Facebook ponovno menja algoritam News Feeda

Zaposleni u kompaniji Facebook shvatili su da postoje brojne objave, odnosno članci koje korisnici neće lajkovati, deliti ili komentarisati, ali koji će pročitati i koji su im vrlo zanimljivi.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 23.04.2016.

21:15

Facebook ponovno menja algoritam News Feeda

Foto: Marcus Quigmire / Flickr.com Zaposleni u kompaniji Facebook shvatili su da postoje brojne objave, odnosno članci koje korisnici neće lajkovati, deliti ili komentarisati, ali koji će pročitati i koji su im vrlo zanimljivi.

Zato je logično da bi želeli da se takve i slične objave pojavljuju u News Feedu. Iz tog razloga ponovo je promenjen algoritam News Feeda koji će biti fokusiran na vreme koje korisnici provedu čitajući određenu objavu, odnosno članak koji im je prikazan na Facebooku i pratiti vreme koje su korisnici proveli čitajući taj članak putem pregledača internet stranica ili putem opcije Instant Articles.

Tako će, na osnovu sadržaja koji korisnici najviše i najčešće čitaju, Facebookov algoritam prilagoditi sadržaj koji će se u budućnosti prikazivati na News Feedu i prikazivaće se uglavnom onaj sadržaj za koji postoji najveća verovatnoća da zaista bude pročitan.

Na ovaj način Zackerberg želi dovede do toga da korisnici provedu još više vremena na ovoj mreži, čitajući što više članaka, a sve to bi trebalo da rezultuje prikazivanjem većeg broja oglasa i još većom zaradom za ovu kompaniju.

Druga promena odnosi se na prikazivanje sadržaja iz više različitih izvora jer, kako su to objasnili iz Facebooka, korisnici ne žele da im se prikazuje više članaka zaredom iz istog izvora, odnosno istih stranica, tako da će Facebook prikazivati informacije s više različitih izvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: