj samo kod nas koji zivimo jos u 20. veku.

lucifer

pre 11 godina

@zmitkoje, upravu si SGS 4 ce bude priblizno jak kao iPhone 8 kada izadje 2018. A sada ozbiljno, Iphone se jos nije ni pojavio u prodaji a SGS 4 izlazi tek za 6 mjeseci, kako neko uopste moze da tvrdi da kako ce da funkcionise SGS 4. Ali dobro mozda je Apple vec poceo da ugradjue kristalne kulge u svoje proizvode, pa ste vi uatanju da vidite buducnist

viva la golf

pre 11 godina

zasto imam utisak da ajfonovci voze i golfa dvojku. nekako me ne napusta utisak da je to ista vrsta zagrizenosti. mislim njihov je najbrzi najjaci najlepsi najbolji naj... da ne pricam da bi radije kupili golfa nego za manje para mnogo noviji udobniji moderniji auto. vec ocekujem komentare hvalospeva na racun doticnog golfa. al sta da kazem osim zivela sloboda govora i sloboda izbora jer u suprotnom se ne bi znalo da ima i nesto bolje od iGolfa.

Mmm

pre 11 godina

E ovo vec pocinje da nervira.
Imam SGSII i zaista je odlican tel.Najnovija III je definitivno bolja ali je u sledecih nekoliko meseci necu uzeti.Ne svidja mi se na njoj velicina ekrana.Sto je mnogo,mnogo je.A sad vidi ovo...u martu izlazi IV.I kazu bice 5 inci.E pa ne znam sta da ima necu ga uzeti.
Jos cu jednom reci....SGS jeste kopija iphona i svi mi to znamo.Ali ja tga prosto obozavam jer je za mene odlican telefon.Ali mislim da Korejci uopste nemaju mere.Bas su ga preterali.

Nenad

pre 11 godina

Vece ne mora da znaci i bolje; za moj ukus SG3 ima prelep ali i prevelik ekran osim ako se ne koriste obe ruke. To je nesto sto nekome zaista i treba pa ce naci ovaj telefon kao dobat. Posle 10ak dana telefon me je malo smorio jer je jedno te isto sa Androidom-ikonice menjaju mesto po instalaciji, sve skarabudzili u apps drawer ne zna se ni ko pije ni ko placa... Nadam se da se ne pomame kod nas na ovaj telefon jer sam cuo da je zaista skup,

bane

pre 11 godina

RE: Znas li ti cemu sluze 4 cora/thread-a? Pa da bi se smanjila potrosnja baterije ukoliko nema potrebe da koristis sva 4 dok citas poruku.

Core i threads u njima, sluze za pararelno obradu pod. a ne smanjenju potrosnje baterije . Istina je da mogu
pojedini core da se pale-gase po potrebi (udju u standby) ako nema potrebe za vise obrade , ili se ukljuce kada ima potrebe "svi" .

Ono sto mene interesuje da li ce Samsung promeniti izgled i dizajn koji je vec koriscen u S3 njegovom jednog od
naj uspesnijih modela . Sto se tice velicine , "preterali su" , mislim da korisnici posle S3 ili S4 ako se ovako nastave uzmu ne S5 nego Tablet S5 , sto zapravo on i jeste ako se uzme u obzir snaga i velicina .
Nema sumnje da su zedni para , nema sumnje da su proizveli vise modeli i prodali vise nego iko , ali mi pomalo ovo sve zvuci kao "bahatost" . Dokle vise breeee . korisnici koji kupe novi model, on im zastari posle 6meseci . uz to cekaju na dotican software , i po 1god dana da bi ga update-ovali , kao i to jer ne znaju kada ce podrska prestati , to nije fer prema samim kupcima . Drugo mogli su cene malo da spuste , S3 kosta vise nego dotican iPhone , a oni za S3 pored hardware-a nemaju troskove , software i update , dakle Android je besplatan i "nista" ih ne kosta .Ja moj Samsung nisam mogao da uradim update posle 7meseci , kao star telefon platio 500euri rekli kupi drugi ako hoces Ice cream . Preterali su i zato od mene minus , kao bivseg korisnika .

Bane

pre 11 godina

To čekam!!! Taman mi u to vreme ističe ugovor u Telenoru, SGS 3 mi se i onako ne svidja kako izgleda, mada je stvarno u pitanju aždaja od telefona, a ovaj će sigurno biti lepši i moćniji! HTC ćao zdravo...

qweas

pre 11 godina

Samsung Galaxy S3 je prodat u preko 20 miliona primeraka.
(qweas, 17. septembar 2012 12:25)

^za 100 dana… iPhone proda 10 mil. komada u 10 dana.
(vikhiiz, 17. septembar 2012 13:09)

Ovde je bilo pitanje da li je SGS3 dobro prosao, a ne da li se proda jedan model samsung telefona u vise primaraka od nekog iPhone-a...
Da li Apple proda vise komada telefona od Samsunga godisnje? Tesko :)

dzoni

pre 11 godina

@emmi
LCD ekrani zrace..svasta ovde da procitas..ko voli manje ekrane nek kupuje..tako se apple kleo u 3.5 inca ekran a sad je odjednom ovaj veci idealan..i ti pazi da ne pokvaris oci gledajuci b92 aplikaciju u maleckom ekranu.

Darth Shone

pre 11 godina

Hahahahaha
Izlazi? Pa zar vec nije izasao.. samo se ne zove Galaxy S-IV, nego Galaxy Note II.... niti Petrovka, niti Samsung rade nesto novo... samo zgrcu lovu na nama korisnicima.. prava revolucija bi bila kada bi napravili smartphone sa dobrom baterijom, koji nebi morao da se puni svakih nekoliko sati .. ali ne mogu, tj ne zele.. onda nebi mogli da pordaju maglu sa novim vecim ekranima, mislim Petrovka preferira duze.. ali zato Samsung zna sta je prava stvar, ma i LG zna.. a to je da je sirina bitna... ;) Fanovi Petrovke ce sada pljuvati Samsung, kao po obicaju.... posto za zivot zaradjuejm u IT industriji, imao sam prilike da drzim oba proizvoda u rukama. da se "igram' sa oba i mogu reci sta mislim o njima, Dajfonu je to se mora reci kuciste mnogo bolje uradjeno nego kod Samsungovih ceda, ali zato kod Samsunga nemam glavobolja oko otkljucavanja, i otvorenosti, kod Dajfona, Petrovka stavlja zastitu gde god stigne, pa ako kojim slucajem imate baseband 4.01.08 ili 4.08.12 za Iphone 4.. nagrabuslili ste.. nema otkljucavanja... besplatno mislim... a kod Artu Ditu telefona, samo root, i voila... ubaci koju god hoices mrezu... zato i kazem... uz R2D2 je sila.. dok Petrovku kupuju vecim delom fenseri i fenserke.. kao fotoaprata za bojlere! Cast iziuzecima, kojih ima.. ali se n daju primetiti od ovih ... sa bojlerima na FB-u!

iShamesung

pre 11 godina

Vidim da ce im korisnici koristiti obe ruke + noga ili nos.

E.. a moze da se iskoristi kao zaklon od sunca ili kisobran eto novog feature-a.

Jadac

pre 11 godina

@zmitjkoe: Znas li ti cemu sluze 4 cora/thread-a? Pa da bi se smanjila potrosnja baterije ukoliko nema potrebe da koristis sva 4 dok citas poruku. Inace, cemu sluzi ta snaga CPU-a svima koji koriste telefone? Za cega? Da mozda neko ne radi u 3ds maxu na telefonu ili? Da nije za panorama mode? :D

Che

pre 11 godina

iPhone proda 10 mil. komada u 10 dana.
(vikhiiz, 17. septembar 2012 13:09)
iz ovoga proizilazi onda da nekoliko milijardi ljudi na planeti ima iPhone,bilo koja verzija da je u pitanju....

John Rambo

pre 11 godina

Interesantni su ovi likovi sa komentarima poput "dokle ovo više", i "čemu sve veći telefoni". Vrlo je jasno da će kroz pet ili deset godina ~5", ako ne i veći, ekrani biti standard.
Kome se ne dopada, slobodno neka kupi manji telefon.
Slično su neki pre pet godina pričali kako iPhone nikada neće zaživeti, jer su ekrani osetljivi na dodir "nezgodni za upotrebu". Smešno.

Miloš

pre 11 godina

samsung galaxy s2 je i vise nego dovoljan. sve preko njegove velicine je preveliko,ubacuju se nove komponente koje ama bas nicemu ne sluze. kome jos treba ekran preko 4',1gb rama,16gb prostora i 8mpx kamera.
(ajme, 17. septembar 2012 15:25)

Zapišite šta ste sada rekli, i Vi i ovi sa plusevima, pa pogledajte to za desetak godina, čisto da se malo nasmejete.

"Kome je potrebno više od 64 kilobajta memorije?"

zmitjkoe

pre 11 godina

Ne verujem da ce SGIV imati displej od 5". Posto vole da kopiraju Apple shvatice najzad razliku izmedju telefona i tableta. Apple je povecao displej na iPhone 5, ali se sirina telefona nije menjala od 2007., dakle od pocetka. Apple je jedini koji je razumeo da telefon mora udobno da lezi u ruci i da se moze koristi jednom rukom, sto je ergonomski aksiom za tu vrstu uredjaja.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ergonomics

Mislim da je ovolika pomama za iPhone 5 nastala upravo zato ljudima treba telefon koji lako mogu nositi sa sobom i uglavnom sluzi za komunikaciju i informaciju, kada smo van kuce ili kancelarije, mada ga mladji narastaj koristi i za entertainmet sadrzaje. Velicina max 4 inca.

Tablet sluzi za komunikaciju, informaciju, edukaciju, poslovnu primenu i entertaiment sadrzaje. Obicno se ne nosi u grad, ali je nezamenjiv u kuci i na putovanjima, na koja smo nekad teglili teske laptopove. Velicina od 5-10 inca.

Ultrabook je anoreksicni laptop, ali je u principu mobilni desktop kompjuter, stime sto je utrabook i ultra mobilan. Velicina od 12-17 inca.

Desktop kompjuter sluzi za sve gore navedeno plus je nezamenljiv za profesionalni rad. Velicina min 20 inca.

Eto savet Samsungu, da ne luta. SGIV ce imati 4,1' displej.

a za telefoniranje koristim gsm od 30e

pre 11 godina

Ne bih menjao moj tabletcic od sedam incha za te vashe prcoljke mobilne smart telefone, ni da mi ih poklonite. Kako kazu ono zene ..kad probas big, vise ti sve deluje ko crvic..nema vece srece nego kad se zavalis u krevet a 7 incha ekrana u rukama...

ostrige

pre 11 godina

joj samo vi izbacujte. i ne mesec dana ako mozete, a ja cu da usparam malo para pa kad se pojavi note 2 ja cu da uzmem note 1 koji radi sve moguce, a i radice

xoxo

pre 11 godina

takticki potez, izbacili sg3 koji je malo bolji od sg2 da pokupe malo love dok cekaju da apple otkrije karte a onda izbacuju revolucionaran proizvod? Ili mozda nisu tako pametni. U svakom slucaju, do sledece generacije iPhone telefona izaci ce i sg5 a mozda i 6-a generacija.

lachupacabra

pre 11 godina

5 inca je idealno za telefon ako pri tom ima opciju da postane solarna ploca pa da moze da napuni svoju bateriju ili mozda da preko mikro usba napaja frizider i drugu belu tehniku...

Milos

pre 11 godina

Imam SGS2 i zadovoljan sam za sada sa telefonom i mislim da jos uvek nema potrebe za takvim hardverom kakav nosi S3 a kamo li za necim jacim, preterase ga, pocece na mesec dana da izbacuju telefone..

zmitjkoe

pre 11 godina

Hahahahaha, Samsung pucao sam sebi u nogu, skoro svi zele iPhone 5:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151017146586786&set=a.59297021785.81337.7224956785&type=1

Mario Bros

pre 11 godina

Tako je. Samo napred u progres. Gde pise da se jednom godisnje osvezava linija. Uvek na vrhu je dobra filozofija. A i prodati stariji pa doplatiti malo je prihvatljivo

Drago mi je

pre 11 godina

Ljudi moji meni je izuzetno drago što će se na tržištu pojaviti još jedan perfektan i prelep ''telefončić''. Moram da priznam jednu tužnu stvar za mene je on ne jako dalek i ne dostižan!!! Ja ne mogu da kupim ni najjeftiniji ZTE a kamoli ovakvog lepotana. Jedva čekam da svane dan kad ću moći nekako da priuštim ovakav telefon, a da zbog toga ne moram da gladujem godinu i više dana. Sve bi ovo bilo OK da mi on može nekako platiti komunalije i još neke računčiće ali on je nemoćan u odnosu na račune koji nemilosrdno pristižu svakog meseca.

indijanac

pre 11 godina

Ovo je najverovatnije samo novinarska patka. Tesko je zamisliti da se top model kompanije koji se odlicno prodaje menja posle 9 meseci. Ako hoce nesto da menjaju, neka porade na kvalitetu materijala i izrade, jer Samsung tu kaska za konkurencijom, neka unaprede TouchWizz, posto je HTC Sense svetlosnu godinu ispred. Ono sto je ispod haube S3 je vrhunac trenutne ponude. Radite na slabostima, umesto sto povecavate rezoluciju i dodajete jezgra.

dzoni

pre 11 godina

Da dodam samsunv vec ima savitljive amoled ekrane i vec ih je predstavio na raznim sajmovima i verovatno ce biti ne u novom ali u sgs 5 do kad ce verovatno uspeti da spusti proizvodne troskove doticnih pa ce moci i tabelet u telefonu jer ce veci ekran moci da se odmota.

ll

pre 11 godina

Moj prvi pravi tac skrin telefon je Dell Streak 5. Dakle prvo pa 5 inca. :-) Kupio sam ga povoljno pa je zato i bio moj izbor. Super je ta velika dijagonala itd. ali ipak mislim da je preveliki. Tesko da neko sa prosecnom sakom moze da koristi telefon jednom rukom (cak ga je tesko i odkljucati jednom rukom) i to je glavni nedostatak. Po mom misljenju maksimum bi trebao biti 4,3 mada ja licno preferiram 4 inca.

Dimce

pre 11 godina

Daj bre niste normalni. Sve preko 4.5 inca za telefon je mnogo, ja koji imam sake ko lopate jedva S2 (4,3) koristim jednom rukom a ne to ogromno sto ce da naprave. Al opet veliki ekran ima svoje prednosti, ako smanje ono kuciste oko ekrana moze da bude super.

guja

pre 11 godina

Još da imate kredita da koristite telefone za telefoniranje. To vam je ko da kupite Audi A8 a sipate čorbe za po 500 kinti nedeljno, ali ima ABS DŽMLMG ovo-ono. Ajd ne lupetajte klošari.

Rodni

pre 11 godina

Ja mislim da u telefon od 3-4" ne moze da se stavi konfiguracija od s3. Ko zna da rukuje sa kernelom videce njegove prednosti i sa mnogo slabijim telefonom. Ja mogu da nabrajam do sutra ali cu reci samo neke: mozes da hakujes face, wifi, windows, dos napadi, oc procesor, koristis ga kao pc, prikljucis na njega tastaturu, mis i analog controler i jos mnogo toga. A ovo za kontroler kome nije jasno, postoji program sa kojim preko usb prikljucis na droid. Ja sam licno na S2 i S3 igrao GTA3.

NEki

pre 11 godina

Konacno neki veci ekran 5 inca to je to idealno, za sve za berzu, za aplikacije za sve...

Najbolja odluka ikada zamalo dakupim SG3 i sada cu da cekam februar definitivno toooooo, i tada cu imati para da kupim bez ugovorne obaveze...

Stefan Kurcubic

pre 11 godina

prebrzo, nepromisljeno, totalno pogresno. glavni konkurent jos nije ni krenuo u ptodaju telefona, a samsung se vec zalece. izneverio je samsung sa ovim svoje korisnike. toliko dugo su mnogi cekali s3, i odusevili se sa telefonom. i sad najavljuju s4? sta je sa samsungom? sad ispade da oni koji su stedeli i kupili s3 su ovce? izneverio je samsung, debelo....

Marko

pre 11 godina

@Srb
K'o što si dao za trojku, daj i za četvorku, ako si već kupio da budeš aktuelan. A možda da razmisliš o nečemu sa cirkonima?

Alfa

pre 11 godina

@(Darth Shone, 17. septembar 2012 17:47)
decko veze nemas... rootovanjem samo otkljucavas OS, ne i baseband (radio) telefona

otkljucavanje kod iPhone je uglavnom proslost od kada su pocele global verzije da se prodaju (tzv simfree)

Bane

pre 11 godina

Ne razumem, imaš SGS2 i ideju kako Samsung pravi SGS3 i SGS4 da bi ga ti i ostali vlasnici SGS2 kupili, kao vi ste im ciljna grupa šta već? Prave ga za ljude koji imaju smartfone starije generacije i vrlo verovatno telefone drugih proizvodjača sa nekim drugim OS znači ljudi koji planiraju kupovinu novog telefona i lome se da li da predju na android, a vi ste im 153 ciljna grupa...

Filip

pre 11 godina

odlucim se da kupim novi telefon i onda procitam vest kako novi model izlazi za koji mesec i onda odlucim da sacekam da izadje da bi pale cene postojecim modelima ali mi se novi model toliko svidi da krenem za njega da skupljam i tako u krug ..

marvin_the_martian

pre 11 godina

Ma nek izbace i galaxy s 10 ako hoće već sledeće godine, ali samo da bude u naredne dve godine podrške sa s2 i ja ću biti zadovoljan

ccc

pre 11 godina

Zato je Asus najprakticniji telefon+tablet, pakuju se jedan u drugog,ili se mogu odvojeno koristiti...Nema prevelikih,tj.premalih ekrana, po potrebi se koristi jedno ili drugo-divota! Jedino sto mozda nije bas nasminkan kao pomenuti mobilni,i kosta malo vise,ali fora je sjajna!

Gospodin 19

pre 11 godina

Recimo da je Samsung mogao jos sa SGS3 ili vec i sa SGS2 da napravi ono sto planira da ugradi u SGS4, ali zasto zuriti, bolje poboljsavati jednu po jednu komponentu na godinu dana, ove procesor, sledece memorija, one tamo savitljivi displej. Svake godine daju razlog korisnicima da kupe nov telefon.

Nesa

pre 11 godina

Nisu su jasni ovi tipovi koji odredjuju koja velicina (boja, marka itd itd.) svima odgovara. To je valjda u duhu srpske verzije demokratije "svako ima pravo na moje misljenje". Meni na primer licno vise odgovora ogroman smartphone (koristim galaxy note), iz prostog razloga jer mi je telefoniranje sekundarna stvar, a velik, komforan ekran - primarna. Nekome pak vise odgovara manji telefon jer ga koristi na drugaciji nacin. Da bi li sad ja trebao njima da solim pamet i odredjujem odraslim ljudima sta je za njih dobro ? Samsung (i ostali proizvodjaci) samo nude ono sto kupci traze. Konkurencija je nemilosrdna, a sto se tice izbora svako moze da nadje ono sto mu odgovara. Zalosno je sto se u Srbiji cak i u tehnickim temama posredno proteze politika i evolutivna biologija.

ZZ

pre 11 godina

@Milos
Brzi i bolji hardver uvek radja nove ideje za softver koji pre nije bio moguc i tako u krug. Konkurencija je ta koja to sve pokrece. Da se stalo na tome sta da li TRENUTNO nesto potrebno, verovatno bio jos kuckali na spektrumu i C64. Tako funkcionise progres. Ako si ti zadovoljan tvojim telefonom, cemu takav komentar, niko te ne tera da kupis noviji. Pre bih rekao da je kod tebe u pitanju ljubomora sto ce tvoj telefon uskoro da zastari.

паметњаковић млађи хтц

pre 11 godina

кад се само сетим како су се гањали ко ће мањи да направи. панасоник је имао један од најмањих, gd 55 и g 50. добри били за затворенике. а сад ће РТС да наплаћује тв претплату кад виде телефоне велике као телевизор. :):):):)

NEnad

pre 11 godina

odlucim se da kupim novi telefon i onda procitam vest kako novi model izlazi za koji mesec i onda odlucim da sacekam da izadje da bi pale cene postojecim modelima ali mi se novi model toliko svidi da krenem za njega da skupljam i tako u krug ..
(Filip, 17. septembar 2012 12:44)

Tako je sa racunarima odavno. Resenje je da odlucis koliko para zelis da das i za te pare uzmes sto bolje mozes u tom trenutku.

Tyris

pre 11 godina

Meni samo nije jasno sto je S3 kod nas skiplji u proseku oko 200 eura nego u EU ? Realno, za tu razliku u ceni moze avio karta i jedno nocenje da se plati u hotelu..