Zakerberg i Gejts se zajedno zalažu za besplatan internet

Predsednik Facebooka Mark Zakerberg i osnivač Microsofta Bil Gejts založili su se danas u sedištu UN za univerzalni pristup internetu do 2020, obećavajući da će svoje usluge staviti svima na raspologanje.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 26.09.2015.

21:58

Default images
Beta / AP Photo/Elaine Thompson / Rich Schultz)

Zakerbeg i Gejts su se obratili UN u okviru plana te organizacije za iskorenjivanje ekstremnog siromaštva do 2030. godine.

Internet je na raspolaganju zemljama u razvojim krajem 90-ih godina ali UN procenjuju da polovina planete i dalje nema pristup tome, među kojima su žene i mlade devojke, čije je obrazovanje od vitalnog značaja za razvoj.

"Kada imate pristup internetu, onda možete sebi da olakšate život", naveli su Zakerberg i Gejts, koji su posvetili deo svog bogatstava iskorenjivanju siromaštva.

"Internet pripada svima i svima treba da bude dostupan", naveli su oni u zajedničkoj izjavi.

Tu izjavu su potpisali i obećali finansijsku pomoć brojne poznate ličnosti, među kojima Džimi Vejls, suosnivać besplatne enciklopedije na internetu Wikipedia, kao i pevač irskog rok benda U2 Bono (Pol Hjuson).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: