Google razvija nevidljivi sistem sigurnosnih provera na internetu

Google razvija novi sistem bezbednosnih provera na web stranicama, a dosadašnji način "Im not a robot" provera bi mogao da ode u zaborav.

Tehnopolis

Izvor: klix.ba

Subota, 11.03.2017.

11:20

Google razvija nevidljivi sistem sigurnosnih provera na internetu
Foto: Screenshot

Trenutni način bezbednosnih provera na web stranicama nalaže svojevrsnu potvrdu da korisnik nije robot, već ljudsko biće. Sigurnosne provere takođe danas nalažu označavanje slagalice ili ispunjavanje određenih slova i brojeva.

Dizajnirani su da zaustave pristup automatizovanom robotu u korišćenju određene internet stranice.

Novi, nevidljivi sistem koji Google razvija, pratiće kako osoba komunicira sa internet stranice, kako bi se dokazalo da nije robot, tako da zagonetke više neće biti potrebne za većinu ljudi.

Provere su često dobrodošle na web stranicama kada je reč o prodajama ulaznica za određene događaje, kako bi bili zaustavljeni automatizovani roboti koji bi pokupovali sve najbolje karte.

Često se pojave kada neko pokušava da se prijavi na određenu internet stranicu sa pogrešnom lozinkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: