Google "vratio" Visoke Dečane na pravu lokaciju

Na Google mapama manastir Visoki Dečani jutros se ponovo nalazi na svojoj pravoj lokaciji kod Peći na Kosovu i Metohiji.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.07.2016.

09:53

Google

Foto: Pudelek / Wikimedia Commons

Juče je manastir na Gugl mapama bio "premešten" na lokaciju kod Leskovca, više od 200 kilometara istočno od mesta gde se zaista nalazi, ali kada se sada u pretrazi Google mapa ukuca "manastir Visoki Dečani", aplikacija automatski upućuje na lokaciju kod Peći.

Takođe su vraćene i fotografije manastira. Na ovu grešku juče je upozorio na Twitteru Iguman Visokih Dečana otac Sava Janjić. On je uputio i molbu svim ljudima dobre volje da pišu Googleu (opcija Feedback, Google Maps) i da traže da se manastir Visoki Dečani upiše na svojoj originalnoj lokaciji.

"Ovo je veoma problematično jer su prva referenca za mnoge posetioce manastira Google Maps i ovom provokacijom se otežava poseta ovom Uneskovom spomeniku svetske kulture", napisao je on na Twitteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: