"Ešli Medison": Skoro svi ženski profili bili su lažni

Hakeri “Ešli Medison”, sajta za preljubnike, iz dana u dan otkrivaju sve zanimljivije detalje o nevernim muškarcima. Ali, šta je sa pripadnicama lepšeg pola?

Tehnopolis

Izvor: Business Insider / index.hr

Četvrtak, 27.08.2015.

13:45

Default images
Foto: Beta / AP

Odgovor je prilično jednostavan – na sajtu nije bilo mnogo žena. Preciznije – skoro nijedna..

Anali Njuic, glavna urednica bloga Gizmodo analizirala je podatke iz baze korisnika sajta i otkrila veliki broj sumnjivih stvari koje ukazuju na to da su skoro svi ženski profili bili lažni.

Njih je održavalo osoblje sajta, sa ciljem da namami što više muškaraca.

Zvanično, 31 milion profila na sajtu pripadao je mušarcima, a oko 5 miliona ženama. Međutim, Njuic je shvatila da oko 90 odsto ženskih profila predstavlja test profile koji se završavaju sa ashleymadison.com, što znači da su stvoreni iznutra, a oko 350 ženskih profila imalo je isto ili veoma neobično prezime.

Na red je došlo i sledeće:

- Samo 1,492 žene registrovane u bazi podataka redovno su proveravale svoje poruke na sajtu, što je skoro ništa u poređenju sa više od 20 miliona muškaraca.

- Samo 2,409 žena je ikada iskoristilo opciju za čet na sajtu, u poređenju sa 11 miliona muškaraca.

- Samo 9.700 žena odgovorilo je ikada na poruku druge osobe, u poređenju sa 6 miliona muškaraca, ali i ova slika.

Ovi podaci ukazuju na to da je sasvim moguće da većina registrovanih korisnica nikada nije ništa uradila, ali ako je to slučaj, ispostavlja se da milioni muškaraca ne samo da su razgovarali sa ženama koje ne postoje, već su i trošili novac na njih.

Kompanija koja stoji iza stranice, Avid Life Media, još se nije oglasila, ali je nedavno potvrdila je da su hakeri probili sigurnosne sisteme.

Odgovornost za napad preuzela je grupa Impact Team koja je pre afere ucenila vlasnika stranice i zapretila objavnom podataka ako se stranica ne ugasi.

Kako do gašenja nije došlo, hakeri su ostvarili pretnje i u utorak uveče objavili sažetu datoteku veličine 10 gigabajta s korisničkim i pravim imenima, adresama, detaljima o kreditnim karticama, kao i razmeni elektronske pošte korisnika u periodu od sedam godina.

U međuvremenu, ekscentrični stručnjak za sigurnost na internetu, Džon Mekefi, tvrdi da iza napada stoji insajder, i to žena.

"Sve upućuje na to da je za krađu informacija odgovoran neko iznutra", napisao je Mekefi u svojoj kolumni za “International Business Times”.

"Način na koji su podaci ukradeni i objavljeni ukazuje na to da je osoba koja stoji iza napada dobro upoznata s tehnologijom koju koristi kompanija", dodaje Mekefi i tvrdi da se radi o ženi, a kao jedan od argumenta koji potkrepljuju njegovu tvrdnju iznosi činjenicu da je haker koji je izveo napad u svom obraćanju oslovio muškarce rečju "scumbags".

"To mi govori da se radi o ženskoj osobi. Usamljenoj ženskoj osobi", zaključio je Mekefi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: