Google ove godine izbrisao pola milijarde linkova

Kompanija Google je u ovoj godini izbrisala pola milijarde spornih linkova, što je gotovo istovetno koliko je ukupno izbrisano prošle godine.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.07.2016.

13:22

Google ove godine izbrisao pola milijarde linkova
Tanjug / AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Google briše linkove na zahtev vlasnika autorskih prava kada se na jednom sajtu ona krše, prenosi bečki dnevnik „Standard“.

Ova kompanija je tokom ove godine dobila više od 523 miliona zahteva za brisanje linkova iz svojih rezultata pretraga zbog kršenja autorskih prava. Prema podacima Googlea, objavljenih u aktuelnom izveštaju „"Kako se Gugl bori protiv piraterije“", izbrisano je 98 odsto prijavljenih linkova.

U tom dokumentu se navodi da se na zahteve reaguje u roku od šest sati.

Najbolja metoda za borbu protiv piraterije je da se ponudi odgovarajuća legalna ponuda, ističe Google.

Ipak, lobističke grupacije filmske i muzičke industrije kritikuju da Google ne čini dovoljno protiv piraterije. Štaviše, izvršni direktor Udruženja muzičke industrije Velike Britanije Džof Tejlor rekao je da je ovaj gigant podstrekač piraterije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: