Nova opcija Twittera će vam olakšati da prepoznate trolove i botove

Ako želite da se rešite dosadnih ljudi sa Twittera, ali i da steknete nove pratioce, u toj kompaniji su odlučili da vam olakšaju posao.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 15.02.2019.

08:30

Nova opcija Twittera će vam olakšati da prepoznate trolove i botove
GettyImages

U Twitteru su počeli da testiraju novu opciju, za sada samo na uređajima sa iOS operativnim sistemom, koja korisniku omogućava da na brzinu pregleda korisničke profile bez "napuštanja" tajmlajna.

Kada otkucate neko korisničko ime pojaviće vam se kartica sa osnovnim informacijama vlasnika profila, kao i dve opcije pomoću kojih možete ili da pratite ili da "utišate" tog korisnika.

Zatim možete da se vratite na svoj tajmlajn ili da pogledate korisnički profil te osobe.

U Twitteru smatraju da će to korisnicima olakšati procenu ko se krije iza nekog naloga, pa će tako korisnici lakše moći da odluče kako da postupe.

Izvršni direktor Twittera Džek Dorsi nedavno je priznao da kompanije iz Silicijumske doline, uključujući i onu na čijem je čelu, nisu učinile dovoljno da zaštite žrtve zlostavljanja na internetu.

Sasvim je moguće je da bi nova opcija mogla da predstvlja pokušaj promene na bolje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: