Prljave igre Instagrama: Svim načinima do pratilaca i lajkova

Pre oko godinu dana, sve se promenilo na Instagramu! Nekada je ova mreža funkcionisala potpuno drugačije i slobodno se može reći da smo svi bili jednaki.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 07.06.2017.

14:05

Prljave igre Instagrama: Svim načinima do pratilaca i lajkova
foto: getty

Hronološki algoritam davao je prednost da se pojavi u feed-u svojih prijatelja onome ko je postovao prvi bilo da je on imao dve hiljade ili dva miliona pratilaca. Ako ste vi postavili fotografiju u pet popodne, a profil od milion pratilaca u šest popodne, vaš bi izašao prvi.

Ipak, sledeći princip Fejsbuka, Instagram je odlučio da prekine fer-plej i uvede vidljivost postova prema njihovom broju lajkova i onoga za šta ste vi najviše zainteresovani.

S novim algoritmom sve se promenilo. Ljudima se nisu videli postovi, brojke su brzo padale, a neki su bogami počeli i da paniče i smišljaju kreativne solucije da prevare ovaj „zli“ algoritam i prikažu se svojim pratiocima. E, tada je igra postala veoma, veoma prljava.

Kupovina pratilaca

Možda najprljaviji način da se u tome uspe jeste kupovina pratilaca. Ilegalne kompanije tačnije softveri bili su u tanju da proizvedu hiljade i hiljade lažnih profila koji bi vas najednom zapratili. Sreća, pa je ova fora brzo provaljena, a u neprijatnu situaciju je dovela mnoge poznate ličnosti koje su htele da imaju što veću brojku pratilaca.

Prati, pa otprati

Jedna od najefektvnijih strategija za dobijanje pratilaca je da uhvatite nečiju pažnju lajkovanjem i komentarisanjem njihovih slika, a kada dođu na vaš profil vrlo je verovatno da će vas i zapratiti. Drugi, malo bezobrazniji način jeste da ih zapratite, a kada vam uzvrate – kliknete unfollow.

Sada postoji gomila sajtova koja će mali novčani iznos to sve radi umesto vas. Komentarisaće i pratiće ljude u vaše ime,a sajtovi poput Instagrees i Archie su počeli da iskaču poput pečuraka.

Kolektivni nalozi

Jedan od najboljih i najpoštenijih načina da dobijete još pratilaca jeste da se nađete na nekom kolektivnom nalogu koji rispostuje i objavljuje tuđe fotografije. To znači da morate koristiti njihov haštag, tagovati nalog na slici, a postoji tona naloga koji nude ovakvu opciju – što je do sada možda i najčistiji način da dobijete više followera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: