Prvi put: Internet više preko mobilnih nego preko računara

Udeo pretraživanja na računarima pao je na 48,7 odsto.

Tehnopolis

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Nedelja, 06.11.2016.

08:25

Prvi put: Internet više preko mobilnih nego preko računara
Foto: Thinkstock

Prvi put do sada više ljudi na svetu pristupa internetu putem mobilnih uređaja nego preko računara, pokazali su rezultati istraživanja kompanije StatCounter koja prati distribuciju internet saobraćaja.

Pristup internetu putem mobilnih uređaja iznosio je 51,2 odsto, a pristup putem računara 48,7 odsto ukupnih korisnika, što je veliki trenutak za internet u celini jer je ovo prvi put u istoriji da se mobilni i tableti za pretraživanje interneta koriste više od desktop računara.

Google je mobilni trend u pretraživanju interneta prepoznao još pre nekoliko godina i počeo aktivno da favorizuje stranice čije su mobilne verzije bolje prilagođene pametnim telefonima i tabletima.

Kompanije koje svoje servise i aplikacije još nisu prilagodile mobilnim telefonima trebalo bi to da učine vrlo brzo ako žele da opstanu.

Iako je na globalnom nivou mobilni telefon preferirani uređaj za pretraživanje interneta, u Velikoj Britaniji, SAD i Australiji desktop računari su još broj jedan.
Foto: StatCounter
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: