Twitter se odriče statusa društvene mreže

Umesto da se upušta u ljutu borbu sa Facebookom, Skypeom i Messengerom, Twitter je odlučio da u okviru App Store klasifikaciju ‘društvene mreže’ zameni etiketom ‘vesti’.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 29.04.2016.

11:55

Twitter se odriče statusa društvene mreže
Foto: Thinkstock

Najpopularnija platforma za mikro-bloging trenutno kreće novim putem – umesto u društvu standardnih konkurenata, od sada će se nalaziti pored Bi-Bi-Sija, Si-En-Ena i Njujork tajmsa, piše cnet.com.

Baš kao što je društvena mreža Facebook u poslednjih nekoliko godina pažnju usmerila na video snimke, oglašavanje i prenošenje vesti, i Twitter će takođe pokušati da se repozicionira.

Umesto daljeg osvajanja masovnog tržišta, Twitter se ovog meseca izborio za živi prenos NFL utakmica četvrtkom uveče, a izvršni direktor Džek Dorsi obavezao se na to da ovu mrežu u budućnosti učini “još tviterastijom” kako bi privukao još novih korisnika.

Twitter u poslednjem kvartalu 2015. godine nije zabeležio rast novih korisnika, ali je zahvaljujući sistemu udruživanja sa drugim kompanijama u prvoj četvrtini 2016 zabeležio rast od 2 odsto u kategoriji aktivnih korisnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: