Poznati glumac briše svoj Facebook profil: Svima savetujem isto

Holivudski glumac Džim Keri saopštio je na svom Twitter profilu da planira da ugasi svoj nalog na Facebooku i proda svoje akcije te kompanije jer je "izvukla veliku korist" od ruskog uplitanja u američke predsedničke izbore.

Tehnopolis

Izvor: Business Insider

Sreda, 07.02.2018.

14:40

Poznati glumac briše svoj Facebook profil: Svima savetujem isto
Foto: EPA / Claudio Onorati

"Zaradili su na mešanju Rusije u naše izbore, a ni dalje ne čine dovoljno da to zaustave. Ohrabrujem sve ostale investitore kojima je stalo do budućnosti ove zemlje da urade isto. #unfriendfacebook", napisao je glumac.

Keri je uz poruku priložio sopstveni portret Marka Zakerberga, pored kojeg se nalazi "Dislike" dugme, i natpis "Fakebook" (fake eng. lažan). Isti tekst pojavio se i na Facebooku, pre nego što je uklonjen u utorak uveče.

Kompanija je u oktobru izjavila pred Kongresom da je sadržaj poreklom iz Rusije dospeo do 126 miliona Amerikanaca tokom predsedničkih izbora 2016. godine. Naime, tada je obelodanjeno da je jedna ruska grupa uložila više od 100.000 dolara na kupovinu 3.000 reklama u korist pobede Donalda Trampa.

"Sa okeanima na obe strane koji su je štitili, Amerika je vekovima uživala geografsku prednost u odnosu na ostale zemlje sveta. Sada smo se sajber-mostovima povezali sa onima koji nam ne žele najbolje, a mi to dozvoljavamo. Nijedan zid nas neće zaštititi od toga", napisao je Keri.

"Moramo da podržimo bolji nadzor društvenih mreža. Lak pristup medijima zahteva više odgovornosti kada je reč o upravljanju njima. Ono što je svetu sada potrebno jeste kapitalizam sa savešću", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: