Facebook Watch: Stiže novi video servis

Korisnici Facebooka uskoro će na svojim nalozima videti novi tab "Watch", preko koga će moći da pristupe velikom broju emisija, od kojih će produkciju nekih finansirati sam Facebook.

Izvor: bbc.com
Podeli
GettyImages
GettyImages

Gledanje će biti personalizovano, pa će korisnici moći da otkrivaju nove programe na osnovu onoga što njihovi prijatelji gledaju.

Korisnici će moći i da kometarišu i razmenjuju mišljenja o određenom programu u okviru grupa posvećenih određenim programima.

"Gledanje emisija ne mora da bude pasivno", napisao je osnivač Facebooka Mark Zakerbrg u svom postu.

Facebook platforma već duže vreme ima podršku za video sadržaje, ali među njima uglavnom dominiraju amaterski snimci.

"Watch" bi mogao da predstavlja novi potencijal za stvarnje prihoda kako za Facebook, tako i za kreatore programa, dok će korisnici moći da očekuju prikazivanje "targetiranih" reklama pre i za vreme emitovamnja programa.

Prati B92 na Viberu

Internet

Jugoslavija se u stvarnosti raspala, ali na internetu još živi

U virtuelnom svetu nema granica osim onih koje sami sebi postavljamo. Tako se mnoge barijere i predrasude o drugima ruše i pre nego što bi to moglo da se svidi kreatorima aktuelne balkanske stvarnosti. To potvrđuju svedočenja onih koji su imali priliku da se sretnu s ljudima druge vere, nacije ili države – u svetu koji političari ne mogu tako lako da kontrolišu.

Internet petak 18.08. 08:30 Komentara: 55
strana 1 od 137 idi na stranu