Google optužen da je kršio privatnost studenata

Google je porekao optužbe da je krišom pratio podatke o korisnicima putem svojih servisa za edukaciju.

Tehnopolis

Izvor: Forbes.com

Petak, 04.12.2015.

11:12

Default images
Beta / AP Photo/Marcio Jose Sanchez

“Naši alati su u skladu i sa zakonom i sa našim obećanjima”, napisao je Džonatan Ročel, direktor Google Apps za edukaciju.

U žalbi koja je podneta Federalnoj komisiji za trgovinu u Americi, Fondacija za elektronska dostignuća optužila je Google da rutinski krši prava studenata na privatnost.

“Google prikuplja, zadržava i koristi informacije o svemu što studenti korisnici Google for Education rade na servisima te kompanije”, stoji u žalbi.

Prema tom dokumentu, kada se student uloguje i koristi Google News kako bi napravio izveštaj o aktuelnim dešavanjima, ili istražuje neku temu uz pomoć Google Books, Google prati aktivnost i beleži je za kako bi reklame prilagodio korisnikovom nalogu na Education servisu.

Inače, Google i druge tehnološke kompanije su se obavezale dogovorom “Student Privacy Pledge”, da će štititi privatnost studenata koji koriste njihove servise.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: