Sreda, 26.08.2015.

20:44

Za manje od mesec dana Windows 10 instaliran 75 miliona puta

Izvor: benchmark.rs

Za manje od mesec dana Windows 10 instaliran 75 miliona puta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

neutralni felsh

pre 8 godina

Imao original win 7. Kocio mi, lap top radio sporo. Instalirao win 10. Sta reci sem da ubija kako radi.
(Mile, 27. avgust 2015 07:28)


pa i win 7 da si reinstalirao, brze bi ti radio ;)

urke

pre 8 godina

Ako jednog dana izadje verzija 10ke prilagodjena desktop PC-ju bez spyware-a i metroseksualnog menija, možda i migriram sa 7ice. Do tad hvala i dovidjenja.
P.S. Šta ga je botova, bogte mazo...

Deda Pera

pre 8 godina

Da li postoji i jedna Vlada na svetu koja ce dozvoliti instalaciju na makar jedan svoj racunar? Ko ne zna o cemu pricam, neka procita EULA-u. Rusi i Kinezi verovatno imaju analiticare koji su pretpostavili sta ce se dogoditi pa su zato odlucili da svi Vladini racunari idu na Linux, mislim da je slicno bilo i u Nemackoj. A Srbija ce, naravno, da instalira Win10 svuda i da se pita zasto gubi sve diplomatske bitke...

zoran1965

pre 8 godina

eve, baš sade sam prešo na desetku i sas nju kucam poruke. sve radi ki i pre, ja ne vidim nikaku razliku...
moš te da mi pljunete pod prozor, ionako su prljavi

neutralni felsh

pre 8 godina

voleo bih da cujemo i procenat deinstalacije. i kod ms-a i kod svih slicnih, od google store-a pa do ostalih install izuma. broj deinstaliranja je u tim kategorijama vrlo bitan.
ja instaliro, pa deinstaliro... kazo sebi, ma sacekaj malo, sta toliko fali sedmici i osmici? ;)
doduse, imam jos i xp na par starih sentimental chuda, mali asus netbuk i jedan stari desktop u oflajn kuci u zabacenom selu gde svratim cetir puta godisnje.
ali za prozors 10, cemu zurba, ima ko voli ali bolje da sacekamo drugi service pack gde ce dosta toga da isprave, bas oko updatiranja i dozvolama za privatnost.
uzgred, osmica i metro na velikom hdtv-u izgleda fantasticno! kad (najzad) sve podesis kako ti treba, ono je odlicno, izgleda i radi ko bombona. sedmica je vise za laptop i radni desktop, ali main home-pc i tv, to je za osmicu, ona tu pruza optimum svake vrste. malo se uvezbas i uzivas u prijatnosti i lakoci rada iz tih uslova, onda kad ti je displej na zidu a ti preko puta sobe uz wireless praporce. tu je taj "ozloglaseni" metro prelep, uzgred.

Vladica

pre 8 godina

@kiza - ajd ti objasni stricu jovi i baba andjeli kako da deinstaliraju KB 3035583, ili recimo sekretarici Mici ubici.
Zato sam rekao "jednostavan".... recimo da daju opciju "ne smaraj me sledećih 6 meseci sa ovom ponudom" ili recimo "ne želim nikada win 10",
a ne control panel, programs and features, windows updates, pa pronadji 3035583 medju 200ak apdejta. Ovako je više malware tj adware nego "ponuda", jer da je normalan pristup - imao bi u samom GWX opciju da odbiješ ponudu i da ugasiš taj promo.
Čudi me da M$ još nije popio tužbu za to.

Vasilije

pre 8 godina

Od pronalaska PC racunara radim na MS sistemima. I ako oni idu dalje, idem i ja, smatram to napretkom. Win 7 mi je najdrazi, 8 me je vrlo nervirao, 8.1 malo bolje, 10 jos bolje. Ili se polako navikavam? Shvatam da zele da objedine sve uredjaje, i to cenim, mada mi ne treba, trenutno. Ako zastrane, i zrtvuju udobnost rada na PCu ili laptopu zbog telefona, tableta, kola, frizidera itd, rastacemo se. Dotle ce vec neko da uleti u prazan prstor. Prosto.

Aleksandar

pre 8 godina

Dosli ovi iz lokalnog MS-a da lupaju minuse. Znamo da ste i vi ucestvovali u programiranju. Ali, dzaba vam momci i devojke. Za sada je W10 zasran na mnogim poljima. I na onom najvecem - prikupljanje podataka. Niko nema pravo, od kompanija, da privatnim i pravnim licima preuzima podatke, bez potpisanog ugovora. Sto bi se reklo "a gdi je pecat".

kiza

pre 8 godina

a da microsoft omoguci normalno uklanjanje malwarea zvanog GWX, koji smara legalne korisnike a koji se uklanja na nacin koji nije bas najlaksi za prosecne korisnike kompjutera?
Od tih 75 miliona, mislim da se barem 15ak vec vratilo na Win 7, dok za vlasnike osmice, donekle se i isplati ostati na X.
Ja sam ga za testiranje ostavio na lapu kojeg palim jedanput nedeljno, a na radnom kompu tesko da cu skorp da menjam 7
Valljda ce uskoro da izadje neaka realna statistika van MS o upotrebi Win X i Edgea.
(vladica, 26. avgust 2015 22:11)
GWX.exe is not a virus. It is a part of Microsoft advertising program: Get Windows 10!
If you do not want to have it working in background, you can uninstall KB 3035583.

Ako pokrenes GWX.exe videces da je to reklamni deo o win 10 I deo gde vrsis rezervaciju....

Winston

pre 8 godina

Kladim se da svi koji nesto kritikuju desetku ovde u 97% slucajeva nisu ni 8.1 instalirali. Drzite se vi XP-a onda.
(Axl, 27. avgust 2015 10:03)

Potpuno si u pravu. Ni 8.1 nisam instalirao. A jel' mogu da se, umesto XP ili 95, držim Sedmice? Radi odlično a lepše izgleda. Naravno, ukoliko ti dozvoliš.

Che

pre 8 godina

ovi sto sad pljuju desetku, instalirace je tamo negde 2017. godine, a tad ce pricati kako je najbolja i kako nemaju nameru da prelaze na neki novi OS koji tad majkrosoft bude napravio....ista prica se ponavlja jos od 1995.

surovi

pre 8 godina

Izgleda super i mislim da bi mi odgovarao ali nema potrebne drajvere. Imam stari laptop pa cisto sumnjam da ce ih biti kasnije. uninstall
(nebitan lik, 26. avgust 2015 22:40)
Ne lupetaj!
Ako su ti radili 7 ili 8,radice i desetka sasvim fino,bas kao i svi drajveri.Bas sam isprobao da li ce prastari hp 2300 da radi i ,zamisli radi!
Desetka je logican korak u razvoju os-a.On bi trebalo da objedini razlicite uredjaje na nacin na koji do sada niko to nije radio,a to je da jedan os bude za sve uredjaje.Ok ,Apple ima svoj osx i ios,ali to su dva razlicita os-a,koja se ne mogu instalirati na bilo koji apple uredjaj,vec je jedan desktop os,a drugi mobilni.
Imati desktop os na mobilnom telefonu ili tabletu ,je daleko bolje i upotrebljivije.

Nenad

pre 8 godina

Super za MS i ja sam u tom broju ali sam morao da se vratim na Win 8.1 jer nikako da resim problem resetovanja laptopa (plavi ekran smrti) kada treba da se vrati iz sleep moda. A mnogi ga imaju takodje sudrci po forumima.

Zeljko

pre 8 godina

CIm se pomene win 10 odma se skupe trolovi i strucnaci za spijunazu da pljuju a ni sami ne znaju sta pljuju.Ako vam se ne svidja terajte i dalje vase win95 ili XP a nas ostavite na miru da uzivamo u novom OS.Vecinom su pljuvaci oni sa prepotopskim laptopovima i preistorijskim racunarima.

Irish

pre 8 godina

Otvorim Windows Explorer, on zakucava. Pokusam da instaliram Total Commander, da bih zaobisao problem, prijavljuje gresku prilikom instalacije. Neki bug u user account control. Nekako to resim editovanjem registry-ja. Kad sam se ja smorio, mogu misliti kako bi tek bilo nekom prosecnom korisniku.

Zoran

pre 8 godina

Desetka je odlicna, bolja je cak i od osmice.
(zadovoljan, 26. avgust 2015 21:27)

Od osmice samo Me bio gori, mozda i Vista. To priznaje i MS.:)

4$

pre 8 godina

i dalje sam na xp. procitah da ako instaliras 10ku neces moci da igras krekovane igre. zbog toga cu preci na sedmicu uskoro mada xp i dalje dobro radi. nema zurbe , sve je pod kontrolom

alienware

pre 8 godina

Upravo sam ga instalirao u stariji laptop,alienware 9750.Mada sam pre toga ugradio jedan 120 gb ssd za OS, udvostrucio memoriju ram na 4 gb,drugi klasican hdd 640 gb .Nista posebno.

Marx

pre 8 godina

" Očekuje se da ćemo početkom septembra saznati i koliko deo tržišta operativnih sistema zauzima Windows 10 nakon mesec dana, kada NetMarketShare objavi svoje analize i statistike desktop operativnih sistema."

Zašto čekati septembar, naši stručnjaci već objasnili sve u komentarima?

Yoga

pre 8 godina

Svaki softver se menja u skladu sa razvojem hardvera, novih servisa, tehnologije.... Windows 10 je logican nastavak toga. Treba ici ka buducnosti. Windows 10 je odlican softver, jos uvek ne potpuno zavrsen i stabilan ali ce se sve to vremenom dovesti u red. MS je uradio odlican posao.

Toxic

pre 8 godina

Brate, ovo forsiranje W10 mi već ide na živce. Mesecima smo svaki dan slušali i gledali razne preview-e i najave, sad svaki dan gledamo koliko je novog Windowsa instalirano. Šta, sad bi i ja trebalo da ga instaliram, jer ga je instaliralo 75 miliona ljudi? Znaš šta, iz inata ga neću instalirati! Može da bude besplatan koliko hoće, ne nudi ništa više od W7 sa kojim nemam nikakvih problema. Plus je W10 mnogo ružniji.
NEĆU. IZ INATA.

kmnccc

pre 8 godina

Ja ga instalirao i sviđa mi se. Zna da zabaguje ponekad kao i svaki novi program ali biće sve bolji i bolji. Sve mi radi odlično.

miki

pre 8 godina

dozvoljavaju nadogradnju 10ke na kradene 7ce i 8ce... zasto? mislim da ce sve krakovano(programi,igre itd...) da stane jednoga dana...sta vi mislite?

zlj

pre 8 godina

Prebacila sam se na 10, ali komp mi se sad dosta duze pali, i imam problem pri prebacivanju stvari na externi hard. Zna li neko u cemu je probl.?
Nadam se da su popravljive stvari, pa da mogu ostati na 10.

Molder

pre 8 godina

Instalirao ga (clean install with KMSpico activation) u dual boot sa Win7 na PC star 7 godina (E7200 DualCore, 4 GB RAM-a, ATI 9500 256 MB VRAM) i sve radi OK. Instalirao i par narodskih igara, par sa Store-a. Nije loš, ali je još rano za konačnu ocenu, sada testiram problem sa špijuniranjem od strane MS. Biće dobar, ali treba još posla. Ima raznih vesti, drugar mi uradio update na narodskoj 7-ci, i aktivacija mu ostala. Nekom i nije. Ko ima mogućnosti, neka proba. Ja imam 3 PC-a, i 5 Windowsa na njima (3 Win7, 1 Win 8.1 na laptopu, i još jedan Win 10), pa se igram. Za sada nemam većih zamerki za WIn10.

Panda

pre 8 godina

Što se tiče igrica i programa, sve što mi je radilo pre, radi i posle instalacije. A što se tiče drajvera, proizvođači hardvera ih prave, pa se njima žalite. Imam stariju generaciju Lenovo laptopa i nema drajvera da je pravio problem. Tokom testiranja je postojao build zbog koga sam izgubio bluetooth drajver, ali sam skinuo nove sa oficijalnog sajta Lenovo i sve je radilo. Drugog problema osim ovog nisam imao.

Misa

pre 8 godina

Instalirao clean ISO i aktivirao. Prvo sam se razocarao time koliko je pretrpan bloat-om. Cortana nema nikakvu funkciju, smatram da je potpuno bespotrebna. O problemima sa privatnoscu da ne govorim. Resio sam da iskljucim sve funkcije preko kojih MS moze da uzima informacije o meni. Nakon toga poceo je strasno da zapucava (iako je hardver sasvim sasvim pristojan). Zato je i besplatan, jer je nedovrsen i sluzi za spijuniranje. Dok ne izadje neki 'lek' koji ce resiti pitanje privatnosti i naravno dok ne izadje SP1 tj Win 10.1 ostajem na W7 SP1 x64..

Aleksandar

pre 8 godina

Cekam da je ispeglaju kako treba, dotle sam na W7. Al' sto su napravili idiotizam, da vise nemas kontrolu nad uobicajenim stvarima (All Apps - Start menu), pa to nije normalno. Pa kad krenes da gasis nepotrebne stvari, preko GPO, pola Win10 ti odlepi. Administracija na tom nivou je lose uradjena, veoma lose. Posebno sto su vezali neke servise za druge. Ugasis jedan, drugi odlepi. Skines Cortanu, da se vise ne pojavljuje, bukvalno deaktivacija, search linija ne radi.
Ne svidja mi se sto delimicno ne mozes da adaptiras Win 10 prema svojim potrebama, a da se nesto ne zezne.
Zeznuli su desetku, ovi iz MS-a , samo tako. Morace debelo da se potrude da to isprave.

A sto se tice All Apps, mnogi od vas su videli "abecedni" sistem. Po A..stoji ovo, pod B...ovo. Pa majku mu, od kad je Start menija, sve aplikacije van foldera i sami folderi su redjani po abecednom redu. Ovo jecista glupost. Kao da im ispadne nesto novo, a apsolutno nije bilo potrebe i sad izgleda bezvezno. Plus, sto ne mozes da premestas foldere, iz istog menija, u druge foldere i da klasifikujes prema svom nahodjenu. Lepo ovde na W7 imam foldere, INternet, Games, Graphics, Audio, Video i par pod foldera, u zavisnosti sta je u pitanju (Video - players, tools) i tu sve klasifikujem, da ne jurcam.
Ovo sad je totalno apsurdno i neprakticno.

milojko

pre 8 godina

jedini problem koji vidim na 8.1 je sto se zaista sporo podize... na ostalo sam navikao i radi jako dobro... za 10ku kazu da ce da blokira krakovane programe sto je neprihvatljivo...

nebitan lik

pre 8 godina

Izgleda super i mislim da bi mi odgovarao ali nema potrebne drajvere. Imam stari laptop pa cisto sumnjam da ce ih biti kasnije. uninstall

vladica

pre 8 godina

a da microsoft omoguci normalno uklanjanje malwarea zvanog GWX, koji smara legalne korisnike a koji se uklanja na nacin koji nije bas najlaksi za prosecne korisnike kompjutera?
Od tih 75 miliona, mislim da se barem 15ak vec vratilo na Win 7, dok za vlasnike osmice, donekle se i isplati ostati na X.
Ja sam ga za testiranje ostavio na lapu kojeg palim jedanput nedeljno, a na radnom kompu tesko da cu skorp da menjam 7
Valljda ce uskoro da izadje neaka realna statistika van MS o upotrebi Win X i Edgea.

Che

pre 8 godina

ovi sto sad pljuju desetku, instalirace je tamo negde 2017. godine, a tad ce pricati kako je najbolja i kako nemaju nameru da prelaze na neki novi OS koji tad majkrosoft bude napravio....ista prica se ponavlja jos od 1995.

vladica

pre 8 godina

a da microsoft omoguci normalno uklanjanje malwarea zvanog GWX, koji smara legalne korisnike a koji se uklanja na nacin koji nije bas najlaksi za prosecne korisnike kompjutera?
Od tih 75 miliona, mislim da se barem 15ak vec vratilo na Win 7, dok za vlasnike osmice, donekle se i isplati ostati na X.
Ja sam ga za testiranje ostavio na lapu kojeg palim jedanput nedeljno, a na radnom kompu tesko da cu skorp da menjam 7
Valljda ce uskoro da izadje neaka realna statistika van MS o upotrebi Win X i Edgea.

Marx

pre 8 godina

" Očekuje se da ćemo početkom septembra saznati i koliko deo tržišta operativnih sistema zauzima Windows 10 nakon mesec dana, kada NetMarketShare objavi svoje analize i statistike desktop operativnih sistema."

Zašto čekati septembar, naši stručnjaci već objasnili sve u komentarima?

Zeljko

pre 8 godina

CIm se pomene win 10 odma se skupe trolovi i strucnaci za spijunazu da pljuju a ni sami ne znaju sta pljuju.Ako vam se ne svidja terajte i dalje vase win95 ili XP a nas ostavite na miru da uzivamo u novom OS.Vecinom su pljuvaci oni sa prepotopskim laptopovima i preistorijskim racunarima.

Winston

pre 8 godina

Kladim se da svi koji nesto kritikuju desetku ovde u 97% slucajeva nisu ni 8.1 instalirali. Drzite se vi XP-a onda.
(Axl, 27. avgust 2015 10:03)

Potpuno si u pravu. Ni 8.1 nisam instalirao. A jel' mogu da se, umesto XP ili 95, držim Sedmice? Radi odlično a lepše izgleda. Naravno, ukoliko ti dozvoliš.

Aleksandar

pre 8 godina

Dosli ovi iz lokalnog MS-a da lupaju minuse. Znamo da ste i vi ucestvovali u programiranju. Ali, dzaba vam momci i devojke. Za sada je W10 zasran na mnogim poljima. I na onom najvecem - prikupljanje podataka. Niko nema pravo, od kompanija, da privatnim i pravnim licima preuzima podatke, bez potpisanog ugovora. Sto bi se reklo "a gdi je pecat".

Zoran

pre 8 godina

Desetka je odlicna, bolja je cak i od osmice.
(zadovoljan, 26. avgust 2015 21:27)

Od osmice samo Me bio gori, mozda i Vista. To priznaje i MS.:)

nebitan lik

pre 8 godina

Izgleda super i mislim da bi mi odgovarao ali nema potrebne drajvere. Imam stari laptop pa cisto sumnjam da ce ih biti kasnije. uninstall

Misa

pre 8 godina

Instalirao clean ISO i aktivirao. Prvo sam se razocarao time koliko je pretrpan bloat-om. Cortana nema nikakvu funkciju, smatram da je potpuno bespotrebna. O problemima sa privatnoscu da ne govorim. Resio sam da iskljucim sve funkcije preko kojih MS moze da uzima informacije o meni. Nakon toga poceo je strasno da zapucava (iako je hardver sasvim sasvim pristojan). Zato je i besplatan, jer je nedovrsen i sluzi za spijuniranje. Dok ne izadje neki 'lek' koji ce resiti pitanje privatnosti i naravno dok ne izadje SP1 tj Win 10.1 ostajem na W7 SP1 x64..

Panda

pre 8 godina

Što se tiče igrica i programa, sve što mi je radilo pre, radi i posle instalacije. A što se tiče drajvera, proizvođači hardvera ih prave, pa se njima žalite. Imam stariju generaciju Lenovo laptopa i nema drajvera da je pravio problem. Tokom testiranja je postojao build zbog koga sam izgubio bluetooth drajver, ali sam skinuo nove sa oficijalnog sajta Lenovo i sve je radilo. Drugog problema osim ovog nisam imao.

Aleksandar

pre 8 godina

Cekam da je ispeglaju kako treba, dotle sam na W7. Al' sto su napravili idiotizam, da vise nemas kontrolu nad uobicajenim stvarima (All Apps - Start menu), pa to nije normalno. Pa kad krenes da gasis nepotrebne stvari, preko GPO, pola Win10 ti odlepi. Administracija na tom nivou je lose uradjena, veoma lose. Posebno sto su vezali neke servise za druge. Ugasis jedan, drugi odlepi. Skines Cortanu, da se vise ne pojavljuje, bukvalno deaktivacija, search linija ne radi.
Ne svidja mi se sto delimicno ne mozes da adaptiras Win 10 prema svojim potrebama, a da se nesto ne zezne.
Zeznuli su desetku, ovi iz MS-a , samo tako. Morace debelo da se potrude da to isprave.

A sto se tice All Apps, mnogi od vas su videli "abecedni" sistem. Po A..stoji ovo, pod B...ovo. Pa majku mu, od kad je Start menija, sve aplikacije van foldera i sami folderi su redjani po abecednom redu. Ovo jecista glupost. Kao da im ispadne nesto novo, a apsolutno nije bilo potrebe i sad izgleda bezvezno. Plus, sto ne mozes da premestas foldere, iz istog menija, u druge foldere i da klasifikujes prema svom nahodjenu. Lepo ovde na W7 imam foldere, INternet, Games, Graphics, Audio, Video i par pod foldera, u zavisnosti sta je u pitanju (Video - players, tools) i tu sve klasifikujem, da ne jurcam.
Ovo sad je totalno apsurdno i neprakticno.

Irish

pre 8 godina

Otvorim Windows Explorer, on zakucava. Pokusam da instaliram Total Commander, da bih zaobisao problem, prijavljuje gresku prilikom instalacije. Neki bug u user account control. Nekako to resim editovanjem registry-ja. Kad sam se ja smorio, mogu misliti kako bi tek bilo nekom prosecnom korisniku.

kmnccc

pre 8 godina

Ja ga instalirao i sviđa mi se. Zna da zabaguje ponekad kao i svaki novi program ali biće sve bolji i bolji. Sve mi radi odlično.

Vladica

pre 8 godina

@kiza - ajd ti objasni stricu jovi i baba andjeli kako da deinstaliraju KB 3035583, ili recimo sekretarici Mici ubici.
Zato sam rekao "jednostavan".... recimo da daju opciju "ne smaraj me sledećih 6 meseci sa ovom ponudom" ili recimo "ne želim nikada win 10",
a ne control panel, programs and features, windows updates, pa pronadji 3035583 medju 200ak apdejta. Ovako je više malware tj adware nego "ponuda", jer da je normalan pristup - imao bi u samom GWX opciju da odbiješ ponudu i da ugasiš taj promo.
Čudi me da M$ još nije popio tužbu za to.

Toxic

pre 8 godina

Brate, ovo forsiranje W10 mi već ide na živce. Mesecima smo svaki dan slušali i gledali razne preview-e i najave, sad svaki dan gledamo koliko je novog Windowsa instalirano. Šta, sad bi i ja trebalo da ga instaliram, jer ga je instaliralo 75 miliona ljudi? Znaš šta, iz inata ga neću instalirati! Može da bude besplatan koliko hoće, ne nudi ništa više od W7 sa kojim nemam nikakvih problema. Plus je W10 mnogo ružniji.
NEĆU. IZ INATA.

Vasilije

pre 8 godina

Od pronalaska PC racunara radim na MS sistemima. I ako oni idu dalje, idem i ja, smatram to napretkom. Win 7 mi je najdrazi, 8 me je vrlo nervirao, 8.1 malo bolje, 10 jos bolje. Ili se polako navikavam? Shvatam da zele da objedine sve uredjaje, i to cenim, mada mi ne treba, trenutno. Ako zastrane, i zrtvuju udobnost rada na PCu ili laptopu zbog telefona, tableta, kola, frizidera itd, rastacemo se. Dotle ce vec neko da uleti u prazan prstor. Prosto.

Deda Pera

pre 8 godina

Da li postoji i jedna Vlada na svetu koja ce dozvoliti instalaciju na makar jedan svoj racunar? Ko ne zna o cemu pricam, neka procita EULA-u. Rusi i Kinezi verovatno imaju analiticare koji su pretpostavili sta ce se dogoditi pa su zato odlucili da svi Vladini racunari idu na Linux, mislim da je slicno bilo i u Nemackoj. A Srbija ce, naravno, da instalira Win10 svuda i da se pita zasto gubi sve diplomatske bitke...

Yoga

pre 8 godina

Svaki softver se menja u skladu sa razvojem hardvera, novih servisa, tehnologije.... Windows 10 je logican nastavak toga. Treba ici ka buducnosti. Windows 10 je odlican softver, jos uvek ne potpuno zavrsen i stabilan ali ce se sve to vremenom dovesti u red. MS je uradio odlican posao.

Molder

pre 8 godina

Instalirao ga (clean install with KMSpico activation) u dual boot sa Win7 na PC star 7 godina (E7200 DualCore, 4 GB RAM-a, ATI 9500 256 MB VRAM) i sve radi OK. Instalirao i par narodskih igara, par sa Store-a. Nije loš, ali je još rano za konačnu ocenu, sada testiram problem sa špijuniranjem od strane MS. Biće dobar, ali treba još posla. Ima raznih vesti, drugar mi uradio update na narodskoj 7-ci, i aktivacija mu ostala. Nekom i nije. Ko ima mogućnosti, neka proba. Ja imam 3 PC-a, i 5 Windowsa na njima (3 Win7, 1 Win 8.1 na laptopu, i još jedan Win 10), pa se igram. Za sada nemam većih zamerki za WIn10.

Nenad

pre 8 godina

Super za MS i ja sam u tom broju ali sam morao da se vratim na Win 8.1 jer nikako da resim problem resetovanja laptopa (plavi ekran smrti) kada treba da se vrati iz sleep moda. A mnogi ga imaju takodje sudrci po forumima.

surovi

pre 8 godina

Izgleda super i mislim da bi mi odgovarao ali nema potrebne drajvere. Imam stari laptop pa cisto sumnjam da ce ih biti kasnije. uninstall
(nebitan lik, 26. avgust 2015 22:40)
Ne lupetaj!
Ako su ti radili 7 ili 8,radice i desetka sasvim fino,bas kao i svi drajveri.Bas sam isprobao da li ce prastari hp 2300 da radi i ,zamisli radi!
Desetka je logican korak u razvoju os-a.On bi trebalo da objedini razlicite uredjaje na nacin na koji do sada niko to nije radio,a to je da jedan os bude za sve uredjaje.Ok ,Apple ima svoj osx i ios,ali to su dva razlicita os-a,koja se ne mogu instalirati na bilo koji apple uredjaj,vec je jedan desktop os,a drugi mobilni.
Imati desktop os na mobilnom telefonu ili tabletu ,je daleko bolje i upotrebljivije.

zoran1965

pre 8 godina

eve, baš sade sam prešo na desetku i sas nju kucam poruke. sve radi ki i pre, ja ne vidim nikaku razliku...
moš te da mi pljunete pod prozor, ionako su prljavi

miki

pre 8 godina

dozvoljavaju nadogradnju 10ke na kradene 7ce i 8ce... zasto? mislim da ce sve krakovano(programi,igre itd...) da stane jednoga dana...sta vi mislite?

neutralni felsh

pre 8 godina

Imao original win 7. Kocio mi, lap top radio sporo. Instalirao win 10. Sta reci sem da ubija kako radi.
(Mile, 27. avgust 2015 07:28)


pa i win 7 da si reinstalirao, brze bi ti radio ;)

4$

pre 8 godina

i dalje sam na xp. procitah da ako instaliras 10ku neces moci da igras krekovane igre. zbog toga cu preci na sedmicu uskoro mada xp i dalje dobro radi. nema zurbe , sve je pod kontrolom

neutralni felsh

pre 8 godina

voleo bih da cujemo i procenat deinstalacije. i kod ms-a i kod svih slicnih, od google store-a pa do ostalih install izuma. broj deinstaliranja je u tim kategorijama vrlo bitan.
ja instaliro, pa deinstaliro... kazo sebi, ma sacekaj malo, sta toliko fali sedmici i osmici? ;)
doduse, imam jos i xp na par starih sentimental chuda, mali asus netbuk i jedan stari desktop u oflajn kuci u zabacenom selu gde svratim cetir puta godisnje.
ali za prozors 10, cemu zurba, ima ko voli ali bolje da sacekamo drugi service pack gde ce dosta toga da isprave, bas oko updatiranja i dozvolama za privatnost.
uzgred, osmica i metro na velikom hdtv-u izgleda fantasticno! kad (najzad) sve podesis kako ti treba, ono je odlicno, izgleda i radi ko bombona. sedmica je vise za laptop i radni desktop, ali main home-pc i tv, to je za osmicu, ona tu pruza optimum svake vrste. malo se uvezbas i uzivas u prijatnosti i lakoci rada iz tih uslova, onda kad ti je displej na zidu a ti preko puta sobe uz wireless praporce. tu je taj "ozloglaseni" metro prelep, uzgred.

urke

pre 8 godina

Ako jednog dana izadje verzija 10ke prilagodjena desktop PC-ju bez spyware-a i metroseksualnog menija, možda i migriram sa 7ice. Do tad hvala i dovidjenja.
P.S. Šta ga je botova, bogte mazo...

kiza

pre 8 godina

a da microsoft omoguci normalno uklanjanje malwarea zvanog GWX, koji smara legalne korisnike a koji se uklanja na nacin koji nije bas najlaksi za prosecne korisnike kompjutera?
Od tih 75 miliona, mislim da se barem 15ak vec vratilo na Win 7, dok za vlasnike osmice, donekle se i isplati ostati na X.
Ja sam ga za testiranje ostavio na lapu kojeg palim jedanput nedeljno, a na radnom kompu tesko da cu skorp da menjam 7
Valljda ce uskoro da izadje neaka realna statistika van MS o upotrebi Win X i Edgea.
(vladica, 26. avgust 2015 22:11)
GWX.exe is not a virus. It is a part of Microsoft advertising program: Get Windows 10!
If you do not want to have it working in background, you can uninstall KB 3035583.

Ako pokrenes GWX.exe videces da je to reklamni deo o win 10 I deo gde vrsis rezervaciju....

milojko

pre 8 godina

jedini problem koji vidim na 8.1 je sto se zaista sporo podize... na ostalo sam navikao i radi jako dobro... za 10ku kazu da ce da blokira krakovane programe sto je neprihvatljivo...

zlj

pre 8 godina

Prebacila sam se na 10, ali komp mi se sad dosta duze pali, i imam problem pri prebacivanju stvari na externi hard. Zna li neko u cemu je probl.?
Nadam se da su popravljive stvari, pa da mogu ostati na 10.

alienware

pre 8 godina

Upravo sam ga instalirao u stariji laptop,alienware 9750.Mada sam pre toga ugradio jedan 120 gb ssd za OS, udvostrucio memoriju ram na 4 gb,drugi klasican hdd 640 gb .Nista posebno.

nebitan lik

pre 8 godina

Izgleda super i mislim da bi mi odgovarao ali nema potrebne drajvere. Imam stari laptop pa cisto sumnjam da ce ih biti kasnije. uninstall

vladica

pre 8 godina

a da microsoft omoguci normalno uklanjanje malwarea zvanog GWX, koji smara legalne korisnike a koji se uklanja na nacin koji nije bas najlaksi za prosecne korisnike kompjutera?
Od tih 75 miliona, mislim da se barem 15ak vec vratilo na Win 7, dok za vlasnike osmice, donekle se i isplati ostati na X.
Ja sam ga za testiranje ostavio na lapu kojeg palim jedanput nedeljno, a na radnom kompu tesko da cu skorp da menjam 7
Valljda ce uskoro da izadje neaka realna statistika van MS o upotrebi Win X i Edgea.

Zeljko

pre 8 godina

CIm se pomene win 10 odma se skupe trolovi i strucnaci za spijunazu da pljuju a ni sami ne znaju sta pljuju.Ako vam se ne svidja terajte i dalje vase win95 ili XP a nas ostavite na miru da uzivamo u novom OS.Vecinom su pljuvaci oni sa prepotopskim laptopovima i preistorijskim racunarima.

4$

pre 8 godina

i dalje sam na xp. procitah da ako instaliras 10ku neces moci da igras krekovane igre. zbog toga cu preci na sedmicu uskoro mada xp i dalje dobro radi. nema zurbe , sve je pod kontrolom

Toxic

pre 8 godina

Brate, ovo forsiranje W10 mi već ide na živce. Mesecima smo svaki dan slušali i gledali razne preview-e i najave, sad svaki dan gledamo koliko je novog Windowsa instalirano. Šta, sad bi i ja trebalo da ga instaliram, jer ga je instaliralo 75 miliona ljudi? Znaš šta, iz inata ga neću instalirati! Može da bude besplatan koliko hoće, ne nudi ništa više od W7 sa kojim nemam nikakvih problema. Plus je W10 mnogo ružniji.
NEĆU. IZ INATA.

surovi

pre 8 godina

Izgleda super i mislim da bi mi odgovarao ali nema potrebne drajvere. Imam stari laptop pa cisto sumnjam da ce ih biti kasnije. uninstall
(nebitan lik, 26. avgust 2015 22:40)
Ne lupetaj!
Ako su ti radili 7 ili 8,radice i desetka sasvim fino,bas kao i svi drajveri.Bas sam isprobao da li ce prastari hp 2300 da radi i ,zamisli radi!
Desetka je logican korak u razvoju os-a.On bi trebalo da objedini razlicite uredjaje na nacin na koji do sada niko to nije radio,a to je da jedan os bude za sve uredjaje.Ok ,Apple ima svoj osx i ios,ali to su dva razlicita os-a,koja se ne mogu instalirati na bilo koji apple uredjaj,vec je jedan desktop os,a drugi mobilni.
Imati desktop os na mobilnom telefonu ili tabletu ,je daleko bolje i upotrebljivije.

Aleksandar

pre 8 godina

Cekam da je ispeglaju kako treba, dotle sam na W7. Al' sto su napravili idiotizam, da vise nemas kontrolu nad uobicajenim stvarima (All Apps - Start menu), pa to nije normalno. Pa kad krenes da gasis nepotrebne stvari, preko GPO, pola Win10 ti odlepi. Administracija na tom nivou je lose uradjena, veoma lose. Posebno sto su vezali neke servise za druge. Ugasis jedan, drugi odlepi. Skines Cortanu, da se vise ne pojavljuje, bukvalno deaktivacija, search linija ne radi.
Ne svidja mi se sto delimicno ne mozes da adaptiras Win 10 prema svojim potrebama, a da se nesto ne zezne.
Zeznuli su desetku, ovi iz MS-a , samo tako. Morace debelo da se potrude da to isprave.

A sto se tice All Apps, mnogi od vas su videli "abecedni" sistem. Po A..stoji ovo, pod B...ovo. Pa majku mu, od kad je Start menija, sve aplikacije van foldera i sami folderi su redjani po abecednom redu. Ovo jecista glupost. Kao da im ispadne nesto novo, a apsolutno nije bilo potrebe i sad izgleda bezvezno. Plus, sto ne mozes da premestas foldere, iz istog menija, u druge foldere i da klasifikujes prema svom nahodjenu. Lepo ovde na W7 imam foldere, INternet, Games, Graphics, Audio, Video i par pod foldera, u zavisnosti sta je u pitanju (Video - players, tools) i tu sve klasifikujem, da ne jurcam.
Ovo sad je totalno apsurdno i neprakticno.

Irish

pre 8 godina

Otvorim Windows Explorer, on zakucava. Pokusam da instaliram Total Commander, da bih zaobisao problem, prijavljuje gresku prilikom instalacije. Neki bug u user account control. Nekako to resim editovanjem registry-ja. Kad sam se ja smorio, mogu misliti kako bi tek bilo nekom prosecnom korisniku.

neutralni felsh

pre 8 godina

voleo bih da cujemo i procenat deinstalacije. i kod ms-a i kod svih slicnih, od google store-a pa do ostalih install izuma. broj deinstaliranja je u tim kategorijama vrlo bitan.
ja instaliro, pa deinstaliro... kazo sebi, ma sacekaj malo, sta toliko fali sedmici i osmici? ;)
doduse, imam jos i xp na par starih sentimental chuda, mali asus netbuk i jedan stari desktop u oflajn kuci u zabacenom selu gde svratim cetir puta godisnje.
ali za prozors 10, cemu zurba, ima ko voli ali bolje da sacekamo drugi service pack gde ce dosta toga da isprave, bas oko updatiranja i dozvolama za privatnost.
uzgred, osmica i metro na velikom hdtv-u izgleda fantasticno! kad (najzad) sve podesis kako ti treba, ono je odlicno, izgleda i radi ko bombona. sedmica je vise za laptop i radni desktop, ali main home-pc i tv, to je za osmicu, ona tu pruza optimum svake vrste. malo se uvezbas i uzivas u prijatnosti i lakoci rada iz tih uslova, onda kad ti je displej na zidu a ti preko puta sobe uz wireless praporce. tu je taj "ozloglaseni" metro prelep, uzgred.

zoran1965

pre 8 godina

eve, baš sade sam prešo na desetku i sas nju kucam poruke. sve radi ki i pre, ja ne vidim nikaku razliku...
moš te da mi pljunete pod prozor, ionako su prljavi

Che

pre 8 godina

ovi sto sad pljuju desetku, instalirace je tamo negde 2017. godine, a tad ce pricati kako je najbolja i kako nemaju nameru da prelaze na neki novi OS koji tad majkrosoft bude napravio....ista prica se ponavlja jos od 1995.

Misa

pre 8 godina

Instalirao clean ISO i aktivirao. Prvo sam se razocarao time koliko je pretrpan bloat-om. Cortana nema nikakvu funkciju, smatram da je potpuno bespotrebna. O problemima sa privatnoscu da ne govorim. Resio sam da iskljucim sve funkcije preko kojih MS moze da uzima informacije o meni. Nakon toga poceo je strasno da zapucava (iako je hardver sasvim sasvim pristojan). Zato je i besplatan, jer je nedovrsen i sluzi za spijuniranje. Dok ne izadje neki 'lek' koji ce resiti pitanje privatnosti i naravno dok ne izadje SP1 tj Win 10.1 ostajem na W7 SP1 x64..

Winston

pre 8 godina

Kladim se da svi koji nesto kritikuju desetku ovde u 97% slucajeva nisu ni 8.1 instalirali. Drzite se vi XP-a onda.
(Axl, 27. avgust 2015 10:03)

Potpuno si u pravu. Ni 8.1 nisam instalirao. A jel' mogu da se, umesto XP ili 95, držim Sedmice? Radi odlično a lepše izgleda. Naravno, ukoliko ti dozvoliš.

miki

pre 8 godina

dozvoljavaju nadogradnju 10ke na kradene 7ce i 8ce... zasto? mislim da ce sve krakovano(programi,igre itd...) da stane jednoga dana...sta vi mislite?

Zoran

pre 8 godina

Desetka je odlicna, bolja je cak i od osmice.
(zadovoljan, 26. avgust 2015 21:27)

Od osmice samo Me bio gori, mozda i Vista. To priznaje i MS.:)

milojko

pre 8 godina

jedini problem koji vidim na 8.1 je sto se zaista sporo podize... na ostalo sam navikao i radi jako dobro... za 10ku kazu da ce da blokira krakovane programe sto je neprihvatljivo...

Aleksandar

pre 8 godina

Dosli ovi iz lokalnog MS-a da lupaju minuse. Znamo da ste i vi ucestvovali u programiranju. Ali, dzaba vam momci i devojke. Za sada je W10 zasran na mnogim poljima. I na onom najvecem - prikupljanje podataka. Niko nema pravo, od kompanija, da privatnim i pravnim licima preuzima podatke, bez potpisanog ugovora. Sto bi se reklo "a gdi je pecat".

urke

pre 8 godina

Ako jednog dana izadje verzija 10ke prilagodjena desktop PC-ju bez spyware-a i metroseksualnog menija, možda i migriram sa 7ice. Do tad hvala i dovidjenja.
P.S. Šta ga je botova, bogte mazo...

Yoga

pre 8 godina

Svaki softver se menja u skladu sa razvojem hardvera, novih servisa, tehnologije.... Windows 10 je logican nastavak toga. Treba ici ka buducnosti. Windows 10 je odlican softver, jos uvek ne potpuno zavrsen i stabilan ali ce se sve to vremenom dovesti u red. MS je uradio odlican posao.

zlj

pre 8 godina

Prebacila sam se na 10, ali komp mi se sad dosta duze pali, i imam problem pri prebacivanju stvari na externi hard. Zna li neko u cemu je probl.?
Nadam se da su popravljive stvari, pa da mogu ostati na 10.

kmnccc

pre 8 godina

Ja ga instalirao i sviđa mi se. Zna da zabaguje ponekad kao i svaki novi program ali biće sve bolji i bolji. Sve mi radi odlično.

alienware

pre 8 godina

Upravo sam ga instalirao u stariji laptop,alienware 9750.Mada sam pre toga ugradio jedan 120 gb ssd za OS, udvostrucio memoriju ram na 4 gb,drugi klasican hdd 640 gb .Nista posebno.

Marx

pre 8 godina

" Očekuje se da ćemo početkom septembra saznati i koliko deo tržišta operativnih sistema zauzima Windows 10 nakon mesec dana, kada NetMarketShare objavi svoje analize i statistike desktop operativnih sistema."

Zašto čekati septembar, naši stručnjaci već objasnili sve u komentarima?

Nenad

pre 8 godina

Super za MS i ja sam u tom broju ali sam morao da se vratim na Win 8.1 jer nikako da resim problem resetovanja laptopa (plavi ekran smrti) kada treba da se vrati iz sleep moda. A mnogi ga imaju takodje sudrci po forumima.

Vasilije

pre 8 godina

Od pronalaska PC racunara radim na MS sistemima. I ako oni idu dalje, idem i ja, smatram to napretkom. Win 7 mi je najdrazi, 8 me je vrlo nervirao, 8.1 malo bolje, 10 jos bolje. Ili se polako navikavam? Shvatam da zele da objedine sve uredjaje, i to cenim, mada mi ne treba, trenutno. Ako zastrane, i zrtvuju udobnost rada na PCu ili laptopu zbog telefona, tableta, kola, frizidera itd, rastacemo se. Dotle ce vec neko da uleti u prazan prstor. Prosto.

Deda Pera

pre 8 godina

Da li postoji i jedna Vlada na svetu koja ce dozvoliti instalaciju na makar jedan svoj racunar? Ko ne zna o cemu pricam, neka procita EULA-u. Rusi i Kinezi verovatno imaju analiticare koji su pretpostavili sta ce se dogoditi pa su zato odlucili da svi Vladini racunari idu na Linux, mislim da je slicno bilo i u Nemackoj. A Srbija ce, naravno, da instalira Win10 svuda i da se pita zasto gubi sve diplomatske bitke...

Molder

pre 8 godina

Instalirao ga (clean install with KMSpico activation) u dual boot sa Win7 na PC star 7 godina (E7200 DualCore, 4 GB RAM-a, ATI 9500 256 MB VRAM) i sve radi OK. Instalirao i par narodskih igara, par sa Store-a. Nije loš, ali je još rano za konačnu ocenu, sada testiram problem sa špijuniranjem od strane MS. Biće dobar, ali treba još posla. Ima raznih vesti, drugar mi uradio update na narodskoj 7-ci, i aktivacija mu ostala. Nekom i nije. Ko ima mogućnosti, neka proba. Ja imam 3 PC-a, i 5 Windowsa na njima (3 Win7, 1 Win 8.1 na laptopu, i još jedan Win 10), pa se igram. Za sada nemam većih zamerki za WIn10.

kiza

pre 8 godina

a da microsoft omoguci normalno uklanjanje malwarea zvanog GWX, koji smara legalne korisnike a koji se uklanja na nacin koji nije bas najlaksi za prosecne korisnike kompjutera?
Od tih 75 miliona, mislim da se barem 15ak vec vratilo na Win 7, dok za vlasnike osmice, donekle se i isplati ostati na X.
Ja sam ga za testiranje ostavio na lapu kojeg palim jedanput nedeljno, a na radnom kompu tesko da cu skorp da menjam 7
Valljda ce uskoro da izadje neaka realna statistika van MS o upotrebi Win X i Edgea.
(vladica, 26. avgust 2015 22:11)
GWX.exe is not a virus. It is a part of Microsoft advertising program: Get Windows 10!
If you do not want to have it working in background, you can uninstall KB 3035583.

Ako pokrenes GWX.exe videces da je to reklamni deo o win 10 I deo gde vrsis rezervaciju....

Vladica

pre 8 godina

@kiza - ajd ti objasni stricu jovi i baba andjeli kako da deinstaliraju KB 3035583, ili recimo sekretarici Mici ubici.
Zato sam rekao "jednostavan".... recimo da daju opciju "ne smaraj me sledećih 6 meseci sa ovom ponudom" ili recimo "ne želim nikada win 10",
a ne control panel, programs and features, windows updates, pa pronadji 3035583 medju 200ak apdejta. Ovako je više malware tj adware nego "ponuda", jer da je normalan pristup - imao bi u samom GWX opciju da odbiješ ponudu i da ugasiš taj promo.
Čudi me da M$ još nije popio tužbu za to.

neutralni felsh

pre 8 godina

Imao original win 7. Kocio mi, lap top radio sporo. Instalirao win 10. Sta reci sem da ubija kako radi.
(Mile, 27. avgust 2015 07:28)


pa i win 7 da si reinstalirao, brze bi ti radio ;)

Panda

pre 8 godina

Što se tiče igrica i programa, sve što mi je radilo pre, radi i posle instalacije. A što se tiče drajvera, proizvođači hardvera ih prave, pa se njima žalite. Imam stariju generaciju Lenovo laptopa i nema drajvera da je pravio problem. Tokom testiranja je postojao build zbog koga sam izgubio bluetooth drajver, ali sam skinuo nove sa oficijalnog sajta Lenovo i sve je radilo. Drugog problema osim ovog nisam imao.