Kako sprečiti WhatsApp da vaš telefonski broj deli s Facebookom?

Izuzetno popularna aplikacija za komunikaciju WhatsApp počeće da deli brojeve svojih korisnika s društvenom mrežom Facebook, a oni koji to žele da izbegnu mogu da odahnu, s obzirom na to da za ovaj problem postoji rešenje.

Tehnopolis

Izvor: klix.ba

Subota, 27.08.2016.

18:45

Kako sprečiti WhatsApp da vaš telefonski broj deli s Facebookom?
Foto: Álvaro Ibáñez/ Flickr.com

WhatsApp i Facebook tvrde da će pomenuti vid saradnje omogućiti korisnicima sa ciljem da "lakše našu prijatelje i poboljšaju iskustvo s proizvodima i reklamama na Facebooku", ali će ujedno i povećati doseg do novih potencijalnih kupaca.

WhatsApp kao primer navodi mogućnost da banke i aviokompanije koriste broj korisnika kako bi ih obaveštavali o eventualnim ilegalnim transakcijama ili kašnjenju letova.

WhatsApp je obećao da neće prodavati ili deliti brojeve ograšivačima, ali ako vas i dalje brine pomisao na to da bi takav scenario u nekom trenutku mogao da se dogoditi, postoje dve metode da zaštitite svoj broj.

Kada instalirate aplikaciju, nemojte da odaberete opciju "agree" (slažem se), nego opciju "read more" (pročitaj više"). Zatim ugasite opciju "Share my WhatsApp account information with Facebook" (deli informacije o mom WhatsApp nalogu s Facebookom).

Ako ste već instalirali aplikaciju, imate 30 dana da ugasite opciju. Odaberite "settings" (podešavanja), zatim pritisnite "account" (nalog), a onda ugasite gore pomenutu opciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: