Ponašanje YouTubera se otrže kontroli: Novi skandal, nove kazne

YouTube zvezda Logan Pol krajem decembra prošle godine podigla je veliku prašinu u javnosti zbog sprdanja sa telom samoubice u svom video-snimku.

Tehnopolis

Izvor: Huffington Post

Subota, 10.02.2018.

17:25

Ponašanje YouTubera se otrže kontroli: Novi skandal, nove kazne
Foto: YouTube Screenshot

Nakon izuzetno negativne reakcije, snimak je uklonio sam autor, a uskoro se oglasila i kompanija, koja je saopštila da objava ovog videa nije bila u skladu s njenim pravilima.

Logan je nakon toga uz pismeno izvinjenje objavio i video u kojem se izvinjava porodici žrtve, kao i svima koje je uznemirio njegov snimak.

PROČITAJTE JOŠ: Peticija za ukidanje kanala: Sprdao se s telom, oglasio se i YouTube

Da bi dokazao da mu je žao, odlučio je da donira milion dolara organizacijama koje se bore za prevenciju suicida, i obustavio aktivnosti na svom blogu.

Ipak, nije prošlo mnogo pre nego što je YouTuber nastavio po starom.

Dokaz za to je najnoviji video-snimak u kojem koristi elektrošoker na mrtvim pacovima, uzima japansku koi ribu iz jezerceta, stavlja je na zemlju i dira je dok se ona muči da diše. YouTube se ponovo oglasio, istakavši da bi Loganovo ponašanje "moglo da ima izuzetno negativne posledice na celu zajednicu YouTube autora".

Podsećamo takođe da su Loganovi pratioci većinom deca i tinejdžeri.

Popularan video-servis ovaj put navodi da je Loganov kanal sada nepodesan za oglašivače, i da preti da ugrozi kredibilitet samog sajta. "Nakon dužeg razmišljanja, odlučili smo da ukinemo reklame na YouTube kanalu Logana Pola", saopštio je portparol kompanije.

"Donošenje ove odluke nije bilo nimalo lako. Ipak, verujemo da ovakav obrazac ponašanja ne samo da čini njegov kanal nepodesnim za oglašivače, već i ima izuzetno negativan uticaj na celu YouTube zajednicu", dodato je u saopštenju.

U međuvremenu se oglasila i PETA, koja ističe da je autor pokazao nepoštovanje prema svim ljudima i životinjama.

"Uništavanje tela životinja i sprdanje sa njima nikada nije u redu. Zamislite da su se na njihovom mestu našli mačka ili pas. Sve životinje zaslužuju poštovanje", prokomentarisala je PETA. A šta o svemu misli sam autor?

Uprkos tome što se još nije oglasio povodom ovog slučaja, Pol se na video-snimku koji je objavio 4. februara hvalio da je u poslednjih mesec dana stekao još milion pratilaca.

"Znam da će sve što budem radio od sada naići na kritiku jer su mišljenja o meni vrlo podeljena. Ili me volite, ili me mrzite. Tako da, iskoristi me, internete. Razapni me, omalovaži me, ali obećavam svima jedno. Ne idem nigde", rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: