Ponedeljak, 17.07.2017.

08:36

Poslednji trzaji: Alcatelov Windows 10 smartfon dostupan u Evropi

Izvor: theverge.com

Poslednji trzaji: Alcatelov Windows 10 smartfon dostupan u Evropi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Milos

pre 6 godina

@Lale gator samo u Srbiji je iphone statusni simbol nigde vise.Jer veliki broj poznavaoca mobilne industrije ni ne zna cemu iphone sluzi to je samo u Srbiji neki statusni simbol nigde vise .Iphone je prvenstveno namenjen biznis klasi brokerima bankarima itd da ne kazem malo ozbiljnijim kompanijama i pojedincima razlog za to nije jabuka na pozadini nego IOS gde su korisnuku telefona svi podaci obezbedjeni ukoliko dodje do kradje telefona itd pod uslovom da je icloud aktiviran.Dok na androidu to pravilo ne vazi u vecini slucajeva ...Sto se tice ovog telefona 480 eu je previse za nesto sto nosi ime Alcatel +platforma koja broji nesto manje od 1 % trzista na svetu samo kreten moze ovo da kupi jer customer service ne postoji za WP ocev od stora aplikacija pa sve do update sistema.

neutralni felsh

pre 6 godina

Alcatel idol linija 3,4 a evo i 5, definitivno ima najbolji dizajn od svih trenutnih brendova na tržištu.
(đoka, 17. jul 2017 22:28)

idol mini 1 bio je nesto fascinantno. nisam neki telefonski frik, ali cim sam ga izuzetno taze model svojevremeno spazio u izlogu, odmah sam ga kupio: samo zbog izgleda. sveden, nenametljiv, graciozan ali i nepredizajniran - ovo nisu pleonazmi :)
lepo je to cudo radilo, inace ne kupujem preskupe telefone, jer ja to arčim za sve pare (telefon, ne za razgovor, dosta koristim i za posao kojim se bavim, ja sam matori perspektivni kreativac ;) i jeo bih se previse kad ulubim i cuknem nesto sto vredi 1000 e, a maske nikada ne kristim... jer ne zelim da se vidi kolika sam sirotinja haha :)
ali mini 2 me je prilicno razocarao. pokusali su da imitiraju neke skuplje modele, a to uvek mirise na fejk i kich. pogledaj pola kineskih modela, redom imaju taj problem, foliraju se da su ono sto nisu i bas taj aljkavo uradjeni dizajnerski segment odbija dosta relativno specificnih kupaca poput mene. ista prica kao i sa vecinom zvucnih kutija nemackih proizvodjaca: lepo se to cuje ali uglavnom izgleda kao propala komedija :)

kele

pre 6 godina

Na slikama piše 4S.

I zašto bi WIN verzija bila drastično skuplja od Android verzije sa malo boljim hardverom? Jedino ako ne plaćaju licencu 200 eur po telefonu.

да да

pre 6 godina

Ili ono kada das 1000e za jabuku- za bolji status 

onda shvatis da ti ugled u drustvu nije ni malo porastao
(LaleGator, 17. jul 2017 10:19)

Али барем добијеш НЕШТО ! У овом случају добијеш скоро НИШТА !

Maximus Decimus Meridius

pre 6 godina

Sretno svima koji ga kupe,nemojte ljudi da se svađamo ovde u komentarima, ja stvarno ne znam ko će još da koristi Windows telefone.

Marvelous

pre 6 godina

@xxl ja već više od dve godine koristim alcatel Idol 2 mini i prezadovoljan sam. Baterija odlična, procesor brz, ui prelep i radi sve bez problema, igrice, filmove...

Tamni Vilajet

pre 6 godina

@Fale mu samo dve stvari: 
1. OS se gasi, umire, ende, bar što se tiče mobilnih uređaja. 
2. Kao neko ko več 3 godine Ima Lumiu 1320 samo da dodam da Market na kome se kupuju\Skidaju aplikacije praktično ne postoji, tj. izbor aplikacija je sramotno siromašan 

Jel dovljna ova dva? 

P.S. Hoćeš da kupiš Lumiu 1320 od mene pošto vidim da veruješ u OS?
(MAHEP, 17. jul 2017 10:26)
I uprkos svemu tome što si naveo pune tri godine koristiš taj uređaj, a tako je očajan!?

čvarci i kavurma

pre 6 godina

Alcatel sa Windowsom?
Je l' to neko stvarno ode i sam kupi, još za ove pare?

Ja sam mislio da ovakve stvari služe za uvaljivanje starijim ljudima kojih mi je po prodavnicama tehnike i poslovnicama vazda bilo žao kada dođu i kažu "treba mi pametan telefon da se čujem sa ćerkom/sinom u inostranstvu", a oni brže bolje im uvale Alcatel, ZTE, neki smešni Huawei i slično... šta zna čovek kome nedostaje dete ko je daleko a neki kvazi-stručnjaci mu preporuče Alcatel.

Mi smo izgleda jako bogat narod kad' za treš bacamo ovoliko para.

Bu!

pre 6 godina

Savršeno,daš 500€ za telefon za koji nema ni jedna aplikacija,možeš onda da uzmeš i fiksni pa da ga šetaš gradom.Otprilike je ista svrha.
MS baš vodi računa o svojim korisnicima,žele da budete ekskluzivni i jedinstveni ako kupite ovaj uređaj :)

mr.wolf

pre 6 godina

Sve je to super, ali jedno pitanje: zasto bi iko dao skoro 500 evra za telefon ciji operativni sistem prestaje da postoji? Ostace bez podrske, novih aplikacija i softvera, svega prakticno, kroz godinu dana. I sta onda? Baciti novac opet za novi telefon?
(Neutralni posmatrac, 17. jul 2017 09:04)

Samo da ti kazem, procitaj, raspitaj se, sta se gasi, kada se gasi, i slicno, jer sve sto si napisao nema veze sa realnoscu.
Slicno bi bilo da napisem za android da prestaje da postoji zato sto verzija 4.4 nema vise podrsku.

apolo

pre 6 godina

I sta, 480e,nema aplikacija, os koji izumire i prosečna kamera... rekao bih da je neko bio prepotentan kada je formirao cenu uređaju.

Vladimir

pre 6 godina

@petar Naši softver developeri su krivi za lošu kupovinu WP10 uređaja.

Izvinjavam se, ali ja pravim aplikacije za platforme na kojima mogu da zaradim. Android ima preko 80% udela na trzistu, iOS ima korisnike koji najvise trose, a Microsoft kaska za njima vec skoro 10 godina iako su imali smartphone platformu i pre Apple-a i pre Google-a. Oni su izgubljen slucaj, bilo bi im bolje da se posvete nekoj novoj tehnologiji nego da pokusavaju da se probiju na vec zasicenom trzistu.

Kaboom

pre 6 godina

@ petar

Ma propade w10 fon samo jer su naši programeri bili lenji i nisu napravili par hiljada aplikacija.
M$ nema ni najmanju krivicu što ni sam ne zna šta hoće,što je bez potrebe svaka sledeća verzija bila nekomlatibilna sa postojećim aplilacijama, što se dizajn kupatilske dekoracije nije svideo 90% populacije, šti je i sam M$ izbacivao svoje aplikacije bolje uradjene za Ios ili drndoid.... ma ne... krivi su naši programeri što nisu ulagali u platformu koja je u najdvetlijim momentima imala par procenata tržišta a svi exyu korisnici su ostavljali hvalospeve ovde

Mile

pre 6 godina

@Neutralni posmatrac "Sve je to super, ali jedno pitanje: zasto bi iko dao skoro 500 evra za telefon ciji operativni sistem prestaje da postoji? Ostace bez podrske, novih aplikacija i softvera, svega prakticno, kroz godinu dana. I sta onda? Baciti novac opet za novi telefon?"

Odakle ti informacija da će Windows 10 Mobile prestati da postoji i za godinu dana ostati bez podrške i ostalog nabrojanog?!?

Mirko Pantic

pre 6 godina

Besmisleno je bacati pare na ovaj krs od telefona,sa besmislenim os-om.

Moje je misljenje da MS sprema Surface telefon,koji ce biti mini racunar koji ce moci da pokrece desktop aplikacije,posto su mobilni os-ovi nedovoljno dobri za bilo sta ozbiljnije od telefoniranja i konzumacije sadrzaja.
E,sad kako ce uspeti da upakuju dovoljno mocan procesor koji ce da pokrece desktop aplikacije,da postignu zadovoljavajuce trajanje baterije i perfomnse,nemam pojma,ali nema sumnje da je to buducnost i da je to jedini nacin da oduvaju anemicnu konkurenciju,koje se svela na solidni android i uzasni IOS.

Iskreno,prvi sam koji bi platio za tako nesto,pogotovo kada bi me spasilo nosenja laptopa,sto sa danasnjim telefonima i tabletima nije moguce.

Weekend Offender

pre 6 godina

@Tamni Vilajet
Podji od sebe...Hoces li kupiti ovaj telefon? Da li bi ti ovaj telefon bio u top3 izbora kada bi kupovao telefon za 500 evra?

Cak Noris

pre 6 godina

Vindovsa 10 za mobilne odrekao se i sam Majkrosoft. Ne znam zašto bi bilo ko više kupovao win telefone. Posle 8.1 za mobilne i na kratko 10, bez razmišljanja sam prešao na android. 8.1. je bio totalni krš, sa 10 nisu uspeli da uvere tržište da su ozbiljan igrač. Čak su i za desktop varijantu počeli da se gube. Totalno su izgubili kompas i nemaju više pojma šta bi sa svojim operativnim sistemom. Rasulo u Redmondu.

Nervirach

pre 6 godina

Sto dalje od Windows telefona. Baterija dobra, al sve ostalo... Ko me terao da uzmem 1320.Slazem se da je savrseno za srbendu, ne treba stavljati programe jer nista ni ne zna da radi.

aleksandar

pre 6 godina

Generalno gledano bilo za Telefon platformu ili Desk top, win 10 je sa korisničke strane korak unazad. Lično i personalno sam razočaran upotrebnim karakteristikama i korisničkoj intuitivnoj percepciji a o grafičkom okruženju da i ne govorim. Kad pomislim samo koliko sam vremena proveo uvodeći ženu i ćerku u korišćenje korisničkog menija istog, sa žaljenjem se setim 7-ce.

lumia 640xl

pre 6 godina

Win 8 je izgubio podrsku, ali win10mobil i dalje zivi, malo smaraju sa azuriranja , ali svaki put fon radi bolje, nema app, sto i nije neki problem posto fon radi bez lagova, meni je dovoljno sto ima viber, a ostale nisu ni bitne, edge radi perfektno. Poz od insider-a

pepe Le Pew

pre 6 godina

Android moze samo da sanja da ce raditi tako stabilno, bez bagovanja, stucanja, smrzavanja i cega sve ne kao Windovs mobile, koristio oba i ostao i nemam nameru da menjam Windovs. Filozofiranje Satya Nadella-e i prakticki sahranjivanje OS Win phona je nerazumno kad ceo svet i tehnologija ide ka mobilnim uredjajima. S jedne strane je apsolutna dominacija Win na PC & laptop a s druge strane sahranis mobilne, tablete i sl.....ajd sad androidjani da cujem kakva pljuvka po Win-u sledi

petar

pre 6 godina

Naši softver developeri su krivi za lošu kupovinu WP10 uređaja. Imam telefon ali nema većine domaćih aplikacija. I ono što ima ne ažurira se redovno.

Alexandar

pre 6 godina

Ljudi,gase podrusku za Win 8 mobile ne za desetku.
Imam lumiu pored androida koja je na win 10 mobile i redovno se azurira kad i desktop verzija desetke.

Realnost je znacajna....

pre 6 godina

Dve godine koristim Lumiu 640,ja je kupio u prodavnici u Minhenu,imala je W 8,bila je dobra dugo onda je poceo sistem da ne podrzava ovo ili ono. Presao na W 10,legalno preko Microsoftovog naloga i ne znam sta da kazem...opet u pocetku dobro,pa se usporio,baguje sve vise,aplikacija mnogih nema u ponudi,nisam generalno zadovoljan! Vreme je da se rastanemo,ipak za telefon Windows je prelazno resenje.....pozdrav....

Zlatko

pre 6 godina

@Tamni vilajet

Da je normalan OS tim specifikacijama ništa ne bi falilo. Ja i dalje mislim da to jeste normalan i kvalitetan OS, ali džaba kad se njegov proizvođač ne trudi da taj OS drži konkurentnim. Da li si imao WP 8.1? Da li si koristio Win 10? Sistem jeste dobar i prost, ali to je džaba kad je za sam Microsoft to poslednja rupa na svirali. Koliko ima ljudi koji su verovali u uspeh? Ispada da smo mi više verovali nego sam Microsoft. U početku instaliraš dosta toga i misliš to je ok, više mi ne treba. Kasnije se zadovoljiš time što imaš, iako znaš da nemaš ništa. A onda u jednom trenutku kažeš "kad njih nije briga, pa neću ni ja da budem ovca". Pre nekoliko dana ljudi su spominjali Surface phone. Ja ne znam šta taj telefon treba da ponudi i po koliko smešnoj ceni, da bi ga ljudi masovno kupili. Oni koji su bili u onih 3% koji su verovali u uspeh tog sistema, vremenom su i sami počeli da dižu ruke.

Sima

pre 6 godina

@lalegator

Brate, kakve veze ima iphone s covekovom konstatacijom? To jeste bacena para, pa i sam microsoft je pre neki dan zvanicno prekinuo podrsku za windows phone. Sluzice ko zadnje nokije na symbianu - telefoniranje i poneka aplikacija, dok ne prestanu i one da imaju podrsku i to je to.

A licno mislim da ce on da ode na 70-100$ vrlo brzo, kad skontaju da se ne prodaje.

Veliki brat

pre 6 godina

@(MAHEP, 17. jul 2017 10:26)

Evo, ja ću da kupim, dajem ti 50€ pošto po tvojim rečima više i ne vredi.

Ja sam svojevremeno kupio N8 koji još uvek radi perfektno (koristim samo za SMS i pozive) i baterija i dalje traje 7-8 dana, a 920 sam uzeo zbog optičke stabilizacije (koju sada imaju samo modeli koji koštaju preko 600€), i telefon sasvim solidno drži bateriju, ako se isključi WiFi kad nisam kod kuće ili na poslu, traje 2 dana.

Od aplikacija ima sve što mi treba (čak i za parking, i ažurira se), osim za ebanking, što i inače završavam na računaru.

To što vama treba milion aplikacija, ko vam je kriv... vama ni Android ne valja, jer biste instalirali preko 100 aplikacija koje bi ugušile telefon i "pojele" bateriju za jedno popodne.

Dragan

pre 6 godina

Windows phone I Windows 10 Mobile nije isto. Ovaj drugi se I te kako azurira i nadogradjuje. Za windows phone prestaje podrska, kao uostalom i za mobilne sa androidom posle dve-tri godine.

Joca S

pre 6 godina

Stvarno nema aplikacija za wp/w10 mobile,eto npr. moj komšija ima android i aplikaciju za cepanje drva pa cepa drva sve u šesnaes' a ja se zlopatim s ovom lumiom,strašno,i ozbiljno razmišljam da kupim android jer,priznaćete,aplikacija za cepanje drva je must have.

LaleGator

pre 6 godina

Оно, када бациш 480 евра !!!
(да да, 17. jul 2017 09:26)
_______________

Ili ono kada das 1000e za jabuku- za bolji status
i
onda shvatis da ti ugled u drustvu nije ni malo porastao

MAHEP

pre 6 godina

@Tamni Vilajet
Fale mu samo dve stvari:
1. OS se gasi, umire, ende, bar što se tiče mobilnih uređaja.
2. Kao neko ko več 3 godine Ima Lumiu 1320 samo da dodam da Market na kome se kupuju\Skidaju aplikacije praktično ne postoji, tj. izbor aplikacija je sramotno siromašan

Jel dovljna ova dva?

P.S. Hoćeš da kupiš Lumiu 1320 od mene pošto vidim da veruješ u OS?

Mile

pre 6 godina

Windows Phone (8.1) je naziv stare verzije operativnog sistema za mobilne uređaje kojoj je prestala podrška.

Aktuelna verzija koja je živa i zdrava se zove Windows 10 Mobile.

Noviji/aktuelni Windows telefoni su na Windows 10 Mobile. Kao što vidite, izlaze i novi modeli.

Tamni Vilajet

pre 6 godina

I šta fali uređaju sa ovakvim performansama i kvalitetom izrade? Koji je razlog da ne uspije na tržištu? Čini mi se da su pomodarstvo, neznanje i predrasude bitni faktori kod izbora smartphonea. Jednostavno nisi u trendu ako nosiš određen model telefona i obrnuto i to je to. Ima i to neke logike, ali opet...

Neutralni posmatrac

pre 6 godina

Sve je to super, ali jedno pitanje: zasto bi iko dao skoro 500 evra za telefon ciji operativni sistem prestaje da postoji? Ostace bez podrske, novih aplikacija i softvera, svega prakticno, kroz godinu dana. I sta onda? Baciti novac opet za novi telefon?

irelandcalling

pre 6 godina

Inace obican Idol4 za manje od tacno IC € sam ovde u Irskoj izeo od jednog operatera u pri pejd varijanti...raaaastura telefoncic, android je, stereo ambijentalni zvucnici, valjda najjaci i najkvalitetniji u ponudi...ekran super, kamere odlicne (pride i blic odnapred za svojke)...reverzibilna funkcija za razgovor... Ako ovde u 4s windovs sljaka dobro bice to ooooodlican izbor za windows nostalgicare.

Petar

pre 6 godina

Taman za Srbendu, najbolji telefon na planeti sa najboljim sistemom na planeti. Nije on lud da kupuje onaj olos iphone ili Galaxy pored takve telefoncine Alcatela sa Windows phone

LaleGator

pre 6 godina

Оно, када бациш 480 евра !!!
(да да, 17. jul 2017 09:26)
_______________

Ili ono kada das 1000e za jabuku- za bolji status
i
onda shvatis da ti ugled u drustvu nije ni malo porastao

Neutralni posmatrac

pre 6 godina

Sve je to super, ali jedno pitanje: zasto bi iko dao skoro 500 evra za telefon ciji operativni sistem prestaje da postoji? Ostace bez podrske, novih aplikacija i softvera, svega prakticno, kroz godinu dana. I sta onda? Baciti novac opet za novi telefon?

Dragan

pre 6 godina

Windows phone I Windows 10 Mobile nije isto. Ovaj drugi se I te kako azurira i nadogradjuje. Za windows phone prestaje podrska, kao uostalom i za mobilne sa androidom posle dve-tri godine.

MAHEP

pre 6 godina

@Tamni Vilajet
Fale mu samo dve stvari:
1. OS se gasi, umire, ende, bar što se tiče mobilnih uređaja.
2. Kao neko ko več 3 godine Ima Lumiu 1320 samo da dodam da Market na kome se kupuju\Skidaju aplikacije praktično ne postoji, tj. izbor aplikacija je sramotno siromašan

Jel dovljna ova dva?

P.S. Hoćeš da kupiš Lumiu 1320 od mene pošto vidim da veruješ u OS?

Tamni Vilajet

pre 6 godina

I šta fali uređaju sa ovakvim performansama i kvalitetom izrade? Koji je razlog da ne uspije na tržištu? Čini mi se da su pomodarstvo, neznanje i predrasude bitni faktori kod izbora smartphonea. Jednostavno nisi u trendu ako nosiš određen model telefona i obrnuto i to je to. Ima i to neke logike, ali opet...

petar

pre 6 godina

Naši softver developeri su krivi za lošu kupovinu WP10 uređaja. Imam telefon ali nema većine domaćih aplikacija. I ono što ima ne ažurira se redovno.

Mile

pre 6 godina

Windows Phone (8.1) je naziv stare verzije operativnog sistema za mobilne uređaje kojoj je prestala podrška.

Aktuelna verzija koja je živa i zdrava se zove Windows 10 Mobile.

Noviji/aktuelni Windows telefoni su na Windows 10 Mobile. Kao što vidite, izlaze i novi modeli.

Petar

pre 6 godina

Taman za Srbendu, najbolji telefon na planeti sa najboljim sistemom na planeti. Nije on lud da kupuje onaj olos iphone ili Galaxy pored takve telefoncine Alcatela sa Windows phone

irelandcalling

pre 6 godina

Inace obican Idol4 za manje od tacno IC € sam ovde u Irskoj izeo od jednog operatera u pri pejd varijanti...raaaastura telefoncic, android je, stereo ambijentalni zvucnici, valjda najjaci i najkvalitetniji u ponudi...ekran super, kamere odlicne (pride i blic odnapred za svojke)...reverzibilna funkcija za razgovor... Ako ovde u 4s windovs sljaka dobro bice to ooooodlican izbor za windows nostalgicare.

Tamni Vilajet

pre 6 godina

@Fale mu samo dve stvari: 
1. OS se gasi, umire, ende, bar što se tiče mobilnih uređaja. 
2. Kao neko ko več 3 godine Ima Lumiu 1320 samo da dodam da Market na kome se kupuju\Skidaju aplikacije praktično ne postoji, tj. izbor aplikacija je sramotno siromašan 

Jel dovljna ova dva? 

P.S. Hoćeš da kupiš Lumiu 1320 od mene pošto vidim da veruješ u OS?
(MAHEP, 17. jul 2017 10:26)
I uprkos svemu tome što si naveo pune tri godine koristiš taj uređaj, a tako je očajan!?

mr.wolf

pre 6 godina

Sve je to super, ali jedno pitanje: zasto bi iko dao skoro 500 evra za telefon ciji operativni sistem prestaje da postoji? Ostace bez podrske, novih aplikacija i softvera, svega prakticno, kroz godinu dana. I sta onda? Baciti novac opet za novi telefon?
(Neutralni posmatrac, 17. jul 2017 09:04)

Samo da ti kazem, procitaj, raspitaj se, sta se gasi, kada se gasi, i slicno, jer sve sto si napisao nema veze sa realnoscu.
Slicno bi bilo da napisem za android da prestaje da postoji zato sto verzija 4.4 nema vise podrsku.

Veliki brat

pre 6 godina

@(MAHEP, 17. jul 2017 10:26)

Evo, ja ću da kupim, dajem ti 50€ pošto po tvojim rečima više i ne vredi.

Ja sam svojevremeno kupio N8 koji još uvek radi perfektno (koristim samo za SMS i pozive) i baterija i dalje traje 7-8 dana, a 920 sam uzeo zbog optičke stabilizacije (koju sada imaju samo modeli koji koštaju preko 600€), i telefon sasvim solidno drži bateriju, ako se isključi WiFi kad nisam kod kuće ili na poslu, traje 2 dana.

Od aplikacija ima sve što mi treba (čak i za parking, i ažurira se), osim za ebanking, što i inače završavam na računaru.

To što vama treba milion aplikacija, ko vam je kriv... vama ni Android ne valja, jer biste instalirali preko 100 aplikacija koje bi ugušile telefon i "pojele" bateriju za jedno popodne.

Mile

pre 6 godina

@Neutralni posmatrac "Sve je to super, ali jedno pitanje: zasto bi iko dao skoro 500 evra za telefon ciji operativni sistem prestaje da postoji? Ostace bez podrske, novih aplikacija i softvera, svega prakticno, kroz godinu dana. I sta onda? Baciti novac opet za novi telefon?"

Odakle ti informacija da će Windows 10 Mobile prestati da postoji i za godinu dana ostati bez podrške i ostalog nabrojanog?!?

lumia 640xl

pre 6 godina

Win 8 je izgubio podrsku, ali win10mobil i dalje zivi, malo smaraju sa azuriranja , ali svaki put fon radi bolje, nema app, sto i nije neki problem posto fon radi bez lagova, meni je dovoljno sto ima viber, a ostale nisu ni bitne, edge radi perfektno. Poz od insider-a

Vladimir

pre 6 godina

@petar Naši softver developeri su krivi za lošu kupovinu WP10 uređaja.

Izvinjavam se, ali ja pravim aplikacije za platforme na kojima mogu da zaradim. Android ima preko 80% udela na trzistu, iOS ima korisnike koji najvise trose, a Microsoft kaska za njima vec skoro 10 godina iako su imali smartphone platformu i pre Apple-a i pre Google-a. Oni su izgubljen slucaj, bilo bi im bolje da se posvete nekoj novoj tehnologiji nego da pokusavaju da se probiju na vec zasicenom trzistu.

Joca S

pre 6 godina

Stvarno nema aplikacija za wp/w10 mobile,eto npr. moj komšija ima android i aplikaciju za cepanje drva pa cepa drva sve u šesnaes' a ja se zlopatim s ovom lumiom,strašno,i ozbiljno razmišljam da kupim android jer,priznaćete,aplikacija za cepanje drva je must have.

Alexandar

pre 6 godina

Ljudi,gase podrusku za Win 8 mobile ne za desetku.
Imam lumiu pored androida koja je na win 10 mobile i redovno se azurira kad i desktop verzija desetke.

Mirko Pantic

pre 6 godina

Besmisleno je bacati pare na ovaj krs od telefona,sa besmislenim os-om.

Moje je misljenje da MS sprema Surface telefon,koji ce biti mini racunar koji ce moci da pokrece desktop aplikacije,posto su mobilni os-ovi nedovoljno dobri za bilo sta ozbiljnije od telefoniranja i konzumacije sadrzaja.
E,sad kako ce uspeti da upakuju dovoljno mocan procesor koji ce da pokrece desktop aplikacije,da postignu zadovoljavajuce trajanje baterije i perfomnse,nemam pojma,ali nema sumnje da je to buducnost i da je to jedini nacin da oduvaju anemicnu konkurenciju,koje se svela na solidni android i uzasni IOS.

Iskreno,prvi sam koji bi platio za tako nesto,pogotovo kada bi me spasilo nosenja laptopa,sto sa danasnjim telefonima i tabletima nije moguce.

apolo

pre 6 godina

I sta, 480e,nema aplikacija, os koji izumire i prosečna kamera... rekao bih da je neko bio prepotentan kada je formirao cenu uređaju.

čvarci i kavurma

pre 6 godina

Alcatel sa Windowsom?
Je l' to neko stvarno ode i sam kupi, još za ove pare?

Ja sam mislio da ovakve stvari služe za uvaljivanje starijim ljudima kojih mi je po prodavnicama tehnike i poslovnicama vazda bilo žao kada dođu i kažu "treba mi pametan telefon da se čujem sa ćerkom/sinom u inostranstvu", a oni brže bolje im uvale Alcatel, ZTE, neki smešni Huawei i slično... šta zna čovek kome nedostaje dete ko je daleko a neki kvazi-stručnjaci mu preporuče Alcatel.

Mi smo izgleda jako bogat narod kad' za treš bacamo ovoliko para.

pepe Le Pew

pre 6 godina

Android moze samo da sanja da ce raditi tako stabilno, bez bagovanja, stucanja, smrzavanja i cega sve ne kao Windovs mobile, koristio oba i ostao i nemam nameru da menjam Windovs. Filozofiranje Satya Nadella-e i prakticki sahranjivanje OS Win phona je nerazumno kad ceo svet i tehnologija ide ka mobilnim uredjajima. S jedne strane je apsolutna dominacija Win na PC & laptop a s druge strane sahranis mobilne, tablete i sl.....ajd sad androidjani da cujem kakva pljuvka po Win-u sledi

Bu!

pre 6 godina

Savršeno,daš 500€ za telefon za koji nema ni jedna aplikacija,možeš onda da uzmeš i fiksni pa da ga šetaš gradom.Otprilike je ista svrha.
MS baš vodi računa o svojim korisnicima,žele da budete ekskluzivni i jedinstveni ako kupite ovaj uređaj :)

Kaboom

pre 6 godina

@ petar

Ma propade w10 fon samo jer su naši programeri bili lenji i nisu napravili par hiljada aplikacija.
M$ nema ni najmanju krivicu što ni sam ne zna šta hoće,što je bez potrebe svaka sledeća verzija bila nekomlatibilna sa postojećim aplilacijama, što se dizajn kupatilske dekoracije nije svideo 90% populacije, šti je i sam M$ izbacivao svoje aplikacije bolje uradjene za Ios ili drndoid.... ma ne... krivi su naši programeri što nisu ulagali u platformu koja je u najdvetlijim momentima imala par procenata tržišta a svi exyu korisnici su ostavljali hvalospeve ovde

Milos

pre 6 godina

@Lale gator samo u Srbiji je iphone statusni simbol nigde vise.Jer veliki broj poznavaoca mobilne industrije ni ne zna cemu iphone sluzi to je samo u Srbiji neki statusni simbol nigde vise .Iphone je prvenstveno namenjen biznis klasi brokerima bankarima itd da ne kazem malo ozbiljnijim kompanijama i pojedincima razlog za to nije jabuka na pozadini nego IOS gde su korisnuku telefona svi podaci obezbedjeni ukoliko dodje do kradje telefona itd pod uslovom da je icloud aktiviran.Dok na androidu to pravilo ne vazi u vecini slucajeva ...Sto se tice ovog telefona 480 eu je previse za nesto sto nosi ime Alcatel +platforma koja broji nesto manje od 1 % trzista na svetu samo kreten moze ovo da kupi jer customer service ne postoji za WP ocev od stora aplikacija pa sve do update sistema.

Zlatko

pre 6 godina

@Tamni vilajet

Da je normalan OS tim specifikacijama ništa ne bi falilo. Ja i dalje mislim da to jeste normalan i kvalitetan OS, ali džaba kad se njegov proizvođač ne trudi da taj OS drži konkurentnim. Da li si imao WP 8.1? Da li si koristio Win 10? Sistem jeste dobar i prost, ali to je džaba kad je za sam Microsoft to poslednja rupa na svirali. Koliko ima ljudi koji su verovali u uspeh? Ispada da smo mi više verovali nego sam Microsoft. U početku instaliraš dosta toga i misliš to je ok, više mi ne treba. Kasnije se zadovoljiš time što imaš, iako znaš da nemaš ništa. A onda u jednom trenutku kažeš "kad njih nije briga, pa neću ni ja da budem ovca". Pre nekoliko dana ljudi su spominjali Surface phone. Ja ne znam šta taj telefon treba da ponudi i po koliko smešnoj ceni, da bi ga ljudi masovno kupili. Oni koji su bili u onih 3% koji su verovali u uspeh tog sistema, vremenom su i sami počeli da dižu ruke.

Realnost je znacajna....

pre 6 godina

Dve godine koristim Lumiu 640,ja je kupio u prodavnici u Minhenu,imala je W 8,bila je dobra dugo onda je poceo sistem da ne podrzava ovo ili ono. Presao na W 10,legalno preko Microsoftovog naloga i ne znam sta da kazem...opet u pocetku dobro,pa se usporio,baguje sve vise,aplikacija mnogih nema u ponudi,nisam generalno zadovoljan! Vreme je da se rastanemo,ipak za telefon Windows je prelazno resenje.....pozdrav....

Marvelous

pre 6 godina

@xxl ja već više od dve godine koristim alcatel Idol 2 mini i prezadovoljan sam. Baterija odlična, procesor brz, ui prelep i radi sve bez problema, igrice, filmove...

Maximus Decimus Meridius

pre 6 godina

Sretno svima koji ga kupe,nemojte ljudi da se svađamo ovde u komentarima, ja stvarno ne znam ko će još da koristi Windows telefone.

Nervirach

pre 6 godina

Sto dalje od Windows telefona. Baterija dobra, al sve ostalo... Ko me terao da uzmem 1320.Slazem se da je savrseno za srbendu, ne treba stavljati programe jer nista ni ne zna da radi.

Cak Noris

pre 6 godina

Vindovsa 10 za mobilne odrekao se i sam Majkrosoft. Ne znam zašto bi bilo ko više kupovao win telefone. Posle 8.1 za mobilne i na kratko 10, bez razmišljanja sam prešao na android. 8.1. je bio totalni krš, sa 10 nisu uspeli da uvere tržište da su ozbiljan igrač. Čak su i za desktop varijantu počeli da se gube. Totalno su izgubili kompas i nemaju više pojma šta bi sa svojim operativnim sistemom. Rasulo u Redmondu.

Weekend Offender

pre 6 godina

@Tamni Vilajet
Podji od sebe...Hoces li kupiti ovaj telefon? Da li bi ti ovaj telefon bio u top3 izbora kada bi kupovao telefon za 500 evra?

kele

pre 6 godina

Na slikama piše 4S.

I zašto bi WIN verzija bila drastično skuplja od Android verzije sa malo boljim hardverom? Jedino ako ne plaćaju licencu 200 eur po telefonu.

neutralni felsh

pre 6 godina

Alcatel idol linija 3,4 a evo i 5, definitivno ima najbolji dizajn od svih trenutnih brendova na tržištu.
(đoka, 17. jul 2017 22:28)

idol mini 1 bio je nesto fascinantno. nisam neki telefonski frik, ali cim sam ga izuzetno taze model svojevremeno spazio u izlogu, odmah sam ga kupio: samo zbog izgleda. sveden, nenametljiv, graciozan ali i nepredizajniran - ovo nisu pleonazmi :)
lepo je to cudo radilo, inace ne kupujem preskupe telefone, jer ja to arčim za sve pare (telefon, ne za razgovor, dosta koristim i za posao kojim se bavim, ja sam matori perspektivni kreativac ;) i jeo bih se previse kad ulubim i cuknem nesto sto vredi 1000 e, a maske nikada ne kristim... jer ne zelim da se vidi kolika sam sirotinja haha :)
ali mini 2 me je prilicno razocarao. pokusali su da imitiraju neke skuplje modele, a to uvek mirise na fejk i kich. pogledaj pola kineskih modela, redom imaju taj problem, foliraju se da su ono sto nisu i bas taj aljkavo uradjeni dizajnerski segment odbija dosta relativno specificnih kupaca poput mene. ista prica kao i sa vecinom zvucnih kutija nemackih proizvodjaca: lepo se to cuje ali uglavnom izgleda kao propala komedija :)

aleksandar

pre 6 godina

Generalno gledano bilo za Telefon platformu ili Desk top, win 10 je sa korisničke strane korak unazad. Lično i personalno sam razočaran upotrebnim karakteristikama i korisničkoj intuitivnoj percepciji a o grafičkom okruženju da i ne govorim. Kad pomislim samo koliko sam vremena proveo uvodeći ženu i ćerku u korišćenje korisničkog menija istog, sa žaljenjem se setim 7-ce.

да да

pre 6 godina

Ili ono kada das 1000e za jabuku- za bolji status 

onda shvatis da ti ugled u drustvu nije ni malo porastao
(LaleGator, 17. jul 2017 10:19)

Али барем добијеш НЕШТО ! У овом случају добијеш скоро НИШТА !

Sima

pre 6 godina

@lalegator

Brate, kakve veze ima iphone s covekovom konstatacijom? To jeste bacena para, pa i sam microsoft je pre neki dan zvanicno prekinuo podrsku za windows phone. Sluzice ko zadnje nokije na symbianu - telefoniranje i poneka aplikacija, dok ne prestanu i one da imaju podrsku i to je to.

A licno mislim da ce on da ode na 70-100$ vrlo brzo, kad skontaju da se ne prodaje.

Tamni Vilajet

pre 6 godina

I šta fali uređaju sa ovakvim performansama i kvalitetom izrade? Koji je razlog da ne uspije na tržištu? Čini mi se da su pomodarstvo, neznanje i predrasude bitni faktori kod izbora smartphonea. Jednostavno nisi u trendu ako nosiš određen model telefona i obrnuto i to je to. Ima i to neke logike, ali opet...

Petar

pre 6 godina

Taman za Srbendu, najbolji telefon na planeti sa najboljim sistemom na planeti. Nije on lud da kupuje onaj olos iphone ili Galaxy pored takve telefoncine Alcatela sa Windows phone

LaleGator

pre 6 godina

Оно, када бациш 480 евра !!!
(да да, 17. jul 2017 09:26)
_______________

Ili ono kada das 1000e za jabuku- za bolji status
i
onda shvatis da ti ugled u drustvu nije ni malo porastao

Neutralni posmatrac

pre 6 godina

Sve je to super, ali jedno pitanje: zasto bi iko dao skoro 500 evra za telefon ciji operativni sistem prestaje da postoji? Ostace bez podrske, novih aplikacija i softvera, svega prakticno, kroz godinu dana. I sta onda? Baciti novac opet za novi telefon?

čvarci i kavurma

pre 6 godina

Alcatel sa Windowsom?
Je l' to neko stvarno ode i sam kupi, još za ove pare?

Ja sam mislio da ovakve stvari služe za uvaljivanje starijim ljudima kojih mi je po prodavnicama tehnike i poslovnicama vazda bilo žao kada dođu i kažu "treba mi pametan telefon da se čujem sa ćerkom/sinom u inostranstvu", a oni brže bolje im uvale Alcatel, ZTE, neki smešni Huawei i slično... šta zna čovek kome nedostaje dete ko je daleko a neki kvazi-stručnjaci mu preporuče Alcatel.

Mi smo izgleda jako bogat narod kad' za treš bacamo ovoliko para.

Dragan

pre 6 godina

Windows phone I Windows 10 Mobile nije isto. Ovaj drugi se I te kako azurira i nadogradjuje. Za windows phone prestaje podrska, kao uostalom i za mobilne sa androidom posle dve-tri godine.

petar

pre 6 godina

Naši softver developeri su krivi za lošu kupovinu WP10 uređaja. Imam telefon ali nema većine domaćih aplikacija. I ono što ima ne ažurira se redovno.

MAHEP

pre 6 godina

@Tamni Vilajet
Fale mu samo dve stvari:
1. OS se gasi, umire, ende, bar što se tiče mobilnih uređaja.
2. Kao neko ko več 3 godine Ima Lumiu 1320 samo da dodam da Market na kome se kupuju\Skidaju aplikacije praktično ne postoji, tj. izbor aplikacija je sramotno siromašan

Jel dovljna ova dva?

P.S. Hoćeš da kupiš Lumiu 1320 od mene pošto vidim da veruješ u OS?

pepe Le Pew

pre 6 godina

Android moze samo da sanja da ce raditi tako stabilno, bez bagovanja, stucanja, smrzavanja i cega sve ne kao Windovs mobile, koristio oba i ostao i nemam nameru da menjam Windovs. Filozofiranje Satya Nadella-e i prakticki sahranjivanje OS Win phona je nerazumno kad ceo svet i tehnologija ide ka mobilnim uredjajima. S jedne strane je apsolutna dominacija Win na PC & laptop a s druge strane sahranis mobilne, tablete i sl.....ajd sad androidjani da cujem kakva pljuvka po Win-u sledi

irelandcalling

pre 6 godina

Inace obican Idol4 za manje od tacno IC € sam ovde u Irskoj izeo od jednog operatera u pri pejd varijanti...raaaastura telefoncic, android je, stereo ambijentalni zvucnici, valjda najjaci i najkvalitetniji u ponudi...ekran super, kamere odlicne (pride i blic odnapred za svojke)...reverzibilna funkcija za razgovor... Ako ovde u 4s windovs sljaka dobro bice to ooooodlican izbor za windows nostalgicare.

Mile

pre 6 godina

Windows Phone (8.1) je naziv stare verzije operativnog sistema za mobilne uređaje kojoj je prestala podrška.

Aktuelna verzija koja je živa i zdrava se zove Windows 10 Mobile.

Noviji/aktuelni Windows telefoni su na Windows 10 Mobile. Kao što vidite, izlaze i novi modeli.

Cak Noris

pre 6 godina

Vindovsa 10 za mobilne odrekao se i sam Majkrosoft. Ne znam zašto bi bilo ko više kupovao win telefone. Posle 8.1 za mobilne i na kratko 10, bez razmišljanja sam prešao na android. 8.1. je bio totalni krš, sa 10 nisu uspeli da uvere tržište da su ozbiljan igrač. Čak su i za desktop varijantu počeli da se gube. Totalno su izgubili kompas i nemaju više pojma šta bi sa svojim operativnim sistemom. Rasulo u Redmondu.

да да

pre 6 godina

Ili ono kada das 1000e za jabuku- za bolji status 

onda shvatis da ti ugled u drustvu nije ni malo porastao
(LaleGator, 17. jul 2017 10:19)

Али барем добијеш НЕШТО ! У овом случају добијеш скоро НИШТА !

Nervirach

pre 6 godina

Sto dalje od Windows telefona. Baterija dobra, al sve ostalo... Ko me terao da uzmem 1320.Slazem se da je savrseno za srbendu, ne treba stavljati programe jer nista ni ne zna da radi.

Bu!

pre 6 godina

Savršeno,daš 500€ za telefon za koji nema ni jedna aplikacija,možeš onda da uzmeš i fiksni pa da ga šetaš gradom.Otprilike je ista svrha.
MS baš vodi računa o svojim korisnicima,žele da budete ekskluzivni i jedinstveni ako kupite ovaj uređaj :)

Sima

pre 6 godina

@lalegator

Brate, kakve veze ima iphone s covekovom konstatacijom? To jeste bacena para, pa i sam microsoft je pre neki dan zvanicno prekinuo podrsku za windows phone. Sluzice ko zadnje nokije na symbianu - telefoniranje i poneka aplikacija, dok ne prestanu i one da imaju podrsku i to je to.

A licno mislim da ce on da ode na 70-100$ vrlo brzo, kad skontaju da se ne prodaje.

Milos

pre 6 godina

@Lale gator samo u Srbiji je iphone statusni simbol nigde vise.Jer veliki broj poznavaoca mobilne industrije ni ne zna cemu iphone sluzi to je samo u Srbiji neki statusni simbol nigde vise .Iphone je prvenstveno namenjen biznis klasi brokerima bankarima itd da ne kazem malo ozbiljnijim kompanijama i pojedincima razlog za to nije jabuka na pozadini nego IOS gde su korisnuku telefona svi podaci obezbedjeni ukoliko dodje do kradje telefona itd pod uslovom da je icloud aktiviran.Dok na androidu to pravilo ne vazi u vecini slucajeva ...Sto se tice ovog telefona 480 eu je previse za nesto sto nosi ime Alcatel +platforma koja broji nesto manje od 1 % trzista na svetu samo kreten moze ovo da kupi jer customer service ne postoji za WP ocev od stora aplikacija pa sve do update sistema.

apolo

pre 6 godina

I sta, 480e,nema aplikacija, os koji izumire i prosečna kamera... rekao bih da je neko bio prepotentan kada je formirao cenu uređaju.

Tamni Vilajet

pre 6 godina

@Fale mu samo dve stvari: 
1. OS se gasi, umire, ende, bar što se tiče mobilnih uređaja. 
2. Kao neko ko več 3 godine Ima Lumiu 1320 samo da dodam da Market na kome se kupuju\Skidaju aplikacije praktično ne postoji, tj. izbor aplikacija je sramotno siromašan 

Jel dovljna ova dva? 

P.S. Hoćeš da kupiš Lumiu 1320 od mene pošto vidim da veruješ u OS?
(MAHEP, 17. jul 2017 10:26)
I uprkos svemu tome što si naveo pune tri godine koristiš taj uređaj, a tako je očajan!?

aleksandar

pre 6 godina

Generalno gledano bilo za Telefon platformu ili Desk top, win 10 je sa korisničke strane korak unazad. Lično i personalno sam razočaran upotrebnim karakteristikama i korisničkoj intuitivnoj percepciji a o grafičkom okruženju da i ne govorim. Kad pomislim samo koliko sam vremena proveo uvodeći ženu i ćerku u korišćenje korisničkog menija istog, sa žaljenjem se setim 7-ce.

Joca S

pre 6 godina

Stvarno nema aplikacija za wp/w10 mobile,eto npr. moj komšija ima android i aplikaciju za cepanje drva pa cepa drva sve u šesnaes' a ja se zlopatim s ovom lumiom,strašno,i ozbiljno razmišljam da kupim android jer,priznaćete,aplikacija za cepanje drva je must have.

Mirko Pantic

pre 6 godina

Besmisleno je bacati pare na ovaj krs od telefona,sa besmislenim os-om.

Moje je misljenje da MS sprema Surface telefon,koji ce biti mini racunar koji ce moci da pokrece desktop aplikacije,posto su mobilni os-ovi nedovoljno dobri za bilo sta ozbiljnije od telefoniranja i konzumacije sadrzaja.
E,sad kako ce uspeti da upakuju dovoljno mocan procesor koji ce da pokrece desktop aplikacije,da postignu zadovoljavajuce trajanje baterije i perfomnse,nemam pojma,ali nema sumnje da je to buducnost i da je to jedini nacin da oduvaju anemicnu konkurenciju,koje se svela na solidni android i uzasni IOS.

Iskreno,prvi sam koji bi platio za tako nesto,pogotovo kada bi me spasilo nosenja laptopa,sto sa danasnjim telefonima i tabletima nije moguce.

Kaboom

pre 6 godina

@ petar

Ma propade w10 fon samo jer su naši programeri bili lenji i nisu napravili par hiljada aplikacija.
M$ nema ni najmanju krivicu što ni sam ne zna šta hoće,što je bez potrebe svaka sledeća verzija bila nekomlatibilna sa postojećim aplilacijama, što se dizajn kupatilske dekoracije nije svideo 90% populacije, šti je i sam M$ izbacivao svoje aplikacije bolje uradjene za Ios ili drndoid.... ma ne... krivi su naši programeri što nisu ulagali u platformu koja je u najdvetlijim momentima imala par procenata tržišta a svi exyu korisnici su ostavljali hvalospeve ovde

Maximus Decimus Meridius

pre 6 godina

Sretno svima koji ga kupe,nemojte ljudi da se svađamo ovde u komentarima, ja stvarno ne znam ko će još da koristi Windows telefone.

Realnost je znacajna....

pre 6 godina

Dve godine koristim Lumiu 640,ja je kupio u prodavnici u Minhenu,imala je W 8,bila je dobra dugo onda je poceo sistem da ne podrzava ovo ili ono. Presao na W 10,legalno preko Microsoftovog naloga i ne znam sta da kazem...opet u pocetku dobro,pa se usporio,baguje sve vise,aplikacija mnogih nema u ponudi,nisam generalno zadovoljan! Vreme je da se rastanemo,ipak za telefon Windows je prelazno resenje.....pozdrav....

Weekend Offender

pre 6 godina

@Tamni Vilajet
Podji od sebe...Hoces li kupiti ovaj telefon? Da li bi ti ovaj telefon bio u top3 izbora kada bi kupovao telefon za 500 evra?

Mile

pre 6 godina

@Neutralni posmatrac "Sve je to super, ali jedno pitanje: zasto bi iko dao skoro 500 evra za telefon ciji operativni sistem prestaje da postoji? Ostace bez podrske, novih aplikacija i softvera, svega prakticno, kroz godinu dana. I sta onda? Baciti novac opet za novi telefon?"

Odakle ti informacija da će Windows 10 Mobile prestati da postoji i za godinu dana ostati bez podrške i ostalog nabrojanog?!?

Zlatko

pre 6 godina

@Tamni vilajet

Da je normalan OS tim specifikacijama ništa ne bi falilo. Ja i dalje mislim da to jeste normalan i kvalitetan OS, ali džaba kad se njegov proizvođač ne trudi da taj OS drži konkurentnim. Da li si imao WP 8.1? Da li si koristio Win 10? Sistem jeste dobar i prost, ali to je džaba kad je za sam Microsoft to poslednja rupa na svirali. Koliko ima ljudi koji su verovali u uspeh? Ispada da smo mi više verovali nego sam Microsoft. U početku instaliraš dosta toga i misliš to je ok, više mi ne treba. Kasnije se zadovoljiš time što imaš, iako znaš da nemaš ništa. A onda u jednom trenutku kažeš "kad njih nije briga, pa neću ni ja da budem ovca". Pre nekoliko dana ljudi su spominjali Surface phone. Ja ne znam šta taj telefon treba da ponudi i po koliko smešnoj ceni, da bi ga ljudi masovno kupili. Oni koji su bili u onih 3% koji su verovali u uspeh tog sistema, vremenom su i sami počeli da dižu ruke.

Veliki brat

pre 6 godina

@(MAHEP, 17. jul 2017 10:26)

Evo, ja ću da kupim, dajem ti 50€ pošto po tvojim rečima više i ne vredi.

Ja sam svojevremeno kupio N8 koji još uvek radi perfektno (koristim samo za SMS i pozive) i baterija i dalje traje 7-8 dana, a 920 sam uzeo zbog optičke stabilizacije (koju sada imaju samo modeli koji koštaju preko 600€), i telefon sasvim solidno drži bateriju, ako se isključi WiFi kad nisam kod kuće ili na poslu, traje 2 dana.

Od aplikacija ima sve što mi treba (čak i za parking, i ažurira se), osim za ebanking, što i inače završavam na računaru.

To što vama treba milion aplikacija, ko vam je kriv... vama ni Android ne valja, jer biste instalirali preko 100 aplikacija koje bi ugušile telefon i "pojele" bateriju za jedno popodne.

lumia 640xl

pre 6 godina

Win 8 je izgubio podrsku, ali win10mobil i dalje zivi, malo smaraju sa azuriranja , ali svaki put fon radi bolje, nema app, sto i nije neki problem posto fon radi bez lagova, meni je dovoljno sto ima viber, a ostale nisu ni bitne, edge radi perfektno. Poz od insider-a

Vladimir

pre 6 godina

@petar Naši softver developeri su krivi za lošu kupovinu WP10 uređaja.

Izvinjavam se, ali ja pravim aplikacije za platforme na kojima mogu da zaradim. Android ima preko 80% udela na trzistu, iOS ima korisnike koji najvise trose, a Microsoft kaska za njima vec skoro 10 godina iako su imali smartphone platformu i pre Apple-a i pre Google-a. Oni su izgubljen slucaj, bilo bi im bolje da se posvete nekoj novoj tehnologiji nego da pokusavaju da se probiju na vec zasicenom trzistu.

mr.wolf

pre 6 godina

Sve je to super, ali jedno pitanje: zasto bi iko dao skoro 500 evra za telefon ciji operativni sistem prestaje da postoji? Ostace bez podrske, novih aplikacija i softvera, svega prakticno, kroz godinu dana. I sta onda? Baciti novac opet za novi telefon?
(Neutralni posmatrac, 17. jul 2017 09:04)

Samo da ti kazem, procitaj, raspitaj se, sta se gasi, kada se gasi, i slicno, jer sve sto si napisao nema veze sa realnoscu.
Slicno bi bilo da napisem za android da prestaje da postoji zato sto verzija 4.4 nema vise podrsku.

Marvelous

pre 6 godina

@xxl ja već više od dve godine koristim alcatel Idol 2 mini i prezadovoljan sam. Baterija odlična, procesor brz, ui prelep i radi sve bez problema, igrice, filmove...

neutralni felsh

pre 6 godina

Alcatel idol linija 3,4 a evo i 5, definitivno ima najbolji dizajn od svih trenutnih brendova na tržištu.
(đoka, 17. jul 2017 22:28)

idol mini 1 bio je nesto fascinantno. nisam neki telefonski frik, ali cim sam ga izuzetno taze model svojevremeno spazio u izlogu, odmah sam ga kupio: samo zbog izgleda. sveden, nenametljiv, graciozan ali i nepredizajniran - ovo nisu pleonazmi :)
lepo je to cudo radilo, inace ne kupujem preskupe telefone, jer ja to arčim za sve pare (telefon, ne za razgovor, dosta koristim i za posao kojim se bavim, ja sam matori perspektivni kreativac ;) i jeo bih se previse kad ulubim i cuknem nesto sto vredi 1000 e, a maske nikada ne kristim... jer ne zelim da se vidi kolika sam sirotinja haha :)
ali mini 2 me je prilicno razocarao. pokusali su da imitiraju neke skuplje modele, a to uvek mirise na fejk i kich. pogledaj pola kineskih modela, redom imaju taj problem, foliraju se da su ono sto nisu i bas taj aljkavo uradjeni dizajnerski segment odbija dosta relativno specificnih kupaca poput mene. ista prica kao i sa vecinom zvucnih kutija nemackih proizvodjaca: lepo se to cuje ali uglavnom izgleda kao propala komedija :)

Alexandar

pre 6 godina

Ljudi,gase podrusku za Win 8 mobile ne za desetku.
Imam lumiu pored androida koja je na win 10 mobile i redovno se azurira kad i desktop verzija desetke.

kele

pre 6 godina

Na slikama piše 4S.

I zašto bi WIN verzija bila drastično skuplja od Android verzije sa malo boljim hardverom? Jedino ako ne plaćaju licencu 200 eur po telefonu.