Google uskoro omogućava bekapovanje celog računara

Google je najavio novi alat "Backup and Sync", koji će postati deo Google Drive servisa. Korisnici će pomoću njega moći da sačuvaju rezervne kopije, ne samo podataka iz foldera Drive, već i podataka sačuvanih bilo gde na računaru.

Izvor: Radiosarajevo.ba
Podeli

"Backup and Sync" je najnovija verzija Google Drive for Mac/PC koja je integrisana sa Google Photos aplikacijom. Reč je o veoma jednostavnom alatu koji bi trebalo da olakša pravljenje rezervnih kopija podataka u oblaku.

Ovaj alat će pratiti promene u odabranim folderima na diskovima i sinhronizovati sadržaj foldera sa folderima u oblaku servisa Google Drive. To do sada nije bio slučaj, jer je praćen i sinhronizovan bio samo folder aplikacije Google Drive.

Novi sistem potpunog bekapa nije upotrebljiv za besplatne naloge, čijim korisnicima je dostupno samo 15GB prostora u oblaku. Korisnici, međutim, za samo dva dolara mesečno mogu da dobiju 100GB, terabajt za 10 ili 10 terabajta za 100 dolara mesečno.

"Backup and Sync" je još uvek u fazi testiranja, pa taj alat neće odmah biti dostupan za korisnike G Suite Basic, Business i Enterprise.

Novi alat biće dostupan od 28. juna, najavljeno je iz Googlea.

Prati B92 na Viberu

Internet

Jugoslavija se u stvarnosti raspala, ali na internetu još živi

U virtuelnom svetu nema granica osim onih koje sami sebi postavljamo. Tako se mnoge barijere i predrasude o drugima ruše i pre nego što bi to moglo da se svidi kreatorima aktuelne balkanske stvarnosti. To potvrđuju svedočenja onih koji su imali priliku da se sretnu s ljudima druge vere, nacije ili države – u svetu koji političari ne mogu tako lako da kontrolišu.

Internet petak 18.08. 08:30 Komentara: 18
strana 1 od 137 idi na stranu