Deset korisnih i zanimljivih sajtova za koje niste znali

Korisnici “Redita“ podelili su neke od sjajnih sajtova, za koje možda niste čuli, a koji su veoma interesantni i korisni.

Tehnopolis

Izvor: Independent

Subota, 24.12.2016.

18:59

Deset korisnih i zanimljivih sajtova za koje niste znali
Foto: Thinkstock

Evo nekih primera:

https://www.gifgif.io/

Na ovom sajtu možete da pretvorite bilo koji video sa Youtuba i gif. Samo ukucajte ili kopirajte URL adresu u naznačeno polje.

http://www.hemingwayapp.com/

Ovaj sajt je zanimljiv za one koji vole da pišu. Naime, samo kopirate ono što ste napisali u naznačeno polje, a on će vam označiti greške koje ste napravili (najbolje je za one koji znaju engleski). Pored toga, daće vam ocenu, reći koliko imate razumljivih ili nerazumljivih reči itd.

https://www.edx.org/

Ukoliko želite da naučite nešto novo, ovaj sajt ima listu kurseva koji se pohađaju na univerzitetima širom sveta, pa ih možete pohađati i vi, onlajn.

http://www.howmanypeopleareinspacerightnow.com/

Na ovom sajtu možete saznati na primer imena i zanimanja ljudi koji su trenutno u svemiru, kao i koliko dana su već tamo.

https://privnote.com/

Ovaj sajt omogućava vam da napišete i pošaljete poruku nekome, a koja će se nakon toga automatski uništiti pred njihovim očima. Korisno je ukoliko želite da pošaljete pasivno agresivni mejl na primer šefu.

https://www.duolingo.com/

Na ovom sajtu možete da izaberete neke od 22 jezika, i naučite pisanje, čitanje i osnove gramatike. Zanimljivo je, korisno i lako se uči.

http://www.supercook.com/#/recipes

Ukoliko ne znate šta biste mogli da spremite od namirnica koje imate u kući, ovaj sajt će vam pomoći. Samo ukucajte namirnice i sastojke koje imate u kući, i dobićete odgovor.

https://gethuman.com/

Ukoliko vam je neprijatno da razgovarate sa raznim operaterima, pogotovo ako morate i da se raspravljate, na ovom sajtu možete naći osobu koja će to uraditi umesto vas. Naravno, usluga se plaća.

http://downforeveryoneorjustme.com/

Ako imate problem da otvorite neku stranicu, na ovom sajtu možete da proverite da li je u pitanju problem kod vas ili je stranica ukinuta.

http://findtheinvisiblecow.com/

Ovo je sajt sa igricom, gde pomerate kursor kako biste pronašli nevidljivu kravu. Nije korisno, ali je zabavno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: