Konačno stigla promena koju tviteraši čekaju godinama

Twitter će promeniti ograničenje broja karaktera u tvitovima, pa će ubuduće poruke, umesto dosadašnjih 140 moći da sadrže 280 karaktera.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 27.09.2017.

10:10

Konačno stigla promena koju tviteraši čekaju godinama
GettyImages

Ova "revolucionarna" promena će se, međutim, u početku odnositi samo za pojedine korisnike. U maloj grupi ljudi koja će dobiit priliku da testira ovu novinu naćiće se korisnici koji "tvituju" na engleskom, španskom i portugalskom jeziku.

Opcije bi u nekom trenutku trebalo da postane dostupna svima. I pored vremenskog ogrničenja, tokom test perioda, svi korisnici će moći da vide i da pročitaju "nove" duže tvitove.

Koosnivač Tvitera i izvršni direktor kompanije Džek Dorsi ranije je najavljivao da će ograničenje broja karaktera biti promenjeno. Iz te kompanije se nadaju da će korisnici oduševljeno prihvatiti novinu. Ranija odluka da tvitovi sadrže najviše 140 karaktera uvedna je zbog prilagođavanja SMS porukama. Pošto jedna SMS poruka sadrži 160 karaktera, osnivači Twittera su želeli da se tvitovi uklope u nju: 140 karaktera za tvit i 20 za korisničko ime.

Ono što utiče na dužinu tvita je i sama poruka kao i jezik na kome je napisana. Tako tvitovi na kineskom, japanskom ili korejskom mogu da prenesu duplo više informacija nego oni na engleskom ili španskom. Istraživanje te kompanije je pokazalo da je ograničenje karaktera ono što najviše frustrira ljude koji tvituju na engleskom.

Informacija o povećanju broja karaktera tvitova izazvala je oprečne komentare tviteraša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: