Facebook at Work: Društvena mreža za poslovna okruženja

Facebook se priprema da proširi svoj novi proizvod za radna okruženja u mnogo više firmi.

Tehnopolis

Izvor: recode.net

Petak, 18.09.2015.

12:17

Default images
play.google.com

Facebook at Work, tip društvene mreže dizajniran specifično za komunikaciju među kolegama, od januara je u zatvorenoj beta verziji.

Međutim, ova pilot faza projekta se okončava, a kompanija treba da predstavi “freemium” verziju ove mreže do kraja godine, kaže Džulijen Kodorniu, koji se nalazi na čelu tima zaduženog za Facebook at Work.

Ovaj proizvod je odavno u pripremi. Facebook ga već godinama interno koristi, a prve informacije o tome da pravi društvenu mrežu za kompanije pojavile su se pre 15 meseci. Kada će taj proizvod biti dostupan, još nije poznato, kao ni kako će ubediti korisnike da zaborave na dosadašnje sisteme komunikacije unutar firme.

Više od 100 kompanija koristi Facebook at Work u beta verziji, a taj broj i dalje raste. Mnoge od njih tek sad počinju interno da proširuju upotrebu ovog proizvoda.

Očekuje se da će Facebook ipak nešto i zarađivati od toga, ali sigurno neće dati prednost reklamama kao izvoru zarade. Moguće je da će naplaćivati dodatne opcije ili analitiku vezanu za naloge.

Prednost je u tome što većina ljudi u poslovnim okruženjima već ima “obični” Facebook, pa će i poslovnu varijantu znati da koriti od prvog dana, a kompanije neće morati da ulažu u obuku zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: