Omiljeni smajli Angele Merkel: "Nekad mu čak dodam i malo srce"

Nemačka kancelarka Angela Merkel je, u razgovoru sa poznatim jutjuberima i odgovarajući na pitanja gledalaca, rekla da je njen omiljeni emodži onaj koji se smeje.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.08.2017.

13:40

Omiljeni smajli Angele Merkel:
Foto: Gettyimages

"Kada stvari idu dobro, ja čak dodam i malo srce", rekla je Merkel, u jednom od prvih događaja uoči septembarskih parlamentarnih izbora u Nemačkoj, prenosi portal "Politiko".

Jedna od domaćina ovog skupa, dvadesetjednogodišnja blogerka, priznala je da joj je ovo prvi intervjuu za koji je morala da se ozbiljno pripremi, kao i da se zbog toga umorila, na čemu joj je kancelarka čestitala.

Kancelarka Merkel se upravo vratila sa tronedeljnog odmora kako bi otpočela šestonedeljnu kampanju za parlamentarne izbore koji će se održati 24. septembra.

Njena stranka, kako navodi "Politiko", ima veliko vođstvo prema anketama, za 15 odsto više od glavnih konkurenata, Socijaldemokrata Martina Šulca.

Uprkos tome, Merkelova je sa mladim gledaocima podelila kako bi rešila neke od domaćih i međunarodnih problema, i pozvala je mlađu publiku da izađe na izbore.

Ona se u razgovoru sa mladim Jutjub zvezdama, u jednosatnom programu pod nazivom "Tvoj izbor", dotakla mnogih tema - od skandala nemačke automobilske industrije preko odnosa sa Turskom i Turcima koji žive u Nemačkoj, pa sve do napetosti u odnosima izmedju SAD i Severne Koreje i tom prilikom naglasila kako se ne treba plašiti svakog rata.

Tokom razgovora, Merkel je objasnila kako građani Nemačke ne moraju da strahuju ni od islamizma.

"Nijedna vera u Nemačkoj ne može biti dominantna", rekla je Merkel.

Govoreći o izbeglicama, Merkel je rekla kako se u budućnosti treba usredsrediti na pomoć zemljama u razvoju.

"Mi možemo dobro, sigurno i u miru da živimo zajedno ako se ne koncentrišemo samo na sebe nego i na to da i ljudi oko nas imaju sigurne prihode", rekla je nemačka kancelarka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: