Novi Apple Safari "ubija" dosadne video klipove "po difoltu"

Na internetu ima dosta iritantnih stvari, ali jedna od njih se u poslednje vreme posebno ističe. Ako čitate vesti na pojednim sajtovima nekih globalnih medija vrlo verovatno će, čim uđete na stranicu, video odmah početi sam da se emituje.

Tehnopolis

Izvor: slate.com

Sreda, 07.06.2017.

15:43

Novi Apple Safari
Printscreen YouTube/Wochit Tech

Kada nastavite da skrolujete na dole, video će vas "pratiti". A ti iritantni klipovi često tek površno imaju veze sa tekstom koji čitate. I, naravno, često su praćeni reklamama ili idu odmah posle njih.

Iz Applea poručuju da imaju rešenje za taj problem. Na koroporativnoj konferenciji developera te kompanije, njen potpredsednik Kreg Federigi najavio je da će novi apdejt Appleovog pretraživača "Safari" doneti veliki broj novih opcija.

Među njima će se naći i "inteligentna prevencija praćenja" (intelligent tracking prevention), koja će služiti tome da smanji količinu kolačića tzv. "ad tracker"-a i, što je još važnije, opciju blokiranja "samopuštajućih" video klipova (autoplay video blocking).

Ostaje da se vidi koliko će novi "Safari" biti agresivan i da li će, na primer, "ubijati" relativno nenametljive klipove kao što su oni na Facebooku i Twitteru.

Ako ne bude, to će verovatno podstaći ostale platforme da usvoje slično rešenje. Ali ako bude, to bi moglo da znači povratak na stare mnogo iritantnije forme advertajzinga kao što su baneri koji pokrivaju deo cele stranice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: