Facebook ima novu aplikaciju za sve koji ne mogu bez videa

U najnovijem pokušaju da udalji kreatore video sadržaja od YouTubea, Facebook je objavio novu, njima namenjenu, aplikaciju Facebook Creator, koja korisnicima nudi veliki broj alata za strimovanje videa, ažuriranje odeljka Stories i slanje poruka putem različitih FB platformi.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 19.11.2017.

12:24

Facebook ima novu aplikaciju za sve koji ne mogu bez videa
GettyImages

Facebook Creator je, u stvari, ažurirana i rebrendirana verzija već postojeće aplikacije Facebook Mentions, koja je omogućavala korisnicima da upravljaju svojim Facebook stranicama, s tom razlikom što je sada dostupna svim korisnicima, prenosi The Verge.

Facebook Creator ima dve glavne karakteristike:

Prva je mogućnost pravljenja uvodnih i završnih kadrova kod Facebook Live videa, kao i mogućnost dodavanja interaktivnih stikera i podešavanje video rama. Aplikacija će, takođe, moći da uređuje i montira fotografije i da ih postavlja na Facebook Stories i druge platforme.

Druga značajna prednost nove aplikacije je olakšavanje komunikacije sa korisnicima koji vas prate, tako što ona pravi poseban inboks u koji se smeštaju komentari sa Facebooka, Instagrama, kao i poruke sa Messengera.

Aplikacija korisniku pruža i analitičke informacije u vezi sa stranicom koju vodi.

Facebook Creator je već dostupan za iOS, dok će korisnici Android platforme na svoju verziju morati da sačekaju nekoliko meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: