Nedelja, 30.08.2015.

10:10

Nokia: Klasičan mobilni za protivnike smartfona

Izvor: Tanjug

Nokia: Klasièan mobilni za protivnike smartfona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

MisterG(SNS BOT (Zelena Strana))

pre 8 godina

Samsung primo je mama za sve. Vise od dve godine ga imam, koristim ga za posao i baterija draje 5-7 dana. Cudo kolko pricam sa njim, a i dalje ferca

MarkO

pre 8 godina

Da naprave telefon sa fabričkim softverom sa vrhunskom kamerom(kao npr n82 samo sa jakom pikselazom) i malih dimenzija, mehaničku tastaturu, ubace fabrički fejs i viber ,jaku bateriju ... ja bih ga prvi kupio
trenutno imam s5 i muka mi od ovoliko funkcija (dobar je ali zatrpava). A i stalno strah da ne pukne ekran (i pored zastite)

Moje mišljenje -išao bi dobro replika stare n 82 ali sa pomenutim poboljšanjima. Ne mora da znači da bi se i zaista prodavao- ukusi su čudo....

markegiani

pre 8 godina

Ponosan sam vlasnik E1200 tel-a ali mi ipak treba nešto malo bolje. S obzirom da sam dugo prodavao i servisirao Android telefone, znam koliko su loši. Za svakoga (poput mene) kome ne trebaju razne gluposti na tel-u nego najosnovnije stvari a ostatak obavljaju na desktop-u, ovo je odličan tel. posebno imajući u vidu da je Nokia gospodar u ovoj klasi telefona.

asdf

pre 8 godina

Nije mi jasna ovolika doza cinizma i sarkazma u komentarima raznih genijalaca o odnosu klasičnih i smart telefona. Ova Nokia je u suštini obični mobilni telefon koji ima par dodatnih funkcija. Smart telefoni u osnovi su mali kompjuteri koji mogu da se koriste i za telefoniranje. Neko će uzeti jedno, a neko drugo, zavisi od toga šta mu više odgovara. Za to ne razumem one koji pljuju po klasičnim mobilnim telefonima ili po smart telefonima. Ja lično koristim i jedan i drugi, zato što to meni lično najviše odgovara. Oni koji imaju drugačije potrebe ili navike koristiće ono što njima odgovara.
Inače, što se konkretno Nokie tiče, za gotovo 20 godina u prodici smo imali ogroman broj raznih telefona, ali što se mog ličnog iskustva tiče, kada je pitanju sam kvalitet telefona, Nokijini telefoni su se pokazali daleko najkvalitetnijim.

Eklipso

pre 8 godina

WoW revolucija! Nista novo ni zanimljivo, iako je nokia prestala da pravi bilo kakve telefone ostali proizvodjaci nisu tako da ima i drugih ovakvih telefona na trzistu da se pazare kome treba. Bio sam kao i svi fan nokie ali je kao jabuka pocela da precenjuje uredjaje pa polako gubila deo kolaca od samsunga,sonia,lg-a i na kraju terala po svome sa traljavim simbianom umesto da je izbacila po drva uredjaja sa androidom jedan srednje jedan visoke klase nokia bi i dan danas bila gigant a ne bi se prodala da bi se spasila totalne propasti. Sad je nokia kao Lepa Brena....sta izbaciti novo kad si svu slavu stekao pre ko zna koliko godina u sasvim drugom vremenu!

moje misljenje

pre 8 godina

Ovaj deo recenice je kljucan ... ''bateriju koja može da traje u "stendbaj" režimu (mirovanje) i do 30 dana do narednog punjenja''. Kupis jedan ovakav i jedan smarthphone i miran si. Smartphone koristis za net i igrice a ovaj za posao pozivi/poruke. Prednosti mali, izdrzljiv i otporan na padove i baterija koja dosta dugo traje do narednog punjenja. Svidja mi se sto su poceli da ugradjuju savremene baterije u telefone sa malim displejom koji trose manje energije pa samim tim i baterija duze traje.

EU Citizen

pre 8 godina

@neutralni felsh
Potpisujem, i mogu da dodam samo da je tržište čudo, i zato ga toliko volim, bez obzira kakva si retro-dileja, ako imaš bilo kakav keš za trošenje, naći će na šta će da ti ga izmami :)))

Nindza

pre 8 godina

@Vladan
Touch je kao super, a komentar si poceo sa time da ti je crkao i da si morao da se vratis na N95.
Kazes duzi tekst laganica na touch? E pa ne dao bog nikome da nesto mora hitno na touchu da uradi, niti da dodje u situaciju da zove policiju/hitnu pomoc/vatrogasce. Mozda nas junosa bas tad odluci da blokira telefon apdejtujuci google hangouts, ili traziti da se ponovo logujes na google play, ili neku slicnu retardiranu glupost. Svaki alarm pravim tri puta, jer bar jedan ne odradi.
Zbog prirode posla koristim touch, aplikacija ima dosta korisnih, to ne sporim, to su u stvari portabilni kompjuteri, ali kao telefon, touch je ogroman fail.
O trajanju baterije od 3-4 sata pri casual koriscenju, ne vredi ni govoriti.

Nenad

pre 8 godina

Nokia je propala sa smartfonima pa sada traze izlaz na nacin da ih omalovazavaju .Cemu sms koji se naplacuje kada mozes poslati watsapp? Ako vec imas internet omoguci i viber! Ni meni ne treba vise od ta dve aplikacije ali uhvatim sebe da pet puta dnevno otvaram mailove.A za to je bio najbolji blackberry koji svi pljuju. Kotac se pokrenuo nezaustavljivo i sada se ceka samo sa Siri proradi perfektno i necemo ni tipkati ni " cesati" telefon.Imao sam unazad dvadeset godina sve uredjaje, od Nokie, ericsona, blackbery-a , samsunga 3,4,5 kao i iphone-a 3,4,5 pa sada i 6 , i sva ta prepucavanja sta je bolje je glupost.svako koristi ono sto mu je lakse i sto mu treba. Po meni je jedina steta za sav mobilni svet unistavanje blackberry browsera i prelazak na android.poslovni svet je zbog toga puno izgubio.A ovaj povratak je samo poslednji trzaj jedne propale firme , mada se meni ideja jednostavnog telefona sa dugom baterijom svidja. Vodonikova baterija ce i taj problem da resi uskoro i onda nam nece trebati ovakve jeftine igracke.Ako zelite da mi date palac dol, prvo uzmite neki stari telefon i probajte da otkucate SMS, i odgovorite sebi dali vam to treba

Bulevar

pre 8 godina

Pa nokia je uravo zbog toga sto se drzala klasicnih mobilnih telefona i razvoja operativnog sistema koji nije ni android ni ios obrisana sa trzista. tako da ne znam cemu sada ovo??? Nekada je bila jedan od najvecih svetskih brendova, a nestala je jer se nije prilagodila na vreme. RIP. A bas sam voleo njihove telfone. steta..

neutralni felsh

pre 8 godina

cemu ovaj telefon, jos pod imenom doticnog mobilnog mrtvaca?
firma koja je svojevremeno uspela da napravi onu grdobnu seriju "nokia-asha", onu nesuvilsu kombinaciju touch screena i klasicne numerik tastature, zasluzuje da joj se ime ne spomnje. i ovaj mikrosoft je blesav, za one pare da su kupili huawei ili kakvu zbilja kvalitetnu marku, bolje bi im bilo. nokijini patenti? medju njima i nacrti za "ashu"... baci to i zakopaj na dno najdubljeg okeana.
ovo inzenjersko i koncepcijsko nedonosce ide istim putem: nit je pravi "dambfon" niti je smartfon. ali bitno je da baterija drzi ceo pokosovski ciklus, da se sorabi oduseve. oni sto zovu majstora da im "obori sistem" na kompu, jer "poceo mnogo jutjub da koci brate", uglavnom zato sto su slucajno instalirali sve i svasta, kad im pogledas browser ne vidis skoro nista od instaliranih "ask.com" toolbarova i onlajn pc cleanera, muko moja. tako i ovo, jes da znacajnije uglavnom putuju jednom godisnje u grcku, da provere letnji ukus tamosnjeg paradajza na paraliji, ali baterija im je najbitnija: nokia, brateeee, konza!!!

Opljackana penzionerka

pre 8 godina

MOzda sam ja matora, ali konasno nesto pametno.
Ja sam i pre dve godine uspela da nadjem nesto slicno od Nokije sa KRSTENIM TIPKAMA, ne sa onim mlacenjem prazne slame po ekranu!
Milsim, ako mi treba telefom sa normalnim funkcijama - telefon, poruke, kamera, osnovni Internet za postu i novine, wi-fi i bluetooth, ne vidim zasto bih se zamlacivala sa svim onim nabudzenim funkcijama i telefonom velicine sveske A5 formata.

A da prostire vesh ne mora?

pre 8 godina

Kupujem ga ako ima 2 kamere
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Dragan, 30. avgust 2015 13:09)

A sta ce bilo kone DVE kamere? Slikas spreda i otpozadi istovremeno? U tom slucaju uzmi i trecu, pa opali i profil!

Skeptik

pre 8 godina

@bg
A jesi li možda razmišljao o nekom telefonu sa baterijom od 3500 mAh ili jačom? To što pričaš važi za đubrad od telefona gde se štekarilo na bateriji pa stavljali neke reda veličine 1500-1800 mAh. Meni Acer E700 (tripple SIM, inače) sa baterijom od 3500 mAh u normalnoj upotrebi s tri kartice traje puna dva dana, a kad je neko zatišje pa ga slabije koristim ume da "dobaci" i treći dan. Dakle, ne mora smartfon da posisa bateriju za pola dana, samo treba stavljati baterije koje su srazmerne potrošnji (greh za to je svakako na proizvođačima).

Smart Man

pre 8 godina

Imam vec slicnu nokiu,i nisam protivnik smart telefona,vec mi treba telefon koji moze da drzi bateriju vise od 6h,telefon za koji ne treba da brinem hoce li da se ugasi,i da jurim uticnice po grad da ga napunim.
to je telefon
a ti "smart telefoni" su sve,ali telefoni nisu.

Vladan

pre 8 godina

A sto bi cekali mikrosoft i njihov telefon , ima jos uvek telefona sa klasičnom tastaturom. Skoro mi crkne mob sa tačskrinom placen vrlo mnogo, uzmem ti staru Nokiu N95 da par dana premostim i vratiti se na tastaturu posle tacskrina je takvo treniranje zivaca da to nije normalno. Pocev da placanja parking kucanja cele registrcije, pa do poruka , a tek proveriti mejl orkucati duzi tekst, pa da izludis a tac od 5.5-6 inca to zavrsava laganica. Klasičan mob moze da voli i hvali samo onaj ko nikad nije koristio tacskrin i sve mogucnosti modernih komunkacija. E da vrhunac displej od 2.5-3 inca cista smejurija.

Ivan

pre 8 godina

Pre nekoliko dana sam na netu pazario polovan mobilni nokia n95 (posle dve godine na androidu), znaci kao da sam se ponovo rodio, odmorih mozak na ovoj divnoj napravi finskih majstora!!! Que viva dobra stara tehnologija!

dragutin

pre 8 godina

Moderan tel je predobar uredjaj koji moze da komunicira na razne nacine i da bude krajnje efektivan posto sada nije neobicno da u njima budu i quad core procesori u nizoj klasi.Nokia gubi vreme na gluposti trebali su da se pozabave jednim telefonom i da taj bude dobar kao sto Apple radi.

Zoran Mrđa

pre 8 godina

Od nove godine batalio smartfon. Stvarno više nisam imao strpljenja za milion nepotrebnih aplikacija, i punjenje baterije svako veče. Uzeo nov Samsung S5611, koštao me 65 evra, fon iz 2014. Uz maksimalno korištenje baterija izdrži 4 dana a dnevno imam od 45-60 minuta razgovora. Ima instaliran Opera browser i solidnu kameru od 5MP. Nikada nisam bio ljubitelj Samsunga ali pošto uopšte nema izbora novih telefona sa hardverskom tastaturom, zadovoljan sam. Ova "Nokia" je na istom tragu i vjerujem da će imati svoje kupce. Treba im i nešto jače poput Nokie 515.

zigot

pre 8 godina

iskreno, posto sam kao i vecina ljudi danas "navucen na mobilni" kao neki prokleti zombi... ovo mi ne deluje lose iz tarapeutskih razloga

dzigi

pre 8 godina

Mene često pitaju što ne promenim Nokiu E66 za neki smart. I dalje ne vidim veliku potrebu jer imam wi-fi/hot-spot, BT, full Office. Garmin GPS, autofokus kameru, mikro SD,Skype, WA, email, mini Operu, vremensku prognozu, razne aplikacije... A kad mi se razbio ekran, opravka 20e. Eto jedino što nemam je Viber.

manje je vise

pre 8 godina

Kada pogledam cime sam sve nakrcao telefon, a jedino sto mi zapravo treba je mail, sms, viber i da telefoniram, a baterija stalno na ivici. Ako ostane ova cena, uzecu. Ako je dobar ekran i baterija koja traje, vise mi ni ne treba. Za posao i rad na terenu, savrseno.

magarac

pre 8 godina

Mnogi sanjaju razne opcije... Mislim da je moglo i bolje da se napravi.
Ovako ima i odličnih, ali i totalno prevaziđenih stvari (koje kvare dojam).
Evo svih specifikacija: http://www.gsmarena.com/nokia_222_dual_sim-7517.php

bg

pre 8 godina

ne razumem ljude koji vole dual sim. nosio sam ga jednu sezonu, i naravno koliko god da ga napunim milion poziva i poruka + povremeno pretrazivanje na internetu svuce bateriju pre kraja radnog dana i onda su i privatni i poslovni broj odseceni od sveta. nisam jedan od onih sto dopunjuju telefon u toku dana po kolima i eksternim baterijama i vuku kojekakve kablove sa sobom i stekaju se po lokalima i kaficima...probao sam i to i mnogo je zamorno jurim gde da se dopunim posle mts salje poruke ko me zvao,ako punim u kolima telefon se pregreje postane vreo i baguje - ma sto muka. napunim nocu oba telefona i sutra mi traju ceo dan. dodjem kuci sa 5-15% baterije na oba

matori

pre 8 godina

TO!!!
Telefon je izmišljen da služi za telefoniranje, a ne za milion gluposti.
Slanje poruka je veoma potrebna opcija, kao i pravljenje fotki, ali to je samo veliki plus, a ne osnovna funkcija...
Možda bi bilo dobro da je displej malo veći, ali biće i toga kasnije.
Uz Wi-Fi i još nekoliko korisnih stvari, to će biti izuzetno uspešan TELEFON!

Dule

pre 8 godina

Ko hoce telefon sa jakom baterijom, savrsen za razgovore, Samsung E1200 je neprikosnoven godinama unazad. Trenutna cena u slobodnoj prodaji mu je 1950 dinara. Postoji i verzija sa 2 kartice (E1202), neznatno skuplji.

Korisnik obicni

pre 8 godina

Dobro resenje(ekonomicno) za one kojim telefon sluzi samo za razgovore,razmenu SMS poruka ili eventualno,kao dodatni telefon u dzepu.
Postoji i mogucnost konekcije na Internet.
Mislim da sam negde 2006. imao NOKIA 6030 sa ovakvim perfomansama,a secam se i da je Internet tada bio potpuno BESPLATAN.
Cena je OK.,nadam se da je nasi alavi operatori i uvoznici nece utrostruciti,a siguran sam da ce ovaj telefon imati svoje kupce.
Kako jedan komentator ovde napisa nedavno o Nokia 3310 za 6 evra,sto da kupujem novi,kad mi i stari radi odlicno!
To moze biti jedini problem!

Ljubiša pivo da se ladi

pre 8 godina

Ako može da čita mail i kaže vremensku prognozu, za mene bi bio dovoljan. Naravno da ne bih bacio svoj smartfon, ali ovu Nokiju bih nosio na pecanje.

Ljubiša pivo da se ladi

pre 8 godina

Ako može da čita mail i kaže vremensku prognozu, za mene bi bio dovoljan. Naravno da ne bih bacio svoj smartfon, ali ovu Nokiju bih nosio na pecanje.

Opljackana penzionerka

pre 8 godina

MOzda sam ja matora, ali konasno nesto pametno.
Ja sam i pre dve godine uspela da nadjem nesto slicno od Nokije sa KRSTENIM TIPKAMA, ne sa onim mlacenjem prazne slame po ekranu!
Milsim, ako mi treba telefom sa normalnim funkcijama - telefon, poruke, kamera, osnovni Internet za postu i novine, wi-fi i bluetooth, ne vidim zasto bih se zamlacivala sa svim onim nabudzenim funkcijama i telefonom velicine sveske A5 formata.

Korisnik obicni

pre 8 godina

Dobro resenje(ekonomicno) za one kojim telefon sluzi samo za razgovore,razmenu SMS poruka ili eventualno,kao dodatni telefon u dzepu.
Postoji i mogucnost konekcije na Internet.
Mislim da sam negde 2006. imao NOKIA 6030 sa ovakvim perfomansama,a secam se i da je Internet tada bio potpuno BESPLATAN.
Cena je OK.,nadam se da je nasi alavi operatori i uvoznici nece utrostruciti,a siguran sam da ce ovaj telefon imati svoje kupce.
Kako jedan komentator ovde napisa nedavno o Nokia 3310 za 6 evra,sto da kupujem novi,kad mi i stari radi odlicno!
To moze biti jedini problem!

manje je vise

pre 8 godina

Kada pogledam cime sam sve nakrcao telefon, a jedino sto mi zapravo treba je mail, sms, viber i da telefoniram, a baterija stalno na ivici. Ako ostane ova cena, uzecu. Ako je dobar ekran i baterija koja traje, vise mi ni ne treba. Za posao i rad na terenu, savrseno.

dzigi

pre 8 godina

Mene često pitaju što ne promenim Nokiu E66 za neki smart. I dalje ne vidim veliku potrebu jer imam wi-fi/hot-spot, BT, full Office. Garmin GPS, autofokus kameru, mikro SD,Skype, WA, email, mini Operu, vremensku prognozu, razne aplikacije... A kad mi se razbio ekran, opravka 20e. Eto jedino što nemam je Viber.

Dule

pre 8 godina

Ko hoce telefon sa jakom baterijom, savrsen za razgovore, Samsung E1200 je neprikosnoven godinama unazad. Trenutna cena u slobodnoj prodaji mu je 1950 dinara. Postoji i verzija sa 2 kartice (E1202), neznatno skuplji.

matori

pre 8 godina

TO!!!
Telefon je izmišljen da služi za telefoniranje, a ne za milion gluposti.
Slanje poruka je veoma potrebna opcija, kao i pravljenje fotki, ali to je samo veliki plus, a ne osnovna funkcija...
Možda bi bilo dobro da je displej malo veći, ali biće i toga kasnije.
Uz Wi-Fi i još nekoliko korisnih stvari, to će biti izuzetno uspešan TELEFON!

Ivan

pre 8 godina

Pre nekoliko dana sam na netu pazario polovan mobilni nokia n95 (posle dve godine na androidu), znaci kao da sam se ponovo rodio, odmorih mozak na ovoj divnoj napravi finskih majstora!!! Que viva dobra stara tehnologija!

Nindza

pre 8 godina

@Vladan
Touch je kao super, a komentar si poceo sa time da ti je crkao i da si morao da se vratis na N95.
Kazes duzi tekst laganica na touch? E pa ne dao bog nikome da nesto mora hitno na touchu da uradi, niti da dodje u situaciju da zove policiju/hitnu pomoc/vatrogasce. Mozda nas junosa bas tad odluci da blokira telefon apdejtujuci google hangouts, ili traziti da se ponovo logujes na google play, ili neku slicnu retardiranu glupost. Svaki alarm pravim tri puta, jer bar jedan ne odradi.
Zbog prirode posla koristim touch, aplikacija ima dosta korisnih, to ne sporim, to su u stvari portabilni kompjuteri, ali kao telefon, touch je ogroman fail.
O trajanju baterije od 3-4 sata pri casual koriscenju, ne vredi ni govoriti.

asdf

pre 8 godina

Nije mi jasna ovolika doza cinizma i sarkazma u komentarima raznih genijalaca o odnosu klasičnih i smart telefona. Ova Nokia je u suštini obični mobilni telefon koji ima par dodatnih funkcija. Smart telefoni u osnovi su mali kompjuteri koji mogu da se koriste i za telefoniranje. Neko će uzeti jedno, a neko drugo, zavisi od toga šta mu više odgovara. Za to ne razumem one koji pljuju po klasičnim mobilnim telefonima ili po smart telefonima. Ja lično koristim i jedan i drugi, zato što to meni lično najviše odgovara. Oni koji imaju drugačije potrebe ili navike koristiće ono što njima odgovara.
Inače, što se konkretno Nokie tiče, za gotovo 20 godina u prodici smo imali ogroman broj raznih telefona, ali što se mog ličnog iskustva tiče, kada je pitanju sam kvalitet telefona, Nokijini telefoni su se pokazali daleko najkvalitetnijim.

neutralni felsh

pre 8 godina

cemu ovaj telefon, jos pod imenom doticnog mobilnog mrtvaca?
firma koja je svojevremeno uspela da napravi onu grdobnu seriju "nokia-asha", onu nesuvilsu kombinaciju touch screena i klasicne numerik tastature, zasluzuje da joj se ime ne spomnje. i ovaj mikrosoft je blesav, za one pare da su kupili huawei ili kakvu zbilja kvalitetnu marku, bolje bi im bilo. nokijini patenti? medju njima i nacrti za "ashu"... baci to i zakopaj na dno najdubljeg okeana.
ovo inzenjersko i koncepcijsko nedonosce ide istim putem: nit je pravi "dambfon" niti je smartfon. ali bitno je da baterija drzi ceo pokosovski ciklus, da se sorabi oduseve. oni sto zovu majstora da im "obori sistem" na kompu, jer "poceo mnogo jutjub da koci brate", uglavnom zato sto su slucajno instalirali sve i svasta, kad im pogledas browser ne vidis skoro nista od instaliranih "ask.com" toolbarova i onlajn pc cleanera, muko moja. tako i ovo, jes da znacajnije uglavnom putuju jednom godisnje u grcku, da provere letnji ukus tamosnjeg paradajza na paraliji, ali baterija im je najbitnija: nokia, brateeee, konza!!!

zigot

pre 8 godina

iskreno, posto sam kao i vecina ljudi danas "navucen na mobilni" kao neki prokleti zombi... ovo mi ne deluje lose iz tarapeutskih razloga

A da prostire vesh ne mora?

pre 8 godina

Kupujem ga ako ima 2 kamere
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Dragan, 30. avgust 2015 13:09)

A sta ce bilo kone DVE kamere? Slikas spreda i otpozadi istovremeno? U tom slucaju uzmi i trecu, pa opali i profil!

Smart Man

pre 8 godina

Imam vec slicnu nokiu,i nisam protivnik smart telefona,vec mi treba telefon koji moze da drzi bateriju vise od 6h,telefon za koji ne treba da brinem hoce li da se ugasi,i da jurim uticnice po grad da ga napunim.
to je telefon
a ti "smart telefoni" su sve,ali telefoni nisu.

Zoran Mrđa

pre 8 godina

Od nove godine batalio smartfon. Stvarno više nisam imao strpljenja za milion nepotrebnih aplikacija, i punjenje baterije svako veče. Uzeo nov Samsung S5611, koštao me 65 evra, fon iz 2014. Uz maksimalno korištenje baterija izdrži 4 dana a dnevno imam od 45-60 minuta razgovora. Ima instaliran Opera browser i solidnu kameru od 5MP. Nikada nisam bio ljubitelj Samsunga ali pošto uopšte nema izbora novih telefona sa hardverskom tastaturom, zadovoljan sam. Ova "Nokia" je na istom tragu i vjerujem da će imati svoje kupce. Treba im i nešto jače poput Nokie 515.

Bulevar

pre 8 godina

Pa nokia je uravo zbog toga sto se drzala klasicnih mobilnih telefona i razvoja operativnog sistema koji nije ni android ni ios obrisana sa trzista. tako da ne znam cemu sada ovo??? Nekada je bila jedan od najvecih svetskih brendova, a nestala je jer se nije prilagodila na vreme. RIP. A bas sam voleo njihove telfone. steta..

bg

pre 8 godina

ne razumem ljude koji vole dual sim. nosio sam ga jednu sezonu, i naravno koliko god da ga napunim milion poziva i poruka + povremeno pretrazivanje na internetu svuce bateriju pre kraja radnog dana i onda su i privatni i poslovni broj odseceni od sveta. nisam jedan od onih sto dopunjuju telefon u toku dana po kolima i eksternim baterijama i vuku kojekakve kablove sa sobom i stekaju se po lokalima i kaficima...probao sam i to i mnogo je zamorno jurim gde da se dopunim posle mts salje poruke ko me zvao,ako punim u kolima telefon se pregreje postane vreo i baguje - ma sto muka. napunim nocu oba telefona i sutra mi traju ceo dan. dodjem kuci sa 5-15% baterije na oba

Vladan

pre 8 godina

A sto bi cekali mikrosoft i njihov telefon , ima jos uvek telefona sa klasičnom tastaturom. Skoro mi crkne mob sa tačskrinom placen vrlo mnogo, uzmem ti staru Nokiu N95 da par dana premostim i vratiti se na tastaturu posle tacskrina je takvo treniranje zivaca da to nije normalno. Pocev da placanja parking kucanja cele registrcije, pa do poruka , a tek proveriti mejl orkucati duzi tekst, pa da izludis a tac od 5.5-6 inca to zavrsava laganica. Klasičan mob moze da voli i hvali samo onaj ko nikad nije koristio tacskrin i sve mogucnosti modernih komunkacija. E da vrhunac displej od 2.5-3 inca cista smejurija.

moje misljenje

pre 8 godina

Ovaj deo recenice je kljucan ... ''bateriju koja može da traje u "stendbaj" režimu (mirovanje) i do 30 dana do narednog punjenja''. Kupis jedan ovakav i jedan smarthphone i miran si. Smartphone koristis za net i igrice a ovaj za posao pozivi/poruke. Prednosti mali, izdrzljiv i otporan na padove i baterija koja dosta dugo traje do narednog punjenja. Svidja mi se sto su poceli da ugradjuju savremene baterije u telefone sa malim displejom koji trose manje energije pa samim tim i baterija duze traje.

Nenad

pre 8 godina

Nokia je propala sa smartfonima pa sada traze izlaz na nacin da ih omalovazavaju .Cemu sms koji se naplacuje kada mozes poslati watsapp? Ako vec imas internet omoguci i viber! Ni meni ne treba vise od ta dve aplikacije ali uhvatim sebe da pet puta dnevno otvaram mailove.A za to je bio najbolji blackberry koji svi pljuju. Kotac se pokrenuo nezaustavljivo i sada se ceka samo sa Siri proradi perfektno i necemo ni tipkati ni " cesati" telefon.Imao sam unazad dvadeset godina sve uredjaje, od Nokie, ericsona, blackbery-a , samsunga 3,4,5 kao i iphone-a 3,4,5 pa sada i 6 , i sva ta prepucavanja sta je bolje je glupost.svako koristi ono sto mu je lakse i sto mu treba. Po meni je jedina steta za sav mobilni svet unistavanje blackberry browsera i prelazak na android.poslovni svet je zbog toga puno izgubio.A ovaj povratak je samo poslednji trzaj jedne propale firme , mada se meni ideja jednostavnog telefona sa dugom baterijom svidja. Vodonikova baterija ce i taj problem da resi uskoro i onda nam nece trebati ovakve jeftine igracke.Ako zelite da mi date palac dol, prvo uzmite neki stari telefon i probajte da otkucate SMS, i odgovorite sebi dali vam to treba

markegiani

pre 8 godina

Ponosan sam vlasnik E1200 tel-a ali mi ipak treba nešto malo bolje. S obzirom da sam dugo prodavao i servisirao Android telefone, znam koliko su loši. Za svakoga (poput mene) kome ne trebaju razne gluposti na tel-u nego najosnovnije stvari a ostatak obavljaju na desktop-u, ovo je odličan tel. posebno imajući u vidu da je Nokia gospodar u ovoj klasi telefona.

magarac

pre 8 godina

Mnogi sanjaju razne opcije... Mislim da je moglo i bolje da se napravi.
Ovako ima i odličnih, ali i totalno prevaziđenih stvari (koje kvare dojam).
Evo svih specifikacija: http://www.gsmarena.com/nokia_222_dual_sim-7517.php

Skeptik

pre 8 godina

@bg
A jesi li možda razmišljao o nekom telefonu sa baterijom od 3500 mAh ili jačom? To što pričaš važi za đubrad od telefona gde se štekarilo na bateriji pa stavljali neke reda veličine 1500-1800 mAh. Meni Acer E700 (tripple SIM, inače) sa baterijom od 3500 mAh u normalnoj upotrebi s tri kartice traje puna dva dana, a kad je neko zatišje pa ga slabije koristim ume da "dobaci" i treći dan. Dakle, ne mora smartfon da posisa bateriju za pola dana, samo treba stavljati baterije koje su srazmerne potrošnji (greh za to je svakako na proizvođačima).

EU Citizen

pre 8 godina

@neutralni felsh
Potpisujem, i mogu da dodam samo da je tržište čudo, i zato ga toliko volim, bez obzira kakva si retro-dileja, ako imaš bilo kakav keš za trošenje, naći će na šta će da ti ga izmami :)))

Eklipso

pre 8 godina

WoW revolucija! Nista novo ni zanimljivo, iako je nokia prestala da pravi bilo kakve telefone ostali proizvodjaci nisu tako da ima i drugih ovakvih telefona na trzistu da se pazare kome treba. Bio sam kao i svi fan nokie ali je kao jabuka pocela da precenjuje uredjaje pa polako gubila deo kolaca od samsunga,sonia,lg-a i na kraju terala po svome sa traljavim simbianom umesto da je izbacila po drva uredjaja sa androidom jedan srednje jedan visoke klase nokia bi i dan danas bila gigant a ne bi se prodala da bi se spasila totalne propasti. Sad je nokia kao Lepa Brena....sta izbaciti novo kad si svu slavu stekao pre ko zna koliko godina u sasvim drugom vremenu!

dragutin

pre 8 godina

Moderan tel je predobar uredjaj koji moze da komunicira na razne nacine i da bude krajnje efektivan posto sada nije neobicno da u njima budu i quad core procesori u nizoj klasi.Nokia gubi vreme na gluposti trebali su da se pozabave jednim telefonom i da taj bude dobar kao sto Apple radi.

MarkO

pre 8 godina

Da naprave telefon sa fabričkim softverom sa vrhunskom kamerom(kao npr n82 samo sa jakom pikselazom) i malih dimenzija, mehaničku tastaturu, ubace fabrički fejs i viber ,jaku bateriju ... ja bih ga prvi kupio
trenutno imam s5 i muka mi od ovoliko funkcija (dobar je ali zatrpava). A i stalno strah da ne pukne ekran (i pored zastite)

Moje mišljenje -išao bi dobro replika stare n 82 ali sa pomenutim poboljšanjima. Ne mora da znači da bi se i zaista prodavao- ukusi su čudo....

MisterG(SNS BOT (Zelena Strana))

pre 8 godina

Samsung primo je mama za sve. Vise od dve godine ga imam, koristim ga za posao i baterija draje 5-7 dana. Cudo kolko pricam sa njim, a i dalje ferca

neutralni felsh

pre 8 godina

cemu ovaj telefon, jos pod imenom doticnog mobilnog mrtvaca?
firma koja je svojevremeno uspela da napravi onu grdobnu seriju "nokia-asha", onu nesuvilsu kombinaciju touch screena i klasicne numerik tastature, zasluzuje da joj se ime ne spomnje. i ovaj mikrosoft je blesav, za one pare da su kupili huawei ili kakvu zbilja kvalitetnu marku, bolje bi im bilo. nokijini patenti? medju njima i nacrti za "ashu"... baci to i zakopaj na dno najdubljeg okeana.
ovo inzenjersko i koncepcijsko nedonosce ide istim putem: nit je pravi "dambfon" niti je smartfon. ali bitno je da baterija drzi ceo pokosovski ciklus, da se sorabi oduseve. oni sto zovu majstora da im "obori sistem" na kompu, jer "poceo mnogo jutjub da koci brate", uglavnom zato sto su slucajno instalirali sve i svasta, kad im pogledas browser ne vidis skoro nista od instaliranih "ask.com" toolbarova i onlajn pc cleanera, muko moja. tako i ovo, jes da znacajnije uglavnom putuju jednom godisnje u grcku, da provere letnji ukus tamosnjeg paradajza na paraliji, ali baterija im je najbitnija: nokia, brateeee, konza!!!

Vladan

pre 8 godina

A sto bi cekali mikrosoft i njihov telefon , ima jos uvek telefona sa klasičnom tastaturom. Skoro mi crkne mob sa tačskrinom placen vrlo mnogo, uzmem ti staru Nokiu N95 da par dana premostim i vratiti se na tastaturu posle tacskrina je takvo treniranje zivaca da to nije normalno. Pocev da placanja parking kucanja cele registrcije, pa do poruka , a tek proveriti mejl orkucati duzi tekst, pa da izludis a tac od 5.5-6 inca to zavrsava laganica. Klasičan mob moze da voli i hvali samo onaj ko nikad nije koristio tacskrin i sve mogucnosti modernih komunkacija. E da vrhunac displej od 2.5-3 inca cista smejurija.

dzigi

pre 8 godina

Mene često pitaju što ne promenim Nokiu E66 za neki smart. I dalje ne vidim veliku potrebu jer imam wi-fi/hot-spot, BT, full Office. Garmin GPS, autofokus kameru, mikro SD,Skype, WA, email, mini Operu, vremensku prognozu, razne aplikacije... A kad mi se razbio ekran, opravka 20e. Eto jedino što nemam je Viber.

bg

pre 8 godina

ne razumem ljude koji vole dual sim. nosio sam ga jednu sezonu, i naravno koliko god da ga napunim milion poziva i poruka + povremeno pretrazivanje na internetu svuce bateriju pre kraja radnog dana i onda su i privatni i poslovni broj odseceni od sveta. nisam jedan od onih sto dopunjuju telefon u toku dana po kolima i eksternim baterijama i vuku kojekakve kablove sa sobom i stekaju se po lokalima i kaficima...probao sam i to i mnogo je zamorno jurim gde da se dopunim posle mts salje poruke ko me zvao,ako punim u kolima telefon se pregreje postane vreo i baguje - ma sto muka. napunim nocu oba telefona i sutra mi traju ceo dan. dodjem kuci sa 5-15% baterije na oba

matori

pre 8 godina

TO!!!
Telefon je izmišljen da služi za telefoniranje, a ne za milion gluposti.
Slanje poruka je veoma potrebna opcija, kao i pravljenje fotki, ali to je samo veliki plus, a ne osnovna funkcija...
Možda bi bilo dobro da je displej malo veći, ali biće i toga kasnije.
Uz Wi-Fi i još nekoliko korisnih stvari, to će biti izuzetno uspešan TELEFON!

Nenad

pre 8 godina

Nokia je propala sa smartfonima pa sada traze izlaz na nacin da ih omalovazavaju .Cemu sms koji se naplacuje kada mozes poslati watsapp? Ako vec imas internet omoguci i viber! Ni meni ne treba vise od ta dve aplikacije ali uhvatim sebe da pet puta dnevno otvaram mailove.A za to je bio najbolji blackberry koji svi pljuju. Kotac se pokrenuo nezaustavljivo i sada se ceka samo sa Siri proradi perfektno i necemo ni tipkati ni " cesati" telefon.Imao sam unazad dvadeset godina sve uredjaje, od Nokie, ericsona, blackbery-a , samsunga 3,4,5 kao i iphone-a 3,4,5 pa sada i 6 , i sva ta prepucavanja sta je bolje je glupost.svako koristi ono sto mu je lakse i sto mu treba. Po meni je jedina steta za sav mobilni svet unistavanje blackberry browsera i prelazak na android.poslovni svet je zbog toga puno izgubio.A ovaj povratak je samo poslednji trzaj jedne propale firme , mada se meni ideja jednostavnog telefona sa dugom baterijom svidja. Vodonikova baterija ce i taj problem da resi uskoro i onda nam nece trebati ovakve jeftine igracke.Ako zelite da mi date palac dol, prvo uzmite neki stari telefon i probajte da otkucate SMS, i odgovorite sebi dali vam to treba

Opljackana penzionerka

pre 8 godina

MOzda sam ja matora, ali konasno nesto pametno.
Ja sam i pre dve godine uspela da nadjem nesto slicno od Nokije sa KRSTENIM TIPKAMA, ne sa onim mlacenjem prazne slame po ekranu!
Milsim, ako mi treba telefom sa normalnim funkcijama - telefon, poruke, kamera, osnovni Internet za postu i novine, wi-fi i bluetooth, ne vidim zasto bih se zamlacivala sa svim onim nabudzenim funkcijama i telefonom velicine sveske A5 formata.

Nindza

pre 8 godina

@Vladan
Touch je kao super, a komentar si poceo sa time da ti je crkao i da si morao da se vratis na N95.
Kazes duzi tekst laganica na touch? E pa ne dao bog nikome da nesto mora hitno na touchu da uradi, niti da dodje u situaciju da zove policiju/hitnu pomoc/vatrogasce. Mozda nas junosa bas tad odluci da blokira telefon apdejtujuci google hangouts, ili traziti da se ponovo logujes na google play, ili neku slicnu retardiranu glupost. Svaki alarm pravim tri puta, jer bar jedan ne odradi.
Zbog prirode posla koristim touch, aplikacija ima dosta korisnih, to ne sporim, to su u stvari portabilni kompjuteri, ali kao telefon, touch je ogroman fail.
O trajanju baterije od 3-4 sata pri casual koriscenju, ne vredi ni govoriti.

Eklipso

pre 8 godina

WoW revolucija! Nista novo ni zanimljivo, iako je nokia prestala da pravi bilo kakve telefone ostali proizvodjaci nisu tako da ima i drugih ovakvih telefona na trzistu da se pazare kome treba. Bio sam kao i svi fan nokie ali je kao jabuka pocela da precenjuje uredjaje pa polako gubila deo kolaca od samsunga,sonia,lg-a i na kraju terala po svome sa traljavim simbianom umesto da je izbacila po drva uredjaja sa androidom jedan srednje jedan visoke klase nokia bi i dan danas bila gigant a ne bi se prodala da bi se spasila totalne propasti. Sad je nokia kao Lepa Brena....sta izbaciti novo kad si svu slavu stekao pre ko zna koliko godina u sasvim drugom vremenu!

Ivan

pre 8 godina

Pre nekoliko dana sam na netu pazario polovan mobilni nokia n95 (posle dve godine na androidu), znaci kao da sam se ponovo rodio, odmorih mozak na ovoj divnoj napravi finskih majstora!!! Que viva dobra stara tehnologija!

Bulevar

pre 8 godina

Pa nokia je uravo zbog toga sto se drzala klasicnih mobilnih telefona i razvoja operativnog sistema koji nije ni android ni ios obrisana sa trzista. tako da ne znam cemu sada ovo??? Nekada je bila jedan od najvecih svetskih brendova, a nestala je jer se nije prilagodila na vreme. RIP. A bas sam voleo njihove telfone. steta..

dragutin

pre 8 godina

Moderan tel je predobar uredjaj koji moze da komunicira na razne nacine i da bude krajnje efektivan posto sada nije neobicno da u njima budu i quad core procesori u nizoj klasi.Nokia gubi vreme na gluposti trebali su da se pozabave jednim telefonom i da taj bude dobar kao sto Apple radi.

Skeptik

pre 8 godina

@bg
A jesi li možda razmišljao o nekom telefonu sa baterijom od 3500 mAh ili jačom? To što pričaš važi za đubrad od telefona gde se štekarilo na bateriji pa stavljali neke reda veličine 1500-1800 mAh. Meni Acer E700 (tripple SIM, inače) sa baterijom od 3500 mAh u normalnoj upotrebi s tri kartice traje puna dva dana, a kad je neko zatišje pa ga slabije koristim ume da "dobaci" i treći dan. Dakle, ne mora smartfon da posisa bateriju za pola dana, samo treba stavljati baterije koje su srazmerne potrošnji (greh za to je svakako na proizvođačima).

Korisnik obicni

pre 8 godina

Dobro resenje(ekonomicno) za one kojim telefon sluzi samo za razgovore,razmenu SMS poruka ili eventualno,kao dodatni telefon u dzepu.
Postoji i mogucnost konekcije na Internet.
Mislim da sam negde 2006. imao NOKIA 6030 sa ovakvim perfomansama,a secam se i da je Internet tada bio potpuno BESPLATAN.
Cena je OK.,nadam se da je nasi alavi operatori i uvoznici nece utrostruciti,a siguran sam da ce ovaj telefon imati svoje kupce.
Kako jedan komentator ovde napisa nedavno o Nokia 3310 za 6 evra,sto da kupujem novi,kad mi i stari radi odlicno!
To moze biti jedini problem!

EU Citizen

pre 8 godina

@neutralni felsh
Potpisujem, i mogu da dodam samo da je tržište čudo, i zato ga toliko volim, bez obzira kakva si retro-dileja, ako imaš bilo kakav keš za trošenje, naći će na šta će da ti ga izmami :)))

Ljubiša pivo da se ladi

pre 8 godina

Ako može da čita mail i kaže vremensku prognozu, za mene bi bio dovoljan. Naravno da ne bih bacio svoj smartfon, ali ovu Nokiju bih nosio na pecanje.

Smart Man

pre 8 godina

Imam vec slicnu nokiu,i nisam protivnik smart telefona,vec mi treba telefon koji moze da drzi bateriju vise od 6h,telefon za koji ne treba da brinem hoce li da se ugasi,i da jurim uticnice po grad da ga napunim.
to je telefon
a ti "smart telefoni" su sve,ali telefoni nisu.

manje je vise

pre 8 godina

Kada pogledam cime sam sve nakrcao telefon, a jedino sto mi zapravo treba je mail, sms, viber i da telefoniram, a baterija stalno na ivici. Ako ostane ova cena, uzecu. Ako je dobar ekran i baterija koja traje, vise mi ni ne treba. Za posao i rad na terenu, savrseno.

A da prostire vesh ne mora?

pre 8 godina

Kupujem ga ako ima 2 kamere
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Dragan, 30. avgust 2015 13:09)

A sta ce bilo kone DVE kamere? Slikas spreda i otpozadi istovremeno? U tom slucaju uzmi i trecu, pa opali i profil!

Dule

pre 8 godina

Ko hoce telefon sa jakom baterijom, savrsen za razgovore, Samsung E1200 je neprikosnoven godinama unazad. Trenutna cena u slobodnoj prodaji mu je 1950 dinara. Postoji i verzija sa 2 kartice (E1202), neznatno skuplji.

Zoran Mrđa

pre 8 godina

Od nove godine batalio smartfon. Stvarno više nisam imao strpljenja za milion nepotrebnih aplikacija, i punjenje baterije svako veče. Uzeo nov Samsung S5611, koštao me 65 evra, fon iz 2014. Uz maksimalno korištenje baterija izdrži 4 dana a dnevno imam od 45-60 minuta razgovora. Ima instaliran Opera browser i solidnu kameru od 5MP. Nikada nisam bio ljubitelj Samsunga ali pošto uopšte nema izbora novih telefona sa hardverskom tastaturom, zadovoljan sam. Ova "Nokia" je na istom tragu i vjerujem da će imati svoje kupce. Treba im i nešto jače poput Nokie 515.

moje misljenje

pre 8 godina

Ovaj deo recenice je kljucan ... ''bateriju koja može da traje u "stendbaj" režimu (mirovanje) i do 30 dana do narednog punjenja''. Kupis jedan ovakav i jedan smarthphone i miran si. Smartphone koristis za net i igrice a ovaj za posao pozivi/poruke. Prednosti mali, izdrzljiv i otporan na padove i baterija koja dosta dugo traje do narednog punjenja. Svidja mi se sto su poceli da ugradjuju savremene baterije u telefone sa malim displejom koji trose manje energije pa samim tim i baterija duze traje.

asdf

pre 8 godina

Nije mi jasna ovolika doza cinizma i sarkazma u komentarima raznih genijalaca o odnosu klasičnih i smart telefona. Ova Nokia je u suštini obični mobilni telefon koji ima par dodatnih funkcija. Smart telefoni u osnovi su mali kompjuteri koji mogu da se koriste i za telefoniranje. Neko će uzeti jedno, a neko drugo, zavisi od toga šta mu više odgovara. Za to ne razumem one koji pljuju po klasičnim mobilnim telefonima ili po smart telefonima. Ja lično koristim i jedan i drugi, zato što to meni lično najviše odgovara. Oni koji imaju drugačije potrebe ili navike koristiće ono što njima odgovara.
Inače, što se konkretno Nokie tiče, za gotovo 20 godina u prodici smo imali ogroman broj raznih telefona, ali što se mog ličnog iskustva tiče, kada je pitanju sam kvalitet telefona, Nokijini telefoni su se pokazali daleko najkvalitetnijim.

markegiani

pre 8 godina

Ponosan sam vlasnik E1200 tel-a ali mi ipak treba nešto malo bolje. S obzirom da sam dugo prodavao i servisirao Android telefone, znam koliko su loši. Za svakoga (poput mene) kome ne trebaju razne gluposti na tel-u nego najosnovnije stvari a ostatak obavljaju na desktop-u, ovo je odličan tel. posebno imajući u vidu da je Nokia gospodar u ovoj klasi telefona.

MarkO

pre 8 godina

Da naprave telefon sa fabričkim softverom sa vrhunskom kamerom(kao npr n82 samo sa jakom pikselazom) i malih dimenzija, mehaničku tastaturu, ubace fabrički fejs i viber ,jaku bateriju ... ja bih ga prvi kupio
trenutno imam s5 i muka mi od ovoliko funkcija (dobar je ali zatrpava). A i stalno strah da ne pukne ekran (i pored zastite)

Moje mišljenje -išao bi dobro replika stare n 82 ali sa pomenutim poboljšanjima. Ne mora da znači da bi se i zaista prodavao- ukusi su čudo....

magarac

pre 8 godina

Mnogi sanjaju razne opcije... Mislim da je moglo i bolje da se napravi.
Ovako ima i odličnih, ali i totalno prevaziđenih stvari (koje kvare dojam).
Evo svih specifikacija: http://www.gsmarena.com/nokia_222_dual_sim-7517.php

MisterG(SNS BOT (Zelena Strana))

pre 8 godina

Samsung primo je mama za sve. Vise od dve godine ga imam, koristim ga za posao i baterija draje 5-7 dana. Cudo kolko pricam sa njim, a i dalje ferca

zigot

pre 8 godina

iskreno, posto sam kao i vecina ljudi danas "navucen na mobilni" kao neki prokleti zombi... ovo mi ne deluje lose iz tarapeutskih razloga