Google protiv internet "trolova": Šta kažu ravnozemljaši?

Ponekada se zaista čini potpuno neverovatno da posle svih naučnih saznanja i dostignuća do kojih je čovečanstvo došlo u 20. veku, danas postoje ljudi koji koji veruju i propagiraju ideju da je Zemlja ravna.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 30.05.2018.

19:15

Google protiv internet
Thinkstock / Ilustracija

Sa njihovim tvdrnjama da je sve što znamo o Zemlji i heliocentričnom sistemu prevara i "neoborivim dokazima" da živimo na ravnoj ploči rešio je da se našali niko dugi do Google.

Kada neki ravnozemljaš bude pokušao da se predstavi nekom svom istomišljeniku u Francuskoj, neće mu biti baš svejedno ukoliko bude koristio Google Translate.

Google je odlučio da malo "troluje" ravnozemljaše, pa je svom prevodiocu omogućio da se sa njima našali. Kada ravnozemljaš bude hteo da se predstavi na francuskom, pa u Google Translate na engleskom ukuca:

"I'm a flat-earther" (Ja sam ravnozemljaš.), dobiće prevod koji na francuskom glasi "Je suis un fou".
Prinscreen / Translate Google
A kada obrnete prevod ove rečenice, od francuskog "Je suis un fou" dobije se:

"I'm a crazy person", odnosno "Ja sam ludak" ili "Ja sam budala".
Prinscreen / Translate Google

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: